🔸 ذلت و زبونی ما در این عالم به خاطر چیست؟
🔹 به خاطر وابستگی به جسم و ماده است؛ #نفس که زبونی وخواری ندارد.
👈یا به خاطر خوراک است که ذلیلیم، یا پوشاک، یا مسکن، یا مرکب، یا پست و مقام و...؛
🤔هرچه انسان نفسش را بیشتر بشناسد و به آن #توجه کند، توجهش از ماده گرفته میشود و هرچه توجهش از ماده گرفته شود، از ذلت رو به #عزت و از پستی رو به #اوج میرود.
💐💐💐💐💐💐
@beeeee
🌱 #نیاز انسان مومن
🌱 #دوری از افراط و تفریط
🍃امام جواد علیه السلام: اَلمُؤمِنُ یَحتاجُ إلی ثَلاثِ خِصالٍ: تَوفیقٍ مِنَ اللهِ، وَ واعِظٍ مِن نَفسِهِ وَ قَبُولٍ مِمَّن یَنصَحُهُ؛
🌱نیاز انسان مومن:
1. #توفیق از طرف خداوند متعال
2. #واعظ درونی
3. #پندپذیر بودن
🍃فرمود: کسی، که خودش، خودش را مؤعظه نکند، مؤعظهی دیگران هم برایش فایدهای ندارد، مؤعظه لازم داریم ولی شرط اوّلش چیست؟ فرمود: مؤمن سه تا چیز را احتیاج دارد، توفیق من ا...
🍃الحمد لله خدا به شما داده، توفیق از طرف خداست، مسلمان هستید، مؤمن هستید، معتقد به اهل بیت هستید، همسران خوب الحمد ا... ، فرزندان خوب، خدا به شما لطف کرده اما کافی نیست،
👈(فَواعظٍ مِن نَفسه) خودش هم باید خودش را #نصیحت بکند، چه وقت میشود انسان خودش، خودش را نصیحت کند؟
👈 در شلوغی، اگر فقط در رفت و آمد باشد، مهمان باشد و مهمان دعوت کند، این افراط است،
👈 اصلا مهمان دعوت نکنیم و در را بر روی همه ببندیم این تفریط است،
🍃رفت و آمد خوب است و لازم است ولی کافی نیست. رفت و آمد باید #حساب_شده باشد.
🍃یک بنده خدا، لب بام ایستاده بود، به او گفتند نیا جلو، نیا جلو، میافتی پایین، عقب عقب رفت از آن طرف افتاد پایین، گاهی ما این طوری هستیم .
@beeeee
🌺بسم الله الرحمن الرحیم🌺
🔹️محاسبه خویش در پایان ماه رمضان و در آستانه عید فطر
🔻مرحوم سید بن طاووس در کتاب اقبال با اشک و سوز توصیه میکند که در عصر روز آخر ماه صیام، چه خوب است که سالکین به مکان خلوتی بروند و مانند مصیبت زدگان بر خاک بنشینند و به افق خورشید که خبر از آخرین لحظات غروب این میهمان عزیز میدهد بنگرند و به محاسبه خود در این ماه گرانقدر بپردازند؛ که چگونه به برکت این میهمان، در بارگاه ضیافت الهی بار داده شدند و چگونه اکنون خارج میشوند و تا چه حد قدر این نعمت را پاس داشتهاند و حریم میهمان الهی را حفظ کردهاند؟
▫️همچنین در پایان روز نیز که لحظه بسته شدن نامه اعمال در ماه مبارک است، در اضطراب و تشویش باشد که چگونه اعمال او به محضر امام عصر(عج) عرضه میشود، و با اشک و سوز دست توسّل به محضر مبارکش بلند کند؛ تا بلکه نواقص او را با رأفت و رحمت در پیشگاه حق جبران نمایند و اعمال او را بدون کاستی به محضر پروردگار عرضه کنند و طومار او جزو روزهداران حقیقی بسته شود.
▫️لذا جمالالسالکین در مراقبات توصیه مینمایند که بهتر است در هنگام غروب آفتابِ روز آخر ماه صیام، تا هنگام مغرب در سجده باشد و اذکار استغفاری را زمزمه کند و اشک بریزد تا ماه رمضان او با سجده و شکم گرسنه که بهترین حالات عبد است خاتمه یابد. و در این حال به عید اعظم الهی وارد شود تا در خانه کرم و جلالت حضرتش بار یابد.
▫️سالک در این لحظات از محضر مبارک ولی عصر(عج) تقاضا کند که اعمال او را به امانت بپذیرند و هم ایشان به درگاه حق عرضه نمایند تا نواقص آن به کرم مولایمان جبران شود.
▫️همچنین به یاد کلام رسول اکرم(ص) بیفتد که در شب اول این ماه عزیز فرمود: «خداوند نیامرزد کسی را که از ماه رمضان خارج شود و هنوز در نامه عمل او گناهی ثبت است و مورد مغفرت الهی واقع نشده است.»
🔺و انسان در این حال مضطربانه آیه "أَمَّنْ يُجيبُ الْمُضْطَرَّ إِذا دَعاهُ" را بخواند و بر سوء حال خود بگرید و از خداوند طلب رفع غم نماید.
🔻شب عید سعید فطر، شب فراق از محبوب و دادن جوایز
▫️دلیل نامیدن این عید به «فطر» آن است که در این روز همه باید روزه خود را افطار کنند. معنای لغوی آن نیز «شکافتن» است.
▫️اما معنای زیباتر فطر (با الهام از ادعیه) آن است که عید فطر روز «شکافته شدن» حجابها و ظهور فطرت توحیدی و نیز روز طلب ظهور کمال ولایت برای همه ماست.
👈 این معنا متناسب با اول سال بودن ماه مبارک است که مؤمنان به برکت ماه مبارک از گناهان و زشتیهای اعتقادی و عملی و رفتاری و گناهان پاک میشوند و با فرارسیدن عید فطر، گذشته آلوده خود را کنار گذاشته و زندگی جدیدی را آغاز میکنند.
▫️عید فطر روز جایزه است:
«إِذا كانَ أَوَّلُ يَوْمٍ مِنْ شَوّالٍ، نادى مُنادٍ: أَيُّهَا الْمُؤْمِنُونَ! أُغْدُوا إِلى جَوائِزِكُمْ ...»
▫️و البته جایزه نیز معلوم است:
«أَنْ تُدْخِلَنِي فِي كُلِ خَيْرٍ أَدْخَلْتَ فِيهِ مُحَمَّداً وَ آلَ مُحَمَّدٍ وَ... اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ خَيْرَ مَا سَأَلَكَ بِهِ عِبَادُكَ الصَّالِحُونَ وَ...»
▫️در این روز -به برکت اهل بیت(ع)- ذرهای در مغفرت و استجابت دعا تردید نکنیم.
ساقیا آمادن عید مبارک بادت
وان مواعید که کردی مرود از یادت
▫️اولین دعا در این شب و روز «شکر» است.
▫️دعای دوم طلب عاجزانه از خداوند برای تحقق وعدههایی است که به اولیا وبندگانش داده.
@beeeee
🔺روز هجران و شب فرقت يار آخر شد
زدم اين فال و گذشت اختر و كار آخر شد
آن همه ناز و تنعم كه خزان میفرمود
عاقبت در قدم باد بهار آخر شد
بعد از اين نور به آفاق دهم از دل خويش
كه به خورشيد رسيديم و غبار آخر شد
✨✨ الوداع ماه خوب خدا✨✨
💦خدایا در این آخرین لحظات ماه
مهمانی ات، ما را ببخش و بیامرز 💦
⚡️و ما را از منتظران حقیقی
حجه ابن الحسن العسکری
. قرار بده⚡️
✨✨الوداع ماه خوب خدا ✨✨
🌼🌸🍀🌼🌸🍀بسم الله الرحمن الرحیم
🔻قرآن، راهِ نجات🔻
قرآن کریم در سوره حدید میفرماید:👇
🕋 هُوَ الَّذِي يُنَزِّلُ عَلَىٰ عَبْدِهِ آيَاتٍ بَيِّنَاتٍ لِّيُخْرِجَكُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ وَ إِنَّ اللهَ بِكُمْ لَرَءُوفٌ رَّحِيمٌ (حدید/9)
💢 ﺍﻭ ﻛﺴﻰ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺁﻳﺎﺕ ﺭﻭﺷﻨﻰ ﺑﺮ ﺑﻨﺪﻩﺍﺵ محمّد ﻧﺎﺯﻝ ﻣﻰﻛﻨﺪ، ﺗﺎ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺗﺎﺭﻳﻜﻴﻬﺎ ﺑﻪ ﺳﻮﻯ ﻧﻮﺭ ببرد.
و خدﺍﻭﻧﺪ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺷﻤﺎ ﻣﻬﺮﺑﺎﻥ ﻭ ﺭﺣﻴﻢ ﺍﺳﺖ.
😇 این #قرآن هدیهای از سمتِ خداست، که آمده ما رو از تاریکیها به روشنایی برسونه..
👈 لِتُخْرِجَ النّٰاسَ مِنَ الظُّلُمٰاتِ إِلَی النُّورِ.
☝️ تنها راهِ نجاتِ بشر از تاریکیهای جهل و ظلم و شرک و خرافه و تفرقه و... روی آوردن به نور وحی و #قرآن کریم است.
🌝 راهِ روشن، فقط راه خداست،
🌚 و غیر اون هر چی باشد، تاریکی است.
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
ألـلَّـهُـمَــ عَـجِّـلْ لِـوَلـیِـکْ ألْـفَـرَج
@beeeee
#شرح_مختصری_بر_دعای_فرج
✅تکیهگاه اصلی فقط خداست، ناامیدی ممنوع!
