#آموزش
▫️معنی DPS چیست؟
کلمه dps مخفف عبارت dividend per share است. dps آن قسمتی از eps است که بین سهامداران تقسیم می شود. درصد سود تقسیمی یا dps در بین شرکتها متفاوت است. شرکتها سیاستهای متفاوتی درخصوص تقسیم سود دارند. برخی ترجیح میدهند بیشتر سود سهام را بین سهامداران تقسیم کنند. اما برخی دیگر درصد کمی از سود را تقسیم کرده و بخش عمده آن را به تأمین نقدینگی مورد نیاز برای انجام طرحهای توسعهای، اختصاص میدهند. حال اینکه چه مقدار از eps به عنوان dps بین سهامداران تقسیم شود، در مجمع شرکت تصمیم گیری می شود.می توانید برای اطلاعات بیشتر درباره مجامع شرکتها مقاله همه چیز درباره مجمع و مجامع شرکتهای بورسی را نیز مطالعه کنید.
▪️تفاوت EPS و DPS چیست؟
؛ dps در واقع بخشی از eps است. جنس هردوی آنها از سود شرکت است. تفاوت در این است که در بیشتر مواقع با هم برابر نیستند.معمولا مقدار dps از eps شرکت کمتر است. چون شرکتها علاقه دارند بخشی از سود را نزد خود نگهدارند. اما گاهی نیز ممکن است به دلایلی dps از eps بیشتر شود. مثلا شرکت علاوه بر سود امسال، ازسود انباشته ای که از سال گذشته داشته است نیز مقداری را تقسیم کند. این کار باعث می شود که مقدار dps از مقدار eps بیشتر شود.
▪️نکات مهم در مورد DPS
معمولا شرکتها همه سود خود را به عنوان dps بین سهامداران تقسیم نمی کنند. بلکه مقداری از آن را نزد خود نگه می دارند تا بر حسب شرایط و نیاز خود از آن استفاده درست بکنند.هر شخصی که در هنگام مجمع شرکت سهامدار است، سودی که به عنوان dps در مجمع تصویب می شود به او تعلق می گیرد. پس حتی اگر فردای مجمع سهام خود را بفروشد نیز dps یه او تعلق می گیرد.شرکتها طبق قوانین بورس ۸ ماه زمان دارند که سود نقدی سهامداران را پرداخت کنند. بعضی از شرکتها این سود را زود و بعضی نیز خیلی دیر پرداخت می کنند.
در نهایت اینکه میزان تقسیم سود و زمان پرداخت آن، به سیاستهای شرکت بستگی دارد. برای فهمیدن این رویه می توانید روند گدشته شرکت را بررسی کنید.
🔹 @bboors2
#ترس#بازار #معاملات
پیشنهاد می کنم حتما مقاله زیر را مطالعه بفرمایید تا بدانید با احساس #ترس در بازار چطور کنار بیاید.
ترس در #معاملات باعث میشود درست درزمانی که معاملهگر میداند دقیقاً چهکاری باید انجام دهد، از انجام آن ناتوان باشد.
ترس در معاملات احساسی است ناخوشایند، اما طبیعی. ترس در واکنش به «خطرات واقعی» ایجاد میشود. عبارت «خطرات واقعی» تعریف ترس از اضطراب را جدا میسازد.
ترس در معاملات در مقابله با شرایط ناآشنا و متغیر ایجاد میشود. ذهن انسان متمایل به شرایطی است که آن را بهخوبی بشناسد. حال معاملهگر و محیط کاملاً پویا و متغیر بازار سرمایه را در نظر بگیرید.
دلایل ترس در معاملات
1- #ضرر و زیان در#گذشته
اینکه معاملات قبلی خود را بازیان بستهایم یا اکنون معامله بازی داریم. آیا معامله باز که در زیان به سر میبرد باعث میشود که نتوانیم بهموقع معامله خود را ببندیم و تصمیم درست را در مورد این معامله انجام دهیم. برای پیشگیری از این مشکل باید موارد زیر رعایت شود:
باید استراتژی مشخصی داشته باشیم
قبل از ورود حد ضرر را مشخص کرده باشیم
با اطمینان کامل وارد معامله شویم
بایستی تمام اشتباهات و احساسات و دلایل خود را نوشته باشیم
از تکرار اشتباهات در معاملات بعدی خودداری کنیم
2- #اهداف غیرواقعی
داشتن اهداف غیرمنطقی از بازار سرمایه باعث شکست در بازار میشود. برای ورود به یک معامله باید تمام احتمالاتی که راجع به آن میتوان در نظر گرفت را ثبت کرد. بهترین پاسخ را که برای هرکدام وجود دارد را باید مدنظر داشت تا با اعتماد و اطلاع کامل بهترین تصمیم در هرلحظه گرفته شود. این کار باعث میشود معاملهگر دچار ترس و تردید نگردد.
3- #سرمایه متناسب
معاملهگر باید سرمایهای را وارد بازار کند که بداند با از دست دادن آن شرایط رفاهی اولیه و کلی زندگی لطمهای نمیبیند.
4- #اعتماد به اخبار غیر موثق و سایر افراد
این موضوع که بدون علم کافی تنها با تکیهبر شایعات و صحبت دیگران خریدوفروش انجام دهیم بهمانند راه رفتن بر لبه پرتگاه است. بهترین کار این است که خودمان با توجه به روحیه شخصی و استراتژی معاملاتی خریدوفروش انجام دهیم. همیشه به مطالعه و افزایش اطلاعات بپردازیم. این کار میزان ترس شخص را بهشدت کاهش میدهد. معاملهگر میداند که با اطلاعات کامل و بر اساس استراتژی شخصی این معامله را انجام داده و بهترین تصمیم را میگیرد.
5- ناکارآمد بودن #علم
انتقال علم از حوزه علم به عمل کار مشکلی است. آنچه در کتابها میآموزیم با آنچه عملاً بهکاربرده میشود بسیار متفاوت است. اگر شخصی کاملترین و بهترین اطلاعات را داشته باشد هرگز بااحساس #ترس و عدم کنترل #هیجان خود نمیتواند معاملهگر موفقی باشد و با شکست مواجه میشود. باید معامله کردن را #علمی آموخت. یاد بگیریم با ترس و هیجانات خود چگونه مقابله کنیم تا موفق شویم.
بیشتر معامله گران به دو دلیل احساسی #ترس و #طمع، پول خود را در بازارهای معاملاتی از دست میدهند.
احساس ترس، خود را حداقل به دو صورت عمده نشان میدهد:
#ترس از دست دادن #پول
#ترس از دست دادن #سود
ترس از دست دادن پول
ترس از دست دادن پول زمانی اتفاق میافتد که معاملهگر ابتدا موقعیتی را آغاز میکند. سپس متوجه میشود که معامله به ضررش در حال انجام است.
ترس شدید از دست دادن سرمایه میتواند موجب شود تا معاملهگر بلافاصله زیانهای خود را کاهش داده و باکمی ضرر از معامله خارج شود.
این خسارات کوچک و جزئی، بهسرعت میتوانند به میزان قابلتوجهی افزایش یابند. چنین زیانهایی بهمرورزمان باعث میشوند که معامله گران روحیه و اعتماد خود را از دست بدهند.
راه #غلبه بر #ترس درمعاملات و از دست دادن سرمایه:
به خودتان یادآوری کنید که یک جراح برای دریافت مدرک تحصیلیاش پول بسیار بیشتری را صرف میکند.
سرمایهگذاری در آموزش همیشه بهترین نوع بازگشت #سرمایه است.
هر یک از معامله باخت و ضرر را بهخوبی تجزیهوتحلیل کنید تا متوجه اشتباهات خود شوید.
قوانین معاملات خود را اصلاح کنید.
#ترس از دست دادن سود
ترس دیگر، ترس از دست دادن سود در معاملات برد و سودآور است. هنگامیکه معاملهگری موقعیت خود را سودآور میبیند، هراس و ترس از تغییر شرایط در هرلحظه بر او چیره میشود.
به نقل از #جس_لیورمور: «اکثر مردم زمانی که باید بترسند امیدوارند و زمانی که باید امیدوار باشند میترسند.»
بدین ترتیب، معاملات برد و سودآور خود را با به دست آوردن سود کمی سریع به اتمام میرسانند.
گفتهشده که:
برد یا باخت شما مهم نیست، مطلبی که مهم است:
اینکه چقدر برنده میشوید درزمانی که درست اقدام میکنید
چقدر از دست میدهید درزمانی که اشتباه اقدام کردهاید
بهجای تمرکز افکارتان بر فکرهای منفی، به پیروزی بزرگ درزمانی که درست اقدام میکنید تمرکز کنید.
🔹 @bboors2
#آموزشی
نکاتی مهم پیرامون فرآیند #افزایش_سرمایه :
🔰 افزایش سرمایه چند مرحله داره:
1⃣ ارایه گزارش توجیهی افزایش سرمایه توسط هیات مدیره شرکت در سامانه کدال.
2⃣ بررسی و تایید گزارش توسط حسابرس شرکت ( ۱ ماه زمان).
3⃣ بررسی و تایید گزارش توسط سازمان بورس ( ۱ تا ۲ ماه زمان)
4⃣ تشکیل مجمع عمومی فوق العاده صاحبان سهام شرکت جهت تصویب افزایش سرمایه ( ۱۰ روز زمان)
5⃣ ثبت افزایش سرمایه در سازمان ثبت اسناد ( ۱ ماه زمان)
6⃣ اضافه شدن سهام به سبد سهامداران ( ۱ تا ۳ ماه زمان)
🔹 نکته: کسانی در افزایش سرمایه شرکت میکنند که قبل از مرحله ۴ سهام اون شرکت داشته باشند.
#بورس #بازار #سرمایه
🆔 https://eitaa.com/bboors2
♦️ال وایس
بازار بیشتر بر اساس مسائل روانشناسی رفتار میکند تا عوامل بنیادی. ♦️ استنلی دراکن میلر
در روشی که برای تحلیل تکنیکال به کار میگیرم عامل کاتالیزگر را که همان نقدینگی است در نظر میگیرم. مهم نیست پیش بینی درست باشد یا غلط ، بلکه مهم این است که هنگام پیش بینی درست چقدر سود کسب میکنید و هنگام پیش بینی نادرست چقد پول از دست میدهید.
برای اینکه واقعا عملکرد خوبی داشته باشید باید از موقعیتهای بسیار سودمند حداکثر استفاده را ببرید و این به این معناست که در شرایط نادری که اعتقاد زیادی به یک معامله دارید روی آن حجم زیاد اعمال کنید. توجه داشته باشید که اگر مجبور باشید که ببرید نمیتوانید ببرید. ♦️ریچارد دریهاوس
سرمایه گذاری طولانی مدت مزایا وآرامش بیشتری نسبت به سرمایه گذاری کوتاه مدت دارد. تحلیل تکنیکال در بازاری که کاملا احساسی است دیدی نسبتا غیراحساسی به تحلیلگرارائه میدهد. خرید سهامی که P/E آنها متوسط یا زیر متوسط است خود به خود بسیاری از سهامی را که عملکرد خوبی دارد حذف میکند. هنگامی که اعتماد بالایی به یک معامله دارید با حجم بالاتری معامله کنید و این معاملات را به اندازه ای باز نگه دارید که بتوانید بیشترین سود را به دست آورید. اگر شرایط بنیادی و تکنیکال هنوز به نرخ های بالاتر اشاره دارند و سود سهام دوبرابر یا حتی سه برابر شده، نباید سود خود را بگیرید و باید با این میل مبارزه کنید. ♦️گیل بلیک
هر بار که معامله ای را باز میکنم ترجیح می دهم که تصور کنم که در بدترین حالت چه اتفاقی می افتددر اینصورت کمتر دستپاچه میشوم. اگر قاعده سیستم معاملاتی را یک بار نادیده بگیرید بار دیگر تخلف از آن آسان تر خواهد بود همانند شکستن رژیم غذایی. داد و ستد روی نقطه ضعف انسان ها فشار می آورد . گویی که پاشنه آشیل هر فرد را پیدا می کند. باید ایده های معاملاتی خود را به قواعد خشک معاملاتی تبدیل کنید وآنها را به کار بگیرید. بر استراتژی ها، ابزار و بازه هایی تمرکز کنید که با ویژگی های فردی تان هم خوانی دارد. ♦️ ویکتور اسپراندیو
تعیین نقطه خروج پیش از باز کردن معامله راهی برای ایجاد انضباط هیجانی است. وقتی با بزرگترین حجم ممکن خود معامله میکنید باید معامله تان فورا سودآور باشد چون در اینصورت میزان ضرر بسیار زیاد خواهد بود. کلید موفقیت در داد و ستد انضباط هیجانی است. پول درآوردن به هوش ربط ندارد. در داد و ستد کسی که به سادگی می پذیرد اشتباه کرده موفق خواهد شد. برای یک معامله گر توجیه کاری مسیری است که بی برو برگرد به شکست منتهی می شود. اگر خسته و کلافه شده اید کار درستی نیست که به معامله کردن ادامه دهید. عامل اصلی در کسب ثروت حفظ سرمایه و انتظار کشیدن تا زمان مناسب برای به دست آوردن سودهای استثنایی است.
#بورس #بازار #سرمایه
🆔 https://eitaa.com/bboors2
بیل لیپ شات
از دست دادن یک فرصت به اندازه معامله در خلاف جهت بازار، بد است. خیلی پر حجم معامله نمیکنم و به تدریج به حجم معامله اضافه میکنم. باید راهی را بیابید که تنها با 20 تا 30 درصد تحلیل درست، بتوانید سود کنید. هنگامی که نمیدانید چه چیزی در حال رخ دادن است اصلا عاقلانه نیست که بخواهید معامله تان را باز بگذارید. بهترین معامله گرانی که من میشنایم واقعا باهوش اند و همگی سخت کوش اند، وقتی از سخت کوشی سخن میگویم منظورم تعهد در کار و تمرکز است و اصلا ربطی به این ندارد که چند ساعت کار میکنید. بسیاری از مردم فکر میکنند داد و ستد را میتوان در چند قاعده خلاصه کرد. از نظر من در داد و ستد، همیشه نداریم بلکه بسته به شرایط باید تصمیمات متفاوت گرفت.
♦️رندی مک لین
فلسفه معاملاتی من گرفتن بخش های آسان است و بخش میانی حرکت همان بخش آسان است. اگرهنگامی که بازار شدیدا در خلاف جهت پیش بینی شما عمل میکند، معطل نکنید، دیر یا زود بازنده خواهید شد. هر معامله گر موفقی باید سرانجام به شیوه معاملاتی دست یابد که با ویژگی های شخصیتی اش سازگار است.
♦️ ویلیام اکهارت
بیشتر پیشرفتی که در دانش حاصل شده، از تلاش برای رد نظریات مان به دست آمده نه اثبات آن ها بنابراین باید بکوشید تا سیستم معاملاتی خود را نابود کنید یعنی به هر جای آن که مشکوک هستید فکر کنید. در این دنیا بدون درد نمی شود زندگی کرد اگر درد ضرر کردن را حس نمیکنید احتمال بقای شما بسیار کم خواهد بود. اگر معامله گری نمی داند چرا زیان میکند تلاش برای تغییر بی فایده است . دل نبستن به سود های کلان خیلی مهم است، هنگامی که پشت سر هم موفق میشوید وسوسه میشوید که فکر کنید کار خاصی انجام میدهید که به شما امکان می دهد خیلی سریع پیشرفت کنید و به تدریج فکر میکنید می توانید با دقت کم، تصمیم گیری کنید. و به عنوان یک قاعده کلی ضررها شما را قدرتمند و سودها شما را تضعیف میکنند.
اگر برای ارضای هیجانات خود وارد بازار شوید محکوم به شکست خواهید بود زیرا چیزی که به نظر خوشایند می آید معمولا اشتباه است. اکثر مردم حتی از کسی هم که کاملا تصادفی معامله میکند بدتر معامله میکنند. نخستین گام برای اینکه یک معامله گر موفق شویم این است که رفتارمان را از نو بررسی کنیم تا بتوانیم کارهای درست را انجام دهیم نه کارهایی که احساس خوبی را به ارمغان می آورند
♦️هوارد سایدلر
اگر با اندازه حجمی معامله کنید که شما را بترساند موفق نخواهید شد. تفاوت میان ترس و احتیاط در برابر بازار، بسیار اهمیت دارد اگر از ضرر کردن بترسید موفق نخواهید شد زیرا ترس شما را از تصمیم های درست باز میدارد
♦️مونرو تراوت
هر چه بهتر عمل کنم با حجم بیشتر معامله میکنم و هر چه وضعیتم بدتر شود باحجم کمتر. مردم فکر میکنند با کار خیلی کم می توان پول پارو کرد. فکر میکنند با اندکی تحقیق در تعطیلات آخر هفته میتوانند سالانه 100درصد بازگشت داشته باشند و این واقعا مسخره است. کسی که ایده خوبی برای معامله داشته باشد هنگامی که برای اولین بار میخواهد آن را آزمایش کند باید با حجم خیلی کم معامله کند در غیر اینصورت ورشکست میشود. برای اینکه معامله گر موفقی باشید باید تمام وقت کار کنید.
#بورس #بازار #سرمایه
🆔 https://eitaa.com/bboors2
روش معاملاتی
۱. سهمی را برای خرید انتخاب میکنم که قبلا اون سهم را بررسی و با بازی سهم کاملا آشنا هستم واز قدرت نقدشوندگی آن کاملا مطمن هستم.
۲. حتما حمایت و مقاومت سهم را قبل از خرید بدست می آورم.
۳. معاملات سهم را در نزدیکی قیمت حمایت تحت نظر میگیرم.
۴.در صورتیکه شاهد افزایش حجم معاملات نسبت به روزهای قبل در نقطه حمایت باشم.
۵. شاهد شروع فروش حقوقی سهم باشم.
۶. قدرت خریدار رفته رفته افزایش یابد و متناسب با آن قیمت سهم هم افزایش پیدا کند.
۷.به سابقه سهم مراجعه تا ببینم قبلا چندین منفی خورده ودر روزهای آخر منفیها به زیر یک یا حداکثر دو درصد رسیده و حجم معاملات نیز رفته رفته کاهش یافته باشد یعنی نشان دهد فشار فروش نسبت به روزهای قبل کاهش یافته است.
۸.حتما ساعات پایانی بازار را برای خرید سهم انتخاب میکنم ودر فروش ساعات اولیه بازار را ۹. حتما باید موقع خرید قیمت آخرین معامله سهم از قیمت پایانی اون بیشتر باشد درصورتیکه شرایط بالا را داشت ولی آخرین قیمت کمتر از قیمت پایانی شد خرید سهم را به روزهای آینده موکول میکنم. ۱۰. برای اطمینال از انتخاب بهترین نقطه ورود حتما با اندیکاتور macdو rsi آخرین وضعیت سهم را کنترل و نشانه های صعود را در آنها هم مشاهده میکنم.
۱۱. با مشاهده دارا بودن شرایط بالا به صورت پله ایی وارد سهم میشوم ودر صورتیکه نشانه های فوق را قدرتمند دیدم میتوانم تمام خرید خود را انجام و با صبر ثمره خرید خود را ببینم.
۱۲. نام سهم تاریخ قیمت و تعداد خریداری شده و علت خود برای خرید سهم را در دفتری نوشته تا در آینده نقاط ضعف و قوت خود را پیدا نموده ونسبت به برطرف کردن و یا تقویت آنها اقدام نمایم. 🌹🌹🌹👈👈👈👈👈👈 ۴شرط خیلی مهم برای واچ قرار دادن👇👇👇👇👇👇
۱. چند روز گذشته منفی خورده باشه از سابقه سهم نگاه کنید ۲. حجم معاملات زیاد باشد نسبت به میانگین حجم ماه ۳. آخرین معامله بیشتر از قیمت پایانی باشد ۴. قدرت خریدار بیشتر باشد یعنی تعداد خریدار کمتر از تعداد فروشنده باشد 🌹🌹🌹🌹🌹🌹👈👈👈👈👈 زمان مناسب برای فروش👇👇👇👇 ۱. حجم زیادی بخورد ۲. قیمت رفته رفته کاهش پیدا بکند ۳. قدرت خریدار کم بشود ۴. قیمت آخرین معامله کمتر از پایانی باشد🌹🌹🌹🌹👈👈👈👈👈
#بورس #بازار #سرمایه
🆔 https://eitaa.com/bboors2
انواع ریسک
به طور کلی در دنیایی مالی چند نوع ریسک وجود دارد که به صورت زیر می شود آن ها را تقسیم بندی کرد :
🔸ریسک سیستماتیک ( Systematic Risk ) : ریسک سیستماتیک که آن را ریسک بازار هم می نامند ریسکی است که از آن اجتناب کامل نمی توان کرد و فقط می شود آن را با متنوع ساختن سرمایه گذاری کاهش داد . ریسکی کلی در بازار وجود دارد که ناشی از تحولات کلی بازار و اقتصاد بوده .
🔸ریسک غیر سیستماتیک ( Unsystematic Risk ) : ریسک غیر سیستماتیک به ریسکی گفته می شود که مربوط به یک صنعت یا شرکت خاص است و شرایط آن شرکت و صنعت علت آن است و البته از آن می شود اجتناب کرد .
🔸ریسک اعتباری یا ریسک نکول ( Credit or Default Risk ) .
🔸ریسک کشور ( Country Risk ) : به ریسکی گفته می شود که یک کشور قادر به انجام تعهدات مالی خود نباشد .
🔸ریسک نرخ بهره ( Interest Rate Risk ) : مربوط افزایش یا کاهش نرخ بهره می باشد که با پارامترهای اقتصادی قابل پیش بینی است .
🔸ریسک سیاسی ( Political Risk ) : مربوط به ریسک سیاسی در یک کشور می شود ثبات سیاسی یا عدم ثبات سیاسی
🔸ریسک مالیات ها ( Taxes ) : مربوط به افزایش یا کاهش مالیات ها است .
🔸ریسک نرخ ارز ( Foreign-Exchange Risk ) : ریسک مربوط به نرخ ارز در یک کشور یا کشوری که سرمایه گذاری می کنیم . نوسات – کاهش یا افزایش نرخ برابری ارزها – سیاست های که منجر به تضعیف یا تقویت ارز بشود .
در مورد نرخ ارز این نکته باید توضیح داده شود که برای نرخ ارز دو نوع نظام وجود دارد نظام ارز شناور و نظام ارز مدیریت شده . در نظام ارز شناور عبارت کاهش یا افزایش ارزش ارز را استفاده می کنند و در نظام نرخ ارز مدیریت شده عبارت تقویت یا تضعیف نرخ ارز استفاده می شود , در ایران نظام ارز , نظام ارز شناور مدیریت شده است .
در بالا انواع ریسک در سرمایه گذاری را مشاهده کردیم و این ریسک ها در تصمیم سرمایه گذاری و بازده آن تاثیر گذار است .
#بورس #بازار #سرمایه
🆔 https://eitaa.com/bboors2
#عدم_تمرکز و از این شاخه به آن شاخه پریدن در انتخاب سهام شرکت ها، به مانند دنبال کردن همزمان #دو_خرگوش است و شما هر دو را از دست خواهید داد.
#آموزشی
🔮 ناو (NAV)
● ناو عبارتست از ارزش کل داراییهای شرکت پس از کسر بدهیها.
محاسبه ناو درمورد شرکتهای سرمایهگذاری مناسبترین روش جهت ارزشگذاری سهام است.
● جهت محاسبه دقیق ارزش خالص داراییها در شرکتهای سرمایهگذاری لازم است که ارزش روز سرمایهگذاریهای انجام شده توسط این شرکتها کشف شود و سپس این رقم را با بهای تمام شده مندرج در ترازنامه مقایسه کرد و در صورتی که ارزش بازار بیشتر از بهای تمام شده باشد، این مازاد ارزش نسبت به بهای تمام شده، باید در محاسبه خالص ارزش داراییها در نظر گرفته شود، زیرا در حقیقت این مازاد ارزش، به هنگام ارائه اطلاعات در بخش داراییها در ترازنامه پنهان مانده است.
● محاسبه ناو بیشتر در شرکتهای سرمایه گذاری کاربرد دارد و این شرکت ها معمولا در محدوده ۸۰درصدی ناو (ارزش ذاتی) خود معامله میشوند.
#بورس #بازار #سرمایه
🆔 https://eitaa.com/bboors2
#آموزشی
🔹چه کسانی در بورس بطور مداوم سود میکنند؟
1-استراتژی دارند .
2-در سهم هایی که رشد بسیار کردند سرمایه گذاری نمی کنند .
3-در خرید و فروش صبور هستند و به سیستم خود پایبند هستند.
4-به شایعه ها توجه ندارند و به تحلیل خود پایبند هستند .
5-با پول بدهی سرمایه گذاری نمی کنند .
6- بلافاصله بعد از فروش سهم ،سهمی را نمی خرند .
7- تو بازار صعودی برای فروش صبر میکنند و تو بازار نزولی برای خرید صبرمی کنند.
8- برای خرید کمین میکنند و به سود کم در بازار منفی اکتفا می کنند .
9- شرایط کلی بازار رو در نظر می گیرند.
10- هر وقتی و تو هر سهمی وارد نمی شوند .
11- به زمان خرید و نوع سهم خیلی توجه می کنند .
12- عجله در خرید و فروش نمی کنند.
#بورس #بازار #سرمایه
🆔 https://eitaa.com/bboors2
#آموزشی
چرا یک معاملهگر شکست میخورد؟
▫️نداشتن برنامه
▫️نداشتن حد ضرر
▫️نداشتن استراتژی آزمونهای پس نگری
▫️عدم آموزش
▫️نداشتن صبر
▫️نداشتن زمان
▫️نداشتن انضباط
▫️عدم تمایل به یادگیری
▫️نداشتن تلاش ذهنی
▫️نداشتن استاد
#بورس #بازار #سرمایه
🆔 https://eitaa.com/bboors2
چند نکته مهم در مورد #بازار
نکته اول در بازارهای صعودی به سودتون اجازه پیشروی بدید، بازار براش ابدا تفاوتی نداره شما در چند درصد سود یا زیان هستید مسیر خودش را خواهد رفت.
