کشاورزان محترمی که مشکل #نماتد و #گموز در باغات خود دارند در مورد مصرف کودهای ازته دقت بالایی داشته باشند وحتما از کودهای پتاس بالا استفاده نمایند.
با وجود این که درختان در زمان مغزبندی به نیتروژن نیاز دارند ولی باید دقت کنیم مصرف نیتروژن بالا، می تواند مقاومت درختان را در برابر بیماری کاهش دهد و حتی مغزبندی را هم دچار مشکل کند.
مشکل بعدی استفاده از کودهای نیتراته، شروع آفت پسیل و حتی سن به علت رقیق شدن شیره گیاهی می باشد.
🍀 #کشاورزی به رشد
@behroshd
صابون محلول پاشی به ماکس
1️⃣در هنگام سم پاشی یا هر نوع محلول پاشی، باعث می شود کل سطح برگ به صورت کامل و یکنواخت خیس شده و اثر بخشی محلول پاشی را بسیار بهبود می بخشد.
2️⃣اضافه نمودن #صابون محلول پاشی به محلول موجب بهتر شسته شدن سطح برگ های گیاه از گرد و غبار، فضولات و باقیمانده های حشرات و... می گردد.
3️⃣قابلیت کنترل آفاتی مثل #کنه، #شته، #تریپس و #پسیل(قبل از طغیان این آفات) .
4️⃣مخلوط نمودن آن با محلول علف کش، موجب خیس شدن کل برگ های علف های هرز شده و اثربخشی آن را بسیار بهبود می دهد.
5️⃣با توجه به اسیدی بودن این صابون، کاهش قلیائیت محلول، موجب افزایش اثر بخشی کلیه آفت کش ها( حشره کش ها، قارچ کش ها و علف کش ها) و جذب بهتر کودهای محلول پاشی توسط گیاهان می شود.
6️⃣ در این صابون به جای نمک، از عناصر مفید ازت و پتاسیم استفاده و غنی شده است و غلظت مناسبی نیز دارد.
🍀صابون های محلول پاشی یونی و غیریونی (WET MAX) به ماکس، با استفاده از با کیفیت ترین مواد اولیه تولید شده و قابلیت اختلاط و افزایش اثربخشی در کلیه سموم و کودهای کشاورزی را در تمامی فصول سال و برای کلیه محصولات کشاورزی دارد.
توصیه مصرف عمومی
✅ صابون یونی:
▪️مکمل سموم و کودها: ۱ لیتر در ۱۰۰۰ لیتر آب.
▪️شستشو دهنده و کاهش آفات: ۳-۲ لیتر در ۱۰۰۰ لیتر آب.
✅ صابون غیر یونی (وت ماکس):
▪️مکمل سموم و کودها: ۰/۵ لیتر در ۱۰۰۰ لیتر آب.
🌱 بسته بندی: گالن های ۱، ۴، ۵ و ۲۰ لیتری
🍀 #کشاورزی به رشد
@behroshd
🎥 وبینار آفتاب سوختگی در باغات پسته و بررسی راهکارهای پیشگیری.
با سپاس از انجمن پسته ایران
👇👇👇
https://www.aparat.com/v/hsMzq
🍀 #کشاورزی به رشد
@behroshd
قارچهای مفید مایکوریزا
☘️ در طبیعت گروهی از میکروارگانیسم های مفیدی داریم که میتوانند با روابط همزیستی با گیاهان، ویژگیهای مفیدی همچون مقاومت دربرابر بیماری ها، آفات و تنش های محیطی را برای گیاه به ارمغان بیاورند.
☘️ قارچهای ماکوریزا از مهمترین و شناخته شده ترین این میکروارگانیسمها هستند.
☘️ قارچهای مایکوریزا علاوه بر اینکه رشد گیاه را افزایش میدهند، میتوانند مقاومت به خشکی ایجاد کند.
☘️ درواقع میسیلیوم های مایکوریزا در توده خاک گسترش پیدا می کند و در کسب آب و مواد غذایی خصوصا عناصر تثبیت شده ای مانند فسفر برای گیاه نقش آفرینی می کنند.
☘️ این گروه از قارچهای مفید علاوه بر بهبود جذب آب از طریق ریشه با افزایش هدایت روزنه ای و فتوسنتز گیاهان میزبان و از طریق افزایش حفاظت بافت گیاه در برابر آسیب های اکسیداتیو عملکرد گیاه را در شرایط خشکسالی بهبود می بخشد.
☘️ مایکوریز در گیاهان حرکت روزنه ها را در شرایط خشکسالی تنظیم می کنند تا از هدر رفتن بیش از حد آب و پژمردگی که هجوم CO2 را محدود می کند، جلوگیری کنند.
☘️ علاوه بر این، واکنشهای خشکی با واسطه قارچهای مایکوریزا احتمالاً با محتوای فسفر، هماهنگی بین هدایت هیدرولیکی ریشه و هدایت روزنهای (gs)، مرتبط هستند.
☘️ در واقع این گروه از میکروارگانیسم ها میتوانند یک راهکار مناسب برای مقابله با کم آبی، شوری و اسیب به ساختار خاک برای بهبود تولید محصولات اقتصادی در کشاورزی باشند.
#کشاورزی به رشد
@behroshd
فیکسر
☘️ در علم شیمی و کشاورزی PH معیاری برای سنجش میزان اسیدی یا قلیایی بودن خاک یا یک محلول است.
☘️ در کشاورزی PH خاک یکی از عوامل بسیار موثر در رشد و سلامت گیاهان است.
☘️ مهم ترین نقش PH خاک کنترل حلالیت عناصر غذایی در خاک می باشد و به عبارت دیگر قابلیت جذب عناصر غذایی به PH خاک بستگی دارد.
☘️ مناسب ترین PH برای خاک گیاهان بین ۵٫۵تا۷٫۵ است، چون در این محدوده بیشترین امکان جذب عناصر غذایی خصوصا عناصر ری زمغذی توسط ریشه گیاهان وجود دارد.
☘️ متاسفانه خاک اکثر زمین های کشاورزی مناطق گرم و خشک ایران به دلیل PH بالا و قلیایی، شور بودن آب و خاک و بارندگی کم موجب تثبیت و غیر قابل جذب شدن میزان زیادی از عناصر غذایی موجود در خاک توسط گیاهان شده است. لذا جهت جذب عناصر غذایی توسط گیاهان باید به روشی مناسب PH خاک را کاهش داد.
🔷فیکسر(PHixer): کنسانتره ای است که با کاهش PH و قلیائیت خاک، اصلاح شوری و EC و تبدیل آهک به گچ کشاورزی، موجب حل شدن و بهبود جذب مواد غذایی موجود در خاک توسط گیاه اعم از ریز مغذی ها( آهن، منگنز، روی، بر، مس) وعناصر پر مصرف(نیتروژن، فسفر، پتاسیم و کلسیم)، بهبود عملکرد میکروارکانیسم ها، نفوذ آب و تهویه خاک در خاکهای رسی و سنگین می شود.
#کشاورزی به رشد
@behroshd
بلوبری بومی آمریکای شمالی و چند سالی است که اهلی و پای آن به سایر مناطق دنیا باز شده است. در ایران این میوه به دلیل سطح زیر کشت پایین کمتر در دسترس است و قیمت بالایی دارد. در حال حاضر، #بلوبری به صورت عمده هر کیلو یک میلیون تومان خرید و فروش میشود و البته قیمت آن تا به دست مصرف کننده نهایی برسد ۷۰ تا ۸۰ درصد بیشتر میشود.
روش هیدروپونیک (بدون خاک) روش مناسبی برای کشت بلوبری است. این روش اگرچه هزینه زیادی دارد اما سودآوری مناسبی هم نصیب کشاورز خواهد کرد. در حال حاضر هزینه کاشت هر هکتار بلوبری با ۵۰۰۰ بوته نزدیک به دو میلیارد تومان است. میزان برداشت محصول در سال اول از هر بوته نیم کیلوگرم برآورد میشود. این میزان در سال دوم به دو کیلوگرم افزایش مییابد و از سال سوم به بعد به چهار کیلوگرم میرسد.
بلوبری را در سراسر ایران میتوان کاشت حتی در مناطقی که زمستانهای منفی ۲۰ درجه را تجربه میکنند اما برای مناطق گرم دمای گلخانه نباید از ۴۵ درجه بالاتر برود.
خاک مورد نیاز برای کشت بلوبری باید اسیدی و PH آن بین ۴ تا ۴.۵ باشد. این خاک در آمریکا شمالی به صورت طبیعی در دسترس قرار دارد به همین دلیل بلوبری بومی این مناطق است. در ایران که این خاک کمتر در دسترس است بلوبری را به صورت هیدروپونیک و در گلدان میکارند.
مصرف آب بلوبری بسیار کم و در هر هکتار در کشت هیدروپونیک حدوداً ۱۵۰۰ مترمکعب خواهد بود. کیفیت آب هم بسیار مهم است و باید دارای EC کمتر از نیم دسی زیمنس بر متر باشد. میزان املاح و کربنات آب آبیاری در کشت بلوبری بسیار تاثیر گذار است.
🍀 #کشاورزی به رشد
@behroshd
ماکرو کامل پتاس بالا پودری
NPK(5:5:40)
✅مزایا:
💫 با توجه به بالا بودن درصد عنصر #پتاسیم در این محصول، استفاده از آن در زمان تشکیل میوه تا قبل از برداشت محصول، موجب رسیدن بهتر میوه و پر شدن کامل مغز و بالا رفتن کیفیت و انس محصول و افزایش درصد خندانی آن می شود.
💫 افزایش زمان ماندگاری و انبارداری محصول.
💫 ایجاد مقاومت در گیاهان در برابر آفات و بیماری ها و همچنین تنش های محیطی.
💫 فاقد کلر و عناصر سنگین و قابل استفاده به صورت محلول پاشی و در خاک های شور و قلیایی.
💫حلالیت بسیار عالی و قابل استفاده در تمامی سیستم های آبیاری تحت فشار.
💫افزایش عملکرد و جذب با توجه به کلات بودن ریزمغذی ها.
💫 بهبود کیفیت، رنگ و طعم میوه ها.
🌟 باید توجه داشت که میزان جذب و عملکرد عناصر، با توجه به دسترسی همزمان گیاه به عناصر مورد نیاز، در کودهای کامل بیشتر از کودهای تک عنصری است و در نتیجه عملکرد آن بهتر از کودهای تک عنصره پتاسیمی می باشد.
📊 آنالیز :
پتاسیم (K2O): ٪۴۰
ازت(N): ٪۵
فسفر(P): ٪۵
آهن(Fe): ۲۰۰۰ ppm
روی(Zn): ۴۰۰ ppm
منگنز(Mn): ۳۰۰ ppm
🌱زمان مصرف:
ماه های خرداد و مرداد، به صورت محلول پاشی و کود آبیاری.
📝 توصیه مصرف:
محلول پاشی:
۱-۲ کیلوگرم در ۱۰۰۰ لیتر آب/هکتار.
کود آبیاری:
باغات: ۱۰۰-۵۰ کیلوگرم در هکتار.
زراعت: ۵۰-۳۰ کیلوگرم در هکتار.
🎁بسته بندی: ۲.۵، ۵ و ۱۰ کیلوگرمی
🍀 #کشاورزی به رشد
@behroshd
کمبود #پتاسیم در پسته
یکی از اشتباهات رایج در بین کشاورزان این است که مدارهای ابتدای بهار به ویژه دو مدار ابتدایی، از تغذیه خوبی در باغات استفاده نمی کنند و زمانی نسبت به کوددهی اقدام می کنند که علائم کمبود روی درخت مشاهده می شود و 30 درصد خسارت واقع شده است.
به عبارت دیگر باید قبل از شروع پروسه مغز پر کردن، نسبت به غنی کردن سورس های ذخیره ای درخت اقدام کنید تا درخت در زمان حیاتی پر شدن مغز از آن استفاده کند.
👈این حساسیت برای باغاتی که مدارهای طولانی دارند اهمیت ویژه تری دارد چرا که مثلا یک کشاورز به دلیل مدار طولانی، یک مدار مهم در خرداد و دیگری در مرداد واقع می شود، این کشاورز اگر در خرداد تغذیه خوبی نداشته باشد، تا مرداد چون نوبت آبیاری ندارد، از هیچ کودی نمی تواند به صورت کود آبیاری استفاده کند و زمان را از دست داده است و درخت در اوج تقاضای نیاز به عناصر غذایی، بی آب و تغذیه است، که متاسفانه هم درصد #پوکی_پسته افزایش پیدا می کند و هم باعث ریزش پوندهای زایشی می شود و عملا محصول هر دو سال را از دست خواهید داد.
🍀 #کشاورزی به رشد
@behroshd
رشد تیر ماهی :
🌺 رشد سرشاخه در پسته بایستی تا نهایت خرداد ماه انجام شود، رشد اضافه که بعد از این زمان انجام میشود، ضمن استفاده از مواد غذایی که باعث ضعف در درخت می شود، فاقد جوانه های گل و حتی جوانه های رویشی برای سال آینده هستند.
🌺 لازم است تا این جوانه ها در زمستان به طور صحیح هرس شوند تا جوانه های رویشی پایین تر شروع به رشد کنند و یک تعادلی در انتقال مواد غذایی و رشد شاخه ایجاد شود.
🌺 مدیریت کود دهی ازته در این زمان بسیار مهم است و استفاده بیش از اندازه از کودهای ازته میتواند باعث افزایش شاخه های تیر ماهی شود.
🌺 باید در نظر داشت فقط ازت مورد نیاز درخت در اختیار ریشه ها قرار گیرد.
#کشاورزی به رشد
@behroshd
هدایت شده از Dr. Khatamidoost