▪️فرمول اجابت دعا
🔻استاد عزيزمان مرحوم آيتالله حاجآقا مجتبی تهرانی که آیات و روایات اخلاقی را هم مثل آیات و روایات فقهی با همان نظر دقیق اجتهادیشان بررسی میفرمودند، در باب دعا یک جمعبندی بسیار مهم و کاربردی داشتند و همیشه و خصوصاً شبهای قدر توصیه میفرمودند که از این شیوه برای تضمین استجابت دعاهایتان استفاده کنید.
🔻میفرمودند «صلوات» خودش یک دعاست؛ اما دعایی است که همواره و در همه حال و از هرکسی صادر شود، قطعاً مستجاب است. در صلوات از خدا میخواهیم که به محمد و آل او درود بفرستد و درجات معنوی ایشان را ارتقا دهد. حتی اگر گناهکارترین انسان هم صلوات بفرستد، خدا این دعا را اجابت میفرماید؛ چون به تعبیر ایشان، سودش به جیب پیامبر و اهلبیت ایشان میرود!
🔻مسأله بعدی، مانع استجابت دعاست؛ گناهان ما مانع اساسی بالا رفتن دعاهایمان است. راه کنار زدن این مانع هم «استغفار» است. استغفار یعنی عذرخواهی از خدا به خاطر خطاها و گناهانی که مرتکب شدهایم؛ یعنی کنار زدن سد مستحکمی که بر سر راه اجابت دعایمان ساختهایم.
اما مشکل اینجاست که استغفار هم خودش یک دعاست! از کجا معلوم که خود این دعا مستجاب شود تا مانع کنار رود تا بتوانيم آن حاجتی که داریم را با خیال راحت از خدا طلب کنیم؟! اینجا ایشان میفرمودند «استغفار» خود را بین دو «صلوات» قرار دهید تا استجابت آن تضمین شود! میفرمودند خدا کریمتر از آن است که بندهاش سه دعای پشت سر هم بکند و او فقط اولی و آخری (صلوات) را مستجاب کند و دعای وسطی (استغفار) را مستجاب نکند! پس حتماً استغفارتان هم مستجاب میشود.
🔻وقتی مانع اجابت دعا را با استغفار کنار زدی، حالا وقت آن است که آن حاجت اصلی و خواستهی قلبیات را از خدا درخواست کنی. (حالا هر حاجتی که داری؛ سلامتی، عاقبت بخیری، تعجیل فرج، شهادت، یا هر دعای دیگری که برای خودت یا دیگران میخواهی بکنی). بعد از اینکه حاجتت را خواستی، دوباره صلوات بفرست تا همین درخواست حاجت و دعایی که کردی هم بین دو صلوات قرار بگیرد تا استجابتش تضمین شود!
🔻پس فرمول دعا این شد: صلوات، استغفار، صلوات، درخواست حاجت، صلوات!
لازم نیست که تأکید کنم دعاگوی همهتون هستم و خیلی محتاج دعام... این شبها برای همه دعا کنید. حاجآقا مجتبی رو هم که فرمول دعا رو به ما یاد داد از دعای خیرتون فراموش نکنید.
💬 سید کمیل باقرزاده
👓 توصیه چهارم: خواسته های بزرگ داشته باشید!
در این شبها خواسته های بزرگ و جلیل داشته باشید!
نه اینکه راجع به زندگی معمولیتان چیزی نخواهید، چرا. گاهی در همین زندگی معمولی هم نقطه ایست که خیلی تعیین کننده است، اما برخی خواسته ها خیلی کوچکند، برای خواسته کوچک مثالی نمیزنم اما برای درخواستهای بزرگ:
‼️ این دعای #مکارم_الاخلاق که دعای بیستم صحیفه است، انسان وقتی نگاه می کند تعجب می کند که هیچ ذهنی نمی تواند این همه درخواست بزرگ را اینجور ردیف کند!!...واقعا عجیب است فقرات این دعا!
۷۶،۱۱،۱
💬 امام خامنه ای
👓 توصیه سوم: از خدا #عذر_خواهی کنید!
شب قدر، فرصتی برای مغفرت و عذرخواهی است. از خدای متعال عذرخواهی کنید. حال که خدای متعال به من و شما میدان داده است که به سوی او برگردیم، طلب مغفرت کنیم و از او معذرت بخواهیم، این کار را بکنیم، والّا روزی خواهد آمد که خدای متعال به مجرمین بفرماید: «لایؤذن لهم فیعتذرون».
‼️ خدای نکرده در قیامت، به ما اجازه عذرخواهی نخواهند داد. به مجرمین اجازه نمیدهند که زبان به عذرخواهی باز کنند؛ آنجا جای عذرخواهی نیست. اینجا که میدان هست، اینجا که اجازه هست، اینجا که عذرخواهی برای شما درجه میآفریند، گناهان را میشوید و شما را پاک و نورانی میکند، از خدای متعال عذرخواهی کنید. اینجا که فرصت هست، خدا را متوجّه به خودتان و لطف خدا و نگاه محبّت الهی را متوجّه و شامل حال خودتان کنید.
۱۳۷۶/۱۰/۲۶
💬 امام خامنه ای
👓 توصیه اول:
با آمادگی وارد شبهای #قدر شوید:
در ماه رمضان هم - در همه روزها و شبها - دلهایتان را هرچه میتوانید با ذکر الهی نورانیتر کنید، تا برای ورود در ساحت مقدّس لیلةالقدر آماده شوید، که: «لیلةالقدر خیر من الف شهر. تنزّل الملائکة والرّوح. فیها بإذن ربّهم من کل امرسلامٌ هی حتّی مطلع الفجر -
شب سلامت دلها و جانها، شب شفای بیماریهای اخلاقی، بیماریهای معنوی، بیماریهای مادّی و بیماریهای عمومی و اجتماعی که امروز متأسفانه دامان بسیاری از ملتهای جهان، از جمله ملتهای مسلمان را گرفته است!
🔹 سلامتی از همه اینها، در شب قدر ممکن و میسّر است؛ 《به شرطی که با آمادگی وارد شب قدر شوید》
۱۳۷۶/۰۹/۰۵
💬 امام خامنه ای
👓 توصیه دوم: بهترین عمل در این شب؟ #دعا
🔹 در ساعتهای کیمیایی لیلةالقدر، بندهی مؤمن باید حداکثر استفاده را بکند. بهترین اعمال در این شب، #دعاست!
...احیاء هم برای دعا و توسل و ذکر است. نماز هم - که در شبهای قدر یکی از مستحبات است - در واقع مظهر دعا و ذکر است.
در روایت وارد شده است که دعا «مخّ العبادة»؛ مغز عبادت، یا به تعبیر رایج ماها، روح عبادت، دعاست.
دعا یعنی چه؟
یعنی با خدای متعال سخن گفتن؛ در واقع خدا را نزدیک خود احساس کردن و حرف دل را با او در میان گذاشتن. دعا یا درخواست است، یا تمجید و تحمید است، یا اظهار محبت و ارادت است؛ همهی اینها دعاست. دعا یکی از مهمترین کارهای یک بندهی مؤمن و یک انسان طالب صَلاح و نجات و نجاح است. دعا در تطهیر روح چنین نقشی دارد.
۱۳۸۴/۰۷/۲۹
💬 امام خامنه ای
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#نفوذ
نفوذ جنسی و مالی بین مسئولین
آیا با یه ریش گذاشتن دیگه ما تفاوت داریم با رژیم منحوس پهلوی؟
دکتر فخاری: در رژیم گذشته هرکس دنبال شهوات و ثروت اندوزی میرفت پای خودش مینوشتند اما الان پای اسلام نوشته میشود... نفوذ جنسی و مالی بعد از جنگ بین بعضی از مسئولین شروع شد