با_هم_یاد_میگیریم
106 روز مانده به #اربعین
▪️بخش اول: خبرنگاری مقدماتی
▪️تعریف خبر یا خبر چیست؟
▪️خبر گزارشی از یک رویداد یا اتفاق است( مانند خبر درگذشت " ناگهانی آزاده نامداری مجری تلویزیون " و یا " خبر درگذشت علی انصاریان فوتبالیست و بازیگر سینما به علت کرونا " که دارای یک یا چند ارزش خبری ( شهرت، دربرگیری، مجاورت،بزرگی، عجیب و استثنایی،برخورد و تازگی ) و با استفاده از عناصر خبری ( چه کسی، کجا، در چه زمان، برای چه، چگونه و چرا ) که چگونگی ارائه این گزارش، تحت تاثیر عوامل ذیل تهیه و سپس منتشر میشود:
▪️1ـ عوامل درونسازمانی
خبرنگار: سلیقه خبرنگار، گرایش، زاویه دید و نگاه او در خبر تاثیرگذار است، لذا خبرنگار باید صادق باشد و حتی المقدور از دخالت ذهنیت خود در خبر بكاهد.
مدیران خبر: از طریق اعمال سیاست خبری و تشكیل جامعه خبری با معیارها و ارزشهای اجتماعی، سیاسی و… در رسانه خود بر فرایند خبر موثرند.
عوامل فنی: مانند میزان جا و اندازه در صفحه روزنامه و وقت و زمان در رادیو و تلویزیون.
▪️2ـ عوامل برونسازمانی
دولتها از طریق اعمال محدودیتهای قانونی
صاحبان سرمایه و آگهیها
گروههای صاحب نفوذ و فشار
منابع خبری مانند روابط عمومیها و خبرگزاریها
مخاطبان رسانه
9 اردیبهشت 1402
1️⃣
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
با_هم_یاد_میگیریم
106 روز مانده به #اربعین
▪️جلسه سوم: بخش اول
▪️چرا گفتم در قدم اول خبرنگار شویم و بعد مستندساز
2️⃣
هدایت شده از بلاگرها
با_هم_یاد_میگیریم
125 روز مانده به #اربعین
▪️جلسه چهارم: بخش اول
▪️عناصر خبری:
⏮ گردآوری اطلاعات یکی از اصلیترین و پایهایترین مراحل نگارش خبر است. یکی از روشهای مهم جمعآوری خبر پاسخ به عناصر ششگانه خبری است تا بدین ترتیب اطلاعات دقیق و به طور کامل جمع شده برای تنظیم خبری مناسب و جذاب استفاده شوند. این عناصر عبارتند از: که؟ کجا؟ کی؟ چه؟ چرا؟ چگونه؟ ذکر این نکته لازم است که هر کدام از عناصر خبری ممکن است با برخی از ارزشهای خبری مرتبط باشند؛ برای مثال عنصر خبری «که» با ارزش خبری شهرت یا عنصر خبری «کی» با ارزش خبری تازگی مرتبط است.
▪️که یا چه کسی
▪️کجا
▪️در چه زمانی
▪️چرا
▪️چه چیزی
▪️چگونه
7️⃣
هدایت شده از بلاگرها
#کارگاه_خبر_نویسی
▪️نمونه خبر:
⏮▪️تیتر خبر: رئیسی وارد دمشق شد
⏮ ▪️ لید خبر:
سید ابراهیم رئیسی که صبح امروز چهارشنبه 13 اردیبهشت 1402 با بدرقه محمد مخبر، معاون اول رئیسجمهور و با حضور حجتالاسلام والمسلمین محسن قمی معاون ارتباطات بینالملل دفتر مقام معظم رهبری و جمعی از اعضای کابینه، در پاسخ به دعوت رسمی رئیس جمهور سوریه و برای سفری دو روزه عازم این کشور شده بود، دقایقی قبل، با استقبال محمد سامر الخلیل وزیر اقتصاد و تجارت سوریه وارد فرودگاه بینالمللی دمشق شد.
8️⃣
هدایت شده از بلاگرها
▪️عناصر خبری:
▪️که یا چه کسی:
⏮▪️فرد یا افرادی که در ایجاد یک خبر نقش دارند باید معرفی شوند. عنصر خبری «که» (چه کسی) به عوامل مربوط به خبر اعم از عواملی حقیقی و حقوقی ارتباط دارد و تنها به فاعل رویداد محدود نیست و برخی اوقات به مفعول نیز اشاره دارد.
▪️کجا ( محل وقوع اتفاق رویداد):
⏮▪️عنصر خبری «کجا»، همانطور که از نام آن پیداست به محل وقوع رویداد اشاره دارد، مثلاً در کدام شهر سیل آمده و یا محل بروز تصادف رانندگی کجا بوده است. توجه داشته باشید که علاوه بر اینکه با ذکر محل وقوع رویداد، اطلاعات گفته شده در خبر مستندسازی خواهد شد بلکه به دلیل دارا بودن عنصر خبری مجاورت جغرافیایی برای مخاطبی که محل زندگی او به محل رویداد نزدیک است، مهم خواهد بود.
▪️کی یا چه زمانی:
⏮▪️ عنصر خبری کی «چه زمانی» به زمان وقوع رویداد اشاره دارد. انتشار به موقع خبر از مهمترین عوامل موفقیت یک خبر و جذب مخاطبان بیشتر است. عنصر خبری «چه زمانی» همراه ارزش خبری تازگی به زمان وقوع رویداد ارتباط دارند. پس خبرنگاران باید علاوه بر تلاش برای تهیه یک خبر مناسب با اطلاعات مستند، به تازگی و سرعت انتشار آن نیز توجه ویژه داشته باشند.
▪️چه:
⏮▪️عنصر خبری «چه» به معنای «چه چیزی» به ارزشهای خبری دربرگیری، برخورد، بزرگی و عجیب و استثنایی اشاره دارد. این «چه» میتواند وقوع سیل، زلزله، سانحه هواپیمایی، جنگ، صلح و برگزاری انتخابات شورای اسلامی و ریاست جمهوری و دیگر موارد باشد.
▪️چرا:
⏮▪️عنصر پنجم یا عنصر خبری «چرا» به چرای رویداد مربوط است یعنی اینکه دلیل وقوع یک رویداد چیست. البته در بسیاری از مواقع علت بروز یک رویداد یا حادثه حداقل در اوایل وقوع آن مشخص نیست. مثلاً در پی سانحه سقوط هواپیمایی دستکم در روزهای نخست علت وقوع حادثه سقوط مشخص نیست تا زمانی که تحقیقات بیشتری انجام شود و یا در پی قتل فردی، قاتل یا قاتلین و دلیل قتل در روزها و هفتههای اولیه مشخص نیستند. اینجاست که خبرنگار باید پیگیر ماجرا باشد و انتشار خبر را تنها به اعلام خبر قتل یا سانحه محدود نکند و در روزها و هفتههای آینده با پیگیری علت رخ دادن حادثه و اطلاعات تکمیلی را در سریعترین زمان ممکن و با اطلاعات مستند و درست در اختیار مخاطبان قرار دهد.
▪️چگونه:
⏮▪️ششمین و آخرین عنصر خبری «چگونه» است؛ یعنی به چگونگی بروز یک رویداد و جنبههای توصیفی آن اشاره دارد. به خاطر داشته باشید که در خبرهای تلویزیون به دلیل تصویری بودن آنها بیان این عنصر چندان ضرورتی ندارد چون مخاطبان شاهد تصاویر هستند اما در مطبوعات و رادیو به دلیل تصویری نبودن آنها، خبرنگار باید تا جای ممکن و بدون اشاره به موارد غیرضروری در بیان عنصر خبری «چگونه» تلاش کند.
9️⃣