بحران در قفقاز
بحران در قفقاز بالا گرفته است. اگر شنیدید در گرجستان غرب دست به کودتا یا انقلاب رنگین زده است متعجب نشوید. البته روس ها کاملا باید مراقب باشند که اگر مزدوران غرب در تفلیس غلط اضافه کردند محکم سرشان را به سنگ بکوبند. اما داستان چیست؟؟؟!!!
امروز رییسی و پوتین با هم گفتگو کرده اند. همان طور که می دانیم مسئله قره باغ کوهستانی بهانه ای بود برای اشغال سیونیک تا مجاری تنفس ایران در شمال ارس مسدود و با ایجاد کریدور زنگزور روسیه اهرم انتقال انرژی به اروپا را از دست بدهد یا حد اقل تضعیف شود. سناریو دیگر که از دهان اردوغان اخوانی مزدور بیرون آمد عبور کریدور زنگزور از ایران بود تا اتحاد ایران و روسیه در قفقاز مختل شده و غرب بتواند با افتراق میان ایران و روسیه اول به حساب یکی و بعد به حساب یکی دیگر برسد. اما امروز رئیسی و پوتین گفتگوی تلفنی با هم داشته اند که ما از جزئیات مطالب آگاه نیستیم اما آنچه مشخص است ایران روسیه را در مورد قفقاز جنوبی توجیه کرده است و پوتین تصمیم گرفته است نیروهای حافظ منافع روسیه در مناطق مورد معاهده ۲۰۲۱ حضور فعال داشته باشند. با توجه به پذیرش مالکیت باکو بر قره باغ از سوی پاشینیان معاهده ۲۰۲۱ بلاموضوع است. این خود نشان می دهد تهران روسیه را از نقشه غربی - اسرائیلی - ترکی که با هماهنگی پاشینیان و علیوف انجام میشود آگاه کرده است.
الان روسیه باید مراقب گرجستان باشد. چرا که گرجستان هم برای غرب بسیار مهم است و سوابقی در خرابکاری از سوی بنیادهای سوروس و دیگران داشته است. چند روز قبل سرویس امنیتی دولتی گرجستان SSG اعلام کرده بود که گئورگی لورتکیپانیدزه، معاون سابق وزیر کشور گرجستان که در حال حاضر به عنوان معاون رئیس اطلاعات نظامی اوکراین فعالیت میکند با حمایت کییف در حال توطئه برای سرنگونی خشونت آمیز دولت فعلی تفلیس بوده است.
لورتکیپانیدزه یکی از اعضای سابق یک دولت شدیدا طرفدار غرب در گرجستان بوده است.
گویا یک سوی مسائل قفقاز بیش از اینکه ما فکر میکنیم به شکست ناتو در اوکراین ارتباط دارد.
کودتا و انقلاب رنگین در گرجستان با پول غرب برای روسیه دو ضرر و برای غرب دو سود دارد. یکی اینکه روسیه را از اوکراین به گرجستان میکشد و دوم اینکه با کودتا در گرجستان رابطه شمال (روسیه) و جنوب قفقاز (قره باغ و سیونیک) قطع میشود. در این صورت روس ها کاملا به مشکل بر خواهند خورد و ایران تنها میباید بار فشار در شمال ارس را تحمل کند.
@batahlilgaran
وضعیت در شمال ارس یعنی دقیقاً ور قفقاز جنوبی آبستن حوادث است و یارگیری ها از سوی روس ها و ناتو (جبهه غرب) آغاز شده است. ناتو جنگ را در اوکراین به روس ها باخته است اما سعی دارد تا حد ممکن در قفقاز جنوبی ضربه گیرها و دولت های نیابتیش را علیه روسیه بیشتر کند تا روس ها را در همان منطقه مشغول نماید. با برهم ریختن قفقاز این احتمال وجود دارد که غربی ها به آن هدف مهمی که داشتند بوسیله بهار عربی (بخوانید توطئه عربی) نیروهای مزدور اخوانی و سلفی ها را ابتدا در خاورمیانه برای کلنگی کردن خاورمیانه مستقر کنند و سپس به قفقاز ارسال کنند تا قفقاز را هم بر هم بریزند برسند. طی روزهای گذشته دبیر کل ناتو ینس استولنتبرگ به قفقاز جنوبی سفر کرده و با مقامات ارمنستان ، باکو و گرجستان دیدار داشته است. تکلیف باکو و ایروان حدوداً در گرایششان به غرب بر کسی پوشیده نیست اما مهمترین و خطرناک ترین مسئله همان طور که در تابستان گذشته نوشته بودیم ، گرجستان است. اهمیت موضوع آنجا مشخص می شود که دیمیتری پسکوف دبیر مطبوعاتی کرملین گفته است:
"تمایل ناتو برای به دست آوردن جای پایی در قفقاز با چشم غیرمسلح قابل مشاهده است، اما بعید است که تلاش های این ائتلاف ثبات را در منطقه ایجاد کند. البته ما از نزدیک نظارت می کنیم، اما قصد داریم عمدتاً بر روابط دوجانبه و ابزارهای همکاری خود که کشورمان با کشورهای منطقه دارد تمرکز کنیم"
مشخص است که روس ها حساسیت مسئله را دریافته اند. اما چرا مسئله گرجستان بسیار مهم است؟ اگر چنانچه گرجستان به دست غرب بیافتد به جهت جغرافیایی و ژئوپولتیک رابطه روس ها با جنوب قفقاز به کلی قطع خواهد شد و این مسئله ابرای روسیه و همچنین ایران در معادلات شمال ارس دردسر ساز خواهد بود. تحلیل این قضیه که در قفقاز روس ها پیروز خواهند بود یا غربی ها بسیار دشوار است. در مورد گرجستان هم همچنین است. سرویس امنیتی گرجستان ، SSG در تابستان گذشته توطئه گئورگی لورتکیپانیزه، معاون سابق وزیر کشور گرجستان و معاون کنونی رئیس اطلاعات نظامی اوکراین را برای سرنگونی خشونت آمیز دولت گرجستان را خنثی کرده است. گئورگی لورتکیپانیزه از طرفداران سرسخت غرب است. از سوی دیگر گرجستان به جهت درگیری ها با کیف از کمک تسلیحاتی به اوکراین و تحریم های غربی علیه روسیه خودداری کرد. اما دولت گرجستان و حزب حاکم رویای گورجستان همواره از سوی اپوزیسیون گرجستان متهم به روسی بودن و همچنین از سوی غرب همیشه تحت فشار بوده اند. پیش از این غربی ها موفق شده اند در مواردی در مورد لایحه عوامل خارجی دولت گرجستان را از طریق معترضان وابسته به غرب تحت فشار قرار داده و به عقب نشینی وادار کنند. با این تناقضات و منافع ناهمگونی که گرجستان در منطقه دارد تا فعلا میان غرب و روسیه سردرگم مانده است و هر لحظه احتمال دارد به سویی برود که رفتنش به سوی غرب مشکلات بسیاری ایجاد خواهد کرد. استولنتبرگ ، دبیر کل ناتو در تفلیس با سالومه زورابیشویلی رئیس جمهور گرجستان و ایراکلی کوباخیدزه نخست وزیر گرجستان گفتگو کرد. دبیرکل ائتلاف در یک نشست خبری گفت که ناتو از آرزوهای گرجستان برای عضویت در آن حمایت می کند و ابراز امیدواری کرد که این کشور در نهایت به عضویت ناتو درآید. استولتنبرگ در عین حال تاکید کرد که اوستیای جنوبی و آبخازیا بخشی از گرجستان است.
مسئله اوستیای جنوبی و آبخازیا که مناطق محل مناقشه هستند زمانی در گفتار غرب و ناتو و درخواست پیوستن گرجستان به ناتو به عنوان یک امتیاز از سوی غربی ها به گرجی ها طرح می شود که آلبوروف رئیس پارلمان این اوستیای جنوبی گفت که تسخینوالی در حال هماهنگی نزدیک با مسکو در مورد الحاق اوستیای جنوبی به روسیه است. مسکو گفت که آنها پیشنهادات خاصی را بررسی خواهند کرد.
