فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖤یا رب عنایتی کن
🕊امشب سحر نگردد
🖤تا کاخ آرزوها زیر و زبر نگردد
🕊عازم به سوی مسجد
🖤الگوی عدل و داد است
🕊کاری بکن که منبر به دادگر نگردد
🖤قاتل چشم به راه و
🕊محراب تشنه خون
🖤کاری بکن که مولا از خانه در نگردد
🕊ای خواب همتی کن
🖤شاید علی بخوابد
🕊تا ورد زبان زینب پدر پدر نگردد
🖤ایام سوگواری مولای متقیان علی علیه السلام تسلیت باد🖤
@beeeee🇮🇷🕊
""۱۲ فروردین روز جمهورى اسلامى گرامی باد.""
🇮🇷بخشی از وصیتنامه سیاسی الهی سردار سلیمانی: بدانید جمهوری اسلامی حرم است و این حرم اگر ماند، دیگر حرمها میمانند. اگر دشمن، این حرم را از بین برد، حرمی باقی نمیماند، نه حرم ابراهیمی و نه حرم محمّدی(صلی الله علیه واله)...
@beeeee🇮🇷🕊
❌ مراسم خرافی سیزده بدر و چهارشنبه سوری ❌
🛑واقعیّتی که با آن روبرو هستیم، آن است که اکثریت بشر، جاهلند و غالباً بهدنبال سؤال و تحقیق نمیروند. بنابراین وقتیکه چیزی میان مردم، رسمیّت پیدا کرد، آن را حقیقت میدانند.
در تاریخ میخوانیم که پس از حضرت موسیٰ (علیٰ نبیّنا و آله و علیه السلام)، سحر و جادوگری بهجای تعالیم تورات در میان بنیاسرائیل رایج گردید. در دین مبین اسلام نیز به جای فرمانهای اصیل قرآن و گفتار اهل بیت (علیهمالسلام)، خرافاتِ بسیاری در لباس دین، متجلّی شد و حتیٰ رسومات بیجا، جای حقایق را گرفت.
همچنانکه یهودی به جادو پناه میبَرد، مسلمان ایرانی نیز عقیده دارد که جهیدن از روی آتش در آخرین شب چهارشنبهٔ سال، برای دفع نحوست، مؤثر است! و گره زدنِ سبزه در روز ”سیزده بهدر“ و بیرون رفتن در آن روز، موجب خوشحالی در تمام ایّام سال میشود!
قرآن حق دارد یهود را سرزنش کند؛ ولی آیا ما، با آنکه بیشتر از یهود، از اسلام دور افتادهایم، سزاوار نکوهش نیستیم؟!🔺
@beeeee🇮🇷🕊
🗓امّا دربارهٔ تاریخچهٔ سیزدهبهدر:
در کتاب ”عیون اخبار الرضا“، حدیثی طولانی دربارهٔ ”اصحاب رس“، از امام علی بن موسی الرضا (علیهالسلام) روایت شده، که ایشان نیز از امیرمؤمنان حضرت امام علی (علیهالسلام) نقل فرمودهاند. خلاصهٔ آن حدیث، چنین است:
آنها قومی بودند که درخت صنوبری را میپرستیدند و به آن ”شاه درخت“ میگفتند؛ [و آن درختی بود که ”یافث“ فرزند ”حضرت نوح (علیٰ نبیّنا و آله و علیه السلام)“ بعد از طوفان، در کنارهای بهنام ”روشنآب“ غرس کرده بود.]
آنها دوازده شهرِ آباد داشتند که بر کنار نهری به نام ”رس“ (یا: ”ارس“) بود، این شهرها ”آبان“، ”آذر“، ”دی“، ”بهمن“، ”اسفندار“، ”فروردین“، ”اردیبهشت“، ”خرداد“، ”تیر“، ”مرداد“، ”شهریور“ و ”مهر“ نام داشتند که ایرانیان، نامهای ماههای سالِ خود را از آنها گرفتهاند.
این قوم، بهخاطر احترامی که به آن درخت صنوبر میگذاشتند، بذر آن را در مناطق دیگر کاشتند و نهری برای آبیاری آن اختصاص دادند؛ به گونهای که نوشیدن آب آن نهر را بر خود و چهارپایانشان ممنوع کرده بودند. حتیٰ اگر کسی از آن میخورد، او را به قتل میرساندند؛ و میگفتند: «این مایهٔ حیات خدایان ما است و شایسته نیست کسی از آن، چیزی کم کند!
آنها در هر ماه از سال، روزی را در یکی از این شهرهای آباد، عید میگرفتند و به کنار درخت صنوبری که در خارج شهر بود میرفتند، برای آن قربانیها میکردند، حیواناتی سر میبریدند و سپس آنها را به آتش میافکندند. هنگامی که دود از آنها به آسمان برمیخاست، در برابر درخت به سجده میافتادند و گریه و زاری سر میدادند! عادت و سنّت آنها در همهٔ این شهرها چنین بود، تا اینکه نوبت به شهر بزرگی که پایتخت پادشاهشان بود و نام ”اسفندار“ داشت میرسید. تمامیِ اهل آبادیها، همه در آن شهر جمع میشدند و دوازده روز پشت سرِ هم عید میگرفتند و آنچه در توان داشتند، قربانی میکردند و در برابر درخت، سجده مینمودند. روز سیزدهم، جشن پایان یافته و آنان به شهرها و خانههای خود باز میگشتند.
