✋پرورش احساس
♦️نمونهای دیگر از این سنت الهی
مرحوم آیتاللّه محمدتقی مصباح یزدی در جلسۀ درس اخلاق ویژۀ ماه مبارک رمضان در دفتر مقام معظم رهبری در قم، دربارۀ جنگ 33 روزه بین رژیم غاصب صهیونیستی و حزباللّه لبنان فرمودند: در جنگ 33روزه اتفاقاتی افتاد که جز به صورت امداد غیبی قابل تفسیر نیست.
من از شخص سیدحسن نصراللّه شنیدم که گفت: اسرائیلیها به نیروهای حزباللّه حمله میکردند، ولی پس از عقبنشینی نیروهای حزباللّه، نیروهای اسرائیلی پیشروی نمیکردند. دلیل را که از سربازان اسرائیلی جویا شدند، آنها گفتند که مردانی با لباسهای سفید، با شمشیر با ما میجنگند... سربازان اسرائیلی قضیۀ جنگیدن مردانی با لباسهای سفید به همراه شمشیر را در مصاحبه با شبکههای اسرائیلی گفتند و در جنگ 33روزه داستانهای عجیبی اتفاق افتاد که مصادیق امداد غیبی زنده شد».
در شرایط کنونی، سخن ما با مردم جهان این است که اگر همین یک آیه از قرآن را زندگی کنید و به پروردگار بیهمتا ایمان داشته، به همۀ ملزومات ایمان پایبند باشید، به شرط اینکه سستی نکنید و با تلاش به کار خود ادامه دهید، مطمئناً کمک و نصرت الهی را خواهید دید و درنهایت، به پیروزی میرسید.
مانند مردم مظلوم فلسطین و غزه که با تلاش و تحمل سختیهای جنگ و با کمک مقاومت اسلامی که فقط چند گروه کوچک از نظر تعداد و تجهیزات هستند، توانستند در مقابل ارتش اسرائیلی مقاومت کنند که خود را جزو برترین و بزرگترین قدرتهای نظامی جهان میدانست. انشاءاللّه به فرمودۀ مقام معظم رهبری که دوباره در دیدار اخیر خود در کنگرۀ 24000 شهید پایتخت فرمودند: فلسطین پیروز میشود و خداوند عالم این پیروزی را تضمین کرده است و فرموده است: «قَدۡ أافلح المومِنُونَ» بهیقین، پیروزی نهایی با مؤمنان است.
♦️رفتارسازی
🔸آیه مورد بحث ما غیر از اوضاع سخت جنگی، در اوضاع عادی زندگی هم کاربردی است. ما در بسیاری از مراحل زندگی نیاز داریم که کسی همین حرف خداوند در این آیه را در گوشمان تکرار کند و بگوید «تلاشت را بکن! ناراحت نباش؛ تو پیروز میشوی».
🔸مثلاً وقتی به جوانی که زمان ازدواجش فرا رسیده، یا به پدر و مادرهایی که جوان دم بخت دارند، میگوییم: چرا مقدمات ازدواج را فراهم نمیکنید، میگویند: حاجآقا! شما در این کشور زندگی نمیکنی؟! از قیمت خوراک و پوشاک و مسکن خبر نداری؟! با این قیمتها مگر میشود ازدواج کرد؟!
🔸اینجا باید همین آیه را برایشان بخوانی و به او بگویی: بیا با هم قرآن را زندگی کنیم. چرا میترسی؟! خداوند میفرماید: «ولا تهنوا ولا تحزنوا وأنتم ٱلاعلون إن كنتم مؤۡمنين. تو تلاشت را بکن و سستی نکن؛ در چنین حالتی اگر به رزاقیت خداوند ایمان داری، خداوند تو را پیروز میکند.
🔸میگویند: حاجآقا! بیخیال! با دلار 50 تا 60 هزار تومانی رزّاقیت خدا یعنی چی؟!
یکبار به جوانی گفتم: اگر رئیس بانک مرکزی به شما بگوید: اگر ازدواج کنی، به شما یک وام دومیلیارد تومانی بلاعوض میدهم، قبول میکنی ازدواج کنی؟ گفت: حاجآقا! شما نصف این وام بلاعوض را هم برای من جور کنی، من قول میدهم همین امروز ازدواج کنم. تازه جای یک زن، دو تا زن میگیرم! به او گفتم: یعنی خداوندی را که مدیریت همۀ این عالم در دست اوست، به اندازۀ رئیس بانک مرکزی قبول نداری؟!
🔸 او در قرآن خطاب به من و تو فرموده است: ﴿و انکحوا الایامی منکم و الصالحین من عبادکم و امائکم ان یکونوا فقراء یغنهم اله من فضله و اله واسع علیم»؛ مردان و زنان بیهمسر خود را همسر دهید؛ همچنین غلامان و کنیزان صالح و درستکارتان را اگر فقیر و تنگدست باشند. خداوند از فضل خود، آنان را بینیاز میسازد؛ خداوند گشایشدهنده و آگاه است.
🔸خدای دلارهای 3000 تومانیِ چهارده پانزده سال پیش، همان خدای دلار 50 تا 60 هزار مسئولان در فراهم کردن اوضاع بهتر اقتصادی برای عموم مردم ذرهای کم نمیکند؛ بلکه عرض ما این است که در این ماه مبارک رمضان یاد بگیریم قرآن را زندگی کنیم. پروردگار میفرماید: «ولا تهنوا ولا تحزنوا وأنتم ٱلاعلون إن كنتم مؤۡمنين»؛ای بندگان من! سستی نکنید و ناراحت نباشید. شما برترید، اگر اهل ایمان باشید.
📚@besooynoor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✋
اگر کسی افطار و سحر را با این سوره آغاز کند اجر شهیدی را دارد که در خون خود غلطیده باشد....
🎙حجة الاسلام رفیعی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👌 پروفسوری از دانشگاه توکیو بخاطر عظمت #روزه مسلمان شد
🍃🌹🍃
⏰یک دقیقه و ۴۱ ثانیه را از دست ندهید
#روشنگری
#رمضان
📚@besooynoor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آدمیزاد به امید زنده است، مومن هم همینطور! ✨
توضیحات استاد چیتچیان رو درباره آیه ۱۳۹ آل عمران بشنویم.
#مسطورا
#فرصت_زندگی_با_آیهها
📚بسته روز چهارم ماه مبارک رمضان
@besooynoor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
۲.بزرگترین آفت، نا امیدی است...
🔖 «وَلَا تَهِنُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَأَنْتُمُ الْأَعْلَوْنَ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ»
#استادعابدینی
#زندگی_با_آیه_ها
📚@besooynoor
بسم الله الرحمن الرحیم
جلسه پنجم: ایمانِ گاهگاهی و دلبخواهی!
موضوع : ایمان و پایبندی دائمی به تعهدات
✋انگیزهسازی
🌹فَلَا وَرَبِّكَ لَا يُؤْمِنُونَ حَتَّىٰ يُحَكِّمُوكَ فِيمَا شَجَرَ بَيْنَهُمْ ثُمَّ لَا يَجِدُوا فِي أَنْفُسِهِمْ حَرَجًا مِمَّا قَضَيْتَ وَيُسَلِّمُوا تَسْلِيمًا
🌹به پروردگارت سوگند که آنان مؤمن حقیقی نخواهند بود، مگر آنکه تو را در آنچه میان خود نزاع و اختلاف دارند، به داوری بپذیرند؛ سپس از حکمی که کردهای، در وجودشان هیچ دلتنگی و ناخشنودی احساس نکنند وبه طور کامل تسلیم شوند.
♦️شأن نزول آیۀ 65 سورۀ نساء
یکی از صحابۀ اثرگذار در تاریخ صدر اسلام چه در زمان حیات رسولاللّه صلی الله علیه و آله و چه بعد از شهادت ایشان، «زبیربنعوام» است که از مهاجران بود و با پیامبر صلی الله علیه و آله نسبت فامیلی داشت. مادر او «صفیّه» دختر عبدالمطلب بود. لذا او پسرعمۀ پیامبر صلی الله علیه و آله بودمحسوب میشد.
🔸میگویند روزی زبیربنعوام با یکى از انصار (مسلمانان مدینه) بر سر آبیارى نخلستانهاى خود که در کنار هم قرار داشتند، اختلافى پیدا کرده بود. هر دو براى حل اختلاف، خدمت پیامبر صلی الله علیه و آله رسیدند. از آنجا که باغستان زبیر در قسمت بالاى نهر و باغستان انصارى در قسمت پایین نهر قرار داشت، پیامبر صلی الله علیه و آله به زبیر دستور داد: اوّل او باغهایش را آبیارى کند و بعد مسلمان انصارى (و این مطابق همان سنتى بود که در باغهاى مجاور هم جریان داشت). اما مرد انصارى بهظاهر مسلمان از داورى عادلانۀ پیامبر صلی الله علیه و آله ناراحت شده و گفت: آیا این قضاوت به خاطر آن بود که زبیر عمهزادۀ توست؟! پیامبر صلی الله علیه و آله از این سخن بسیار ناراحت شدند، به حدّى که رنگ رخسار مبارکشان دگرگون شد. در این موقع آیۀ 65 سورۀ نساء نازل شد.
🔸خداوند میفرماید: فَلَا وَرَبِّكَ لَا يُؤْمِنُونَ حَتَّىٰ يُحَكِّمُوكَ فِيمَا شَجَرَ بَيْنَهُمْ ثُمَّ لَا يَجِدُوا فِي أَنْفُسِهِمْ حَرَجًا مِمَّا قَضَيْتَ وَيُسَلِّمُوا تَسْلِيمًا
به پروردگارت سوگند که آنان مؤمن حقیقی نخواهند بود، مگر آنکه تو را در آنچه میان خود نزاع و اختلاف دارند، به داوری بپذیرند؛ سپس از حکمی که کردهای، در وجودشان هیچ دلتنگی و ناخشنودی احساس نکنند، و به طور کامل تسلیم شوند.
زمانی در زمرۀ «يُؤۡمِنُونَ» خواهید بود که در مقابل هر حکمی که از پیامبر خدا؟ص؟ میشنوید، حتی اگر به مذاقتان خوش نیاید، «وَيُسَلِّمُواْ تَسۡلِيمٗا» باشید.
🌴@besooynoor
✍️به این نکته در داستانی بسیار زیبا اشاره شده است. میگویند:
حکیمی فرزندی پرخور داشت و پیوسته او را از بسیار خوردن نهی کرد و نصیحت نمود که سیری زیاد شخص را رنجور میکند. فرزند گفت: ای پدر! نشنیدهای که خداوند در قرآنش چنین دستور فرموده: «وَكُلُواْ وَٱشربُواْ »؛ بخورید و بیاشامید؟ گرسنگی مرد را میکشد. اهل دقت و ظرافت گفتهاند: به سیری مردن، به که گرسنگی بردن. (یعنی انسان از سیری بمیرد، بهتر است از اینکه گرسنگی بکشد). پدر گفت: ای فرزند! اندازه نگهدار و آیۀ کریمه را به طور کامل تلاوت کن که فرمود: «وَكُلُواْ وَٱشربُواْ وَلَا تسرفُوٓاْۚ».
«کُلوا و اشربوا» حلقۀ گوش کرد «و لاتُسرفوا» را فراموش کرد
✋پرورش احساس
🔹از این ایمان گاهبهگاه و دلبخواهی در روایات اهلبیت علیهم السلام بسیار نهی شده است.
روایتی را از امام صادق ع در ذیل همین آیۀ مورد بحث دیدم؛ حقیقتاً ترس همۀ وجود مرا دربرگرفت میفرماید:
«وَاللَّهِ لَوْ آمَنُوا بِاللَّهِ وَحْدَهُ وَأَقَامُوا الصَّلَاهْ وَآتَوُا الزَّکَاهْ ثُمَّ لَمْ یُسَلِّمُوا لَکَانُوا بِذَلِکَ مُشْرِکِینَ»؛ به خدا سوگند، اگر به خدای یکتا ایمان بیاورند و نماز بهپا دارند و زکات دهند، امّا در برابر خداوند تسلیم نشوند، به خاطر این عمل خود، مشرک خواهند بود.
«ثُمَّ تَلَا هَذِهِ الْآیَهْ...»؛ سپس همین آیۀ 65 سوره نساء را تلاوت کردند.
🔹امام معصوم ع قسم جلاله یاد میکند که عدهای نماز میخوانند، زکات میدهند، اما مشرک خواهند بود؛ چرا؟! چون در برابر خدا تسلیم نیستند «وَيُسَلِّمُواْ تسلیما» را ندارند. ایمان گاهبهگاه و دلبخواهی دارند.
🔹ترس این روایت در اینجاست که اگر نگوییم خیلی، باید بگوییم بعضی از ما که سالیان طولانی مدعی ایمان به پروردگار هستیم، ایمانمان اینگونه شکل گرفته است. اهل نماز است؛ به فقرا کمک میکند؛ اما شب عروسی خودش، خواهر یا برادرش، فرزندانش، نوههایش، برای خدا شریک قائل میشود و دنبال هوای نفس خود میرود. «أَرَءَیتۡ مَنِ ٱتَّخَذَ إِلَٰهَهُۥ هَوَىٰهُ أَفَأَنتَ تَكُونُ عَلیهِ وَكِيلًا». آيا ديدى آن كسى را كه معبود خود را هواى نفس خويش قرار داده است؟!
🔹یا خدای نکرده شرک داریم یا برخی جاها کفر داریم؛ یعنی خدای در مسجد را میبینیم، ولی خدای در منزل را نمیبینیم! نماز جماعت اول وقتش در مسجد ترک نمیشود؛ به انجام مستحبات مقیّد است؛ غالب روزهای ماه رجب و شعبان را روزه گرفته، اما بداخلاق است؛ زبانش بسیار به فحش و ناسزا میچرخد؛ همسر و فرزندانش از اخلاق بد او در عذاباند.
🔹ادعای ایمان دارد؛ به امر خدا و پیغمبر خدا؟ص؟ با دل و جان گوش میدهد؛ اما چند سال است سر مسئلۀ ارثیۀ پدری با برادر کوچکتر قطع رحم کرده است. عجب! شما مگر مؤمن نبودی؟! مگر پیامبر خدا؟ص؟ نفرمودند: «لَاتَقْطَعْ رَحِمَکَ وَ اِنْ قَطَعَتْکَ»؛ رابطۀ خود را با محارم و خویشانت قطع نکن؛ حتی اگر آنان با تو قطع ارتباط کرده باشند.
🔹«إنّ الملائكةَ لاتَنزِلُ على قَومٍ فيهِم قاطِعُ رَحِمٍ»؛ ملائکۀ الهی در میان مردمی که در میان آنها قطعکنندۀ رابطه با خویشاوندان وجود داشته باشد، نازل نخواهند شد.
پس ایمانت به رسول خدا ص کجا رفت؟!
🔹چنین فردی که ایمان گاهبهگاه و دلبخواهی دارد، به تعبیر امام صادق؟ع؟ مشرک خواهد بود. او قرآن را زندگی نکرده و مصداق بارز «لَايُؤمِنُونَ» در آیۀ مورد بحث است؛ چون «وَيُسَلِّمُواْ تسلیما ۡ» ندارد.
📚https://eitaa.com/besooynoor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پسرک حاضرجواب و یخچال حکیم!!!
تبیین زیبای آیه پنجم #مسطورا
دینداری سلیقهای، ممنوع⛔️
#موشن_جذاب
#زندگی_با_آیه_ها
📚@besooynoor
🖼 #پوستر_مفهومی
روز پنجم
دینداری سلیقهای، ممنوع⛔️
☀️و يَقُولُونَ نُؤْمِنُ بِبَعْضٍ وَ نَكْفُرُ بِبَعْض
⚠️[نشانه آنهایی که به خدا و پیامبر ایمان کامل و واقعی ندارند این است که وقتی با دستورات دینی و پیامبران مواجه میشوند] میگویند به بعضی ایمان میآوریم و به بعضی کفر میورزیم.
#زندگی_با_آیه_ها
📚@besooynoor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مدرسه_حفظ
✅بیاید فراز روز پنجم رو با هم حفظ کنیم تا دچار دینداری سلیقهای نشویم!!!
☀️و يَقُولُونَ نُؤْمِنُ بِبَعْضٍ وَ نَكْفُرُ بِبَعْض
⚠️[نشانه آنهایی که به خدا و پیامبر ایمان کامل و واقعی ندارند این است که وقتی با دستورات دینی و پیامبران مواجه میشوند] میگویند به بعضی ایمان میآوریم و به بعضی کفر میورزیم.
#زندگی_با_آیه_ها
📚@besooynoor
بسم الله الرحمن الرحیم
🔹جلسۀ ششم: نورٌ علی نور
🔹موضوع؛ایمان واقعی؛ نوری درظلمات
♦️انگیزهسازی
آیۀ مورد بحث؛
«يَٰٓأَيُّهَا ٱلنَّاسُ قَدۡ جَآءَكُم بُرۡهَٰنٞ مِّن رَّبِّكُمۡ وَأَنزَلۡنَآ إِلَيۡكُمۡ نُورٗا مُّبِينٗا»
ای مردم! یقیناً از سوی پروردگارتان برای شما برهان [و دلیلی چون پیامبر و معجزاتش] آمد، و نور روشنگری [مانند قرآن] به سوی شما نازل کردیم. (سوره نساء، آیه174)
♦️مقدمه
امشب ششمین شب از ماه مبارک رمضان است و بر سر سفرۀ قرآن کریم و با یاری گرفتن از کلام رهبر معظم انقلاب اسلامی در کتاب «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن»، آخرین شبی است که به مبحث مهم ایمان میپردازیم.
🔹 انشاءاللّه از فردا بحث توحید را شروع خواهیم کرد.
در شبهای گذشته، گفتیم که ایمان باید آگاهانه و از روی دلیل و همراه با عمل باشد و همین ایمان اگر گاهبهگاه و دلبخواهی باشد، هیچ فایدهای ندارد. یکی از نویدهای چنین ایمانی نصرت الهی و پیروزی برای مؤمنان است.
♦️چمران به روایت همسرش (محبتی که با نقاشی یک شمع شروع شد)
👇
برای ورود به بحث امروز از آیۀ تلاوت شده، داستانی را از چگونگی شروع زندگی عاطفی شهید دکتر مصطفی چمران با همسرش خانم «غاده جابر» برایتان نقل میکنم. همسر شهید چمران میگوید:
🔹روزی امام موسی صدر از من برای همکاری در مدرسۀ صنعتی «جبل العامل» در شهر صور دعوت به همکاری کرد. من گفتم هیچ ارتباط و علاقهای به جنگ ندارم و از این جنگ و خون و کشتار بیزارم؛ ولی آقای صدر گفت: نزد دکتر چمران بروید و از نزدیک با مدرسه و کارهای آن آشنا شوید.
🔹من ذهنیتی جز خشونت و جنگ از دکتر چمران نداشتم و از رفتن به آن مدرسه و دیدار با دکتر چمران سر باز زدم. مدتی گذشت. یکی از دوستان خانوادگی، تقویمی را که سازمان «اَمَل» منتشر کرده بود، به من هدیه کرد. شبهنگام تقویم را نگاه کردم. در هر صفحه، نقاشی زیبایی کشیده شده بود. در یکی از این صفحات نقش شمع کوچکی در تاریکی رسم شده بود که توجهم را به خود جلب کرد. نور کوچکی از آن شمع میتابید و در زیر آن با خطی زیبا نوشته شده بود:
«من ممکن است نتوانم این تاریکی را از بین ببرم، ولی با همین روشنایی اندک، فرق ظلمت و نور حق و باطل را نشان میدهم، و کسی که به دنبال نور است، این نور هر چقدر کوچک باشد، در قلب او بزرگ خواهد بود».
🔹 این تصویر بر من تأثیر بسیار گذاشت و بسیار گریستم؛ تا اینکه روزی برای نخستین بار به آنجا رفتم. وقتی دکتر چمران را دیدم، لبخندی بر لب داشت و آرامش و پاکی در چشمانش موج میزد؛ درحالیکه تصویر ذهنیام از او به خشونت و جنگ آمیخته بود. او چنان با تواضع و تبسم با ما سخن میگفت که گویا مدتهاست ما را میشناسد.
🔹وقتی متوجه شدم آن نقاشی شمع در تاریکی را دکتر چمران کشیده است، برایم عجیب بود. چمرانی که در جنگ و خون شناور است، چگونه توانسته این اثر هنری را به وجود آورد؟! یک جاذبۀ خدایی در دکتر چمران بود که همه را به سوی خود جذب میکرد و من هم شروع به همکاری کردم.
🔹من حجاب درست و حسابی نداشتم. یادم هست روزی در حالی که در یک روستا درون خودرویی نشسته بودیم، دکتر چمران هدیهای به من داد و آن هدیه یک روسری گُلدار بود. چمران لبخند زیبایی زد و به من گفت: بچهها دوست دارند شما را با روسری ببینند. من از همانجا روسری را روی سرم گذاشتم. پس از گذشت نُه ماه از آشناییام با دکتر چمران، ایشان به من پیشنهاد ازدواج داد.
🔹اینکه نقاشی یک شمع در تاریکی و یک دستنوشته، جریان زندگی یک دختر لبنانی را تغییر میدهد و نور هرچند اندک آن شمع، او را تحت تأثیر قرار داده، سمت و سوی زندگیاش را به سمتی میکشاند که همسر یک شهید شود و با مصطفی چمران زندگی عارفانه و عاشقانۀ الهی را تجربه کند، بسیار جالب و فوق العاده است.
🔹ششم(نوری در ظلمت)
🌷@besooynoor
✋اقناع اندیشه
اگر خالق هستی بخواهد نوری را در تاریکی دنیا مانند نقاشی شمع در تاریکی شهید چمران برای مخلوق خود قرار دهد، تا جریان زندگی بندگان تغییر کند، آن نور چیست؟
🔺کدام نور از جانب پروردگار برای ما قرار داده شده تا ما را در تاریکیهام تحت تأثیر قرار دهد و مسیر ادامۀ زندگیمان را به سمت دیگری بکشاند؟
🔺خدا اگر بخواهد نوری در تاریکی نقاشی کند، آن نور چیست؟
🔺آن نور در نظام تحت فرمان خداوند، قرآن است؛ لذا فرمود:«وَأَنزَلنا إِلیکمۡ نُورٗا مُّبِينٗا» ؛ و نور روشنگری [مانند قرآن] به سوی شما نازل کردیم.
🔺علامه طباطبائی در تفسیر آیۀ فوق در «المیزان» مینویسد:مراد از نور، چيزى به جز قرآن نمىتواند باشد؛ چون دربارهاش فرموده «وَأَنزَلنا إِلیکمۡ نُورٗا مُّبِينٗا. ممكن هم هست مراد از برهان نيز قرآن باشد و اين دو جمله بنابراين مؤكد يكديگرند. اين احتمال هم هست كه مراد از كلمۀ «برهان» رسول خدا؟ص؟ باشد.
🔺در خطبۀ 198 نهج البلاغه حضرت امیرع در بیان ویژگیهای قرآن میفرماید:
ثُمَّ أَنْزَلَ عَلَيْهِ الْكِتَابَ نُوراً لَا تُطْفَأُ مَصَابِيحُهُ وَ سِرَاجاً لَا يَخْبُو تَوَقُّدُهُ ؛ سپس قرآن را بر او نازل فرمود؛ قرآن نورى است كه خاموشى ندارد و چراغى است كه درخشندگى آن زوال نپذيرد.
🔺در داستان مشهور و یقینی «کربلایی کاظم ساروقی» که در قبرستان آشیخ عبدالکریم قم (یا همان قبرستان نو) دفن هستند، این مطلب آمده که این پیرمرد کشاورز بیسواد فقط میتوانست متن قرآن را بخواند و هر متن عربی دیگری جلوی ایشان میگذاشتند، نمیتوانست بخواند. پرسیدند چرا؟ جواب داده بود: چون متن قرآن نور دارد، ولی متنهای عربی دیگر نور ندارد!
🔺حتی در مصاحبهای که فرزند ایشان با یکی از خبرگزاریها داشت، نقل میکند که یک کتاب ادبیات عرب به نام «مغنی اللّبیب» را به ایشان نشان میدهند و میگویند این قرآن است. ایشان میگوید: خیر، اینگونه نیست و من کلمات قرآن را به صورت نور میبینم. چند صفحه کتاب را ورق میزند و به یک آیه قرآن برمیخورد و میگوید: این آیه قرآن است. میگفت: دیگر کلمات تاریک است و این نورانی است و آیه قران همین است. مؤلف کتاب قرآن را شاهدمثال برای بحث ادبیاتیاش آورده بو نوشته بود که این شاهدمثال در این آیه فلان است و یک کلمه به آیه اضافه کرده بود. کربلایی کاظم گفته بود: این «ثمّ» که اینجا آورده شده، آیه قرآن نیست، و مابقی کلمات آیه قرآن است!
🔺 به کربلایی کاظم میگویند: نویسنده این کتاب فرد بزرگی بوده است. کربلایی کاظم میگوید: هر که میخواهد باشد؛ این کتاب قرآن نیست!
در آن صحنهای هم که ایشان در آن امامزاده، در یک لحظه حافظ کل قرآن میشود، قرآن را به صورت نور مشاهده میکند و حافظ آن میشود.
🔺ششم(نوری در ظلمت)
🌴@besooynoor
♦️رفتارسازی
سؤالی که در پایان مباحث ایمان، پاسخ به آن اهمیت دارد، این است که وقتی کسی قرآن را زندگی کند و ایمان با همۀ شرایط بیان شده را برای خودش حاصل کند، چگونه میتواند این ایمان را حفظ کند؟
🔹همیشه مهمتر از به دستآوردن هر چیزی، حفظ آن است. به قول فوتبالیها: رسیدن به قهرمانی سخت است، اما سختتر از آن، حفظ آن قهرمانی و تکرارش است.
🔹ایمان نیز همینگونه است. ایمان حاصل شد؛ اما چگونه حفظش کنیم؟
ازبین بردن رذایل، در حفظ ایمان، بسیار اهمیت دارد. مانند آن کشاورزی که وقتی میخواهد بذری بکارد، اول زمین را از علفهای هرز خالی میکند و بعد زمین را شخم میزند تا آمادۀ کشت دانه کند.
🔹قلب و روح انسان هم که جایگاه ایمان است، اگر از علف هرز گناه و رذایل اخلاقی پر باشد، هیچوقت بذر ایمان در آن رشد نمیکند و اگر هم رشد کند، تنومند و قوی نمیشود و به محصول نمیرسد.
🔹در روایات، برخی از رذایل اخلاقی نابودکنندۀ ایمان معرفی شده است. امام صادق ع میفرماید:
إذا اتَّهَمَ المؤمنُ أخاهُ انْماثَ الإيمانُ مِن قلبِهِ كما يَنْماثُ المِلحُ في الماءِ »؛
هرگاه مؤمن به برادر خود تهمت بزند، ايمان در قلب او آب مىشود؛ همچنان كه نمك در آب حل مىشود.
🔹همین رذیلۀ تهمت که به بیان امام صادق ع ایمان ما را از بین میبرد، بسیاری از ما در زندگی مبتلا به آن هستیم.
🔹 اگر قرار بگذاریم ـ به حق همین قرآنی که از اول ماه مبارک رمضان میخواهیم آن را زندگی کنیم ـ همین یک رذیلۀ اخلاقی تهمت را از خودمان و جامعه دور کنیم، خیلی اتفاقهای قشنگ میافتد.
قرآن را زندگی کنیم، نورٌ علی نور میشود.
🔹ششم(نوری در ظلمت)
🌷@besooynoor
✋قرآن، نوری در تاریکیهای زندگی ما
🔺آنجا که به واسطۀ القائات دوست و دشمن، از آیندۀ زندگی خود در کشور ناامید میشویم و به خیال باطل، خود را در بیابان تاریک بی آب و علفی فرض میکنیم، به گونهای که خیلی از ما گمان میکنیم مشکلات کشور به هیچوجه حل شدنی نیست و کشور مثل کشتی در گل فرو رفته و از حرکت ایستاده است، اینجا قرآن مانند نور عمل میکند و مسیر را روشن میگرداند؛ چون خودباختگی و ناامیدی در مبانی قرآنی جایی ندارد.
🔺بانکی ها وقتی بخواهند بفهمند که اسکناسی جعلی است یا اصلی، حرف شما را گوش نمیدهند؛ حرف هیچ کس را گوش نمیدهند؛ بلکه آن را در برابر نور ماورای بنفش قرار میدهند و هر چه نور نشان بدهد، همان را قبول میکنند؛ حتی اگر تمام عالم بگوید اصلی است؛ رئیس بانک مرکزی بگوید اصلی است. پس هر چه نور بگوید. «وَأَنزَلنا إِلیکمۡ نُورٗا مُّبِينٗا یعنی همین. هر چه دارید به قرآن عرضه کنید که حقیقتها را برای شما روشن میکند و برملا میسازد. آنکه قرآن را زندگی کرده و این نور مبین را در زندگیاش جریان داده است، ناامید و مأیوس نمیشود.
🔺میبیند در کشورش مشکل اقتصادی هست؛ مشکل اجتماعی هست؛ مشکل سیاسی و فرهنگی هست؛ میبیند فقر و بیکاری بعضی را؛ میبیند عدهای به نان شب محتاج اند و عدهای از سر شکم سیری آروغ مستی میزنند و بر سر کیفیت غذای سگ و گربه خانگیشان چانه میزنند.
🔺میبیند همۀ اینها را؛ اما نه خود مأیوس و ناامید میشود و نه دیگران را از آیندۀ کشور ناامید میکند؛ بلکه میجنگد؛ تلاش میکند و از مسئولان ذیربط مطالبه گری میکند.
🔺نور قرآن نهفقط در مسائل اجتماعی، بلکه در همۀ ابعاد زندگی ما جریان دارد؛ حتی در سنجش اعمال و رفتار و افکار و احساساتمان قبل از رسیدن زمان سنجش در دادگاه عدل الهی.
♦️واقعی یا جعلی؟
فرض کنید یک واحد آپارتمان را بنابر علتی به فردی فروختهاید و کلّ قیمت فروش این واحد را در قالب اسکناسهای صددلاری در یک کیف دریافت کرده، سند آپارتمان را به نام خریدار زدهاید. چند وقتی که میگذرد و برای تبدیل دلارهایتان به ریال، به صرافی مراجعه میکنید، تازه متوجه میشوید تمام آن صددلاریها جعلی است. اعمال عبادی، سیاسی، اجتماعی و در یک کلام، همۀ آنچه در حیطۀ رفتار از ما سر میزند، مانند آن اسکناسهای صددلاری است و میزان و عرصۀ حساب و کتاب خداوند مانند آن صرافی.
🔺همانطور که صراف هنگام تبدیل کردن دلار به ریال، اعتبار اسکناسهای ما را میسنجد تا از واقعی بودن آن اطمینان حاصل کند، در دادگاه عدل الهی نیز تمام آنچه از اعتقادات، احساسات، عبادات و... با خود به عرصه قیامت آوردهایم، سنجیده میشود تا معلوم شود که واقعی بوده است.
🔺عاقل کسی است که هنگام تحویل گرفتن دلارها و قبل از رفتن به صرافی، بسنجد و ببیند دلارهایش واقعی است یا جعلی. دربارۀ همۀ آنچه در میزان الهی سنجیده میشود نیز همینگونه است. عاقل کسی است که قبل از حاضر شدن در محضر الهی، بسنجد و ببیند آنچه از اعتقادات، احساسات، عبادات و...
🔺میخواهد از این دنیا به همراه خود ببرد، واقعی و خالص است یا جعلی و پوچ.
قرآن آن نوری است که ملاک سنجش واقعی بودن یا نبودن داشته های ما در دنیاست.
نمازت را با ملاک قرآن بسنج و ببین آیا واقعی است؛ روزهات را؛ رأی دادن یا رأی ندادنت را؛ اعتقادات را.
🔺اینکه عدهای امروز در قالب «اسلام رحمانی» این عقیده را نشر میدهند که عذاب و جهنمی در کار نیست و خداوند دوستداشتنی ما اصلاً نمیتواند جهنمی درست کند و بندگانش را در آن عذاب دهد، همین عقیده را با قرآن بسنج و ببین واقعی است یا نادرست.
🔺نور قرآن علاوه بر ملاک سنجش اعمال، عامل نجات انسانها هم هست. قرآن، نوری در تاریکیهای زندگی ماست. آنکه در باتلاق گناه فرو رفته، نور ایمان در سرزمین وجودش خاموش است. در زمانی که حتی فکرش را هم نمیکند، قرآن مانند نوری راهگشا راه را از بیراهه به او نشان میدهد.
🔺و اینجاست که فرمایش خداوند معنا پیدا میکند که فرمود:
«يَٰأَيُّهَا ٱلنَّاسُ قَدۡ جَآءَكُم بُرۡهَٰنٞ مِّن رَّبِّكُمۡ وَأَنزَلنا إِلیکمۡ نُورٗا مُّبِينٗا»
قرآنی که بهعنوان نور مبین برای ما نازل شده است، وقتی کسی این قرآن را زندگی میکند؛ نوری میشود مانند نور شمع که در بیابان تاریک، ما را به منزل مقصود برساند.
در آیه 15 سوره مائده هم میفرماید: «قَدۡ جَآءَكُم مِّنَ ٱللَّهِ نُورٞ وَكِتَٰبٞ مُّبِين»؛ بىترديد از سوى خدا براى شما نور و كتابى روشنگر آمده است.
این کتاب فقط نور نیست؛ بلکه شفای بیماریهای قلبی هم هست: «وننزل من القرۡءان ما هو شفاءٞ ورحمه للموۡمنينۙ. یعنی بیماریهای قلبی مثل کبر حسد و... با انس با قرآن درمان میشود. کسانی که سستعنصر شدهاند، اگر زیاد قرآن بخوانند و با آن انس بگیرند، درمان میشوند: «ان هذا القران یهدی للتی هی اقوم
ششم(نوری در ظلمت)
@besooynoor
♦️پرورش احساس
«یُخرجونَهم إلی النّور»
🔹گواه روشن در پیش چشم ما برای « أَنْزَلْنا إِلَيْكُمْ نُوراً مُبِيناً و این حقیقت که قرآن، نور میشود تا انسان را در تاریکیها نجات دهد، مصاحبه ای است که در برنامۀ «ماه عسل» در ماه مبارک رمضان 1394 با «محمد عرب» پخش شد و خبرگزاریهای متعدد کشور آن را منتشر کردند.
🔹شاید یادتان رفته باشد یا کوچکترهای حاضر در جلسه اصلاً ماجرای زندگی او را نشنیده باشند. میگفت:
خانوادۀ ما اصلاً مذهبی نبودند و در 14 سالگی به آمریکا مهاجرت کردیم. سبک زندگی خانواده ام طوری بود که خیلی زود با فرهنگ آنجا عجین شدیم. شده بودم یک ملحد و انسانی که ذرهای شریعت و دیانت در وجودش یافت نمیشد. بعد از دانشگاه وارد بازار کار شدم. وضع مالی ام خیلی خوب شده بود و با یک جیب پرپول و وقت کافی شروع کردم به خوشگذرانی؛ خوشگذرانیهایی که از به زبان آوردنشان شرمسارم و تنم به لرزه میافتد. همۀ این سالها من غرق در منجلاب گناه بودم.
🔹۲۶ساله که بودم، قصد داشتم یک مسافرت به کشور برزیل بروم. شنیده بودم که یک کارناوال در برزیل برگزار میشود که در دنیا معروف است. موقع خداحافظی از خواهرم، کتابی آورد و مرا از زیر آن رد کرد. گفتم: «این چه کاری است؟» جواب داد: «این قرآن است؛ برای اینکه به سلامت بروی و بازگردی، از زیرِ آن ردت کردم». پاسخ این کار خواهرم را با قهقهه دادم و گفتم: «از تو بعید است که اینقدر خرافاتی باشی. تو فکر میکنی این کتاب میتواند مرا در مقابل حوادث و خطرات ایمن نگه دارد؟! اینها همه خرافات محض هستند». بعد از این اظهارنظرهای روشنفکرمآبانه، در آخر، کتاب قرآن را با خودم به مسافرت بردم؛ به این خاطر که بنشینم آن را مطالعه کنم و از آن عیب و ایراد بگیرم!
🔹عازم برزیل شدم. در هتل کتاب (قرآن) را برداشتم تا فقط برای خسته کردن چشمانم کمی بخوانمش. کتاب با ترجمۀ فارسی بود. از سورۀ بقره شروع کردم تا اینکه به آیه های ۲۳و ۲۴رسیدم؛ آنجا که خداوند میفرماید: «اگر کسی به حقانیت این کتاب شک دارد، پس آیه ای مانند آن بیاورد» و در ادامه خطاب به انسانها میفرماید: «از حالا تا قیامت فرصت دارید که یک آیه مانند این کتاب بیاورید».
این آیه سخت مرا در فکر فرو برد. با خودم گفتم: یعنی بعد از گذشت چهارده قرن هیچ بشری نتوانسته آیه ای مانند این کتاب بیاورد؟! این فکر تنم را به لرزه انداخت. با کنجکاوی بیشتری آیه ها را دنبال کردم.
🔹آن شب نه توانستم بخوابم و نه به کارناوال رفتم! فردای آن روز ساکم را بستم و هتل را ترک کردم. میخواستم در یک جای پرآرامش و در سکوت مطلق بنشینم و قرآن را بخوانم.
🔹بزرگواران! روح و قلب این آقا در منجلاب گناه گیر کرده بود و این نوری که او را از این تاریکی خارج کرد و قلب او را روشن نمود، همان نوری است که خدا در این آیه أَنْزَلْنا إِلَيْكُمْ نُوراً مُبِيناً » برای او نازل کرد.
نورٌ علی نور
♦️نکتۀ درخور تأمل در انتهای بحث این است:
آن کسی که این قرآنِ نور مبین را زندگی میکند و از این منبع عظیم، ایمان همراه با عمل به ملزومات ایمان را به دست میآورد، ایمان آگاهانه، نه مقلّدانه یا متعصبانه را برای خود درست کرده است، ایمان او گاهبهگاه و دلبخواهی نیست؛ بلکه همیشگی است. چنین فردی مورد حمایت و نصرت الهی قرار میگیرد و به پیروزی قطعی میرسد. اینجاست که نور قرآن و نور ایمان برای مؤمن نورٌ علی نور میشود. هرچه بهتر و بیشتر قرآن را زندگی کنیم و در سایۀ تعالیم قرآن بر ایمانمان بیفزاییم، بیشتر این نورٌ علی نور را حس میکنیم.
🔹قرآن خودش نور است؛ عامل سنجش اعتقادات، احساسات، عبادات و همۀ آنچه در حیطۀ رفتارهای اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، خانوادگی و... از ما در دنیا سر میزند، همین نور قرآن است. عامل هدایت بسیاری از گمراهان و تغییر در مسیر زندگیشان همین نور قرآن است. حال اگر همین نور قرآن در کنار نور ایمان قرار بگیرد، چه میشود؟ نورٌ علی نور میشود.
🔹در پایان مباحث مربوط به ایمان، بحث امشب ما اهمیت مییابد.
آنکس که قرآن را زندگی میکند و ایمانش را با ملاکهایی که در این چند شب از آنها بحث کردیم، تنظیم میکند، دو نور دارد: اولی نور قرآن است و دومی نور ایمان. اینجاست که برای مؤمن نورٌ علی نور میشود.
🌿@besooynoor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روزهداران عزیز، روزههاتون قبول!
آیهی روز ششم #ماه_رمضان، یعنی آیه ۱۷۴ سوره نساء رو با هم بشنویم 🌿
#شنیدن_آیهها
#مسطورا
#فرصت_زندگی_با_آیهها
🌙 برای پیوستن به کانال مسطورا، اینجا کلیک کنید.
🍃🌹🍃
✅ بسته معرفتی روز #ششم
❤️@besooynoor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
توی تاریکی، بطریهای کنار سینک آشپزخونه رو همینطوری سر نکش که بد میبینی، از ما گفتن بود😂
🔹تبیین آیه روز ششم با نگاهی متفاوت
💠يا أَيُّهَا النَّاسُ قَدْ جَاءَكُمْ بُرْهَانٌ مِنْ رَبِّكُمْ وَأَنْزَلْنَا إِلَيْكُمْ نُورًا مُبِينًا
مردم! دلیلی بسیار روشن، یعنی قرآن، برایتان آمده است. بله، نور روشنگر قرآن را بر شما تاباندهایم.
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🌷@besooynoor
بسم الله الرحمن الرحیم
🔻جلسۀ هفتم: آدرس اشتباه!
🔺موضوع: توحید در جهانبینی اسلام
♦️انگیزهسازی
آیۀ مورد بحث
ذَٰلِكُمُ ٱللَّهُ رَبُّكُمۡۖ لَآ إِلَٰهَ إِلَّا هُوَۖ خَٰلِقُ كُلِّ شَيۡءٖ فَٱعبدوهُۚ وَهُوَ عَلَىٰ كُلِّ شَيۡءٖ وَكِيلٞ 102
این است خدا، پروردگار شما. جز او معبودی نیست. آفرینندۀ همه چیز است؛ پس تنها او را بپرستید، و او کارساز هر چیز است». (سوره انعام، آیه102)
♦️به جزء جزء فرازهای این آیه نگاه کنید:
«ذَٰلِكُمُ ٱللَّهُ»؛ این است خدا.
«رَبُّكُمۡۖ»؛ پروردگار شما.
«لَآ إِلَٰهَ إِلَّا هُوَۖ»؛ جز او معبودی نیست.
«خَٰلِقُ كُلِّ شَيۡءٖ»؛ آفرینندۀ همه چیز است.
« فَٱعبدوهُۚ ۚ»؛ پس تنها او را بپرستید.
«وَهُوَ عَلَىٰ كُلِّ شَيۡءٖ وَكِيل»؛ و او کارساز هر چیز است.
📚@besooynoor
✔️چرا در این آیه اینقدر بر معرفی خداوند و توحید اصرار شده است؟
✔️چرا مهم است که بندگان خدا بدانند که او پروردگارشان است و معبودی جز او نیست؟
✔️چه اهمیتی دارد که بدانیم خالق همه چیز در این عالم، خداست یا غیرخدا؟ هرکه میخواهد باشد؛ به من و شما چه ارتباطی دارد؟
✔️فهم، پذیرش و باور این جملات چه تاثیری در زندگی فردی و اجتماعی ما دارد؟
✔️آیا گرهای از مشکلات ما برطرف میکند؟
📚برای پاسخ به این سؤالات به یکی از داستانهای قرآنی که در سوره مبارکه یوسف آمده، اشاره میکنم.
🔸خداوند تبارک و تعالی در بخشی از آیات این سوره به داستان زندانی شدن حضرت یوسف علیه السلام اشاره میکند و میفرماید:
وقتی حضرت یوسف علیه السلا به زندان افتاد، همراه او دو جوان دیگر از کاخ پادشاه مصر هم به زندان افتادند. آنها متوجه مقام و جایگاه حضرت یوسف ع شده و فهمیده بودند که ایشان انسان خاصی است؛ به همین دلیل برای تعبیر خوابی که دیده بودند، نزد ایشان آمدند و خواب خود را نقل کردند تا ایشان آن دو خواب را تعبیر کند.
حضرت یوسف ع قبل از اینکه خواب آنها را تعبیر کند، مقداری آنها و بقیه اهل زندان را نصیحت میکند و علت گرفتار شدن آنها در زندان را تبیین میکنند.
🔸درست است که حضرت یوسف علیه السلا در زندان همسلولی آنهاست، ولی علت زندانی شدن آنها با یکدیگر فرق دارد. حضرت یوسف علیه السلا با میل و رغبت خود برای فرار از گناه، زندان را انتخاب کرده بود؛ چنانکه قرآن میفرماید: قَالَ رَبِّ السجن أَحَبُّ إِلَيَّ مِمَّا يَدۡعُونَنِيٓ إِلیه ولی علت زندانی شدن آنها مشکلات دیگری بود که حضرت یوسف علیه السلام به آن اشاره مینمایند.
🔸در این بخش از آیات، حضرت یوسف علیه السلابر این مسئله تصریح دارند که هرچند من هم مثل شما درزندان هستم،
ولی من فردی موحدم و خودم و پدرانم از شرک بهدور بودهایم:وَاتَّبَعْتُ مِلَّةَ آبَائِي إِبْرَاهِيمَ وَإِسْحَاقَ وَيَعْقُوبَ مَا كَانَ لَنَا أَنْ نُشْرِكَ بِاللَّهِ مِنْ شَيْءٍ ذَلِكَ مِنْ فَضْلِ اللَّهِ عَلَيْنَا؛ من از آيين پدرانم ابراهيم و اسحاق و يعقوب پيروى كردم. براى ما شايسته نبود چيزى را همتاى خدا قرار دهيم؛ اين از فضل خدا بر ماست.
🔸در آیه بعد تصریح میکند: درست است که شما یاران زندانی من هستید، ولی مشکل شما در این بلا و گرفتاری «شرک» و داشتن ارباب متفرق است:يَٰصَٰحِبَيِ ٱلسجن ءَأَرۡبَابٞ مُّتَفَرِّقُونَ خیر أَمِ ٱللَّهُ ٱلۡوَٰحِدُ القهار 39 مَا تعبدون مِن دُونِهِۦٓ إِلَّآ أَسمَآءٗ سَمَّيتمُوهَآ أَنتُمۡ وَءَابَآؤُكُم مَّآ أَنزَلَ ٱللَّهُ بِهَا مِن سُلطانِ ٱلۡحُكمُ إِلَّا لِلَّهِ أَمَرَ أَلَّا تَعبدُوٓاْ إِلَّآ إِيَّاهُۚ ذَٰلِكَ ٱلدِّينُ ٱلۡقَيِّمُ وَلَٰكِنَّ أَکثر ٱلنَّاسِ لَا یعلموننَ 40
🔺 اى دو يار زندانى من! آيا خدايان متعدد و پراكنده بهترند (مانند بتها، ستارگان و غيره) يا خداى يكتاى غالب و چيره (بر جهان هستى)؟! شما به جاى خداوند نمىپرستيد جز نامهايى (بىمحتوا) را كه شما و پدرانتان نامگذارى كردهايد و خدا بر (صلاحيت پرستش) آنها هيچ حجت و برهانى را نازل نكرده است. فرمان نافذ و حكومت (بر جهان هستى) جز از آن خدا نيست. دستور داده كه غير او را نپرستيد. آن است دين پابرجا و استوار، و لكن بيشتر مردم نمىدانند.
📚@besooynoor
🔸یکی از بزرگترین گناهان که سبب گرفتاری و بلاهای بسیاری برای انسان ها میشود، گناه شرک به خداوند است:
🌹وَإِذْ قَالَ لُقْمَـٰنُ لِٱبْنِهِۦ وَهُوَ يَعِظُهُۥ يَـٰبُنَىَّ لَا تُشْرِكْ بِٱللَّهِ ۖ إِنَّ ٱلشِّرْكَ لَظُلْمٌ عَظِيمٌۭ ١٣ٞ»؛
🌹و [ياد كن] هنگامى كه لقمان به پسرش درحالىكه او را موعظه مىكرد، گفت: پسرم! به خدا شرك نورز؛ بىترديد شرك ستمى بزرگ است.
حضرت یوسف علیه السلام آنها را در زندان متوجه این مسئله میکند که شما میتوانید آزادی خود را از زندان ببینید، ولی شرک و کفر شما سبب شده تا طاغوتهای زمان بر شما مسلط شوند و به زنجیر و زندان بکشند. شما زير پرچم توحيد جمع نمىشويد و به دامن پرستش«اللَّه واحد قهار» پناه نمیبرید تا بتوانيد اين خودكامهگان ستمگر را به زیر بکشید و از چنگال آنها آزاد شوید.
🔸اين معبودهايى كه غير از خدا براى خود ساختهايد، چيزى جز يك مشت اسمهاى بىمسمّا كه شما و پدرانتان آنها را درست كردهايد، نيستند: «ما تعبدون من دونه إلا أسماءٗ سمیتموها أنتمۡ وءاباؤكم
🔸" اينها امورى است كه خداوند دليل و مدركى براى آن نازل نفرموده؛ بلكه ساخته و پرداخته مغزهاى ناتوان شماست: «مَّآ أَنزَلَ ٱللَّهُ بِهَا مِن سلطان».
🔸بدانيد حكومت جز براى خدا نيست و به همين دليل شما نبايد در برابر اين بتها و طاغوتها و فراعنه سر تعظيم فرود آوريد: «إِنِ الحکم إِلَّا لِلَّهِ». و باز براى تأكيد بيشتر میافزاید: خداوند فرمان داده تا جز او را نپرستيد: «أَمَرَ أَلَّا تعبدووٓاْ إِلَّآ إِيَّاهُۚ».اين است آیين و دين پابرجا و مستقيم كه هيچگونه انحرافى در آن راه ندارد: «ذَٰلِكَ ٱلدِّينُ ٱلۡقَيِّمُ».
🔸يعنى توحيد در تمام ابعادش، در عبادت، در حكومت در جامعه، در فرهنگ و در همه چيز، آیين مستقيم و پابرجاى الهى است.
🔸ولى چه مىتوان كرد که بيشتر مردم آگاهى ندارند و به خاطر اين ناآگاهى، در بيراهه هاى شرك سرگردان مىشوند و به حكومت غير «اللَّه» تن درمىدهند و چه زجرها و زندانها و بدبختیها كه از اين رهگذر دامنشان را مىگيرد: «وَلَٰكِنَّ أَکثر ٱلنَّاسِ لَا یعلمونَ»
🔸پس نگرشهای توحیدی زیربنای رهایی انسانها و جوامع بشری از یوق اسارت طاغوتهاست و این حرف بسیار اشتباهی است که گمان کنیم نگرشهای توحیدی برای ما نان و آب نمی شود! اتفاقاً نان و آب در همین نگرشهای توحیدی و مبارزه با شرک و کفر طاغوتهاست.
♦️آنکه خالق، مؤسس، مدیر، مدبر و همهکارۀ این جهان باعظمت است، «اللّه» جلّجلاله و عظیمالشأن است و دیگران کارگران او هستند.
🔸اگر این نکتۀ مهم را درست متوجه نشویم و اشتباه کنیم، توقعمان بهغلط از دیگران بالا میرود. سررشتۀ کار و امور زندگیمان را به غلط به دیگری میسپاریم؛ دیگری را به غلط پیروی میکنیم؛ لذا گاهی میبینیم که فردی در محیط کار دائماً اطراف مدیرعامل میگردد و چاپلوسی میکند. وقتی به او دربارۀ این عمل زشتش اعتراض میکنی، میگوید: فلانی! انگار حواست نیست! او مدیرعامل است. اما باید به او بگویی: نه عزیز من! آدرس اشتباهی به تو دادهاند؛ مدیرعامل عالم، خداست.
🔸مهم است که من و شما چه کسی را مؤسس و مدیر عالم بدانیم و به چه کسی به خاطر این منصب، احترام بگذاریم و از او پیروی کنیم و سررشتۀ امور زندگیمان را به او بسپاریم.
🔸به همین جهت مهم، خداوند این نکات اثرگذار در سبک زندگی را یکبهیک گوشزد میکند و در آیۀ مورد بحث امروز که آیۀ 102 سورۀ انعام است، میفرماید: «ذَٰلِكُمُ ٱللَّهُ رَبُّكُمۡۖ لَآ إِلَٰهَ إِلَّا هُوَۖ خَٰلِقُ كُلِّ شَيۡءٖ فَٱعبدوه وَهُوَ عَلَىٰ كُلِّ شَيۡءٖ وَكِيل»؛ این است خدا، پروردگار شما؛ جز او معبودی نیست؛ آفرینندۀ همه چیز است؛ پس تنها او را بپرستید و او کارساز هر چیز است.
📚@besooynoor
این نگاه توحیدی که همۀ امور دراختیار ذات مقدس اله است و همه باید در مقابل او خضوع کنند و سررشتۀ امور زندگیشان را به او بسپارند، اغلب در زندگی ما فراموش میشود.
♦️پرورش احساس
اهالی روستايی به دليل بیآبی تصميم گرفتند برای نزول باران، #نماز_استسقا بخوانند. نزد روحانی روستا رفتند و از او خواستند تا زمانی برای نماز باران مشخص نمايد. روحانی به آنها گفت: فلان روز و فلان ساعت، همۀ اهالی با پای برهنه در فلان نقطۀ بيرون از آبادی حاضر شوند تا نماز باران بخوانيم. وقتی روز معین فرا رسید و تمام اهالی آبادی برای دعا و نماز در ساعت و محل مقرر جمع شدند، روحانی روستا نگاهی به جمعيت كرد و توجه او به يك پسربچه جلب شد كه با چتر آمده بود. جمعيت را رها كرد و بهطرف خانه بازگشت. مردم متعجب دور او حلقه زدند كه پرسیدند: پس چرا نماز باران نمیخوانی؟! او به مردم گفت: «چون در ميان شما فقط اين پسربچه اعتقاد واقعی به خدا دارد و با توكل به او، به اينجا آمده» و به پسربچهای كه با چتر آمده بود، اشاره نمود.
این واقعیت زندگی خیلی از ماست. ما کمیت اعتقادمان به باریتعالی به عنوان مدیر، مدبر و مربی عالم هستی لنگ میزند.
📚@besooynoor