🔴 آیا می دانید چه وقت مخالفان و معاندان به سمت اقدامات مسلحانه و خشونت آمیز می روند؟
✅ دقیقا وقتی ک احساس کنند و بفهمند مردم با آنها نیستند و ناامید شوند، مثل اوایل انقلاب وقتی که منافقین و کومله و... فهمیدند مردم با آنها همراهی نخواهند کرد و پس از آن بود که ترورها شروع شد!
بمب گذاری، ترور، سلاخی سربازان نیروی انتظامی و تهدید مردم، آخرین تیر دشمنان انقلاب است.
آنها دست به عملیات انتحاری زده تا از ملت انتقام بگیرند ولو به قیمت نابودی خود!
#ملت_بصیر
#انتحار_ضدانقلاب
https://eitaa.com/bikaraneh1
✅ روش تدریس کشف تحلیلی سیال؛ رویکردی نو در نظام آموزشی
(با تمرکز بر علوم انسانی و معارف اسلامی)
(بخش چهارم): کشف تحلیلی سیال و لایه های شناختی:
سطوح یادگیری در حیطه های شناختی متفاوت است، بطوریکه اين سطوح از ساده ترين سطح شناخت (يادآوري) شروع مي شود و به پيچيده ترين شکل آن (ارزشيابي و قضاوت) پايان مي يابد. ترتيب هدفها به گونه اي است که هدفهاي هر طبقه شامل بخشي از رفتارهاي پايين تر و مبتني بر آن رفتارها است؛ به عبارت ديگر، براي رسيدن به هر سطحي از رشد فکري، ضروري است که مراحل پيشين طي شده باشد؛ این سطوح به ترتیب عبارتند از:
1- دانش (knowledge) : پايين ترين سطح يادگيري در حيطه شناختي، کسب دانش و معلومات بوده و عبارت است از ياد آوري و بازشناسي مطالبي كه ياد گيرنده قبلاً آموخته است. يادگيري در اين سطح صرفاً جنبه حفظي دارد. افعالي مثل نام بردن، تعريف كردن عین مطلب، متمايز ساختن،كسب كردن، تشخيص دادن، به ياد آوردن و باز شناختن در اين طبقه اند.
2- فراگيري يا درك یا فهميدن (comprehension) : يادگيري در اين سطح عبارت است از توانايي پي بردن به مفهوم يک مطلب و تبيين آن با جملاتي که شخص خودش مي سازد. مانند ترجمه کردن، تفسیر کردن، توضیح دادن، بیان نمودن، شرح دادن و ... .
3- كاربرد (application) : این مرحله به معنای توانایی کاربرد اصول علمي، فرضيه ها، قضايا و ديگر مفاهيم انتزاعي در وضعيت و موقعيت مناسب، بدون اينکه هيچگونه راه حلي از سوی معلم یا استاد ارائه شود. مانند: توانايي كار بستن قوانين كلي علوم اجتماعي در مسائل عملي زندگي اجتماعي و یا بكار بستن اصول روانشناسي در تشخيص ويژگيهاي هر موقعيت جديد.
4- تحليل (analysis) : در تجزيه و تحليل مطالب و پديده ها هدف خرد كردن و تجزيه نمودن آنها به اجزاي تشكيل دهنده و همچنين كشف روابط و همبستگي هاي ميان اين اجزاء از طريق بررسي چگونگي تركيب و تشكيل آنها است. این سطح شامل بخش هایی مانند تحليل عناصر، تحليل روابط و درك و فهم همبستگي ها، تحليل اصول سازماني مانند توانايي شناخت نظر خاص يا تعصب نويسنده در هر مطلب است.
5- ترکيب (synthesis) : تركيب عبارت است از توانايي به هم پيوستن عناصر و اجزاء متفاوت به يكديگر جهت تشكيل يك كل جديد. تركيب را مي توان توانايي آفرينندگي و توليد دانست.
ادامه دارد...
🖋حامد پوررستمی ؛ عضو هیئت علمی دانشگاه تهران.
#کشف_تحلیلی_سیال
#جهاد_تبیین_علمی
✅ روش تدریس کشف تحلیلی سیال؛ رویکردی نو در نظام آموزشی
(با تمرکز بر علوم انسانی و معارف اسلامی)
(بخش پنجم): کشف تحلیلی سیال و لایه های شناختی:
همانطور که گذشت سطوح یادگیری در حیطه های شناختی متفاوت است، بطوریکه اين سطوح از ساده ترين سطح شناخت (يادآوري) شروع مي شود و به پيچيده ترين شکل آن (ارزشيابي و قضاوت) پايان مي يابد. ترتيب هدفها به گونه اي است که هدفهاي هر طبقه شامل بخشي از رفتارهاي پايين تر و مبتني بر آن رفتارها است؛ در یادداشت قبل، به پنج لایه شناختی اشاره شد. اینک آخرین لایه یعنی سطح ششم:
6- ارزشيابي (evaluation) و قضاوت (judgement) :
ارزشيابي عبارت از قضاوت مبتني بر هدف و منظوري خاص درباره ارزشها، عقايد، كارها، راه حلها، روشها، مواد و غيره. ارزشيابي پيچيده ترين مرحله در طبقه بندي هدفهاي تربيتي و به عبارتي آخرين و بالاترين سطح فرايند ذهني است كه كليه سطوح ديگر مانند دانش، درك و فهم، كاربرد، تجزيه و تحليل و تركيب را در بر مي گيرد. رسيدن به سطح ارزشيابي و قضاوت مستلزم آن است که فرد به سطوح آگاهي، فهميدن، بکار بستن، تحليل و ترکيب مفاهيم رسيده باشد. در این سطح از لایه شناختی دانشجو مي تواند عقايد مطرح شده در موضوعات مختلف را با هم مقايسه كند. به عنوان مثال نظر مکاتب مختلف را پیرامون جایگاه انسان و یا نوع پوشش بطور مقایسه ای مورد تامل قرار دهد و یا در مورد درستي يا نادرستي نتايج حاصل از يك آزمايش علمي با ذكر دليل قضاوت كند. راه حلهاي ارائه شده براي يك مسئله را با هم مقايسه كند و بهترين را با ذكر دليل مشخص سازد . (ر.ک: صفوی، امان الله، کلیات و فنون تدریس، صص 45 تا 60 ، با تلخیص).
یکی از دروس معارف اسلامی در دانشگاه ها، درس تفسیر موضوعی نهج البلاغه است. بررسی ها نشان می دهد اجرا و پیاده سازی روش تدریس کشف تحلیلی سیال در درس تفسیر موضوعی قادر است ظرفیت های آموزشی نوینی را برای دانشجویان عرضه کرده و مولفه هایی نظیر مشارکت، جذابیت، یادگیری و کاربردی بودن را با هم درآمیزد. در واقع پس از ارائه محتوای خارجی و طرح آن در کلاس، دانشجو با کشف رابطه متن و محتوا از مرحله دانش و فهم عبور می کند و با تامل در رابطه کشفی و موقعیت یابی مشابه مرحله تحلیل و کاربرد را تجربه می کند. دانشجو در مرحله قضاوت مي تواند عقايد و آموزه های مطرح شده در متن درسی را با مصادیق و رویدادهای بیرونی مقايسه و تطبیق كند و یا آنکه قدرت ارزشیابی و قضاوت خود را در فرایند تطبیق و تعمیم بالا برد تا بتواند مفاهیم و آموزه های نهج البلاغه را بر دیگر مصادیق و رویدادهای مشابه تطبیق دهد.
ادامه دارد...
🖋حامد پوررستمی ؛ عضو هیئت علمی دانشگاه تهران.
#کشف_تحلیلی_سیال
#جهاد_تبیین_علمی
✅ روش تدریس کشف تحلیلی سیال؛ رویکردی نو در نظام آموزشی
(با تمرکز بر علوم انسانی و معارف اسلامی)
📌قسمت ششم: مراحل اجرای روش کشف تحلیلی سیال:
🔻اجرای روش کشف تحلیلی نیازمند یک ساختار و متن درسی متناسب با این روش است. در درس معارفی تفسیر موضوعی نهج البلاغه تا مقدار زیادی این ساختار و متن درسی در دو بخش محتوای کشفی و محتوای متنی طراحی و تدوین شده است. در گام اول، استاد محتوا یا همان رویداد یا پدیده بیرونی را از بخش محتوای کشفی انتخاب و به دانشجویان عرضه می کند تا اصطلاحات و واژگان کلیدی ناظر به محتوا را استخراج کنند. بعد از دقایقی به دانشجویان فرصت داده می شود تا ارتباط مفهومی و معنایی محتوای بیرونی را با بخش محتوای متنی کشف کنند. در این مرحله دانشجویان صفحات مربوط به فصل را مرور کرده تا بتوانند قسمت یا قسمت های مرتبط متن را با محتوا کشف کنند.
🔻سپس از دانشجویان خواسته می شود تا کشفیات خود را در کلاس ارائه کرده و پیرامون آموزه های نهج البلاغه و رابطه کشف شده به بحث و گفتگو و دادن ضریب به کشف بپردازند.
بعد از ارتباط سنجی و گفتگوی کلاسی، دانشجویان پیام محتوای کشفی و تحلیل شان را بطور کوتاه بیان می کنند. نهایتا از دانشجویان خواسته می شود محتواها و موقعیت های مشابه را برای بخش مرتبط متن درسی پیدا کنند تا قدرت تحلیل و کاربرد دانشجویان تقویت گردد (میزان سیالیت محتوا). بدین معنا که پدیده ها و رویدادهای برونی دیگر را مرتبط با متن درسی کشف شده، بیابد و جایگزین محتوای اول کند. این مهم به نوعی توان ارزشیابی و قضاوت دانشجو را نسبت به مفاهیم و آموزه های درسی افزایش خواهد داد.
🔻 در پایان، استاد ضمن جمع بندی مباحث، نکات تکمیلی را پیرامون رابطه محتوای کشفی و محتوای متنی بیان می کند. یکی از معیارهای مهم و موثر ارزشیابی در نظام آموزشی جدید، می تواند همین میزان مشارکت و توان دانشجو در اجرای مراحل چندگانه کشف تحلیلی سیال باشد. در این میان، پیش مطالعه دانشجویی و تاملات پیشینی روی محتواها بسیار می تواند موثر باشد. همچنین توضیحات ابتدایی استاد و طرح مساله پیرامون محتوا نیز به کشف رابطه و تحلیل بهتر دانشجویان کمک شایانی می کند. گفتنی است در کنار ارزشیابی فرایندی طول ترم، آزمون پایان ترم نیز می تواند کتاب باز (Open book) بوده و بر اساس محتواهای داده شده، دانشجو به کشف رابطه و تحلیل آنها بپردازد.
ادامه دارد...
🖋حامد پوررستمی ؛ عضو هیئت علمی دانشگاه تهران.
#کشف_تحلیلی_سیال
#جهاد_تبیین_علمی
https://eitaa.com/bikaraneh1
✅ روش تدریس کشف تحلیلی سیال؛ رویکردی نو در نظام آموزشی
(با تمرکز بر علوم انسانی و معارف اسلامی)
📌قسمت هفتم: ویژگی های روش تدریس کشف تحلیلی سیال:
🔻این روش دارای ویژگی ها و کارکردهای متمایزی است که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
✅ تازگی و جذابیت
به باور برخی محققان، بحران جهانی آموزش عالی بیش از آنکه ناشی از واقعیت های بد و ناگوار در این نهاد باشد، به نحوه فهم ما از فرایند انتقال آموزش عالی به مرحله تازه ای در تاریخ حیات خود و تلاش آن برای سازگار شدن با مجموعه فرایندهای اجتماعی جدید جهان مرتبط است. از این رو ماهیت بحران جهانی آموزش عالی ماهیتی شناختی و معرفتی است. ما در فهم آموزش عالی جدید و تحولات آن درمانده ایم. رونالد بارنت از صاحب نظران برجسته مطالعات آموزش عالی می گوید: مهمترین بحران در آموزش عالی مربوط به شیوه ای است که ما آموزش عالی را فهم می کنیم. و همچنین مربوط به اصول بنیادینی که به نحو سنتی ایده آموزش عالی بر آن استوار است و نیز مربوط به روشی است که این اصول کم ارج و کوچک شده اند.
در واقع عدم متناسب سازی روش های آموزشی و
تدریسی با تحولات علمی- فرهنگی و با نسل جدید فراگیران باعث شده، این نظام آموزشی پاسخگوی نیازهای روز نبوده و به تبع بر کاهش میزان تازگی و جذابیت دروس و تدریس نیز تاثیر محسوسی داشته است.
📌در این میان روش کشف تحلیلی، طرحی است که می تواند انگیزه و شوق دانشجو را برای یادگیری و ارتباط دهی مفاهیم افزایش دهد. چرا که با محتواها و مسائل روزِ جهان مواجه بوده و سعی در کشف رابطه میان آنها و متون درسی و آموزه های وحیانی دارد. دانشجو درصدد آن است که روابط محسوس و نامحسوس مفاهیم درسی را با مسائل و موضوعات جاری جهان خود گره زند و ارتباطی معنادار برقرار کند. این موضوع خود نوعی زایش و پویایی را در فرایند تعلیم و تعلم رقم می زند.
یکی دیگر از وجوه تازگی، آن است که این روش گامی ولو کوچک و بستری نوین برای حرکت به سمت مطالعات میان رشته ای و توسعه آن برمی دارد چرا که آموزه های دینی نهفته در متن درسی را با مسائل متنوع جهان پیرامونی پیوند می زند. مسائلی که ممکن است ناظر به حوزه های روان شناسی، جامعه شناسی، مدیریت، اقتصاد، محیط زیست، متافیزیک و ... باشد. کشف تحلیلی در واقع پلی است میان پدیده ها و واقعیت های زندگی جهان معاصر با آموزه های معارفی. همچنین این روش گامی به سوی ایده وحدت یا تقریب علوم دانشگاهی نیز قلمداد می شود بطوریکه مخاطب احساس می کند در غالب موضوعات پیرامونی جهان معاصر یک حلقه وصل و مشترک فرامادی وجود دارد که می تواند پایه تحلیل و تفسیر پدیده ها باشد و آن وجود مبدایی واحد است که نظام آفرینش را بر اساس قوانین دقیق بنیان نهاده است.
✅ تحلیلی و کشفی محور بودن
افزایش قدرت تحلیل و تطبیق در تدریس دانشگاهی به خصوص در کلاس های معارف اسلامی، از مهمترین ویژگی های این روش است. کلاس های معارف اسلامی از حیث روشی، با چالش هایی دست و پنجه نرم می کنند که لازم است از سویی ابعاد نقش آفرینی و سازندگی آموزه های معارفی را نمایان تر ساخت و از سویی دیگر قدرت تحلیل دانشجو را نسبت به آموزه های معارفی عمیق تر کرد. این مهم با مکانیسم پیوند دهی و برقراری ارتباط میان پدیده ها و آموزه ها میسر بوده که نیازمند تمرکز و تفکر بیشتر است، تفکری از جنس تحلیلی که به فهم برتر و ملموس تر از دروس معارفی کمک می کند. روش کشف تحلیلی، می تواند خالق این فضا باشد که دانشجو احساس کند در کلاس همیشه وقت کافی برای ابراز نظراتش وجود دارد و تنها استاد یگانه فرد محق برای ابراز دیدگاهش در کلاس نیست. از این رو ممکن است نوع برداشت دانشجو از محتوا و کیفیت کشف رابطه او متفاوت از استاد باشد. قدرت تحلیل از این جهت افزایش بیشتری می یابد که دانشجو تنها کاشف رابطه نیست، بلکه علاوه بر کشف رابطه میان محتوا و متن، لازم است در مرحله سوم نظر و برداشت (analyse) خود را پیرامون رابطه کشف شده ابراز کند و جمع بندی مختصری از یافته های خود ارائه کند.
ادامه دارد...
🖋حامد پوررستمی ؛ عضو هیئت علمی دانشگاه تهران.
#کشف_تحلیلی_سیال
#جهاد_تبیین_علمی
https://eitaa.com/bikaraneh1
✅ روش تدریس کشف تحلیلی سیال؛ رویکردی نو در نظام آموزشی
(با تمرکز بر علوم انسانی و معارف اسلامی)
📌قسمت هشتم: ویژگی های روش تدریس کشف تحلیلی سیال:
🔺 تحلیلی و کشفی محور بودن
افزایش قدرت تحلیل و تطبیق در تدریس دانشگاهی به خصوص در کلاس های معارف اسلامی، از مهمترین ویژگی های این روش است. کلاس های معارف اسلامی از حیث روشی، با چالش هایی دست و پنجه نرم می کنند که لازم است از سویی ابعاد نقش آفرینی و سازندگی آموزه های معارفی را نمایان تر ساخت و از سویی دیگر قدرت تحلیل دانشجو را نسبت به آموزه های معارفی عمیق تر کرد. این مهم با مکانیسم پیوند دهی و برقراری ارتباط میان پدیده ها و آموزه ها میسر بوده که نیازمند تمرکز و تفکر است، تفکری از جنس تحلیلی که به فهم برتر و ملموس تر از دروس معارفی کمک می کند.
روش کشف تحلیلی، می تواند خالق این فضا باشد که دانشجو احساس کند در کلاس همیشه وقت کافی برای ابراز نظراتش وجود دارد. از این رو ممکن است نوع برداشت دانشجو از محتوا و کیفیت کشف رابطه او متفاوت از استاد باشد. قدرت تحلیل از این جهت افزایش بیشتری می یابد که دانشجو تنها کاشف رابطه نیست، بلکه علاوه بر کشف رابطه میان محتوا و متن، لازم است در مرحله سوم نظر و برداشت(analyse )خود را پیرامون رابطه کشف شده ابراز کند و جمع بندی مختصری از یافته های خود ارائه کند.
🔺کاربردی و ناظر به مسائل روز
ممکن است در نگاه اول به نظر نیاید، ولی اگه تامل بیشتری صورت گیرد پی می بریم بسیاری از حوادث پیرامونی و اخباری که همه روزه با آن مواجهیم، بی ارتباط با متون درسی یا آموزه های دینی نیستند. این ارتباط ممکن است مستقیم و یا غیر مستقیم باشد. بر همین اساس غالب محتواه های بخش محتوای کشفی مرتبط با اخبار و وقایع پیرامونی است که در داخل و خارج از کشور روی می دهد و بر همان اساس نیاز متن درسی مرتبط تهیه و تدوین می گردد. البته باید سعی شود منابع محتواها و پدیده ها، معتبر و بدون واسطه باشد تا تحلیل ها بر روی اخبار میدانی و واقعی معتبر صورت گیرد.
زین رو در درس تفسیر موضوعی نهج البلاغه، بسیاری از مفاهیم نهج البلاغه با مسائل و موضوعات روز گره خورده و دانشجو می تواند وجوه نقش آفرینی و کارکردی آموزه های نهج البلاغه را با جهان معاصر دریابد. به دیگر بیان در کشف تحلیلی سیال، دانشجو می یابد که آموزه های دینی و مفاهیم درسی، وارد زندگی معاصر او شده است.
ادامه دارد...
🖋حامد پوررستمی ؛ عضو هیئت علمی دانشگاه تهران.
#کشف_تحلیلی_سیال
#جهاد_تبیین_علمی
https://eitaa.com/bikaraneh1
✅ روش تدریس کشف تحلیلی سیال؛ رویکردی نو در نظام آموزشی
(با تمرکز بر علوم انسانی و معارف اسلامی)
📌قسمت نهم: فاصله گرفتن از روش حفظ محور
🔺یکی از روش های مطرح در تدریس، روش اکتشافی است. اثربخشی این مهارت در تدریس سبب ماندگاری، تعمیم پذیری و حفظ انگیزه آموزشی و پرورشی دانشجویان می گردد. طبق این مهارت، حافظه محوری و قطعی نگری مواد آموزشی کاملاٌ مردود است و دانشجویان با استقلال، تلاش فکری و عملی با هدایت مستمر استاد به اهداف دروس معارف می رسند. در این شیوه استاد کمتر به آموزش مستقیم می پردازد بلکه او ابزار و فنون پاسخ یابی را به دانشجو یاد می دهد و میدان اساسی در این شیوه از تدریس، تفکر انتقادی دانشجو می باشد. در این شیوه دانشجو مهارت های حل مسئله را فرا گرفته و می تواند پیام های معارفی را دسته بندی و تعمیم دهد یا نتیجه بگیرد. همچنین این شیوه سبب می گردد تا انگیزه دانشجو به پیگیری پیام های معارفی دوچندان گردد و از همه مهم تر این شیوه سبب خودباوری و استقلال فکری دانشجو می گردد (علیگلی، جعفر و ابوالفضل ساجدی، رشد خلاقیت و شاخص های آن در اسلام و روان شناسی، ص 334).
🔺در همین راستا یکی از ویژگی های بارز روش کشف تحلیلی سیال نیز، تکیه بر سبک تدریس تحلیل محور بجای حفظ محور است. همانطور که پیش از این گذشت در این روش، دانشجو به یک کنشگر و بازیگری فعال تبدیل می شود که در هیچ یک از مراحل چهارگانه یعنی 1)استخراج واژگان کلیدی، 2)کشف رابطه، 3) تحلیل و داوری و 4) موقعیت یابی مشابه مجبور به حفظ متون درسی نیست بلکه بصورت تحلیلی و میدانی بسوی توسعه و تعمیق مفاهیم درسی و آموزشی حرکت می کند. رهبر انقلاب یکی از ضروریات پیشرفت علمی را تقویت روحیه پژوهش و جویندگی در دانشجویان دانسته و می فرمایند: (یکی از موارد مهمی که باید در بحث تحول نظام آموزشی مدنظر قرار گیرد حذف فرهنگ حفظ محوری و تقویت روحیه تحقیق و تعمیق در علم و دانش است). در جای دیگر ایشان می گویند: (الان دانشهایی تدریس می شود که هیچ فایدهای به حال امروز و آیندهی این دانشآموز ندارد، ذهنیاتی است که یادشان هم می رود و در هیچ مسئلهی زندگی به آنها کمک نکرده و در پیشرفت علم موثر نیست). ایشان ضمن تاکید بر شناسایی و حذف این دست از رویکردها و محتواها، می افزایند: علم نافع آن علمی است که بتواند استعداد جوان و نوجوان را شکوفا کند و آن را در جهت استعداد خودش رشد بدهد. (دیدار معلمان با رهبر انقلاب، 21 اردیبهشت 1401).
ادامه دارد...
🖋حامد پوررستمی؛ عضو هیئت علمی دانشگاه تهران.
#کشف_تحلیلی_سیال
#جهاد_تبیین_علمی
https://eitaa.com/bikaraneh1
✅ روش تدریس کشف تحلیلی سیال؛ رویکردی نو در نظام آموزشی
(با تمرکز بر علوم انسانی و معارف اسلامی)
📌قسمت دهم: ویژگی های روش
✅ ۵) مشارکتی و هم افزا
🔻یکی از دغدغه های استادان در تدریس، عدم تمرکز دانشجویان در یادگیری و کم توجهی به مباحث طرح شده در کلاس است. تا به این لحظه فرمولی موثر تر از مشارکت دانشجویان در فرایند شکل گیری دانش و آموزش آن خلق نشده است. مرسر یکی از صاحب نظران این حوزه درباره ضرورت روش مشارکتی و کارایی آن می نویسد: یادگیرندگان و دانشجویان برای آنکه خودشان به فهمی از دانش دست یابند، نیازمند آن هستند که با دانش جدیدی که فرا می گیرند درگیر شوند. این امر نیز تنها از راه شنیدن اطلاعات حاصل نمی شود. حتی اگر این اطلاعات به نحو سیستماتیک و منطقی توسط متخصص به آنها منتقل شود، باز آنها قادر به رسیدن فهم خودشان از آن اطلاعات نخواهند بود. اگر یادگیرندگان بخواهند دانش جدیدی را که فرا می گیرند از آنِ خودشان کنند، نیازمند آن هستند که آنر بکار بگیرند و در شرایط مختلف کاربرد آن را خودشان امتحان و تجربه کنند. (Mercer 1995:19 ).
🔻روش کشف تحلیلی می تواند تا حد قابل توجه ای این چالش را پوشش دهد بطوریکه با اجرای آن، مطالعه نقد در کلاس، جایگزین مطالعه نسیه در بیرون از کلاس شده و نوعی مشارکت رقابتی و جذاب در کلاس درس رقم خواهد خورد. ذات این این روش ارتباط گیری متقابل دانشجو و استاد و درگیر شدن دانشجو با متن و کلاس است. در واقع کشف تحلیلی سیال، رویکردی کارگاهی و اجرایی در کلاس دارد که ریشه آن را باید در تمرین کشفی رابطه ها بصورت رفت و برگشتی و تحلیل درون کلاسی از آموزه ها جستجو نمود.
✅ ۶) نمایاندن بیشتر کارآمدی و فرازمانی بودن آموزه های دینی
🔻یکی از آثار روش کشف تحلیلی می تواند خلق حس کارآمدی و اثرگذاری آموزه های نهج البلاغه در زندگی امروز ما باشد. اینکه یک اثر بتواند بیش از پیش در جهان درون و برون انسان معاصر راه یابد و راهبری کند، موضوعی بسیار راهبردی و مهم است. به تعبیر رهبری انقلاب، (امروز می شود از دیدگاه دقیق و نافذ امیرالمؤمنین علی علیهالسّلام به واقعیتهای جامعه و واقعیت های جهان نگاه کرد و بسیاری از حقایق را دید و شناخت و علاج آنها را پیدا کرد. لذاست که به نظر ما امروز بیش از همیشه به نهجالبلاغه محتاجتریم...) زین رو اجرای روش کشف تحلیلی سیال، می تواند بستری باشد که متون و آموزه های درسی بسوی فهمی کاربردی تر و تطبیقی جذاب تر سوق داده شوند. چرا که دانشجو بسیاری از پدیده های پیرامونی فضای مجازی و حقیقی خود را مرتبط و در هم تنیده با آموزه های وحیانی می بیند که مبانی، مبادی و یا منابع آن پدیده های خبر داده اند.
ادامه دارد...
🖋حامد پوررستمی؛ عضو هیئت علمی دانشگاه تهران.
#کشف_تحلیلی_سیال
#جهاد_تبیین_علمی
https://eitaa.com/bikaraneh1
✅ روش تدریس کشف تحلیلی سیال؛ رویکردی نو در نظام آموزشی
(با تمرکز بر علوم انسانی و معارف اسلامی)
📌قسمت یازدهم: ویژگیهای روش:
۷) وجود سیالیت و ضریب رابطه:
🔺سیالیت یکی از مهمترین و اثربخش ترین ویژگی روش کشف تحلیلی سیال است. اهمیت این ویژگی خود را در عنوان روش نیز نشان داده است. سیالیت در اینجا بدان معناست که دانشجو می تواند پس از کشف رابطه بین محتوا و متن درسی و ارائه تحلیل و برداشت خود از رابطه کشفی، بجای محتوای فعلی (عکس، یا کلیپ یا متن ناظر به پدیده های خارجی)، محتوایی دیگر و مشابه آن را قرار دهد، بطوریکه محتوای دوم هم متناسب و ناظر با متن درسی یا معارفی باشد. این ویژگی، قدرت تعمیم و جایگزینی و داوری (Judgment) دانشجو را نسبت به آموزه ها و گزاره های علمی افزایش خواهد داد. بر اساس این ویژگی می توان برای موردِ بخش محتوای کشفی، بیش از یک رابطه در متن کتاب کشف و پیدا کرد. (مثلا در فصل هنر تامل فردی برای استوری افطاری و هشتگ (الحمدلله) فلان فوتبالیست مشهور خارجی، بیش از یک رابطه مرتبط با متن کشف کرد).
🔺علاوه بر این، به غیر از موارد و مثال های موجود در بخش محتوای کشفی، نمونه های بیشتری را از سایت ها و منابع علمی و خبری معتبر، استنباط و استخراج کرد و در کلاس ارائه نمود. نکته مهم در این کشفِ رابطه سیال، وجود سازوکار ضریب رابطه و حس رقابت پذیری در کار است. یعنی در این روش، استاد می تواند به رابطه های کشف شده توسط دانشجویان، ضریب ارتباط دهد و هر چقدر میزان رابطه کشف شده با متن کتاب بیشتر و مرتبط تر و جذاب تر باشد، عدد به یک نزدیکتر است. به عنوان مثال استاد با کمک و مشارکت دانشجویان، به کشف ارتباطی دانشجوی اول، ضریب 6/0 و به کشف ارتباطی دانشجوی دوم ضریب 8/0 می دهد، چون رابطه کشف شده دانشجوی دوم دقیق تر و مرتبط تر بوده است. این ویژگی حس رقابت و انگیزه کشف رابطه های معنادار را در کلاس بیشتر می کند.
ادامه دارد...
🖋حامد پوررستمی؛ عضو هیئت علمی دانشگاه تهران.
#کشف_تحلیلی_سیال
#جهاد_تبیین_علمی
https://eitaa.com/bikaraneh1
✅ روش تدریس کشف تحلیلی سیال؛ رویکردی نو در نظام آموزشی
(با تمرکز بر علوم انسانی و معارف اسلامی)
📌قسمت دوازدهم:
کشف تحلیلی؛ جهاد تبیین در بستر نوین آموزشی (ویژگی هشتم)
🔴 در دنیای رسانه ای امروز و عرصه جهاد تبیین، مهمترین زبان، زبان علم و موثرترین بستر، بستر آموزش است.
اگر آموزش در دل فرهنگ و فرهنگ در دل آموزش نهادینه شود، مفاهیم و آموزه های ارزشی و هویتی ماناتر و جذاب تر به جوامع هدف انتقال می یابند. در روش کشف تحلیلی سیال، بسیاری از آموزه های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی با پدیده های بیرونی و پیرامونی بشر معاصر گره خورده و دانشجو بجای تحلیل های پیچیده، با داده های روشن مواجه است. در واقع واقعیت های (فکت ها) ملموس در بستر آموزه های علمی و آمارهای میدانی تجربه می شود. این مهم خود زمینه ساز تحقق عناصر بنیادین در جهاد تبیین است یعنی مواردی نظیر زمینه ذهنی، قدرت انتقال داده و درگیری کردن مخاطب با پیام از مهمترین مولفه ها در فرایند تبیین و بلاغ تاثیرگذار می باشند، فرایندی که در روش کشف تحلیلی، مهندسی شده است.
🔴 به عنوان مثال روش و بستر به گونه ای است که دانشجو خود می تواند با بسیاری از واقعیت های تاریخی و یا سیاسی ایران در 200 سال اخیر، در مراحل کشف، تحلیل و سیالیت کاربردی آشنا شده و سپس قدرت تعمیم و قضاوت داشته باشد، بدون آنکه نیاز به توضیح و یا استدلال فراوان استاد باشد بلکه نقش استاد تنها نقش نظارت و راهبری فرایند است. زین رو امروزه راهبرد آموزش در دل فرهنگ و فرهنگ در دل آموزش، یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است که توجه جدی مسئولان و برنامه ریزان را می طلبد و در عرصه جهاد تبیین نیز از اهمیتی مضاعف برخوردار است.
ادامه دارد...
🖋حامد پوررستمی؛ عضو هیئت علمی دانشگاه تهران.
#کشف_تحلیلی_سیال
#جهاد_تبیین_علمی
https://eitaa.com/bikaraneh1
🔴 این بی اعتنابی عجیب بعضی ها به قرآن و روز قیامتی که شکایت حضرت خاتم اقامه شود: (پروردگارا قوم من این قرآن را مهجور کردند!)
https://virasty.com/Hpurrostami/
📌مهمترین راهبرد ابلیس و کارگزارانش در آخرالزمان، (القاست). القای ناامیدی؛ القای ویرانی در جامعه ایمانی؛ القای هیچی گناه و پوچی ایمان...
🔴 ببینید برآیند برنامه های تان، تقویت القاهای ابلیسی است یا باورهای ایمانی؟
ببینید آیا تفاوت قائلید بین صاحب منکر و منکر؟ دومی رو برنتابید حتی روی آنتن زنده!
#مهلا
https://virasty.com/Hpurrostami
🔴 درخت ممنوعه بهانه بود و برهنگی نشانه!
📌ابلیس با ژست خیرخواهی به دروغ سوگند می خورد تا آدم و حوا از آن میوه درخت ممنوعه بخورند، ولی گویا هدف دیگر، دیدن برهنگی آنان (ینزع عنهما لباسهما) بود!مساله پوشش، برای ابلیس و کارگزارانش نه تنها در (اول الزمان)، بلکه در (آخر الزمان) هم مهم است و بلکه مهم تر!
بازی خوردگان و تماشاچیان به هوش باشند!
https://virasty.com/Hpurrostami
✅ سلام خدا بر اهل شیراز!
کتک خوردن آن زن در کنار فرزند گریانش توسط آن مرد نامرد بازتاب زیادی داشت ولی یک پدیده اجتماعی نادیده گرفته شد و آن تجمع مردم عزیز شیراز در همان مکان (نارنجستان) در اعلام حمایت از آن زن تنها بود.
آفرین به این مسئولیت پذیری اجتماعی!
جامعه ایمانی تنها نیست، جامعه مکانیکی نیست بلکه نظام ارگانیکی دارد، از درد عضوی، عضو دیگر به درد خواهد آمد، گویی به خواهر خودشان دست درازی شده.
👌 چه زیبا! وقتی پدران این امت (نبی و ولی) ما را به فرزندی قبول کردند (أَنَا وَ عَلِیٌّ أَبَوَا هَذِهِ الْأُمَّة)، جنس پیوند در جامعه، یک خانواده ایمانی می شود.
https://virasty.com/Hpurrostami
🔴 ترس و سیاست ابلیس!
دو سال اخیر، ضد انقلاب، نسخه خشونت، تهدید، ضرب و شتم را پیچیده است!
ریشه قصه به یکی از راهبردهای ویژه ابلیس بر می گردد یعنی (تخویف): همان ایجاد ترس و وحشت در دلِ جامعه و بعضی آدما (یخوّف اولیايه)، اما چرا؟ تا مردم جرات نکنند به سمت خوبی ها و ارزش های دینی و انقلابی بروند.
(تخفیف) و ملایمت در کار نیست، سخن از (تخویف) است!
ابلیس دقیقا سیاست های خودش رو به منتخبانش القا می کنه تا بیفتند به جان اهل ایمان ( لَيُوحُونَ إِلَىٰ أَوْلِيَائِهِمْ لِيُجَادِلُوكُمْ)!
مثلا از اغتشاشات پاییز پارسال بگیریم که جنون خشونت داشت تا محرم امسال در اینستاگرام که اگه کسی حرف از حسین ع می زد، بدترین فحش ها و تهدیدها نثارش می کردند حتی نثار اون سلبریتی مشهور! بایکوت خبری بسیار شدیدی حاکم بود!
ولی دم ملت ایران گرم! به نسخه خدا عمل کرد: (پس اگر مؤمن هستید از آنان نترسید و از من بترسید).
ایرانی ترسو نیست، محرمِ امسال پرشور تر بود ...
#سیاست_تخویف
https://virasty.com/Hpurrostami
🔴برگرد... خبری نیست!
یک مسیر دو طرفه؛
رفت: انقلاب به آزادی
برگشت: آزادی به انقلاب...
داشتم می رفتم آزادی،
اونایی که داشتند برگشتند، با بوق و چراغ بهم پیام می دادند:
در (این آزادی) خبری نیست، تجربه کردیم، گرفتار شدیم!
برگرد...!
#غرب
#آزادی
#بردگی
https://virasty.com/Hpurrostami
🔴داوطلبان کنکور و بی تفاوتی رسانه ملی!
بیش از یک میلیون داوطلب کنکور سراسری و خانواده های آنها نگران و حساس منتظر اعلام نتایجی هستند ک قرار بود آخر این هفته اعلام شود.
و امروز جمعه، رسانه ملی غرق، در سکوتی مذموم!
نه خبری و نه گزارشی از آخرین وضعیت اعلام نتایج!
https://virasty.com/Hpurrostami
🔴 (بریزید خونها را؛ زندگی ما دوام پیدا می کند. بکُشید ما را؛ ملت ما بیدارتر می شود. ما از مرگ نمی ترسیم)؛ معمار کبیر انقلاب.
📌 با این ترورهای کور، ملت را بیدارتر و انتقام را دردناک تر خواهید کرد.
(إِنَّا مِنَ الْمُجْرِمِي.نَ مُنْتَقِمُونَ) ؛ بیگمان، ما از مجرمان انتقام خواهیم گرفت.
#شاهچراغ
https://virasty.com/Hpurrostami
🔴 بی اعتنا که (رد) می شود، نهایتا هم (رد) می شود!
#ندای_انقلاب
#ثتبیت_نیافتگان
https://virasty.com/Hpurrostami
🔴 آقای شورای نگهبان! این نمایندگان مجددا تایید صلاحیت می شوند؟!
حرفای عجیبی از اقدام اخیر برخی نمایندگان شنیده می شود! دخالت های بیجا در روند اجرایی کشور و تهدید دولت به خاطر منافع شخصی! شورای محترم نگهبان عنایت داشته باشد و بررسی کند؛
اگر اظهارات معاون سابق سیاسی وزیر کشور درباره اقدام برخی از نمایندگان مجلس صحت داشته باشد، تایید صلاحیت چنین نمایندگانی، تایید چند نفر نیست، تایید بدعت های شوم و تایید جریان باج خواه خطرناک در جمهوری اسلامی است.
جرم باج خواهی سیاسی برای همه ادوار مجلس سنگین است، اما برای این مجلس سنگین تر!
https://virasty.com/Hpurrostami
https://eitaa.com/bikaraneh1
🔴 آقای مسئول!
تا زمانی که چشم امید به (ریزشها) دارید، نمی توانید صفحه جدیدی برای (رویشها) باز کنید،
ایران مهد رویش های نو و استعدادهای شگفت است...
https://virasty.com/Hpurrostami
https://eitaa.com/bikaraneh1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🛑 کلیپ آموزشی روش تدریس کشف تحلیلی سیال یا ADDTM
(analytical-dynamic discovery teaching method)
📎تعریف: کشف تحلیلی سیال فرایند تحلیل و توسعه روابط میان محتواها و پدیده های خارجی با متن درسی است که در 5 مرحله در کلاس اجرا می شود:
🔶گام اول: مقدمه استاد و بارش ذهنی
🔶گام دوم: کشف معنایی
🔶گام سوم: تحلیل ضریبی
🔶گام چهارم: تبیین افزوده استاد
🔶گام پنجم: توسعه کاربردی
👌 آدرس کانال جهت آشنایی بیشتر با روش و دریافت جزوات درسی:
https://eitaa.com/joinchat/3543859510C5ca4f7f6e8
🔶 نکته: کشف تحلیلی سیال به دو صورت 1) انفرادی (Individual ) و
2) یادگیری تیمی (TBL) قابل اجرا است که تجربه نشان داده روش دوم بهتر است.
در این روش کلاس به چند گروه کاری (Team working) تقسیم شده و ۵ گام کشف تحلیلی بر اساس یادگیری تیم محور
Team based learning (TBL)
پیش رفته و نماینده هر گروه تحلیل و جمع بندی گروه خود را به کلاس عرضه می کند.
🌸کشف تحلیلی سیال؛ گامی به سوی تحول با رویکرد علمی- فرهنگی و غایت تبیینی و تربیتی
✅ گام نظرسنجی برخط از دانشجویان:
از استادان محترم تقاضا داریم که لینک نظرسنجی زیر را در اختیار دانشجویان قرار دهند، با عنایت به چند نکته:
📌اگر چند دقیقه از وقت کلاس را اختصاص به امر دهید، مشارکت و دقت در پاسخ بیشتر بوده و نتیجه بهتری خواهیم گرفت.
📌نتایج نظرسنجی از دانشجویان در اختیار استادان گرامی قرار خواهد گرفت.
📌نظرسنجی از استادان محترم نیز در فرم و لینکی جداگانه بزودی انجام خواهد شد.
🔗 لینک نظرسنجی دانشجویان
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScSZIRt5OyJgP83jiGWZ1T_8zvaWva5CT70YuWh305vjbmPxw/viewform?usp=sf_link
تشکر از همکاری استادان محترم.💐
🔴 عروج شهادت گون رئیسی عزیز، سرمایه اجتماعی و معنوی روحانیت را افزایش داد. او کار یک ملت را کرد...
https://virasty.com/Hpurrostami
https://eitaa.com/bikaraneh1
✅ آورده های ملی و بین المللی، شهید جمهور از رئیس جمهور رئیسی، عظیم تر و گسترده تر خواهد بود.
آنچه به حاشیه رانده و آنچه دو چندان شد...
ویراستی:
https://virasty.com/Hpurrostami
ایتا:
https://eitaa.com/bikaraneh1
🔗 اوج بگیریم اما برای آرامش ایران نه تنش...
#ارتفاع_در_معنا
#ارتفاع_در_دنیا
ویراستی:
https://virasty.com/Hpurrostami
ایتا:
https://eitaa.com/bikaraneh1
🔴کجای تاریخ با کدام تفکر؟!
📌در ریاست جمهوری یک فرد انتخاب نمی شود، بلکه یک تفکر، جریان و حزب با رای مردم بر مسند قدرت خواهد نشست. در کدام سوی تاریخ ایستاده ایم و با کدام تفکر خواهیم زیست؟!...
ویراستی:
https://virasty.com/Hpurrostami
ایتا:
https://eitaa.com/bikaraneh1
🔴 نمی توان از این حق سرگذشت ساز و سرنوشت ساز، گذشت...
📌شناخت و مشارکت سیاسی مردم، بخشی از سیره و سبک زندگی آنها در عرصههای فرافردی و اجتماعی است. اساساً میان معرفت و حضور سیاسی مردم از یک طرف و نوع حکومت و دیانت از طرف دیگر ارتباط درهمتنیدهای وجود دارد و در واقع رشد دیانت و عدالت در پرتو قدرتی است که مردم در اختیار حاکمان قرار میدهند.
مردم پس از قتل عثمان به سوی حضرت علی (ع) هجوم آورده و با اصرار و پافشاری زیاد از او خواستند که رهبری حکومت را بپذیرد. حضرت پس از آن ماجراهای دردناک گذشته و با اوضاع نابسامان آن روزگار، مایل نبود که این مسئولیت سنگین را قبول نماید، اما دو علت مهم باعث شد تا حضرت این مسئولیت را بپذیرد: یکی حضور مردم و یاری و کمک آنها به حضرت که حجت را بر امیرمؤمنان (ع) تمام کرد و دیگری برقراری عدالت و مبارزه با ستمگران. نتیجه آنکه حضور و معرفت سیاسی مردم، جریانساز و تمدنساز و سرنوشت ساز است.
👌انتخابات فراروی در محضر خدا و شهداست و با آینده ایران ارتباط در هم تنیده دارد. اجازه ندهیم ما را از حق رای دادن منصرف کنند. نمی توان از این حق، بلکه وظیفه بزرگ سرگذشت ساز و سرنوشت ساز، گذشت...
📎حامد پوررستمی؛ عضو هیئت علمی دانشگاه تهران
ویراستی:
https://virasty.com/Hpurrostami
ایتا:
https://eitaa.com/bikaraneh1