Baghare_125L.mp3
4.33M
🎙صوت درس تفسیر سوره مبارکه #بقره
🔖 آیه: ۴۸
📚 مفسر: علامه جوادی آملی
@beytonoor
موسسه بیت النور کرج
🎙صوت درس تفسیر سوره مبارکه #بقره 🔖 آیه: ۴۸ 📚 مفسر: علامه جوادی آملی @beytonoor
#یک_آیه_یک_تفسیر
✅ آیه ۴۸ بقره:
«واتقوا یوما لا تجزی نفس عن نفس شیئا ولا یقبل منها شفاعة ولا یوخذ منها عدل ولا هم ینصرون»
و از آن روز بترسید که کسی مجازات دیگری را نمیپذیرد و نه از او شفاعت پذیرفته میشود؛ و نه غرامت از او قبول خواهد شد؛ و نه یاری میشوند.
♦️♦️♦️
1⃣گفتیم که #شفاعت غیر از خلّت و عفو و ... است و در قیامت با اذن خداوند ممکن است. حال باید گفت مساله شفاعت در حل «نیازهای طبیعی» نیست مانند نیاز به آب که تنها با آب خوردن حل میشود بلکه در «مسائل اجتماعی»، مساله شفاعت مطرح میشود مانند نیاز به دیگران برای حل یک مشکل.
2⃣شفاعت هم در #مسائل_قراردادی و اجتماعی ممکن است مانند قوانین بشری و هم در #مسائل_تکوینی، اما لسان قرآن گوید در آخرت، شفاعت در مسائل تکوینی و «قابلیت قابل» است نه در مسائل قراردادی، زیرا قیامت مانند دنیا نیست که در آن جزای قراردادی باشد همچون مجازات عدم وفای به یک قرارداد یا «تبعیت از قانون بشری»، بلکه حقیقت همه چیز ظهور میابد و لذا جز تکوین چیز دیگری نیست.
3⃣محققینِ بتپرست دلایلی بر بتپرستی آوردند که خدا همه را رد کرد. آنها میگفتند ما چون به خدای واحد با قدرت نامحدود دسترسی نداریم و آنرا نمیشناسیم بت را بعنوان #مظهر خدا ساخته تا واسطه فیض خدا بر ما باشد و لذا از آنها «فیض» را میخواهیم. اما این مظهر در طول مدت، در نظر مردم استقلال پیدا میکرد.
4⃣خدا در برابر آن استدلال بتپرستها گفت این بتها را اولا خودتان ساخته اید و ثانیا این بتها هیچ قدرتی ندارند ثالثا خدا باید #اذن به این کار داده باشد که آنهم نداده است. باید متذکر شد که بت پرستان تنها دنیا را قبول داشتند و بتها را نیز تنها برای حل مشکلات دنیایشان میساختند. اینها «وحی» را نیز قبول نداشتند.
5⃣استدلال دوم بتپرستها این بود که خدای واحد، مدبر کل هستیست و تدبیر جزییات هستی همچون زمین یا آسمان به بتها سپرده شده است. پیامبر در پاسخ فرموده که اگر تدبیر کل جهان با خدا باشد چگونه ممکن است تدبیر جزییاتی چون زمین یا دریا با خدایی دیگر باشد؟!
6⃣قرآن گوید بتها یا موجه نزد خدا نیستند که هیچ، اما اگر هستند نیاز به #اذن خدا دارند که این اذن نیست و اگر هم اذن داده باشد شما مشرکین باید قابل و صالح باشید که چون مشرکید قابل و شایسته شفاعت نیستید زیرا خدا #شرک را اصلا نمیبخشد. پس هم استقلال را بتها گرفت و هم استحقاق به شفاعت را از مشرکان بت پرست.
7⃣شفیع ممکن است کاری بکند که #قابلیت_قابل کاملتر شود یا اینکه #فاعلیت_فاعل بیشتر شود لذا از هر دو جهت این توانایی را دارد. شفیع گاهی اوصاف فاعل را مطرح میکند همچون ذکر عزت و قدرت خدا، گاهی نیز اوصاف قابل را مطرح میکند همچون فقر و حقارت انسان، نه اینکه حیثیت خود شفیع مطرح شود بلکه خود را ضمیمه فاعل یا قابل میکند تا فاعل و قابل را به هم نزدیک کند.
8⃣در اینجا وقتی امام خود را به قابل ضمیمه میکند مثلا میگوید این بنده ات که نزدت می آید، نه عبدی ساده که «عبد ذلیل» است و آنگاه شفیع و قابل با هم نزد محکمه الهی می روند که خدا راحتتر میپذیرد. یا مثلا امام خود را ضمیمه الله میکند و صفت کرامت و رحمانیت خدا را مطرح میکند و گوید یا «ذی الجلال و الاکرام» تا وقتی بنده برای عفو نزد خدا آمد با خدای کریم و رحیم روبرو شود نه با خدای قادر.
