✳️بسم الله الرحمن الرحیم
در ادامه مباحث سيرمطالعاتي آثار شهيد مطهري💠 در دبيرخانه اهواز
💠 مجموعه طلیعه داران ظهور و موسسه رضوان معرفت💠
⭕️ روز سه شنبه، ٨ اسفند، ویژه برادران، مباحث حقوق زن
⭕️روز چهارشنبه، ٩ اسفند،ویژه خواهران، کتاب هاي عقل و علم ، اخلاق اسلامي
💢با تدريس استاد هاشمي گلپايگاني برگزار شد.
https://telegram.me/bineshe_motahar
https://eitaa.com/bineshe_motahar
بسم الله الرحمن الرحیم
❇️جلسه افتتاحیه بینش مطهر در موسسه نوین پژوه با حضور دکتر هاشمی گلپایگانی برگزار گردید.
در اعاز جلسه، خانم غفاری رییس موسسه نوین پژوه، گزارشی از فعالیت ها ارائه نمودند، سپس آقای دکتر هاشمی مطالب لازم برای ادامه فعالیت در خصوص بینش مطهر ارائه نمودند.
🔘ادامه مسیر:
مقرر شد موسسه نوین پژوه با پیشنهاد شورای علمی به عنوان دبیرخانه مستقل در شمال شهر تهران به رسمیت شناخته شود و گواهی ها و مدارک لازم پس از تایید شورای علمی، برای اندیشه جویان آن موسسه صادر گردد.
https://telegram.me/bineshe_motahar
https://eitaa.com/bineshe_motahar
بسم الله الرحمن الرحیم
📌کلاس بینش مطهر در دانشگاه صنعتی شریف با سخنرانی آقای دکتر طه رمضانی و تدریس خانم جعفرزاده ( از مربیان و اندیشه جویان برتر مجتمع تزکیه۱) آغاز به کار نمود.
https://telegram.me/bineshe_motahar
https://eitaa.com/bineshe_motahar
بسم الله الرحمن الرحيم
چرایی نظر استاد شهید مطهري(ره) درباره مراسم چهارشنبه سوری؟
چهارشنبه آخر سال... بسیاری از خانوادهها آتشی روشن می کنند هیزمی روشن می کنند بعد آدمهای گنده با یک هیکلهای نمی دانم چنین و چنین از روی آتش می پرند. ای آتش! زردی من از تو سرخی تو از من. این چقدر حماقت است. خب چرا چنین می کنید؟ آقا! این یک سنتی است مال ما. مردم از قدیم، پدران ما چنین می کردند. قرآن می گوید" اگر هم پدران گذشته تان چنین کاری می کردند شما وقتی می بینید یک کاری احمقانه است ....چرا دومرتبه این سند حماقت را هی سال به سال تجدید می کنید؟ این فقط یک سند حماقت است که هی کوشش می کنید که این سند حماقت را همیشه زنده نگه دارید. ماییم که چنین پدر و مادرهای احمقی داشته ایم. اولو کان آباوهم لایعقلون شیئا.(بقره١٧٠). از طرف دیگر قرآن نمیگوید هر چه که سنت است پس باید درهم کوبید و هرچه که نو است نوگرایی است.(کتاب خدا در زندگی انسان، صفحه ٦٤)
https://telegram.me/bineshe_motahar
https://eitaa.com/bineshe_motahar
سم الله الرحمن الرحیم
📌 گزارش کلاس های بینش مطهر برای والدین مدرسه صلحا در روزهای جمعه
📌 ادامه مسیر: این شیوه الگو برای والدین همه مدارس می تواند باشد.
https://telegram.me/bineshe_motahar
https://eitaa.com/bineshe_motahar
بسم الله الرحمن الرحیم
📌 ۱۰ مرکز اول فعال برگزار کننده طرح بینش مطهر در استان ها و مراكز مختلف تهران - اسفند ماه ٩٦:
۱_ سپاه سیدالشهدا(علیه السلام)
٢_ مرکزی
٣_ اصفهان(دبیرخانه)
٤_ اصفهان(دانشگاه)
٥_ گلستان
٦_ خوزستان
٧_ خراسان رضوی
٨_ حوزه الزهرا
٩- یزد
١٠- مجتمع آموزشی تزکیه ٢
https://telegram.me/bineshe_motahar
https://eitaa.com/bineshe_motahar
بسم الله الرحمن الرحيم
📌به حول و قوه الهی، کتاب جمال السالکین در دوجلد و بيست و شش قسمت و با استناد به دویست و چهل و نه منبع 🔹 و ۱۷۷ ارجاع به آثار بینش مطهر🔸 چاپ و منتشر شد.
https://telegram.me/bineshe_motahar
https://eitaa.com/bineshe_motahar
بسم الله الرحمن الرحیم
مقدمه کتاب جمال السالکین
خدای متعال را سپاسگزاریم که توفیق داد با محوریت سیرهشناسی علمای ربانی براساس سیر زندگانی و سیره عملی مرحوم آیت الله آقا سیدجمالالدین گلپایگانی، کتاب جمال السالکین، تهیه و به همه دوستداران عرصه علم و معرفت تقدیم شود.
در رابطه با تألیف این کتاب لازم است چند نکته بیان گردد:
۱. انگیزه اولی تدوین کتاب: از مهم ترین دلایل جمع آوری مطالب و تألیف این کتاب، دستور مرحوم آیت الله بهجت; در این خصوص بود. ایشان تأکید به مکتوب کردن مطالب مرتبط با زندگی و احوالات آقا سیدجمال الدین نمودند.
شرح ماجرا بدین قرار بود که در اسفند سال۱۳۷۰ زمانی که آیت الله سید احمد هاشمی گلپایگانی;فرزند آقا سیدجمال الدین;و جد پدری اینجانب رحلت نمودند، مجلس ختم باشکوهی در قم برگزار گردید. تعداد قابل توجهی از علما و بزرگان در این مراسم شرکت نمودند. در آمد و شد افراد به مجلس ختم، یک روحاني نحیف و سالخوردهای وارد مجلس شد و به سرعت نزدیک درب ورودي در جای خالی کنار ابوی و بنده، نشستند. ابتدا تصور کردم ایشان یکی از روحانیون معمولی هستند و به همین خاطر در صدر مجلس و نزد بقیه علما که از بزرگان و مشاهیر بودند، نرفتند. به تدریج متوجه شدم نگاه های مجلس متوجه این قسمت شده و هر کسی به گونه ای مترصد ادای احترام به این روحانی مسن است. کناردستی آرام گفت ایشان را میشناسید؟ گفتم: نه، گفت: آیت الله بهجت است. قبلاً نام و وصف آیت الله بهجت;را خیلی شنیده بودم، ولی ایشان را ندیده بودم. متوجه شدم آیت الله بهجت;، این شخصیت بزرگوار تشریف آوردهاند کنار ما نشستهاند. ابوی، مرحوم حاج سید مهدی هاشمی گلپایگانی;سر صحبت را با ایشان با ذکر چند مطلب درمورد آقا سیدجمال الدین; باز نمود. ایشان بعد از ذکر هر مطلبی با تأکید میفرمودند: «محفوظاتی که راجع به مرحوم آقا سیدجمال;دارید، نگذارید در ذهنتان بماند، آنها را روی کاغذ بیاورید.»
از آن تاریخ به بعد، بنده هرچه راجع به مرحوم آقا سیدجمال;شنیده و یا ¬خوانده بودم همه را مکتوب و جمعآوری نموده و مطالب جدید را به مجموعه اضافه میکردم. در بسیاری موارد خدمت افرادی که با ایشان محشور بودند و یا خاطرهای داشتند، رسیده و مطالب آنان را مضبوط و مکتوب می نمودم.
۲. روش تدوین: در طول بیست سال مطالب سیر زندگانی آیت الله آقا سیدجمال;، به تدریج جمع آوری و در اسفند سال۱۳۹۰ نسخه اولیه کتاب جمال السالکین چاپ شد. آن نسخه مقدماتی خدمت بسیاری از بزرگان و مخاطبین تقدیم و نظرات ارزشمندی جمعآوری شد که این روش باعث تکمیل، اصلاح و اتقان مطالب برای این کتاب چاپ گردید. همچنین تمام مکتوبات پیادهشده از برنامه حدیث سرو اعم از صوتهای پخششده و پخشنشده، دریافت و مورد استفاده قرار گرفت.
۳. پشتوانه فکری کتاب: بسیاری از سخنان و رفتارهای بزرگان نیاز به تبیین و توضیح دارد. ممکن است مؤلف بر اساس دیدگاه و سلیقه خود به تبیین مسائل بپردازد. در این کتاب، توضیح و تبیین مطالب براساس دیدگاههای استاد شهید مرتضی مطهری; صورت گرفته که پشتوانه فکری محکم و آرامشبخشی، میباشد.
