🔴 سوالاتی درباره میدان جدید نفتی نام آوران
1️⃣ قبل از کشف میدان جدید، ظرفیت مخازن نفتی ایران چقدر بود؟
🔺 اندازه ذخایر نفت موجود در میدان های هر کشور محل اختلاف نظر است ولی به طور تقریبی می توان گفت که ذخایر نفتی ایران قبل از این کشف حدود ۱۵۶ میلیارد بشکه بود که حدود ۹ الی ۱۰ درصد نفت دنیا را تشکیل می دهد. این میزان نفت، ایران را در رتبه چهارم دنیا قرار می دهد.
2️⃣ میدان جدید کشف شده، چقدر نفت دارد؟
🔺 ظرفیت جدید کشف شده حدود ۲۲ میلیارد بشکه است که با چند میدان کشف شده قبلی اشتراکاتی دارد. نهایتا مجموع ظرفیت مخازن در منطقه مد نظر ۵۳ میلیارد بشکه نفت میشود. که حدود یک چهارم کل ذخایر ایران می شود! این نفت در منطقه وسیعی قرار گرفته است به طوری که محدوده آن بزرگتر از کشور لوکزامبورگ و یا بحرین است.
3️⃣ آیا می توان از تمام نفت کشف شده در مخزن استفاده کرد؟
🔺 خیر. از هیچ میدان نفتی در دنیا نمی توان تمام نفت موجود در آن را استخراج کرد. میانگین استخارج حدود یک سوم هر مخزن است ولی با توجه به ویژگی هر مخزن و تکنولوژی به کار گرفته شده، این عدد بسیار متغیر خواهد بود. به عنوان مثال، میدان آزادگان حدود ۲۵ میلیارد بشکه نفت دارد و بیست سال از کشف آن میگذرد، ولی فقط حدود ۵ میلیارد بشکه از این مخزن قابل استخراج خواهد بود، که آن هم هنوز محقق نشده است. با فرض اینکه بتوان حدود ۱۰٪ از نفت موجود در میدان نام آوران را استخراج کرد، چیزی حدود ۲ میلیارد بشکه از میدان جدید قابل استخراج خواهد بود. البته بایست بدانید هنوز میدان های دیگری در صف انتظار برای استخراج هستند و کشف یک میدان نفتی به معنای آمدن پول آن بر سر سفره مردم در کوتاه مدت نیست
4️⃣ آیا کشف میدان نام آوران مهم است؟
🔺 قطعا بلی. قبل از تحریم های ظالمانه،۵ ایران روزانه حدود 3.5 میلیون بشکه نفت از ذخایر خود استخراج می کرد. با فرض اینکه تحریم های ظالمانه برداشته شود و ایران دوباره به این عدد بازگردد و حتی افزایش تولید هم داشته باشد، به این معنی است که ذخایر نام آوران (و اطراف آن) به تنهایی می تواند چند سال نفت کل کشور را تامین کند! به عبارت دیگر، با قیمت نفت امروز، ارزش نفت قابل استخراج از نام آوران و اطراف آن نزدیک به ۳۰۰ میلیارد دلار خواهد بود.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
#بمب_ساعتی
🔴 «ابوالعطا» که بود؟
✅ روز دوشنبه در جریان حمله صهیونیست ها به غزه «بها ابوالعطا» از فرماندهان ارتش «سرایا القدس» شاخه نظامی جهاد اسلامی به همراه همسرش به شهادت رسیدند.
🔻 اما #ابوالعطا که بود؟
🔹روزنامه جروزالم پست اسرائیل چند روز پیش گزارشی تحت عنوان «خطرناکترین شخصیتها برای اسرائیل: نصرالله، سلیمانی و ابوالعطا» منتشر کرده بود. در این گزارش به نقل از مقامات نظامی صهیونیستی آمده است که «ابوالعطاء در برنامهریزی حملات علیه اسرائیل مشارکت دارد، بر ساخت اسلحه، بهبود توانایی شلیک موشک دوربرد نظارت میکند و اطلاعاتی نظامی اسرائیل به او مانند یک عنصر تنش نگاه میکند»
🔹کانال دو رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرده بود، ابوالعطا همان کسی است که دستور شلیک به سمت شهرکهای جنوبی (در مرز با غزه) را میدهد و آمریکا وی را در لیست تحریم قرار داده است.
🔹 نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی نیز درمورد اهمیت حمله تروریستی این رژیم علیه فرمانده ارشد جهاد اسلامی گفت که این فرمانده فلسطینی مانند یک بمب ساعتی بود.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
#تا_انتخابات
🔴 مکانیزم انتخاباتی اصولگرایان
🔻 مهدی چمران عضو شورای ائتلاف اصولگرایان ، جزئیاتی از نحوه تهیه لیست نامزدهای این جریان برای انتخابات مجلس را تشریح کرد:
🔹مرحله اول: تشکیل شورای مرکزی ائتلاف نیروهای انقلاب(۴۵نفر)
🔹مرحله دوم: فراخوان ثبت نام از نیروهای انقلابی برای کاندیداتوری
🔹مرحله سوم: تشکیل مجمع عمومی (شامل نمایندههای احزاب، روحانیون، NGOها، خیریهها و هیئتهای مذهبی)
🔹مرحله چهارم: انتخاب کاندیداهای منتخب توسط مجمع عمومی(۵ برابر ظرفیت کرسیهای آن حوزه در مجلس)
🔹مرحله پنجم: نهایی کردن لیست بر اساس نظرسنجی معتبر از میان لیست منتخب هر حوزه انتخابی
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔹زنگ حساب است نه انشا!
دولت تدبیر و امید ششمین سال خود را سپری میکند و کمتر از دو سال به پایان فرصت خدمت به مردم و نظام اسلامی برای آن باقی مانده است؛ از این رو انتظار میرود مسئولان دولتی به طور شفاف خدماتی را که در شش سال گذشته ارائه کردهاند به مردم گزارش دهند و از زمان باقیمانده بهره بهتری ببرند.
دولت با این کار اولاً با در نظر گرفتن حجم تحقق وعدههای انتخاباتی میزان محبوبیت خود را در میان مردم محک میزند و ثانیاً چرایی محقق نشدن برخی وعدههای داده شده را ریشهیابی و مسیر بهتری را انتخاب میکند؛ پس امروز برای دولت در بین مردم زنگ حساب است نه زنگ انشا. با یادآوری سادهای میتوان میزان تحقق وعدههای دولت را ارزیابی کرد. مهمترین شعار دولت روحانی از جنس اقتصادی، به ویژه بهبود معیشت مردم در سال 1392 بود و مسیر محقق شدن آن نیز تعامل با غرب، به ویژه ایالات متحده آمریکا انتخاب شد!
با نگاهی خوشبیانه درمییابیم که دولت روحانی در شش سال گذشته با امضای برجام به دنبال رونق اقتصاد کشور بود. حال که امروز زمان حسابرسی فرا رسیده آمار و وضعیت عمومی جامعه بیانگر این نکته است که رونق اقتصادی کشور نه تنها با تعامل و برجام اتفاق نیفتاده است، بلکه در برخی حوزهها نیز وضعیت نسبت به قبل بدتر شده است، ارزش پول ملی پایین آمده است، بیشترین تحریمها بعد از اعتماد به غرب بر کشورمان اعمال شده است و بسیاری از کارخانههای تولیدی کشور نیز با خوشبینی به برجام تعطیل شده است؛ بنابراین وضعیت کشور نه تنها با برجام و مذاکره بهتر نشد، بلکه تنها مسیر حل مشکلات با نگاه به ظرفیتهای داخلی امکانپذیر خواهد بود. باید توجه داشت که منتقدان برجام و مذاکره، به دنبال کمک کردن به دولت برای ارائه کارنامه بهتر به مردم در سالهای آخر حضور دولت به منزله قوه مجریه هستند. در این میان مبارزه قاطع با فساد در قوه قضائیه و کمک نهادهای گوناگون انقلابی به دولت همگی در راستای حل مشکلات مردم است. دولت نیز به جای فرافکنی و تلاش در ایجاد دو قطبی کاذب در جامعه و پیگیری مذاکره با غرب به صورت آشکار و پنهان میتواند با استقبال از مخالفان برجام کارنامه بهتری را در پایان مدت قانونی خود ارائه دهد.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
42.pdf
171.6K
نسخه pdf
از دوگانه دروغین فساد تا انتخابات خطرناک برای اصلاحطلبان
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
#عصبانی_شده_بود
🔴 کرباسچی هم محکوم کرد‼️
🔻دبیرکل حزب کارگزاران:
🔹در شأن رئیسجمهور نیست که در محافل عمومی، بهصورت کلی و مبهم از پروندههای فساد سخن بگوید.
🔹شاید روحانی از فضا و اتفاقات رخ داده در محل سخنرانی عصبانی شده بود که چنین کلماتی را به زبان راند.
🔹طبیعتاً قوه قضاییه وفق وظیفه ذاتی و قانونی خود به برخورد با افرادی میپردازد که اقدام خلاف و مفسدانه مرتکب شدهاند.
🔹رئیس جمهور اگر پرونده فساد خاصی را مدنظر دارد باید به صورت موردی و جزئی، موضوع را به قوه قضاییه و حتی وزارتخانه تحت امر خود ارجاع دهد.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
#اخبار_کوتاه
1️⃣ همه درباره آمدن و نیامدن من اظهارنظر کردند!
«محسن کوهکن» از چهرههای نزدیک به «علی لاریجانی» گفت: «با توجه به اخباری که این روزها از آقای لاریجانی در رسانههای مختلف شنیده میشود، بنده به همراه یکی از دوستان روز گذشته نشستی دوستانه با وی برگزار کردیم. آقای لاریجانی صراحتاً در این نشست اشاره کردند «همه کس درباره آمدن و نیامدن من به انتخابات مجلس اظهارنظر کردند، جز خود من» که این جمله به خوبی گواه تحلیلها و اظهارنظرهای دوستان در جناحهای مختلف است؛ از این رو، توصیه بنده به دوستان این است که بهتر است منتظر اعلام نظر آقای لاریجانی در این باره باشند تا اینکه به حدس و گمان افراد استناد کنند.»
2️⃣ «حسین دهباشی» درباره تاریخ شفاهی ایران تاکنون سه جلد کتاب را منتشر کرده است که حاصل گفتوگو با برخی مقامات مسئول دوره پهلوی دوم است و ادعاها و شبهاتی در آن مطرح کرده است. برخی کارشناسان نسبت به رفتار قابل تأمل دهباشی هشدار میدهند. وی که سوابق سیاسی قابل تأملی دارد، به تازگی از سوی برخی مراکز انقلابی به عنوان مدرس مستندسازی دعوت به همکاری شده است!
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
#حدیث_روز
پیامبراکرم(صل الله علیه و اله و سلم ):
شخص مومن در روز قیامت در زیر سایه خیرخواهی خود برای بندگان خدا، قرار دارد.
«مواعظ العددیه باب اول ص16»
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
🔰امام خمینی(ره):
ما راضی به جنگ نبودیم و نیستیم، لکن اگر کسی تعدی بکند دهان او را خُرد میکنیم
📅 ۱۶ آبان ۱۳۵۹
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
⭐️ درخشانترین ستاره عالم
🔻 امام خامنهای:
وقتی نام پیامبر اعظم را میآوریم، کأنه شخصیت همهی بندگان صالح و برجسته و شخصیت امیر مؤمنان و ائمه (؛هم؛) در این وجود مقدس، متبلور و مجسم است. پیامبر اعظم را میتوان به درخشانترین ستاره در کائنات عالم وجود تشبیه کرد. ۱۳۸۵/۰۱/۰۱
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir
درسهایی از #رفتار_سیاسی پیامبر(ص)
📝شدید با #پیمانشکنان
🔰از همان ابتدایی که #حکومت_پیامبر(ص) در #جامعهی_نوپای مدینه شکل گرفت، دشمنان آن هم شروع به کار کردند. پیامبر(ص) در دوران حکومت خود، حداقل با سه گروه دشمن مواجه بود:
1️⃣دشمن اول، قبایل نیمه وحشی: که اطراف مدینه زندگی میکردند «و تمام زندگی آنها عبارت از جنگ و خونریزی و غارت و به جان هم افتادن و از همدیگر قاپیدن است.» 28/2/80 پیامبر «در هر کدام از آنها اگر نشانهی صلاح و هدایت بود، #پیمان بست ... و بر #عهد و پیمان خودش، بسیار پافشاری میکرد و پایدار بود.» 28/2/80 اما آنهایی که شریر و #غیرقابل_اعتماد بودند، «پیغمبر سراغ آنها رفت و آنها را منکوب کرد و سر جای خودشان نشاند..»
2️⃣دشمن دوم، #اشراف_مکه و اهل قریش: «پیغمبر احساس کرد اگر بنشیند تا آنها سراغش بیایند، یقیناً آنها فرصت خواهند یافت؛ لذا سراغ آنها رفت؛ منتها به طرف مکه حرکت نکرد. راه کاروانىِ آنها از نزدیکی مدینه عبور میکرد؛ پیغمبر تعرّض خودش را به آنها شروع کرد، که جنگ بدر، مهمترینِ این تعرّضها در اوّلِ کار بود. پیغمبر تعرّض را شروع کرد؛ آنها هم با تعصّب و پیگیری و لجاجت به جنگ آن حضرت آمدند. تقریباً چهار، پنج سال وضع اینگونه بود؛ یعنی پیغمبر آنها را به حال خودشان رها نمیکرد؛ آنها هم امیدوار بودند که بتوانند این مولود جدید - یعنی نظام اسلامی - را که از آن احساس خطر میکردند، ریشه کن کنند. #جنگ_اُحد و جنگهای متعدّد دیگری که اتّفاق افتاد، در همین زمینه بود.» آخرین جنگ پیامبر(ص) با این دشمنان، #جنگ_خندق بود و پس از آن، ماجرای #صلح_حدیبیه پیش آمد و پیامبر(ص) با آنان پیمان صلح امضا کرد. اما سال هشتم بعثت، «که کفّار #نقض_عهد کرده بودند، پیغمبر رفت و مکه را فتح کرد، که فتحی عظیم و حاکی از تسلّط و اقتدار آن حضرت بود.»
3️⃣دشمن سوم، یهودیها: «یعنی #بیگانگانِ_نامطمئنی که علیالعجاله حاضر شدند با پیغمبر در مدینه زندگی کنند؛ اما دست از موذیگری و اخلالگری و تخریب برنمیداشتند... پیغمبر تا آنجایی که میتوانست، با اینها مدارا کرد؛ اما بعد که دید اینها مدارابردار نیستند، مجازاتشان کرد. هرکدام از این سه قبیله عملی انجام دادند و پیغمبر بر طبق آن عمل، آنها را مجازات کرد. اوّل، #بنیقینقاع بودند که به پیغمبر خیانت کردند؛ پیغمبر سراغشان رفت و فرمود باید از آنجا بروید؛ اینها را کوچ داد و از آن منطقه بیرون کرد و تمام امکاناتشان برای مسلمانها ماند. دستهی دوم، #بنینضیر بودند. اینها هم خیانت کردند لذا پیغمبر فرمود مقداری از وسایلتان را بردارید و بروید؛ اینها هم مجبور شدند و رفتند.
🔰 دستهی سوم #بنیقریظه بودند که پیغمبر امان و اجازهشان داد تا بمانند؛ اینها را بیرون نکرد؛ با اینها پیمان بست تا در جنگ خندق نگذارند دشمن از طرف محلاتشان وارد مدینه شود؛ اما اینها ناجوانمردی کردند و با دشمن پیمان بستند تا در کنار آنها به پیغمبر حمله کنند!... بعد که قریش و همپیمانانشان شکست خوردند و از خندق جدا شدند و به طرف مکه رفتند، پیغمبر به مدینه برگشت. همان روزی که برگشت، نماز ظهر را خواند و فرمود نماز عصر را جلوِ قلعههای بنیقریظه میخوانیم؛ راه بیفتیم به آنجا برویم؛ یعنی حتّی یک شب هم معطل نکرد؛ رفت و آنها را محاصره کرد. بیستوپنج روز بین اینها محاصره و درگیری بود؛ بعد پیغمبر همهی مردان جنگی اینها را به قتل رساند؛ چون خیانتشان بزرگتر بود و قابل اصلاح نبودند.» بنابراین در هیچکدام از این قضایا، پیغمبر #نقض_عهد نکرد اما در مقابل نقض عهد آنان، ساکت نماند و پاسخ خیانتشان را با #اقتدار کامل داد.
✅ کانال بصیرت
@basiratbasir