#یادداشت_سیاسی
🔴چرا رهبرانقلاب ورود نمی کنند؟
عده ای وقتی مشکلات کشور را می بینند و متوجه می شوند که مسئولین کم کاری می کنند، یک سوال برایشان ایجاد می شود؛
"چرا رهبری شخصا ورود نمی کنند؟!"
چرا گوش مسوول مربوطه را نمی گیرند؟ چرا بصورت مستقیم ورود نمی کنند؟ یا مدیر کارآمد انتخاب نمی کنند؟
برخی حتا در یک خیال پردازی فانتزی و احتمالن(!) به مزاح می گویند، شرایط کشور خیلی حساس است و لازمست رهبری انقلاب یک دوره از خیر انتخابات و مردم سالاری گذشته و به کارآمدی فکر کنند و خودشان راسا یک نفر منجی اجرائی را منصوب کنند.
این سوال 3 پاسخ دارد که که بخش سوم به این فهم، اهمیت بیشتری دارد.
پاسخ اول حقوقی است. نظام حاکمیتی ما بر این منوال قرار گرفته است که رهبرانقلاب در موضوعات جزئی ورود نکنند و نقش رهبری کلان و هدایت های راهبردی کشور را ایفا کنند. منطق این نظام مدیریتی همه مکانی و همه زمانی است؛ عبور کنیم.
پاسخ دوم همانست که رهبری بارها فرمودند و آن اینکه دهها برابر آنچه در علن به مسئولین تذکر می دهند در خفا به صورت صریح تر و روشنتر و کرارا مطالبه کرده اند.
اما سوال کننده محترم احتراما فراتر از این پاسخ ها انتظار دارد.
واقعیت اینست که فهم نادرستی از رهبری امت داریم. رهبری قلب یک جامعه است ولی بدون رگ ها و مویرگ ها این خون به بدن سریان نمی یابد. تحقق اراده رهبری در پیوند و تطبیق یافتن با اراده دیگران است. به عبارت روشنتر تحقق یک امر به همجهت شدن مجموعه اراده هاست نه اراده یک نفر. اساسن فرق نظام دیکتاتوری با مردم سالاری همینجاست. در نظام مردم سالار حتا خیر خواهی برای مردم هم بزور اعمال نمی شود؛ چه انکه مردم را بزور بهشت نمی فرستند. دیکتاتوری ولو خیرخواهانه اش مذموم است.
همین مردم باید بخواهند، همین مردم باید تصمیم بگیرند و انتخاب کنند. این مسئولین از میان همین مردم انتخاب شدند. با همین مسئولین کار مردم باید پیش رود. با همین مدیران چرخ کشور باید بچرخد و کار انقلاب پیش رود. به گردش کار مذاکرات توجه کنید. رهبری از ابتدا به نتیجه مذاکرات بدبین بودند. واقع بینانه اش نیز همین بود. اما اجازه دادند مردم و مسئولین تجربه کنند. چرا؟ چون همین مسئولین باید اقتصادمقاومتی را پیش ببرند. همین مردم باید فرهنگ تولید و کار را پذیرا باشند. همین ملت باید از مذاکره با دشمن دل بکند. تحقق استقلال اقتصادی و سیاسی به خواست مردم و مسئولین است و خواست حقیقی، نتیجه رشد علمی و تجربه هاست.
ورود رهبری به اجرا یعنی تزریق بی اعتمادی به سیستم اجرائی و این نیز خلاف تمکین و احترام به انتخاب مردمست.
فراموش نکنیم که کارآمدی حقیقی وقتی محقق می شود که بدست مردم و مسئولین انجام شود. معنای حقیقی کارآمدی، کارموفقِ برآمده از مردمست نه صرفا کار موفق.
اینکه گفته می شود مردمسالاری تنها پای صندوق رای نیست همینجاست؛ مردم سالاری در تاروپود این انقلاب است.
رهبری هدایت می کند، راه را روشن می سازد، در خفا و علن مطالبه می کند، نظارت و بازخواست می کند. اما درنهایت این من و شما و مائیم که انتخاب می کنیم. سرنوشت ما بدست خودمان است. در همین منظومه است که جامعه رشد می کند؛ هم انتخاب مردم و هم تصمیم مسئولین.
البته طبیعی است که انچه مربوط به حوزه اختیارات مستقیم رهبری است و اصل انقلاب را تحت الشعاع قرار می دهد در کوتاه مدت متوقف به این و آن نیست؛ هرچند در بلند مدت بازهم این مردمند که خرد و کلان حیات جمعی شان را می سازند.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
#حرف_آخر fatf
⛔ لزومی ندارد معاهداتی که میدانیم مشکل دارد بهخاطر جهات مثبت تصویب کنیم
🔻رهبر انقلاب در دیدار نمایندگان مجلس شورای اسلامی:
🔹️موارد پیشنهادی برای تصویب بهعنوان قانون، نباید خلاف مصالح کشور باشند. البته در مجلس که عمداً این صورت نمیگیرد.
