13.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌹بیانات رهبرمعظم انقلاب در رابطه با #قدرت_اجرایی رئیسجمهور
@beha_togham_alfaraez
بِها تُقام الفَرائِض(امربه نیکی ونهی از بدی)
🌹شرح #حکمت6 💠 قسمت #سوم ❌ #نکته پنجم که در بحث #خودپسندی باید توجه کرد تا از این آفت در امان ماند،
✨بسم الله الرحمن الرحیم ✨
🌹 شرح #حکمت6
💢 قسمت #چهارم
❌ #نکته هفتم در باب خودپسندی و از خود راضی بودن " #آثارخودپسندی" است.
🔰1. خودپسندی #آفت_عقل:
حضرت هم در حکمت ۲۱۲ و هم در نامه ۳۱ نهج البلاغه بند هشتم، به این نکته اشاره کردند. در حکمت ۲۱۲ فرمودند:
♨️« #خودپسندی یکی از حسودان عقل است.» یعنی خودپسندی دشمن عقل است.
📃در نامه ۳۱ هم مینویسند: « بدان که خود #بزرگ بینی و غرور مخالف راستی و آفت عقل است.»
🔰2. خودپسندی #مانع_رشد و فزونی نعمت ها :
💢 در حکمت ۱۶۷ میخوانیم ؛ «خودپسندی مانع فزونی است.»
🔰3. خودپسندی عامل #بی_ارزش شدن انسان:
در نامه ۵۳ خطاب به مالک اشتر می نویسند:
⭕️«بپرهیز که خود را در بزرگی همانند خداوند بپنداری و در شُکوهِ خداوندی همانند او بدانی، زیرا خداوند هر سرکشی را خار می سازد و هر خودپسندی را بی ارزش می کند.»
🔰4. خودپسندی عامل #عذاب_وبدبختی:
در بند دوازدهم از خطبه ۲ میفرمایند:
« برابر #فاسدانی که تخم گناه افشاندند و با آب غرور و فریب آبیاری کردند و محصول آن را که جز عذاب و بدبختی نبود برداشتند.»
🔰5. خودپسندی عامل #تولیدوگسترش بغض و کینه بین انسان ها:
حضرت علی (علیه السلام) در بند پنجم از خطبه ۱۹۲ می فرمایند: «خدا را خدا را از تکبر و #خودپسندی و از تفاخر جاهلی بر حذر باشید که جایگاه بغض و کینه و رشد #وسوسه_های شیطانی است که ملت های گذشته و امّت های پیشین را فریب داده است تا آنجا که در تاریکی های جهالت فرو رفتند و در پرتگاه هلاکت سقوط کردند و به آسانی به همان جایی که شیطان می خواست کشانده شدند. #کبروخودپسندی چیزی است که قلبهای متکبّران را همانند هم کرده است تا قرن ها به تضاد و خونریزی بگذرانند.»
🔰6. خودپسندی عامل #جنگ_وپیکار با خدا :
امیرالمؤمنین در خطبه ۱۹۲ بند دوم میفرمایند: «شیطان بر آدم (علیه السلام) به جهت خلقت او از خاک فخر فروخت و با تکیه به اصل خود که از آتش است دچار #تعصّب و غرور شد؛ پس شیطان دشمن خدا و پیشوای متعصّبان و سر سلسله متکبّران است که اساس عصبیّت را بنا نهاد و بر لباس کبریایی و عظمت با خدا درافتاد.
💢لباس بزرگی را بر تن پوشید و پوشش تواضع و فروتنی را از تن درآورد، آیا نمی نگرید که خدا به خاطر خود بزرگ بینی او را تحقیر و خوار کرد؟ و به جهت بلندپروازی او را پست و ذلیل گردانید؟ پس او را در دنیا طرد شده و آتش جهنم را در قیامت برای او مهیّا فرمود.»
🎙حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
#نهج_البلاغه
📘🖌📘🖌📘🖌📘🖌📘
@beha_togham_alfaraez
🌈 امروز پنجشنبه
💐 ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۰
🎊 ۱ شوال ۱۴۴۲
🌲 ۱۳ می ۲۰۲۱
🌸کانال بها تقام الفرائض
در پیام رسان های داخلی و ایرانی:(ایتا، بله، سروش و آیگپ)، به نشانی👇:
Sapp.ir/beha_togham_alfaraez
Igap.net/beha_togham_alfaraez
Ble.ir/beha_togham_alfaraez
Eitaa.com/beha_togham_alfaraez
🍃آیه ی روز 🍃
🔸سوره توبه، آیه ٩۶:
يَحْلِفُونَ لَكُمْ لِتَرْضَوْاْ عَنْهُمْ فَإِن تَرْضَوْاْ عَنْهُمْ فَإِنَّ اللّهَ لاَ يَرْضَي عَنِ الْقَوْمِ الْفَاسِقِينَ
⚡️ ترجمه کوتاه :
براى شما سوگند مى خورند تا شما از آنان راضى شويد. (بدانيد كه شما هم) اگر از آنان راضى شويد، قطعاً خداوند از گروه فاسق، خشنود نخواهد شد.
💥توضیح آیه :
منافقان، براى رضايت قلبى مسلمانان ارزشى قائل نبودند، اصرارشان بر رضايت، تنها براى مصون ماندن از عكس العمل قهرآميز مسلمين بود، تا بتوانند پايگاه اجتماعى و نفوذ خود را در جامعه حفظ كنند!
🍁چون خدا از منافقان راضى نيست، آنان كه از منافقان راضى شوند، راهشان را از خدا جدا كرده اند.
#آیه_روز
@beha_togham_alfaraez
هدایت شده از بِها تُقام الفَرائِض(امربه نیکی ونهی از بدی)
11.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌸 #زیارت_روزپنجشنبه
🎤با نوای ذاکر اهل بیت
⏳مدت زمان فیض: ۱دقیقه و۲۵ ثانیه
@beha_togham_alfaraez
💢#مناسبتی
🌹امام #على عليه السلام ـ در خطبه عيد فطر :
✅ آگاه باشيد! امروز، روزى است كه خداوند آن را براى شما عيد قرار داده و شما را شايسته آن ساخته است.
✅پس خدا را ياد كنيد تا شما را ياد كند و او را بخوانيد تا #مستجاب كند و فطره خود را بپردازيد كه سنّت پيامبر شما و تكليفى واجب از سوى پروردگارتان است.
💢ألا وإنَّ هذَا اليَومَ يَومٌ جَعَلَهُ اللّهُ لَكُم عيدا وجَعَلَكُم لَهُ أهلاً، فَاذكُرُوا اللّهَ يَذكُركُم وَادعوهُ يُستَجَب لَكُم، وأدّوا فِطرَتَكُم؛ فَإِنَّها سُنَّةُ نَبِيِّكُم، وفَريضَةٌ واجِبَةٌ مِن رَبِّكُم
📘 من لا يحضره الفقيه جلد1 صفحه 522
🌺 فرارسیدن عید سعید #فطر راتبریک عرض می نماییم 🌺
@beha_togham_alfaraez
🗳 #انتخابات در کشور ما انتخابات سالمی است؛ من تعجّب میکنم از بعضیها که خودشان به وسیلهی انتخابات به یک جایی رسیدهاند، همینها #انتخابات را زیر سؤال میبرند؛
❓چطور آن وقتی که #انتخابات به نفع شما است، صحیح و متقن است، امّا آنجایی که به نفع شما نیست، #انتخابات میشود خراب؟
🔹وَ اِن یَکُن لَهُمُ الحَقُّ یَأتوا اِلَیهِ مُذعِنین؛قرآن میگوید اگر در #قضاوت، حق طرف آنها شد،قبول میکنندقضاوت را، اگر طرف آنها نشد، قبول نمیکنند؛ بعد میفرماید: «اَ فی قُلوبِهِم مَرَض»؟
❓در دل اینهامرض هست؟خب پس ما از دشمن که گلایهای نداریم، دشمن خُب دشمنی میکند، شأنش این است،
🌹امّا از دوستان، از کسانی که در داخل کشور هستند -چه یک نویسندهی روزنامه، چه [آن] کسی که با فضای مجازی ارتباط دارد، چه آن کسی که #نمایندهی مجلس است، چه آن کسی که #مسئول مهمّ دولتی است- [توقّع داریم]؛ همه #بایستی مراقبت کنند.
⚠این جور نباشد که ما به زبان به مردم بگوییم که در #انتخابات شرکت کنید، منتها یک جوری حرف بزنیم که مردم را از ورود در انتخابات #دلسرد کند؛ این درست نیست، این #غلط است.۱۳۹۸/۱۱/۱۶
@beha_togham_alfaraez
⚠ #سیاست_زدگی مانع پیشرفت کشور:
✅بدیهی است که برخورداری از #بصیرت سیاسی برای همه افراد جامعه بهخصوص #مسئولین و #نخبگان کشور امری لازم و ضروری است،اما #بصیرت فقط جنبه #سیاسی ندارد.
✅در فرهنگ لغات نیز از واژه #بصیرت به معناي عقيده قلبي، شناخت، يقين، زيركي و عبرت نام برده شده است، بنابراین همانطور که اشاره شد، بصیرت واژهای #چندبعدی با مفاهیم مختلف است.
💞رهبر فرزانه انقلاب نیز در توضيح دقيق بصيرت دریکی ازسخنرانیهایشان ميفرمايند: «بصيرت را در دو سطح ميتوانيم تعريف كنيم. يك سطح، #سطح_اصولى و لايهى زيرين بصيرت است.
✅انسان در #انتخاب جهانبينى و فهم اساسى مفاهيم توحيدى، با نگاه توحيدى به جهان طبيعت، يك بصيرتى پيدا ميكند. ... اين، پايهى اساسى معرفت است؛ پايهى اساسى بصيرت است.
✅همچنین ایشان متذکر میشوند که بجز اين سطح #وسيع_بصيرت و لايهى عميق بصيرت، در حوادث گوناگون هم ممكن است بصيرت و بىبصيرتى عارض انسان شود. انسان بايد #بصيرت پيدا كند.
👈با این حساب و با عنایت به مجموع بیانات متعدد رهبر معظم انقلاب در مورد واژه #بصیرت و پیوند این موضوع با تزکیه و تربیت، میشود چنین استنباط کرد که راز #بصیرت_افزایی، در بهبود و اصلاح نظام تعلیم و تربیت نهفته است.
💞ایشان در سخنرانی اخیرشان به مناسبت روز معلم نیز همچون گذشته مجدداً به نوعی گریزی به این مسئله داشتند و بر #ضرورت توجه به نظام تعلیم و تربیت تأکید کردند و در ادامه از معلمان عزیز به عنوان #افسرسپاه پیشرفت کشور (در ابعاد مختلف) نام بردند.
🔰با این حال متأسفانه طبق روال معمول، از مجموع سخنرانی اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی که بخش عمده آن به مباحت مربوط به تعلیم و تربیت اختصاص داشت، فقط بخشهای سیاسی آن مورد توجه رسانهها قرار گرفت و منعکس شد.
✅این در حالی است که نه تنها ضعف در #بصیرت_سیاسی، بلکه سایر مشکلات در بخشها و موضوعات مختلف، خود معلول ضعف در نظام تعلیم و تربیت در عرصهها و سطوح گوناگون است.
📃ایشان در پیام روز معلم سال گذشته نیز از تزکیه، تعلیم، کتاب و حکمت الهی به عنوان چهار واژهی کلیدی نام بردند و یادآوری کردند که واژه کلیدی دیگر قیام به قسط (یعنی برقراری عدالت) است.
✅بنابراین؛ از آنجا که بسیاری از #مشکلات معلول کم توجهی به مسائل و موضوعات بنیادین و اساسی نظیر #نظام_عدالت، تعلیم و تربیت و اهمیت توسعه علوم انسانی، طراحی مدلها و الگوهای اسلامی و نظام کنترل و نظارت هستند، لذا امید است همگام و همزمان با اقدامات رسانهای برای #روشنگری_سیاسی، به اندازه کافی به این موضوعات اساسی نیز پرداخته شود.
⚡🔹⚡🔹⚡🔹⚡
@beha_togham_alfaraez
🌹حضرت امام خمینی رحمه الله می فرمایند:
📖«ما مفتخریم که کتاب #نهج_البلاغه، که بعد از قرآن، بزرگ ترین دستور #زندگی_مادی و معنوی و بالاترین #کتاب_رهایی بخش بشر است و #دستورات_معنوی و حکومتی آن بالاترین راه نجات است، از امام معصوم ماست».
📚صحيفه سیاسی الهی امام خمینی(ره)
@beha_togham_alfaraez
✨بسم اللّه الرّحمن الرّحیم✨
💢 #حکمت7
الصَّدَقَةُ دَوَاءٌ مُنْجِحٌ وَ أَعْمَالُ الْعِبَادِ فِي عَاجِلِهِمْ نُصْبُ أَعْيُنِهِمْ فِي آجَالِهِمْ .
🌸و درود خدا بر او، فرمود: صدقه دادن دارويى ثمر بخش است و كردار بندگان در دنيا فردا در پيش روى آنان جلوه گر است.
✅ شرح #حکمت7
🌹 امیرالمؤمنین (علیه السلام ) در حکمت هفتم نهج البلاغه پیرامون نقش و تأثیر صدقه دادن سخن به میان آوردند.می فرمایند:
🍃« الصَّدَقَةُ دَوَاءٌ مُنْجِحٌ» یعنی "صدقه دادن دارویی اثر بخش است ". مقصود حضرت ممکن است یکی از این دو معنا باشد:
1⃣ معنای #اول: اینکه صدقه دادن برای درمان دردهای جسمانی اثر بخش باشد، با توجه به استفاده از لفظِ "دواء"
2⃣ معنای #دوم: مقصود حضرت این باشد که صدقه دادن برای رفع مشکلات معنوی و مشکلات غیر جسمانی مؤثر است، که در این صورت چند مورد از این مشکلات که با صدقه دادن پیشگیری یا درمان میشود، در نهج البلاغه بیان شده است:
💢1. #نکته اول افزایش روزی است. در حکمت ۱۳۷ می خوانیم: «إسْتَنْزِلُوا الرِّزْقَ بِالصَّدَقَةِ» ؛ "رزقتان را با صدقه دادن فرود آوردید."
💢2. #دفع_و_رفع فقر: در حکمت ۲۵۸ میخوانیم:
💢« إِذَا أَمْلَقْتُمْ فَتَاجِرُوا اللَّهَ بِالصَّدَقَةِ» هنگامی که #تنگدست شدید، پس با خدا از طریق صدقه دادن تجارت کنید." ممکن است این حکمت ۲۵۸ ناظر به آن آیه شریفه ( آیه ۱۶۰ سوره انعام) باشد که فرمود:
🌸 «مَنْ جاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ عَشْرُ أَمْثالِها» ؛ "کسی که یک حسنه بیاورد، ده برابر برای او اثر خواهد بود"
💢3. #ایمان: مسأله دیگری که در نهج البلاغه با صدقه حفظ میشود، مسأله ایمان است.
❌در حکمت ۱۴۶ نهج البلاغه می خوانیم: « سُوسُوا إِيمَانَكُمْ بِالصَّدَقَةِ »
"ایمان خود را با صدقه دادن حفاظت و صیانت کنید."
💢4. دیگر مسأله ای که از طریق #صدقه_دادن حل میشود، کفّاره گناهان است. حضرت در خطبه ۱۱۰ نهج البلاغه در بیان فلسفه صدقه پنهانی می فرمایند:
💯« وَ صَدَقَةُ السِّرِّ فَإِنَّهَا تُكَفِّرُ الْخَطِيئَةَ» ؛ "صدقه پنهانی گناهان را می پوشاند و کفّاره گناهان حساب میشود."
💢5. #دفع_مرگ_بد :
نکته آخر دفع مرگ بد است که انسانها میخواهند سعی کنند عاقبت بخیر شوند.
✅یکی از راههای دفع #عاقبت به شرّی، صدقه آشکار است. در همان خطبه ۱۱۰ می خوانیم: « وَ صَدَقَةُ الْعَلَانِيَةِ فَإِنَّهَا تَدْفَعُ مِيتَةَ السُّوءِ» ؛ "صدقه آشکار دفع مرگ بد می کند."
🎙حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
#نهج_البلاغه
📘🖌📘🖌📘🖌📘🖌📘🖌
@beha_togham_alfaraez