دستگیری یکی از لیدرهای اغتشاشات/ متهم داماد یکی از سرکردگان ضدانقلاب خارجنشین است
🔹دادستان تهران: از ابتدای بروز اغتشاشات گروهی با پوشش و عنوان جعلی جوانان محلات ایران با اعلام فراخوان و برنامهریزی برای ایجاد آشوب در سراسر کشور پا به عرصه گذاشت.
🔹این گروه که بر اساس ردزنیهای فنی سایبری فراجا ارتباط بدون واسطهاش با سرویسهای جاسوسی آشکار شده و زیر چتر اطلاعاتی نیروهای امنیتی قرار گرفت.
🔹افسر هادی سرویس جاسوسی با سرپل ارتباطی در تهران تماس گرفته و ضمن تعریف یک خط ارتباطی امن تمام دستورات و فرامین را برای وی در تهران ارسال میکرد.
🔹نیروهای فراجا بلافاصله توانستند نفر اصلی پشت فعالیتهای مجازی این گروه را شناسایی کرده و برای رسیدن به دیگر حلقههای وصل به سرویس جاسوسی زیر نظر بگیرند؛ همچنین در همین رابطه در استانهای مختلف رابطین شبکه اراذل و اوباش بازداشت شدند.
🔹در بخشی از اعترافات اولیه متهم، او به ارتباط مداوم با شبکه اینترنشنال سعودی یاد میکند.
🔹متهم بازداشتشده داماد یکی از سرکردگان ضد انقلاب خارجنشین است و با بازداشت او شبکه معاند اینترنشنال یکی از مهمترین رابطان خود در داخل کشور را از دست داده است.
🔹برای متهم بازداشتشده علاوه بر نقش محتوایی، مسئولیت پخش منابع مالی بین اراذل و اوباش نیز در نظر گرفته شده بود که در همین رابطه به کیف پول دیجیتال متهم، ۳ روز قبل بازداشت مبالغی واریز شده بود.
🔹مبدا واریز رمزارز های موجود در کیف دیجیتال متهم کشور انگلیس و آمریکا بوده است.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@Bimemoj
🔰 وبسایت رسمی دکتر حسن روحانی به طور آزمایشی آغاز به کار کرد.
به نوشته این پایگاه اطلاعرسانی، سایت مذکور (https://www.rouhanihassan.com/) علاوه بر انتشار اخبار و مواضع رسمی حسن روحانی، رئیسجمهور سابق کشور، کارنامه دولت تدبیر و امید را نیز مرور میکند.
هدف از راهاندازی این وبسایت، بازخوانی مواضع و انتشار روایتهای ناگفته از دوران هشت ساله ریاستجمهوری حسن روحانی و میراث دولت یازدهم و دوازدهم، خاطرات رئیسجمهور سابق ایران از دوران نامزدی در انتخابات ۹۲ تا تشکیل دولت و فرازوفرودهای دو دوره چهار ساله و تاریخ شفاهی اعضای کابینه و مدیران ارشد دولت تدبیر و امید است.
انتخابات ۱۴۰۲ در راه است...
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@Bimemoj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 تل آویو!!
📌 اگر قرار باشد کسی برود آن رژیم جعلی اسقاطیلِ است نه نظام مقدس جمهوری اسلامی
الیس الصبح بقریب
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
💢فعاليت معطوف به انتخابات
🔹پس از سه ماه التهابات و اغتشاشات، اخباری از فعالیت احزاب و گروههای سیاسی منتشر میشود که حکایت از آغاز فعالیتهای سیاسی معطوف به انتخابات اسفندماه 1402 دارد.
🔸در هفتههای پایانی سال آینده عمر مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری تقریبا به پایان میرسد و انتخابات برای تشکیل مجالس جدید، با حضور مردم برگزار خواهد شد و به همین خاطر است که بازیگران میدان رقابت سیاسی خود را برای آن مسابقه بزرگ آماده میکنند. هرچند برای ورود مبسوط و همهجانبه برای بررسی ابعاد انتخابات آتی هنوز فرصت بسیار است، اما به واسطه همین تحرکات ابتدایی میتوان به چند نکته به طور توأمان توجه نمود:
🔻1ـ هر حرکتی که شور و نشاط سیاسی را در چارچوب مصالح کشور تقویت نماید، اقدام مطلوبی است که باید به استقبال آن رفت. انتخابات از جمله جلوههای مشارکت سیاسی است که میتواند بخشی از انتظارات و تقاضاهای جامعه را سامان بخشیده و از طریق صندوق رأی آن را بازنمایی کند. از سویی به نوعی «نه» به جریانی است که «براندازی» را در توهمات کودکانه خود دنبال میکنند، لذاست که تحرکات انتخاباتی فینفسه اقدامی مثبت است که میتوان آن را به فال نیک گرفت.