🔹️این معاهدات بینالمللی که در زبان لاتین، به آن کنوانسیون گفته میشود، در اصل در یک نقطهای پختوپز میشود. کشورهای عضو این کنوانسیونها هیچ تأثیری در ایجاد اینها ندارند.
🔹️قدرتهای بزرگ بر اساس منافع و مصالح خود، این معاهدات را آماده میکنند، دولتهای همسو یا مرعوب یا همراه آنها هم این کنوانسیونها را در کشورهایشان تصویب میکنند. بعد اگر یک دولت مستقلی مثل جمهوری اسلامی پیدا شود که آن را نپذیرد، سرش میریزند که آقا ۱۵۰ کشور این معاهده را قبول کردهاند، شما چطور قبول نمیکنید؟
🔹️بعضی از این معاهدات مواد مفیدی دارند؛ عیبی ندارد.
🔹️راهحل مسئله این است که مجلس خودش قانون بگذارد، مثلاً یک قانون مبارزه با پولشویی، یک قانون مبارزه با تروریسم.
🔹هیچ لزومی ندارد ما چیزهایی که نمیدانیم به کجا ختم میشود و حتی میدانیم که مشکلاتی دارد، بهخاطر آن جهات مثبت قبول کنیم. ۹۷/۳/۳۰
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔴 #آزمون_صداقت
جناب #لاریجانی امروز قبل از فرمایشات رهبر انقلاب فرمودید با تدابیر رهبری و حمایت ملت از چالش ها عبور کرده و خواهید کرد.
امروز تدابیر رهبرانقلاب در خصوص کنوانسیون های بین المللی شفاف بیان شد. پس منتظر صداقت تان با عبور از FETF هستیم...
#حجت_تمام_شد
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔴 #کنایه_سنگین_ولایتی به امضاء کنندگان نامه مذاکره با ترامپ:
🔹مذاکره با ترامپ معنایی جز تسلیم ندارد؛ اینها بدانند که اگر تاریخ مصرف آنها تمام شود گرینکارت خودشان و فرزندانشان توسط آمریکا باطل میشود!
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔴 خروج آمریکا از شورای حقوق بشر
🔹 ایالاتمتحده اعلام کرده است که از شورای حقوق بشر سازمان ملل، خارج خواهد شد. این کشور علت تصمیم خود را، گرایشهای ضد رژیم صهیونیستی آن شورا اعلام کرده است.
این اولین بار است که کشوری از شورای حقوق بشر خارج میشود.
🔻 تحلیل و ارزیابی
1️⃣ شورای حقوق بشر سازمان ملل، در سال 2006 جانشین کمیسیون حقوق بشر آن سازمان شد. از آن زمان، بررسی نقض حقوق بشر در سرزمینهای اشغالی از سوی رژیم صهیونیستی، یکی از دستورکارهای ثابت این نهاد بوده است.
2️⃣ هدف اصلی ایالاتمتحده را از خروج از شورای حقوق بشر، میتوان تلاش برای اعتبارزدایی از تصمیمات این شورا دانست. علاوه بر این، عضویت در شورای حقوق بشر، عملاً مشروعیت مخالفتهای آمریکا با تصمیمات آن شورا و همچنین مخالفت با قطعنامههای ضد رژیم صهیونیستی در شورای امنیت را خدشهدار میکند.
3️⃣ بااینحال، خروج آمریکا از آن شورا، عملاً نشانگر بیاعتنایی مطلق آن کشور به هنجارهایی است که خود کشورهای غربی سالها سعی در جهانشمول کردن آن داشته و همچنین بسیاری از آنها را در سطح بینالمللی نهادینه کردهاند.
4️⃣ ایالاتمتحده تا زمانی به نهادها و تعهدات بینالمللی پایبند است که آن نهادها و تعهدات، بهعنوان ابزاری در اختیار سیاست خارجی آن کشور قرار گیرند. در غیر این صورت، یا سعی در تغییر آنها خواهد نمود یا بهسادگی از آنها خارج خواهد شد.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
#خلاف_منافع_است
☘ واکنش شورای مشورتی #اصلاحات به نامه "مذاکره با آمریکا"
🔹امضای برخی از شخصیت های اصلاح طلب تنها جنبه شخصی داشته است و اعضای حزب با آنها مخالف بودند
🔹جمع بندی جلسه و نظر رئیس دولت اصلاحات این بود که نامه برخلاف منافع ملی کشور است و مدل کره شمالی برای ایران خلاف منافع است.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
18.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚠️ سه برنامه آمریکا برای ایران چیست؟
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔶 اخبار کوتاه بصیرت (چهارشنبه 30 خرداد):
◄ سیاستمداران آمریکایی در نظر دارند با لایحه «نه به اوپک»، این کارتل نفتی را به دلیل دستکاری در بازار نفت در منگنه قرار دهند. هدف از این لایحه احیای «قانون ضد تراست» شرمن است؛ قانونی که یک قرن پیش برای انحلال امپراتوری جان راکفلر از آن استفاده شد. گفتنی است، در صورت تصویب نهایی این لایحه دولت ایالات متحده آمریکا اجازه دارد اوپک را برای دستکاری در بازار نفت و زیان میلیاردها دلاری که به دنبال دارد، تحت تعقیب قضایی قرار دهد!
◄ مسعود کرباسیان در مراسم تودیع و معارفه معاون امور بانکی وزارت اقتصاد، با تأکید بر اینکه دولت به این همه شرکت نیاز ندارد، یکی از وظایف حوزه معاونت امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت اقتصاد را تقویت نقشآفرینی این وزارتخانه در تعیین تکلیف شرکتهای دولتی برشمرد و اظهار داشت: معتقدم ما باید همان ۲۰ درصد سهم دولت در شرکتهای تعاونی سهام عدالت را هم بفروشیم و خودمان را از بنگاهداری رها کنیم.
◄ زینب طاهری، وکیل محمد ثلاث در پاسخ به این پرسش که شما روز گذشته اعلام کردید اسنادی مبنی بر بیگناهی این فرد در دست دارید که منتشر خواهید کرد، گفت: کانالهای تلگرامی برخی مطالب را منتشر کردند که هیچ ارتباطی به من ندارد. زمانی که حکم اعدام اجرا شود، دیگر لزومی به انتشار اسناد و هیاهو نیست و این خود نیز نوعی اقدام علیه امنیت ملی محسوب میشود و در شأن یک وکیل نیست.
◄ در جریان انتخابات هیئترئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس محمدرضا عارف به ریاست این کمیسیون برگزیده شد. قاسم احمدیلاشکی و جبار کوچکینژاد به عنوان نواب رئیس و علیرضا سلیمی، محمدباسط درازهی به عنوان دبیران و میرحمایت میرزاده به سمت سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات انتخاب شدند.
◄ رئیس کمیته دفاعی و امنیتی شورای فدراسیون روسیه در واکنش به اظهارات رئیسجمهور آمریکا درباره تأسیس «نیروی فضایی» اعلام کرد: این اقدام امنیت جهانی را به خطر میاندازد و مسکو در صورت اشاعه سلاحهای هستهای آمریکا در فضا، به شدت به آن پاسخ خواهد داد.
◄ منابع آگاه تصمیمات اوپک را سه روز مانده به نشست این سازمان فاش کردند که بر اساس آن، در این نشست تصمیم به افزایش ۳۰۰ تا ۶۰۰ هزار بشکهای تولید گرفته میشود که حدود ۵۰۰ هزار بشکه سهم عربستان و امارات و ۲۰۰ هزار بشکه سهم روسیه خواهد شد.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔶 اظهارات مداخله جویانه آمریکا درباره اعدام یک جنایتکار
🔹وزارت خارجه آمریکا در اظهاراتی که مداخله مستقیم در امور داخلی ایران محسوب میشود، اعدام راننده جنایتکار حوادث خیابان گلستان هفتم را محکوم کرد. هیثر نوئرت، سخنگوی وزارت خارجه این کشور در بیانیهای اعلام کرد ما اعدام محمد ثلاث، عضو گروه دراویش گنابادی توسط حکومت ایران را محکوم میکنیم. در این بیانیه آمده است؛ ما از همپیمانانمان در سراسر دنیا میخواهیم در محکوم کردن اعدام آقای ثلاث به دست ایران، به ما بپیوندند. ما از همه مقامات ایرانی میخواهیم صدها درویش را آزاد کنند. مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا نیز در حساب توئیتری خود در اظهاراتی که مداخله مستقیم در امور داخلی ایران محسوب میشود، اعدام این راننده جنایتکار را محکوم کرد.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
| حدیث روز ✍ |
#پیامبر_اکرم_(ص) :
🔅 هيچ كس از گناهانْ در امان نمىمانَد، مگر آن كه زبانش را نگهدارد .
📚 ميزان الحكمة : ح ۱۸۲۸۷ .
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
📣 رسیدگی به حال مستضعفین کشور در راس برنامه ها قرارگیرد
🔻امام خمینی(ره):
🔸 امید آن است که رسیدگی به حال #مستضعفین و مستمندان کشور که قسمت اعظم ملت مظلوم را در بر میگیرد در راس برنامهها قرار گیرد، و در مجلس شورای اسلامی طرحهایی جدی در رفاه حال این طبقه محروم داده شود
🔸و از طرف دولت منتخب شما بدون مسامحه به مورد اجرا گذاشته شود تا در پیشگاه خداوند متعال، بعضی از دیون خودتان را به این طبقه عزیز- که جان خود را برای #اسلام و #آزادی و #استقلال کشور در طبق اخلاص گذاشته و پیروزی را برای انقلاب اسلامی به ارمغان آوردند- ادا کرده باشید.( ۷خرداد۵۹)
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir