#پروانه_میوه_خوار_پسته
از آفات مهم #پسته است که دارای دو نسل در سال می باشد.
لاروهای زمستان گذران نسل اول، در فروردین ماه از زیر پوست تنه درختان خارج شده و تبدیل به شفیره می شوند و به تدریج حشرات کامل از اواسط فروردین ماه، همزمان با تشکیل میوه های ریز، خوشه ها و برگ های کوچک ظاهر شده و بر روی آن ها تخم گذاری می کنند. لاروها بعد از خروج از تخم هابه داخل میوه های تازه تشکیل شده، نفوذ کرده و از جنین میوه تغذیه می کنند.
حشرات بالغ نسل دوم در اواخر تیرماه در باغ مشاهده می شوند که بر روی دانه های پسته تخم ریزی کرده، لاروهای آن ها اپیدرم پسته را سوراخ و از بافت میانی آن تغذیه می کنند و یا از محل شکاف خوردن پوست استخوانی وارد میوه شده و از مغز میوه تغذیه می نمایند.
نحوه خسارت:
💫سیاه شدن(داغون شدن) و ریزش میوه های پسته
💫ایجاد لکه های تیره رنگ بر روی پوست استخوانی و کاهش مرغوبیت و بازار پسندی پسته به علت تغذیه لاروها از قسمت داخلی پوست سبز پسته و برجا ماندن فضولات لاروی بر روی پوست استخوانی.
✍روش های کنترل آفت:
✅مبارزه زراعی: جمع آوری بقایای گیاهی، هرس و پوشاندن تنه های درختان با استفاده از مقوا.
✅مبارزه شیمیایی: سم پاشی در زمان پیک ظهور حداکثر حشرات کامل، که به طور معمول مصادف با ارزنی شدن میوه های پسته می باشد با سموم ذیل انجام می شود:
➖#متاسیستوکس ۱/۵ لیتر در هزار لیتر آب (بدون روغن).
➖#زولون ۲/۵ لیتر به همراه ۲/۵ لیتر روغن ولک در هزار لیتر آب.
🍀 #کشاورزی به رشد
@behroshd
📽 پروانه چوبخوار پسته
جناب آقای دکتر مهدی بصیرت(عضو هیئت علمی پژوهشکده پسته کشور)
با سپاس از انجمن پسته ایران
👇👇👇
https://www.aparat.com/v/fE5UM
🍀 #کشاورزی به رشد
@behroshd
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بجستان از کشت ۳۱۰ هکتاری زیره سبز (کارابیه) در این شهرستان خبر داد.
حجت حسن نیا در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اهمیت کشت زیره افزود: در راستای سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی با اولویت کشت محصولات کم آببر و ارزآور توسعه کشت زیره در دستور کار مدیریت جهاد کشاورزی قرار دارد. امسال حدود ۳۱۰ هکتار زیره سبز در سطح شهرستان و عمدتاً در بخش یونسی کشت شده است. کاشت زیره در مزارع این شهرستان از دیماه آغاز شده و در اردیبهشت و خردادماه میتوان این محصول را برداشت کرد.
حسن نیا با اشاره به خواص دارویی و درمانی این محصول و همچنین استقبال بهرهبرداران برای کشت زیره گفت: گیاه دارویی زیره به علت ارزش اقتصادی بالا و تحمل بالا در برابر تنشهای محیطی و طول دوره رویش کوتاه گیاهی مناسب برای کشت در شرایط اقلیمی بجستان است. استانداردسازی روند فرآوری و صنعتی شدن محصول زیره میتواند موجب تقویت صادرات شود، افزود: ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی نیاز ضروری منطقه بجستان است. پیش بینی میشود امسال ۲۸۰ تن زیره سبز از مزارع شهرستان بجستان برداشت شود.
انواع مختلفی از اسیدهای آمینه در تنشهای محیطی در گیاهان نقشهای مهمی دارند. که از جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1. #پرولین: پرولین به عنوان یک ماده سازگار، در تنشهای محیطی مانند تنشهای خشکی و سرما، نقش مهمی در تنظیم تعادل اسموزی و جلوگیری از خشک شدن سلولهای گیاهی ایفا میکند. همچنین، به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی، از خطرات اکسیداسیون بیش از حد به دستگاههای سلولی گیاه جلوگیری میکند.
2. #گلایسین بتاین: گلیسین بتاین به عنوان یک ماده آنتی اکسیدانت و محافظت کننده از سلولهای گیاهی عمل میکند. این اسید آمینه میتواند از تولید رادیکالهای آزاد جلوگیری کرده و اثرات منفی تنشهای محیطی مانند تنش خشکی و سرما را کاهش دهد.
3. #آرژینین: آرژینین یکی از پیشمادههای تولید نیتریک اکساید در گیاهان است که در پاسخ به تنشهای محیطی مانند تنش خشکی و شوری نقش مهمی دارد. نیتریک اکساید میتواند در تنظیم رشد و توسعه گیاهان در شرایط تنشی موثر باشد.
4. #ترئونین: ترئونین به عنوان یک آمینو اسید مهم در سیگنالدهی و تنظیم رشد و توسعه گیاهان در شرایط تنشی نقش دارد. این اسید آمینه میتواند در تولید اسید آبسیکیک، یک هورمون تنظیمکننده تنش، نقش داشته باشد.
این تنها چند نمونه از اسیدهای آمینه هستند که در پاسخ به تنشهای محیطی در گیاهان نقش مهمی دارند. هر اسید آمینه میتواند از طریق مکانیسمهای مختلفی مانند تعادل اسموزی، محافظت از سلولها در برابر استرس اکسیداتیو، و تنظیم رشد و توسعه گیاهان در شرایط تنشی به گیاهان کمک کند.
#کشاورزی به رشد
@behroshd
کلسیم به عنوان یک عنصر ساختاری در تشکیل دیواره استخوانی، نقش بسیار زیادی در مقاومت میوه ها به انواع بیماری و نوسانات دمایی اول فصل دارد.
به دلیل این که جذب و انتقال کلسیم وابسته به تبخیر و تعرق است، برگها به دلیل سطح بیشتر، از تبخیر و تعرق بیشتری برخوردارند و برعکس میوه ها به دلیل سطح کمتر، تبخیر و تعرق کمتر و جذب کلسیم کمتری نسبت به برگها دارند.
لذا ضرورت محلول پاشی کلسیم در این مرحله بسیار حیاتی است و برای حصول نتیجه دو مرحله با فاصله یک هفته تا ده روز محلول پاشی کلسیم را تکرار کنید.
🍀 #کشاورزی به رشد
@behroshd
17.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کارگاه آموزشی مدیریت به هنگام باغات پسته مدرس: دکتر حسین حکم آبادی
قسمت اول
34.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کارگاه آموزشی مدیریت به هنگام باغات پسته
مدرس: دکتر حسین حکم آبادی
قسمت دوم
22.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کارگاه آموزشی مدیریت به هنگام باغات پسته
مدرس: دکتر حسین حکم آبادی
قسمت سوم