🔻2ـ نکته دیگر توجه به این حقیقت است که برای مواجهه صحیح و واقعبینانه با جامعه باید آن را متکثر دید. سلائق و علائق مختلف موجب شده تا همه انتخابهای ما یکسان نباشد، لذا برای آنکه اکثریت جامعه در عرصه انتخابات فعال گردند، باید دایره انتخابها به گونهای متنوع و متفاوت و جذاب گردد که سلائق مختلف انتخابی را برای خود بیابند.
🔹روی دیگر این سکه آن است که احزاب و گروههای سیاسی در هر نظام حکمرانی، با هدف تحقق و پیشبرد اهداف جامعه فعالیت میکنند. این احزاب بازیگرانی هستند که تلاش دارند تا زمینههای پیشرفت را مبتنی بر ایدههایی که برای اداره کشور ارائه میکنند دنبال نمایند. در این میان هر نسخه و ایدهای برای حرکت جامعه باید مبتنی بر میثاقی باشد که جامعه به آن اعتبار بخشیده است و آن میثاق ملی قانون اساسی است که فصلالخطاب همه مناقشات و تفاوت دیدگاههاست.
🔸لذا احزاب سیاسی و منسوبان به آنها باید پایبندی خود را به قانون اساسی کشور اظهار کرده و برنامههای خود را در چارچوب آن طرحریزی نمایند. طبیعی است که دایره تنوع و تکثر در چارچوب این قانون تعریف خواهد شد و آنهایی که تعلقی ذهنی و التزامی عملی به آن نداشته باشند، دیگر در عرصه انتخابات نمیتوانند عرض اندام کنند! ساختن کشور نیازمند نقشآفرینی مثبت مردم و نخبگان جامعه است، که انتخابات میتواند تجلی این نقشآفرینی باشد!
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 دیشب فرماندار تربت جام شخصا درب منازل مردم رفته و از آنها عذرخواهی میکند.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ماشالله هم حجاب اسلامی رو رعایت می کنند! و هم اهل نماز جماعت هستند!
همه چیز تموم هستند این جماعت منافق!
😁😂
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 روایتیکخبرنگار از دیدار مداحان اهلبیت علیهمالسلام با رهبر انقلاب
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 فرهاد ظریف چگونه از ارادت به امام رضا(علیه السلام) به هتاکی به حضرت زهرا (سلام الله علیها) رسید؟
♦️عقیل رحمانی روزنامه نگار با انتشار فیلمی از ابراز ارادت فرهاد ظریف والیبالیست به امام رضا(ع) نوشت: او چگونه همه چیزش را از امام رضا (ع) گرفت و حالا بی شرمانه مادر ایشان را خطاب میکند!؟
♦️این فرد در بیان خاطره اش نگفت زمانی که از حرم امام رضا (علیه السلام) خارج می شد و چشمش به یک ۲۰۶ آلبالویی افتاد چگونه روکرد به گنبد این امام و گفت می شود روزی از این خودرو ها سوار شوم!
♦️چگونه همین نظام یک شاگرد پادو در مغازه را رشد داد و او نمکدان شکست؟ مسلما همسر بهایی و طراحی دشمن برای جذب این فرد موثر بوده و خودش نمی داند وارد چه بازی شده...
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
هدایت شده از شهید سجاد زبرجدی
روزقیامت هرکسی در دست گیرد نامهای
من نیز حاضر میشوم تصویرِ جانان در بغل
#شهید_سجاد_زبرجدی
@zebarjadi59
🔰 من یک وقت از امام پرسیدم که شما از چه زمانی به فکر تشکیل حکومت اسلامی افتادید. چون از سال 41 که امام شروع کرد، اسم حکومت اسلامی مطرح نبود؛ بحث مواد ششگانه و دعواهای فصلی و موسمی بود – ایشان تأمل کردند و گفتند درست یادم نیست که از چه زمانی بوده؛ اما همین را میدانم هر وقت هر چه را که احساس کردم تکلیف است، عمل کردم.
#حکیم_انقلاب 78/3/26
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 راه زندگی خمینی
امام در قدم اول، خودش را کنار گذاشت.
او در حوزه علمیه، یک ملا، یک مدرس و یک مجتهد معروف، با این همه شاگرد بود.
راه زندگی این نبود که او انتخاب کرد؛ همهاش دعوا، همهاش جنگ! نه درس و نه بحث و نه علیالظاهر شاگرد؛ همهاش صرف وقت به چیزهایی که معمولا علما حاضر نیستند به این چیزها صرف وقت بکنند. از اول خودش را کنار گذاشت؛ در همه مراحل، احساس کرد که تکلیفش چیست.
#حکیم_انقلاب 78/3/26
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 تقی شهرام
تقی شهرام جزو نیروهای سازمان در سال 50 بود و آن موقع دوران محکومیت خود را سپری میکرد. او افکار مارکسیستی داشت و در همان دوران زندان از بس روشنفکر بازی در میآورد، به تقی قمپز معروف شد. محکومیت او ابتدا ده ساله بود.
به اعتقاد من ساواک در گرایش سازمان مجاهدین به افکار چپ نقش داشت. فردی به نام خلیل دزفولی از اعضای مجاهدین دستگیر شده و در اعترافات خود اعلام کرده بود، سازمان در حال استحاله شدن به سمت افکار چپ است. بنابراین ساواک نسبت به این موضوع آگاهی داشت و به همین خاطر تقی شهرام و شخص دیگری به نام حسین عزتی را که از گروه ستاره سرخ بود و هر دو محکومیت ده ساله داشتند، از زندان تهران به زندان ساری منتقل کرد.
این دو ظرف سه چهار ماه با ستوان احمدی رئیس زندان رفیق شدند و بعدها با همدستی و همراهی او و گرفتن سلاح از زندان فرار کردند و به تهران آمدند.
در تهران حسین عزتی از آنان جدا شد و به گروه خود پیوست. به روایتی ماجرای او لو رفت و در درگیریها کشته شد، اما تقی شهرام و ستوان احمدی به سازمان آمدند. در این مقطع به لحاظ تئوری تقی شهرام از دیگر اعضای سازمان بالاتر بود. فرار او از زندان هم حالت قهرمانانه به وی داده بود. همین عوامل باعث شد، تقی شهرام در راس سازمان مجاهدین قرار گیرد.
او در این زمان به بیان برخی مسائل ایدئولوژیک پرداخت و عنوان کرد، ایدئولوژی سازمان تاکنون محافظه کارانه بود و انقلابی نبود و باید این روند تغییر کند. کتاب سبزی هم منتشر کرد با این عنوان که پرچم ایدئولوژی را برافراشتهتر کنیم. در کنار این، سوالات و ایراداتی را مطرح کرد و از اعضای سازمان خواست، به آن پاسخ دهند که آنها هم نتوانستند پاسخی برای سوالات او پیدا کنند.
رفته رفته بعضی مثل محسن خاموشی، وحید افراخته، محسن فاضل و بهرام آرام که در مرکزیت سازمان بودند، مارکسیست شدند. البته چنین گرایشی قبلا در بین برخی اعضای سازمان وجود داشت و آنها معتقد بودند، مثلا در دین اسلام نظریات اقتصادی وجود ندارد و حتی کتابی که آقای محمد باقر صدر با عنوان اقتصاد ما نوشته بود یا آثار دیگر با بایکوت اعضای سازمان مواجه شده بود. آنها کتابی نوشته بودند به نام اقتصاد به زبان ساده که خلاصهای از کتاب کاپیتال مارکس بود و به عنوان ایدئولوژی اقتصادی به این کتاب استناد میکردند.
به نظر من نفاق در میان اعضای سازمان از ابتدا نهادینه شده بود. نمیشود تنها مسعود رجوی را عامل این قضیه دانست. بر مبنای اعتقادات آنها هر گروه و دستهای با هر مرام فکری و سیاسی که با رژیم شاه مبارزه میکرد، میتوانست با سازمان مجاهدین پیوند بخورد. البته آنها از ابتدا خیلی افکار و اعتقاداتشان را برملا نمیکردند و بر این باور بودند که چون جامعه رنگ مذهبی دارد، در صورت روشن شدن ماهیت سازمان دیگر آنان را بر نمیتابد و روی برمیگرداند. آنان مذهب را عاملی برای مبارزه نمیدانستند و مبنای آنها برای دستیابی به روشهای مبارزاتی، آثار نظریهپردازان چپ بود.
#خاطرات_عزت_شاهی
#تاریخ_معاصر
#منافقین
@bimemoj
🔰حرکت خطی! و جناح بازی
حرکت خطی، حرکت خوبی نیست. حرکت خطی، غیر از این است که انسان مواضعی را به طور مدون قبول کرده باشد. حرکت خطی، یعنی گروهگرایی؛ یعنی کسی را که داخل یک مجموعه است، قبول میکند؛ به صرف اینکه در این مجموعه قرار دارد.
در سال ۶۲ که دوجریانیِ خیلی عمیقی در حزب جمهوری اسلامی به وجود آمده بود و کنگرهی مفصلی هم در مدرسهی عالی شهید مطهری درست کرده بودیم، من صحبت کردم و از این دو جریان، به دو قبیله و دو طایفه تعبیر کردم! اصلًا بحث گروه و حزب نیست؛ چون دو حزب با مواضع فکریشان از هم جدا میشوند؛ اما این دو مجموعه، با خود افراد مجموعه از هم جدا میشوند، نه با مواضعشان؛ زیرا کسانی در این مجموعه هستند که خیلی هم مواضع این مجموعه را قبول ندارند، اما جزو اینهایند؛ کسانی هم در مجموعهی آن طرفی هستند که باز همهی آن مواضع را قبول ندارند، اما جزو آنها هستند؛ کأنه بحث بر سر تعصبات فامیلی و قبیلهیی است!
به عبارت دیگر، وقتی کسی جزو آن عده باشد، این عده نگاه نمیکنند که خصوصیات اخلاقی او چیست و معیارها چهقدر بر او منطبق است؛ ردش میکنند؛ آن عده هم کاری ندارند که معیارها و ضوابط چیست؛ قبولش میکنند؛ این غلط است؛ بعضی اینطوری عمل میکنند؛ ولو اینکه در تصرفات شخصیشان آدمهای بدی هم نیستند.
#حکیم_انقلاب ۱۳۷۰/۱۲/۰۴
#جریان_شناسی_سیاسی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آقا سعید مدیر یکی از تالارهای تهران
سه سال رفته استامبول رستوران زده
بعد سه سال نظراتش را ببینید
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
‼️ یک باور غلط ذهنی
ارزانی های #دوران_پهلوی گران تر از امروز بود👇
🔰 علتاینکه بعضیها گمانمیکنند در دوران پهلوی ارزانی بوده اینست که عده ای نرخهای زمان شاه را برای جوانان نقل میکنند ولی از درآمدهای آن زمان صحبتی نمیکنند.
🔷 اما با یک مقایسه ی ساده و درست، متوجه خواهیم شد که چه زمانی قدرت خرید مردم بالاتر بوده 🔰
چند نمونه جهت اطلاع:
🔰 خرید خودرو:
🔷 سال ۱۳۴۹ که پیکان ۱۸ هزارتومان بود
🔷 حقوق یک کارمند رسمی در ماه ۲۰۰ تک تومانی یعنی دو هزار ریال بود.
⬅️ اگر میخواست پیکان بخرد باید حقوق ۹۰ ماه یعنی ۷/۵ سالش را پرداخت میکرد.
🔷 و یا یک مدیر دبیرستان که حقوقش ۵۰۰ تک تومانی و خیلی هم بالا و عالی بود باید حقوق ۳۶ ماهش را بابت خرید پیکانی که نه کولر داشت، نه هیدرولیک بود و نه ترمزش ضد قفل بود، پرداخت میکرد.
🔷 اهالی یک روستا با ۳۰ خانوار، با مشارکت هم توانسته بودند یک نیسان دست دوم! به قیمت ۱۵ هزار تومان آن هم قسطی بخرند،تا بتوانند با هم به شهر نزدیک خود بروند و شیر و لبنیات بفروشند و مایحتاج خود را خرید کنند.!!!
🔷 ولی امروز عمده روستائیان خود صاحب یک نیسان یا ماشین دیگر هستند.!!!!
🔷 در آن زمان سالانه، کلاً ۳ هزار پیکان در کشور تولید میشد که آنهم به سختی فروخته میشد چون مردم توان خرید نداشتند...
🔷 اما الان سالانه حدود ۱ میلیون (حدود ۳۵۰ برابر زمان شاه) انواع خودرو تولید میشود و برای خرید آنها به علت کمبود تولید و درخواست بالای خرید مردم، صف و نوبت است!!
🔰 قیمت دلار:
🔷 سال ۱۳۵۰، هر دلار آمریکا به قیمت آزاد ۱۰۵ ریال فروخته میشد.
🔷 کارمندی که حقوق ماهیانهاش ۲۰۰ تک تومانی بود میتوانست با حقوق ماهانهاش تقریباً ۲۰ دلار بخرد.
🔷 الآن یک کارگری که حداقل دستمزد را میگیرد می تواند با دستمزد یک ماهش حداقل۱۲۰ دلار بخرد.
🔷 ضمن اینکه قیمت دلار، تنها شاخص اقتصادی نیست و در کنار آن شاخص توسعه انسانی، کاهش فقر ، ارتقاء بهداشت و سلامت عمومی و... هم هست که همگی رشدچشمگیری داشته اند.
🔰 اقلام مصرفی:
🔷 زمان شاه یک حلب ۴/۵ کیلویی روغن نباتی ۲۹۰ ریال قیمت داشت
🔷 و کارگری که مزد روزانه اش ۵۰ ریال بود تقریباً مزد ۶ روزش را میبایست بابت ۱ حلب روغن ۴/۵ کیلویی پرداخت میکرد.
🔷 در حالی که امروز یک کارگر ساده با ۶ روز کارش می تواند بیش از ۳ حلب روغن ۴/۵ کیلویی ۳۵۰ هزار تومانی بخرد.
🔷 سال ۵۴ مرغ منجمد کیلویی ۱۰۵ ریال فروخته میشد و مزد کارگر در شهر فردوس ۶۰ تا ۷۰ ریال بود.
🔷 یعنی اگر یک کارگر تمام مزد روزش را میپرداخت نهایتاً ۶۷۰ گرم مرغ خریداری
می کرد.
🔷 در حالی که امروز با دستمزد روزانه ۲۰۰ هزارتومانیاش بیش از ۴ کیلو مرغ منجمد می تواند بخرد. (۶برابر)
🔷 سال ۵۴ قیمت یک موتور سیکلت یاماها ۱۰۰ خارجی ۵۶۰۰ تومان بود.
🔷 کارمندی که حقوقش عالی بود یعنی ماهانه ۵۰۰ تومان میگرفت اگر میخواست موتور بخرد میبایست تقریبا حقوق یکسالش را پرداخت میکرد.
🔷 و اگر یک کارگر با مزد روزانه ۶ تومانیاش میخواست موتور بخرد میبایست مزد ۹۳۴ روز کار یعنی ۲/۵ سالش را پرداخت میکرد.
🔷 در حالی که امروز می تواند با ۵ ماه کار یعنی مزد ۱۵۰ روز کار یک موتورسیکلت ۱۲۵ بخرد.
🔷 در زمان شاه نان سنگک ۵ ریال بود.
🔷 کارگری که در روز ۶۰ ریال مزد میگرفت
میتوانست ۱۲ عدد نان سنگک بخرد. همین بود که مردم حاشیه شهرها و حلبی آبادها نان خوردن نیز نداشتند.!!!!
🔷 ولی امروز کارگر با مزد یک روزش می تواند بیش از ۶۰ عدد نان سنگک ۵ هزارتومانی بخرد.
✅ اینچنین بود و عده ای تصور می کنند آن دوران ارزانی بوده... البته قطعا وقتی فقط به قیمت ها نگاه کنیم آن دوران اجناس ارزانتر بوده اما وقتی مقایسه درآمدها را هم ملاحظه کنیم متوجه میشویم علیرغم چهل و چهار سال تحریم و بیش از دو برابر شدن جمعیت و هشت سال جنگ پر هزینه، توان خرید مردم امروز چندین برابر شده.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰معلم آیت الله خامنه ای
من خودم را شاگرد آقای مطهری می دانم و با ایشان دوستی صمیمانه و نزدیک داشتم. دوستی ما از پیش از انقلاب خیلی گرم و مهربانانه بود ، بارها اتفاق می افتاد که به منزل یکدیگر (منزل ایشان در تهران و منزل ما در مشهد) می رفتیم و روزها و شب ها با هم بودیم.
روزی به ایشان گفتم : " من شاگرد شما هستم ." تعجب کردند و گفتند : "شما پیش بنده درس نخوانده اید." حقیقتاً هم بنده پیش استاد مطهری درس نخوانده بودم ، اما یکی از عناصری که بنیه اصلی فکر اسلامی من را پایه گذاری کرد، سخنرانی های بیست سال پیش آقای مطهری بود.
این سخنرانی های استاد مطهری برای کسانی که بخواهند در زمینه های اساسی اسلام چیزی بیاموزند ، مانند یک معلم کاربرد دارد .
#حکیم_انقلاب در گفتگو با روزنامه اطلاعات، 60/2/12
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 مطهری و شریعتی
نوع تأثیر استاد مطهری با دکتر شریعتی متفاوت است . کما این که نوع تفکرات و نوع کارهای آنها هم با یکدیگر متفاوت است . مرحوم شریعتی کارش ، کارهایی بود جوان پسند و متکی به احساس و دیدگاه های او ، دیدگاه های نزدیک به جریان های انقلابی، لذا در محافل جوانان ، به خصوص جوانان روشنفکر خیلی زود گل می کرد.
مرحوم مطهری تفکرش یک تفکر عمیق فلسفی بود ، او بیشتر پایه ای و بنیانی مسائل اسلامی را بررسی می کرد ، لذا کارش در محافل متفکرین و از جمله در میان حوزه های علمیه و در میان فضلا خیلی جالب توجه بود .
یقیناً اگر به مبانی و اصول کار نگاه کنیم، می توانیم یک تفاوت های بنیانی را بین این دو نوع تفکر پیدا کنیم، لیکن در یک برهه ای از زمان ، این هر دو در یک جهت و در یک خط حرکت کردند.
دکتر شریعتی به دعوت شهید مطهری یکی از سخنرانان موفق حسینیه ارشاد شد و نیز می دانیم که کارهای مشترکی را اینها با هم داشتند . مثلاً کتاب محمد خاتم پیامبران را مرحوم مطهری طرح ریزی کرد و اقدام اساسی اش را انجام داد و یکی از نویسندگان آن کتاب که دو مقاله در آن دارد ، مرحوم شریعتی بود .
در برهه ای از زمان که هنوز جزئیات مسائل آشکار نشده بود ، اینها در یک جهت و در یک خط حرکت می کردند . آن خط را اگر بخواهیم به طول کلی معرفی کنیم باید بگوییم " خط بازنگری متجددانه اسلام " یا " تجدد حیات فکری اسلام ".
منتها دو مسئله وجود داشت : یکی این که آقای مطهری به مسائل زیر بنایی و فکری و فلسفی و اعتقادی می پرداخت، مرحوم شریعتی به مسائل اجتماعی و جریان های موجود در جامعه بیشتر اهمیت می داد. کتاب های هر کدام از ایشان ، نشان دهنده این تفاوت است .
مسئله دوم این است که وقتی که این دو جریان پیش رفتند و هر کدام به نقاط تعیین کننده ای رسیدند ، معلوم شد که در پاره ای از مبانی با هم اختلاف نظر داشتند ، یعنی مرحوم مطهری طرفدار مراجعه به استنباط از منابع ناب اسلامی و کتاب و سنت بود، صد در صد معتقد به این بود که ما بایستی تفکرمان را از کتاب و سنت بگیریم، در حالی که مرحوم شریعتی تحت تأثیر بسیاری از افکار زمان خودش قرار داشت.
و این افکار در برداشت های اسلامی اش اثر می گذاشت ، بنابراین این دو بزرگوار با وجود وجوه مشترکی که با هم داشتند، یک مرزهای اختلافی هم با همدیگر پیدا می کردند و این دو مسئله به نوبه خود حوزه تأثیرات را و نوع تأثیرات را تعیین می کرد.
#حکیم_انقلاب، روزنامه کیهان - ویژه نامه شهید مطهری ، 61/2/12
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj