راوی میگوید: از امام موسی بن جعفر علیهما السلام پرسیدم:
آیا میّت از خانوادهاش دیدار میکند؟ فرمود: بله؛ پرسیدم: هر چند وقت؟ فرمود: بنا به منزلتی که نزد خداوند دارد، در هر جمعه یا هر ماه یا هر سال. پرسیدم: به چه شکلی نزد آنها میآید؟ فرمود: به صورت پرندهای لطیف که بر دیوار خانههای شان مینشیند و بر آنان اشراف مییابد.
به نظر میرسد این که حضرت فرمود:به صورت پرندهای لطیف، یک نوع تمثّل در قالب و تجسم ارواح است.
امام صادق (ع) میفرماید: «اذا کانَ یومَ الجُمعةِ و یوما العِیدَینِ امَرَ اللهُ رضوان خازن الجنان ان ینادی فی ارواح المؤمنین و هم عرصات الجنان: انّ اللهَ قَد اذنَ لَکم الجُمعةَ بالزیارةِ الی اهالیکُم و احبائکم مِن اهلِ الدُنیا»؛
روز جمعه و عید فطر و قربان که میشود، خداوند به رضوان نگهبان و مأمور بهشت دستور میدهد که در میدان بهشت برزخی به ارواح مؤمنان اعلام نماید که خداوند به شما اجازه داد که جمعه را به زیارت خانواده و دوستان که در دنیا هستند برود. بعد خداوند به رضوان دستور میدهد برای هر فردی شتری از شترهای بهشتی آماده کنند در حالی که این شتر از زبرجد سبز پوشیده شده و نیز به پارچههای بهشتی تزئین شده، بعد خداوند دستور میدهد اهل آسمانها از آنها استقبال کنند. در چنین فضایی فرشتگان هر آسمانی از آنها استقبال میکنند، بعد از آن ارواح از آسمان با استقبال پایین میآیند در وادی السلام پشت کوفه فرود میآیند.
سپس آن حضرت فرمودند:«ثم ینفرقون فی البلدان و الاعصار حتی یزوروا اهالیهم الذین کانوا معهم فی دار الدنیا و معهم ملائکة تصرفون وجوههم عما یکرهون النظر الیه الی ما یجبون و یزورون حفر الابدان حتی ما اذا صلی الناس و راح اهل الدنیا الی منازهم من مصلاهم، نادی فیهم جبرئیل بالرحیل الی غرفات الجنان قیر حلون»
بعد از آن ارواح مؤمنان در شهرهایشان پخش میشوند تا کسانی را که در دنیا با آنها بودند، زیارت کنند و فرشتگانی ارواح مؤمنان را همراهی میکنند و در این رفت و آمد اگر ارواح مؤمنان با جیزهایی برخورد کردند که باعث ناراحتی مؤمنان شود، فرشتگان چهره آنها را از آنچه دوست ندارند به آنچه دوست دارند متوجه میکنند.
و این مسافرت عالم برزخ ارواح مؤمنان گودالهای قبرهای خود را مشاهده میکنند حتی مکانی را که مردم در آنجا نماز (میت) خواندند و بعد به طرف منازل خود رفتند آنجا را روح میت میبیند.
بعد از آنکه ارواح مؤمنان اقوام و بستگان و دوستان را در این اعیاد (روز جمعه، فطر و قربان) دیدند، جبرئیل به آنها اعلام میکند که به خانهها و محلهای بهشتی خود در عالم برزخ برگردید.
در بررسی روایات می بینیم که این دیدار مخصوص مومنان نیست بلکه افراد به بنا بر درجه ای و اعمالی که در دنیا داشته اند می تواند به دیدار خانواده خود بروند و حتی انسان هایی که اعمال شایسته نداشته اند به دیدار خانواده خود رفته و وقتی اعمال شایسته ای از آنها می بینند حسرت می خوردند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بلند پرواز باشید ...
❣بلند پرواز که باشید دیگر سنگهایی که به طرفتان پرتاب میشوند، هرگز به شما نخواهند رسید.
❣حتی ابرها هم نمیتوانند بر شما ببارند تا پرهایتان را خیس کنند! چون بالاتر از ابرها به پرواز درآمدهاید و هیچوقت زیر سایه کسی قرار نخواهید گرفت.
❣آسمان حق شماست،
پس تا میتوانید بلندتر بپرید ...
❣گوش نسپارید به سخن کسانی که مخالف بلند پروازیاند، آنها همانهایی هستند که حتی قادر نیستند به بلندی یک خانه به پرواز درآیند! و ترس از پرواز همیشه زمینگیرشان میکند ...
❣آسمان حق شماست...
#شبتون_بخیر
اَللّهُــــمَّ_عَجـِّــل_لِوَلیِّــــکَ_الفَـــــرَج🎋
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴🏴🏴
17 رجب شهادت مظلومانه امین ولایت حضرت احمد بن موسی علیهالسلام تسلیت باد
کبوتر ها سلامم رو برسونید🌸🤚
─┅═༅🍃🖤🍃༅═┅─
💐 #شهادت_شاهچراغ🕯🕯🕯
#هفدهم_رجب
#ماه_رجب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌧☔️
✨🌿ذکر مهم آیت الله بهجت برای گشایش در امر#ازدواج جوانان
⁉️سوال:
چگونه در #جمعهای_فامیلی با کسی که #غیبت می کند مواجه شویم؟🤫
✍پاسخ:
1️⃣اگر کسی دارد #غیبت می کند و مخاطبش کس دیگر هست و شما فقط بطور اتفاقی (در حال عبور یا...) به گوشتان میخورد گناهی برای شما نوشته نمیشود.
2️⃣اگر #مخاطب او شما هستید در صورت امکان باید #رد غیبت کنید. مثلا بگویید شاید آن شخص (غایب) منظورش چیز دیگری بوده یا کارش به دلیل دیگری بوده یا... و اگر قابل توجیه نیست مثلا بگویید آدم خوبی بنظر میرسدشاید تا الان توبه کرده باشد.
3️⃣در هر دو مورد فوق اگر شرایط نهی از منکر فراهم هست نهی از منکر کنید.
👌#نکته: بطور کلی نوع #برخورد با شخص #غیبت_کننده به وضعیت شما و متکلم و شرایط محیط بستگی دارد. برخی نمونه های مواجهه با فرد غیبت کننده:
👈گاهی میشود گفت: حرف و حدیث دیگران رو رها کن. از خودت بیشتر بگو خوش باشیم.
👈گاهی بگویید: ... حالا اون کارش درست یا غلط شما الان با این حرفها هم اعصاب خودت رو خرد می کنی و هم گناه او رو به گردن می گیری.
👈گاهی می شود گفت: من شما رو #میشناسم.شما آدم مومنی هستی و غیبت کردن #بهت_نمیاد🙏. و...
👈گاهی هم (اگر حرف شما تاثیر ندارد) میشود بدون اینکه چیزی خطاب به او بگویید کلا بحث را عوض کنید. بعنوان مثال:😉👇
🍁... راستی #عروسی خواهرتون چه روزی افتاد؟ ...
🍁... #دیشب ما رفتیم مسجد آنقدر هوا گرم بود که...
🍁 و یا #خطاب به فرزند کوچکتان که دارد میوه ها را می خورد: مریم جون! بسه دیگه! 😁دلت درد میگیره! ( و همزمان میتوانید از جای خود بلند شوید و بچه را بغل کنید و به اتاق دیگری ببرید که کلا سررشته کلام و غیبت آن شخص از هم بپاشد).
و...
#سلام_امام_زمانم😍✋
دارد از جاده صدای جرسی می آید
مژده ای دل که مسیحا نفسی می آید
منجی ما به خداوند قسم آمدنی ست
یوسف گم شده، ای اهل حرم! آمدنی ست
تعجیل در ظهور و سلامتی مولاعج پنج #صلوات
💚اَلَّلهُمـّ؏جِّللِوَلیِڪَالفَرَج💚
🔴 ریزشها و رویشها در زمان ظهور
🔵 قيام امام زمان ارواحنا فداه هم مانند سایر قيام های اهل حق در طول تاریخ شامل ریزش ها و رویش ها میشود کما اینکه در جریان فرآیند عاشورا هم تا لحظات پایانی شاهد ریزش ها و رویش ها بودیم در جریان قيام امام عصر علیه السلام نیز این اتفاق رخ خواهد داد.در همین رابطه طبق حدیثی از امام صادق عليه السلام نقل شده است که :
🔺 إذا خرجَ القائمُ عليه السلام خَرجَ مِن هذا الأمرِ مَن كانَ يرى أنّهُ مِن أهلِهِ ، ودخلَ فيهِ شِبْهُ عَبَدَةِ الشَّمسِ والقمرِ
🔹 زمانى كه قائم عليه السلام قيام كند كسانى كه گمان مى شود از خاندان او هستند ، از صف آن حضرت خارج مى شوند و افرادى به مانند خورشيد و ماه پرستان به صف او در مى آيند.
📚 الغيبة للنعماني ج ۱ ص ۳۱۷
🌕 که البته در تفاسیر منظور از افرادي شبیه خورشيد و ماه پرستان نصرت برخی از یهودی ها و مسیحی ها به امام عصر عنوان شده است.
🔴 براستی سرنوشت و عاقبت ما در یاری امام چه خواهد شد ؟ آیا ما تا انتها در این مسیر خواهیم ماند ؟
🔹 و چه زیبا امام رضا علیه السلام فرمود:
🔺 خدایا ( در زمینه خدمت و یاری رسانی به امام زمان ) شخص دیگری را جایگزین ما نکن که این تبدیل هر چند برتو آسان است ولی برما بسی گران خواهد بود.
📚 فرازی از دعای امام رضا برای امام زمان/ مفاتیح الجنان بعد از دعای عهد
#امام_زمان
🔴 عظمت استغفار
🔵امام زمان(عج)خطاب به ابن مهزیار:
🌺 يابْنَ الْمَهْزِيارِ! لَوْلاَ اسْتِغْفارُ بَعْضِکُمْ لِبَعْضٍ، لَهَلَکَ مَنْ عَلَيها، إلاّ خَواصَّ الشّيعَةِ الَّتي تَشْبَهُ أقْوالُهُمْ أفْعالَهُمْ.
🔸 اگر طلب مغفرت و آمرزش بعضي شماها براي همديگر نبود، هرکس روي زمين بود هلاک ميگرديد، مگر آن شيعيان خاصّي که گفتارشان با کردارشان يکي است.
📚 مستدرک ج ۵ ص ۲۴۷
برادرم
حواست هست🤔
وقتی میگویند : #حجاب و #عفاف،
نگاه و ذهنت فقط بسوی زنها نرود!!!
خودت را هم وارسی کن!
افکارت را هم بسنج!...
آیا نگاهت را ارزیابی کرده ای⁉️
قلبت در جمع زنان، چه در فضای مجازی ،چه حقیقی، چقدر آلوده می تپد⁉️
صبر کن🤚
کمی آهستهتر
حیا و حجاب ،فقط مخصوص زنان نیست!
بعنوان یک مرد مسلمان،👇
چقدر عفیفانه گفـتهای⁉️
چقدر عفیفانه پوشیدهای⁉️
چقدر عفیفانه کار کــردهای⁉️
چقدر عفیفانه نـــگاه کردهای⁉️
چقدر عفیفانه زندگـی کردهای⁉️
#حجاب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وقتی مسلمان شدم حقیقت را پیدا کردم👆
🌼 الله حقیقت رو بمن نشون داد۔
🔶فهمیدم مسیح خدانیست
#حقیقت
#تازه_مسلمان
#تصویری
#اعتقادی
⭕️ «هیلاریا بالدوین» نویسنده آمریکایی با انتشار این عکس تو اینستاگرامش بعد از ۶ تا بچه گفته بازم بچه میخوام! 👏
💢 مادر بودن چیزی از ارزشهای یک زن کم نمیکنه ... 👌
#فرزندآوری
.
🌸 @rkhanjani
#تلنگر
اگه دختری عکساشو نمیذاره
تو پیج یا پروفایلش...
دلیلش این نیست که زشته ؛ یا تیپ نداره!
شاید چیزی داره که خیلیا ندارنツ
مثلا : حــــــــــیا💚
🌸 @rkhanjani
🍃امام ما
ما برای خودمان خدایی ساختهایم که دلمان میخواهد؛ خدایی که با دلمان راه میآید، خواستههایش را با خواستههایمان وفق میدهد، از کنار چیزهایی که خوشمان نمیآید، به راحتی میگذرد. خودش را پایین میآورد به قدری که حتّی با هوا و هوسمان همراه شود. ما با این خدا مشکلی نداریم و او هم هیچ گاه مزاحم ما نمیشود.
قصۀ ما و خدا انعکاس پیدا کرده بر قصۀ ما و تو. ما برای خودمان امامی ساختهایم که دلمان میخواهد. امامِ دلخواه ما، مزاحم خواستههایمان نیست. تو اگر بیایی و امام دلخواهمان نباشی، ما با این ایمان دست و پا شکستهای که داریم، یقین بدان تو را کنار میزنیم و باز هم منتظر مینشینیم تا امام دلخواهمان بیاید.
قصۀ ما و تو خیلی ترسناک است. دعا کن روزی بیاید که جسارت کنار گذاشتن امام دلخواهمان را پیدا کنیم.
شبت بخیر امام ما!
#شب_بخیر
#بهانه_بودن
#محسن_عباسی_ولدی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در جهاد تبیین چه چیزی را باید تبیین کنیم؟
#جهاد
#جهاد_تبیین
✳️✳️ ۱۰ فرمان رسانه ای دشمن
✅✅ ده فرمانی که رسانههای #دشمن روی آن متمرکز هستند و همه روزه از سوی ارتش رسانهای ناتو در لندن، واشنگتن، پاریس و تلآویوو روی آن کار میشود:
🔺 ۱) مخفی کردن پیشرفتهای ایران
🔺 ۲) ضریب دادن به مشکلات و نارساییها
🔺 ۳) بزرگنمایی پیشرفتهای دشمن و کشورهای متخاصم
🔺 ۴) تسری دادن فساد یک یا چند مسئول به همه نظام و انقلاب
🔺 ۵) ناامید کردن مردم از بهبودی اوضاع
🔺 ۶) کشته سازی در اعتراضات و تجمعات و شورشها
🔺 ۷) تمسخر روحانیت با اندک بهانه ای
🔺 ۸) ترویج و تبلیغ آدم ناکارآمد و بیعرضه در انتخابات
🔺 ۹) فساد مسئول منتخب مردم مساوی با فساد نظام و حاکمیت
🔺 ۱۰) توهین و تخریب قهرمانان سیاست و خدمت به کشور و جلوگیری از الگو شون آنها
🖌پ.ن:
باید این #ده_فرمان مورد توجه مبلغین و فعالین فرهنگی سیاسی جامعه باشد و برای روشنگری افکار عمومی ضمن تبیین نقشه دشمن، نمونه هایی از مصادیق آن را ذکر کرده و بصیرت بخشی کنند.
#سواد رسانه ای
#جهاد تبیین
#بصیرت افزایی
🌼 پرسش:
من شنيده ام که خداوند از روح خود در ما دميده، لطفا کمي توضيح دهيد.
🌼 پاسخ:
در آیة شریفه ۲۹ سوره حجر خداوند می فرماید:
«وَ نَفَخْتُ فِیهِ مِن رُّوحِى؛ از روح خود در آن دمیدم.»
همانطور كه در صفات الهی اثبات می شود داشتن جسم و یا هرگونه تركیب دیگر برای خداوند متعال محال است. چرا كه برای موجودی مجرد و بی نیاز مطلق، نوعی نقص به حساب می آید. اما اینكه آیه كریمه روح دمیده شده را به خدای متعال نسبت می دهد فقط برای تكریم و عظمت روح انسانی است كه به اصطلاح ادبیات عرب آن را اضافه تشریفی می خوانند چنانكه در «بیت الله » نمی گوئیم خدای متعال كه زمان و مكان برایش بی معناست خانه ای دارد و آن كعبه است و یا ماه مبارك رمضان كه «ماه خدا» خوانده می شود. همه از این نوع هستند كه برای تكریم و عظمت به خداوند نسبت داده شده اند.[۱]
عظمت روح انسانی از این جهت است كه این روح در صعودش توانائی و استعداد رسیدن به بالاترین كمال را دارد و می تواند به عظمتی دست پیدا كند كه هیچ مخلوقی یارای رسیدن به آن مرتبه را نداشته باشد.
در ضمن در آیة ۸۵ سوره مباركه اسراء سخن دیگری در مورد روح انسانی وجود دارد كه می فرماید:
«وَ یَسْئَلُونَكَ عَنِ الرُّوحِ قُلِ الرُّوحُ مِنْ أَمْرِ رَبِّی؛ از تو درباره روح سؤال می كنند بگو روح تحت امر پروردگار من است.»
که طبق این آیه شریفه روح مخلوق خداوند است و به امر آن حضرت به وجود آمده است.
و در آیه شریفه ای كه سیر آفرینش انسان را بیان می كند پس از سیر تكامل مراحل جسمانی از آفرینش روح سخن می گوید كه:
«ثُمَّ خَلَقْنَا النُّطْفَةَ عَلَقَةً فَخَلَقْنَا الْعَلَقَةَ مُضْغَةً فَخَلَقْنَا الْمُضْغَةَ عِظاماً فَكَسَوْنَا الْعِظامَ لَحْماً ثُمَّ أَنْشَأْناهُ خَلْقاً آخَرَ فَتَبارَكَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخالِقینَ [مومنون/۱۴] آن گاه آن نطفه را علقه گرداندیم، پس آن علقه را به صورت پارهگوشتى درآوردیم، پس آن پارهگوشت را استخوانهایى ساختیم و بر استخوانها گوشت پوشاندیم، سپس او را با آفرینشى دیگر پدید آوردیم پس همیشه سودمند و بابركت است خدا كه نیكوترین آفرینندگان است.»
در این آیه سیر آفرینش انسان منجر به خلقت روح می شود؛ بنابراین روح انسانی موجودی تحت امر الهی و مخلوق خداست نه اینكه بخشی از خدا باشد.
علامه طباطبائی در تفسیر سترگ المیزان در ذیل این آیه شریفه (وَ نَفَخْتُ فِیهِ مِن رُّوحِى) ضمن بحث از معنای آیه و تفسیر آن چند روایت نیز نقل می كند كه برای روشن شدن بحث ذكر می شود:
۱. در تفسیر عیاشی از محمد بن مسلم از ابی جعفر (امام باقر) ـ علیه السلام ـ روایت كرده است كه گفت: من از حضرت از معنای آیه و نفخت فیه من روحی سؤال كردم فرمود: خداوند روحی را خلق فرموده و از آن در آدم ـ علیه السلام ـ دمید.
۲. در همان كتاب از ابی بصیر از ابی عبدالله ـ علیه السلام ـ روایت كرده است كه در ذیل آیه شریفه و نفخت فیه من روحی... فرمود: خداوند موجودی را خلق كرد و روحی را هم آفرید، آنگاه به فرشته ای دستور داد آن روح را در كالبد بدمد، نه اینكه بعد از نفخ، چیزی از خدای متعال كم شده باشد و این از قدرت خدا است.[۲]
پس براساس آنچه بیان شد مقصود از روح الهی كه در هنگام خلقت در انسان دمیده شده است، خلقت خاصی است كه از جانب خداوند و امر آن حضرت صورت پذیرفته است كه این روح منشاء علم، تفكر و عقل و اراده بشر به شمار می آید و استعداد و توان آن به حدی است كه می تواند صاحبش را به بالاترین كمالات برساند اگر قدر بداند و خویش را ارزان نفروشد. که خدای متعال برای عظمت دادن و ارج گذاردن به روح، آن را به خود نسبت داده است و الا هرگونه تركیب و جزء برای خداوند محال و بی معناست تا چه رسد جزئی كه جدا شود.
[۱]. علامه طباطبائی، تفسیر المیزان، ج ۱۲، ص ۱۵۵.
[۲]. علامه طباطبائی، تفسیر المیزان، ج ۱۲، ص ۲۵۱.