🔴 جنگ نفتی یا قمار پیش باخته؟!
در چند روز اخیر در خبرها آمده بود که ترامپ از ملک سلمان درخواست کرده است که باتوجه تحریم های جدید ایران به میزان دو میلیون بشکه صادارت نفت خود را افزایش دهد. در مورد این خبر چند مورد حائز اهمیت است:
1⃣ بالاترین رقمی که عربستان توانسته به میزان تولید خود اضافه کند در جنگ آمریکا با صدام بود که 1.5 میلیون بشکه اضافه کرد ولی به دلیل بروز مشکلات فنی، تا یک سال نتوانست بیشتر از 8.5 میلیون بشکه نفت تولید کند. در علم مهندسی مخزن و نفت، به این تولید می گویند تولید غیرصیانتی که به معنای آن است که کشور تولید کننده، برخلاف سناریوی بهینه تولید - برداشت حداکثری در حداکثر زمان - به تولید نفت پرداخته است.
2⃣ عربستان تا یک ماه پیش 10.2 میلیون بشکه تولید کرده است که با توجه به افزایش مصرف نفت به میزان 500 هزار بشکه در فصل تابستان، اگر این کشور بتواند 10.7 میلیون بشکه هم تولید کند نیازهای خودش را باید تامین کند. ضمن اینکه بر اساس گزارش بروکینگز، مصرف انرژی در عربستان سالانه 7.5 درصد رشد داشته است و این روند ادامه دارد.
از سوی دیگر عربستان روی صنعت پالایش خود سرمایه گذاری کرده و از خام فروشی فاصله گرفته است و لذا نمی تواند به طور پایدار بیشتر از ظرفیت خود نفت تولید کند زیرا منافع بلند مدتش از نظر اقتصادی شدیدا به خطر می افتد. این کشور در حال اجرای برنامه پایین دستی است که بتواند میزان پالایش نفت خود را از 5 م.ب به 8 م.ب و بعد به 10 م.ب برساند.
همچنین عربستان در خوش بینانه ترین حالت می تواند با هزار اما واگر یازده میلیون بشکه نفت تولید کند. در نتیجه باید گفت عربستان در افزایش تولید حتی به میزان یک میلیون بشکه برای افزایش صادرات نفت ناتوان است و با توجه به کاهش تولید ونزئولا، لیبی و کانادا و ... نمی توان به عربستان امیدوار بود. تنها کشوری که می تواند به طور واقعی افزایش تولید آن هم به میزان 400 هزار بشکه بدهد روسیه است.
یک نکته دیگر هم افزایش تقاصا در سال جاری است که باعث می شود تقاضا بر عرضه پیشی بگیرد. در مجموع باید گفت قمار ترامپ روی عربستان فاقد هرگونه جنبه فنی است و اگر بخواهد افزایش 2 میلیون بشکه ای بدهد تا سال دیگر بخش مهمی از ظرفیت تولید عادی خود را از دست می دهد.
به زبان ساده بگویم، مخزن نفت یک موجود زنده است و اگر بیشتر از توانش به آن فشار وارد شود، در کوتاه مدت از خود واکنش نشان می دهد که این واکنش، کاهش فشار چاه ها و کاهش شدید تولید است.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔶 اخبار کوتاه بصیرت( دوشنبه 11 تیر):
◄ خبرها حاکی از آن است که تصمیمات اتخاذ شده در دولت، حکم به تغییر نوبخت، سیف، آخوندی، کرباسیان و شریعتمداری داده است که این موضوع به تغییر بخش عمدهای از تیم اقتصادی دولت منجر میشود و به احتمال زیاد، به زودی احکام مربوط به رئیس کل جدید بانک مرکزی و رئیس جدید سازمان برنامه و بودجه صادر خواهد شد؛ اما درباره وزیران یاد شده ملاحظاتی وجود دارد که روند تغییر آنها به گونهای متفاوت خواهد بود!
◄ محمدعلی خطیبی، نماینده سابق ایران در اوپک با بیان اینکه جایگزینی کامل نفت ایران به هیچ وجه امکانپذیر نیست، گفت: بعید به نظر میرسد کشورهای مصرفکننده بخواهند هزینه تصمیم رئیسجمهور آمریکا را پرداخت کنند؛ به همین سبب مذاکراتی بین مصرفکنندگان و آمریکا در حال انجام است تا بتوانند مواضع دولتمردان این کشور را تعدیل کنند.
◄ «محمدجواد حجتیکرمانی» از فعالان اصلاحطلب به تازگی در مصاحبه با پایگاه جماران در حالی که مدعی شده «من به مقام معظم رهبری و در روزنامه اطلاعات هم نوشتهام که تنها راه برونرفت ما از مشکلات آشتی ملی است»، در جملاتی متناقض و توهینآمیز اظهار داشته است: «مخالفین دولت در این شرایط هیچ فرقی با خوارج ندارند و قابل اصلاح نیستند»!
◄ مقامات آمریکایی به شبکه خبری «انبیسینیوز» گفتهاند دستگاههای اطلاعاتی آمریکا معتقدند کره شمالی در برخی از پایگاههای مخفی خود تولید سوخت برای سلاحهای هستهای را افزایش داده است. این مقامات گفتهاند رهبر کره شمالی ممکن است در راستای گرفتن امتیازات بیشتر از دولت ترامپ به دنبال مخفی کردن این پایگاهها باشد.
◄ حداد عادل در یادداشتی توئیتری بر حمایت از دولت برای حل مشکلات داخلی در مقابل دشمن خارجی تأکید کرد و نوشت: با اینکه منتقد دولت بودهایم، امروز و برای حل مشکلات داخلی، در مقابل دشمن خارجی در کنار دولت هستیم، به شرط آنکه رئیسجمهور نیز به سخنانی که گفته است، عمل کند.
◄ در حالی که اخباری مبنی بر احتمال افزایش نرخ سود بانکها منتشر شده بود، ولیالله سیف اعلام کرد: بانک مرکزی تصمیمی برای افزایش نرخ سود بانکی ندارد و در این راستا بخش نظارتی با بانکهایی که نرخ سود را به صورت غیرمتعارف تغییر دهند، برخورد میکند.
◄ روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» به نقل از منابع آگاه نوشته است، مشاوران ارشد دونالد ترامپ و مقامات دولت آمریکا در زمینه سیاستها و اهداف واشنگتن درباره ایران اختلاف نظر دارند.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
💠 مردم مراقب باشند....
🔴روش های منافقان در تظاهراتها و تحصن ها
🔻رویکرد جدید آمریکا به منافقین حاکی از آن است که انقلاب اسلامی هنوز با عناصر برانداز و تروریست اول انقلاب مواجهه است. در این رویکرد آمریکا مجدد مسوولیت مقابله با انقلاب و ملت ایران را به گروه شکست خورده ای داده است که میخواستند تهران را دو روزه فتح کنند. روش های منافقین و سرپُل های آنان با ملت انقلابی عبارتست از:
1⃣جاسوسی تلفنی، عکسبرداری و فیلمبرداری و انتفال آن به رسانه ها و شبکه های خارجی
2⃣عریضه نویسی علیه انقلاب به محاکم غربی به نام مردم ایران
3⃣ استفاده از عنوان مردم در تجمعات و راهپیمایی
4⃣ایجاد تحصن های زنجیره ای با تهدید و ارعاب اصناف مختلف
5⃣ بی رحمی و شقاوت و راه اندازی موج ترور بین مردم و مسوولین
6⃣ تبدیل سریع تجمعات به شعارهای براندازانه
اگر چه شناسایی و مقابله با این گروهک با توجه به چتر امنیتی کشورمان ساده و امکان پذیر است. اما مردم در شبکه های اجتماعی نیز باید دقت لازم را داشته باشند که نادانسته به عنوان عامل این گروهک های بدنام عمل نکنند.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
💢رکورد داران زندانی سیاسی کیستند؟
🔻«جلال فیروز» نماینده سابق پارلمان بحرین و عضو ارشد «جمعیت اسلامی الوفاق» اظهار داشت: هم اکنون بحرین با بیش از پنج هزار زندانی سیاسی، رتبه نخست در میان کشورهای جهان را به خود اختصاص داده است و رژیم صهیونیستی در جایگاه دوم مبارزه با آزادی های مدنی قرار دارد
🔻او همچنین تاکید کرد: رژیم آل خلیفه پرونده سیاهی در موضوع حقوق بشر دارد و شورای حقوق بشر و همه سازمان های بین المللی در این باره گواهی می دهند که نظام بحرین شهروندان خود را می کشد
🔻نماینده سابق پارلمان بحرین اظهار داشت: وجود نظام بحرین متکی به دو عامل کمک های مالی و نظامی سعودی و اماراتی و پشتیبانی سیاسی و تسلیحاتی بین المللی است که از طرف آمریکا، انگلیس و دیگر کشورهای اروپایی دریافت می کند.