مسئله این است که آیا ممکن است گرجستان در قبال حمایت غرب از آبخازیا و اوستیای جنوبی به سمت غرب برود؟!
اما همچنان تناقض ها در منافع گرجستان نهفته است. پارلمان اروپا شرط اعطای نامزدی اتحادیه اروپا به گرجستان را آزادی میخائیل ساکشویلی دانسته بود که در حال گذراندن حکم ۶ سال زندان خود می باشد. ایراکلی کوبادخیزه، نخست وزیر جدید گرجستان دو ماه قبل در اظهار نظری درخواست غرب را درد و شدیداً این درخواست را محکوم کرد. با توجه به اینکه گرجستان منافع ناهمگونی که از تجمیع تضادها در خود قرار داده تفلیس را بین شرق و غرب مردد کرده است و این زمانی حساسیت قضیه را افزایش می دهد که گرجستان در نقشه در جای حساسی قرار گرفته است و به هر سمت برود برای سمت دیگر مشکل ساز خواهد شد. رفتن گرجستان در شرایط کنونی به سمت غرب و رها کردن روسیه یعنی رابطه روسیه با جنوب قفقاز قطع شده و روس ها شرایط دشواری پیدا خواهند کرد. در این شرایط کار برای ایران هم در شمال ارس دشوار خواهد شد.
@batahlilgaran
با توجه به تحرکات غربی ها در قفقاز و دیدار اخیر دبیر کل ناتو از باکو، ایروان و گرجستان و همچنین سفر چند روز قبل فدریکا موگرینی به قرقیزستان و ترکمنستان در حوزه آسیای مرکزی و شکست سنگین ناتو در اوکراین وضعیت در اطراف روسیه به حالت جنگی تبدیل شده است. از آنجا که موگرینی فدریکا موگرینی، نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجی و سیاست امنیتی است حساسیت این سفر از اهمیت بییار برخوردار خواهد بود. مشخصا مسئله به یارگیری خارجی و سیاست های امنیتی برای نا آرام کردن منطقه علیه روس ها و ایران در آسیای مرکزی مربوط است. مخصوصا ترکمنستان که سالها است با دکترین بی طرفی کامل از سوی سازمان ملل به آن "وضعیت بی طرفی کامل" داده شده است. در قرقیزستان موگرینی دیدارهایی با چنگیز آیداربیکاف و سورانبای جینبیکاف، وزیر امور خارجه و رئیسجمهور این کشور دیدار کرده است. تداوم حمایتهای مالی اتحادیه اروپا از این جمهوری آسیای مرکزی در قالب برنامههای این اتحادیه، اصلیترین محور دیدارهای موگرینی بود. یک توافقنامه ۳۵ میلیون یورویی با تامین مالی اتحادیه اروپا در حوزه آموزش، از جمله مواردی بود که در این دیدارها به امضا رسید. تا پیش از این اتحادیه اروپا در هر ۴ کشور آسیای مرکزی به جز ترکمنستان، دفاتر نمایندگی فعال داشت. با این حال در ترکمنستان تاکنون صرفا یک دفتر همکاری محدود وجود داشت. با امضاف توافقنامه جدید، اتحادیه اروپا در عشقآباد یک نمایندگی رسمی با حضور سفیری دائمی تاسیس میکند.
در شرایط کنونی قفقاز حمایت های مالی از قرقیزستان و دایر کردن سفارت اتحادیه اروپا در ترکمنستان یعنی تلاش برای یارگیری در آسیای مرکزی. البته غربی ها تا چه حد موفق شوند که آسیای مرکزی را با خود علیه روسیه و ایران متحد کنند مشخص نیست اما اگر موفق شوند وضعیت برای ایران و روسیه دشوار خواهد شد. در آبان ۱۴۰۲ نخستوزیر قزاقستان اعلام کرد که این کشور با همکاری ایران، روسیه و ترکمنستان نقشه راه کریدور حمل و نقل بین المللی شمال-جنوب را تهیه کرده اند. اکنون که شرایط ژئوپولتیک در قفقاز و آسیای مرکزی در مسئله جنگ کریدورها بسیار مهم است اگر ترکمنستان به خود را در اردوگاه غرب تعریف کند کار دشوار خواهد شد. البته مسئله قزاقستان هم مهم است چرا که موگرینی در این دیدارها سخنی گفته است که نشان می دهد برنامه اتحادیه اروپا در یارگیری سفر اخیر فقط ترکمنستان و قرقیزستان نبوده اند بلکه کل آسیای مرکزی به عنوان یک کل واحد بوده است. موگرینی گفته است:
"اروپا به آسیای مرکزی به عنوان یک کل واحد، و در واقع یک منطقه مینگرد، نه ۵ جمهوری مجزا"
این سخن موگرینی نشان می دهد در شرایط کنونی غربی ها و اتحادیه اروپا اولویتشان در تقابل با ایران و روسیه منطقه نگری است و نه تک نگری. یعنی غربی ها فقط قصد دارند در قبال دادن امتیازاتی به کشورهای آسیای مرکزی اینان را کاملا با خود همراه کنند به گونه ای که این کشورها تا رسیدن به هدف از تضاد منافعی که با یکدیگر دارند چشم پوشی کنند. بنا بر این سفر موگرینی و سیاست اتحادیه اروپا را نباید به این دو سفر محدود بدانیم بلکه این سیاست در قبال ۵ کشور آسیای مرکزی قرار است اتخاذ شود. البته نتیجه چه شود و آیا غربی ها موفق شوند یا خیر مشخص نیست اما ایران و روسیه باید مراقب باشند. در همین میان شب گذشته هم حمله تروریستی به کنسرت مسکو روی داده است. تمام شواهد نشان از این دارد که غربی ها قصد دارند تمام منطقه قفقاز و آسیای مرکزی و اطراف ایران و روسیه را بوسیله یارگیری از طریق دولت ها و گسیل نیروهای نیابتی مانند آدمخواران سلفی و نئونازی های غربی شلوغ کنند. روس ها هم آماده جنگ و درگیری شده اند چرا که بازی باری تغییر یا بقای نظم جهانی تک حذفی است. به نظر روس ها شرایط را درک کرده اند و آماده یک جنگ اجتناب ناپذیر شده اند. خبرگزاری تاس به نقل از دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی پوتین نوشته است:
" ما در یک وضعیت جنگی هستیم، بله، به عنوان یک عملیات نظامی ویژه شروع شد، اما به محض اینکه این گروه در آنجا تشکیل شد، زمانی که غرب به صورت جمعی در سمت اوکراین در این امر شرکت کرد، مسئله برای ما تبدیل به یک جنگ شد. من در این مورد متقاعد هستم و همه باید برای بسیج داخلی آماده شوند و این وضعیت را درک کنند"
پسکف دو روز قبل هم گفته بود که کرملین غربی ها را در قفقاز با چشمان غیر مسلح رصد میکند و کاملا مشخص است که غربی ها دنبال یارگیری و آشوب در قفقاز هستند. به نظر می رسد جنگ مستقیم دو محور اجتناب ناپذیر است. احتمالا کار به جایی بکشد که روس ها در آینده مستقیم به پدرخوانده ها حمله کنند نه به فرزندخوانده ها. منافع ایران و روس ها در قفقاز و آسیای مرکزی در هم آمیخته است. در خاورمیانه روسیه به ایران کمک کرد و الان در قفقاز ایران باید به روسیه کمک کند تا هر دو نفع راهبردی ببرند
@batahlilgaran
8.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 خانم معترض میگه: اگر امریکا هم به ما حمله کنه بهتر از این زندگیه که ما داریم... چون شب می خوابیم صبح بلند نشده می بینی دلار شده فلان تومن
▪️پاسخ های مجری را به دقت گوش بدید و برای کسانی که اینگونه فکر میکنند بفرستید
@batahlilgaran
🎋🍁🕊🎋🍁🎋🕊
📝خاطرات شهدا
حسین خرازی نشست ترک موتورم بین راه، به یک نفربر پی ام پی، برخوردیم که در آتش میسوخت. فهمیدیم یک بسیجی داخل نفربر گرفتار شده و دارد زنده زنده میسوزد؛ من و حسین آقا هم برای نجات آن بندهی خدا با بقیه همراه شدیم. «گونی سنگرها را برمیداشتیم و از همان دو سه متری، میپاشیدیم روی آتش جالب این بود که آن عزیزِ گرفتار شده، با این که داشت میسوخت، اصلاً ضجه و ناله نمیزد و همین موضوع پدر همهی ما را درآورده بود!»
بلند بلند فریاد میزد: خدایا.....الان پاهام داره میسوزه!
می خوام اون ور ثابت قدمم کنی
خدایا!
الان سینهام داره میسوزه
این سوزش به سوزش سینهی حضرت زهرا(س) نمیرسه....
خدایا!
الان دستهام سوخت
می خوام تو اون دنیا دستهام رو طرف تو دراز کنم.... نمیخوام دستهام گناه کار باشه!
خدایا!
صورتم داره میسوزه!
این سوزش برای امام زمانه
برای ولایته
اولین بار حضرت زهرا(س) این طوری برای ولایت سوخت!
آتش که به سرش رسید، گفت:
خدایا! دیگه طاقت ندارم،
دیگه نمیتونم، دارم تموم میکنم.
خدایا!
خودت شاهد باش!
خودت شهادت بده آخ نگفتم
آن لحظه که جمجمهاش ترکید من دوست داشتم خاک گونیها را روی سرم بریزم! بقیه هم اوضاعشان به هم ریخت.
حال حسین آقا از همه بدتر بود. دو زانویش را بغل کرده بود و های های گریه میکرد و میگفت:
خدایا!
ما جواب اینا را چه جوری بدیم
ما فرمانده ایناییم؟
اینا کجا و ما کجا؟
اون دنیا خدا ما رو نگه نمیداره بگه جواب اینا رو چی میدی؟
زیر بغلش را گرفتم و بلند کردم و هر طوری بود راه افتادیم. تمام مسیر را، پشت موتور، سرش را گذاشت روی شانهی من و آن قدر گریه کرد که پیراهن و حتی زیر پوشم خیسِ اشک شد.
🆔 @koolebar_rahiyan
4_6050863588619412247.ogg
5.52M
حمله تروریستی در روسیه ، جنگ در قفقاز نزدیکتر از همیشه
محمد ندیمی تحلیگر ژئوپولتیک
@batahlilgaran
4_5764871156716905327.ogg
4.38M
ایران همزمان اسراییل ترکیه اعراب و آمریکا را مهار کرده است ،اینجا منطقه ماست
محمد ندیمی تحلیگر ژئوپولتیک
@batahlilgaran
4_5776039403126338325.ogg
5.68M
تحلیل طلایی ، مصائب بایدن ، افول هژمونیکی آمریکا در راه
محمد ندیمی تحلیگر ژئوپولتیک
@batahlilgaran
حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه اقدام جنگ مستقیم به ایران است اما بهتر است ایران مستقیم پاسخ نگوید و سعی کند با نیروهای نیابتی خود همچنان اسرائیل را زمینگیر کند. تا کنون اسرائیل نتوانسته است از پس چند گروه مسلح برآید و به اهدافی که اعلام کرده بود برسد در نتیجه اسرائیل شدیداً در برابر دنیا و شهرک نشینان اشغالگر تحقیر شده است و به دنبال این است تا شکست را به پای قدرت بزرگتری بنویسد نه به پای حماس و گروه های مسلح. ایران باید همچنان از طریق گروه های مسلح نیابتی اسرائیل را گوشمالی دهد تا اسرائیل بیشتر تحقیر شود. البته هرچه فکر میکنم که ایران دیگر چه بلایی باید سر اسرائیل می آورد عقلم به جایی نمی رسد. تا الان هیچ وقت اسرائیل این طور تحقیر نشده بود.
@batahlilgaran
مجدد های و هوی جماعت هموطن بالا رفت که وای اسرائیل کنسولگری ما را در سوریه زده است، این یعنی حمله به خاک ما، باید بزنیم باید بگیریم! سیاست جای انتقام های کور و سریع نیست. کار را باید به تدبیر پیش برد. قبلا هم نوشته بودم که سال ۲۰۱۵ میلادی ترک ها هواپیمای سخو۲۴ روس ها را در مرز سوریه و ترکیه سرنگون کردند اما روس ها در برابر مواضع اردوغان هیچ سخنی از انتقام به میان نیاوردند. سال بعد یعنی در ۲۰۱۶ میلادی آندره کارلوف، سفیر روسیه در آنکارا در بازدید از یک نمایشگاه هنری بوسیله پلیس ترک ترور شد اما خلاف آنچه که انتظار می رفت روس ها هیچ عکس العملی نشان نداند و خود را در حاشیه درگیر نکردند. چون روس ها به فکر اهداف راهبردیشان بودند نه درگیر شدن در اینجا و آنجا. اگر اسرائیل کنسولگری ایران را می زند عللی دارد. یکی از این علل این است که جنگ روسیه با غرب و ناتو در اوکراین بالا گرفته است و غرب باید بودجه و کمک ها میان جبهه فلسطین و اوکراین را تقسیم کند. اسرائیل دقیقا می داند که اگر روس ها طی روز ها و هفته های آینده بندر اودسا را در اوکراین تصرف کنند غربی ها و ناتو در شرایط وخیمی گرفتار می شوند و باید نیرو و کمک های بیشتری به جبهه اوکراین ارسال کنند ، در نتیجه ممکن است کمک کمتری بتوانند به اسرائیل بکنند. اسرائیلی ها با این تحلیل قصد دارند سریع تر ایران را وارد جنگ مستقیم کنند تا سریعتر قبل از حمله روس ها به اودسا بودجه و کمک های بیشتری را از غربی ها بگیرند. مسئله دیگر این است که اسرائیلی ها دقیقا می دانند که سوریه اصلی ترین حلقه ارتباطی در محور مقاومت است و باید سوریه را شلوغ کنند و با به حرکت در آوردن جریان های سلفی داعش، جبهه النصره و مابقی نیروهای مزدور نیابتیشان سوریه را که بسیار مهم است شلوغ کنند تا بتوانند با حزب الله درگیر و همچنین به رفح حمله کنند. همچنین اسرائیل جنگ را از گروه های مسلح باخته و قصد دارد شکست را به گردن یک کشور و ارتش بزرگتر مانند ایران بیاندازد و از تحقیر تا حدودی فرار کند. الان در این شرایط نباید درگیر انتقام جویی شد بلکه باید برنامه راهبردی و درازمدت را دنبال کرد، مانند روس ها که ترک ها سفیرشان را هم زدند اما سکوت کردند، چون به فکر درگیری در سالهای بعد با ناتو و غرب در اوکراین بودند نه به فکر حاشیه. به نظرم ایران و محور مقاومت باید صبر کنند تا روس ها به بندر اودسا حمله و آن را تصرف کنند. در این صورت کمک های غرب بیشتر به جبهه اوکراین سرازیر خواهد شد و زمان مناسبی برای گوشمالی دادن اسرائیل وجود دارد. بزرگترین گوشمالی که ایران باید به اسرائیل بدهد به نظرم این است که از طریق حزب الله بخشی از اراضی اشغالی مانند الجلیل را که قرار بود آزاد بشود اما به تعویق افتاد را آزاد کنند. پیروز جنگ طرفی نیست که فلان نقطه را زده یا طرفی که در ازای آن تلافی کرده است. طرفی پیروز جنگ است که در پایان بازی بتواند به اهداف راهبردی خود دست پیدا کند و فاتح جنگ بشود تا بتواند شرط و شروط برای آینده بگذارد. هدف الان فقط باید پیروزی نهائی و راهبردی در جنگ طوفان الاقصی و تحمیل شروط ایران و متحدانش برای پسا جنگ باشد مانند اداره غزه در پسا جنگ، مانند بازسازی غزه مانند بازگرداندن آوارگان و غیره. از حواشی باید پرهیز کرد. جنگ و سیاست جای هیجانی شدن و تصمیمگیری های آنی نیست. خودم اگر جای ایران باشم صبر میکنم تا حمله روس ها به اودسا و سپس با حمله برق آسا سعی میکنم الجلیل را آزاد کنم تا کمر اسرائیل بشکند و حسابی تحقیر شود.
@batahlilgaran