کتاب جمال السالکین با ۱۷۷ ارجاع به ۴۰ کتاب سیر مطالعاتی بینش مطهر، مباحث قرآنی استاد شهید در ۹ جلد، تحت عنوان بینش و رفتار قرآنی، درسنامه ها و کتاب بینش مطهر در تفسیر المیزان، در مقام ارائه الگویی برای تدوین متغیرات بر اساس ثابتات می باشد.
۴. سیرهپژوهی حاکم بر سیر زندگی: افراد معمولی جامعه زندگی روزمره دارند و هر طور که مسائل در زندگی پیش بیاید آنها هم بر همان مسیر پیش میروند، اما افراد بزرگ از سیره، منطق عملی و قانونهای حاکم بر زندگی برخوردارند. در این کتاب، قانون و سیره حاکم بر عمل یا سخن آیت الله آقا سیدجمال;با استعانت از سیرهشناسی دیگر علمای ربانی با تبیین شهید مطهری; مشخص شود، تا قابلیت کاربرد عملی برای مخاطب را داشته باشد.
۵. کاربرد و قابلیت الگوگیری: در بسیاری از کتاب هایی که به سرگذشت بزرگان پرداخته شده است، صرفاً قصه هایی جذاب و در عین حال عجیب و غریب از احوالات انسان وارسته و بزرگ بیان میگردد. وقتی مسئلهای خارقالعاده شد افراد در عین حال که به صاحب شخصیت احترام میگزارند، اما هرچه شخصیت بزرگتر باشد بین خود و آن شخصیت بزرگ، فاصله بیشتر احساس میکنند و چون آن انسان بزرگ را، یک انسان خاص که مورد توجه و عنایت ویژه خداوند یا معصومین:قرار گرفته میدانند، میگویند زمانی ما میتوانیم مثل آنان شویم که ما هم مورد توجه خاص قرار بگیریم. به این ترتیب در حال طبیعی آنان نمیتواند الگویی برای یک جوان مسلمان یا مخاطب عام باشند و این آفت بزرگی در مواجهه با مطالعه زندگینامههای علمای ربانی است
در این مجموعه سعی شده است بیان مسائل به گونه ای باشد که هر مخاطبی بتواند خود را در مقابل این سؤال قرار دهد که با دانستن این ماجرا از یک چنین عالم بزرگواری، الان وظیفه من چیست؟ و من چگونه میتوانم مثل او باشم و چه باید کرد؟ مخاطب در مواجهه با این سؤال حتیالامکان باید جواب و راه¬کاری برای درس¬آموزی و عبرت گیری زندگی امروز و شرایط خود بیابد. در کتاب این دقت به عمل آمده که حتیالمقدور با مطالعه این کتاب به مخاطب چنین احساسی دست ندهد که آن بزرگان کجا و ما کجا؟ بلکه در عین حال که بزرگان علم و معرفت در قلههای کمال و فلاح هستند، اما راهکار عملی حرکت را پیشروی همه مخاطبان قرار میدهد.
۶. اطمینانبخشی: در بعضی موارد شنیدن و خواندن مطالب ممکن است در ذهن بعضی از مخاطبین این خلجان و شبهه ذهنی را ایجاد نماید که «آیا واقعاً این مسائل خارق¬العاده می تواند راست باشد؟»، برای آرامش بخشی ذهنی، لازم بود توجیه عقلانی مطالب ذکر گردد یا در بعضی موارد لازم بود موارد مشابه از زندگی دیگر بزرگان ارائه شود تا خلجان فکری بر اثر تواتر موارد، زدوده شود که در موارد قابل توجهی به این مسئله پرداخته شده است.
۷. دایرة المعارف زندگانی علمای ربانی: در این مجموعه دایرة المعارفی از سیره علمای ربانی علاوه بر شرح زندگانی آیت الله آقا سید جمالالدین گلپایگانی;، جمعآوری شده است که در حد خود به عنوان کتاب مرجع قابل استناد خواهد بود.
۸. پاسخگویی به شبهات و سوالها: در مواردی که ممکن است سؤال های دیگری متناسب با بحث ایجاد شود، حتی المقدور به سؤال و جواب های لازم پرداخته شده و مسائل در قالب نکاتی بیان شده است.
۹. اتقان سندی: استنادات کتاب مورد توجه جدی قرار گرفته است. در مواردی که اختلاف نقلها به تعارض کشیده میشد. سعی شد متقنترین و معقولترین نقل مورد توجه قرار گیرد.
۱۰. ویراستاری: با توجه به انواع و اقسام نقل قول ها و نگارش های متفاوت، با حفظ امانت در محتوا، دخل و تصرفهای لازم در ویراستاری صورت پذیرفته است به عنوان نمونه در القاب سعی شده است از یکنواختی القاب استفاده گردد.
۱۱. رویکرد تربیتی - آموزشی: در این کتاب در عین توجه به جنبههای قلبی، تلاش شده است با نگارش ساده، مطالب به گونهای تنظیم شود که به عنوان کتاب درسی و دانشگاهی، از شاخصهای پژوهشی برخوردار بوده و قابلیت استفاده در محافل علمی را داشته باشد. این کتاب برای دورههای تربیتی و فرهنگی قابل توصیه میباشد. یکی از کارکردهای سوالهای انگیزشی در ابتدای هر قسمت، همین منظور میباشد.
۱۲. دریافت نقطه نظرات: هماکنون این مجموعه بینیاز از بازخورد نظرات تکمیلی و اصلاحی نیست، لذا از همه خوانندگان و سروران گرامی خواهشمند است نگارنده را از نظرات اصلاحی و تکمیلی خود بهره¬مند فرمایند که بسیار سپاسگزار خواهم شد.
در پایان بر خود لازم میدانم از همه کسانی که در شکلگیری این اثر کمک نمودند تشکر و قدردانی نمایم خصوصاً از علماء و شخصیتها و فامیل گرام که با نقد و اصلاح در تکمیل این اثر بذل عنایت نمودند.
در این چاپ آقای دکتر فرشاد منایی در تنظیم آیات قرآن کریم و شرححال علماء در پاورقی، آقای دکتر سید حسین حقایقی و آقای ربیعی در مصاحبه با علماء و پیگیری و جمعآوری مطالب، خانم دکتر هاله حسینی و خانم دکتر حوریه حسینی در جمعآوری و استناددهی مطالب استاد شهید مطهری;و طرح سوالها، آقای علیرضا مرادی در تنظیم متن و صفحهآرایی، خانم شکرگزار در تنظیم عکسها، آقای محسن جواهری در ارائه طرح روی جلد، و خانم تورگلی در ویراستاری کمک نمودند. بدینوسیله از همه این برادران و خواهران گرامی که قبول زحمت نمودند تشکر و قدردانی مینمایم.
ان شاءالله خواننده گرامی با مطالعه این کتاب و با تصمیم به ترویج فرهنگ تربیتی اسلامی، ثواب و توشه ای نصیب روح پرفتوح مرحوم آقا سیدجمال و وفاتنمودگان از این خاندان خواهد نمود.
انتساب به مرحوم آقا سیدجمال جز شرمندگی و احساس خجلت از فاصله ایجاد شده، هیچ چیزی برای مؤلف ندارد، این احساس خصوصاً در زمان نگارش مطالب بیش از پیش بروز و ظهور داشت.
در پایان از روح بلند آن مرحوم در قصور و تقصیرهایی که در معرفی ایشان شده است پوزش طلبیده، امید است که از سعه وجودی و روحی ایشان ما نیز مشمول عنایت خاص قرار گیریم.
و السلام علیکم
سید محمدصالح هاشمی گلپایگانی
۲۰ جمادی الثانیه ۱۴۳۸
سالروز ولادت با سعادت حضرت زهرا سلام الله علیها
۱۸ اسفند ۱۳۹۶
ادامه مسیر؛
۱_ کتاب جمال السالکین بر اساس تطبیق متغیرات بر ثابتات اندیشه بینش مطهر، الگویی برای دیگر کارهای پژوهشی در این حوزه می با شد.
۲_ این کتاب به عنوان ۴واحد درسی دانشگاهی به عنوان سیره شناسی علمای ربانی قابل عرضه می باشد.
۳_ بر اساس محتوای کتاب جمال السالکین قابلیت ساخت فیلم، وجود دارد.
۴_ در این کتاب پیشنهادهای مندرج و قابل پیگیری وجود دارد.
۵_در این کتاب به بسیاری از سوال ها و شبهات جامعه توجه شده است که باب بحث و بررسی و کرسی ازاد اندیشی را می گشاید.
**تهیه این کتاب از ۱۴ فروردین از طریق دفتر بینش مطهر و سفارش سایتی بینش مطهر قابل انجام است.
https://telegram.me/bineshe_motahar
https://eitaa.com/bineshe_motahar
بسم الله الرحمن الرحیم
فرارسیدن ماه رجب؛ آغاز سال اولیاء خدا و تقارن آن با آغاز سال طبیعت را به برکت امام هادی،به خانواده بینش مطهر تبریک عرض می نماییم
ان شاءالله به لطف مولود کعبه ما را به مبعث ظهور؛ لایق حضور گرداند.
ان شاءالله در سال ۹۷ بتوانیم علاوه بر مصرف و حمایت از اجناس ایرانی، تولیدگر و مروج فکر و کالای فرهنگی اسلامی_ ایرانی و همچنین خریدار و مصرف کننده معرفت به رفتار اندیشه های ناب اسلامی بینش مطهر باشیم.
باصلوات برمحمد و ال محمد و عجل فرجهم
https://telegram.me/bineshe_motahar
https://eitaa.com/bineshe_motahar
(http://axnegar.fahares.com/axnegar/sWJ5tegSc9ZCaQ/7237572.jpg) بسم الله الرحمن الرحيم
✅ اولین جلسه از کلاس های سطح چهارم سيرمطالعاتي بينش مطهر،
پنجشنبه ٩٧/١/١٦ با تدریس📘عدل و قدر📘 در سال جدید، توسط
دکتر هاشمی گلپایگانی برگزار شد.
#بینش_مطهر_عدل_و_قدر
https://telegram.me/bineshe_motahar
https://eitaa.com/bineshe_motahar
بسم الله الرحمن الرحیم
📌 دوره تربیت مدرسی و استخدامی با محتوای مرحله اول بینش مطهر و با مخاطبین دارای مدرک کارشناسی ارشد و دکتری مختص آقایان از
🔹روز ۲۳ فروردین 🔹آغاز می شود.
🔸تاکنون ۴۹۵نفر از آقایان ثبت نام قطعی نموده اند.
🔹دوره بینش مطهر در ۴ استان قم، تهران، مشهد و اصفهان به طور همزمان برگزار می شود.
✅ادامه مسیر:
ان شاءالله برای نوبت های بعد مد نظر است این دوره توسط دبیرخانه های توانمند در استان های دیگر برگزار شود.
#بینش_مطهر
#مرکز_مطالعات_راهبردی
#دانشگاه_امام_حسین(ع)
https://telegram.me/bineshe_motahar
https://eitaa.com/bineshe_motahar
بسم الله الرحمن الرحیم
📌به حول و قوه الهی، کتاب جمال السالکین با تکیه براندیشه های استاد شهید در دوجلد🔸 چاپ و منتشر شد.
علاقمندان به تهیه این کتاب می توانند به شعب و نمایندگی های بینش مطهر مراجعه نمایند:
1⃣ مرکز مطالعات راهبردی تربیت اسلامی:
خیابان رسالت شرق، بعد از میدان رسالت،تقاطع رسالت با شهید باقری، سمت راست، خیابان رشید، خیابان نوکار آخر خیابان، سمت راست، خ صادقی۱۱۳ - پلاک ۱۱۲ - ساختمان شهید اسداللهی. ۲۰درصد تخفیف .
آقای مرادی - ۰۲۱۷۷۷۲۱۰۱۹ - (داخلی ۳۲۵ و ۱۰۱)
2⃣جنوب شرق تهران:
خیابان نبرد شمالی،میدان نبرد،خیابان شهید بیدی،مرکز علمی کاربردی محمدرسول الله(ص). ۲۰درصدتخفیف
آقای مختاری - ۰۹۳۷۸۲۶۱۰۲۰
3⃣دبیرخانه مرکزی بینش مطهر -
فروش کلی ( با۳۰درصدتخفیف جلدی۱۰هزارتومان)
آقای عباسی - ۰۲۱۲۲۶۷۶۵۳۸ - ۰۲۱۲۲۲۳۸۰۴۹
📌برای تهیه کتب در شهرستان ها، ان شاءالله پس از دریافت کتاب ها توسط دبیرخانه های استانی اطلاع رسانی خواهد شد.
⭕️فروشگاه اینترنتی بینش مطهر - با۲۰ درصدتخفیف به آدرس:
🌐http://bineshemotahar.ir/shop2
https://telegram.me/bineshe_motahar
https://eitaa.com/bineshe_motahar
بسم الله الرحمن الرحیم
آیت الله ری شهری رئیس دانشگاه حدیث از انتشار و تقدیم کتاب جمال السالکین تشکر و قدردانی نمودند