#یادداشت_۱۹۴
۲۷ اسفند ۱۴٠۳/ سال پنجم
روغنهای قرآن، حیوانات خانگی قرآنی و بی برنامگی محفل!
اولا این را بگویم که بنده از طرفداران جدی برنامه خوب و جریانساز محفل هستم. هر روز بخشهایی از این برنامه را دیده ام، با بسیاری از صحنه هایش گریسته و دلم برای عظمت #کتاب_خدا پر کشیده. اما سخن در این است که چگونه قرآن را وارد لایه های عمیق تر زندگی کنیم؟ گنجینه ای که حضرت آقا امیرالمؤمنین علیه السلام درباره آن فرموده اند: #یَنٰابِیعُ_الْعِلْمِ وَ بُحُورُه: کتاب چشمه ها و دریاهای دانش(خطبه ۱۸۷ نهج البلاغه شریف)
می توان گفت بهترین راه برای آموزش و استفاده از دریاهای دانش قرآن، #مسئله_محوری است. یعنی مسائل و مشکلات مان را به محضر قرآن ببریم و پاسخ بگیریم. حضرت #شکافنده_دانشها، امام باقر علیه السلام فرموده اند: آیات قرآن، مخازن علم، و کلید آن #سؤال است(الکافی ج۲ص۶٠۹/ الخصال ج۱ص۲۴۴). در واقع انسانی که بدون پرسش به محضر قرآن رسد، به صیادی ماند که بدون قلابْ ماهیگیری کند!
جلسات قرآنی با این مبنا، باید محفل گفت و گو از #مسائل_کلان بشریت، و راه حل های کتاب خدا باشد. اساسا در این منظر است که #شفا بودن کلام الله معنا می شود(آیه۸۲ إسراء/آیه ۴۴ فصلت). اگر دردی و مشکلی در این سوی نباشد، چگونه قرآن می تواند گره گشایی کندُ شفا باشد؟
حال تنها چیزی که با این توضیحات باقی مانده، تهیه #نقشه_نظام_مسائل است. در واقع به میزانی که این نقشه، جامع تر و به مشکلاتی بزرگ تر بپردازد، قرآن را کمّاً و کیفاً وارد زندگی اصناف بیشتری از مردم می کند. در اینجا و از باب نمونه به چند مورد از مسائل بنیادین عصرمان اشاره می کنم.
۱. #اقتصاد_در_قرآن:
برنامه و طراحی خالق انسان برای معیشت برترین مخلوق چیست؟ در این زمینه حداقل ده سرفصل وجود دارد که یکی از گرانقدر ترین آن رهنمودها، #آیه_هفتم_سوره_حشر است. این آیه در تضاد بنیادین با تمامی ارکان نظام ظالمانه #سرمایه_داری است و می فرماید: ثروت نباید در دست اغنیاء در تداول و گردش باشد!(اینجا)
۲. #محیط_زیست_در_قرآن:
تمدن مدرن، یک سبک زندگی زباله ساز را به بشر تحمیل کرده(اینجا). راهکار آیات قرآن برای حفظ آیات طبیعت خدا چیست؟ در این زمینه هم بحثهای فراوانی در کتاب الهی موجود است. مثلا چه خوب بود اگر پانزدهم اسفند و #روز_درختکاری، برنامه محفل به محوریت معرفی #درختان_قرآنی برگزار می شد(اینجا). آنهم وقتی قرار است که یک میلیارد درخت در ایران عزیز کاشته شود.
۳. #سلامت_در_قرآن
بشر مدرن یک موجود مریض است. انسان بی پناهی که اسیر #قارونهای_داروفروش شده. و چه غوغایی در قرآن خدا برای مسئله سلامت برپاست. در این زمینه یکی از دهها سرفصل بسیار جذاب دریای دانش وحی، موضوع #روغنهای_قرآنی است: روغن زیتون عظیم الشان، روغن شحم گاو و روغن دنبه گوسفند که در صریح آیات الهی معرفی شده(اینجا).
۴. #حیوانات_خانگی_در_قرآن:
یکی دیگر از بحثهای جذاب و داغ دنیا، موضوع همزیستی انسانُ حیوان است. حیوانات خانگی هم یکی از مهم ترین ابعاد این مسئله هستند. چقدر می توانست جذاب، نو و مفید باشد، اگر دو سه روز را در محفل، به قرائت و بررسی آیات قرآن در این زمینه اختصاص می دادند. حیوانات بسیار پربرکتی مانند گاو، اسب، شتر، بز، بلدرچین، گوسفند و #کبوتر(آیه۵نحل/۶۶نحل/۲۱مؤمنون/ کتاب شریف کافی ج۱۳ باب الدواجن). وقتی این حیوانات بسیار پر خیرُ برکت را به مردم معرفی نمی کنیم، عده ای گمان می کنند که جز #سگ_بازی انتخاب دیگری ندارند!
به این فهرست می توان مسائل متعددی را افزود. مثلا مشاغل برتر در قرآن، #ظهور و آینده بشریت، مقایسه تاریخ بشری در قرآن به محوریت انبیاء علیهم السلام، با قرائت نادرست کنونی از تاریخ به محوریت پادشاهان، شاخصه های خوشبختی در قرآن با تمرکز بر اصطلاح #مفلحون، در مقایسه با شاخصه های ناقص توسعه انسانی سازمان ملل، زمین و مالکیت آن+ احکام گرانقدر #احیای_موات، پول در قرآن و دیگر موضوعات.
اگر محفل این سرفصل ها را طرح کند، قرآن را در جایگاه حقیقی خود، وارد یک #جنگ_تمدنی_سازنده خواهد کرد. تازه در آن زمان است که فریاد قارون ها و جریانهای #مافیایی داخلُ خارج، از دست قرآن بلند خواهد شد. در حال حاضر اما اینگونه نیست. چرا که تمرکز اصلی محفل بر مباحث اخلاقی است، آنهم از نوع فردی و بریده از زیرساختهای اجتماعی. قرائتی از قرآن که #ابوسفیانها، ترامپ ها و قارونها مشکل چندانی با آن ندارند، و این برای من بسیار تلخ است.
محفل باید کارشناسانی که نگاه تمدنی دارند را جذب و از تعداد قُرّاء بکاهد. همینطور در شاخصه های انتخاب میهمان برنامه هم تجدیدنظر کند. فی المثل در کنار مهمانان کنونی، کسانی که به صورت خُرد _نه کارخانه ای_ در کار تولید #روغنهای_طَیِّب و سلامتْ آفرین حیوانی هستند هم، می توانند یک مهمان قرآنی عالیُ جذاب باشند و قص علی هذا.
@besalamen_amenin
۲۷ اسفند
#در_محضر_پدر علیه السلام
برداشتهایی از نهج البلاغه
#جرعه_سوم: جامعیت دین!
اختلاف دیدگاه ها یکی از مهم ترین مسائل حیات بشری است. تا جاییکه خداوند متعال می فرماید: انسانها دائما در #اختلافند، مگر کسی که رحمت الهی شامل حال او شود(آیات۱۱۸و۱۱۹ سوره هود). از ریشه های اساسی این دگر اندیشی ها و اختلافات، می توان به میزان #جامع_نگری و دایره پرسش از وحی الهی اشاره کرد. تصور کنید شخصی در تمام عمر علمی خود، صرفا متمرکز بر آیات و روایات مربوط به نماز بوده، یا زکات یا... .
این فرد به صورت طبیعی از سایر عرصه های دین، بی اطلاع یا کم اطلاع خواهد بود. و همین #نگاه_بخشی و ناقص است که منشأ بسیاری از مشکلات شده. جالب اینکه امام علیه السلام در هجدمین خطبه کتاب نور می فرمایند: «پرورگارتان یکی است، پیامبرتان یکی و کتابتان یکی! آیا خدا دستور به اختلاف نظر داده؟ یا #دین_ناقصی فرستاده و از شما تکمیلش را خواسته! یا دین خدا ناقص نبوده و پیامبرش در ابلاغ آن کوتاهی کرده؟ حال آنکه در کتابش می فرماید: ما در قرآن به همه چیز پرداخته ایم(۳۸انعام/۸۹نحل)».
۲۹ اسفند ۱۴٠۳/ قوچان، خراسان رضوی
@besalamen_amenin
۲۹ اسفند
وَ اللَّـهُ الَّذِي أَرْسَلَ الرِّياحَ فَتُثِيرُ سَحاباً فَسُقْناهُ إِلى #بَلَدٍ_مَيِّتٍ_فَأَحْيَيْنا بِهِ الْأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِها كَذلِكَ #النُّشُورُ
الله کسی است که بادها را میفرستد تا ابرها را به حرکت درآورند و ما نیز آنها را بارور کرده و به سرزمینهای مرده میبریم تا زمین مرده را زنده گردانیم. زنده شدن در روز قیامت نیز چنین است. سوره فاطر - ۹
یادداشت مشابه: و خدا کسی است که چراگاه را آفرید!
https://eitaa.com/besalamen_amenin/1061
#ربیع_الأنام #حیات #حیاط #درخت_آلوچه
@besalamen_amenin
۲۹ اسفند
از من بپرسید پیش از آنکه از دست بروید
https://eitaa.com/besalamen_amenin/569
مدیریت آب و #کشاورزی حضرت آقا امیرالمؤمنین علیه السلام
https://eitaa.com/besalamen_amenin/49
سری جدید یادداشت های کانال با عنوان #در_محضر پدر علیه السلام، کوتاه نوشت هایی از نهج البلاغه
جرعه اول: طب اسلامی
https://eitaa.com/besalamen_amenin/1071
جرعه دوم: طبقه بندی دانش
https://eitaa.com/besalamen_amenin/1082
جرعه سوم: جامعیت دین
https://eitaa.com/besalamen_amenin/1095
۲۹ اسفند
جایگاه بسیار عظیم الشان سوره #إنّا_أنزلنا
عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ الثاني علیه السلام، قَالَ : «یَا مَعْشَرَ الشِّیعَةِ، خَاصِمُوا بِسُورَةِ «إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ » تَفْلُجُوا فَوَ اللّهِ، إِنَّهَا لَحُجَّةُ اللّهِ تَبَارَکَ وَ تَعَالی عَلَی الْخَلْقِ بَعْدَ رَسُولِ اللّهِ صلی الله علیه و آله، وَ إِنَّهَا #لَسَیِّدَةُ_دِینِکُمْ، وَ إِنَّهَا #لَغَایَةُ_عِلْمِنَا .
امام محمد تقی علیه السلام فرمود: ای گروه شیعه: با سوره «انا انزلناه» (با اهل سنت) مخاصمه و مباحثه کنید تا پیروز شوید، بخدا که آن سوره پس از پیغمبر حجت خدای - تبارک و تعالی - است بر مردم و آن سوره #سرور_دین شماست (بزرگترین دلیل مذهب شماست) و #نهایت_دانش ماست (زیرا کاشف از شب قدر است و در آن شب مکنونات علمی برای ما هویدا میگردد).
کتاب شریف کافی جلد یک، باب الحجة حدیث۴۴۴
@besalamen_amenin
۲۹ اسفند
#احیای_موات و ما أدریک ما إحیای موات!در این باره ان شاءلله یادداشتی آماده خواهم کرد!
#هیئت_مسئله_محور
#علیکم_بالاحداث
#الگوی_پیشرفت_اسلامی
در کنار هیئت های عمومی کنونی، باید به سمت #هیئت هایی با موضوع و مخاطب خاص پیش برویم!
#مدارس_تمدنی_کوچک
#فقط_از_أمیرالمؤمنین_بپرس
@besalamen_amenin
۱ فروردین
بسلام آمنين
بسم الله #حضرت_آقا: دست به قلمها تولید محتوا و اندیشه کنند که اینکار، امروز از دفاع سخت افزاری مهم
🌺📚🌺📚🌺📚📚🌺📚🌺📚🌺📚🌺
یادداشت خوب یکی از نوجوان های #هیئت_مسئله_محور ما😍📚
درباره اهمیت نویسندگی و #کتابت در اسلام، مفصلا برای این بچه ها توضیح میدم. دیشب بهشون گفتم: یکی از انواع سه گانه جهاد که حضرت آقا امیرالمؤمنین علیه السلام تو وصیت نامشون فرمودند، #جهاد_با_زبانه! ازونجا که زبان، گزارشگر قلب آدماست، بخواین وارد این نوع از جهاد بشین، باید قلبتونو تقویت کنید! و یکی از مهم ترین راههای #تقویت_قلب هم نویسندگی و کتابته(الکافی ج۱ص۵۲)
#هیئت_های_مسئله_محور
#مدارس_تمدنی_کوچک
#فقط_از_امیرالمؤمنین_بپرس
@besalamen_amenin
۱ فروردین
9.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بسم الله الرحمن الرحیم
#آب_مبارک_باران🌺😍🌹
یکی از نکات بسیار مهم و جالب اینه که تو قرآن، #۹شيءمبارک و پربرکت معرفی شده که یکیش #آب_بارانه😍! یعنی خدا به قرآن عظیمش هم میگه مبارک، به آب باران هم گفته مبارک!
بر اساسی روایاتی که داریم، بهترین و پرخاصیت ترین آب باران، همینه که این موقع سال از آسمون الهی نازل میشه😊💐
وَ نَزَّلْنا مِنَ السَّماءِ #ماءً_مُبارَكاً فَأَنْبَتْنا بِهِ جَنَّاتٍ وَ حَبَّ الْحَصِيدِ: و از آسمان آب بابرکتی نازل کردیم تا بهواسطۀ آنها باغها و دانههای درو شده را برویانیم. سوره ق آیه ۹
@besalamen_amenin
۳ فروردین
سلام و درود خدا بر استاد عزیز و دوست داشتنی مان #شیخ_حسین_انصاریان بزرگوار. یادش بخیر! روزهایی که از حوزه مروی تهران به #حسینیه_هدایت می آمدیم و از منبرتان نور می گرفتیم.
از شما چه پنهان که بنده نیز گرفتار همین حسُ حال تلخم. اما به عنوان شاگردی کمترین می پرسم: آیا با رحم کردن، مشکلات حل خواهد شد؟ مگر می شود به زیرساخت های مدرن #طاغوتی جامعه توجه نکردُ به صرف موعظه، امید گره گشایی و حل مشکلات داشت؟
ساختارهای اقتصادی حاکم بر جامعه، تولید بی عدالتی، فقر و گرانی می کنند! ساختارهای بهداشتی تولید مریضی می کنند و ساختارهای آموزشی پرورشی با محروم کردن از #علوم_نافعه، تولید بیسوادی. معماری آپارتمانی ما، تولید بی حیایی، ساختارهای متمرکز کارخانه ای ما تولید #غذای_خبیث می کنند و قس علی هذا. در چنین فضایی تا حد زیادی نمی شود رحیم بودُ اهل انسانیت، حتی اگر بخواهید!
بله، ما در هر صورت مختاریم، اما ساختارها، بسترساز اخلاق خوبُ بدند، #دایره_اختیار انسانها را محدود یا وسیع می کنند و #جهت آنرا تعیین! و تمام حرف در همین کلام است!
ماشینی را تصور کنید: با سرعت سیصد کیلومتر و تنها یک جاده در پیش رو که به جهنم ختم میشود(تمدن مدرن). اینکه راننده چه کسی باشد، چقدر میتواند سرنوشت مسافران را تغییر دهد؟؟ بنده کمترین فکر میکنم که #هدایت و اسلام، جمع سه عامل است: راه، ماشین و راننده! و ما پس از نیم قرن از انقلاب، در بسیاری از موارد، فقط راننده را عوض کرده ایم!!!!!
#الگوی_پیشرفت_اسلامی
#دستگاه_دانشی_جدید
#فقط_از_امیرالمؤمنین_بپرس
@besalamen_amenin
۳ فروردین
بسم الله الرحمن الرحیم
امروز به دلیل فوت یکی از عزیزان، راهی #بهشت_رضای_مشهد شدم. در این زمینه یادداشتی نوشته بودم که خواندنش خالی از لطف نخواهد بود:
نوع مدیریت مسئله #قبرستان در اسلام چگونه است؟ چه اشکالات بنیادینی بر مدیریت متمرکز و کلان قبرستان وارد است؟
#اینجا_بخوانید👇
دفن یکی از مهم ترین سرچشمه های عبرت و تربیت در مدیریت شهری مدرن
https://eitaa.com/besalamen_amenin/110
۵ فروردین
در مسیر #بهشت_رضا، به زیارت یار صدیق و خاص حضرت آقا امام رضا علیه السلام، یعنی جناب #اباصلت_هروی رفتم. ازیشان روایات مهمی به نقل از امام علیه السلام نقل شده که یکی از مهم ترین آنها، همین روایت تمدنی مشهور و بسیار بنیادین است. بنده کمترین فکر می کنم این روایت گرانقدر، تعیین کننده مهم ترین وظیفه شیعیان است! این روایت، اصلی ترین #راهبرد_زندگی هر شیعه و محب اهل بیت علیهم السلام است:
عَنْ حَمْدَانَ بْنِ سُلَيْمَانَ عَنْ عَبْدِ اَلسَّلاَمِ بْنِ صَالِحٍ اَلْهَرَوِيِّ قَالَ: سَمِعْتُ أَبَا اَلْحَسَنِ عَلِيَّ بْنَ مُوسَى اَلرِّضَا عَلَيْهِ السَّلاَمُ يَقُولُ رَحِمَ اَللَّهُ عَبْداً أَحْيَا أَمْرَنَا فَقُلْتُ لَهُ وَ كَيْفَ يُحْيِي أَمْرَكُمْ قَالَ يَتَعَلَّمُ #عُلُومَنَا_وَ_يُعَلِّمُهَا اَلنَّاسَ فَإِنَّ اَلنَّاسَ لَوْ عَلِمُوا مَحَاسِنَ كَلاَمِنَا لاَتَّبَعُونَا
عبدالسلام بن صالح معروف به #اباصلت_هروی می گوید: از امام رضا جان شنیدم که فرمودند: رحمت خدا بر کسی که امر ما، حکومت ما و جایگاه ما را در بین مردم زنده کند! پرسیدیم چگونه این کار را کند؟ حضرت فرمودند: #دانشهای_ما را بیاموزد و به مردم آموزش دهد. چرا که اگر بشریت خوبیهای کلام ما را می دانستند، حتما پیرو ما می شدند
(عیون اخبار الرضا ج۱ص۳٠۷)
این روایت یکی از اصلی ترین منابع ما برای تاکید بر نویسندگی و #کتابت است. چرا که نوشتن، ابزار نشر دانشهای قرآنُ اهل بیت است. یادداشتی که در این زمینه نوشته بودم:
حزب اللهی بی قلم؟؟؟ هذا شيء عجيب!
https://eitaa.com/besalamen_amenin/682
۵ فروردین
به وقت #طیبات_خوری در راهپیمایی😍✊
امروز صبح برا بچه ها خریدم. #سنجد یکی از پیشرفته ترین مخلوقات خداست😊. امام صادق علیه السلام می فرمایند: گوشت سنجد، گوشت انسان را مىروياند، استخوانش استخوان را و پوست آن پوست را. علاوه بر آن معده را گرم و تمیز مىكند. همانطور که سنجد امان از بواسير، ضعف و سستى است، به ساقها نيرو مىبخشد و رگ جذام را دفع مىكند(کافی شریف ج۶ص۳۶۱)
شاید مهم ترین مسئله در مواجهه با دشمن، #جامع_نگری باشد. با #دستگاه_کارشناسی حاکم بر سازمان غذا و دارو که #خبیثات تولید میکند، نمی توان به جنگ حداکثری با دشمنان ایمان رفت.
طرحینوباید!
@besalamen_amenin
۸ فروردین