46.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽مستند کمتر دیده شده از بمباران #نیروگاه_شهید_سلیمی نکا
همراه با تصاویر پیکر مطهر شهدا و تشییع آنها
⏱زمان: ۷:۱۰ دقیقه
⚖ حجم: ۴۴ مگابایت
📡 کانال #بهشهر_اشرف_البلاد
🆔 @BehshahrCity
در دوربینهای عکاسی و برخی از تلفنهای همراه، نام تصاویری که گرفته می شوند، بصورت عددی از تاریخ و ساعت ثبت عکس نشان داده میشود.
نام این عکس از شهید #سید_سجاد_خلیلی به این صورت ذخیره شده است:
۲۰۱۶۰۴۰۸_۱۷۳۲۳۰.jpg
این اعداد یعنی این عکس در تاریخ هشتم آوریل 2016، مصادف با جمعه 20 فروردین 1395 ساعت 17:32:30 ثانیه گرفته شده است.
یعنی این عکس، کمتر از 24 ساعت از شهادت سید سجاد قهرمان گرفته شده و در واقع آخرین تصویر نورانی از این شهید عزیز است.
شادی روح بلند شهید مدافع حرم آقا سیدسجاد خلیلی و همه شهدا صلواتی هدیه کنیم.
@BehshahrCity
«دوبار تشییع و تدفین» (۳۸)
🌷شهید عبدالله قربانی🌷
تولد: ۱۳۴۶/۱۲/۱- شهرستان بهشهر- روستای رودبار
🚩 شهادت: ۱۳۶۶/۹/۱۶ - فاو
#سالگرد_شهادت
عبدالله، فرزند سوم محمد حسن و بلقیس بود. وقتی ۶ ماهه بود مادرش را از دست داد. تا کلاس پنجم درس خواند و بخاطر مشکلات ترکتحصیل کرد. قبل از سربازی در پایگاه روستا فعالیت میکرد. در تاریخ ۱۳۶۵/۶/۱۸ از سپاه بهشهر با عضویت پاسدار مشمول به جنوب اعزام شد و در ۱۳۶۶/۹/۱۶ در منطقه فاو بر اثر اصابت ترکش به شهادت رسید و در روستای رودبار بخاک سپره شد. در تاریخ ۷ تیرماه ۱۳۹۶ پیکر مطهر شهید قربانی به دلیل آبگیری سد گلورد تشییع و به مکان جدید در روستای بالادست رودبار منتقل شد.
شهید قربانی در روز عاشورا، سقای مراسم اباعبدالله الحسین علیهالسلام بود؛ شاید همین کار خیر او سبب شد تا آبهای جاری رودخانه زحماتش را جبران کنند و دوبار تکریم و تشییع و تدفین شود.
🌷 واژههای نورانی:
از خواهرانم میخواهم که حجاب اسلامی را رعایت کنند و در انجام فرائض دینی سرپیچی نکنند و بعد از شهادت برادر خود، شیون و زاری نکنند.
📌لینک مزار مطهر شهید:
https://nshn.ir/55obf2E4OFK4xs
#شب_جمعه
#یاد_شهدا
🆔 @BehshahrCity
🖋 سروده امام جمعه محبوب و فقید شهرستان بهشهر، حضرت آیتالله حاج سید صابر جباری(ره)، به مناسبت رحلت حضرت آیتالله حاج شیخ محمد کوهستانی(ره) در روز جمعه ۸ اردیبهشت ۱۳۵۱ مصادف با چهاردهم ربیعالاول ۱۳۹۲ هجری قمری:
چو هشت باب بهشت هشتم اردیبهشت
گشوده شد ز امر رب ز بهر نیکو سرشت
به مرقد هشتمین گوهر برج ولا
از ول کرده بدن، روح روان شد علا
نام گرامی او ورد زبان عموم
وارث علم نبی بگفته ی اوصیا
سجيه فاضله بری ز هر چه ذموم
امین رب در زمین به نقل از اولیاء
حجت اسلام و دین آیت عظمای حق
سمی ختمی مآب مظهر ایمان به حق
ز مولدش کوهستان بیرون شده با هدف
تا به مقامات خویش رسیده اندر نجف
گرچه شده در دهی مقام و منزل و ليك
ز موکبش گشته شهر زمقدمش برونيك
مؤسس حوزه ها ببخش مازندران
صیط وجودش برون زحوزه ها جمله دان
قاطبه مؤمنين ز قرب و بعد مكان
خلق عظیمش ضیاءبخش بُدی بهر عام
حول شریفش همه منتظر درفشان
مؤید سیره ی حضرت خیرالانام
بغیر شایسته کار نبوده وی را امل
سادگی زندگی رها از هر ورطهای
به نزد او امتیاز نبوده جز با عمل
کشف کرامت عیان به پیش هر دستهای
نمونه کاملی به صدق و اخلاص بین
تربيت حق بجو نگر بعين اليقين
جود و سخایش عميم زهد و فقاهت تمام
چه کوه راسخ به عزم بحر شگرف غنا
رأفت و شفقت كمال لطف و مطانت امام
صخره تقوا و حزم وجود در حق فنا
جلوه پیروز روز گرانتر از کیمیا
مظهر علم و عمل حقیقتی بیریا
اعمال او پرگشود به قرنها قبل و بعد
ز نیم قرن حیات این همه خیر است و سعد
زندگی پر صفا متين و ملهم ز دین
ندیده کس گولیا در این زمان این چنین
وجوه شرعی همه به پيش اوليك خويش
مصرف شخصی نکر دو او چه اندک چه بیش
به حوزهها مطلقاً توجه خاص داشت
نمط شگفت و عجیب بدیده ناظران
کرد عمل شد سعید ، نور ولا شد پدید
بویژه قم و نجف کمال اخلاص داشت
کارنبی و وصی خاصه امام زمان
غیر خدا کس ندید فات و مات شهید
سال عزایش ز حق ندای غفران اليك ۱۳۹۲
بس کن دیگر صابرا چیزیکه باشد عیان
سوگش هویدا شده از چهره شیعیان
روز وفات چهارده ماه عروج عين يك
تقدیم کننده سید صابر جباری مازندرانی - نزیل قم
منبع: یادنامه زندگینامه حضرت آیتالله کوهستانی
📡 کانال #بهشهر_اشرف_البلاد
@BehshahrCity
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آواز فولک “نرم نرم وارش” با شعر زیبای #شعبان_نادری
تقدیم به مادران سرزمینم❤️❤️
#موسیقی_مازنی
@BehshahrCity
تاریخچه شناسنامه در ایران، بهشهر و روستای متکازین
مقدمه
شناسنامه سند هویت و تابعیت افراد و یگانه سندی است که اجازه اعمال حق و ادای تکلیف به تک تک افراد می دهد و تنها صحیفه ایست که وقایع تلخ و شیرین همچون روز ولادت، زمان ازدواج، نام فرزندان، طلاق یا مرگ همسر و روز وداع صاحب آن در آن ثبت و ضبط می گردد.
نخستین شناسنامه به شماره 1 در بخش 2 تهران به تاریخ 16 قوص (16 آذر) سال 1397 هجری شمسی صادر گردید.
صدور این شناسنامه بعهده دفتر سجل احوال دارالخلافه تهران بوده است که یکبرگی ، و حاوی اطلاعاتی در مورد تاریخ تولد و محل تولد و خلاصهای از ازدواج و طلاق بوده و محلی برای ثبت نام فرزندان و یا مرگ صاحب شناسنامه نداشته است.
از نکات جالب توجه که با ملاحظه شناسنامه های ابتدائی مشاهده می شود نقش مهرهای مختلفی است که بر روی آنها زده شده است ( مهر قند و شکر- جیره بندی – سرشماری و غیره ) که وضعیت اقتصادی و اجتماعی آن زمانرا هم تا اندازه ای برای ما روشن می کند. جالب است که این اوراق بعنوان تصدیق هویت از جانب نظمیه تهران تائید می گردیده است.
اولین شناسنامه به صورت دفترچه در سال 1307 هجری شمسی بموجب اصلاحیه قانون ثبت احوال همان سال صادر گردیده. این شناسنامه نسبت به شناسنامه قبلی کاملتر و علاوه بر ثبت تولد ازدواج و طلاق قسمتی را به نام فرزندان و ثبت فوت صاحب شناسنامه اختصاص داده بودند.
شناسنامه در حال حاضر به دو صورت صادر می گردد. نوع اول: مختص اشخاص بالای پانزده سال ، که چهاربرگی در 4 صفحه و دو صفحه داخل جلد، محل الصاق عکس و بخشهائی مربوط به ثبت ازدواج و طلاق و درج مشخصات فرزندان و ثبت توضیحات و واقعه فوت خاص این نوع شناسنامه می باشد.
نوع دوم : ویژه اطفال و اشخاص کمتراز پانزده سال است که علاوه بر صفحات داخل جلد یک برگ در دو صفحه که منحصراً مشخصات فردی و محلی برای ثبت واقعه فوت در نظر گرفته شده است.
متاسفانه در مورد تاریخ شناسنامه در مازندران مطلبی رو پیدا نکردم و نظرات خودم رو خدمت شما ارائه می کنم. مطمئناً نظرات بنده دارای اشتباهاتی است که با نظرات ارزشمند شما اصلاح و تکمیل میگردد.
شناسنامه در بهشهر
زمانی که رضاخان اقدام به صدور شناسنامه در ایران نمود،فضای ایران از لحاظ سطح سواد و آگاهی مردم در سطح بسیار پایینی قرار داشت و با توجه به عدم وجود رسانه و سامانه های اطلاع رسانی، مردم از چگونگی این مسئله بیخبر بوده و در نتیجه تبعاتی در این کار بوجود آمد. همچنین با توجه به کم بودن افراد باسواد در سطح کشور، دولت مجبور به استفاده از افرادی برای ثبت شناسنامه میشد که دارای سطح سواد و آگاهی پایینی بوده و این امر در نتیجه کار که انتخاب نام خانوادگی مناسب برای شهروندان بود بوضوح خودنمایی میکند.
یکی از این تبعات انتخاب نام و نام خانوادگیهای عجیب و غریب و گاه حتی غیرقابل باور در سطح کشور بود. مسلماً همه ما در سطح مطبوعات و رسانه در طول شبانهروز برخی از نام خانوادگیهای عجیب و غریب را می بینیم یا میشنویم.
این مشکل در خطه شمال و مازندران نیز بوفور دیده میشود. بنده دوستانی از منطقه زاغمرز داشتم که فامیلیهای عجیب داشتند. مانند فامیلی «دارخال»، که در مورد این فامیلی میگویند زمانی که شخص برای تامین علوفه مورد نیاز دامهای خود به صحرا رفته و برگشته بود،مامور ثبت شناسنامه او را دیده و از او میپرسد:
- کجا بودی؟ و طرف مقابل میگوید: - بوردمه دار، خال هاکاردمه ( رفتم از درخت برگ چیدم). و آن مامور هم فامیلی دارخال را برای آن شخص بیچاره انتخاب میکند. یا مثلاً فامیلی « آبزن» که میگویند شخص از راه باغ برمیگشت که مامور از او میپرسد از کجا میایی و طرف مقابل میگوید بوردمه زمین ره او بزومه (رفتم زمین را آبیاری کردم) و مامور هم فامیلی آبزن را انتخاب میکند. فامیلیهای دیگری نیز از قبیل: هشتقد و ... وجود دارند که حتما شما هم شنیدهاید و هرکدام نیز وجه تسمیه عجیب و غریب دارند. این موضوع برمیگردد به: اولاً کم سوادی و کم اطلاعی ماموران ثبت شناسنامه و ثانیاً عدم اطلاعرسانی و آگاهی مردم از انجام این پروژه ملی
شناسنامه در متکازین
خوشبختانه با توجه به احترامی که مردم منطقه به ساکنین روستای متکازین داشتند، این موضوع در ثبت نام خانوادگی توسط ماموران هم دخیل بوده و فامیلیهای مناسبی در متکازین یافت میشود.
البته نقطه ضعف مهمی که در وضع فامیلی در روستا وجود دارد، عدم توجه به فامیلیت و قبیلهای بودن مردم روستا باعث شد برای فرزندان یک پدر فامیلیهای متفاوتی انتخاب شود. به نظر بنده یکی از این دلایل میتواند توجه به نام پدر یا پدربزرگ برای نام خانوادگی باشد. مثلاً حضرت آیتالله نصیری (ره) که حسینی بودند، مامور ثبت با توجه به نام پدربزرگ ایشان (سید نصرالله) فامیلی نصیری را برای ایشان در نظر میگیرند. این مسئله در روستا رواج یافت و ملاک انتخاب فامیلی نام پدر یا پدربزرگ شد. جالب اینجاست که مثلاً همه هم قبیلهای ها متکازین که سادات هم هستند فامیلیهای متفاوتی دارند. مثلاً میرامینیها با فامیلیهای: امینی، حسینی، خلیلی، باقری و ... بوده که در واقع همه از یک جد بوده و فامیلیهای آنها در واقع سید حسینی میباشد. (البته باید توجه داشت که شجره سادات متکازین به کدام یکی از ائمه معصومین سلامالله علیهم میرسد.)
در میرزاحسنیها همین مسئله دیده میشود. با اینکه همه از سادات هستند ولی فامیلیهای متفاوتی دیده میشود مانند: جباری،محمدی، رضایی و ...
یک خاطره جالب
بنده شنیدهام که ماموری که برای ثبت فامیلی به متکازین آمده بود بهایی بوده و به شدت به سادات حساس بود. به گونهای که اگر کسی میخواست فامیلی حسینی را انتخاب کند با او برخورد میکرد و از انتخاب فامیلی حسینی برای آن شخص امتناع میورزید. نقل است مرحوم حاج سید خلیل حسینی (خلیل عمو؛ پدربزرگ سردار شهید سید حمید(ابراهیم) حسینی) از مامور خواست تا فامیلی حسینی را برای ایشان انتخاب کند. آن مامور بهایی که بغض و کینه سادات و امام حسین (ع) را در دل داشت از این کار امتناع کرد و (اگر اشتباه نکنم) به ائمه اساعه ادب کرد. خلیل عمو با دیدن این وضع به شدت آشفته شد و آن مأمور بی دین را به زیر مشت لگد گرفته و به خوبی از خجالتش درآمد. البته اطرافیان در ظاهر میخواستند آن مامور را از زیر دست و پای حاج سید خلیل نجات دهند ولی در واقع موافق این بودند تا این شخص مغرض کتک مفصلی بخورد. البته این موضوع برای حاج سید خلیل گران تمام شد ولی با جمعآوری استشهاد و حمایت مردم، از این مخمصه نجات یافت. با این کار، هم فامیلی این مرد بزرگ حسینی شد و هماینکه آن مامور لعنتی تا حدی به سزای اعمال کثیفش رسید.
✅@BehshahrCity
🇮🇷 سیوچهارمین یادواره شهدای روستای پاسند🇮🇷
و شهدای جبهه مقاومت
در شب شام غریبان شهادت مظلومانه بیبیدوعالم حضرت فاطمه زهرا (سلامالله علیها)
سخنران:
🎙سردار حاج کمیل
🎤 مداح:
حاج پرویز رضوی
📆 زمان:
یکشنبه ۱۴۰۲/۹/۲۶ همراه با نماز مغرب و عشا
📌 مکان:
حسینیه شهدای روستای #پاسند
لینک آدرس محل یادواره:
https://nshn.ir/d0rbfxzKGFKX0z
@BehshahrCity
#خبر_فوری
#بنزین
درحال حاضر جایگاههای پاژ و عمادی #بهشهر بصورت دستی راهاندازی شد و بقیه جایگاهها به محض راهاندازی اطلاع رسانی میگردد.
@BehshahrCity
#خبر_فوری
در حال حاضر وضعیت جایگاه های سوخت در #بهشهر عادی و روان است.
#بهشهر_اشرف_البلاد
@BehshahrCity