♨️جنگ نرم از ديدگاه حضرت امام خميني رحمه الله
قسمت سوم
شما بيبند و باري را آزادي ميدانيد؛ شما فساد اخلاق را آزادي ميدانيد؛ شما فحشا را آزادي ميدانيد». (همان، ج9: 344)
غربمحوري
«دم از غرب چقدر ميزنيد! چقدر ميانتهي شديد! بايد احكام اسلام را با احكام غرب بسنجيم! چه غلطي است». (صحيفه امام، ج8 : 58)
چهارم ـ حوزه سياسي و اجتماعي
در انديشه امام خميني، مظاهر جنگ نرم در حوزه سياسي و اجتماعي را در مواردي چون اختلافافكني در جامعه، اختلاف در روحانيت، چندقطبي كردن جامعه، تكثر احزاب، اختلاف بين روحاني و دانشجو، اختلاف بين سپاه و روحانيت، اختلاف در بين نيروهاي مسلّح، اختلاف بين شيعه و سني، اختلافات قوميتي و منطقهاي، ناآرامي و آشوبهاي اجتماعي و ترويج اعتياد ميتوان مشاهده كرد.1
پنجم ـ تبليغات و رسانه
پيشرفت ابزارهاي رسانهاي در غرب و بهرهبرداري همهجانبه از ظرفيتها و امكانات تبليغي توسط طراحان جنگ نرم، نقطه قوتي براي رقيب اين نبرد نابرابر به شمار ميآيد. تعدد و تكثر ابزار اطلاعرساني و تبليغي و بهرهگيري از مدرنترين شيوههاي تبليغ، براي حذف يا تسليم مخالفان از صحنه نبرد، شرايط مطلوبي را براي دشمن رقم ميزند.
امام خميني رحمه الله با آشنايي كامل به ابزار و روشهاي فرهنگي - تبليغي دشمن در ايجاد جنگ رواني و برتري جبهه استكبار در نبرد سياسي - فرهنگي، به تأثيرگذاري تخريبي گسترده اين جنگ اشاره ميكند و مصاديق آن را اينگونه برميشمارد:
اول ـ جنگ رواني داخلي (همان، ج21: 407 و 408 و ج14: 29)
شايعهپراكني(همان، ج18، 250)
تهمت به كارگزاران (همان، ج21، 87)
شعار انحلال ارتش (همان، ج19: 92 و 93)
كشتار زندانيان
دوم ـ جنگ رواني در حوزه بينالمللي
ناكارآمدي اسلام (صحيفه امام، ج13: 210)
تبليغ ايرانهراسي
سياهنمايي در مورد نظام اسلامي
تهمت خريد اسلحه از اسرائيل
حمايت از تروريسم
نقض حقوق بشر
جعل سند
توهين به ملت ايران
ششم ـ اقتصادي
پس از پيروزي انقلاب اسلامي، نظام اقتصادي متلاشيشده و ناتوان ايران كه ميراث برجاي مانده از سياستهاي ناصواب وابستگي و خودباختگي سردمداران رژيم ستمشاهي بود، به مرور زمان به سوي شكوفايي و خودكفايي گام برميداشت. بنابراين، فعاليتهاي عوامل دشمن و گروهكهاي وابسته به بيگانگان كه به تعبير زيباي حضرت امام، «كمونيستهاي امريكايي» بودند، تحركات فراواني را براي تحريك كارگران و كشاورزان، جهت كمكاري و اعتصاب، آغاز كردند تا زمينههاي وابستگي كشور در صنعت و ارزاق عمومي به غرب، همچنان برقرار باشد.
هفتم ـ امنيتي و اطلاعاتي
يكي از ابزارهاي مخفي و كارآمد سياستمداران امريكايي، جاسوسي در امور مختلف نظام اسلامي بود. نيروهاي اطلاعاتي سفارت امريكا كه تحت پوشش كارمند سفارت و عوامل ديپلماتيك فعاليت داشتند، با بهرهگيري از عناصر مزدوري چون منافقان خلق، بهائيان و احزاب سياسي مخالف نظام، شبكه گسترده جاسوسي در ايران ايجاد كردند و سفارت امريكا در تهران، فرماندهي و سازماندهي اين شبكه را به عهده گرفت.
«سفارت امريكا كه به دروغ، نام آن را سفارتخانه گذاشتهاند، داراي دستگاههايي است كه مخصوص جاسوسي در ايران و منطقه است و اين محل براي جاسوسي و دخالت در مقدرات كشور ما تأسيس شده بود».
سه ـ ابزارهاي جنگ نرم از ديدگاه حضرت امام
با سيري عميق در بيانات امام خميني رحمه الله ميتوان درك كرد كه مهمترين ابزارهاي دشمن در جنگ نرم با نظام مقدس جمهوري اسلامي، به شرح ذيل است:
1. حاكمان دستنشانده
2. غربزدگان
3. رسانهها
4. سازمانهاي بينالمللي
چهار ـ راهكارهاي مقابله با جنگ نرم
اول ـ راهكارهاي راهبردي
طرح فتواي وجوب حفظ نظام اسلامي
در انديشه و سيره سياسي، فقهي و مديريتي امام، هيچ مسئله و مشكل عقلي و شرعي نميتواند مزاحم حفظ نظام جمهوري اسلامي گردد.
ايشان فريضه حفظ قدرت ديني نظام اسلامي را واجب عيني و بالاتر از تمام فرايض ديني، حتي نماز ميداند و همگان را به انجام اين فريضه فرا ميخواند:
«حفظ اسلام يك فريضه الهي است، بالاتر از تمام فرايض؛ يعني هيچ فريضهاي در اسلام، بالاتر از حفظ خود اسلام نيست... بر همه ما و شما و همه ملت و همه روحانيون، حفظ اين جمهوري اسلامي از اعظم فرايض است».
https://eitaa.com/bidar8
♨️استاد دانشگاه پاکستان: عضویت رسمی ایران گامی موثر در کسب منافع مشترک شانگهای است
مدیر دانشکده سیاست و روابط بین الملل دانشگاه قائداعظم پاکستان عضویت کامل جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری شانگهای را خبر خوشی برای منطقه به ویژه همسایگان آن در راستای تقویت همکاریهای همه جانبه دانست و افزود که این تحول به اعضای سازمان شانگهای برای کسب منافع مشترک به ویژه در حوزههای امنیتی و اقتصادی کمک بزرگی میکند.
ظفر نواز جَسپال همزمان با برگزاری مجازی بیست و سومین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای به میزبانی هند، گفت: اعضای این سازمان منطقهای نگاه مشترک و قوی به موضوعات امنیتی و ضدتروریسم دارند و بازیگران مهمی همچون چین و توسیه زیر چتر این سازمان با دیگر اعضای آن همکاری میکنند.
وی عضویت رسمی ایران در سازمان همکاری شانگهای را به دولت و ملت جمهوری اسلامی ایران تبریک گفت و تصریح کرد که این یک خبر خوش برای پاکستان به عنوان همسایه نزدیک ایران و عضو دیگر سازمان شانگهای است زیرا با این تحول روزنه جدیدی در منطقه برای همکاریهای همه جانبه به ویژه تقویت امنیت و مبارزه با تروریسم گشوده میشود.
https://eitaa.com/bidar8
❇️ غدیر به مثابه سند حکومت ولایی
واقعه غدیر خم سند حکومت ولایی بود،
حکومت ولایی یعنی حکومت صالحان بر مبنای حق و عدل
♦️ انحراف از فلسفه سیاسی غدیر زمانی اتفاق افتاد که از حکومت ولایی عدول شد و این شروع افول تمدن اسلامی بود.
https://eitaa.com/bidar8
♨️جنگ نرم از ديدگاه حضرت امام خميني رحمه الله
قسمت چهارم
راهکارهای پیشنهادی امام خمینی برای مقابله با جنگ نرم دشمن
استمداد از نيروهاي غيبي و الهي
«تمام قدرت، قدرت خداست و بايد اتكال به او بكنيد و خودتان را فاني بكنيد در آن قدرت بزرگ. مادامي كه ملت ايران همان قدرت اول را كه قدرت معنوي بود و با اللهاكبر پيش برد، مادامي كه اين حفظ بشود، شما بيمه هستيد؛ بيمه اله هستيد». (همان، ج12: 380)
دشمنشناسي
«بايد شما دشمن را بشناسيد. اگر نشناسيد، نميتوانيد دفعش بكنيد». (همان، ج12، 463)
دوّم ـ راهكارهاي فرهنگي
استحكام بنيان خانواده
«پرورش از دامن (بانوان) شما شروع ميشود؛ دامن بانوان است كه بچههاي خوب را پرورش ميدهد. ممكن است كه بچهاي كه شما خوب تربيت بكنيد، يك ملت را نجات بدهد. توجه داشته باشيد كه بچهها را خوب تحويل جامعه بدهيد». (همان، ج21: 554)
تقويت مساجد
«اينها از مسجد ميترسند. من تكليفم را بايد ادا كنم، به شما بگويم. شما دانشگاهيها، شما دانشجوها، همهتان مساجد را برويد پُر كنيد. سنگر است اينجا. سنگرها را بايد پر كرد». (همان، ج12: 393)
تقويت و گسترش ارزشهاي ديني
«ما از همين اسلام و مظاهر اسلام و شهداي اسلام ميتوانيم كارهايمان را انجام بدهيم، و الا، نه توپ ما و نه تانك ما [قدرت] مقابله با توپ و تانك امريكا را ندارد». (همان، ج13: 350)
تمسك عملي به فرهنگ اسلامي
«اگر اسلام را ما در اينجا توانستيم با دست همه شما آقايان، با دست همه ملت در اين مملكت پياده كنيم، اسلام، همه چيز ما را بيمه ميكند. دنبال اين معنا باشيد». (همان، ج11: 226)
انس با ادعيه
امام خميني رحمه الله بر نقش انسانسازي دعاهاي معصومان عليهم السلام تأكيد داشته و دعاهاي عرفه، كميل، صحيفه سجاديه و به خصوص، مناجات شعبانيه كه عظيمترين گنجينه معارف ديني را به انسان تعليم ميدهد، همواره مورد اهتمام و سفارش ايشان بوده است. (همان، ج13: 32 ـ 33 و ج17: 456)
تبيين و تعميق فرهنگ انتظار
«ما همه انتظار فرج را داريم و بايد در اين انتظار خدمت بكنيم. انتظار فرج، انتظار قدرت اسلام است و ما بايد كوشش كنيم تا قدرت اسلام در عالم تحقق پيدا بكند و مقدمات ظهور ان شاء الله تهيه بشود». (همان، ج8: 374)
استقامت و پايداري
«انقلابها زحمت دارد. بخواهيد آدم باشيد بايد زحمت بكشيد. بخواهيد ارزش انساني خودتان را حفظ كنيد، زحمت دارد. نميشود كه انسان تو خونهاش بنشيند و ارزشهاي انسانياش محفوظ باشد». (همان، ج18: 314)
سوم ـ علمي و آموزشي
توليد علم
«كوشش نمايند كه هر روز بر دقتها و بحث و نظرها و ابتكار و تحقيقها افزوده شود» (همان، ج21: 425). «هر موضوعي را بايد از نو ساخت و آنقدر دنبال كرد تا تداوم پيدا كند». (همان، ج16: 113)
تربيت مبلّغ جهاني
«اگر ما همه زبانها را براي تبليغ اسلام بدانيم، عبادتي بزرگ است. ما با زبان اينجا كه نميتوانيم براي مردم امريكا و ساير كشورها مسائل اسلام را بگوييم. امروز اسلام در اكثر كشورها مطرح است».
گسترش فرهنگ عاشورا و مناسبتهاي اسلامي
«اين ماه مبارك شعبان، اين ماه مبارك رمضان كه خداي تبارك و تعالي يك حربهاي دست شما داده؛ الان اين حربه دست شماست و ديگران ندارند اين را و اين هم از بركت امام حسين عليه السلام است. اين حربه الان دست شماست. اين حربه را به كار ببريد...».
سعه صدر
«علما و روحانيون... با روي گشاده و آغوش باز، حرفهاي آنان را بشنوند و اگر بيراهه ميروند، با بياني آكنده از محبت و دوستي، راه راست اسلامي را نشان آنها دهيد».
حضور در عرصههاي مديريتي
«علما و طلاب بايد كارهاي قضايي و اجرايي را براي خود يك امر مقدس و يك ارزش الهي بدانند و براي خود شخصيت و امتيازي قائل بشوند كه در حوزه ننشستهاند، بلكه براي اجراي حكم خدا، راحتي حوزه را رها كرده و مشغول به كارهاي حكومت اسلامي شدهاند. اگر طلبهاي منصب امامت جمعه و ارشاد مردم يا قضاوت در امور مسلمين را خالي ببيند و قدرت اداره هم در او باشد و فقط به بهانه درس و بحث مسئوليت نپذيرد و يا دلش را فقط به هواي اجتهاد و درس خوش كند، در پيشگاه خداوند بزرگ، يقيناً مؤاخذه ميشود و هرگز عذر او موجه نيست».
https://eitaa.com/bidar8
♨️ناراحتی جریان غربگرا از خوشحالی مردم
مردم ایران غرق در شادی بودند و عید غدیر را در کنار یکدیگر جشن گرفتند. اما رسانههای دشمن و جریان غربگرا این شادی و سرور مردم را سانسور کردند؛ چنانکه به نظر میرسد از شادی مردم، عصبی و ناراحتند
کاملا طبیعی بود که رسانه های دشمن از جمله بی بی سی فارسی، اینترنشنال، صدای آمریکا، رادیوفردا، منوتو و...حضور میلیونی و باشکوه مردم عزیز ایران در جشن غدیر را سانسور کنند.
مردم عزیز ایران، ملتی دینمدار بوده و هستند و این واقعیت، سالهاست که دشمن را رنج می دهد. اما این فقط رسانه های بیگانه نبودند که این حضور باشکوه و تماشایی را سانسور کردند. جریان غربگرا در داخل نیز به مثابه «سانسورچی هایی ماهر» این گردهمایی زیبا را سانسور کرده و حتی حاضر نشدند که یک عکس کوچک هم از آن منتشر کنند.
https://eitaa.com/bidar8
🌐 هسته مطالعات چین دانشگاه امام صادق با همکاری اندیشکده مطالعات راهبردی ایران و چین، دفتر دیپلماسی بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق و اداره کل همکاریهای علمی بینالمللی دانشگاه امام صادق برگزار میکند:
🇨🇳 مدرسه تابستانه چین 🇨🇳
📚 ۲۰ جلسه تخصصی در ۳ محور سیاسی، اقتصادی و فرهنگی
🧧 همراه با ارائه گواهی معتبر
💢 برگزاری بصورت مجازی
📆 بازه برگزاری دوره: از چهارشنبه ۲۱ تیرماه تا چهارشنبه ۲۸ تیرماه
💰 هزینه ثبتنام: ۱۹۰ هزار تومان
۲۰ درصد تخفیف ویژه دانشجویان، اعضای هیئت علمی و طلاب
۳۰ درصد تخفیف ویژه ثبتنام گروهی (۳ نفر به بالا)
🔗 پیوند ثبتنام:
https://formafzar.com/form/3cya0
⛩ جهت کسب اطلاعات بیشتر در کانال @chinastudy_group در پیامرسانهای بله، ایتا و تلگرام عضو شده و یا با شماره 09170057848 تماس حاصل فرمائید.
__________________
🇨🇳 هسته مطالعات چین دانشگاه امام صادق (ع) 🇨🇳
بله: https://ble.ir/chinastudy_group
ایتا: https://eitaa.com/chinastudy_group
تلگرام: https://t.me/chinastudy_group
44.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔆فیلمی کوتاه به یاد قیام مردم مشهد در مسجد گوهرشاد
https://eitaa.com/bidar8
♨️سند حقیقت #مباهله*
📆💐 *۲۴ذیالحجه؛ سالروز عید مباهله تبریک و تهنیت باد.* 💐
💠 _رهبر معظم انقلاب:_ امروز هم روز نزول سورهی هلاَتی است و به قولی امروز روز «مباهله» است؛ ایّام مهمّی است. مباهله -که یاد آن را باید گرامی داشت و بسیار مهم است- در واقع مظهر اطمینان و اقتدار ایمانی و تکیهی بر حقّانیّت است و این، آن چیزی است که ما همیشه به آن احتیاج داریم. امروز هم ما احتیاج داریم به همین اقتدار ایمانی و همین تکیهی بر حقّانیّت خودمان؛ چون در راه حق داریم حرکت میکنیم، به این باید در مقابل دشمنی دشمنان و دشمنی استکبار تکیه کنیم و الحمدلله تکیه هم میکنیم. _۱۳۹۷/۰۶/۱۵_
🎙️ #پادکست *| تمامِ محمد برگرفته از _بیانات حجتالاسلام قرائتی، استاد شجاعی و استاد عالی_ دربارهی عید #مباهله را [از اینجا](https://ble.ir/mosbate_farhangi/-1491748409728528822/1658584807912) بشنوید.*
https://eitaa.com/bidar8
♨️سیگنال ایران به روسیه از جزایر کوریل
🔹حرکت ناشیانه روس ها در حمایت ازبیانیه شورای همکاری خلیج فارس و نقض حاکمیت ایران بر جزایر ابوموسی، تنب کوچک و بزرگ ،حتی اگر در قالب یک موضع گیری سیاسی تعریف شود اما به گفتمان ادعایی امارات مبنی بر مالکیت بر این جزایر در سطح بین الملل کمک می کند و به آن وزانت می دهد.
🔸پاسخ ایران به حرکت روس ها بسیار دقیق بود.
🔹کمال خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در دیدار با سفیر ژاپن سیگنال هوشمندانه ای را به روس ها ارسال کرد
یکی از موضوعات مورد اختلاف میان ژاپن و روسیه مالکیت بر جزایر کوریل در اقیانوس آرام است که روس ها بعد از جنگ جهانی دوم تعدادی از جزایر تحت مالکیت ژاپن را تصرف کردند مساله ای که منجر به اختلاف ۷۰ ساله ژاپنی ها با روسیه شد و همچنان این اختلافات پابرجاست.
صحبت های آقای کمال خرازی در دیدار با سفیر ژاپن و حمایت از مذاکره روس ها و ژاپن برای حل و فصل تنش ها بر سر جزایر کوریل ،پاسخ به شیطنت روس ها در بحث جزایر ابوموسی و تنب بزرگ و کوچک بود که بدون دقت به عواقب این موضعگیری در مسائل کشورهای حاشیه خلیج فارس مداخله کرده است و پاسخش را در جزایر کوریل دریافت کرد
🔸دومین پاسخ ،تاکید ایران بر تمایت ارضی اوکراین(بر کریمه،لوهانسک و دونتسک) بود که آقای امیرعبداللهیان در نشست خبری با همتای عمانی خود بیان کردند و از روس ها خواستند اینگونه مواضع را تکرار نکنند که اصلا قابل تحمل نخواهد بود.
برخورد محکم ایران با روس ها برای اولتیماتوم به سایر کشورها است که نباید با تمامیت ارضی ایران شوخی کنند
https://eitaa.com/bidar8
♨️فوکویاما نگران تاثیر قطببندیها در سیاستخارجی آمریکاست!
🔸«آمریکانا» آورده است فوکویاما در یادداشت خود مینویسد: «در گذشته، ایالات متحده و چین برای نفوذ در اقیانوس آرام جنوبی تلاش کردهاند. چین سال گذشته یک پیمان امنیتی با جزایر سلیمان امضا کرد که این نگرانی را به وجود آورد که پکن یک پایگاه نظامی در آنجا به دست بیاورد. برای مقابله با این امر، جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده، پس از اجلاس سران گروه ۷ در هیروشیما، قرار بود از پورت مورسبی (Port Moresby) بازدید کند تا توافقنامه دفاعی خود را امضا کند که به ایالات متحده امکان دسترسی به تأسیسات نظامی در آن کشور را میدهد. سفری که به دلیل درگیریهای داخلی بر سر نکول بدهی ملی ایالات متحده هیچگاه اتفاق نیفتاد. اما کل این حادثه به خوبی نشان میدهد که چگونه قطب بندی سیاسی در ایالات متحده، سیاست خارجی در این کشور را تضعیف میکند.»
این دانشمند سیاسی آمریکایی معتقد است بزرگترین بحران جاری امروز، تهاجم روسیه به اوکراین است. پوتین با در پیش گرفتن تئوری پیروزی در این قائله، میخواهد که دستاوردهای خود در اوکراین را برای مدت طولانی حفظ کند تا دونالد ترامپ در سال ۲۰۲۴ به کاخ سفید بازگردد. ترامپ مسکو را دوست خود میداند، در حالی که قبلا جمهوری خواهان به شدت از اوباما، رئیس جمهور سابق آمریکا به دلیل نرمش بیش از حد در قبال روسیه و تلاش برای مذاکره برای بازنشانیِ روابط بین واشنگتن و مسکو انتقاد کردند. او معتقد است اگر ترامپ در سال آینده به ریاست جمهوری بازگردد، اوکراین حقیقتاً با مشکل مواجه خواهد شد.
