🌧⛈🌦 بارورکردن ابرها
بارورسازی ابرها تکنیکی برای اصلاح آب و هوا است که توانایی ابر در تولید #باران را بهبود میبخشد.
در مناطقی که سالانه بارندگی خیلی کم است، آب حاصل از این روش، به نوعی یک منبع آب ارزشمند و مهم به شمار میآید که به حداقل مصرف انرژی نیاز دارد. از هر یک ساعت بارورسازی ابرها، حدود صدهزار متر مکعب آب حاصل میشود.
در حال حاضر بیش از ۵۰ کشور در سراسر جهان از فناوری بارورسازی ابرها استفاده میکنند. این فرآیند نهتنها در افزایش بارندگی مؤثر است، بلکه برای کاهش اندازه تگرگ در مناطق سردتر نیز از این روش استفاده میشود. سرکوب و کنترل بارش تگرگ میتواند به طور چشمگیری خسارات ناشی از آن را کاهش دهد.
🍀 #کشاورزی به رشد
@behroshd
8.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نکات بسیار مهم در مورد عملیات کشاورزی در زمستان
✅مبارزه زمستانه با آفات: بسیاری از آفات، زمستان را به صورت تخم یا حشره کامل روی درختان یا زیر پوسته درختان سپری می کنند، لذا سمپاشی زمستانه در اوایل اسفند ماه (دو هفته قبل از بیدار شدن درختان) می تواند نقش مهمی در کنترل آفات داشته باشد.
✅یخ آب زمستانه یا آبیاری غرقابی یک روز قبل از اینکه دمای هوا به سرمای قابل توجهی (کمتر از صفر درجه سانتی گراد) برسد در از بین بردن بسیاری از تخم ها، لاروها و حشرات کامل تاثیر بسیار زیادی دارد، ضمن این که بسیاری از بیماری های قارچی و باکتریایی هم کنترل نسبی می شوند.
غرقاب کردن خاک درختان منجر به یخ زدن سطح خاک و مانع از تنفس کرمها و آفات و هم چنین باعث بهبود خواص فیزیکی و ایجاد تخلخل در خاک می گردد.
✅بهداشت باغ : جمع آوری میوه های ریخته شده در سطح باغ ، کاه و کلش، برگ های خزان شده، بقایای علف های هرز و هرگونه مواد آلی با توجه به اینکه محل مناسبی برای زمستان گذرانی آفات و بیماری ها می باشد در کنترل بسیاری از آفات و بیماری ها موثر است، همچنین توصیه می گردد مواد جمع آوری شده در محل مناسبی به کود های آلی تبدیل و پس از طی پروسه تبدیل به کمپوست، مجددا به خاک باغ برگردند.
✅سوسک جوانه خوار یا سرشاخه خوار پسته: بهترین راه مبارزه با این آفت هرس شاخه های آلوده پسته در آذر ماه است که بصورت کپه کپه در داخل باغ گذاشته شود و در اوایل اسفند ماه جمع آوری و سوزانده شود.
✅هرس زمستانه باغات: بهترین زمان هرس زمستانه، پس از خزان کامل درختان تا اواخر بهمن ماه است به شرط اینکه یخبندان نباشد و سپس بعد از هرس جهت جلو گیری از انتقال عوامل ایجاد کننده سرخشکیدگی از محلول پاشی ترکیبات مسی استفاده شود. همچنین محل هرس مخصوصا در شاخه های قطورتر با چسب باغبانی ( چسب هرس) پوشانده شود.
✅استفاده از رنگ تنه درخت(تیمار): جهت جلوگیری از خسارت سرمای شدید، پوشش تنه با استفاده از رنگ تنه بخصوص برای درختان پسته و هسته داران ضروری می باشد.
✅کود دهی و اصلاح بافت خاک: فصل زمستان بهترین زمان برای اصلاح خاک و کوددهی می باشد. قبل از هر چیزی جهت تعیین نوع کود مورد نیاز و میزان مصرف آن، انجام نمونه برداری اصولی از خاک و آب در آبان و آذر ماه و انجام آزمایشات مربوطه بسیار مهم و ضروری است. بهترین نوع کوددهی زمستانه شیار کود در مسیر آبیاری و دور از تنه درختان می باشد.
کود دامی پوسیده شده را در شیار کود ریخته و سپس کود شیمیایی را به میزان توصیه شده در روی کود دامی بریزید و با لایه ای از خاک آن را بپوشانید.
☘️کودهای شیمیایی مورد استفاده در زمستان طبق آنالیز خاک: سولفات پتاسیم + فسفات دی آمونیوم یا سوپر فسفات+ سولفات آهن + سولفات روی + سولفات منگنز + اسید بوریک (در آب و خاک شیرین) + گوگرد بنتونیت دار (در آب و خاک شور) + سولفات منیزیم (در اراضی شیرین)+ سولفات مس
🍀#کشاورزی به رشد
@behroshd
🌨هفته جدید در یک نگاه کلی : برف سنگین در راه ارتفاعات...!
● نیمه اول هفته:
فعالیت سامانه ای در مناطقی از شمال غرب، شمال شرق، سواحل کاسپین و دامنه های جنوبی البرز
⚠️در پی ریزش هوای سرد سیبری، کاهش محسوس دما و همراهی سامانه بارشی با هوای سرد شمالی؛ انتظار داریم بارش ها در مناطق مرتفع و حتی شهرهای سردسیر طی روزهای شنبه الی دوشنبه به صورت #برف ظاهر شود و دیگر مناطق بارش #باران خوبی را در پیش خواهیم داشت.
استان های آذربایجان های غربی و شرقی، اردبیل، کردستان، زنجان، گیلان، مازندران ، گلستان ، نوار شمالی تهران ، قزوین و البرز، خراسان شمالی و شرق خراسان رضوی.
● نیمه دوم هفته:
⚠️ نفوذ موج دوم بارشی از سمت بوشهر به باند جنوبی کشور ؛ این سامانه بتناوب تا اوخر هفته در مناطقی از نیمه جنوبی سبب بارش باران خواهد شد که با توجه به سرمای هوا بارش ها در ارتفاعات بالای ۲۰۰۰ متر به صورت برف ریزش خواهد کرد.
ارتفاعات استان های کرمان ، فارس ، خراسان جنوبی ، چهارمحال و بختیاری و کهگلویه و بویراحمد از این سامانه میتونن انتظار بارش برف داشته باشند.
🍀 #کشاورزی به رشد
@behroshd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا