ختم نهج البلاغه در ۲۷۰ روز 180.mp3
7.73M
🔊 ختم گویای نهج البلاغه در ۲۷۰ روز
🌺 سهم روز صد و هشتادم خطبه ۱۴۲ تا ۱۳۹
🌹ختم نهج البلاغه در ۲۷۰ روز. سهم روز صد و هشتادم
┄┄┅┅✿❀🌿🌼🌿❀✿┅┅┄┄
📜 #خطبه142 : (بعضی از شارحان نوشته اند: این خطبه بخشی از خطبه۱۲۶ میباشد.)
🔹شناخت جايگاه بخشش و احسان
♦️برای کسی که نابجا به ناکسان نيکی کند، بهره ای جز ستايش فرومايگان، توصيف سرکشان و اشرار و سخنان جاهلان بدگفتار ندارد و اينها نيز تا هنگامی که به آنها بخشش می کند ادامه دارد. دست سخاوتمندی ندارد، آن کس که از بخشش در راه خدا بُخل می ورزد. آن کس که خدا او را مالی بخشيد، پس بايد به خويشاوندان خود بخشش نمايد و سفره مهمانی خوب بگستراند و اسير آزاد کند و رنج ديده را بنوازد و مستمند را بهره مند کند و قرض وامدار را بپردازد و برای درک ثواب الهی، در برابر پرداخت حقوق ديگران، و مشکلاتی که در اين راه به او می رسد شکيبا باشد، زيرا به دست آوردن صفات ياد شده، موجب شرافت و بزرگی دنيا و درک فضايل سرای آخرت است ان شاء الله.
┄┄┅┅✿❀🌿🌼🌿❀✿┅┅┄┄
📜 #خطبه141
1⃣ پرهيز از شنيدن غيبت
♦️ای مردم! آن کس که از برادرش، اطمينان و استقامت در دين و درستی راه و رسم را سراغ دارد، بايد به گفته مردم درباره او گوش ندهد. آگاه باشيد! گاهی تيرانداز، تير افکَنَد و تيرها به خطا می رود؛ سخن نيز چنين است. درباره کسی چيزی می گويند که واقعيّت ندارد و گفتار باطل تباه شدنی است و خدا شنوا و گواه است. بدانيد که ميان حق و باطل جز چهار انگشت فاصله نيست.
2⃣ شناخت حق و باطل
♦️(پرسيدند، معنای آن چيست؟ امام(علیه السلام) انگشتان خود را ميان چشم و گوش گذاشت، و فرمود:) باطل آن است که بگويی شنيدم و حق آن است که بگويی ديدم.
┄┄┅┅✿❀🌿🌼🌿❀✿┅┅┄┄
📜 #خطبه140
🔹پرهيز دادن از غيبت و بدگويی
♦️ کسانی که گناه ندارند و از سلامت دين برخوردارند، رواست که به گناهکاران ترحّم کنند و شکر اين نعمت گزارند که شکرگزاری، آنان را از عيب جويی ديگران بازدارد، چرا و چگونه آن عيب جو، عيب برادر خويش گويد و او را به بلايی که گرفتار است سرزنش می کند؟. آيا به خاطر ندارد که خدا چگونه او را بخشيد و گناهان او را پرده پوشی فرمود؟ چگونه ديگری را بر گناهی سرزنش می کند که همانند آن را مرتکب شده! يا گناه ديگری انجام داده که از آن بزرگ تر است؟ به خدا سوگند! گرچه خدا را در گناهان بزرگ عصيان نکرده و تنها گناه کوچک مرتکب شده باشد، امّا جرأت او بر عيب جويی از مردم، خود گناه بزرگ تری است. ای بنده خدا، در گفتن عيب کسی شتاب مکن، شايد خدايش بخشيده باشد و بر گناهان کوچک خود ايمن مباش، شايد برای آنها کيفر داده شوی! پس هر کدام از شما که به عيب کسی آگاه است، به خاطر آنچه که از عيب خود می داند، بايد از عيب جويی ديگران خودداری کند و شکرگزاری از عيوبی که پاک است، او را مشغول دارد از اينکه ديگران را بيازارد.
┄┄┅┅✿❀🌿🌼🌿❀✿┅┅┄┄
📜 #خطبه139 : به هنگام شوریٰ (در سال ۲۳ هجری وقتی در شورای شش نفره تنها با تأييد داماد عثمان «عبد الرحمن» به عثمان رأی دادند و حقائق مسلّم را ناديده گرفتند، فرمود)
🔹ويژگيهای امام عليه السّلام (و هشدار از حوادث خونين آينده)
♦️مردم! هيچ کس پيش از من در پذيرش دعوت حق شتاب نداشت و چون من کسی در صله رحم و بخشش فراوان تلاش نکرد، پس به سخن من گوش فرا دهيد و منطق مرا دريابيد، که در آينده ای نه چندان دور برای تصاحب خلافت شمشيرها کشيده شده و عهد و پيمان ها شکسته خواهد شد، تا آن که بعضی از شما پيشوای گمراهان و پيرو جاهلان خواهيد شد.
┄┄┅┅✿❀🌿🌼🌿❀✿┅┅┄┄
🔰 #نماز_یکشنبه_ماه_ذی_القعده
نماز یکشنبه ذیالقعده نمازی مستحبی و چهار رکعتی(دو نماز دو رکعتی) که در یکی از روزهای یکشنبه ماه ذیالقعده خوانده میشود و فضائل بسیاری از جمله آمرزش گناهان و باایمان مردن برای آن در روایات آمده است.
🔶️چگونگی ادای نماز:
برای خواندن این نماز لازم است در یکی از یکشنبههای ماه ذیالقعده، غسل کرده و برای نماز وضو بگیرد و سپس دو نماز دو رکعتی مانند نماز صبح به نیت نماز یکشنبه ماه ذیالقعده بهجا آورد که در هر رکعت، یکبار سوره حمد و سه بار سوره توحید و یکبار سوره ناس و یکبار سوره فلق خوانده میشود و پس از پایان چهار رکعت، هفتاد بار استغفار کرده (گفتن ذکری مانند اَستَغفِرُ اللهَ و اَتوبُ إلیه) و آنگاه یکبار ذکر لا حول و لا قوة الا بالله بگوید و در پایان این دعا را بخواند:
«یا عَزِیزُ یا غَفَّارُ اغْفِرْ لِی ذُنُوبِی وَ ذُنُوبَ جَمِیعِ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ فَإِنَّهُ لَا یغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلَّا أَنْتَ»
🔶️فضیلت و برکات نماز:
برای نماز یکشنبه ماه ذیالقعده ثواب زیادی ذکر شده، از جمله از رسول اکرم(ص) نقل شده هر کس این نماز را به جا آورد، توبهاش مقبول و گناهانش آمرزیده میشود، دشمنان او در روز قیامت از او راضی شوند، با ایمان میمیرد، دین و ایمانش از وی گرفته نمیشود؛ قبرش گشاده و نورانی شده و والدینش از او راضی گردند؛ مغفرت شامل حال والدین او و ذریه او گردد؛ توسعه رزق پیدا کند؛ ملک الموت با او در وقت مردن مدارا کند؛ به آسانی جان دهد و...
※ #حرف_اول
• این قانون دنیاست!
همه میوه نمیشوند ...
آنانی میرسند که قصدِ میوه شدن داشتند!
سرشان را گذاشتند پایین،
و حواسشان به دور و برشان نبود!
گذشتند از گلبرگ و زینت و جلوه ...
تا اینکه بالغ شدند و رسیدند و میوهای شدند که قرار است بخشی از جان یک انسان باشد و به چرخهی ابد و جاودانگی برسد.
※ #حرف_دوم
• داشتم با خودم میگفتم، این انار تا اینجای راه را به سلامت رسید،
کمی که طاقت بیاورد، میرسد!
و چیده میشود!
برای رسیدن، باید طاقت داشت !
باید فقط سرگرم رسیدن بود!
همین .
※ #حرف_سوم
• و من جواب سؤالم را از این انار گرفتم!
قیمت این انار از میوه شدنش،
از موثر شدنش،
از رسیدنش به شأنی که خدا میخواست، پیداست!
این انار فرق میکند با شکوفههایی که ترجیح دادند جلوهگر بمانند تا بپوسند!
و همین برای رها کردنِ همهی زینتها کافیست.
※ #حرف_آخر
و قیمت انسان از میزان بالغ شدنش پیداست!
با قلب کثیف، کسی انار نمیشود!
آدمی گاهی فقط باید چند صبح دیگر را طاقت بیاورد،
تا بقیهی راه را نیز به سلامت برسد!
※ قیمت تو را،
و بهای خون دلی که بر تو گذشت را،
زیبایی انار درونت مشخص خواهد کرد.
انسان شناسی ۲۵۹.mp3
11.42M
#انسان_شناسی ۲۴۴
#آیتالله_حائری_شیرازی
#استاد_شجاعی
✘ من ۱۵ بار حج رفتم!
• این که چیزی نیست، اینبار که من برم کربلا، ۴۰ بارم تموم میشه !
✘ هفت ساله که توی چلهی نماز شب شرکت میکنم،
• اِی بابا ... من اصلاً یادم نمیاد شبی رو که تا سحر خوابیده باشم.
💥 خطـــــر سقوط ! احتیاط کنید 💥
#حکمت_26_نهج_البلاغه ( رنگ رخساره میدهد خبر از سر درون)
وَ قَالَ (علیه السلام): مَا أَضْمَرَ أَحَدٌ شَيْئاً، إِلَّا ظَهَرَ فِي فَلَتَاتِ لِسَانِهِ وَ صَفَحَاتِ وَجْهِهِ.
و فرمود (ع): هيچكس چيزى را در دل نهان ننمود، مگر آنكه، در سخن نابجايى كه از دهانش مى پرد، يا در صفحات چهره اش، هويدا شود.
6 #نهج_البلاغه ( #حفظ_اسرار_و_حسن رفتار )
وَ قَالَ (علیه السلام): صَدْرُ الْعَاقِلِ صُنْدُوقُ سِرِّهِ، وَ الْبَشَاشَةُ حِبَالَةُ الْمَوَدَّةِ، وَ الِاحْتِمَالُ قَبْرُ الْعُيُوبِ.
وَ رُوِيَ أَنَّهُ قَالَ فِي الْعِبَارَةِ عَنْ هَذَا الْمَعْنَى أَيْضاً [الْمُسَالَمَةُ خَبْءُ الْعُيُوبِ] الْمَسْأَلَةُ خِبَاءُ الْعُيُوبِ، وَ مَنْ رَضِيَ عَنْ نَفْسِهِ كَثُرَ السَّاخِطُ عَلَيْهِ.
و فرمود (ع): سينه عاقل صندوقچه راز اوست و خوشرويى دام دوستى است و برد بارى، #گورگاه زشتيها. و نيز روايت شده كه آن حضرت در بيان اين معنى فرموده است كه آشتى جويى، سرپوش عيبهاست. هر كه از خود #خشنود بود، خشم #گيرندگانش بسيارند.
🌹مرسی ڪه هستید🙃
مابه حضـورتون افتخارمیڪنیم
🌹خوشحالیـم ڪه بهترینهارو داریم👌
سپاس ازحضورشما#سروراڹ ڪَرامي👌
🌹حضورتاڹ باعث دلڪَرمي ماست
ادعا نميڪنیم بهترینیم😖
🌹امّا....🤗
مفتخریم کہ
🌹بهتریڹهاباماهستند🥰
ب جان ادمین ارشد راست میگم والا😂
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🛑🎥 نماهنگ «جانِ جهان» بهمناسبت دههٔ کرامت
آرزوی ما اینکه تا ظهور مهدی
به پای کشور امام رضا بمانیم...
ا﷽ا
🍃چـــــ۰ـــهــــــ۴ــل حـــــ📖ــــدیـــــث🍃 ۲۲
🔹حضرت امام رحمةاللهعلیه میفرمایند:
بیشترین چیزی که عزم انسان را سست میکند گوش دادن به تغنیّات است.
🔸استاد عابدی حفظهالله تعالی در باب مراحل سیر و سلوک بهترین نظریه را دارند:
باز شدن گوش و چشم سالک در عالم مانند باز شدن حواس نوزاد است.
نوزاد ابتدا که به دنیا میآید شامهاش به کار میافتد، بعد بینایی و بعد از آن شنوایی. انسان سالک هم همینطور است ابتدا شامهاش باز میشود، سپس بینایی و بعد از آن شنواییاش.
#چهل_حدیث
#امام_خمینی
#حدیث_اول
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖤🌹 بهترین مسیر خوشبختی 🌹🖤
#یادمون_باشه 🔖 ✖️خودم با چشمای خودم دیدم که..! ✖️خودم با گوشهای خودم شنیدم که ..! ✖️از خواهرم (که
این بحث هم از امشب ارائه میشه
ان شاالله
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حضرت علي (ع) در حكمت ۵۸ نهج البلاغه فرموده است: «المرأة عقرب حلوة اللسعه»؛ «زن عقربى شيرين نيش است». اما اميرالمؤمنين عليه السلام كه زن را ريحانه (گل خوشبو) مى داند قطعاً در صدد نكوهش زنان نيست بلكه اين جمله در واقع هشدارى است به زنان و مردان كه مراقب رفتارهاى خويش باشند.
خداوند متعال جمال و كشش خاصى را در زن قرار داده است و اين جذبه از همان زمان آغازين خلقت آدم و حوّا بوده است. چنان كه در روايات هم وارد شده است كه وقتى
خداوند پس از آدم حوّا را آفريد و چشم آدم به اين زن افتاد آن چنان جمالى در او ديد كه گفت: خدايا اين مخلوق زيبا كيست؟ من مى خواهم با او مأنوس و هم صحبت باشم و
زمانى كه صداى حوا را شنيد به حوّا گفت چقدر خلقت تو زيباست! بنابراين خداوند متعال جمال و كشش خاصى را در درون زن قرار داده است كه اين كشش باعث مى شود مردان گرايش خاصى نسبت به زنان احساس نمايند و زنان از اين دل ربايى و خوش صحبتى سوء استفاده كنند.
از اين رو اميرالمؤمنين عليه السلام با دقّتى كه به اين موضوع داشته اند خواسته اند با اين جمله حكيمانه مردان را از عواقب سوء گرايش هاى غيرمنطقى نسبت به زنان آگاه🙃
سازند. يعنى اگر چه آفرينش زن، شاهكار خلقت است و جذبه ها و جمال هاى دل ربايى دارد اما غرق شدن در اين امور و معطوف شدن توجه دائمى به آن مانند سم كشنده اى است كه انسان را از پا در مى آورد و موجبات هلاكت او را فراهم مى سازد و شايد از همين روست كه گفته شده است «من تعود أفخاذ النّساء لم يفلح»[1]؛ «اگر كسى به كامجويى از زنان عادت كند به فلاح و رستگارى نخواهد رسيد». پس همان طور كه ملاحظه مى شود اميرالمؤمنين عليه السلام نخواسته است به زنان توهين نمايند بلكه خواسته اند مردان
را نسبت به عواقب سوء زن پرستى آگاه سازند.🤨
اميرالمؤمنين عليه السلام درباره دنيا نيز بيانى مشابه با همين تعبير دارد: «فانما مثل الدنيا مثل الحية، لين مسها قاتل سمها»[2]؛ «دنيا مثل آن مار خوش رنگى است🤕 كه
رنگش زيبا، پوست آن بسيار نرم است اما درون آن سمّ كشنده اى است». آيا اين سخن حضرت امير عليه السلام مذمّت دنياست؟ 🤔دنيايى كه همه پيامبران، اولياء، حكيمان، عارفان، صالحان و شهيدان در آن به كمال رسيده اند؟! دنيايى كه مظهر حق و محل تجارت اولياى الهى و سجده گاه دوستان خدا تلقّى شده است؟ بديهى است كه على عليه السلام در مقام مذمّت دنيا نيست بلكه در صدد نكوهش جذب دنيا شدن و گرفتار آمدن در زرق و برق آن است. همانطور كه وقتى در عرف گفته مي شود: اتومبيل خطرناك است😬؛ نه اينكه
اتومبيل چيز بدى است بلكه منظور اين است كه راننده را توجه داده تا از آن به نحو عاقلانه استفاده نمايد[3].👌
📝 مجموعه #یادمون_باشه
✖️ بابام دو ساله سرِ سیگار کشیدنِ من، باهام قهره!
✖️ مامانم دو ماهه، سرِ مدل موهام، باهام قهره!
✖️ بابام از وقتی فهمید از دانشگاه اخراج شدم، دیگه هیچ وقت توی چشمام نگاه نکرد، و منو مخاطبِ مستقیم حرفاش قرار نداد!
و .....
★ ★★ ★
💥 آیا شما هم از این دسته والدین هستید؟
اگر پاسختون مثبته، بهتره بدونید؛
بدترین تنبیه برای فرزند، "قهر کردنِ طولانیِ" والدین هست، اما همین قهر کردن، گاهی میتونه مؤثرترین تنبیه باشه، بشرطی که؛
والدین آموخته باشند، از این نوع تنبیه،
ـ چگونه
ـ در چه هنگام
ـ و در چه مدت زمانی استفاده کنند!
✔️ #یادمون_باشه ؛
قهرهای طولانی، بعلّت تخریب شخصیت فرزندمون، ممکنه بذر کینه و لجاجت رو در درونشون بارور کرده، و گاهاً اونا رو نسبت به ما،
ـ بی عاطفه
ـ یا کینهتوز و لجباز، بار بیاره!
بستهی محتوایی زیر برای ارتباط بهتر شما با فرزندانتان پیشنهاد میشود:
※ ویدئو کلیپ :
کلیپ 1 / کلیپ 2 / کلیپ 3 / کلیپ 4 / کلیپ 5
※ استوری :
استوری 1 / استوری 2
※ پادکست
صوت 1 / صوت 2 / صوت 3 /صوت 4 / صوت 5 / صوت 6 / صوت 7 / صوت 8