به نظر فوکویاما در موضوع چین ظاهراً اشتراک نظر سیاستی بیشتری وجود دارد و دلایلی را در این راستا ذکر میکند؛ بایدن بسیاری از ابتکارات ترامپ را ادامه داده و از بسیاری جهات فراتر از وی رفته است. ایالات متحده در حال جدا کردن خود از چین در زمینههای خاصی مانند نیمه هادیها، باتریها، خاکهای کمیاب و سایر کالاهایی است که سیاستگذاران واشنگتن معتقدند اهمیت استراتژیک دارند. در این قضیه، حتی یکی از مبانی انتقاد جمهوریخواهان به کمکهای دولت آمریکا به اوکراین، تخلیه انبار سلاح آمریکا در موقع نیاز در صورت جنگ احتمالی با چین است. با این حال، فوکویاما این همگرایی آشکار در سیاست خارجی آمریکا را مستعد فریب میداند، چراکه به نظر او، مهمترین نقطه کانونی برای درگیری راهبردی با چین، تایوان است که به هیچ وجه مشخص نیست که جمهوری خواهانِ محافظه کار، از دفاع نظامی ایالات متحده از تایوان حمایت کنند و سیاستِ این کشور در قبال چین، در آینده بسیار پیچیده خواهد بود.
در بخش پایانی، این استراتژیست مطرح بر این باور است که تحول عجیبی در سالهای اخیر در آمریکا رخ داده و قبلاً اجماع گستردهای در مورد «استثناگرایی آمریکایی» وجود داشت. در گذشته، این چپ افراطی بود که با این دیدگاه مخالف بود و آمریکا را کشوری متجاوز و امپریالیستی میدید، ولی این دیدگاه اکنون به سمت راست افراطی کشیده شده است، جایی که بسیاری از محافظهکاران اکنون بر این باورند که آمریکا کشوری خطرناک است که مسئول گسترش ارزشهای لیبرالِ برآمده از ایدئولوژی موسوم به woke در سراسر جهان است.
فوکویاما نهایتاً اعلام میکند که انتخابات ریاست جمهوری سال آینده که دونالد ترامپ شانس جدی برای پیروزی در آن دارد، تعیین خواهد کرد که آیا این دیدگاهها در سیاست خارجی واشنگتن گنجانده شده است یا خیر و در واقع این انتخابات، رقابتی است که هر متحد آمریکا در آن سهمی عمیق خواهد داشت.
https://eitaa.com/bidar8
♨️هر دو سختی میکشند... اما...
به این داستان توجه فرمایید:
به نظر می اومد ۱۰ ساله باشه.
اومده بود مسجد. اومد سمت وضوخانه. چادرش را در آورد. روسری اش را در آورد. هد سر داشت، زیر روسری. آن را هم با طمانینه درآورد. آستین مانتو تنگ بود. مانتو را درآورد. ساق دست هم داشت! ساق دست هم درآورد. جورابها را درآورد و رفت سمت وضوخانه. با آرامشی و لبخندی خاص وضو میگرفت. محو رفتارش بودم. وضو تمام شد. و حالا باید تمام اینها را میپوشید... باز هم با آرامش همه را پوشید و رفت سمت نماز...
به فکر فرو رفتم...
یادم آمد از دختری که سخت و سنگین آرایش کرده بود. چشمهایش... موهایش... گونههایش... بینی که عمل کرده بود و زیر چشمهایی که کبود بود. نمی توانست راحت حرف بزند. راحت نفس بکشد. حتی راحت بخندد.
باد که میآمد میگفت پنجره را بالا ببرید موهایم خراب میشه. کفش پاشنهدارش به قول خودش پدر پاهایش را درآورده بود. در ماشین درآورد کمی هوا بخوره. جوراب نداشت. خط قرمز رد فشار کفش روی پایش بود. پایش قرمز شده بود و کمی تورم پیدا کرده بود. گرما برای همه مان سنگین بود. آب گرفته بودیم و به صورت میزدیم. اما او نمی توانست. میگفت با صورت آرایش کرده نمیتوانم آب به صورت بزنم... وقت نماز بود. گفت وضو ندارم. نمی توانم با این صورت و وضعیت وضو بگیرم. همه نماز خواندند او نخواند و نشد تا غروب که بخواند...
ناخواسته مقایسهای در ذهنم شکل گرفت. هر دو سختی میکشند. اما دستاوردهای هر یک قابل ارزیابی و انتخاب است...
پوشش داشتن و رعایت مرزهای الهی محدودیت است. غلط است گفته شود حجاب محدودیت نیست. همانطور که فرد بیحجاب کلی محدودیت برای خود ایجاد میکند. اما خب باید بررسی کرد... گاهی نابرده رنج گنج میسر نمیشود. گاهی زجر بی اجر است و البته پر از آسیبهایی که تا مرز جبران ناپذیری میرود...
https://eitaa.com/bidar8