#یک_آیه_یک_تفسیر
🔖 سوره حمد
🔹ايّاكَ نَعْبُد
ريشه لغت «عبادت»
در زبان عربى وقتى كه چيزى رام، نرم، مطيع بشود به طورى كه هيچ گونه عصيان و تعدى و مقاومتى نداشته باشد، اين حالت را «تعبد» مى گويند.
🔸در قديم راهها و جاده ها اين طور نبود كه مانند امروز به وسيله ماشينهاى راهسازى اول راه را بسازند بعد روى آن راه بروند، بلكه راهها با رفتن ساخته مى شد و لذا در روزهاى اول به طورى بود كه سنگ و خارها مانع رفت و آمد بودند ولى در اثر عبور و مرور كم كم سنگريزه ها خرد و نرم مى شدند و مقاومتى در مقابل عابرين نداشتند، پاى انسانها و حيوانها را آزار نمى دادند بلكه رام و آرام بودند، در حالى كه راهى كه بيراهه بود سنگها زير پا ناآرام و عاصى بودند. اين طريق را، يعنى راهى كه نرم و رام شده بود مى گفتند: طريق مُعَبَّد.
🔹انسان عبد و معبّد يعنى كسى كه رام و تسليم و مطيع است و هيچ گونه عصيانى ندارد. اينگونه بودن يعنى رام و مطيع بودن، يك ذره عاصى نبودن، حالتى است كه انسان بايد فقط نسبت به خداوند داشته باشد.
🔹عبد خدا بودن يعنى اين حالت را نسبت به ذات حق و فرمانهاى ذات حق داشتن.
🔸و اما توحيد در عبد بودن و در عبادت به معنى اين است كه در مقابل هيچ موجود ديگر و هيچ فرمان ديگرى اين حالت را نداشته باشد، بلكه نسبت به غير خدا حالت عصيان و تمرد داشته باشد.
🔻پس همواره انسان بايد دو حالت متضاد داشته باشد:
تسليم محض خدا،
و عصيان محض غير خدا.
🔻اين است معنى «ايّاكَ نَعْبُد» خدايا تنها تو را مى پرستيم و غير تو را نمى پرستيم.
❗️بايد توجه داشت اطاعت آنهايى كه خداوند دستور اطاعت آنها را داده مثل پدر و مادر، امام و رهبران جامع شرايط، همه در واقع اطاعت خداست، زيرا چون خدا گفته است اطاعت مى كنيم...
✍استاد شهيد مرتضی مطهرى
@beytonoor
ch2-final64.mp3
2.8M
🌺کتاب صوتی
رقصی چنین میانه میدانم آرزوست
📂قسمت دوم : نیایش
@beytonoor
🌍 اوقات شرعی #دوشنبه ۲ تیرماه ۹۹ به افق کرج
☀️اذان صبح: ۰۴:۰۳:۳۴
🌞طلوع آفتاب: ۰۵:۵۰:۳۵
🌝اذان ظهر: ۱۳:۰۸:۱۳
🌒غروب آفتاب: ۲۰:۲۵:۵۰
🌑اذان مغرب: ۲۰:۴۷:۰۵
🌓نیمه شب شرعی: ۰۰:۱۴:۴۲
@beytonoor
45.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 فیلم کامل مناظره حجت الاسلام #رفیعی و سیدحسن آقامیری
🔺لطفا نشر دهید
@beytonoor
6.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 فرمانده کمیته جستجوی مفقودین:
🔸به امر رهبرانقلاب، پیکر مطهر شهید #نسیم_افغانی در حرم مطهر امام هشتم (ع) به خاک سپرده خواهد شد.🌹
#شهدا
@beytonoor
🔰 تحلیلی بر بیانیه گام دوم
🔴برای شروع #گام_دوم_انقلاب از اینجا قیام را آغاز کنید
✍سعید درخشان
⬅️رهبر انقلاب در بیانیه #گام_دوم_انقلاب کلید اساسی گام دوم را "امید و نگاه خوش بینانه به آینده" معرفی کردند و از جوانان خواسته اند بعنوان نخستین و ریشه ای ترین جهاد در #گام_دوم اقدام به شکستن #محاصره_رسانه ای و #تبلیغاتی دشمن بکنند که سعی دارد نگاه ناامیدانه همراه با یاس و سیاه نمایی را به جامعه تزریق کند.
