eitaa logo
احکام تخصصی و به روز
1هزار دنبال‌کننده
3.3هزار عکس
4هزار ویدیو
40 فایل
لینک کانال👇👇👇👇 https://eitaa.com/joinchat/1244201028Caf3a0dc274 گروه پرسش و پاسخ👇👇👇 https://eitaa.com/joinchat/2102919389Ca8a381ab12 لینک گروه ادعیه https://eitaa.com/joinchat/889913605C377bc55dc5 💝اللهم عجل لولیک الفرج💝
مشاهده در ایتا
دانلود
👶حکم 👶 📤 پرسش کاربر در گروه: سلام. اگر جنینی که ناقص است ودکتر مجوز سقطش را داده است، سقط کنیم، گناه دارد؟ مرجع: رهبری. 📤پاسخ: از نظر اکثریت مراجع عظام، همچنین رهبری سقط جنين به خاطر ناقص الخلقه بودن، جایز نیست. نظر مراجع عظام نسبت به سقط جنین ناقص الخلقه:👇 ✍️آيه اللّه مكارم شیرازی: اگر در مراحل ابتدايى جنين باشد و به صورت انسان كامل در نيامده و هنوز روح در آن دميده نشده باشد و تولدش باعث مشقت و سختی شديد براى پدر و مادرش گردد، اشكال ندارد و بنابر احتياط ديه را هم بايد بدهند[1]. ✍️آيه اللّه فاضل لنکرانی: سقط جنین ناقص الخلقه جايز نيست مگر در موارد ضرورت.[2] ✍️بقیه مراجع عظام: سقط جنين بخاطر ناقص الخلقه بودن جنین جایز نیست.[3] 📚منابع: ۱. مكارم، استفتائات، ج ۱، س ۱۴۸۷. ۲. فاضل، جامع المسائل، ج ۱، س ۱۷۷۱. ۳. خامنه اى، اجوبه، س ۱۲۶۱؛ سيستانى، سايت، سقط جنين؛ بهجت، استفتائات پزشكى، سقط جنين، ص۴۳؛ صافى، جامع الاحكام، ج ۲، س ۱۴۱۰؛ دفتر: وحيد و نورى.
🌺حکم روزه ماه رمضان در زمان کرونا🌺 پرسش کاربر در گروه:📥 سلام خسته نباشید. کسی که درمنزل مریض کرونایی دارد وهمه اعضای خانواده هم کنارش بودند و احتمال دارد ناقل باشند و کرونا هم داشته باشند. آیا روزه گرفتن در این شرایط بر اعضای خانواده واجب است؟ پاسخ: 📤 روزه از واجبات دین اسلام است که از نظر همه مراجع عظام ترک آن ، تنها در صورتی جایز است که انسان گمان عقلایی پیدا کند که روزه گرفتن او باعث ۱.ایجاد بیماری در او می شود ۲. شدت گرفتن بیماری می شود ۳. افزایش پیدا کردن طول مدت بیماری و به تأخیر افتادن سلامتی او می شود بنابراین اگر انسان نسبت به این موارد بالا خوف داشته باشد و این ترس و نگرانی اش منشا عقلایی داشته باشد، می تواند روزه خود را افطار کند اما باید قضای آن را بجا آورد. نکته:👌 تشخیص ضرر داشتن روزه، بر عهده مکلف است. البته اگر مکلف از طریق گفته متخصصین متدین نیز به این اطمینان برسد، کفایت می کند. توجه 📣📣 اگر افراد به هر عنوان نتوانند روزه بگیرند، حق روزه‌خواری را در جامعه ندارد و حفظ حرمت ماه مبارک رمضان ضروری است. منبع: استفتائات مراجع.
🌺# ملاک_پاک_شدن_از_حیض🌺 پرسش کاربر در گروه:📥 سلام ایام حیض من همیشه ده روز بود، یعنی دهم که تمام می شد پاک می شدم ولی امروز روز نهم هست و هیچ ترشحی نیامده و کامل پاک هستم، آیا باید تا روز دهم صبر کنم یا اینکه امروز باید غسل کنم؟ مرجع : آیت الله خامنه ای. پاسخ:📤 سلام علیکم ملاک در پاک شدن از خون حیض، تعداد روز نیست، بلکه هر زمانی از داخل کاملا پاک بودید، باید غسل کرده و اعمال عبادی خود از قبیل نماز و روزه را بجا آورید. برای اطمینان از پاکی باید آزمایش کرد به این صورت که پس از قطع شدن خون، مقداری پنبه داخل فرج نماید و پس از کمی صبر و خارج نمودن، اگر تمیز بود حکم به پاک بودن کرده و غسل نماید. توضیحات بیشتر:👇👇 یک فکر اشتباهی که بین خانم ها رواج پیدا کرده، این است که خانم ها فکر می کنند باید حتما سر هفت روز یا ده روز یا سه روز پاک شوند، در صورتی که اصلا تعداد روز مهم نیست. ملاک تمام شدن مدت زمان حیض، پاک شدن کامل از خون حیض است. اگر خانم در هر زمانی از داخل آلوده نبود، می تواند غسل کرده و اعمال عبادی خود را انجام دهد، اما اگر بعد از غسل دوباره خون یا ترشحاتی که ادامه خون است را مشاهده کرد، باید دوباره بعد از یقین به پاکی، غسل را مجدد انجام دهد. نکته:👌 البته خون اگر بیشتر از ده روز باشد، حکم استحاضه دارد و حیض بیشتر از ده روز طول نمی کشد. 📚منبع: توضیح المسائل مراجع، م 506.
🌺 تشخیص_حیض🌺 پرسش کاربر در گروه:📥 سلام من همیشه ابتدای خون حیض دو روز فقط لکه بینی دارم و بعد خونریزی ام شروع می شود، آیا این دو روز هم جز حیض است؟ پاسخ:📤 سلام علیکم ملاک در حیض بودن استمرار داشتن آلودگی حداقل در داخل به مدت سه روز است. بنابراین اگر در این دو روز هر زمان خود را معاینه می کنید آلوده هستید، این دو روز هم حیض است، اما اگر در این دو روز لک می بینید و بعد مدتی حتی در داخل پاک هستید و بعد دوباره لک می بینید، استحاضه هستید و باید به احکام استحاضه عمل کنید و نماز و روزه خود را بجا آورید. توضیحات بیشتر: 👇👇 خیلی از خانم ها سوال می کنند که ابتدای شروع حیض لکه هایی می بینند که شرایط خون حیض مثل قرمز بودن خون، با فشار بودن و ... را ندارد، در این موارد چه باید بکنند؟ در پاسخ به همه این خانم ها باید گفته شود که از نظر همه مراجع عظام شرط اصلی در حیض بودن استمرار خون به مدت سه روز است، این استمرار معنايش اين نيست كه در تمام سه روز خون بيرون آيد، بلكه اگر در فضاى داخل فرج آلوده به خون باشد كافى است. بنابراین اگر خانمی حتی لکه های قهوه ای ببیند اما در طول سه روز یکسره در داخل آلوده باشد، آن لکه بینی ها همه جز حیض است. نکته:👌👌 فقط آیةاللَّه صافى می گوید اگر خون سه روز اول پشت سر هم نباشد به عنوان مثال دو روز خون ببیند و یک روز پاک شود و دوباره یک روز خون ببیند، بنابر احتیاط واجب در روزهایى که خون مى بیند، باید بین کارهاى مستحاضه و احکام حائض جمع کند و در روزهایى که خون نمى بیند، کارهایى که بر حائض حرام است، ترک کند و عبادت هاى خود را به جا آورد. البته ایشان احتیاط واجب داده اند و مقلدین ایشان مى توانند در این مسئله، به فتواى سایر مراجع تقلید عمل کنند. 📚منبع: توضیح المسائل مراجع، م 441 و دفتر: خامنه ای.
🌺 🌺 📥پرسش کاربر در گروه: سلام آیا بيدار كردن فرزندان برای نماز صبح واجب است؟ در صورتی که حتی از صدا زدن برای نماز صبح عصبانی و ناراحت می شوند؟ مرجع: آیه الله مکارم شیرازی. 📤پاسخ: سلام علیکم فرزند یا هر شخصی که به سن تکلیف رسیده است، به قصد امر به معروف و نهی از منکر واجب است بیدارش کنید، البته سعی کنید با ملایمت و مهربانی این کار را انجام دهید تا با دیدن عطوفت شما، ناراحت نشود و بلکه تشویق شود. نظر مراجع عظام در این مسأله:👇👇 📝آیت الله خامنه ای:در فرض سؤال اگر بیدار نکردن آنها موجب سهل‌انگاری و استخفاف به امر نماز باشد باید آنها را بیدار نمایيد وگرنه وظيفه‌ای نداريد 📝آیت الله زنجانی: بيدار كردن فرزندان و همسر و ديگران براي نماز صبح واجب نيست مگر اينكه خودشان چنين درخواستي داشته باشند و شخص در مورد نماز ديگران غير از تشويق و ترغيب قولی و فعلی وظيفه ديگری بر عهده ندارد. 📝 آیت الله سیستانی:اگر از روی سهل انگاری باشد، به عنوان امر به معروف لازم است. 📝 آیت الله مظاهری:اگر ناراحت می شوند واجب نیست. منبع: استفتائات مراجع.
🌺حکم نماز صبح در شب های مهتابی🌺 پرسش کاربر: آیا برای نماز صبح در شب های مهتابی لازم است نماز را با ده دقیقه تاخیر از اذان صبح بخوانیم؟ مرجع: رهبری. 📤پاسخ: سلام علیکم. از نظر اکثریت مراجع عظام و همچنین آیه الله خامنه ای زمان نماز صبح از طلوع فجر صادق تا طلوع آفتاب است و فرقی بین شب های مهتابی و غیر مهتابی در وقت نماز صبح تفاوتی نیست و لی مومنین جهت رعایت احتیاط در مورد وقت نماز صبح، ۵ الی ۶ دقیقه بعد از اذان صبحی که از رسانه ها پخش می شود، نماز صبح را بخوانند. البته این احتیاط مستحب است یعنی این تاخیر ۵ الی ۶ دقیقه بهتر است. نظر مراجع عظام در این مسأله:👇👇 📝آیات عظام:امام خمینی، شبیری زنجانی : طلوع فجر بین شب‌هاى مهتابى و غیر مهتابى فرق دارد و در شب‌هاى مهتابى فجر صادق دیرتر محقق مى‌شود و لذا در شب های مهتابی نماز صبح را بنابر احتیاط واجب باید دیرتر خواند. [2] 📝آیت الله مکارم شیرازی: وقت اذان صبح در شب هاى مهتابى و غیر مهتابى یکسان است و معیار، ظاهر شدن نور شفق در افق است، هرچند بر اثر تابش مهتاب نمایان نباشد.[3] نکته:👌👌 شبهای مهتابی یا «لیالی مقمره»، به شب هایی گفته می شود که در مقایسه با دیگر شبها روشن‏ تراند؛ به گونه‏ ای که تابش نور ماه مانع رؤیت فجر صادق در اول وقت طلوع آن می‏ گردد و رؤیت سپیده صبح در این شبها با کمی تأخیر (حدود ده دقیقه بر حسب نوسان نور ماه) امکان ‏پذیر است. بنابراین، علاوه بر شبهای سیزده تا هفدهم که قرص ماه به نسبت کامل و نور آن زیاد است، بر شب های پس از آن- تا نزدیک به اواخر ماه- نیز به جهت نزدیک شدن تدریجی ماه به افق شرعی شب های مهتابی اطلاق شده و حکم شب های مهتابی را دارند. 📚منابع: ۱. سایت هدانا برگرفته از استفتائات آیت الله العظمی خامنه ای. ۲. توضیح المسائل امام خمینى ، ص 621‌.سایت هدانا برگرفته از استفتائات آیت الله العظمی شبیری زنجانی. ۳. سایت هدانا برگرفته از استفتائات آیت الله العظمی مکارم شیرازی.
🌸حکم خواندن زیارت عاشورا در زمان حیض 🌸 📥پرسش کاربر در گروه: سلام آيا در زمان عادت ماهيانه خواندن زيارت عاشورا و انجام سجده آن اشكال دارد؟ 📤پاسخ: از نظر همه مراجع خواندن زیارت عاشورا و انجام سجده آن اشكالی ندارد.‌ آن چیزی که در زمان حیض حرام است، از نظر برخی مراجع عظام خواندن آیاتی است که سجده واجب دارند و از نظر برخی دیگر خواندن سوره هایی است که در آن سجده واجب وجود دارد. نکته:👌 فقط در چهار سوره نجم ، سجده، فصلت و علق سجده واجب وجود دارد. در بقیه سوره ها که سجده مستحبی است و همچنین زیارت عاشورا که سجده مستحبی است، خواندن آیه سجده دار یا سوره آن و خواندن زیارت عاشورا و انجام سجده هیچ اشکالی ندارد. 📚 منبع:
🌺حکم نشستن افراد روی صندلی در صف اول نماز جماعت🌺 📥پرسش کاربر در گروه: سلام آیا نشستن نفر اول در قسمت زنانه در نماز جماعت روی صندلی ، باعث ایجاد اشکال در نماز جماعت بقیه افراد می شود؟ 📤پاسخ: سلام علیکم. نشستن افرادی که روی صندلی هستند در صف اول یا نفر اول در قسمت زنانه، هیچ اشکالی به نماز دیگر افراد وارد نمی کند؛ چرا که نماز فردی که روی صندلی به خاطر عذر می نشیند مانند دیگر افراد صحیح و کامل است و هیچ اختلالی در اتصال برقرار نمی کند. نکته:👌👌 اینکه در نماز جماعت باید اتصال برقرار باشد به این معناست که اگر در نماز جماعت، بین مأموم و امام، یا بین مأموم و کسى که مأموم به واسطۀ او به امام متصل است کمتر از یک قدم بزرگ[حدود یک متر] فاصله پیدا شود، نماز جماعت او به هم نمی‌خورد، ولی اگر این فاصله بیش از این مقدار بود، نمازش فرادى می‌شود و صحیح است و باید حمد و سوره را خود بخواند و نماز را ادامه دهد. 📚منبع: امام خمینى، سید روح اللّٰه، توضیح المسائل محشی، ج‌1، ص 784.
🌺حکم 🌺 پرسش کاربر در گروه: حکم رفتن خانم پیش دکتر متخصص مرد چیست؟ پاسخ: اگر رجوع زن به متخصص مرد مستلزم نگاه یا لمس حرام نباشد، اشکالی ندارد. اما اگر این رجوع مستلزم نگاه یا لمس حرام باشد،طبق نظر همه مراجع اگر پزشک زن وجود نداشته باشد، می توان به پزشک مرد مراجعه کرد، اما در صورت بودن پزشک زن رجوع به مرد جایز نیست مگر اینکه احتمال خطر وجود داشته باشد، که در اینصورت مراجعه به مرد اشکالی ندارد. استفتائات مراجع عظام: همه مراجع (به جز سيستانى و تبريزى): اگر پزشک هم جنس وجود دارد نمی توان به غیر همجنس رجوع کرد و تخصص بيشتر باعث نمى شود كه زن به پزشك مرد مراجعه كند؛ مگر آنكه ضرورت و احتمال خطر در ميان باشد.۱ آيات عظام تبريزى و سيستانى: اگر پزشک هم جنس وجود دارد نمی توان به غیر همجنس رجوع کرد ولی اگر تخصص پزشك مرد در آن بيمارى بيشتر باشد، مراجعه به او اشكال ندارد.۲ 📚منبع [۱]. بهجت، احكام و استفتائات پزشكى، ص30، س4 و 8، ص 33، س 18؛ نورى، استفتائات، ج1، س943 و 933 و 956؛ خامنه اى، اجوبه الاستفتائات، س 1303؛ امام، استفتائات، ج3، نظر، س42 و 43؛ فاضل، جامع المسائل، ج1، س2091 و 2087؛ مكارم، استفتائات، ج1، س803 و 1567؛ دفتر: وحيد. [۲]. سيستانى، پزشكى، س1 ، م21؛ تبريزى، استفتائات، س1545.
🍂🍂حکم اپیلاسیون🍂🍂 پرسش آیا بدن جایز است؟ پاسخ طبق نظر تمامی مراجع تقليد كردن و دست زدن به عورت ديگري (به غير از همسر) جايز نيست و حرام مي باشد. اپیلاسیون نیز با لحاظ دو شرط جایز است: اول اینکه این کار ضرری نداشته باشد. که تشخیص این ضرر نداشتن به عهده ی خود شخص یا متخصصان می باشد. دوم اینکه مستلزم کار حرامی نباشد؛ یعنی نگاه یا لمس حرام در بین نباشد. اما اگر ضرر داشته باشد یا مستلزم نگاه حرام باشد اشکال دارد. در نتیجه عورت جایز نیست،چون مستلزم نگاه حرام است ولی زایل کردن موهای زیر بغل و مانند آن، به وسیله ی هم جنس مانعی ندارد. 📚استفتائات آيت الله مكارم شيرازي.
لینک کانال. در ایتا👇👇👇👇 https://eitaa.com/joinchat/1244201028Caf3a0dc274 گروه پرسش و پاسخ👇👇👇 https://eitaa.com/joinchat/3990683729C6536c5b1f2 💝اللهم عجل لولیک الفرج💝 تقدیم به ساحت مقدس قدس عالم امکان مهدی صاحب الزمان(عجل االله تعالی فرج) 🌺🍀🌺🍀🌺🍀
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا