.
🏷 اَلْحَسَنِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ (ع) قَالَ: رَأَيْتُ أُمِّي فَاطِمَةَ عَلَيْهَا السَّلاَمُ قَامَتْ فِي مِحْرَابِهَا لَيْلَةَ جُمُعَتِهَا فَلَمْ تَزَلْ رَاكِعَةً سَاجِدَةً حَتَّى اِتَّضَحَ عَمُودُ اَلصُّبْحِ وَ سَمِعْتُهَا تَدْعُو لِلْمُؤْمِنِينَ وَ اَلْمُؤْمِنَاتِ وَ تُسَمِّيهِمْ وَ تُكْثِرُ اَلدُّعَاءَ لَهُمْ وَ لاَ تَدْعُو لِنَفْسِهَا بِشَيْءٍ فَقُلْتُ لَهَا يَا أُمَّاهْ لِمَ لاَ تَدْعِينَ لِنَفْسِكِ كَمَا تَدْعِينَ لِغَيْرِكِ فَقَالَتْ يَا بُنَيَّ اَلْجَارَ ثُمَّ اَلدَّارَ.
🏷 امام حسن(ع) فرمود: شب جمعهاى بود كه ديدم مادرم فاطمه(س) در محراب عبادت ايستاده و پيوسته در حال ركوع و سجود است تا صبح شد. در طول اين مدّت شنيدم كه براى مؤمنين و مؤمنات دعا مىفرمود و ابدا براى خودش دعايى نكرد. پرسيدم: مادر، چرا همان طورى كه براى ديگران دعا نمودى براى خود دعا نفرمودى؟ فرمودند: فرزندم، اوّل همسايه را درياب سپس اهل خانه را.
📚 علل الشرایع، جلد ۱، صفحه ۱۸۱
📜 #احادیث_تربیتی 0⃣4⃣
🩸#تربیت_فاطمی
🏷 #تربیت_الگویی
🔰 باور؛
خانه کنشگرانِ تربیت اسلامی.
🆔 @Bavar_tarbiat
.
📚🎮 "کتاببازی؛ کتابخوانی همراه با بازی!"
⭕️ اگه همیشه دنبال یه راه جذاب بودید که بچهها به جای فرار از کتاب، خودشون علاقهمند به کتاب خوندن بشن، بهتون پیشنهاد میکنیم بخش جدید کانال باور یعنی #کتاببازی رو از دست ندید...
✅ اینجا قراره کلی ایده و بازی ساده و جذاب معرفی بشه که بچهها رو مشتاق کتاب خوندن میکنه. #کتاببازی قراره کاری کنه که کتاب، بهترین دوست بچهها بشه!
📣 اولین قسمت از این موضوع، امشب در کانال باور منتشر میشه؛ منتظر باشید...
🔰باور؛
خانه کنشگرانِ تربیت اسلامی.
🆔 @Bavar_tarbiat
.
🎁 «جعبه شگفت انگیز»
🔸برای اجرای این ایده، ابتدا لازم است والد یا مربی کتابی را انتخاب کرده و آن را به تنهایی مرور کند. سپس بر اساس شخصیتها یا دیگر عناصر موجود در داستان، اجسامی را درون یک جعبه قرار دهد. مثلا اگر داستان مربوط به جنگل و حیوانات جنگل است، تصویری از جنگل و یا عروسکی نمدی از آن حیوان را در جعبه قرار دهد.
🔹در آغاز برنامه، ابتدا جعبه در اختیار متربی قرار میگیرد و او باید بر اساس محتوایات درون جعبه، به صورت تخیلی داستانی را برای شما تعریف کند.
پس از پایان داستان متربی، کتاب اصلی را به همراه هم مطالعه کنید و از کتابخوانی لذت ببرید!
🧰 لوازم مورد نیاز
📗 انتخاب کتاب مناسب
📦 جعبه
🪄 کاغذ کادو جهت تزئین جعبه
🧸 عروسکهای نمدی یا کاغذی
🔎 اثرات تربیتی
1⃣ پرورش خلاقیت و تقویت تفکر خلاق
2⃣ پرورش روحیهی صبر در کودکان
🔺نکات مهم:
1⃣ سعی کنید از کتابهایی استفاده کنید که شخصیتهای اصلیشان، قابلیت نماد سازی داشته باشند.
2⃣ از کودکان بخواهید داستانی که خودشان بیان میکنند را حتیالامکان با جزئیات بیان کنند.
3⃣ برای این فعالیت حداکثر ۱ ساعت زمان اختصاص دهید.
4⃣ این برنامه هم به صورت فردی و هم به صورت گروهی قابل اجرا است.
👥 رده سنی:
این فعالیت برای کودکان ۶ تا ۹ سال مناسب است.
📚🎮 #کتاببازی 1⃣
🔰باور؛
خانه کنشگرانِ تربیت اسلامی.
🆔 @Bavar_tarbiat
.
🏷 "تربیت کامل"
◽️بشر اگر بخواهد رشد پیدا کند باید در کار خودش آزاد باشد... شما بچهتان را تربیت میکنید... ولی اگر همیشه از روی کمال علاقهای که به او دارید در تمام کارها از او سرپرستی کنید، یعنی مرتب به او یاد بدهید، فرمان بدهید که این کار را بکن، از اينجا برو... محال است که این بچه شما یک آدم باشخصیت از آب دربیاید.
🔸در حدودی برای شما لازم است بچهتان را هدایت کنید و در حدودی هم لازم است او را آزاد بگذارید، یعنی هم هدایت و هم آزاد گذاشتن. وقتی این دو با یکدیگر توأم شد، آنوقت بچه شما...ممکن است که یک بچه، با تربیت کاملی از آب درآید...
🔹بسیاری از مسائل اجتماعی است که اگر سرپرستهای اجتماع، افراد بشر را هدایت و سرپرستی نکنند گمراه میشوند. اگر هم بخواهند... آزادی را از آنها بگیرند این مردم تا ابد بیلیاقت باقی میمانند...
◽️اگر شما بخواهید به مردم تحمیل کنید...اینها تا دامنه قیامت مردمی نخواهند شد که این رشد اجتماعی را پیدا کنند. باید آزادشان گذاشت تا فکر کنند، تلاش کنند، آنکه میخواهد وکیل شود تبلیغات کند، آنکسی هم که میخواهد انتخاب کند مدتی مردد باشد که او را انتخاب کنم یا دیگری را... یک دفعه انتخاب کند، به اشتباه خودش پی ببرد، باز دفعه دوم و سوم تا تجربیاتش کامل شود و بعد آن ملت بهصورت ملتی دربیاید که رشد اجتماعی دارد؛
✅ [ملت] رشدش به این است که آزادش بگذاریم و لو در آن آزادی ابتدا اشتباه هم بکند. صدبار هم اگر اشتباه کند باز باید آزاد باشد.
✍ #شهید_مطهری | مجموعه آثار، جلد ۲۴، صفحات ۳۸۹ تا ۳۹۱
🕊 #اصل_آزادی 1⃣
🔰 باور؛
خانه کنشگرانِ تربیت اسلامی.
🆔 @Bavar_tarbiat
.
📘 «یک تپه...یک گودال...»
داستان کتاب درباره دو موشکور است که میخواهند با هم چیزی بسازند؛ اما یکی دوست دارد تپه درست کند و دیگری میخواهد گودال بکند.
به همین خاطر دعوایشان میشود و تصمیم میگیرند هرکدام به تنهایی به ساخت وسیلهی مورد علاقهشان مشغول شوند. اما خیلی زود متوجه میشوند هر دو یک کار کردهاند: «کندن گودال و درست کردن تپه با خاکهای گودال». بنابراین باهم آشتی میکنند و با همکاری هم، یک گودال و تپه بزرگتر میسازند.
✍️ نویسنده: مارکوس فیستر؛ مترجم: سید مهدی شجاعی
📚 ناشر: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
📄 تعداد صفحات: ۲۸ص
🙎♂️ مخاطب: رده سنی ۷ تا ۹ سال
✅ ویژگیها
1️⃣ بیان مفاهیم مهم به زبان کودکانه و در قالب داستان
🪴 اثرات تربیتی
1️⃣ تقویت روحیه تعامل و همکاری با دیگران به جای تکروی
2⃣ تقویت روحیه پذیرش اشتباه
🛒 برای خرید نسخه کاغذی کتاب، به اینجا مراجعه فرمایید.
📙 #تربیت_با_کتاب
📚 #معرفی_کتاب_کودک 6⃣2⃣
🔰باور؛
خانه کنشگرانِ تربیت اسلامی.
🆔 @Bavar_tarbiat
.
🏷 «پرورشیافته»
⭕️ دو روش افراط و تفریط، پسندیده نیست و برای تربیت کودک، نمیتوان بدانها عمل کرد. بهترین روشی که میتوان انتخاب کرد، دادن آزادی محدود و معتدل است.
🔸خدا در وجود انسان غرایز و عواطفی را به ودیعه نهاده که وجود آنها برای تشکیل شخصیت او لازم و سودمند است. مانند: محبّت، خشم، شجاعت، ترس، حمله و دفاع، کنجکاوی تقلید، بازی و... این غرایز از جانب خدا، برای رفع مشکلات زندگی به انسان عطا شده است و همینها هستند که شخصیت او را تشکیل میدهند. این غرایز، باید در محیط آزاد پرورش و تکامل یابند. سرکوب کردن، به شخصیت انسان لطمههای بزرگی وارد خواهد ساخت.
🔹ترس برای فرار از خطرها به کار میرود، پرخاشگری برای حمله به دشمن لازم است و کنجکاوی برای کسب دانش ضرورت دارد. کسی که اصلاً نترسد یا حالت دفاع و پرخاش در وجودش نباشد، انسان ناقصی است. این درست نیست که جلوی این غرایز را بگیریم و آنها را سرکوب سازیم.
✅ در محیطِ آزاد است که کودک میتواند غرایز خود را به کار گیرد و آزادانه فعالیت کند، شخصیت خودش را پرورش دهد و برای زندگی اجتماعی که یک صحنه مبارزه است آماده سازد.
✍ #آیت_الله_امینی | اسلام و تعلیم و تربیت، صفحه ۱۴۶
🕊 #اصل_آزادی 2⃣
🔰 باور؛
خانه کنشگرانِ تربیت اسلامی.
🆔 @Bavar_tarbiat
🎧 مانگا؛ پلی به دنیای داستانهای سیاه و سفید
🔰 تا حالا اسم مانگا به گوشتون خورده؟
مانگا، یکی از محبوب ترین سبک های داستان نویسی در جهانه که در سال های اخیر در ایران، بسیار مورد توجه کودکان و نوجوانان قرار گرفته.
🔸 این سبک داستانی که ریشههای عمیقی توی فرهنگ ژاپن داره، در قرن بیستم به اوج خودش رسیده.
🔹 مانگا چیزی فراتر از یک کتاب کمیکه؛ یه رسانهی قدرتمنده که میتونه هر چیزی رو، از ماجراجوییهای هیجانانگیز تا داستانهای عمیق، روایت کنه.
❇️ از اونجایی که بسیار از کودکان و نوجوانان ایرانی به مانگا اشتیاق پیدا کردن و محتوای تحلیلی قابل توجهی در زمینه مانگا وجود نداره، تیم #رادیو_باور تصمیم گرفت که موضوع قسمت دوم رادیو باور درباره کتابهای مانگا باشه.
▫️در قسمت دوم #رادیو_باور که امشب در کانال بارگذاری میشه، میخوایم به دنیای جذاب مانگا وارد بشیم و از تاریخچهاش و اثرات تربیتیاش بیشتر گفتوگو کنیم.
📚 #تربیت_با_کتاب
📻 #رادیو_باور
🎙 #پادپخش
🔰 باور؛
خانه کنشگرانِ تربیت اسلامی.
🆔 @Bavar_tarbiat
تیزر مانگا.mp3
1.9M
🏷 تیزر قسمت دوم پادپخش رادیو باور
⭕️ آیا میدانید؛ برخی از مانگاهایی که در ایران ترجمه میشوند و به چاپ میرسند، چه تأثیرات مخربی میتوانند روی تربیت کودکان و نوجوانان داشته باشند؟
❌ آیا همه این داستانها مناسب فرهنگ و ارزشهای ملی و مذهبی ما هستند؟
❇️ بخشی از پادپخش امشب #رادیو_باور به این موضوع اختصاص دارد، منتظر بارگذاری آن باشید...
📚 #تربیت_با_کتاب
📻 #رادیو_باور
🎙 #پادپخش
🔰 باور؛
خانه کنشگرانِ تربیت اسلامی.
🆔 @Bavar_tarbiat
📣 "مانگا به روایت یک نویسنده ایرانی"
🔷 در دومین قسمت از #رادیو_باور، با مسعود آذرباد، یکی از برجستهترین پینما نویسهای ایرانی، همراه شدیم.
🔹 در این گفتوگو درباره تاریخچه مانگا، چالشها و آثار تربیتی آن برای کودکان و نوجوانان صحبت کردیم.
🔻 حوالی ساعت ۲۱ امشب، قسمت دوم #رادیو_باور در کانال باور و سکوهای پخش پادپخش بارگذاری میشود.
⭕️ پادپخشهای رادیو باور را میتوانید از سکوهای شنوتو و کستباکس هم دنبال کنید.
📚 #تربیت_با_کتاب
📻 #رادیو_باور
🎙 #پادپخش
🔰 باور؛
خانه کنشگرانِ تربیت اسلامی.
🆔 @Bavar_tarbiat