🍃«اِلهى عَظُمَ الْبَلَاءُ وَ بَرِحَ الْخَفَاءُ وَ انْكَشَفَ الْغِطَاءُ»: خدایا، بلای من بزرگ شده است بدبختی و بیچارگی من زیاد است؛ «وَ بَرِحَ الْخَفَاءُ»: طوری شده که #آبرویم میرود باطنم رو افتاده؛ «وَ انْكَشَفَ الْغِطَاءُ»:پردهها کنار رفته؛ «وَ انْقَطَعَ الرَّجَاءُ»: از همه #ناامید شدهام، از خودم ناامید شدهام، اما از تو نه؛
🍃«وَ ضَاقَتِ الْأَرْضُ»: خدایا، بدی و آلودگی من به جایی رسیده که دیگر زمین هم مرا راه نمیدهد، زمین هم برای من تنگ شده است. «وَ مُنِعَتِ السَّمَاءُ»: آسمان هم دیگر مرا راه نمیدهد، نه در زمین جایی دارم نه در آسمان، اما با همه این بدیها و #آلودگیها؛👇🏻
🍃«وَ أَنْتَ الْمُسْتَعَانُ» تویی پناه من، تویی کمک من، کسی که دست به سویش دراز میکنند و دستش را میگیرد فقط تویی؛
🍃«وَ إِلَیک الْمُشْتَکی» فقط به سوی تو #شکایت میشود، شکایتهای دیگر هم بسوی تو میشود. غیر از تو در عالم کسی نیست، همه #مظهر تو هستند، همه فقیرند، همه بیچارهاند، همه محتاج تو هستند،
🍃آن کسی که میشود به او شکایت کرد و او شکایت را گوش میدهد، لطف دارد، قدرت دارد، حکیم است، معالجه میکند و #دستگیری میکند فقط تو هستی. دیگران هم اگر یاری میکنند دست به سوی تو دارند، آنها هم آیات تو هستند، «غیر تو» وجود ندارد.
🍃«وَ عَلَیک الْمُعَوَّلُ» نگفته «اَلْمُعَوَّلُ عَلَیک» یا «اَلْمُشْتَکی إِلَیک»: فقط #تکیهگاه به تو است. وقتی بچه بودم گمان میکردم تکیهگاهم مادر است! بزرگتر که شدم فکر کردم پدرم تکیهگاهم است! باز بزگتر شدم فکر کردم استادم تکیهگاهم است! و بزرگتر شده دیدم نه! تکیهگاه فقط تویی.
🍃تو در پدر و مادر و استاد #جلوه کردی و تویی که دست مرا میگیری. اینها مظاهر تو هستند، آن کسی که تکیهگاه است، آن کسی که میشود به او اعتماد کرد و روی او حساب کرد فقط تویی.
🍃«فِی الشِّدَّةِ»: آن وقتی که خیلی بدم آن وقتی که در #فشار_جسم_و_روح قرار گرفتم و همه مرا رها کردهاند و توسری میخورم، ملائکه به من لعنت میکنند، زمین و آسمان بر سر من میزنند و از من فرار میکنند، حتی شیطان هم از من فرار میکند و میگوید: «إِنِّي بَرِيءٌ مِّنكَ» (حشر16) [من از تو فراریام، من از تو بیزارم.] اما باز هم تو مرا #راهنمایی میکنی.
🍃«وَعَلَيْكَ الْمُعَوَّلُ فِى الشِّدَّةِ وَالرَّخاَّء» آن وقتی که موفقام؛ آن وقتی که حال دارم؛ آن وقتی که #آرامش دارم؛ آن وقتی که خودم را در راحتی و موفقیت میبینم، باز هم «تو» هستی، من نیستم. این خیلی باارزش است، اینکه اولیاء و #اهل_کمال به جایی رسیدند از همین است خودشان را نمیدیدند.
🍃تا فضل و عقل بيني بي معرفت نشيني
🍃يک نکتهات بگويم خود را مبين که رستي (حافظ رحمةاللهعلیه)
🔻تمام هفت آسمان میارزد که انسان به اینجا برسد که خود را نبیند. ولی خیال نکنید که این کارها آسان است.
@beeeee
✅ سه راهکار امام صادق علیهالسلام برای رفع نگرانی در حوادث در بیان رهبر معظم انقلاب
۱- دعا:
وقتی حادثه تلخی برایتان پیش میآید، متوسل شوید به ذیل عنایت پروردگار و دعا کنید.
۲- استغفار از گناه:
استغفار کردن در وقتی است که گناهی از انسان صادر میشود. این موجب میشود موانع استجابت دعا برداشته شود.
۳- شکر نعمت:
هر نعمتی که خدای متعال به شما داده، شکر کنید. شکر نعمت، موجب افزایش نعمت است.
🌷امام صادق(ع) فرمود:
اگر این سه خصوصیت در شما باشد، دیگر نگرانی از حوادث گوناگون دنیوی و اخروی نداشته باشید.