نکته دوم در بازارهای صعودی ابدا از شاخه به شاخه دیگری نپرید 5% مثبت بودن در سهم X یا Y مهم نیست، مهم بازدهی سبد سهام شماست.
نکته سوم در بازارهای صعودی اسیر #هیجانات زودگذر نشوید، بارها و بارها در یک مسیر صعودی روزهايی وجود دارد که معامله گران هیجان زده یک سهم که در روند صعودی پرقدرت قرار دارد با ترس حتی تا آستانه #صف_فروش و #منفی ها به قصد نوسانگیری می فروشند اما به سرعت سهم به مدار مثبت برمیگردد و به شدت جا می مانند.
نکته چهارم رمز #موفقیت در بازار تنها یک کلمه هست #صبر
به جای صدها معامله بدون نظم در یک سال کاری، فقط 5 معامله بزرگ با ریسک به ریوارد مطلوب انجام دهید گام به گام #حد_ضرر را تریل کنید به راحتی با قدرت اهرم شگفت انگیز #تصاعد می توانید بازدهی های بالای چند صد درصدی بگیرید.
نکته پنجم #چسبندگی ذهنی خود را نسبت به #صف_خرید بودن هر روزه سهام سبدتون از بین ببرید، استراحت و اصلاح در یک روند صعودی امری بديهی است.
#بورس #بازار #سرمایه
🆔 https://eitaa.com/bboors2
نمودار لگاریتمی یا حسابی در تحلیل تکنیکال؟
نمودارهای قیمت به طور معمول دو نوع اطلاعات را در اخیتار بیننده می گذارند : قیمت و زمان. زمان به صورت افقی نشان داده می شود ، که تاریخ ها در پایین نمودار از چپ به راست حرکت می کنند. مقیاس قیمت به صورت عمودی نمایان می شود، از قیمت های پایین تا قیمت های بالاتر. دو روش برای نشان دادن قیمت ها وجود دارد. رایجترین راه با استفاده مقیاس خطی یا لگاریتمی است. در نمودار مقیاس خطی برای مثال، هر افزایش قیمت به صورت یکسان رسم شده است. برای مثال صعود از 10 به 20 همانند صعود از 50 به 60 نمایش داده می شود، در هر دو مورد 10 واحد صعود شکل گرفته که در مقیاس عمودی یکسان نشان داده می شود. این مقیاس خطی رایجتر است. نوع دیگر از مقیاس ها، مقیاس لگاریتمی است.
در نمودارهای لگاریتمی تغییرات قیمت به صورت درصدی اندازه گیری می شود. به بیان دیگر، حرکت قیمت از 10 تا 20 بسیار بزرگتر از حرکت قیمت از 50 تا 60 نشان داده می شود. دلیلش این است که از لحاظ درصدی، صعود از 50 تا 60 معادل 20 درصد رشد است اما صعود از 10 تا 20 معادل 100 درصد صعود است. نمودارهای لگاریتمی بر اساس صعود درصدی ایجاد شده اند و صعود از 10 تا 20 را معادل صعود از 50 تا 100 نمایش می دهد.
به صورت عمومی، تفاوت مابین دو مقیاس برای دوره های زمانی کوتاه مدت خیلی اهمیتی ندارد. بیشتر تحلیلگران همچنان از مقیاس حسابی برای تحلیل هایشان استفاده می کنند. اما تفاوت در نمودارهای بلند مدت تر اهمیت بیشتری دارد. در یک نمودار لگاریتمی، صعود متوالی قیمت در مقایسه با حرکتهای ابتدایی قیمت کوچکتر نمایان می شود. در نتیجه، خطوط روند در نمودارهای لگاریتمی بسیار سریعتر شکسته می شوند. هیچ جواب قطعی وجود ندارد که نشان دهد کدام تکنیک برتر است. برای بیشتر نمودارهایی که من استفاده می کنم نمودارها حسابی هستند. با این حال ، نگاه کردن به هر دوی این نمودارها برای انجام تحلیل های بلند مدت تر ایده ی بسیار خوبی است. نرم افزارها تغییر مقیاس نمودار را به سادگی انجام می دهند.
نوشته جان مورفی
🔺اين یادداشت از فرستنده نیست!
چند سال پیش یک مطلب از هوسرل بنیانگذار پدیدارشناسی دیدم که گفته بود "بسیاری از مشکلات بشر از نوع سوال پرسیدن او شروع میشود".
این مطلب خیلی ذهنم را درگیر کرد و اصلا نمیفهمیدم منظور هوسرل چیه تا اینکه یک ویدئو از استیو جابز دیدم و یاد جمله هوسرل افتادم.
سوالاتی که استیو جابز در اون ویدئو پرسید هیچکدام با "چرا" شروع نشد(؟!) خیلی برام جالب شد و چند کلیپ و مطلب دیگه از استیو جابز دیدم و جالب بود که هیچکدام از سوالهای جابز با "چرا" شروع نمیشد همه با "چگونه و چطور" شروع میشد
شروع به مطالعه کردم و آثار دیوید برنز و کیوساکی و رابینز و دارن هاردی و چند نفر دیگه که در زمینه رفتار درمانی فعال هستند را مطالعه کردم و نتیجه برام شگفتانگیز بود که در ادامه توضیح میدهم.
بشر موجودی تجربهگراست و هنگامی که پدیدهای جدید را تجربه میکند در مغز او نتایج ثبت میشوند و از اون نتایج در برخورد با پدیدههای جدید استفاده میکند.
در واقع وقتی ما یک سوال را با "چرا" شروع میکنیم مغز دنبال جواب در تجربیات گذشته میگردد.
به عنوان نمونه:
"چرا فلان اتفاق افتاد؟
چرا فلان حکومت سقوط کرد؟
چرا در فلان آزمون قبول نشدم؟
چرا من آدم موفقی نیستم؟
چرا اینقدر فقیرم؟
چرا مردم اینقدر بیتفاوت و ظلمپذیر هستند؟ و..." جواب تمام این سوالات در گذشته است.
واقعا حرف هوسرل خیلی درست و جالبه. نکتهای که متوجه شدم اینه که آدمهای تاثیرگذار و موفق تاریخ مثل "ولتر، نلسون ماندلا، گاندی، لوترکینگ، جابز، ایلان ماسک و ..." سوالهایشان را با "چرا" نپرسیدن که توانستند دنیای ما را تغییر بدهند.
آنها سوالهایشان را با "چگونه یا چطور" پرسیدند.
_چگونه میتوانم کمپین حقوق بشری موفقی تشکیل بدهیم؟
_چگونه میتوانیم امپراطوری استعماری انگلیس را شکست دهیم؟
_چگونه سیاهپوستان به حق و حقوق برابر خواهند رسید؟
_چگونه دنیای بهتری خواهیم داشت؟ و....
حالا سوالی که مطرح میشود این است که "تفاوت سوالهایی که با چرا شروع میشوند با سوالهایی که با چگونه شروع میشوند در چیست؟"
در ادامه به این سوال پاسخ میدهم:
همانگونه که در بالا اشاره کردم جواب سوالهایی که با "چرا" شروع میشوند در گذشته هستند و دلیل و چرایی یک اتفاق و پدیده را بیان میکنند
به عنوان مثال جواب سوال
"چرا من اینقدر آدم فقیر و بدبختی هستم؟"
از این دست دلایل است:
چون "پدر و مادر من فقیر بودند، خانواده ما پر جمعیت بود، هیچوقت سرمایه کافی برای شروع کار خوبی نداشتم، از بچگی آدم بدشانسی بودم و ....".
این جوابها در بهترین حالت دلایل درستی برای این فقر ارائه میکنند و در نتیجه من میپذیرم که تا ابد فقیر باشم و به این سرنوشت گردن نهم.
ولی جواب سوالهایی که با "چگونه یا چطور" شروع میشوند
علاوه بر پاسخ چرایی مساله، راهکار عملی برای برونرفت یا حقیقتبخشی به چیزی را بیان میکنند
و تمام جواب هم در گذشته نیست
مثلا:
"چگونه میتوانم فقیر نباشم؟
چگونه میتوانم فلان کار را با موفقیت انجام دهم؟ و ..."
پاسخ دادن به این سوالها راحت نیست و نیاز به تحقیق و تفکر دارند و هر نتیجه هرچه باشد یک راهکار عملی است که ممکن است درست یا غلط باشد ولی به هر حال یک راهکار است.
متاسفانه ما هرگز یاد نگرفتیم که درست سوال بپرسیم و تقریبا تمام سوالات خودمون را با "چرا" شروع میکنیم.
چند وقت پیش معلم برادرزادهم یه سوال ازشون پرسیده بود و گفته بود دربارهش تحقیق کنید:
"چرا محیط پارکهای ما پر از آشغال است؟"
برادرزادهم کلی جواب در مورد بیفرهنگی مردم نوشته بود و از من خواست که جوابها را ببینم درسته یا نه؟
مسلما اون معلم قصدش فرهنگسازی بوده ولی آیا اگر سوال را اینجوری میپرسید بهتر نبود
"چگونه محیط پارکهای ما میتواند همیشه تمیز باشد؟"
تا طرز درست فکر کردن را از همان کودکی به بچهها یاد دهیم.
خوشبختانه اون معلم از پیشنهاد من استقبال کرد و خیلی هم خوشحال شد
_مسلما پاسخی که به سوال "چرا نمیتوانیم.....؟" داده میشه با سوال "چگونه میتوانیم...؟" خیلی متفاوت است.
پاسخ اولی در بهترین حالت دلایل ناتوانی و دومی راههای توانستن است.
پاسخ اولی باعث نا امیدی و یاس و دومی پر از انرژی مثبت است.
به بچه هایتان نگویید چرا اینجارو کثیف کردی؟ بگویید چطور میتونی خودت الان اینجارو تمیز کنید؟
#بورس #بازار #سرمایه
🆔 https://eitaa.com/bboors2
#نکته #آموزش
💢 چیزی که باعث غرق شدنت میشه افتادن توی آب نیست!
💢 یاد نگرفتن شناست .... موندن زیر آب و بالا نیومدنه.
💢 مراقب باشید تو اشتباهات خودتون نمونید!
