🔰 شریعتی بر علیه مارکسیست ها و لیبرال ها
🟢 در مورد چپی ها باید بگویم صریحا و قاطعا شریعتی جزو شدیدترین و قاطع ترین عناصر ضد چپ و ضد مارکسیسم بود.
🔹آن روزی که مجاهدین تغییر ایدئولوژی دادند و کتاب مواضع ایدئولوژیک تازه شان چاپ شد و در اختیار این و آن قرار گرفت، که هم من دیده بودم و هم مرحوم دکتر جلسه ای داشتیم در مشهد یک نفری از مواضع جدید مجاهدین که مارکسیستی بود دفاع می کرد. شریعتی آن شخص را چنان کوبید در آن جلسه ای که برای من حتی تعجب آور بوده که شریعتی اینقدر ضد چپ است و شما آثارش را بخوانید، مقابله و مخالفت او را با اندیشه چپ و مارکسیستی و اصول تعلیمات مارکسیستی به روشنی در می یابید.
🔹بنابراین هرکس و هر چپ گرایی (اگرچه زیر نام اسلام) اگر امروز شریعتی را از خودش بداند یقینا گزافه ای بیش نگفته است. همچنین مجاهدی که امروز شریعتی را از خودش بداند یقینا گزافه ای بیش نگفته است.
🔹همین مجاهدین که امروز طرفداری از دکتر شریعتی می کنند. اینها در سال 51 و 52 جزو سخت ترین مخالفین شریعتی بودند. خوب امروز چطور می توانند شریعتی را قطب خودشان بدانند.
🟣 اما لیبرال ها، البته عده ای از عناصر وابسته به نهضت آزادی یا عناصر سیاسی میانه، که خیلی اهل خطرکردن و در مبارزات جدی وارد شدن، نبودند، این ها به خاطر امکاناتی که داشتند خانه ای داشتند، باغ بیرون شهری داشتند، تشکیلاتی داشتند و شریعتی را دعوت می کردند و عده ای را هم با او دعوت می کردند. ایشان هم در اوقاتی که سخنرانی نداشت در منزل این ها و با استفاده از امکانات این ها برای 50 نفر، 100 نفر، کمتر یا بیشتر جلسه داشت و صحبت می کرد این ارتباطات را شریعتی با این لیبرال ها داشت. البته بیشتر امکانات را بعضی از بازاریان وابسته به این جریان سیاسی به اصطلاح لیبرال فراهم می کردند و بهره برداری های جمعی و سیاسی و فکری را خود آن سیاسی های لیبرال انجام می دادند.
🔹 حقیقت این است که شریعتی وابسته به اینها به هیچ وجه نبود. امروز هم اگر بود با آنها میانه ای نداشت بلکه فقط از امکاناتی که در اختیار آنها بود استفاده می کرد.
🔹امروز هر گروهی این امکان را دارد که بگوید یار شریعتی من بودم، هم فکر شریعتی بودم، شریعتی مال من بود. اما خوب باید دید چقدر این حرف قابل قبول است.
🔹 نه مارکسیست ها و نه گروه دیگر هیچ کدام با شریعتی حتی هم خونی فکری و رابطه خویشاوندی فکری هم نداشتند.
🟠 متاسفانه به نام رساندن اندیشه های او یا به نام نشر آثار او یا به عنوان پیگیری خط و راه او، فجایعی در کشور صورت می گیرد.
🔹فراموش نکرده ایم که یک مشت قاتل و تروریست بنام «فرقان ها» خودشان را دنباله رو خط شریعتی می دانستند.
🔹آیا شریعتی براستی کسی بود که طرفدار ترور شخصیتی مثل شهید مطهری باشد؟ او که خودش را همواره علاقه مند به مرحوم مطهری و بلکه مرید او معرفی می کرد. من خودم از او این مطلب را شنیده ام.
#حکیم_انقلاب در گفتگو با مجله سروش خرداد 1360
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 شریعتی مخالف روحانیت نبود! بلکه عمیقا مومن و معتقد به رسالت روحانیت بود!
🔹 شریعتی برخلاف آنچه گفته می شود درباره او و هنوز هم عده ای خیال می کنند، نه فقط ضد روحانی نبود بلکه عمیقا مومن و معتقد به رسالت روحانیت بود،
🔹او می گفت که روحانیت یک ضرورت است، یک نهاد اصیل و عمیق و غیرقابل خدشه است، و اگر کسی با روحانیت مخالفت بکند یقینا از یک آبشخور استعماری تغذیه می شود، این ها اعتقادات او بود در این هیچ شک نکنید این از چیزهایی بود که جز معارف قطعی شریعتی بود
🔹اما درمورد روحانیت او تصورش این بود که روحانیون به رسالتی که روحانیت بر دوش دارد بطور کامل عمل نمی کنند.
🔹مرحوم آل احمد آمد مشهد، یک جلسه مشترکی داشتیم، من بودم، آل احمد بود، مرحوم شریعتی بود و عده ای هم از دوستان مشهدی ما بودند. بحث درباره روحانیون شد، به مناسبت حضور من در جلسه شاید هر کسی یک چیزی می گفت شریعتی یک مقداری انتقاد کرد. مرحوم آل احمد به شریعتی گفت شما چرا (البته با تعبیر حوزه علمیه می گفتند نه روحانیت) از حوزه علمیه اینقدر انتقاد می کنی بیا از روشنفکران خودمان انتقاد کن و مرحوم آل احمد یک دو سه جمله درباره انتقاد و تعرض به روشنفکران گفت، مرحوم دکتر شریعتی پاسخی داد که از آن پاسخ هم می شود درست نقطه نظر او را نسبت به روحانیت و روحانیون فهمید.
او گفت علت اینکه من از روحانیت انتقاد می کنم، از حوزه علمیه انتقاد می کنم این است که ما از حوزه علمیه انتظار و توقع داریم، از روشنفکر جماعت هیچ توقعی نداریم، نهادی که ولادتش در آغوش فرهنگ غربی بوده این چیزی نیست که ما در او انتظار داشته باشیم اما روحانیت یک نهاد اصیلی هست و ما از روحانیت زیاد انتظار داریم و چون آن انتظارات عمل نمی شود به همین دلیل است که انتقاد می کنم.
🔹او معتقد بود که روحانیون به آن رسالت بطور کامل عمل نمی کنند. بر این اعتقاد بود تا سال حدود 51 و نزدیک 52 از آن سال در اثر تماس هایی که دکتر با چهره هایی از روحانیت به خصوص روحانیون جوان گرفت، کلا عقیده اش عوض شد. یعنی ایشان در سال 54 و 55 معتقد بود که اکثریت روحانیت به آن رسالت عمل می کنند و لذا در این اواخر عمر دکتر شریعتی نه فقط معتقد به روحانیت، بلکه معتقد به روحانیون نیز بود و معتقد بود که اکثریت روحانیت در خط عمل به همان رسالتی هستند که بر دوش روحانیت واقعا هست.
🔹البته با روحانیونی که می فهمید که در آن خط نیستند با آنها خوب نبود
🔹و شخصا به امام خمینی بسیار علاقمند و ارادتمند بود.
#حکیم_انقلاب در گفتگو با مجله سروش خرداد 1360
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 كتابی كه طاقت خواندنش را نداشتم
📝رهبرانقلاب: من کتاب #سووشون را شاید در سالهای اول دههی پنجاه، یا آخر دههی چهل خریدم و شروع کردم خواندن.
🔻دیدم داستان، داستانی است که آمیخته با ناکامی است. یعنی انگلیسیها آمدند شیراز، پدر همه را درآوردند و همه کار کردند و بالاخره هم قهرمان داستان را کشتند و مردهاش را دادند دست زن و بچهاش که ببرند دفن کنند.
🔹من، هر کتابی را که میخوانم، پشتش دو، سه جمله مینویسم. الان اگر آن کتاب را بیاورند، خواهید دید این جمله پشت آن نوشته شده که: «این کتاب را طاقت نیاوردم بخوانم.»
🔺یعنی دیدم خواندنش، با این زندگی پر از غصه و دائم در حال مبارزه، جور در نمیآید. زندگی ما اینطور بود. این بود که بعد از انقلاب، سووشون را خواندم. ۱۳۷۱/۱۰/۲۹
🗓 سالگرد درگذشت #سیمین_دانشور
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
📣 بهترین گزینه برای سرمربیگری تیم ملی فوتبال در شرایط کنونی انتخاب شد!
⚽️ بالاخره جانشین کارلوس کی روش در تیم ملی فوتبال مشخص شد و قرار است بعد از بازی تیمهای گل گهر سیرجان و نفت مسجد سلیمان امروز (۲۱ اسفند) امیر قلعه نویی به عنوان سرمربی بعدی تیم ملی فوتبال معرفی شود.
همچنین قرار است،
🔻این یکی از بهترین انتخابهایی است که در شرایط کنونی برای سرمربی گری تیم ملی رقم خورده است. قلعه نویی:
1. مربی با تجربه و با کارنامه و کاربلد و موفقی است که با فوتبال ایران و بازیکنان آن کاملا آشناست.
2. و از حرف شنویی کامل نزد بازیکنان نیز برخوردار است.
3. ضمن آنکه یک نیروی متعهد است که در فتنه اخیر با فتنه گران همراهی نکرده است.
4. ضمن آنکه برای بستن قرارداد در شرایط تحریم نیز محدودیت های ارزی همچون مربیان خارجی ندارد!
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 احیای اعتماد مردم
🔻 مسئلهی احیای اعتماد مردم و امید مردم هم بسیار چیز مهمّی است؛ چون اعتماد مردم بزرگترین سرمایهی دولت است. مردم وقتی به شما اعتماد کردند و امید به شما داشتند، با شما راه میآیند و کمکتان میکنند؛ این بزرگترین سرمایه است برای دولت که بتواند اعتماد مردم را جلب کند که البتّه این متأسّفانه یک مقداری آسیب دیده و بایستی ترمیم کنید این را و راهکارش هم این است که حرف و عمل مسئولین یکی باشد؛ وعدهای اگر به مردم دادید، طبق آن وعده اگر عمل کردید، مردم به شما اعتماد پیدا میکنند؛ اگر شما وعده کردید و عمل نشد یا گفتید فلان کار شده، مردم در واقعیّت دیدند نشده، اعتماد مردم سلب میشود؛ واقعاً باید خیلی بِجِد مراعات کنید این معنا را.
#حکیم_انقلاب 6 شهریور 1400
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@Bimemoj
🔰 یَابْنَ آدَمَ، کُنْ وَصِیَّ نَفْسِکَ فِی مَالِکَ، وَآعْمَلْ فِیهِ مَا تُؤْثِرُ. اَنْ یُعْمَلَ فِیهِ مِنْ بَعْدِکَ.
امام (ع) فرمودند :
اى فرزند آدم! تو خود وصى خویشتن در اموال خود باش و (امروز) به گونهاى در آن عمل کن که مىخواهى پس از تو (مطابق وصیتت) عمل کنند.
#زندگی_مکتبی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 بفرمایید آجیل!
🔹استاد حیدر رحیمپور ازغدی نقل می کند:
🔻“آیتالله خامنهای چند وقت پیش آمد مشهد. به یکی از دوستان گفته بودند «من همه دوستان را دیدم غیر حیدرآقا”. آقای شمقدری گفته بودند «بروم ایشان را بیاورم» که آقا گفتند «نه، خودم میروم منزلشان». آیت الله خامنهای آمدند خانه ما.
🔻برایش وقتی آجیل آوردیم، گفت «من آجیل نمیخوردم، از وقتی رهبر شدم اصلاً آجیل نخوردم چون رهبر باید مثل فقرا زندگی کند، مگر فقرا آجیل میخورند؟!»
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
تنها مدافع حرمی که میلیاردی پول گرفت
#حمید_فرخ_نژاد بود!
در آخر هم بجای شهادت؛ #سقوط کرد در آغوش کسانی که داعش ساخته دستشان بود..
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 "اعتصاب" و "اعتراض" به یک رویداد روزانه در اروپا تبدیل شده است.
روزنامه اومانیته درباره جنبش اعتراضی در سراسر اروپا نوشته است:
رهبر اتحادیه کارگران فرانسه "ث .ژ ت" می گوید: فرانسه تنها کشوری در جهان است که اعتصابات بزرگ را تجربه می کند. رسانه های فرانسه دروغ میگویند و واقعیات را پنهان میکنند و سعی می کنند افکار عمومی را تحت فشار و تاثیر قرار دهند. دنیای کار تقسیم شده است. جهان چند قطبی شده است. اکنون شرایط جهانی کاملاً متفاوت شده است. اخبار اجتماعی اروپا نشان داده که قدرت خرید مردم در اروپا کاهش یافته و این مسئله در کانون بسیاری از درگیری های اجتماعی قرار دارد. جنبش اجتماعی در بریتانیا راه افتاده و اخبار آن در صدر روزنامه های جهان قرار دارد.
اعتصابات بزرگ و بی سابقه در بسیاری از کشورها جریان دارد. در فرانسه و انگلستان این اعتصابات حتی شامل پرستاران، کارمندان و کارکنان بخش های دولتی و خصوصی در شرکتها نیز شده است.
در اسپانیا و پرتغال نیز مبارزات در حال افزایش است. حتی در آلمان نیز جنبشهای اعتصابی جریان دارد. در صنعت متالورژی، خودروسازی، حمل و نقل مانند راه آهن یا شرکت های هوایی و غیره.
این ها نشان می دهد که در همه کشورهای اروپائی "اعتصاب" و اعتراض به یک رویداد روزانه تبدیل شده است. کارفرمایان و دولت می خواهند اعتصابات را محدود و حتی ممنوع کنند، اما اعتصاب و اعتراض اکنون شکل انترناسیونالیستی به خود گرفته و تنها یک یا دو کشور اروپائی درگیر آن نیستند است.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰زندگی در فاصلاب
فیلیپ آلستون، گزارشگر سازمان ملل متحد طی گزارشی نوشته است:
من طی دو هفته در دیدارهای خود از شهر #لس_آنجلس انسان هایی را دیدم که برای بقای خود با مرگ دست و پنجه نرم می کردند.
پلیسی را دیدم که در سانفرانسیسکو، تلاش می کرد گروهی از افراد بی خانمان را از گوشه خیابان ها پراکنده کند.
مامور دولت به تکرار با این سوال از طرف بی خانمان ها مواجه می گشت: "کجا برویم؟".
مردمی که هیچ کدام دندان سالم در دهان نداشتند و به علت نداشتن بیمه های درمانی توان مراجعه به پزشگ و دندان پزشگ برایشان میسر نبود.
ضمن این که آنها اساسا هیچ گونه فرصت شغلی در اختیار ندارند.
در شرایطی که حکومت هیچگونه تدبیری جهت ساختن سرپناهی برای بی خانمان ها نیست، آن ها از درد ناچاری، داخل کانال های فاضلاب بیتوته می کنند.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔺بخشش ممکن است؟!
🔹به بهانه تلاش سلبریتیها برای کسب رضایت از اولیای دم شهید روحالله عجمیان
📝آقای شهاب حسینی و آقای رامبد جوان، ما و شما وامدار این انقلاب و نظام و سربازان این سرزمین هستیم! شاید تا دیروز که از وضعیت خانواده عجمیان خبر نداشتید، تکلیفتان اینقدر سنگین نبود؛ اما امروز که از نزدیک میهمان این خانواده بودهاید، رسالت خطیری بر دوش شما سنگینی میکند. حال که برای این کار خیر پیشگام شدهاید، سفیری باشید تا جامعه کمی از مظلومیت شهدا و خانواده شهدای امنیت را درک و لمس کند. امید است این «صداقت» راه را برای کسب «رضایت» هموار کند.
🔗متن کامل را بخوانید
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 چهارشنبهسوری از نمای توچالِ تهران
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰تنفيذ و تأييد حكم انتصاب حجة الاسلام و المسلمين آقاى هاشمى رفسنجانى به سمت جانشينى فرماندهى كلّ قوا
بسم الله الرّحمن الرّحيم
برادر گرامى، جناب حجة الاسلام و المسلمين آقاى هاشمى رفسنجانى
با عنايت به لزوم هوشيارى و حفظ آمادگى نيروهاى مسلح جمهورى اسلامى و تقويت و تكميل انسانى و ابزارىِ آن، همانطور كه رهبر كبير و فقيد حضرت امام خمينى (قدّس سرّه) جنابعالى را به جانشينى فرماندهى كلّ قوا منصوب فرموده بودند، اينجانب نيز كه در آن هنگام پيشنهاد اين انتصاب مفيد و لازم را به امام فقيد داده بودم، اكنون آن را تا هر زمان كه اشتغالات و مسئوليتهاى جنابعالى اجازه و فرصت دهد، تنفيذ و تأييد مىنمايم.
اميد است مانند گذشته، با تدابير صحيح خود، به تقويت دو سازمان ارتش و سپاه و افزايش آمادگيهاى بسيج و ارتقاى كيفيت نيروهاى رزمى، بهويژه در مناطقى كه به خاطر حراست از مرزهاى كشور، از اهميت بيشترى برخوردار است، ادامه دهيد. خداوند بر توفيقات آن برادر عزيز بيفزايد.
سيّد علىّ خامنهاى 1368/03/25
#تاریخ_انقلاب
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 نامه به آيتاللَّه مشكينى در بارهى حذف طرح «حق انحلال مجلس براى مقام رهبرى» از دستور كار شوراى بازنگرى قانون اساسى
بسم الله الرّحمن الرّحيم
حضرت آيتاللَّه مشكينى رياست محترم شوراى بازنگرى قانون اساسى با سلام و تحيت.
از آنجا كه طرح مسألهى «حق انحلال مجلس براى مقام رهبرى»، از سوى جمع كثيرى از نمايندگان محترم مجلس شوراى اسلامى و غير آنان مورد حساسيت و اعتراض قرار گرفته است، شايسته است كه موضوع يادشده از دستور كار شوراى بازنگرى حذف شود، تا موجبى براى اختلافنظر ميان برادران در اين جو صفا و صميميت به وجود نيايد.
و السّلام عليكم و على جميع الإخوة و رحمة اللّه
سيّد علىّ خامنهاى 1368/04/10
#تاریخ_انقلاب
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
بیم موج
🔰تنفيذ و تأييد حكم انتصاب حجة الاسلام و المسلمين آقاى هاشمى رفسنجانى به سمت جانشينى فرماندهى كلّ قوا
🔰 موافقت با استعفاى حجة الاسلام و المسلمين هاشمى رفسنجانى از جانشينى فرماندهى كلّ نيروهاى مسلح
بسم الله الرّحمن الرّحيم
جناب حجة الاسلام و المسلمين آقاى هاشمى رفسنجانى رياست محترم جمهورى اسلامى ايران
با سلام و تحيت.
در پاسخ به استعفاى جنابعالى از جانشينى فرماندهى كلّ نيروهاى مسلح جمهورى اسلامى، با توجه به مسئوليت خطير و بسيار مهم رياست جمهورى و ادارهى كشور و دولت كه اكنون بحمد اللَّه با فضل الهى و اعتماد كمنظير ملت، به دست تواناى شما سپرده شده است، موافقت و قبول خود را اعلام مىدارم.
لازم مىدانم از زحمات طاقتفرسا و مستمر جنابعالى در تمشيت امور ارتش و سپاه در دوران پرماجراى جنگ تحميلى و اداره و فرماندهى نيروهاى مسلح و هدايت آن در عمليات جنگ كه هميشه با تلاش شبانهروزى و در موارد متعدد با پيروزيهاى بزرگ براى ملت ايران همراه بود، صميمانه تشكر كنم.
آن دوران، در سابقهى درخشان مجاهدات جنابعالى، صفحهى منوّرى است كه هرگز از حافظهى ملت وفادار ما زدوده نخواهد شد. «وَ مٰا عِنْدَ اللّٰهِ خَيْرٌ وَ أَبْقىٰ» .
خداوند وجود پربركت شما را براى انقلاب و اسلام محفوظ بدارد و توفيقات خود را بر شما ارزانى فرمايد.
و السّلام عليكم و رحمة اللّه
سيّد علىّ خامنهاى 1368/06/11
#تاریخ_انقلاب
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
زمانی که فوتبال یه اثر هنری بود 😍⚽️
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰نقد دوباره عبدالکریم سروش به عریان شدن گلشیفته فراهانی
چندی پیش عبدالکریم سروش در انتقاد از رویه کسانی که خود را اپوزسیون جمهوری اسلامی معرفی میکنند، انتقاداتی مطرح و مشخصا گلشیفته فراهانی را به دلیل برهنگی مورد انتقاد قرار داد. تیغ تیز نقد سروش سوی کسانی بود که به نام تنمالکی و زنانگی و تنانگی، شرم و حیا و خانواده و اخلاق را از میان برمیدارند. در جانب دیگر گروهی به دکتر سروش تاختند که او حق زنان بر بدن خویش را به رسمیت نمی شناسد. سروش تا کنون دوبار به انتقادات آنها پاسخ داده است. وی در آخرین یادداشت خود دوباره به این موضوع پرداخته که خلاصهای از آن را در ادامه میخوانید:
۱) دوران مدرن و پیشامدرن به ترتیب دوران حقمداری و تکلیفمداری است... تبدیل انسان تکلیف مدار به انسان حق مدار، ماحصل مدرنیته است. من، دینداری را یک حق، نه یک تکلیف می دانم.
۲) چالش بزرگ این دوره چالش حقوق و اخلاق است. شرم پایه اخلاق و بیشرمی بنیاد بیاخلاقی است.
۳) نقد من به دوران مدرن این است که توازن حق و تکلیف بهم خورده و غلبه مطلق حق بر تکلیف ایجاد شده.
۴) کسانی که از تنانگی و فمینیزمی افراطی دفاع می کنند، دشمن شرم و شرف و اخلاق اند. گرفتار حسن و قبح مُدهای زمانهاند که گویی حقایقی ازلی و ابدیاند و همیشه درست بودهاند و درست خواهند ماند! عریانی و عورتنمایی که اکنون به گمان آنان بدل به فضیلت شده، تا چندی پیش یک رذیلت بود، و شاید فردا دوباره ورق برگردد و باژگونه رذیلت شود. گرفتار رسوم زمانهاند نه حقایقی جاودانه. نه مقدس اند، نه پایدار.
۵) میگویند این شرمگاهنمایی زنان، روح زمانه و رسم هنر مدرن است و نمیاندیشند که نه هر مدرنی نیکوست. فاشیسم هم پدیدهای بود کلاً و کاملاً مدرن! مارکسیسم هم... بهعلاوه دنیای مدرن حاوی گفتمانهای گوناگون است. مگر ذاتی و گوهری دارد که بهدست آنان افتاده و دیگر عقلا از آن بیخبرند؟ ازین گذشته اکنون که فیلسوفان دم از جامعه پست سکولار و مدرنیته های چندگانه (multiple modernities ) میزنند.
۶) میگویند حق آنان است که عریان شوند و بدن برهنهشان را به جنّ و انس و دیو و دد نشان دهند و نمیاندیشند که این هم حقّ آنان است که انتخاب دیگر کنند و آن را نشان ندهند.
۷) میگویند کسی حق قضاوت در باره برهنهشدنشان را ندارد و قضاوتگری را محکوم میکنند... نمیاندیشند که خود غرق در قضاوتاند و آن عمل را نیکو میشمارند و ملامتِ ملامتگران را بر نمیتابند. و با این قضاوت، درک ناقص خود از مقوله قضاوت نکردن را آشکار میکنند.
۸) میگویند برهنهشدن، تابوشکنی و سنتشکنی است و نمیاندیشند که نه هر تابوشکنی و سنّتشکنی نیکوست. اکنون کسی اگر بَرده شود یا بردهگیری کند و آن را تابو شکنی بداند، محکوم به ملامت عقلاست.
۹) میگویند زن مالک بدن خویش است و حقّ هرگونه تصرّفی در آن را دارد و نمیاندیشند که این حق مالکیت، همچون حقوق دیگرست و محدود به حدودی است. هیچکس حق ندارد به دلیل مالکیت بر بدن خویش، خود را به فروش برساند و بَرده دیگری شود و یا چشم خود را درآورد، یا تن به ذلّت بدهد.
۱۰) گفتهاند عریان شدن بخشی از هنر مدرن است. به این میگویند مغالطه ارجاع معلوم به مجهول! عملی را که چند و چونش معلوم است، به مفهومی ارجاع میدهند، یعنی هنر، که هیچ تعریف ثابت و معینی ندارد، و بلکه از نظر بعضی دانایان مدرن و پسامدرن، دوران جدید دوران مرگ یا پایان هنر است ( از هگل گرفته تا آرتور دانتو و بسیاری دیگر)
۱۱) میگویند این کار مبارزهایست برای رهایی از مردسالاری و تبعیض جنسیتی. بلی، آن رهایی نیکوست، ولی راهش این نیست. میدانم بعضی از فمینیستها بدن زن را قدرت زن انگاشتهاند، و بدننمایی و بیپروایی جنسی را از جنس قدرتنمایی شمردهاند (empowerment) اما این افسونی شیطانی است که باطلی را به حق میآمیزد و نشانی بهشت را از مسیر جهنم میدهد. قدرت زن در هنر و دانش اوست نه در نمایش شرمگاه او.
۱۲) درک و دانستههای این نافرهیختگان از فرنگستان سطحی و داوری ترازویشان سست است. چیزکی از ارتجاع و قرون وسطا شنیدهاند. اغلب اینان نه یکروز به کلیسا رفتهاند و نه یکبار به جدّ در کنفرانسی دینی با دانشمندان جهانی نشستهاند تا بدانند تاریخ و جامعه مغرب زمین تا چه اعماقی دینیست.
تاریخ آمریکا تاکنون یک رئیسجمهور آتئیست یا غیرمسیحی نداشته و کلیساها و دینداران، به جد و قوّت درکارند که چنین نشود.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰کسانی که علوم سیاسی یا جامعه شناسی خوانده اند یا حداقل مطالعاتی در حوزه «انقلاب» های دنیا داشته اند با نام جک گلدستون آشنا هستند. جامعه شناس امریکایی که حوزه تخصصی اش انقلابهای جهان است.
وی اخیرا در گفتگو با یکی از رسانه های ضدانقلاب گفتگوی مفصلی درباره اغتشاشات اخیر در ایران انجام داده که نکات مهمی دارد. اهمیت حرفهای گلدستون از این جهت است که وی یک امریکایی مخالف جمهوری اسلامی است اما وقتی از منظر تخصصی خودش درباره حوادث اخیر صحبت کرده، آب پاکی را روی دست اپوزسیون ریخته تا جایی که وسط مصاحبه، پرسشگر که یکی ایرانیان ضدانقلاب است به وی می گوید: «چشماندازی که ترسیم کردید آنقدر تیرهوتار است که نمیدانم چطورمیشود اینها رامنتشر کرد!»
گلدستون در این مصاحبه، اگرچه با سوءگیری علیه انقلاب اسلامی حرف زده اما ناخواسته اعترافهای مهمی کرده. از اینکه آشوبهای اخیر نمی تواند به نتیجه برسد چون نه چشم اندازی برای فردا دارد و نه رهبری مشخصی دارد تا اینکه جمهوری اسلامی آنقدر ریشه دار است که به این سادگی ها برایش اتفاقی نمی افتد و استقلال آن باعث شده که قدرتهای خارجی هم نتوانند به آن ضربه محکمی بزنند.
🔻اهم حرفهای گلدستون در این گفتگو:
* انقلاب نادر است، دقیقاً به همین علت که باید شمار قابلملاحظهای از اصحاب قدرت و ثروت به این نتیجه برسند که وضعشان در یک حکومت دیگر بهتر میشود و این موقعیت به این سادگیها پیش نمیآید.
* خمینی در هدایت انقلاب رهبر بسیار مؤثری بود. به هرکس هرچه میخواست بشنود میگفت... رهبری یعنی این. یعنی شما همهی کسانی را که پیش از آن حاضر نبودند سر یک میز بنشینند متحد کنی. فکر نمیکنم ایران در این لحظه چنین چهرهای داشته باشد.
*به نظرم خمینی یکی از رهبران انقلابی برجستهی تاریخ است و برانداختن نظامی که ساخته، چنان رهبری میطلبد... ایران هم اگر بخواهد از جمهوری اسلامی بگذرد، باید کسی بیاید و تصویر و دورنمایی از آینده خلق کند که متفاوت با امروز و مطلوب مردم باشد. قبول، در نظام بعدی حجاب اجباری نیست. اما کشور را چطور قرار است اداره کنیم؟ چهکسی قرار است اداره کند؟ سیاست خارجیمان چگونه خواهد بود؟ نزدیک به غرب؟ جمعیت مذهبی یا محافظهکار یا سنتی چه؟ پول نفت چه میشود؟ این جنبش بدون رهبری به نفسنفس میافتد و فرو میریزد. کافی نیست که فقط بگوییم ما این حکومت را نمیخواهیم پس باید برود. این آرزواندیشی است، نه انقلاب.
*هیچ قدرت خارجیای اهرم فشار کافی برایاینکه به رژیم فعلی بگوید «باید بروی» ندارد. شاید یک علتش این باشد که این نظام دهههاست با همه سرشاخ است و در تحریم است و ناگزیر به خود متکی است... این رژیم از روز اول جلوی تهدید آمریکا ایستاده. بهنوعی سرنوشتش دست خودش بوده.
*باید از آنچه ایالات متحده از زمان انقلاب با ایران کرده اعلام انزجار کرد. رویهمرفته، معتقدم آمریکا آنطور که شایسته است با ملت و مردم ایران رفتار نکرده. حساب حکومت جداست.
*اینکه کسی (در ایران یا هرجای دیگر) فکر کند همینکه اعتراض کند و خشمش را نشان بدهد اوضاع دگرگون میشود خوشباوری است... کافی نیست که فقط بگویید من از این رژیم بیزارم. آیا اصلاً میتوانید تصویری از آینده در ذهن بسازید که همهی این گروههای رنگارنگ ایرانی با آن همراه شوند؟ بدون چنین دورنما و تصویری از آینده آنچه دارید فقط خشم است.
*بعضی ایرانیها میگویند دولتهای غربی سفرا و نمایندگانشان را از ایران خارج کنند و داراییهای خارجی ایران را مصادره کنند چون این رژیم بهخاطر رفتاری که با مردم ایران کرده دیگر مشروعیت ندارد. متأسفم، چنین اتفاقی نمیافتد. کشورهای دیگر به منافع خودشان فکر میکنند. دقیق حسابوکتاب میکنند. میخواهند همچنان مسیری برای اعمال نفوذ داشته باشند. نمیخواهند همهی پلها را خراب کنند. طرفشان، بههرحال، یک کشور بزرگ و قدرتمند است. نمیشود بگویند ما دیگر با این حکومت حرف نمیزنیم. به جایش با کی حرف میزنید؟ واقعیت این است که در ایران حکومتی سر کار است، در منطقهای حیاتی و استراتژیک. و به نظر میرسد زمام امور را همچنان در دست دارد. تا زمانی که این حکومت برقرار است، طرفحساب بقیه دولتها خواهد بود.
* این گزینه را هم آمریکا در ونزوئلا آزمود. دولت ما گفت مادورو در انتخابات تقلب کرده و از نظر ما رئیسجمهور نیست، دیکتاتور است و بد است و خلاصه ما بهجای او رئیس سابق مجلس را، که در تبعید است، به رسمیت میشناسیم. چند سال به همین منوال گذشت. چه شد؟ هیچ. به هیچجا نرسیدیم. و حالا دوباره برگشتهایم سر خانهی اول و ارتباط با حکومت ونزوئلا. بنابراین، آنچه درعمل در دنیای سیاست رخ میدهد این است که دماغشان را میگیرند و با اکراه میگویند ما از این دولت بیزاریم، آنها هم از ما بیزارند، ولی بعضی مسائل هست که باید بابتش با هم ارتباط داشته باشیم
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پاریس در محاصره زباله
همزمان با اعتصاب کارکنان خدمات شهری پاریس در اعتراض به اصلاح قانون بازنشستگی، خیابانهای پاریس، پایتخت فرانسه، شاهد انباشت هزاران تن زباله شهری است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 عاقبت دوستی کوتاه امید و رویا به کجا میرسد؟
🔹امید و رویا که با هم راهی سفر سیبری شده بودند، همان ابتدای مسیر از هم جدا شدند. امید رفت و رویا ماند. و همه امیدوار که رویای زندگی مشترک این دو محقق شود. اما چه در پیش است؟
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 مواجهه ما با شهدا در روز قیامت! و سوالاتی که باید پاسخ دهیم!
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj