💠 تدبیر امام صادق(علیهالسلام) در زمان تنگدستی و سختی معیشت برای گشایش مالی
🔻امام صادق (علیهالسلام) به فرزند خود محمّد فرمود:
فرزندم! از آن خرجى، چقدر اضافه آمده است؟
عرض كرد: چهل دينار.
فرمود: برو و آنها را #صدقه بده.
عرض كرد: فقط همين چهل دينار باقى مانده است.
حضرت فرمود: آنها را صدقه بده؛ زيرا خداوند عزّوجلّ عوضش را میدهد. مگر نمیدانى كه هر چيزى كليدى دارد و #كليد_روزى ، صدقه دادن است، پس آن چهل دينار را صدقه بده.
محمّد چنين كرد، و ده روز بيشتر بر امام صادق (ع) نگذشت كه از جايى چهارهزار دينار به ايشان رسيد
سپس فرمود: ای پسرم ما در راه خدا چهل دینار بخشیدیم و خداوند به ما چهار هزار دینار بخشید.
👈🏻منبع: كافي: ج۴، ص۱۰
☑️ @beytol_zahra_hasaniye
🔻امام صادقی باشیم، یعنی چی؟
🔹در حالی که زمینۀ قیام برای امام صادق(ع) بسیار مهیا بود و اگر ایشان قیام میکرد موفق میشد، کمااینکه بنیالعباس با نام اهلبیت(ع) قیام کردند و به قدرت رسیدند، اما چرا امام صادق(ع) قیام نکرد؟
🔹امام صادق(ع) به دنبال یک موفقیت پایدار بود نه موفقیتِ ناپایدار. حکومت ناپایدار، خوبها را سیبل دشمن میکند به ویژه اینکه بعد از یک حکومت دینی، دشمنیها با دین و خوبها، صد برابر میشود.
🔹برخی اطرافیان امام صادق(ع) آدمهای خوبی بودند، ولی در حدّ توقع امام(ع) برای عرصۀ سیاست نبودند و اگر حضرت با آنها حکومت تشکیل میداد، حکومتشان پایدار نبود.
🔹 «امام صادقی باشیم» یعنی انتظارمان از سیاسیون خیلی بالا باشد؛ فاجعۀ زمانِ امام صادق(ع) این بود که خوبها سطح عالی نداشتند. ضعف مهم ما هم اینست که اساساً مردم از مسئولین سیاسی زیاد انتظار تقوا ندارند
🔹انتظار بالای امام صادق(ع) از یارانش، برای عرصۀ سیاست بود نه عبادت!/ تعجب ندارد اگر اکثر سیاسیون بلغزند، سیاست «مردان خیلی بزرگ» میخواهد!
:: استاد علیرضا پناهیان - ۹۳/۰۵/۳۰
👈صوت و متن کامل
Panahian.ir/post/2433
☑️ @beytol_zahra_hasaniye
🔹چه كار كنيم كه دنيا در ما تأثير نداشته باشد؟!
🔻مرحوم آیتالله بهجت (ره):
چه كار كنيم كه خودخواهى و از خودگويى در دنيا براى ما بى اثر باشد؟! اين روايت را از بعضى از علما شنيدم ـ شايد هم ديده باشم، درست يادم نيست ـ كه ديدند حضرت رسول ـ صلّى اللّه عليه وآله وسلّم ـ محزون است، عرض كردند: چرا محزون هستيد؟ فرمود: با اين كه تمام جنگ هايى كه كردم، به علم و امر خدا بود، با اين حال جبرئيل آمد و گفت: همه ى آن چه بر سر ديگران آوردى، بر سر فرزندان تو خواهد آمد! با اين كه همه ى آن ها به حقّ بود. يعنى هدف مقدّس اين مقدّمات را لازم دارد، نه اين كه ـ نعوذباللّه ـ حضرت رسول (صلّى اللّه عليه وآله وسلّم) اغراء به جهل(1) شده باشد! آيا از آن چه بر سر اولادش آوردهاند، مى توانستند بدتر بكنند؟! «عَجَّتْ نِساءُ بَنى عَلِىٍّ كَما عَجَّتْ نِساءُ بَنى عَدِىٍّ؛ زنان خاندان على عليه السّلام همانند زنان خاندان عدىّ ناليدند.» ببينيد از اين كه بر سر زنهاى خاندان پيغمبر ( صلّى اللّه عليه وآله وسلّم ) و على عليه السّلام آوردند، آن چه بر سر گذشتگانشان آمده بود، اظهار خوشحالى مىكردند!
بلاها در راه حقّ و باطل، هر دو موجود است.
1. یعنی به جهل و گمراهی کشاندن.
☑️ @beytol_zahra_hasaniye
5.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 اباصالح التماس دعا یاد ما هم باش ... 😢
مناجات و مرثیه #مداح_ولایی ، ذاکر اهل بیت علیهم السلام، حاج #محمد_باقر_منصوری
بهخاطر شباهت چهره این مداح انقلابی با مجرم و مفسد اقتصادی «هادی رضوی»،
برخی از خدابیخبران اخیراً کلیپی از این مداحی را با جلسات دادگاه آن مجرم تلفیق و منتشر کردهاند!