💢 دفعه بعد اگه یه سهم رو با تحقیق جای خوب خریدید حتما دیگه به بالا پایین سهم نگاه نکنید .
💢 کمی تو تحلیلهاتون عمیق باشید و تو سهامداریتون صبور .
#خودتان_انتخاب_کنید
#بورس #بازار #سرمایه
🆔 https://eitaa.com/bboors2
هدایت شده از بورس بازار
- ۱۰۰ میلیون بده ماهی ۵۰ میلیون بدم!!!!
- ۵۰ بزار شهریور ۱۵۰ بردار!!!!
- خونه تو بفروش بیا سهام بخر، عصرها برو محله بالا شهر خونه جدیدتو انتخاب کن!!!
- بیا اینجا پرایدت رو بکن زانتیا!!!
- کارتو ول کن بیا اینجا راحت، چیه ماهی فلان تومن حقوق تو اون شرکت مزخرف!!!
- مهریه تو بزار اجرا بیا سهام بخریم، شوهر بعدا زیاده!!!
- برو وام بگیر بیا سهام!!!
- از بابات بگیر بگو ۵۰-۵۰!!!
- از مامات بگیر بگو۶۰-۴۰!!!
- قرض کن!!!
چیه این حرفا که اینستا و تلگرام رو پر کردید؟!
صد رحمت به گلدکویست!!
اگه هم کسی رو دعوت میکنید اول مخاطراتش رو بگید، بگید اینجا سخته، خطرناکه، ضرر داره، شما دارید ریسک می کنید.
یعنی چی فلان تومن بزار بهمان تومن بردار!!
آقا و خانمی که تازه داری میای تو این بازار، قدمت روی چشم، خوش آمدی ولی هر کی یکی از اون حرفای بالا یا مشابه اش رو گفت در جا بلاکش کنید و با اصول و قاعده وارد بورس بشید.
ما قدیمی ها خوشحالیم از آمدن شما، اینجا اونقدر بزرگه که همه مون جا بشیم ولی کسی راضی نیست شما چشم بسته بیفتی تو دام چهارتا شیاد و اغواگر و تهش متضرر بشی. هیچ یک از آدم هایی که اون حرفها رو میزنن بورسی نیستن و اصلا نمی دونن بورس چیه!!
کسی اون موارد بالا رو بهتون گفت عوض اینکه بیاین از یکی دیگه بپرسید آیا این حرف درسته یا نه؟ بزنید تو دهنش و بلاکش کنید.
هر جایی هر مکانی هر زمانی تو هر بازاری یکی بهتون وعده سود قطعی و زیاد داد بدانید کلاه برداره و میخواد سرتون کلاه بزاره.
♦️توصیه هایی ارزشمند از پیترلینچ♦️
👈 یکی از سرمایه گذاران موفق در بازار بورس و مدیر افسانه ای وال استریت
🔹هیچ کس نمی تواند زمان سقوط ها را همیشه و به صورت دقیق پیش بینی کند. اگر شما تحمل این شرایط غیرقابل اجتناب را ندارید، بازار سهام جای شما نیست.
🔹سقوطهای شدید بازار فرصت ایده آلی برای خرید سهام شرکتهای مورد علاقهتان هستند.
🔹در بازار سهام صبر مهم است. در این بازار، زمان در کنار شماست و گذشت آن بسیاری از مشکلات را حل می کند
# آموزشی
✅روانشناسی #امواج_الیوت:
#موج_1
سهام حرکت اولیه خود را انجام داده است. این حرکت به این دلیل رخ داده است که تعدادي از معامله گران به طور ناگهانی (به دلایل مختلف واقعی یا تصوراتشان) احساس کرده اند که قیمت پایین است و باید بخرند. این عامل موجود رشد قیمت شده است.
#موج_2
در این مرحله عده اي از معامله گران حاضر در موج اول احساس می کنند که قیمت بیش اندازه بالا رفته و سود خود را گرفته و از معاملات خود خارج می شوند که این باعث می شود که سهام دوباره سقوط کند. اما سقوط آن به اندازه اي نیست که به قیمت پایین تر از ابتداي شروع موج اول برسد.
#موج_3
این موج طولانی ترین و قوي ترین موج است. بازار توجه اکثریت معامله گران را به خود جلب کرده است و بیشتر مردم جذب این سهام شده اند و مایل به خرید آن هستند. این امر باعث می شود قیمت سهام بالا و بالاتر برود، در بیشتر مواقع قیمت سقف در موج سوم بالاتر از قیمت سقف در انتهاي موج اول است.
#موج_4
مردم شروع به گرفتن سود و بستن معاملات خود می کنند، زیرا فکر می کنند قیمت بیش از اندازه بالا رفته است. این موج ضعیف است، زیرا بیشتر مردم اعتقاد دارند که قیمت هنوز بالا می رود و میخرند.
#موج_5
این موجی است که در آن مردم زیادي دیوانه وار، وارد بازار می شوند و این سهم را می خرند. مدیر عامل شرکتی که این سهم را ارائه می دهد روي جلد مجلات مختلف اقتصادي و مالی به عنوان برترین مدیر سال معرفی می شود! دلایل بسیاري از کسانی که براي خرید این سهم وارد بازار شده اند شاید خنده دار باشد ولی در هر حال موجب بالا رفتن بیش از اندازه قیمت سهم می شود.
و اینجا نقطه #خروج از این سهم است!