🔹پ ن: «آیت الله شیخ عیسی قاسم» رهبر معنوی مردم بحرین مدتی است که حال وخیمی دارد و رژیم آل خلیفه او را در خانه زندانی کرده بود تا جایی که نتوانستند او را به بیمارستان منتقل نکنند
صحبت های این فرد به عنوان رهبر برای مردم این کشور بسیار مهم است و وجوهات شرعی آنها دست او بود که پس از بازداشت و حصر خانگی «عیسی قاسم»، رژیم آل خلیف به بلوکه کردن وجوهات شرعی مردم دست زد.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
📡ما با ایران مشکل داریم نه اسد!
🔻«جان بولتون» مشاور امنیت ملی رئیس جمهور آمریکا با تغییر موضع نسبت به سوریه به سوال خبرنگار CBS در مورد پیروزی «بشار اسد» در سوریه گفت: "فکر نکنم اسد مشکل استراتژیک ما باشد"
🔻او همچنین افزود: " مشکل استراتژیک ما ایران است، صحبت فقط درباره تلاش ایران برای توسعه "تسلیحات هستهای" نیست بلکه حمایت از سایر اقداماتش در خاورمیانه است"
🔻این در حالی است که آمریکا از ابتدای درگیری سوریه اسد را مقصر درگیری های می دانست و برای برکناری او پافشاری می کرد.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
13.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 پاسخ حجه الاسلام پناهیان به یک پرسش فراگیر...
🔴 چرا رهبری مستقیماً جلوی بعضی امور نمیایستند؟!
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
⭕️ تحریم ها کی اجرایی میشود؟
🔴 واشنگتن: اولین بسته تحریمی علیه ایران ۱۳ مرداد وارد فاز اجرا میشود
🔻وزارت خارجه آمریکا:
🔹اولین بسته تحریمی علیه ایران چهارم آگوست آینده وارد فاز اجرا میشود.
🔹دومین بسته تحریمی نیز نوامبر آینده وارد اجرا میشود و بخش نفت را هدف قرار خواهد داد.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔺نشریه آمریکایی "امریکن کانزروتیو":
اگر "جان بولتون" واقعا بر این باور است که میتواند با ضربهای نظام ایران را سرنگون سازد، بیشتر از آنچه میپنداشتیم، فریب خورده است.
🔹ایران یکی از کشورهای با ثبات نسبی در منطقه است بنابراین، دیوانگی است که بخواهیم آشفتگی و اخلال بیشتری را در این کشور ایجاد کنیم.
🔹تلاش برای سرنگون ساختن این نظام در کشوری با بیش از ۸۰ میلیون جمعیت پیامدهای عظیم و پیش بینی نشده را برای مردم این کشور و بسیاری از همسایگان ایران دارد.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
⚠️ معاهدات مشکلدار
🔻حضرت آیتالله خامنهای:«بنده در مورد همین چیزهایی که اخیراً در مجلس مطرح شد در این چند ماه اخیر، گفتم مجلس مستقلّاً خودش قانون بگذراند. فرض کنیم موضوع مبارزهی با تروریسم یا با پولشویی است؛ خیلی خب بنشینند یک قانون بگذرانند. هیچ لزومی ندارد که ما برویم چیزهایی را که نمیدانیم تهَ آن چیست یا حتّی میدانیم که مشکلاتی هم دارد، بهخاطر آن جهاتِ مثبت و جنبههای مثبت، قبول بکنیم.» ۹۷/۰۳/۳۰
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
#حدیث_روز
امیرالمؤمنین علیه السلام:
هيچ ثروتى چون عقل نیست،
و هيچ فقرى چون نادانى نيست.
هيچ ارثى چون ادب،
و هيچ پشتيبانى چون مشورت نيست
حکمت 54 نهج البلاغه
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir