✍دوران زندگی حضرت مهدی علیه السلام
زندگی حضرت مهدی علیه السلام به سه دوره تقسیم شده است:
اولین دوره، دوره اختفا است. این دوره از زمان ولادت شروع شد و تا شهادت امام حسن عسکری علیه السلام ادامه یافت.
این دوره پنج سال بود و کودکی آن حضرت را شامل می شد.
دوران غیبت، دومین دوره زندگی امام است. این دوره از زمان شهادت امام حسن عسکری علیه السلام شروع شده و تا زمان ظهور ادامه دارد.
این دوره خود به دو مرحله تقسیم می شود: مرحله اول، غیبت صغری است: این دوره زمانی محدود، از سال 260 ه.ق تا 329 (حدود هفتاد سال) را شامل می شود.
این دوران، نقش مهم و تعیین کننده ای برای ورود شیعیان به مرحله غیبت کبری داشت.
ویژگی بارز این دوره وجود چهار سفیر و نایب خاص بود: عثمان بن سعید عَمری، محمد بن عثمان بن سعید عمری، حسین بن روح نوبختی و علی بن محمد سمری. اینان نقش رابطه بین مردم و امام را ایفا می کردند.
مرحله دوم غیبت کبری است؛ با رحلت علی بن محمد سمری، دوران غیبت کبری یا غیبت تامه شروع شد
سومین دوره زندگی حضرت، دوران ظهور است: این دوره به اذن خدا، با پایان غیبت کبری شروع می شود و آن حضرت با خروج و قیامشان، حاکمیت الهی خود را بر جهان برقرار می کند و آن را از عدل و داد آکنده می سازد
✍ویژگی ظاهری حضرت
ویژگی بارز در مورد آن بزرگوار، شباهت میان ایشان با پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله است. از پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله نقل شده است: «(مهدی) شبیه ترین مردم به من است در اوصاف و قیافه اش و در گفتار و کردارش».
چهره آن حضرت، جوان و گندمگون، پیشانی اش بلند و تابنده، ابروانش هلالی و کشیده، چمشانش سیاه و درشت، بینی اش کشیده و زیبا، و دندان هایش برّاق و گشاده است.
بر گونه راست ایشان خالی مشکین و در میانه شانه اش اثری ویژه همانند اثر نبوت دیده می شود. اندام آن بزرگوار متناسب و میانه است. صورت ایشان می درخشد: «وَجهُهُ یَضِیءُ کأنّهُ القَمَرُ لَیلَة البَدر»؛ «صورت او مانند ماه شب چهارده می درخشد».
ویژگی بارز در مورد امام زمان(عج)، شباهت با پیامبر اکرم(ص) است و ایشان دارای کمال موسی، شکوه عیسی و شکیبایی ایوب علیهم السلام هستند.
امام مهدی علیه السلام دارای وجود معطّر و خوش بو است و هیبت و عظمت فوق العاده ای دارد و در عین حال به مردم نزدیک است: «شابُّ حَسنُ الوَجهِ، طَیبُ الرائِحة، هَیوب وَ مَعَ هَیبَتِهِ متقرِّب اِلی الناسِ»؛ «جوانی خوش سیما، خوش بو و دارای هیبت و عظمت بوده و به مردم نزدیک است».
✍عبادت و صفات حضرت
او اهل عبادت و شب زنده داری، زهد و ساده زیستی، صبر و بردباری، عدالت و نیکوکاری است. «بِاَبی من لیله یرعی النجوم ساجداً و راکعاً»؛ پدرم فدای کسی که شب ها در حال سجده و رکوع (طلوع و غروب) ستارگان را مراعات می کند.
✍خوراک و لباس حضرت
لباس مهدی، جز پوشاکی درشت، خوراک او جز غذایی سخت (و بی خورش) نیست. «علیه کمال موسی و بهاء عیسی و صبر ایوب و...»؛ او دارای کمال موسی، شکوه عیسی و شکیبایی ایوب است.
5.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
☠#توطئه شیطان
👺دامهای شیطان برای منتظران ظهور امام زمان (عج)
#استاد_رائفی_پور
ظهور بسیار نزدیک است
اللهم عجل لولیک الفرج
اگه با حضرت صحبت نکردیم همین الان یه سلام علیکی کنیم
پدر و مادر و خودم به فداتونی بگیم
دعای معرفتی بخونیم
درددلی عرض حاجتی کنیم
میدونیم که
امام به مانند کعبه است
ما باس بریم دور کعبه بگردیم
خدا اینطور خواسته
خب یه چند لحظه هر کی این پیام رو میخونه
همگی یه سلام گرم بدیم به پدر مهربانمان امام مهدی ارواحنا فداء
#السلام_علیکَ
#یا_ابا_صالح_المهدی_ادرکنی ⚘
🔴 ایمنی از شبهات در زمان غیبت
🔹 آیت الله مجتبی تهرانی (ره) :
🔺 شفاف میگويم براي اينكه در زمان غيبت امام زمان (عج) يكسري شبهات در شما اثر نكند، دستور اين است، سند روايت هم خيلي معتبر است:
🌕 هر روز بگوييد: یَا اللَّهُ یَا رَحْمَانُ یَا رَحِیمُ یَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ ثَبِّتْ قَلْبِی عَلَى دِینِکَ
🔹 دو سه ثانيه هم بيشتر طول نمی كشد، لذا اين را هر روز بخوانيد تا دلتان به #امام_زمان (عج) قرص شود.
💢مرحوم آیت الله میلانی می فرمودند:
هر روز بنشینید یک مقدار با امام زمان درد و دل کنید. خوب نیست شیعه روزش شب شود و شبش روز شود و اصلاً به یاد او نباشد. بنشینید چند دقیقه ولو آدم حال هم نداشته باشد، مثلاً از مفاتیح دعایی بخواند، با همین زبان خودمان سلام و علیکی با آقا کند.
با حضرت درد و دلی کند.
خدا مرحوم آیت الله العظمی بهجت را رحمت کند. یک حرف بلندی می فرمودند.
بین دهان تا گوش شما کمتر از یک وجب است.
قبل از اینکه حرف از دهان خودتان به گوش خودتان برسد، به گوش حضرت رسیده است.
او نزدیک است، درد و دلها را میشنود.
با او حرف بزنید و ارتباط برقرار کنید.
در زمان حضرت امام هادی علیه السلام (در بعضی روایات امام جواد آمده است) شخصی نامهای نوشت از یکی از شهرهای دور نامه ای نوشت که آقا من دور از شما هستم. گاهی حاجاتی دارم، مشکلاتی دارم، به هر حال چه کنم؟
حضرت در جواب ایشان نوشتند:
«إِنْ کَانَتْ لَکَ حَاجَةٌ فَحَرِّکْ شَفَتَیْک » لبت را حرکت بده، حرف بزن، بگو، ما از شما دور نیستیم.
حضرت امیرالمومنین علیهالسلام فرمودند:
«و الله، لو شئتُ أن أخبر کلّ رجل منکم بمخرجه و مولجه و جمیع شأنه، لفعلتُ»؛ (نهجالبلاغه، خطبه 175) سوگند به خدا، اگر بخواهم میتوانم هر یک از شما را خبر دهم که از کجا آمده و به کجا میرود و امورش چگونه خواهد بود.