#اطلاع_رسانی_شود ✅
🎥 مداحی آقای محمدباقر منصوری در حضور رهبر معظم انقلاب در آستانه خجسته سالروز ولادت امالائمه حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها
🔻آدرس فیلم کامل در سایت دفتر نشر آثار رهبر معظم انقلاب:
http://farsi.khamenei.ir/video-content?id=39135
🔻نسخه کم حجمتر آن در آپارات
https://www.aparat.com/v/YO5zA
☑️ @beytol_zahra_hasaniye
🌷 ۱۱ تیر، سالگرد شهادت، چهارمین شهید محراب حضرت آیت الله حاج شیخ محمد صدوقی (رضوان الله تعالی علیه) نماینده امام راحل در استان و امام جمعه یزد
🔴 شهادت: توسط گروهک تروریستی آمریکایی منافقین(فرقه رجوی) ۱۳۶۱ شمسی
🌷 زندگینامه شهید محراب آیت الله صدوقی👇
https://hawzah.net/fa/Article/View/94782/
🌹 «رحم الله من یقرأ الفاتحة مع الصلوات»
☑️ @beytol_zahra_hasaniye
💠اگر كسى اهليّت داشته باشد، در و ديوار معلّم او خواهند بود
🔻 آیتالله بهجت (ره):
معرفة اللّه، اعظمُ العبادات است، و همهى تكاليف مقدّمهى معرفت خدا هستند، ولى معرفت خدا واجب و مطلوب نَفْسى(1) است.
اگر كسى اهليّت داشته باشد، يعنى طالب معرفت باشد و در طلب جديت و خلوص داشته باشد، در و ديوار به اذن اللّه معلّمش خواهند بود؛ و گرنه سخن پيغمبر (صلّى اللّه عليه وآله وسلّم) هم در او اثر نخواهدكرد،چنان كه در ابوجهل اثر نكرد!
__________
1. یعنی به خودی خود واجب بوده و مطلوب است.
☑️ @beytol_zahra_hasaniye
مجتهدی - مرنج و مرنجان.mp3
919.3K
مرحوم آیت الله مجتهدی(ره):
آخوند ملاعلی همدانی (از علمای طراز اول همدان) در مشهد خدمت حاج شیخ حسنعلی نخودکی اصفهانی رسید و از ایشان تقاضای موعظه کرد.حاج شیخ در جواب میگوید: « #مرنج_و_مرنجان ».
مرحوم آخوند میگوید: خب «مرنجان» راحت است، [سعی میکنیم کسی را اذیت نکنیم، مالش را نخوریم، غیبتش را نکنیم، بیاحترامی نکنیم.] اما «مرنج» را چکار کنیم؟ [کسی به ما بدی میکند، قهراً انسان رنجش پیدا میکند. پدرش هم سرش داد میزند، از پدرش میرنجد]
فرمود: « #خودت_را_کسی_ندان ».
اگر خودت را کسی ندانستی دیگر نمیرنجی ..
عیب کار ما همینجا است. علت اینکه میرنجیم برای این است که ما خودمان را کسی میدانیم. حتی حاضر نیستیم پدر و مادرمان هم سرمان داد بزند، چه رسد به غریبه.
☑️ @beytol_zahra_hasaniye
#مرنج_و_مرنجان
🔵 راه کاری برای تقویت اراده
📝 حجت الاسلام دکتر مرتضی آقاتهرانی🔻
در ميان برنامههای بزرگان راه کاری عینی و مشخصی را برای تقویت اراده و صبر و تحمل ميتوان يافت و آن این است که كسانی كه برای خويش، بيش از حدّ ارزش قائل نميشوند تحمّل بهتری خواهند داشت. البته اين راهكار به معنای ناديده انگاشتن شخصيت انسانی نيست بلكه بيشتر در امور اعتباری كاربرد دارد. به دیگر سخن افراد در برخورد با ديگران، هر رفتار و سخن آنان را به معنای توهين به مقام و منزلت خود نميپندارند. انسان بيش از همه خود را بندۀ خدا ميداند و بيتوجهی ديگران به يك بنده، چندان دور از ذهن نيست امّا كسی كه برای خود مقام و منزلتی قائل است در برابر كسانی كه به منِ او احترام نميگذارند، موضعگيری ميكند و تحمّل خود را از كف ميدهد.
🔹حجتالاسلام و المسلمين راشد يزدی برای تشرّف حج به حضور مقام معظّم رهبری (دامتبرکاته) رسيدند و از ايشان رهتوشهای خواستند. آقا فرمودند: نقل شده است كه بزرگي، بزرگی را نصيحت فرمود و گفت: مرنج و مرنجان. آقای راشد ميپرسد: آقا، مرنجان در اختيار من است ولی نرنجيدن از ديگران در اختيار من نيست چگونه از كار ديگران آزرده خاطر نشوم؟ آقا فرمود: همان بزرگ چنين اشكالی را مطرح كرد و پاسخ شنيد كه اگر خود را كسی ندانی، رنجيده خاطر هم نميشوی.(1)
🔸 جناب بسطامی از عارفان معاصر با امام هشتم علیه السلام از خانه به مسجد ميرفت. در بين راه خانمی از پشتبام، خاكستر منقل را به كوچه ريخت، غافل از اينكه بايزيد بسطامی درحال عبور بوده است. فردی كه همراه جناب بسطامی بود، مشاهده كردکه بايزيد ميخندد. گفت: او خاكستر بر سر شما ريخته است و شما ميخندي؟ جناب بسطامی فرمود: اين سر و صورتی كه من ميشناسم، سزاوار آتش است، به خاكستری اكتفا كردهاند، شاكرم خدا را.
✅ آري، كسی كه با خدا معامله ميكند، رضايت خداوند را بر رضايت مردم ترجيح ميدهد و در هر حادثهای رضايت خداوند را ميجويد و از كرده نادانان، ناراحت نميشود.
___________
1. بنده خود این مطلب را از آقای راشد در مدینه منوره سال 1380 شنیدم
☑️ @beytol_zahra_hasaniye
💠 خاطره حاج اسماعیل دولابی از اسبسواری
🔻عارف واصل حاج اسماعیل دولابی میگوید:
در جوانی اسبی داشتم. وقتی از کنار دیواری عبور میکرد و سایهاش به دیوار میافتاد، اسبم به آن نگاه و خیال میکرد اسب دیگری است. به همین خاطر خرناس میکشید و سعی میکرد از آن جلو بزند و، چون هرچه تند میرفت، میدید هنوز از سایهاش جلو نیفتاده است؛ باز هم به سرعتش اضافه میکرد تا حدی که اگر این جریان ادامه پیدا میکرد مرا به کشتن میداد. اما دیوار تمام میشد و سایهاش از بین میرفت، آرام میگرفت.
در دنیا وقتی به دیگران نگاه کنی، بدنت که مَرکب توست میخواهد در جنبههای دنیوی از آنها جلو بزند و اگر او را از چشم و همچشمی با دیگران باز نداری، تو را به نابودی میکشد.
☑️ @beytol_zahra_hasaniye
🔻چله یا اربعین کلیمی
اربعین موسوی یا کلیمی در اصطلاح به سی روز ماه ذی القعده به علاوه ده روز اوّل ذی الحجه گفته میشود که طبق روایات خداوند در این ایام حضرت موسی را به کوه طور فراخوانده و سی روز (تا پایان ماه ذی القعده) با آن حضرت مواعده نموده و سپس به ده روز اول ذی الحجه آن را تکمیل فرمود.
چون این چهل روز در آیات قرآن و روایات دوره عبادت حضرت موسی کلیم الله در خلوت خود با خداوند بوده و پس از این چهل روز بود که خداوند تورات را بر آن حضرت نازل نمود این ایام را اربعین موسوی یا اربعین کلیمی مینامند، و ربطی به کلیمیان و به یهودیان ندارد.
خداوند متعال در آیۀ ۱۴۲ از سورۀ اعراف به این مسأله اشاره فرموده است:
وَ واعَدْنا مُوسى ثَلاثينَ لَيْلَةً وَ أَتْمَمْناها بِعَشْرٍ فَتَمَّ ميقاتُ رَبِّهِ أَرْبَعينَ لَيْلَةً
هدف اصلی از اربعینگیری یا چلهنشینی که در تمام طول سال میتوان انجام داد، تمرین چهل روز بریدن از تعلقات دنیوی است، چه رسد به دور شدن از حرامها؛ باشد که این چهل روز سبب شود تا آن حسنه یا حسناتی که انسان پیشه کرده، ملکهی او گردد.
پس معنای آن چنین نیست که مثلاً کسی حتماً چهل روز به غاری رود یا در کنج خانه یا گوشه مسجدی عزلت بگیرد.
بلکه بحث، چهل روز اخلاص و بالتبع چهل روز مراقبت شدید است در انجام واجبات، ترک محرمات، دقت در لقمهای که میخورد، حرفی که میزند، کاری که میکند و ...
☑️ چقدر خوب، مفید و پرفیض است، اگر کسی قصد کند: چهل روز نماز اول وقت بخواند، چهل روز، اگر شده روزی یک آیه قرآن بخواند و ۵ دقیقه راجع به آن فکر کند، چهل روز دروغ نگوید و غیبت را حتی نشنود، چهل روز به نامحرم نگاه نکند، چهل روز نماز شبش ترک نشود، چهل روز حجابش را بهتر رعایت کند، چهل روز، حتی شده روزی نیم ساعت مطالعه مفیدی داشته باشد یا از سخنرانی صوتی اعتقادی، علمی یا اخلاقی علما و اساتید بهره بگیرد، چهل روز رفتارش را با پدر، مادر، همسر، فرزندان، همسایه و دوستان اصلاح کند و ...
🌹 @beytol_zahra_hasaniye