🔴خبر کذب ایسنا، بی دقتی یا شیطنت رسانه ای؟!
خبرگزاری ایسنا امروز خبری به نقل از روزنامه قطری العربی الجدید منتشر کرد که مدعی بود آیت الله سیستانی در پیامی به نخست وزیر عراق خواستار دور نگه داشتن این کشور از تنش میان آمریکا و ایران شده😳
این خبر که ساختگی بودنش براحتی قابل تشخیص است، ساعتی بعد تکذیب شد. اما ثابت کرد که ایسنا به عنوان یک خبرگزاری معتبر رسمی، به راحتي حاضر است اعتبار خود را خرج خبرهای کذب تفرقه افکن کند. آن هم در شرایطی که فضای روانی جامعه بخاطر جنگ روانی دشمن ملتهب است و شایعات برد بیشتری پیدا می کند.
آیا نباید به اقدامات و اخبار تماما کذب این خبرگزاری که مرتبط با روابط تضمین کننده عمق استراتژیک ایران هست، مشکوک شد؟!
سوال: چرا ایسنا دست از روابط ایران و عراق برنمیدارد؟!
@basiratesiyasii
🔴 اختیار کافی داشتید، اما...‼️
✍ #حسین_شریعتمداری :
🔻شنبه شب هفته جاری-۲۱ اردیبهشت ماه ۹۸- جناب آقای روحانی، در ضیافت افطاری که با حضور جمعی از فعالان سیاسی برگزار شده بود بیآنکه به مسئولیتهای بر زمین مانده دولت برای مقابله با مشکلات موجود اشاره کنند، علت اصلی مشکلات را در فقدان اختیارات رئیسجمهور دانسته و گفتهاند:«وقتی از دولت سؤال و مطالبهای میشود باید از طرف دیگر بررسی شود که دولت چه مقدار در حوزههای مورد سؤال دارای اختیار بوده است به طور مثال اگر در خصوص سیاست خارجی، فرهنگ و یا فضای مجازی از دولت سؤال و مطالبهای میشود، باید ببینیم که دولت چقدر در این حوزهها اختیار دارد. باید در حد توان و در حوزه اختیارات رئیسجمهور از دولت مطالبه داشت». در این باره اشاره به چند نکته ضروری به نظر میرسد؛
1️⃣ انتظار این بود- و هنوز هم هست- که آقای رئیس جمهور به جای کلیگویی، دقیقا میفرمودند که کدام اقدام را برای حل کدام مشکل انجام داده و یا در دست اقدام داشتهاند که نبود اختیارات لازم مانع از انجام آن شده است؟! مثلا کدام لایحه را برای حل و فصل فلان مشکل موجود به مجلس ارائه داده و یا کدام تصمیم را اتخاذ کرده بودند که فقدان اختیارات کافی باعث توقف آن شده است؟! یافتن این موارد در کارنامه دولت کار دشواری نیست، بسمالله! حداقل چند نمونه از آن را برای افکار عمومی توضیح بدهید! مثلا برای مقابله با گرانی لجام گسیخته، تورم، بیکاری و ...کدام گام را برداشته بودید؟!
2️⃣ جناب روحانی در تمامی طول چهل سال گذشته یکی از مسئولان بلندپایه نظام بودهاند، بنابراین نمیتوانند ادعا کنند که از ساز و کارهای قانونی جمهوری اسلامی ایران بیخبر بودهاند و سؤال این است که وقتی میدانستید رئیسجمهور- به قول خودتان- برای انجام وظایفی که قانون اساسی بر عهده او گذارده است، اختیارات لازم و کافی ندارد! چرا برای تصدی پست ریاست جمهوری نامزد شدید؟!
3️⃣ باید از آقای رئیسجمهور پرسید که آیا این جملات را به خاطر دارید؟! مگر جنابعالی نبودید که در تبلیغات انتخاباتی خود میفرمودید: «واللهالعلی العظیم (قسم جلاله) اگر مشکلات این کشور که بسیار و بسیار و بسیار پیچیده است، راهحل نداشت کاندیدا نمیشدم. بدانید برادران و خواهران عزیز، همه آنهایی که کلید را تکان دادید، واقعاً برای این قفلها کلید وجود دارد»!آن قسم جلاله با اظهارات شنبه شب شما که ریشه مشکلات را در نبود اختیارات کافی میدانید چگونه قابل جمع است؟!
4️⃣ فرض محال که محال نیست؟ هست؟! حالا فرض میکنیم که جنابعالی با وجود چند دهه مسئولیت مطرح در جمهوری اسلامی و علیرغم قسم جلالهای که یاد کرده بودید، بعد از حضور در جایگاه ریاست جمهوری، تازه متوجه شدید که رئیسجمهور برای حل مشکلات، اختیارات کافی ندارد! خب، چرا برای بار دوم هم نامزد شدید و باز هم برای حل مشکلات موجود همان وعدههای غلیظ و پر رنگ را تکرار کردید؟!
🔸جناب روحانی، رئیسجمهور محترم! همه آنچه به آن اشاره شد و فقط مشتی از خروارها و اندکی از بسیارهاست و به وضوح نشان میدهد که اظهارات حضرتعالی درباره نبود اختیارات کافی قابل قبول نیست و علت بر زمین ماندن وعدههایی که دادهاید هرچه باشد فقدان اختیارات نیست! فقط نیم نگاهی به راهی که طی ۶ سال گذشته پیمودهاید بیندازید. تقریباً تمامی پیشبینیهای منتقدان دلسوز درباره سرانجام خسارتبار راهی که در پیش گرفته بودید به حقیقت پیوسته است ولی جنابعالی بسیاری از آن پیشنهادات را نه فقط نادیده گرفتید، بلکه پیشنهاددهندگان را با انواع تهمتها و اهانتها نواختید! آیا غیراز این است؟!
🔸جناب آقای روحانی سخن جنابعالی که آن را با قسم جلاله همراه کرده و میفرمودید؛ همه مشکلات راهحل دارد، سخن قابل قبولی است و حضرتعالی برای پیمودن این راه «اختیار لازم» را داشتید ولی با عرض پوزش این سؤال در میان است که آیا «توان لازم» را هم داشتید!
☎️ #پاسخگوی_زمانه
🔴 #شایعه
بازداشت سردار ربیعی به جرم جاسوسی!!!
🔻 #حقیقت
1⃣ یک مقام عالیرتبه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ضمن تکذیب این شایعه گفت: این موضوعی که در رسانههای معاند و فضای مجازی منتشر شده کاملا کذب میباشد و سردار ربیعی همچنان محکم و استوار به عنوان یکی از نیروهای باارزش و خدوم مشغول انجام وظیفه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است.
2⃣ این چندمین خبر دروغ و شایعه (پناهنده شدن سردار نصیری/عبداللهی و..) است که طی چند ماه اخیر و پس از تصمیم آمریکا مبنی بر تروریست خواندن سپاه پاسداران منتشر میشود. دشمنان آرزوهای خود را در قالب شایعات و دروغها به زبان میآورند.
3⃣ براستی علت بغض معاندان و توسل به نشر اکاذیب و این حجم تخریب علیه سپاه چیست؟
🔹ترامپ سپاه را تروریست میخواند
🔸مریم رجوی منافق علیه سپاه هشتک میزند
🔹عده ای در داخل بر روی دیوار جهل معرفتی برخی دوستان علیه سپاه شبهه و شایعه مینویسند!
#زود_باور_نکنیم
#زود_بازنشر_نکنیم
✍ #محمد_صادق_سلطانزاده
_______
👇
@basiratesiyasii
🔴 در خصوص موضع گیری اخیر پوتین
🔻 آیا پوتین علیه ایران موضع گیری کرده است؟
در پی تصمیم جدید ایران در تعلیق عمل به بعضی از بندهای برجام، بعضی از سایت ها و شبکه های اجتماعی فارسی اینگونه گزارش داده اند که پوتین هم علیه ایران موضع گیری کرده است. اما اگر به زیرنویس گفته های پوتین به زبان انگلیسی مراجعه شود، مشخص می گردد که در ترجمه و بازتاب فارسی آن شیطنت شده است.
پوتین به صراحت، خروج آمریکا از برجام را عامل اصلی بحران اخیر معرفی کرده و خطاب به طرف اروپایی می گوید که " ممکن است ناراحت شوید اما از زبان دیپلماتیک خارج شده و به صراحت می گویم: آمریکا از برجام خارج شده و این معاهده در حال فروپاشی است و دولت های اروپایی نمی توانند هیچ کاری برای حفظ آن بکنند و به مجرد اینکه ایران در پاسخ، اولین گام ها را برمی دارد؛ همه آمریکا را فراموش کرده وایران را مسئول معرفی می کنند".
پوتین در نهایت خطاب به اروپایی ها می گوید که "روسیه، آتش نشان نیست و ما نمی توانیم هر مشکلی را حل کنیم".
این گفته پوتین پشت کردن به ایران نیست بلکه پاسخی منفی به اروپایی ها است که خواستار فشار روسیه بر ایران برای پذیرش خواسته های ترامپ شده بودند.
دکتر #مسعود_اسداللهی
بسم الله الرحمن الرحیم
خب بالاخره میخوام از وضعیت بازار و اقتصاد ایران در سال 98 بگم، این تحلیل حاصل 6ماه مطالعه، تحقیق و دیتاهای بسیار گران بها از نوع #یه_نکته_بگم هست. 🔴👇
ابتدا برا شروع بیایم چنتا سوال رو مطرح کنیم 👇
1. بالاخره قیمت دلار و ارز به کجا خواهد رسید؟!
آیا تک نرخی میشه یا نه؟
اگه نمیشه چطور قرار هست که کنترل بشه؟
2. بازار طلا و فلزات گرانبها به چه شکلی خواهد بود؟
3. بازار خودرو چه افت و خیز هایی خواهد داشت؟
4. آیا بالاخره امسال بازار مسکن از رکود خارج میشه و قیمت ها میشکنه یا خیر؟!
5. اقلام اساسی رو چطور پیشبینی میکنیم؟!
6. در انتها، آیا در سال 98 اقتصاد ما از #رکود_تورمی خارج میشه یا خیر؟
7. در چه کاری یا حوزه ای سرمایه گذاری کنیم که سودآور باشه؟! 😡🤔
@basiratesiyasii
خب رفقا
اجازه بفرمائید قبل از اینکه به سوالات که پیکره تحلیل هستن، پاسخ بدم چند نکته بسیار مهم رو خدمتتون عرض کنم
نکاتی که اگر بخواید بدون توجه بهشون تحلیل رو مطالعه کنید، آبمون تو یه جوب نمیره و از دریافت پیام اصلی تحلیل دور خواهید شد. 👇
1. اولا اینکه اقتصاد ایران امسال رو هم با رکود تورمی آغاز کرده، رکود تورمی یعنی اینکه بیش از 2 دوره 6 ماهه تا یکساله شاهد رکود همراه با تورم باشیم.
رکود تورمی تحت تاثیر عوامل اقتصادی و سیاسی و اجتماعی است به نحوی که سیاست های پولی، مراودات سیاسی و... نتونه در دو دوره متوالی ذکر شده، تولید ناخالص داخلی رو افزایش بده و همواره کاهشی باشه (که دولت با طدبیر به خوبی با نگاه لیبرالی به اقتصاد رکود همراه با تورم رو به ارمغان آورده)
2. در این تحلیل فرض بر این است که آرامش بازار حفظ خواهد شد و المانها و فاکتورهایی که در ادامه عرض میکنم، مبتنیبر کنترل روان بازار هست.
3. در این تحلیل نیم نگاهی به شرایط بحرانی احتمالی پیش رو هم خواهیم داشت.
4. لطفا عزیزان پس از ارائه تحلیل دنبال سرمایه گذاری روی برخی اجناس نباشند که خدای نکرده بعدا طلبکار بشن و بشوند.
و...
@basiratesiyasii
1. #نرخ_ارز
یکی از نرخ هایی که متاسفانه به ناحق روی روان بازار ایران تاثیر میذاره نرخ دلاره
با اینکه یکی دوساله اکثر مراودات مالی ما با یورو هست نه دلار
اما همونطور که قبلا عرض کردیم(درخصوصی ها) نرخ دلار باید تا اطلاع ثانوی در کانال 13.000 تومن تا 16.000 تومن بالا و پایین بشه
اما فردا یه اتفاق خیلی خوب داره میفته به اسم اجرای طرح #بازار_متشکل_ارزی که روی کانال بالا تاثیر خواهد گذاشت
حالا کارکرد این بازار جدید چه هست؟!
در ادامه بخونید 👇
@basiratesiyasii
نكاتي درباره بازار متشكل ارزي که در پاسخ به سوالات ما، دوستان کارگروه تخصصی اقتصاد چند ماه قبل پاسخ فرمودند 👇
🔹1. يه اتاق تسويه(clearance house) بين صرافهاست. جايي كه صرافیها بصورت پيوسته بين خودشون معامله عمده اسكناس ارز انجام ميدن. در واقع رابطه بازار متشكل ارزي به بازار ارز شبیه نسبت بازار بين بانكي به بازار پوله
2. آیا بازار متشكل ارزي يه نرخ جديد رو مثل نرخ جهانگیری و... به نرخ ها اضافه میکنه؟!
خیر، اساسا هدف از اجرای این بازار، ایجاد شفافیت در قسمت گذاری و معاملات هست، نه نرخ گذاری
3. وقتی نرخ های مبادله ای، نيما، سنا و ... هستن، چه نيازي به بازار متشكل ارزي هست؟
نيما يك پلتفرم انتقال حواله است و ذاتا نميتونه متشكل باشه چون در دنياي حواله يه ارز واحد مثل يوان بسته به محل، فروشنده، ريسكها،... ميتونه قيمتهاي مختلف داشته باشه. بنا براين اساسا نيما اولا ربط مستقيمي به بازار نقد نداره ثانيا نميتونه نقش شاخص قيمت گذاري رو داشته باشه. اونچه به اسم نرخ نيمايي ميشنويد ميانگين موزون بين محصولات مختلفه. حتي در ارز توافقي هم نرخ روي يك طيف از زير قيمت نيما تا نزديك قيمت سنا ميتونه متغير باشه( براي يك ارز واحد در يك روز واحد)
سنا هم اساسا يك سامانه ثبت خرده فروشي بين صراف و مشتري هست.
4️⃣هدف بازار متشكل ارزي چيه؟
✅ايجاد كارايي اطلاعاتي معاملات عمده براي صرافان
✅تامين بخشي تسويه صرافان در مقابل مداخلات قضايي داخلي و تحريم خارجي به ازاي شفافيت اون( كاهش صرف ريسك معاملات)
✅كاهش واريانس نرخ نقدي
✅امكان مداخله ( خريد و فروش)منظم و بي فساد و پيوسته بانك مركزي در نرخ بدون نياز به افراد مشخص( يك جور عمليات بازار باز ارزي)
✅در بلند مدت جداسازي نحوه محاسبه نرخ دلار تهران از درهم در دبي( كه ابزار اصلي تحريم امريكا در ١٣ ماه گذشته بوده)
5. چرا از نيما به عنوان راهبر نرخ گذاري در تهران استفاده نميشه؟
نرخ آزاد( اعم از حواله و نقد) هميشه از نرخ بازار نقد ( با تعديل نسبت به صرف ريسك ها البته) محاسبه ميشه. علت اونه كه در بازار نقد ارز به ازاد ترين و در دسترس ترين و قابل انتقال ترين وجه خودش( اسكناس) مبادله ميشه و تنوع محصولات هم اندك و به تعداد عناوين ارزي موحوده. ( فقط يه جور اسكناس يوان داريم بر عكس عالم حواله)
الان بازار "نقد"درهم هست كه نرخ رو تعيين مي كنه.
واقعيت ديگه اينه كه با تشديد فشار تحريم تنوع محصولات حواله هم( بسته به صرف ريسك مبدا ارز) بيشتر شده و ناكارايي نيما براي نرخ سازي مشخصتر شده. در حالي كه در بازار نقد تهران اساسا ريسك تنوع و نكول بدليل تحريم وجود نداره.
6. بازار متشكل نرخ رو كاهش ميده؟
بازار متشكل براي كاهش يا افزايش نرخ نيست. براي كشف قيمته. اما چون اينجا كشف قيمت واقعي انجام ميشه و چون كارايي اطلاعاتي در اختيار صرافها بهتر از حالت سنتيه و چون افراد متعهد به تسويه معامله اي كه كردن هستند( نميتونن صرفا لفظ بيان)، واريانس نرخ بسيار كمتر از وضعيت سنتيه. در صورت راهبر نرخ شدن بازار( كه يك شبه هم رخ نميده) واريانس نرخ بازار ازاد( خرده فروشي) هم بسيار كاهش پيدا مي كنه.
✅ در واقع کار بازار متشکل ارزی، کشف قیمت واقعی نرخ ارز هست که هم اکنون دلار تقریبا 1.5 برابر نرخ قبلی هست که مهرماه درباره قیمت واقعیش عرض کردم یعنی یه چیزی حدودا بین 8 تا 12 تومن
البته بازار متشکل باتوجه به ساختارش نرخ رو با خطای کمتری محاسبه خواهد کرد و این خود به کاهش نرخ کمک میکنه و اگه موفق اجرا بشه دقیقا نمودار مهرماه به اجرا در خواهد اومد
👇نمودار
@basiratesiyasii
✅پاسخ نهایی سوال اول 👇
نرخ ارز بدون دخالت بازار متشکل ارزی در کانال 13.000 تا 16000 تا انتهای مردادماه نوسان خواهد داشت.
اما با توجه به اجرای 2 طرح بازار باز(مدیریت اوراق بهاردار و کنترل نرخ سود) و بازار متشکل ارزی(مدیریت و کشف نرخ ارز)
اگر به صورت موفقیت آمیز اجرا بشن، ان شاء الله نمودار تا مردادماه باید به سمت محور نزدیک بشه(کف قيمت به سمت 10 یا 11 تومن بیاد)
🔴اما چرا مردادماه؟!
بازار ایران متاسفانه در شرایطی است که روی لبه تیغ استرسی راه میره و مرداد ماه باتوجه به تحریم های جدید، برخی کمبودها و... شاهد ایجاد شوک روانی خواهد بود که الحمدالله مسئولان ذیصلاح ملی با شناخت این موقعیت حساس درر حال مدیریت هستند که در مرداد مثل اردیبهشت از بحران احتمالی ان شاء الله عبور کنیم.(ازجمله تامین کمبود ها و مدیریت بازار جدای از دولت)
اما اگه بخواد بحران ایجاد بشه، نرخ نباید از 16.000 و نهایتا 16.500 بیشتر بشه
اما چون اینبار ریسک سرمایه گذاری روی ارز بالاست، پس کنترل و حذف دلال بازی راحت تر خواهد بود و ان شاء الله بازار متشکل ارزی و بازار باز اقتصادی جلوی دلال بازی رو بگیرند.
پس روی ارز سرمایه گذاری نکنید که حسابی ضرر میکنید(90% احتمال ضرر)
@basiratesiyasii
🔴سوال دوم #طلا
بازار جهاني طلا و فلزات گرانبها جدای از سیاست گذاری نرخ دلار هست
اسمش هم روشه
بازار جهانی، یعنی قیمت جهانی روش تاثیر میذاره
و در ایران چون به دلار محاسبه و تبدیل قیمت میشه، نرخ دلار روش تاثیر داره که اونم به خاطر ارزش پول هست نه خود نرخ دلار
اما با توجه به خریدهایی که هند، روسیه، عراق، ترکیه و چند کشور دیگه دارن انجام میدن، قیمت طلا در آینده اگه بخواد سفارشات به همین شکل بره جلو، يه روند افزایشی بین 5 تا حدودا 10% نرخ فعلی(به دلار نه ریال) رو خواهد داشت.
لذا با توجه به پاسخ سوال اول سرمایه گذاری روی این بخش هم از ریسک بسیار بالایی حتی بیش از 90% برخوردار هست.(یعنی عدم حاشیه امنیت)
پ.ن: چند روز گذشته دلار افزایش داشت، نرخ ریالی طلا هم افزایش داشت، بعد که کاهش یافت، نرخ طلا هم کم شد، پس یوقت قیمت ریالی رو با دلاری طلا اشتباه نگیرید.
@basiratesiyasii
🔴سوال سوم #خودرو
بازار خودرو تا اطلاع ثانوی همین خواهد بود، چون هیچ تصميم جدیدی دربارش گرفته نشده، برخی طرح ها مد نظر هست، اما فعلا در حد پیشنهاد موندن
از جمله واردات خودرو دست دوم با تعرفه گمرکی کمتر
افزایش تولید کننده های خودرو از جمله نیروهای مسلح و خارج کردن خودرو سازی از انحصار
برخورد با دلال ها و...
🔹اما خب با توجه به اینکه ذر این بخش شاهد جدیت لازم نیستیم، نهایتا نرخ خودرو بین 3 تا 15% نرخ فعلی بالا و پائین میشه و تغییر خیلی محسوسی نخواهد داشت .
اما اگر طرح های پیشنهادی اجرا بشه شاهد سقوط قیمت ها خواهیم بود که فعلا در این شرایط کشور بعید به نظر میرسه
@basiratesiyasii
🔴سوال چهارم #مسکن
یکی از برکاتی که سیل اخیر برای کشور داشته، نیاز به ساخت بیش از 15.000 واحد مسکونی در مناطق سیل زده هست و همچنین تعمیر بیش از 100 هزار واحد مسکونی در این مناطق هست
و چون مسکن یه صنعت مادر هست و حدودا 174 تا صنعت رو به تحرک وامیداره، باعث ایجاد چند تکانه و کاهش چند درصدی قیمت مسکن در این مناطق خواهیم بود.
اما باتوجه به شرایط گفته شده در 3مورد قبل، قیمت مسکن در کل کشور هم دستخوش تغییرات خاصی نخواهد بود.
اما تفاوت مسکن با بقیه صنعت ها اینه که در تابستان معمولا 10 تا 15% افزایش قیمت خواهیم داشت.
اما اساسا میگیم مسکن دیگه توان تحمل افزایش قیمت رو نداره
ولی مردمی که ما میشناسیم، تابستون قیمتها رو سرخودی بالا خواهند برد
از اون طرف وزارت مربوطه برنامه خاصی برا کنترل قیمت مسکن نداره و بازار همچنان دست دلال هاست
لذا اگه قصد خرید مسکن دارید، الان بخرید یا تابستان هیچ فرقی نمیکنه
هرچند هرچند، مسؤلان دارن میگن نخرید،
@basiratesiyasii
بصیرت سیاسی 🇵🇸
بسم الله الرحمن الرحیم خب بالاخره میخوام از وضعیت بازار و اقتصاد ایران در سال 98 بگم، این تحلیل حاص
🔴سوال پنجم #اقلام_اساسی
همون طور که میدونید از بهمن ماه هشدار دادیم که باید برای مردادماه آماده باشیم و به سمت تولید مواد غذایی اساسی حرکت کنیم، از جمله
🔹روغن، برنج، حبوبات، گوشت قرمز و سفید، صیفیجات و ...
به عنوان مثال اگر گوشت مدیریت نشود، در تابستان که فصل بارداری و در ادامه در پاییز زاد و ولد هست شاهد افزایش چشمگیر نرخ گوشت خواهیم شد.
🔹یکی از مشکلات حوزه گوشت، متأسفانه هماهنگ نبودن دولت با مجلس هست، به عنوان مثال چند هفته ای هست که واردات گوشت به دلیل عدم اجرای مصوبه مجلس توسط دولت (اختصاص 14میلیارد دلار ارز مبادله ای به اقلام اساسی توسط دولت)، وارد کنندگان گوشت دچار سردرگمی بودند و الان نمیدونم حل شد یا نه که اگه نشه شاهد گرانی خواهیم بود.
اگر حل بشه، قیمت گوشت تحویلی به عمده فروش ها 32.000 تومن هست که نهایتا با 43 تا 48 هزارتومن بدست ما میرسه
اگر حل نشود، قیمت گوشت تحویلی به عمده فروشی ها 72.000 تومن هست و نهایتا به نرخ 83 تا 90 تومن به دست ما میرسه
😡تفاوت رو احساس کنید 👆
بقیه اقلام هم به همین شکل
امیدواریم که دولت و مجلس به تفاهم برسند
چون دولت میگه ارز نیمایی میدم حداقل 8500
مجلس میگه ازر مبادلهای 4300
این تفاهم باعث کاهش یا تثبیت همین قیمت فعلی میشه
🔹 و در صورت تثبیت همین قیمت کذایی، و رشد تورم در تابستان باید شاهد افزایش نرخ اقلام اساسی بود.
پ.ن1: مهمترین راهکار اختصاص ارز مبادلهای است.
پ.ن2: تولید اقلام اساسی(اونهایی که میشه) توسط مردم و تولیدکننده ها و عرضه در تابستان و همچنین واردات برخی کمبودها
@basiratesiyasii
این نرخ گوشت جمعه هفته پیش هست.
دقت کردین که قیمت گوشتهای تنظیم بازار چنده الان؟!
45 تا 49 هزار تومان
چون گوشت تنظیم بازار با ارز مبادلهای محاسبه میشه
به همین راحتی
🔴سوال ششم: آینده اقتصاد در سال 98 چطور خواهد بود👇
🔹 این سوال با توجه به توضیحات بالا مشخص هست و ادامه رکود و فشلی رو شاهد خواهیم بود.
تنها راه کنترل بازار تحرک بالای دولت، نگاه به داخل، فعال کردن بخش مسکن، کنترل نرخ ارز، واقعی سازی نرخ سود و افزایش توجه به بخش تولید هست.
هرچند خیلی سخت هست که امسال بتونیم از رکود نجات پیدا کنیم، اما اگه عقل حضرات برسه و از تحریم های پیش رو نهایت استفاده رو ببرند و تهدید رو به فرصت تبدیل کنند،
چون در شرایط تحریم اگر تهدید به فرصت تبدیل بشه، تولید داخلی افزایش پیدا میکنه و در نتیجه اشتغال هم تکون میخوره، خود به خود تولید ناخالص داخلی(GDP) افزایش پیدا خواهد کرد و این یعنی خروج از رکود و نشاط در بازار
رابطه تولید و اشتغال با تولید ناخالص داخلی مستقیم هست و هرچه تولید و اشتغال بیشتر بشه زنجیره انتهایی بخش تولید که همون کالا و خدمات هست افزایش پیدا میکنه
فرمول محاسبه هم اینه 👇
جمع مصرف خصوصی+ سرمایه گذاری +مصارف دولتی+ (صادرات و واردات) =GDP
لذا اگر بخش تولید که باره روش تاکید کردیم فعال بشود و اقلام اساسی مردم رو خودمون تولید کنيم، باعث جهش اقتصادی و بازگشت آرامش به بازار خواهیم شد
🔹 ضامن پایداری آرامش بازار، افزایش تولید داخلی است. همون نکته ای که باعث اعلام نام سال شد.
پ.ن: متاسفانه در نرخ اعلامی GDP، مشاغل غیررسمی و خانگی دیده نمیشه
@basiratesiyasii
بصیرت سیاسی 🇵🇸
🔴سوال ششم: آینده اقتصاد در سال 98 چطور خواهد بود👇 🔹 این سوال با توجه به توضیحات بالا مشخص هست و ادا
اگر همه اینها و فاکتورهای دیگه رعایت شود، امسال میتونیم از رکود عبور کنیم و شرط لازمش هدایت نقدینگی به بخش تولید و خصوصا مسکن و اقلام اساسی است.
اینکه رهبری فرمودند باید تهدید ها تبدیل به فرصت بشه، ناظر به همین مسئله است و قطعا نیاز هست که همه ما وارد این بخش بشیم تا با تولید بیشتر، نیاز کشور رو از داخل تامین کنیم و درنتیجه باعث عدم خروج ارز، افزایش صادرات، کاهش واردات و در نتیجه افزایش رفاه عمومی شویم.
پ.ن: تولید ناخالص داخلی ملاک شکوفایی اقتصادی خانوارها نیست، ملاک ما فقط افزایش رفاه عمومی است.
🔴🔴مهمترین سوال
کجا سرمایه گذاری کنیم.
از پاسخ شفاف و عمومی به این سوال معذوریم، اما چندنکته مهم
1. اساسا سرمایه گذاری در طلا و ارز اخلاقی نیست. اینکه بخریم تا بعدا بفروشیم درسته از نظر شرعی حرام نیست، اما اخلاقی نیست، چون ما با سرمایه گذاری تو این حوزه ها رسما به دنبال افزایشش هستیم تا بیشتر سود کنید، غافل از اینکه سود ما باعث فشار به گرده قشر مستضعف میشه. که اگه ما میخواستیم از این حوزه درآمد کسب کنیم، الان باید میلیاردر میبودیم. 😊
2. تاکید ما روی تولید هست، بخش تولید اگر با رعایت اصول(چه محصولی در کدام استان، بازاریابی درست، کاهش هزینه های تولید و...) همراه شود بسیار نتیجه بخش خواهد بود و هم مشکل مردم حل میشه، هم اشتغال زیاد میشه و هم شما به سود میرسید.
که شجاعت و ریسک پذیری نیازه و آدم تنبل رو نمیطلبه و اگر با مشاوره درست و حساب شده وارد کار بشن، برکت بسیار بالایی خواهد داشت ان شاء الله
🔹سرمایه گذاری روی تولید دام و طیور (شیری و گوشتی) و گوشت و برنج و اقلام اساسی هم سود دهی بالایی داره
⛔️به هیچ عنوان توصیه به خرید طلا ارز، ماشین، خونه و... برا اینکه بعد بفروشید نمیکنیم.
والسلام
@basiratesiyasii
🔴 #شبهه : خاطره از ابراهیم یزدی در خصوص شروع جنگ
#حتما_بخوانید 👇👇
جنگ ۸ ساله چگونه استارت خورد و فاجعه بزرگ را رقم زد....
نتیجه این جنگ، کشته شدن هزاران نفر و میلیاردها خسارت و ویرانی زیر ساختهای ایران....
برگرفته از کتاب خاطرات : دکتر ابراهیم یزدی..
در سال ١٣٧١ که به ایران آمده بودم به دیدن مرحوم مهندس_بازرگان رفتم و صحبت از جنگ ایران و عراق شد، از ایشان پرسیدم که: "آیا واقعا نمیشد از این جنگ پیش گیری کرد؟"
مهندس خاطره ای را در این زمینه نقل کردند که دانستن آن برای آیندگان خالی از لطف نیست:
"" پنج ماه قبل از حمله صدام_حسین به ایران در ٣٠ فروردین ١٣۵٩، تیتر بزرگ روزنامه کیهان این بود:
"امام ارتش عراق را به قیام بر علیه صدام دعوت کرد".
در اوایل اردیبهشت ١٣۵٩ شورای انقلاب از من خواستند برای رسیدگی به مسئله مهمی جلسه شورا را تشکیل دهیم، وقتی به جلسه رفتم دیدم آقای دعائی سفیر ایران در عراق نیز در جلسه حضور دارد گفتند آقای دعایی گزارشی دارند. آقای دعایی گفت:
"در چند ماه اخیر هرچند روز یکبار مرا به وزارت امور خارجه احضار ......( شبهه ادامه دارد)
☎️ #پاسخگوی_زمانه
1⃣ این ماجرا در منابع معتبر یافت نشد و روایت جعلی فوق بخشی از مقالهای است که مارک گازیوروسکی تاریخنگار آمریکایی در مجله «میدلایست جورنال» انتشار داده و توسط عبدالعلی بازرگان (ضدانقلاب مقیم لندن) مطرح کرد.
2⃣ سید محمود دعایی شخصا این خاطره و روایت را تکذیب کرده و آن را #کذب_محض دانسته است! و ابراهیم یزدی نیز جزئیات این روایت را رد کرد.
www.jamaran.ir/NewsContent-id_25154.aspx
3⃣ فیلمی که از امام خطاب به ملت عراق جهت قیام علیه صدام در این شبهه لینک شده و در فضای مجازی بازنشر میشود مربوط به اولین واکنش امام به تجاوز صدام در ۳۱ شهریور است. و ادعای سخنان دخالت جویانه ۵ ماه قبل از جنگ #کذب میباشد. (زودباور نباشیم)
4⃣ صدام با خیال سو استفاده از نوپا بودن انقلاب ایران و با بهانه هایی واهی که همگی جهت جلب حمایت اعراب منطقه از خودش بود ، با خیال انضمام بخشهایی از خاک ایران به عراق ، به کشورمان تجاوز کرد .
farsnews.com/13940209001304
5⃣ امام خمینی (ره) با شناخت صدام و ماهیت جاه طلبش ، دستوراتی برای آمادگی در برابر تهدید او دادند . ایشان همزمان دستور مذاکره به دولت موقت دادند و از سوی دیگر آمادگی ارتش را برای دفاع خواستار شدند .
www.jamaran.ir/fa/n70272
6⃣ اولین کشوری که انقلاب ایران را به رسمیت شناخت پاکستان بود و پس از آن نیز ۵ کشور دیگر که عراق در آنها نیست !
farsnews.com/13930220001339
7⃣ صدام در ۲۶ تیرماه ۵۸، چند ماه پس از انقلاب ایران در عراق به قدرت رسید و اعلام حمایت عراق از انقلاب ایران در دوران حسن البکر رئیس جمهور قبل از صدام بود !
http://yon.ir/saddam
http://yon.ir/albakr
8⃣ دوستان عزیز؛ دشمن همزمان با اعلام خبر ورود ناو لینکلن به خلیج فارس، در راستای تکمیل پازل جنگ روانی و ترساندن مرعوبین و ساده لوحان، جاهلان به حقیقت و #زودباوران شبهات و روایت های جعلی را به میدان فضای مجازی آورده است.
#زود_باور_نکنیم
#زود_بازنشر_نکنیم
✍ #محمد_صادق_سلطانزاده_بشرویه
🔴 جای خالی #قانون_لوگان در ایران!
1️⃣ اول؛ قریب 220 سال پیش، در 1798 میلادی، بحرانی بین دولت های آمریکا و فرانسه ایجاد شد. در این اختلاف، دخالت های برخی افراد غیرمسئول آمریکایی و ارتباط و مذاکره آنها با دولت فرانسه، موجب شد تا کنگره آمریکا طرحی را با عنوان «قانون لوگان» به تصویب برساند که «هرگونه ارتباط، مذاکره و مکاتبه شهروندان آمریکایی و افراد غیرمسئول با "دولت متخاصم" جرم است». مجلس نمایندگان این قانون را نیز تصویب کرد و نهایتاً به امضای رئیس جمهور وقت آمریکا یعنی جان آدامز (۱۷۹۷ تا ۱۸۰۱ میلادی) دومین رئیس جمهور آمریکا که خود معاون جورج واشنگتن بود رسید.
🔹بدین ترتیب طی 200 سال اخیر، هیچ شهروند آمریکایی و افراد غیرمسئول حق ارتباط، مذاکره، مکاتبه، دیدار، جلسه و نشست با مقامات دولت های دشمن آمریکا را نداشته و چنانچه فردی مرتکب این جرم شود قاضی دادگاه میتواند وی را به پرداخت ۵ هزار دلار جریمه تا حداکثر ۳ سال زندان محکوم کند.
2️⃣ دوم؛ کانال ارتباطی ایران و آمریکا طی 40 سال اخیر، بصورت یک طرفه از سوی آمریکا قطع شده؛ یکبار در روز ۱۹ فروردین ۱۳۵۹، بعد از تسخیر سفارت آمریکا توسط جریان چپ دهه شصت، جیمی کارتر رییسجمهوری آمریکا طی دستوری قطع روابط سیاسی و بازرگانی با جمهوری اسلامی ایران را اعلام کرد و یکبار هم ترامپ در تاریخ 18 اردیبهشت 1397 ترامپ رسماً از توافقنامه برجام خارج شده و ارتباط دیپلماتیک با ایران را قطع کرده است. هیچوقت ایران پیشدستانه رابطه خود با آمریکا را لغو نکرده.
3️⃣ سوم؛ بعد از خروج آمریکا از برجام، اگر چه جان کری در مصاحبه با رادیو آمریکایی سلم به صراحت گفته که بعد از دوران مسئولیتش چندین بار با ظریف دیدار داشته. همین باعث شد تا ترامپ با استناد به «قانون لوگان»، از جان کری به اتهام ارتباط با دولت متخاصم (یعنی دولت ایران) شکایت کند. ترامپ مدعی است جان کری در حال حاضر نه مسئول است و نه مجوزی از دولت آمریکا داشته؛ چرا سرخود با مقامات ایران دیدار و مذاکره کرده؟ درصورت محکومیت جان کری، وی از شرکت در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده آمریکا نیز منع خواهد شد و صلاحیت تصدی مسئولیت های مهم را از دست می دهد.
🔹حالا شما وضعیت شهروندان ایرانی و مقامات مسئول و غیرمسئول جمهوری اسلامی را ببینید که بدون هیچ مانع و ترسی، به راحتی با دولت های متخاصم و دشمن ایران، ارتباط برقرار کرده و دیدار می کنند. از مکاتبه با مذاکره و انواع و اقسام درخواست ها!
🔸با وجود اینکه رهبر انقلاب بعنوان فصل الخطاب قانونی، همه را از مذاکره با مقامات آمریکایی بعد از برجام منع کرده بود اما ظریف چندین بار با کری (قبل از آمدن ترامپ) دیدار و درباره مسائل سوریه و عراق و یمن با وی گفتگو کرده بود! این ارتباطات هنوز ادامه دارد.
🔹شهروندان ایرانی که زمانی در ایران مسئولیت هم داشته اند از عبدالکریم سروش و عطاءاله مهاجرانی گرفته تا محسن کدیور و معصومه علی نژاد(مسیح علی نژاد)، اکبر گنجی، عبدالعلی بازرگان، فرشته قاضی، نورالدین پورمؤذن(نماینده اصلاح طلب مجلس ششم)، فریبا داوودی مهاجر، فاطمه حقیقتجو(نماینده اصلاح طلب مجلس ششم)، مجتبی واحدی(مشاور کروبی)، مسعود بهنود و ده ها نفر دیگر که در دولت اصلاحات به عنوان روزنامه نگار و مشاور و مسئول و ... حضور داشتند، حالا چندین سال است که براحتی با مقامات رسمی دولتهای #آمریکا، انگلیس، فرانسه، اسرائیل و عربستان که بعنوان دولت های متخاصم شناخته شده اند، ارتباط برقرار کرده و براحتی دیدار و مذاکره و درخواست می کنند و هیچ قانونی در ایران همانند لوگان وضع نشده تا وضعیت این جماعت مشخص شود!
🔸به این افراد اضافه کنید دیدار #سیدمحمد_خاتمی با جورج سوروس، دیدار وی با ملک عبدالله پادشاه عربستان، نامه نگاری خودسرانه مرحوم هاشمی رفسنجانی به عربستان سعودی، مکاتبه آذری جهرمی وزیر ارتباطات و اطلاعات در توئیتر با اکانت رسمی رژیم صهیونیستی و ترامپ و صدها مورد این چنینی که ظاهراً در ایران اصلاً جرم نیست!
🔹کاش در مواجهه با غرب، این مسائل را شاگردی می کردیم و از این دست قوانین که برای تأمین منافع کشور بسیار مفیدند استفاده می کردیم تا هر مسئول و یا هر شهروند نتواند براحتی با دولت های متخاصم ارتباط و مذاکره داشته باشد و موضع نظام و دولت تضعیف شود. حالا چه کسی باید همچی قانونی وضع و تصویب کند؟ مجلسی که نمایندگانش با دیدن #موگرینی این پیرزن 50 ساله، آب از لب و لوچه شان آویزان می شود یا مجلسی که برجام را در 20 دقیقه تصویب می کند یا مجلسی که حاضر نیست آرای تک تک نمایندگان شفاف باشد؟ یا مجلسی که آرزوی نمایندگانش سفر در قالب مأموریت به کشوهای خارجی است؟ یا مجلسی که رهبر انقلاب چندین بار گله کرده که چرا در برابر دولت آمریکا طرح متقابل تصویب نکردند؟!
#داود_مدرسی_یان
ردپای یهود در ایران قسمت اول
✡ یهودیزادهای بهدنبال حذف تاریخ هجری از تقویم ایران (1)
1⃣ یکی از گستاخانهترین اقدامات محمدرضا شاه پهلوی که ضدیت او را با فرهنگ اسلامی جامعه ایران آشکارتر از همیشه کرد، تبدیل #تقویم_هجری به #تقویم_شاهنشاهی در اسفند 1354 بود.
2⃣ این تاریخ که مبداء آن، تاریخ تاجگذاری #کوروش هخامنشی بود، جایگزین تاریخ «هجری شمسی» (با مبداء هجرت حضرت رسول اکرم (ص) از مکه به مدینه) میشد.
3⃣ در توجیه این عمل در کتاب تاریخ سال چهارم آموزش متوسطه نوشتند:
📝 در تاریخ 25 اسفند 1354 خورشیدی، با تصویب مجلسین شورای ملی و سنا، مقرر شد تاجگذاری کورش کبیر در سال 599 پیش از میلاد مسیح، مبدأ سال خوشیدی و سر آغاز تاریخ سیاسی و اجتماعی ایران قرار گیرد. به همین مناسبت اول سال 1355 هجری خورشیدی آغاز سال 2535 شاهنشاهی، سال رسمی کشور شاهنشاهی ایران اعلام شد.
4⃣ حضرت امام خمینی (ره) در پیام عید فطر 1355 بهکارگیری تاریخ شاهنشاهی را حرام اعلام نمودند و فرمودند:
👈 برای تضعیف اسلام و محو اسم آن، نغمهی شوم تغییر مبدأ تاریخ را ساز کردند؛ این تغییر از جنایات بزرگی است که در این عصر بهدست این دودمان کثیف واقع شد. بر عموم ملت است که با استعمال این تاریخ جنایتکارانه مخالفت کنند و چون این تغییر، هتک اسلام و مقدمهی محو اسلام است، خدای نخواسته، استعمال آن بر عموم، حرام و پشتیبانی از ستمکار و ظالم، مخالف با اسلام عدالتخواه است.
5⃣ این سرشاخ شدن آشکار با اعتقادات مذهبی جامعه به بهانه احیای فرهنگ باستانی و شاهنشاهی، آن اندازه از غرور و تفرعن شاه برخاسته و دور از درایت سیاسی بود، که خود او خیلی زود به اشتباه بودن آن پی برد و در 12 شهریور 57، با بالا گرفتن شعلههای قیام مردم مسلمان ایران، جزو اولین اقداماتی که از سوی شاه بهمنظور «آشتی شاه و ملت» انجام گرفت، لغو تقویم شاهنشاهی و بازگرداندن آن به تاریخ هجری شمسی بود، البته زمانی این کار انجام گرفت که دیگر برای شاه دیر شده بود.
6⃣ اما در پشت پردهی این حرکت جنونآمیز سیاسی، یک نام بیشتر از همه خودنمایی میکرد: #شجاعالدین_شفا
✍ نویسنده: سهیل صفاری
📖 متن کامل مقاله به همراه منابع:
👉 goo.gl/irqLb6