⭕️ پرسش و پاسخ
📌 سوال:
درکتاب تبیین جهان وانسان استادعزیزم،حضرت علامه آیت الله مرتضی رضوی فرموده اندکه عالم درابتدا(ماده ی اولیه جهان)کره یا توپ بسیارکوچکی بودکه با امر کن فیکون خداوندانرژی درمرکزآن ایجادشده است وآن توپ ازاین انرژی تغذیه کرده و بزرگ شده است و این بزرگ شدن تا جایی ادامه پیداکرده که شش بیگ بنگ برای آن اتفاق افتاده است .خوب دراینجا برای بنده ی حقیرسوال پیش می آید که این گسترش قطعا بایددریک فضایی صورت گرفته باشدخوب آن فضا چگونه بوده است؟درثانی این امراین مطلب رانیزبه دنبال داردکه گسترش ونه انبساط این توپ حتما دریک مکانی صورت گرفته است حال این مکان نیزبایددرمکان دیگری قرارگرفته باشدخوب این امرآیاایجادتسلسل نمیکند؟آیااین بزرگ شدن درمکانی صورت نگرفته است؟واگرصورت نگرفته این گسترش بی مکان چگونه معنامیدهدبااینکه امری متناقض است؟
🖋 پاسخ:
در مورد سوال باید عرض کنم که مقولات زمان و مکان مربوط به جهان مخلوق است و خداوند مکان و زمان ندارد لذا خداوند همه جا است بدون این که جایی اشغال کند چون مکان مند نیست، در بحث از ایجاد اول مساله قضایی یا همان امری است و امور قضایی غیر از امور قدری است مسائل قدری همان قوانین این جهانی مانند علت و معلول است که هر معلولی علتی دارد اما در قضا کارهایی که رخ می دهد الزاما علت یا قوانین را در بر ندارد مانند معجزات که کارهای قضایی هستند و با قوانین طبیعت قابل توجیه نیستند که چطور آتش گلستان می شود یا دریا به دو نیم می شود یا شتری از دل کوه بیرون می آید و ...پس ایجاد اول هم بدون مکان ممکن می شود و توجیه خاصی هم ندارد چرا که خداوند می فرماید باش پس موجود می گردد، کجا؟ اصلا قبل از ایجاد کجا معنا نداشته است.
💻 www.binesheno.com
🆔 @binesheno
♨️ پرسش و پاسخ (1)
〽️ پرسش
🔆در کتاب تبیین جهان و انسان استادعزیزم، حضرت علامه آیت الله مرتضی رضوی فرموده اند که عالم درابتدا (ماده ی اولیه جهان) کره یاتوپ بسیارکوچکی بودکه با امر کن فیکون خداوند انرژی در مرکز آن ایجادشده است و آن توپ از این انرژی تغذیه کرده و بزرگ شده است و این بزرگ شدن تاجایی ادامه پیداکرده که شش بیگ بنگ برای آن اتفاق افتاده است.
❓خوب در اینجا برای بنده سوال پیش می آید که:
🔸این گسترش قطعا باید در یک فضایی صورت گرفته باشدخوب آن فضا چگونه بوده است؟
🔸در ثانی این امراین مطلب را نیز به دنبال دارد که گسترش و نه انبساط این توپ حتما در یک مکانی صورت گرفته است حال این مکان نیز باید در مکان دیگری قرارگرفته باشدخوب این امر آیا ایجاد تسلسل نمیکند؟
🔸 آیا این بزرگ شدن در مکانی صورت نگرفته است؟ و اگرصورت نگرفته این گسترش بی مکان چگونه معنا میدهد با اینکه امری متناقض است؟
✳️ پاسخ:
🖋 در مورد سوال اول باید عرض کنم که مقولات زمان و مکان مربوط به جهان مخلوق است و خداوند مکان و زمان ندارد لذا خداوند همه جا است بدون این که جایی اشغال کند چون مکان مند نیست، در بحث از ایجاد اول مساله قضایی یا همان امری است و امور قضایی غیر از امور قدری است مسائل قدری همان قوانین این جهانی مانند علت و معلول است که هر معلولی علتی دارد اما در قضا کارهایی که رخ می دهد الزاما علت یا قوانین را در بر ندارد مانند معجزات که کارهای قضایی هستند و با قوانین طبیعت قابل توجیه نیستند که چطور آتش گلستان می شود یا دریا به دو نیم می شود یا شتری از دل کوه بیرون می آید و ... پس ایجاد اول هم بدون مکان ممکن می شود و توجیه خاصی هم ندارد چرا که خداوند می فرماید باش پس موجود می گردد، کجا؟ اصلا قبل از ایجاد کجا معنا نداشته است.
🔗 کانال اطلاع رسانی سایت بینش نو
🆔 @binesheno
♨️ پرسش و پاسخ (2)
〽️ پرسش
🔆بنده در سوالات قبلی ازحضرتعالی پرسیده بودم که چگونه ممکن است عالم تا به ابد گسترش پید اکند و شما نیز به بطور عالی این مطلب رابرای حقیر روشن کردید و فرمودیدکه با اصل انقباض انیشتین مخالف هستید و اعتقاد دارید که جهان تا ابد به گسترش خود ادامه میدهد و زمان و مکان تا ابد عرصه ی حضور مخلوقات جدید خواهندبود و با توجه به تفسیری که از آیه ی شریفه ی لمن الملک الیوم لله الواحد القهار این موضوع را به نحو احسن روشن فرمودید.
🔺اما چون تاحدودی با آراء فلاسفه و عرفا آشنایی دارم به هنگام مطالعه ی آثار آنها با اصلی با این مضمون روبه رو میشم که ( النهایه رجوع الی البدایه) یعنی برای عالم پایانی در نظرمیگیرند و این پایان را بازگشت به ابتدای آن می دانند اما خوب حقیر که از رشته ی فیزیک اطلاع دارم می دانم که حرکت گسترشی عالم،حرکتی تند شونده است یعنی با گذشت زمان سرعت حرکت عالم افزایش می یابد خوب این حرکت تند شونده ی عالم کاملا با گفته ی فلاسفه و عرفا فرق دارد و نه تنها فرق دارد بلکه بین این دو مطلب پارادوکس آشکاری وجود دارد.
نظرحضرتعالی درباره ی اصل النهایه رجوع الی البدایه چیست؟؟
✳️ پاسخ:
🖋در مورد این مطلب باید عرض کنم استاد بر اساس تبیینات ثقلین حرکت می کنند و قائل به فلسفه اهل بیت علیهم السلام هستند لذا با بسیاری از مفروضات بی پایه فلاسفه مخالف هستند چرا که نه ریشه دینی دارد و نه ریشه عقلی مانند اصل الواحد لایصدر منه الا الواحد که معلوم نیست از کجا آمده است و چرا از واحد بیش از یکی صادر نمی شود اگر مساله به دلیل ترکیب است که با یک صدور هم انجام می یابد و ... قاعده ای که فرمودید ناشی از ماهیت ممکنات در این جهان است که همه فانی هستند و ما هم این را می پذیریم اما این فنا شدن در محتوای آسمان اول است و گرنه چطور می توان خلود در بهشت و جهنم را توجیه کرد؟! جهان ازلی نیست اما ابدی است این حضرات برای توجیه این اصل خود می گویند ابدیت انسان هم زمانی است و ... که هیچ دلیل دینی یا عقلی ندارد.
🔗 کانال اطلاع رسانی سایت بینش نو
🆔 @binesheno
♨️ پرسش و پاسخ (3)
〽️ پرسش:
🔆 من برای موضوع گسترش عالم الی الابد برهانی را از دعای عظیم جوشن کبیر اقامه کرده ام که دوست دارم نظر حضرتعالی را درباره ی درستی یا نادرستی این برهان بدانم.
🔸دریکی ازفرازهای دعای عظیم جوشن کبیر آمده است که (یامن جعل لکل شی عددا)؛ حال من از این فراز دو تساوی را استخراج کردم
🔺اول: شی = عدد
🔺دوم: شی = ماده
🔹بنابراین ماده=عدد
خوب در ریاضیات ابتدای اعداد با یک شروع میشود و برای انتهای عدد عبارت بی نهایت را ذکرمیکنند چرا که اعداد تابه ابد ادامه دارند و در بحث های محاسباتی ریاضی ازجمله توابع و بحث حد و پیوستگی برای بعضی از توابع برای پایان اونها عبارت بی نهایت را در نظر میگیرند
🔳بنابراین حقیر نتیجه گرفتم که آغازجهان، اشیا و یا مواد با یک است که همان عدد مربوط به ماده ی اولیه جهان است و جهان اشیا و مواد نیز همچون اعداد تابی نهایت ادامه دارد یعنی جهان تا به ابد ادامه دارد
❓آیا این برهان حقیر از نظرحضرتعالی برهانی درست است؟؟
✳️ پاسخ:
🖋 این که ذهن جناب عالی منعطف به چنین نکته ظریفی می شود بسیار عالی است و نمی توان حرف شما را به طور قطع اشتباه یا درست دانست چرا که این خلقت تا ابد هم ادامه داشته باشد دائما تعداد رقم ها افزایش می یابد اما آنچه ما متوجه می شویم این است که در این دعا امام ع در مقام بیان محدودیت و معدودیت مخلوق است یعنی خداوند می تواند تعداد دانه های شن را هم بیان کند یعنی همه چیز معدود است حتی تعداد اتم های کل جهان قابل شمارش است و این یکی از تفاوت های اصلی خداوند و مخلوقات است معنای نامحدود بودن و محدودیت.
🔗 کانال اطلاع رسانی سایت بینش نو
🆔 @binesheno
⭕️ پیشنهاد مطالعه
📜 عنوان مقاله: جامعه شناسی کربلا
🖋 نویسنده: حضرت آیت الله مرتضی
رضوی
در اين جامعه كوچك (به علاوه شهداى كوفه مانند حضرت مسلم (ع) هانى، قيس بن مسهر و دو فرزند حضرت مسلم) از هر صنف و قشر اجتماعى حضور داشتند: كشاورز، دامدار، تاجر، بازارى خرده پا، كارگر، استاد كجاوه و تعمير گر آن، نظامى، آموزگار، برده و آزاد، حضور داشتند گوئى هر قشرى از جامعه نماينده خود را انتخاب و به آن مجمع اعزام كرده است.
و همينطور از نظر سنّى و جنسى: دختر شيرخوار، دختركوچك، دختر دمبخت، دخترنامزد، زن، مادر، مادربزرگ، خاله، عمه، و زنبيوه. پسر شيرخوار، نوجوان، جوان، پسرنامزد، مرد ميان سال وپيرمرد.
📌 لینک مطلب:
http://binesheno.com/%d8%ac%d8%a7%d9%85%d8%b9%d9%87%e2%80%8f-%d8%b4%d9%86%d8%a7%d8%b3%d9%89-%d9%83%d8%b1%d8%a8%d9%84%d8%a7/
💻 www.binesheno.com
🆔 @binesheno
⭕️ پیشنهاد مطالعه
📓 عنوان کتاب: کابالا و پایان تاریخش
🖋 حضرت آیت الله مرتضی رضوی
امام صادق(ع) فرمود: وقتی که خداوند با فرمان «يا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ ما أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ» پیامبرش را مأمور کرد که امیرالمؤمنین را در غدیر خم برای مردم نصب کند، و رسول خدا(ص) به مردم اعلام کرد که «مَنْ كُنْتُ مَوْلَاهُ فَعَلِيٌّ مَوْلَاه»، ابلیس ها در پیش ابلیس بزرگ جمع شدند در حالی که بر سرشان خاک می پاشیدند. ابلیس گفت: چه شده بر شما؟ گفتند: این مرد امروز پیمانی بست که تا روز قیامت گسسته نمی شود و هیچ چیزی توان از هم گسستن آن را ندارد.
ابلیس به آنان گفت: نه؛ چنین نیست (نگران نباشید) کسانی در کنار او (پیامبر) هستند که وعده ای به من داده اند و از وعدۀ شان تخلّف نخواهند کرد.
📌 لینک مطلب: https://binesheno.com/%d8%ac%d9%84%d8%b3%d9%87-%d8%b3%db%8c-%d9%88-%d9%87%d8%b4%d8%aa%d9%85-%da%a9%d8%a7%d8%a8%d8%a7%d9%84%db%8c%d8%b3%d9%85-%d9%86%d9%85%d8%a7%db%8c%d9%86%d8%af%da%af%d8%a7%d9%86-%d8%ae%d9%88%d8%af-%d8%b1/
💻 www.binesheno.com
🆔 @binesheno
🏴🏴🏴🏴🏴
شهادت سردار رشید اسلام، سپهبد حاج قاسم سلیمانی بر تمامی شیعیان جهان تبریک و تسلیت باد.
کانال اطلاع رسانی سایت بینش, نو
@binesheno
⭕️ پیشنهاد مطالعه
📜 عنوان مقاله: جامعه شناسی انتخابات
🖋 نویسنده: حضرت آیت الله مرتضی رضوی
دموکراسی چیست؟ رابطۀ ماهوی آن با ماهیت انسان چیست؟ آیا دموکراسی عامل سعادت و رشد انسانیت انسان است یا بر علیه آن؟-؟ کدام شکل از دموکراسی ها بهتر است؟ سرگذشت و تاریخ دموکراسی در عینیت تاریخ چگونه بوده است؟ و پرسش های علمی دیگر.
📌 لینک مطلب: https://binesheno.com/جامعه-شناسی-انتخابات/
🆔 @binesheno
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
ولادت با سعادت امیرالمومنین علی بن ابی طالب علیه السلام بر تمامی شیعیان جهان مبارک باد
کانال اطلاع رسانی سایت بینش نو
🆔 @binesheno
⭕️ پیشنهاد مطالعه
📓 عنوان کتاب: دانش ایمنی در اسلام
🖋 نویسنده: حضرت آیت الله مرتضی رضوی
كميت گرائي عصر حاضر هر كيفيت را فداي كميت كرده است. طيّب و گوارا بودن هيچ سودي براي انسان مادي انديش ندارد. گوشت گاو مصنوعي، گوشت مرغ مصنوعي، كره مصنوعي، گوجه مصنوعي و زنبورهاي مصنوعي همه فرزندان تحميلي طبيعت شدهاند. افراد 20 ساله نه مزه شهد را چشيدهاند و نه ميتوانند آن را تصور كنند و… .
كميت گرائي، مصنوعي گرائي را لازم گرفته در حدي كه علم و دانش را براي انباشت كميتها و حذف ريشهاي كيفيّتها به خدمت گرفته است. بازي با «ژن»، بازياي كه پاپ تحريمش كرده و ملكه انگليس پيشنهاد متروك گذاشتن آن را داده است. ليكن آهنگ كميت گرائي به يك «جبر تاريخي» غول آسا و سترگ مسلط تبديل شده و با اين تحريمها و پيش نهادها باز ايستادنش محال است.
اين روند را بايد «خوك مداري» ناميد. حيواني كه از هر كثافت و مواد پليد تغذيه ميكند و با سرعت فربه ميشود و از قديم سمبل «رشد كميت» بوده است. اينك گاو، گوسفند، مرغ با انتخاب نژاد ـ و دست كاري در نژاد ـ و تغديه مواد غير طيب و پليد همه به خوك تبديل شدهاند همه چيز ميخورند و به سرعت رشد ميكنند، فربه ميشوند. در اين ميان انسان است كه امروز با جنون گاوي و فردا با جنون مرغي و پس فردا با جنون گوجه فرنگي رو به رو شود. ...
📌 لینک مطلب: https://binesheno.com/%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4-%D8%A7%DB%8C%D9%85%D9%86%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85/
💻 www.binesheno.com
🆔 @binesheno
💡 تازه های مقالات
📜 عنوان مقاله: پیشگویی قرآن در مورد نوعی ویروس خطرناک
🖋 نویسنده : حضرت آیت الله مرتضی رضوی
📌 لینک مطلب: https://binesheno.com/پیشگوئی-قرآن-درباره-نوعی-ویروس-خطرناک/
💻 www.binesheno.com
🆔 @binesheno
🏴🏴🏴🏴
سالروز شهادت مولی متقیان امیرالمؤمنین علی علیه السلام بر تمامی شیعیان تسلیت باد. التماس دعا
کانال اطلاع رسانی سایت بینش نو
🆔 @binesheno
کانال اطلاع رسانی سایت بینش نو
🆔 @binesheno
⭕️ پیشنهاد مطالعه به مناسبت رؤیت هلال ماه شوال
📖 عنوان کتاب: رؤیت هلال
🖋 نویسنده: حضرت آیت الله مرتضی رضوی
...آنچه این تشتّت را می تواند حل کند، باید «حجّت» باشد، حجتی که به اصطلاح علم اصول فقه، بر ادلّۀ دیگر «ورود» و دستکم «حکومت» داشته باشد و آن ادلّه را کنار بزند. در غیر این صورت اگر موثق ترین و مطمئن ترین و عادل ترین افراد را به عنوان اعضای شوری انتخاب کنیم، باز ممکن است (و کاملاً چنین است) که برای برخی از بزرگان و حتی برای برخی از مراجع بزرگوار، بر خلاف نظر شوری یقین حاصل شود. و همین طور مردم. و باز در یک مسجد هم دعای عید خوانده شود و هم دعای روز رمضان. ...
📌 لینک مطلب: https://binesheno.com/مشکل-تشتّت-در-رؤیت-هلال/
💻 www.binesheno.com
🆔 @binesheno
🔴 علاقه مندان نسبت به تهیه کتب حضرت آیتالله مرتضی رضوی می توانند به کانال فروش کتب سایت بینش نو در فضای مجازی مراجعه فرمایند.
🔹تلگرام👇
https://t.me/sefareshkotob
🔹سروش 👇
sapp.ir/sefareshkotob
🔹ایتا👇
https://eitaa.com/sefareshkotob
⭕️ پیشنهاد مطالعه
📜 عنوان مقاله: سخاوت!
🖋 نویسنده: حضرت آیت الله مرتضی رضوی
اینک ما: غوغای این سخاوت هر روز در جامعۀ ما، از زبان برخی حزب ها، صنف ها، گروه ها، فردها، طنین انداز است؛ هر کدام می کوشند بخشی از مکتب را به مستکبران و امریکا سخاوتمندانه ببخشند تا به مقاصد شخصی خود با هزینه کردن از جیب دین، مکتب، از جیب خدا، پیامبر و ائمه برسند.
اینان پیروان و ادامه دهندگان راه سخاوت آنان هستند که امامت و ولایت را بخشیدند.
◽️ لینک مطلب: https://binesheno.com/%d8%b3%d8%ae%d8%a7%d9%88%d8%aa/
🆔 @binesheno
💻 www.binesheno.com
من ایرانم و تو عراقی ، چه فراقی...
فرا رسیدن اربعین حسینی بر شیعیان ابا عبدالله الحسین علیه السلام تسلیت باد.
🆔 @binesheno
ایام سوگواری و عزای اهل بیت علیهم السلام بر تمامی شیعیان تسلیت باد.
کانال اطلاع رسانی سایت بینش نو
🆔 @binesheno
💡تازه های کتاب
بزودی...
📚 عنوان کتاب: نظام اقتصاد اسلامی
🖋 نویسنده: آیت الله مرتضی رضوی
نویسنده در این کتاب به بیان اصول و مبانی اقتصاد از منظر قرآن و اهل بیت علیهم السلام پرداخته است.
🆔 @binesheno
💻 wwww.binesheno.com
💡 تازه های کتاب
📚 عنوان کتاب: نظام اقتصاد اسلامی
🖋 تقریرات: آیت الله مرتضی رضوی
〽️ لینک مطلب: https://binesheno.com/نظام-اقتصاد-اسلامی/
🆔 @binesheno
💻 www.binesheno.com
💐💐💐💐💐💐
میلاد پیامبر اکرم و امام صادق علیهما السلام بر تمامی شیعیان جهان مبارک باد.
کانال اطلاع رسانی سایت بینش نو
🆔 @binesheno
📣 اطلاعیه
به استحضار علاقهمندان می رساند: تنها راه ارتباط با مدیریت سایت بینش نو، از طریق تارنمای بینش نو و ارسال پست الکترونیک است. کانال سایت بینش نو در فضای مجازی فقط جهت اطلاع رسانی است.
با تشکر
کانال اطلاع رسانی سایت بینش نو
🆔 @binesheno
⭕️ پیشنهاد مطالعه
📚 عنوان کتاب: نظام اقتصاد اسلامی
🖋 تقریرات: حضرت آیت الله مرتضی رضوی
موضوع بحث ما «اصول و مبانی نظام اقتصاد اسلامی» است؛ یعنی کاری با فروعات و جزئیات نداریم و آن ها را به متون فقهی وا می گذاریم. چرا اصل نظام اقتصادی را به متون فقهی حواله نمی کنیم؟ با بیان دیگر: مگر فقه ما شامل این «نظام» نیست؟
نکتۀ مهم، بل اصل مهم در همین جاست؛ مسؤلیت فقه فروع دین است و در صدد تعیین «احکام خمسه»: واجب، مستحب، مکروه، مباح و حرام است. فقه تک تک موضوعات را عنوان می کند و حکم آن ها را مشخص می نماید. چیستی و چگونگی نظام خارج از مسؤلیت فقه است. کسی از فقه نمی پرسد: آیا نظام واجب است؟ حرام است؟ مستحب است؟ یا مکروه و یا مباح است؟
〽️ لینک مطلب: https://binesheno.com/بخش-دوم،-فصل-اول-نظام-اقتصاد-جهانی-اسلا/
💻 www.binesheno.com
🆔 @binesheno
عمریست رهین منت زهرائیم ...مشهور شده به عزت زهرائیم
ایام سوگواری فاطمیه بر تمامی شیعیان تسلیت باد.
کانال اطلاع رسانی سایت بینش نو
🆔 @binesheno
⭕️ پیشنهاد مطالعه
📚 عنوان کتاب: نظام اقتصاد اسلامی
🖋 نویسنده: آیت الله مرتضی رضوی
اگر می خواهید نظام اقتصاد اسلام را در یک کشور میان کشورها پیاده کنید و می گوئید: اکنون که جهان در دست ما نیست اگر بخواهیم اقتصاد کشورمان را اسلامی کنیم، چه باید کرد؟
می گویم: این فقط یک شرط دارد، شرطی عظیم، سنگین و بزرگ، و آن عبارت است از این که: کشورتان را یک جهانِ کوچک کنید. بدین شرح: دروازه ها را ببندید، سفارت خانه ها را جمع کنید، و به صراحت می گویم باید از همۀ کشورهای دنیا بریده باشید.
〽️ لینک مطلب: https://b2n.ir/416254
🆔 @binesheno
💻 www.binesheno.com