هنگامی که اینچنین در کفر و بتپرستی فرو رفتند، خداوند پیامبری از بنیاسرائیل بهسوی آنها فرستاد تا آنها را به عبادت خداوند یگانه و ترک شرک دعوت کند؛ اما آنها ایمان نیاوردند
آن پیامبر برای از بین بردن ریشهٔ فساد، به درگاه خدا دعا کرد و آن درخت بزرگ، خشکید. آنها هنگامی که چنین دیدند، سخت ناراحت شدند و گفتند: «این مرد، خدایان ما را سِحر کرده!» بعضی دیگر گفتند: «خدایان به خاطر این مرد که ما را دعوت به کفر میکند، بر ما غضب کردند!» و بهدنبال این بحثها، همگی تصمیم بر کشتن آن پیامبر گرفتند. چاهی عمیق کندند و او را در آن افکندند و سرِ آن را بستند و بر بالای آن نشستند و پیوسته نالهٔ او را شنیدند تا جان سپرد و به شهادت رسید.
سرانجام، خداوند بهخاطر این اعمال زشت و این ظلم و ستمها، آنها را به عذاب شدیدی گرفتار کرد و نابود ساخت.
قرآن کریم، دو بار، به اصحاب رس و عذاب آنها اشاره فرموده است:
آیهٔ ۳۸ سورهٔ فرقان، و آیهٔ ۱۲ سورهٔ ق.
(منابع: تفسیر أحسن الحدیث، حجة التفاسیر و بلاغ الإکسیر)
@beeeee🇮🇷🕊
🛑 بنابر دیدگاه آیت الله مکارم شیرازی
📎آیین سیزده بدر اگر بر مبنای خرافه پرسی و نحسی سیزده باشد خلاف اسلام ولی اگر به عنوان پناه بردن به دل طبیعت و تفریح باشد، مورد تایید اسلام است.
@beeeee🇮🇷🕊
🛑از دو نظر می توان به مراسم سیزده بدر نگاه کرد؛
۱. اگر مراسم سیزده بدر به عنوان یک رسم بت پرستی و اعتقاد به نحسی سیزده که در اسلام مردود است انجام شود شکی در غلط و ناروا بودن آن نمی باشد .
آیت الله مکارم شیرازی چنین عرضه می دارد؛
«سرچشمه مراسم خرافی سیزده بدر از نظر تاریخی به اصحاب الرس که در قرآن به آن اشاره شده بر می گردد. به حالات اصحاب الرس در تفاسیر اشاره شده، و در یکی از شرح های نهج البلاغه نیز داستان مفصل آن را چنین یافتم؛
دوازده شهر یا آبادی بود که هر شهر و آبادی به یکی از ماه های سال خورشیدی نامیده شده بود . آیین مردم آن شهرها بت پرستی بود. درختان صنوبر را پرستش می کردند. زیرا صنوبر منبع درآمد خوبی برای آنها بود. روز اول سال، همه مردم از تمام دوازده شهر یا روستا در شهر فروردین جمع می شدند، و مراسم جشنی داشتند. فردا به شهر اردیبهشت می رفتند، و در آنجا مراسمی داشتند. روز سوم به آبادی خرداد می رفتند…، تا به آبادی اسفند که می رسید، دوازده شهر تمام می شد؛ روز سیزدهم دسته جمعی از آبادی ها خارج شده، به بیابان ها می رفتند، و مراسم سیزده و جشن و پایکوبی و آلودگی به انواع مفاسد را در آنجا برگزار می کردند. بنابراین سیزده بدر سنتی بوده که از بت پرستان باقی مانده است، همانطور که مراسم شب چهارشنبه سوری، که احترامی برای آتش قائل می شوند، سنّتی از آتش پرستان است. (پاورقی قهرمان توحید ، ص۸۴ ؛ مسائل جدید از دیدگاه مراجع ج۱ ص۱۵۵)
۲. اما اگر مراسم سیزده بدر به عنوان خارج شدن از شهر و فضای آلوده آن و پناه بردن به دل طبیعت و استفاده از هوای پاکیزه آن و تفریح و استراحت سالم برای شروع مجدد به کار با انرژی و توان کافی باشد بدون آنکه اعتقاد به نحسی سیزده و رسم بت پرستی محرک این تفریح باشد امری ناشایست نخواهد بود .
به خصوص اگر این کار همراه با تفکر و اندیشه در حیات مجدد درختان و گیاهان باشد و در نتیجه انسان از حیات آنها درس زندگی بگیرد و به یاد عظمت و قدرت و علم نامحدود خالق آن بیفتد. (قهرمان توحید ، ص۸۴)
خداوند می فرماید: «بگو در زمین سیر کنید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را به وجود آورده است» (عنکبوت۲۰)
پیامبر گرامی فرمود: «عاقل ساعات خود را به چهار بخش تقسیم می کند؛ساعتی برای عبادت خداوند و ساعتی برای محاسبه نفس و ساعتی برای تفکر در مخلوقات خداوند و ساعتی برای تفریح و بهره مندی از حلال های خداوند» (وسایل الشیعه ج۱۶ ص۹۷)
این مضمون از حضرت علی نیز نقل شده است. (نهج البلاغه حکمت ۳۹۰)
و باز پیامبر گرامی فرمود: « تفریح داشته باشید همانا من ناراحتم که در دین شما خستگی و بی نشاطی باشد» (نهج الفصاحه ص۲۵۹)
@beeeee🇮🇷🕊
✨سیزده بدر واقعی از نظرشهیدمطهری✨
این استاد شهید گفته است:
سیرده بدر واقعی ما این است که از خانه های تنگ و تاریک افکار خرافی خودمان به صحرای دانش و بینش خارج شویم.
@beeeee🇮🇷🕊