⛔️این دستور نایب امام زمان است برای آمادگی و رسیدن به عصر ظهور....
♦️پس اساسی ترین اقدام برای رسیدن به #آینده_روشن و #عصر_ظهور ، قیام جوانان انقلابی در عرصه رسانه و شکستن محاصره تبلیغاتی و مدیریت افکار عمومی توسط دشمنان است
در این عرصه حرف برای گفتن زیاد است، اما بنظرم ضروری ترین و اولین اقدام باید در عرصه فضای مجازی رخ دهد . مدیریت و بستر فضای مجازی کشور اکنون در اختیار دشمن است . اسیر کردن جامعه ایرانی در تلگرام و اینستاگرام و توییتر که مدیریت ۱۰۰ درصدی آن در دستان اسرائیل میباشد اولین حصاری است که باید شکسته شود.
♦️اقدام اخیر دستگاه قضایی برای برخورد با عوامل این خیانت آشکار در واقع اقدامی انقلابی است که باید از سوی جامعه نخبگی و جوانان انقلابی بشدت حمایت شود.
در حوزه قیام برای شکست محاصره رسانه ای و تبلیغاتی دشمن، در آینده بیشتر سخن خواهیم گفت.
#گام_دوم_انقلاب
#حرکت_بسوی_ظهور
#جوانان_قیام_کنند
@beytonoor
موسسه بیت النور کرج
—◇— 🍃🌺🌸🌹🌸🌺🍃—◇— #کلام_امیر 🌴 #نهج_البلاغه 🌹 #حکمت_شماره_256 ▫️و قال عليهالسلام صِحَّةُ الْجَسَ
—◇— 🍃🌺🌸🌹🌸🌺🍃—◇—
#کلام_امیر
🌴 #نهج_البلاغه
🌹 #حکمت_شماره_258
🔹و قال عليهالسلام
إذَا أَمْلَقْتُمْ فَتَاجِرُوا اللّهَ بِالصَّدَقَةِ.
🔹شرح و تفسير
امام عليه السلام در اين گفتار نورانى خود، يكى از طرق معنوى مبارزه با فقر را نشان مىدهد و مىفرمايد: «هر زمان فقير شديد با خداوند از طريق صدقه دادن (در راه او) تجارت (پر سود) كنيد»
«أمْلَقْتُم» از مادۀ «مَلَق»(بر وزن علق) به معناى فقر است و هنگامى كه به باب افعال مىرود نيز فعل لازم است.
اشاره به اينكه صدقه در هنگام نيازمندى، اثر معنوى مهمى در زدودن فقر دارد، همان گونه كه انسان، فقيرى را كمك مىكند، عنايت الهى نيز به يارى او بر مىخيزد.
قرآن مجيد مىفرمايد: «مَنْ ذَا الَّذِي يُقْرِضُ اللّهَ قَرْضاً حَسَناً فَيُضاعِفَهُ لَهُ وَ لَهُ أَجْرٌ كَرِيمٌ» ؛كيست كه به خدا وام نيكو دهد (و از اموالى كه به او ارزانى داشته انفاق كند) تا خداوند آن را براى او چندين برابر كند؟ و براى او پاداش پرارزشى است!».
🔻لطف و عنايت پروردگار عجيب است. بخشندۀ همۀ نعمتها اوست با اين وجود گاه به بندگان مىگويد: از شما وام مىگيرم و گاه مىگويد: با من تجارت پرسودى داشته باشيد.
ميان #انفاق در راه خدا به هنگام نيازمند بودن و برخوردارى از نعمت پروردگار، رابطۀ آشكارى بر حسب ظاهر نمىبينيم؛ ولى به يقين اين از الطاف خفيۀ الهيه است.
قابل انكار نيست كه شخص ايثارگر كه آنچه را خود به آن نياز دارد به ديگرى مىبخشد روح پاكى پيدا مىكند كه سرچشمۀ استجابت دعاست و دعاهاى او براى گشايش روزى به هدف اجابت نزديك مىشود.
🔻در احاديث اسلامى، رابطۀ صدقه با درمان بيمارىها، رفع بلاها و خطرات و به عنوان افزايش روزى با صراحت بيان شده است؛ از جمله در حكمت ١٣٧ گذشت كه امام عليه السلام مىفرمايد:
«اسْتَنْزِلُوا الرِّزْقَ بِالصَّدَقَةِ؛ روزى را بهوسيلۀ صدقه بر خود فرود آوريد».
در حديثى از امام صادق عليه السلام مىخوانيم «إِنَّ الصَّدَقَةَ تَقْضِي الدَّيْنَ وَ تَخْلُفُ بِالْبَرَكَةِ؛ صدقه سبب اداى دين و برجاى نهادن بركت مىشود».
اين سخن را با سخنى از رسول خدا صلى الله عليه و آله پايان مىدهيم كه فرمود:
«أَكْثِرُوا مِنَ الصَّدَقَةِ تُرْزَقُوا؛ به نيازمندان زياد صدقه دهيد تا روزى شما وسيع شود».
▫️در اين روايات، تنها به رابطۀ صدقات با فزونى نعمت و دفع فقر اشاره شده، در حالى كه صدقه بركات و آثار فراوان ديگرى نيز دارد؛ صدقه رفع بلا مىكند، موجب پرورش فضايل اخلاقى است، دشمنىهاى قشرهاى مختلف جامعه را فرو مىنشاند و وسيلۀ نجات در يوم المعاد است.
قرآن مجيد مىگويد: «ما عِنْدَكُمْ يَنْفَدُ وَ ما عِنْدَ اللّهِ باقٍ» ؛آنچه نزد شماست فانى مىشود؛ امّا آنچه نزد خداست باقى است».
در آيۀ ديگر مىخوانيم: «وَ أَنْفِقُوا فِي سَبِيلِ اللّهِ وَ لا تُلْقُوا بِأَيْدِيكُمْ إِلَى التَّهْلُكَةِ وَ أَحْسِنُوا إِنَّ اللّهَ يُحِبُّ الْمُحْسِنِينَ» ؛و در راهِ خدا انفاق كنيد! و (با ترك انفاق،) خود را به دست خود، به هلاكت نيفكنيد! و نيكى كنيد! كه خداوند، نيكوكاران را دوست مىدارد».
نيز مىفرمايد: «يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَنْفِقُوا مِمّا رَزَقْناكُمْ مِنْ قَبْلِ أَنْ يَأْتِيَ يَوْمٌ لا بَيْعٌ فِيهِ وَ لا خُلَّةٌ وَ لا شَفاعَةٌ وَ الْكافِرُونَ هُمُ الظّالِمُونَ» ؛اى كسانى كه ايمان آوردهايد! از آنچه به شما روزى دادهايم، انفاق كنيد! پيش از آنكه روزى فرا رسد كه در آن، نه خريد و فروش است (تا بتوانيد سعادت و نجات از كيفر را براى خود خريدارى كنيد)، و نه دوستى (و رفاقتهاى مادى سودى دارد)، و نه شفاعت؛ (زيرا شما شايستۀ شفاعت نخواهيد بود). و كافران، خود ستمگرند؛(هم به خودشان ستم مىكنند، هم به ديگران)».
🔸انفاق منحصر به انفاق مالى نيست، هرچند بيشتر آيات و روايات، ناظر به انفاقهاى مالى است. انفاق علم و دانش، انفاق قدرت و مقام و انفاق نصح و خيرخواهى و خلاصه هرچيزى كه خداوند به انسان روزى داده بايد از آن براى نجات ديگران استفاده كرد و تعبير به «مِمّا رَزَقْناكُمْ» (از آنچه به شما روزى دادهايم) يا شبيه آن در آيات متعددى از قرآن مجيد، ممكن است اشاره به همين باشد.
—◇—🍃🌺🌸🌹🌸🌺🍃 —◇—
@beytonoor
ch3-final64.mp3
23.84M
🌺کتاب صوتی
رقصی چنین میانه میدانم آرزوست
📂قسمت سوم : معرکه شرف و افتخار
@beytonoor