9⃣لذا شفیع جز دو کار نمیکند که آن اعتماد به برخی صفات فاعل یا اعتماد به برحی صفات قابل است و لذا اصلا به #تقرب خود به خدا اعتماد و تکیه نمیکند.
📜تفسیر بزرگ تسنیم
📚 مفسر: علامه جوادی آملی
@beytonoor
🔴 بر اساس کدام استاندارد جای شهید و جلاد عوض میشه
🔹اشکال اصلی جریان انقلابی به حکم محکومیت استاد حسن عباسی این است که چرا انتقادات و صحبت های استاد عباسی و منتقدان به مسئولین، توهین تلقی شده و زندان دارد اما صحبت های سراسر توهین آمیز همان مسئول یا برخی مسئولین عالی خطاب به منتقدان، نه تنها جرم نیست بلکه با حفظ #مصونیت، طلبکارانه ادامه پیدا می کند؟!!!!
🔹یا آن مسئول ساکت شود و با منتقدان با نزاکت و ادب مواجه شود، یا این حکم لغو شود تا تلقی #استاندارد_دوگانه شکل نگیرد.
🔹بازی #برد_برد با دشمنان و #برد_باخت با منتقدان دلسوز داخلی؛ غیرمنصفانه، ناعادلانه و به دور از تدبیر است.
#سرطان_اصلاحات
@beytonoor
تبلیغ دین و مهدویت در خطبه غدیر 1.mp3
10.67M
🎙حجت الاسلام و المسلمین #استاد_عالی
🔰 موضوع : تبلیغ دین و مهدویت در خطبه غدیر { #جلسه_اول}‼️
#عید_غدیر
#هجدهم_ذی_الحجه
@beytonoor
🌟 غدیر وحدتآفرین است
🔻 غدیر حادثهی مهمی است؛ یک حادثهی اصولی است؛ ناظر به توجه اسلام به مهمترین رکن تشکیل نظام اسلامی و جامعهی اسلامی است. یعنی مسئلهی امامت و مسئلهی ولایت و زنده نگهداشتن غدیر، به یک معنا زنده نگهداشتن اسلام است. مسئله فقط مسئلهی شیعه و معتقدین به ولایت امیرالمومنین (علیهالسلام) نیست.
👈 اگر ما مردم شیعه و مدعی پیروی از #امیرالمومنین حقیقت غدیر را درست #تبیین کنیم، هم خودمان درک کنیم، هم به دیگران معرفی کنیم، خود مسئلهی غدیر میتواند وحدتآفرین باشد. بحث اعتقاد قلبی و اتصال یک نحلهی دینی و مذهبی به یک اصل اعتقادی، یک بحث است؛ شناخت مسئله، بحث دیگری است. #اسلام عالیترین مسئله در باب تشکیل جامعهی اسلامی و نظام اسلامی و دنیای اسلامی را در مسئلهی غدیر متجلی کرده است.
🔺️ امیدواریم که ما به معنای واقعی کلمه، به دنبال مفهوم و مضمون و معنای حقیقی #غدیر و ولایت باشیم؛ که این را شما #جوانها باید در ذهنتان داشته باشید و انشاالله در طول زندگی دنبال کنید.
۱۳۹۱/۰۸/۱۰
🌹تا روز عيد غدير؛ انتشار مجموعه #روایت_غدیر
💻 @Khamenei_ir
راضی به رضای تو _44.mp3
9.52M
#راضی_به_رضای_تو ۴۴
⭐️انبیاء، با اینکه موثرترین انسانهای تاریخ بودند؛ درعین حال تنهاترین انسان های تاریخ هم بودند.
تنهایی نعمتی بود برایشان؛
تا جز روی پای او نایستند، و جز به او تکیه نکنند.
💫 رضایت به همین تنهایی ، انبیاء را به بالاترین مقامات انسانی رساند.
#استاد_محمد_شجاعی
@beytonoor
#مقام_رضا
#عطای_خداوند
🍃خداوند به کسی که به مقام رضا راه یافته، #سه_خصلت عطا میکند: فَمَن عَمِلَ بِرِضَائِی اَلزِمهُ ثَلاثَ خِصَال:
1️⃣اعرِفهُ شُکراً لا یُخالِطُهُ الجَهل 2️⃣و ذِکراً لا یُخَالِطُهُ النّسیَان 3️⃣و مَحَبَّةً لا یُوثِرُ عَلی مَحَبَّتِی مَحَبَّةَ المَخلُوقِین.
◀️ شکر و #سپاسگزاری نسبت به خودم به او عطا می کنم که این شکر جهل درآن ندارد.
◀️یک ذکری به او میدهم و برای قلبش کاری میکنم که به #یادِ_من باشد و دیگر مرا فراموش نکند.
♻️اولیاء خدا آنقدر زحمت میکشند تا به این مقام برسند که همیشه و قلباٌ به یاد خدا باشند و نسیان و #فراموشی سراغشان نیاید و با این ذکر و یاد خدا، نسیان مخلوط نشود.
◀️ محبتی از خودم در دل او می اندازم که در مقابل #محبت_من محبت هیچکس را انتخاب نمیکند.
@beytonoor