contents-generated (1).pdf
111.4K
💢 آخرین وضعیت بیماری تب دنگی در کشور تا تاریخ 27 تیر ماه سال 1403
🆔 @biological_defense
💢 خلاصه آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت از روند بیماری وبا در دنیا، تاریخ 19 ژوئن 2024
در فاصله زمانی 1 ژانویه لغایت 26 می 2024، در مجموع 194897 مورد ابتلا و 1932 مورد مرگ ناشی از وبا در سراسر جهان گزارش شده و بیشترین موارد مربوط به منطقه مدیترانه شرقی (98003 مورد، از 6 کشور) بوده است.
🆔 @biological_defense
💢 شیوع عامل آنتراکس با 4 کشته در اتیوپی❗️
اداره بهداشت اتیوپی از شیوع سیاه زخم در منطقه Hintalo در جنوب غربی Tigray در شمالی ترین بخش اتیوپی خبر داد.
این اداره اعلام کرد، هفده نفر برای درمان سیاه زخم به مراکز درمانی مراجعه کردند که از این تعداد چهار نفر فوت کردند و هشت نفر دیگر در حال حاضر در بیمارستان بستری هستند. بقیه بیماران پس از درمان به خانه بازگشتند.
مقامات اتیوپی شیوع این بیماری را به مصرف گوشت گاو آلوده و واکسینه نشده نسبت می دهند.
لینک خبر:
https://outbreaknewstoday.substack.com/p/ethiopia-anthrax-outbreak-kills-four
🆔 @biological_defense
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⏰۱۵ ثانیه تا پایداری ایران 🇮🇷
این قسمت: توجه مدیران به گرمای هوا و آتش سوزی در بیمارستان ها
🔥🔥🔥🔥
اداره پدافند غیرعامل دانشگاه علوم پزشکی ایران
#پیشرو_در_تولید_محتوی_آموزشی_درحوزه_پدافندغیرعامل_درنظام_سلامت
🎥 #ببینید https://B2n.ir/iums6
💢 ارسال پاکت حاوی طاعون، به آدرس وزیر کشور فرانسه❗️
رسانه فرانسوی به نقل از منابع گزارش داد که یک بسته پستی مشکوک به آدرس وزیر کشور فرانسه پست شده بود که آزمایشهای اولیه وجود باکتری طاعون در آن را تایید میکند.
دادستانی شهر دیژون هم روز شنبه وجود چنین بسته مشکوکی را تایید کرده و تحقیقاتی آغاز شده است.
به گزارش منابع خبری آزمایشهای اولیه از سوی واحد هستهای، رادیولوژیکی، بیولوژیکی، شیمیایی و مواد منفجره پلیس فرانسه انجام شد. این آزمایشها برای طاعون مثبت شد. این بیماری ناشی از باکتری است و میتواند خطرناک باشد.
لینک خبر:
https://www.telegraph.co.uk/world-news/2024/07/28/letter-laced-with-the-plague-sent-to-france-minister/
🆔 @biological_defense
💢 درباره بیماری طاعون Plague چه میدانید؟
طاعون، عفونت باکتریایی جدی و کشندهای است که توسط یک گونه باکتریایی یرسینیا پستیس Yersinia pestis ایجاد میشود. این باکتری در حیوانات سراسر دنیا وجود دارد و معمولا از طریق ککها به انسان منتقل میشود. ککها در حیواناتی مانند موشها، خرگوش، سنجابها و سگهای بیمار وجود دارند و به راحتی به انسان منتقل میشود.
در طاعون، پنومونی از یک فرد به فرد دیگر گسترش مییابد. خطر طاعون بیشتر در مناطقی است که وضعیت بهداشت و درمان ضعیفی داشته و در آلودگی زندگی میکنند. در قرون وسطی، طاعون مسئول مرگ میلیونها نفر در اروپا بود. امروزه تنها 1000 تا 2000 مورد در سراسر جهان گزارش شدهاند که بیشترین میزان آن در آفریقا است. سرعت پیشرفت باکتری طاعون در بدن بسیار سریع است و پس از مدت کوتاهی منجر به مرگ میشود.
🆔 @biological_defense
💢 انواع طاعون
1. طاعون بوبونیک Bubonic
شایعترین نوع طاعون، طاعون بوبونیک است. معمولا بعد از ورود کک به بدن و آلوده شدن، این باکتری باعث دردناک شدن غدد لنفاوی میشوند. این غدد بوبوس نام دارد و در قسمتهای مختلف بدن از جمله گردن و کشاله ران وجود دارند. باکتری طاعون از این طریق به بدن حمله کرده و پس از مدتی خود را به جریان خون رسانده و بعد به ریه منتقل میشود.
علائم طاعون بوبونیک Bubonic
علائم طاعون بوبونیک معمولا در عرض دو تا شش روز، پس از عفونت ظاهر میشود که عبارتند از:
تب و لرز
درد در ناحیه زیر بقل و کشاله ران
سردرد
درد عضلانی
ضعف عمومی
تشنج
2. طاعون سپتیسمیک Septicemic
هنگامی که باکتریها به طور مستقیم به جریان خون وارد میشوند و اثر بیماری را چند برابر میکنند، به عنوان "طاعون سپتیسمیک" شناخته میشود. وقتی که باکتری بدون درمان باقی بمانند، هر دو طاعون بابونیک و پنومونی میتوانند منجر به طاعون سپتیسمیک شوند.
علائم طاعون سپتیسمیک
علائم طاعونهای سپتیسمیک معمولا در طی دو تا هفت روز ورود باکتری شروع میشود. علائم عبارتند از:
دردهای شدید شکم
اسهال
تهوع و استفراغ
تب و لرز
ضعف شدید
خونریزی (عدم لخته شدن خون)
تشنجهای شدید
سیاه شدن پوست بدن به خصوص در سر انگشتان که به نام قانقاریا شناخته میشود.
🆔 @biological_defense
3. طاعون پنومونیک Pneumonic
هنگامی که باکتری به ریههای آلوده منتقل میشود یا ابتدا آن را آلوده میکند، به عنوان "طاعون پنومونیک" شناخته میشود که به عنوان کشندهترین نوع بیماری است. هنگامی که فرد مبتلا به طاعون پنومونیک سرفه میکند، باکتری از ریهها به هوا منتقل شده و باعث آلودگی میشود. به همین دلیل به شدت مسری و خطرناک است. طاعون پنومونیک تنها شکل طاعون است که میتواند از فردی به فرد دیگر منتقل شود.
علائم طاعون پنومونی
علائم طاعون پنومونی ممکن است به سرعت یک روز پس از قرار گرفتن در معرض باکتری ظاهر ایجاد شود. این علائم عبارتند از:
مشکل تنفس
درد قفسه سینه
سرفه کردن
تب
سردرد
ضعف شدید
خلط خونی (بزاق و مخاط یا ریه)
🆔 @biological_defense
💢 روز جهانی هپاتیت
✅روز جهانی هپاتیت که در 28 جولای هر سال برگزار می شود آگاهی عمومی را در مورد هپاتیت ویروسی و التهاب کبد که باعث بیماری شدید کبد و سرطان می شود را افزایش می دهد.
✅موضوع (شعار) امسال این است: زمان عمل فرا رسیده است.
✅با توجه به اینکه هر 30 ثانیه یک نفر در اثر یک بیماری مرتبط با هپاتیت جان خود را از دست می دهد، ما باید اقدامات پیشگیری، تشخیص و درمان بهتر را برای نجات جان افراد و بهبود نتایج سلامت تسریع کنیم.
✅5 سویه اصلی ویروس هپاتیت وجود دارد; A، B، C، D و E. که دو هپاتیت B و C با هم شایع ترین عفونت ها هستند و منجر به 1.3 میلیون مرگ و 2.2 میلیون عفونت جدید در سال می شوند.
✅با وجود ابزارهای بهتر برای تشخیص و درمان، و کاهش قیمت محصولات، نرخ پوشش آزمایش و درمان متوقف شده است. اما، دستیابی به هدف حذف سازمان بهداشت جهانی تا سال 2030، اگر هم اکنون اقدام سریع انجام شود، هنوز هم قابل دستیابی است. به زودی با هم می توانیم حذف هپاتیت را به واقعیت تبدیل کنیم.
منبع:
https://www.who.int/campaigns/world-hepatitis-day/2024
انجمن ویروس شناسی ایران
🆔 @biological_defense
💢 اپیدمی فلج اطفال در نوار غزه آغاز شد
🔶وزارت بهداشت فلسطین گزارش داد که این ویروس در فاضلاب خان یونس و استان های مرکزی شناسایی شده است. این بیماری به دلیل تخریب زیرساخت های بهداشتی توسط رژیم کودک کش صهیونیستی در حال گسترش است. نه تنها نوار غزه، بلکه کشورهای همسایه نیز در معرض خطر هستند.
✅به ما بپیوندید👇
🆔 @biological_defense
💢 تعداد میکروبها در بدن انسان
38 هزار میلیارد در روده بزرگ
یک هزار میلیارد در پلاک دندان
180 میلیارد روی پوست
100 میلیارد در بزاق
40 میلیارد در روده کوچک
9 میلیون در معده
🧫 این میکروبها برای سلامتی انسان بسیار مفید هستند
🆔 @biological_defense
💢 این پشه مهندسی شده توسط شرکت «آکسیتک» (Oxitec) به عنوان روشی برای کنترل بیماریهای ناشی از این ویروس ایجاد شده است.
اعضای مذکر این پشه مهندسیشده طوری طراحی شدهاند که هنگام تولید مثل با پشه مونث یک ژن مرگبار را به آن منتقل کنند. این ژن فرزندان این پشهها را میکشد و به کاهش جمعیت این گونهی خاص کمک میکند.
🆔 @biological_defense
💢 تب زرد یک بیماری جدی و بالقوه کشنده شبه آنفولانزا است که توسط پشههای آئدس مصری منتشر میشود که ویروسهای دنگی و زیکا را نیز منتقل میکنند.
این بیماری با تب بالا و یرقان مشخص می شود. زردی پوست و چشم از علائم این بیماری است و به همین دلیل به این آن تب زرد می گویند.
این بیماری بیشتر در مناطق خاصی از آفریقا و آمریکای جنوبی شایع است. تب زرد قابل درمان نیست، اما می توانید با واکسن تب زرد از آن پیشگیری کنید
🆔 @biological_defense
💢 اصطلاح تب های خونریزی دهنده ویروسی (
Viral hemorrhagic fevers) اصطلاح تب های خونریزی دهنده اشاره بر یک سری بیماری های تب دار حاد همراه با اختلالات در گردش خون و نفوذپذیری عروقی دارد که توسط ویروس های متعددی مربوط به چهار خانواده ویروسی بونیاویریده، آرنا ویریده، فیلو ویریده و فلاوی ویریده ایجاد می شود. 🦠 در خانواده بونیاویریده ویروس تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، ویروس هانتان و ویروس تب دره ریفت، در خانواده ارنا ویریده ویروس عامل بیماری لاسا و ویروس جونین (عامل تب خونریزی دهنده آرژانتینی)، ویروس ماکوپو (عامل تب خونریزی دهنده بولیویایی)، ویروس گواناریتو (عامل تب خونریزی دهنده ونزوئلایی) و ویروس سابیا (عامل تب خونریزی دهنده برزیلی)، در خانواده فیلو ویریده ویروس های مولد تب خونریزی دهنده ابولا و بیماری ماربوگ و بالاخره در خانواده فلاوی ویریده ویروس های عامل تب دانگ، تب زرد و تب خونریزی دهنده امسک قابل ذکر هستند. 🆔 @biological_defense
💢 آشنايي با تب خونريزي دهنده كريمه-كنگو(CCHF)
بیماری Crimean Congo Haemorrhagic Fever (CCHF)
یک بیماری خونریزی دهنده تبدار حاد است که بیشتر به وسیله کنه منتقل می شود. با وجودی که ویروس مخصوص حیوانات است موارد تک گیر و همه گیر CCHF در انسان نیز اتفاق می افتد. این بیماری مرگ و میر بالایی دارد.
عامل بیماری: عامل بیماری اولین بار از خون افراد بیمار در مرحله بروز تب و همچنین از کنه هیا لوما جدا شد. بالغ بر 18 نوع ویروس در انسان ایجاد تب های خونریزی دهنده می کنند و همه RNA Virus هستند که یکی از آنها ویروس می باشد، این ویروس از گروه Arthropod – Borne Viruses ld می باشد.
🆔 @biological_defense
💢راه انتقال تب کریمه کنگو
کنه مخزن و ناقل بیماری است ، عفونت درانسان پس از گزش کنه آلوده یا له کردن آن روی پوست ، یا تماس با پوست ، لاشه حیوان ، خون و ترشحات حیوان آلوده و یا تماس با خون و بافتهای بیمار مبتلا ایجاد می شود. خطر انتقال در طی ذبح حیوان وجود دارد. پس از آلودگی یک نفر ، ممکن است سایر افراد در تماس با او نیز در خانواده و اجتماع آلوده شوند. تا کنون در سطح جهان همه گیری هایی از بیماری در سربازها ، اردوگاهها ،یا کسانی که از گوسفند وگاو نگهداری می کنند و کارکنان بیمارستانی ، اتفاق افتاده است. پرندگان در چرخه گسترش ویروس می توانند حامل کنه های آلوده باشند و خود مبتلا به بیماری نمی شوند(به جزء شتر مرغ)
دوره کمون : حداقل 3 و حداکثر 9 روز
🆔 @biological_defense
💢 علائم بیماری تب کریمه کنگو :
به نظر می رسد تعداد قابل توجهی از افراد آلوده شده بدون علائم بیماری (80% موارد یاکمتر) میباشند.
🚩 تظاهرات بالینی کلاسیک CCHF دارای چهار مرحله است :
دوره کمون که بستگی به راه ورود ویروس دارد : پس از گزش کنه ، دوره کمون معمولا 3 – 1 روز و حداکثر 9 روز است این دوره به دنبال تماس با بافت یا خون آلوده معمولا 6 – 5 روز است و در یک مورد حداکثر به 13روز رسیده است.
🆔 @biological_defense
💢 تشخیص بیماری تب کریمه کنگو :
آزمایشگاهی :ویروسCCHF را به راحتی می توان از خون بیماران در مرحله حاد (در طی 8روزاول بیماری)جدا نمود. سه نمونه سرم در روز های 0، 5، 10 گرفته می شود(هر نمونه 7-5 سی سی). حدود 66 روز پس از شروع بیماری ممکن است بتوان آنتی بادی IgG, IgM را در سرم به روش ELISA جدا نمود IgM تا چهار ماه قابل اندازه گیری است و مثبت بودن آن دلیل قطعی بودن تشخیص بیماری است. IgG راتا 5 سال می توان اندازه گیری نمود.
🆔 @biological_defense
💢 درمان CCHF:
بلافاصله پس از تشخیص مورد محتمل CCHF، اقدامات درمانی بایستی صورت گیرد.
درمان حمایتی:
شامل اصلاح آب و الکترولیتها و درمان DICمی باشد. بررسی علائم حیاتی و هماتوکریت ، در صورت افت شدید همو گلوبین، ترزیق خون و در موارد ترومبوسیتوپنی شدید و نشانه های خونریزی فعال ، تجویز پلاکت لازم است.
درمان ضد ویروسی :
داروی انتخابی ضد ویروس ، ریباویرین می باشد . مکانیسم اثر ضد ویروسی ریباویرین ناشناخته است. ریباویرین به دو شکل خوراکی و تزریقی داخل وریدی ساخته شده است.
⚠️ لازم به ذکر است، هرگونه مصرف دارو برای درمان بیماریها صرفا بنا به تجویز پزشک متخصص می بایست صورت بگیرد.
🆔 @biological_defense
💢 آیا رهاسازی پشههای حامل ولباچیا از بروز عفونت دنگی پیشگیری میکند؟
پیامهای کلیدی
– افراد ساکن در مناطقی که پشههای آئدس حامل ولباچیا (Wolbachia) رها شدهاند، نسبت به افرادی که در مناطقی که این پشهها رها نمیشوند زندگی میکنند، کمتر در معرض ابتلا به دنگی (dengue) قرار دارند.
– افراد ساکن در مناطقی که پشههای آئدس حامل ولباچیا رها شدهاند، نسبت به افرادی که در مناطقی که این پشهها رها نمیشوند زندگی میکنند، کمتر احتمال دارد که به دلیل ابتلا به دنگی در بیمارستان بستری شوند.
ولباچیا چیست و چگونه این باکتری میتواند از ابتلا به دنگی پیشگیری کند؟
ولباچیا باکتریای است که میتواند پشهها را آلوده کند و توانایی زنده ماندن و جفتگیری آنها را تحت تاثیر قرار دهد. پشهها حامل ویروسهایی مانند دنگی هستند، و از طریق نیش زدن، این ویروس را به انسان منتقل میکنند. برخی از گونههای پشهها که به نام آئدس شناخته میشوند، زمانی که به ولباچیا آلوده شوند، حمل و انتقال ویروس دنگی برایشان دشوارتر میشود. پژوهشگران با تزریق میکروبی عصارههای ولباچیا به پشهها، آنها را به این باکتری آلوده کرده و سپس پشههای حامل ولباچیا را به داخل جمعیت پشههای وحشی رها کردند، تا با دیگر پشهها جفتگیری کرده و عفونت ولباچیا را به آنها منتقل کنند. هنگامی که بخش بزرگی از پشهها در یک منطقه به ولباچیا آلوده میشوند، توانایی پشهها برای انتشار ویروس دنگی کاهش یافته و از شیوع عفونتهای دنگی در جمعیت محلی انسانی پیشگیری میشود. ولباچیا فقط میتواند ارگانیسمهای بیمهرگان (یعنی حیوانات بدون ستون فقرات) را آلوده کند، بنابراین، خطری برای ابتلای انسان به این باکتری وجود ندارد و خطرات ناشی از رهاسازی پشههای حامل ولباچیا برای انسان و محیط زیست بهطور کلی اندک و خفیف در نظر گرفته میشود.
ما به دنبال چه یافتهای بودیم؟
ما خواستیم تعیین کنیم که رهاسازی پشههای آئدس حامل ولباچیا در مناطقی که دنگی بهطور مرتب یافت میشود، میتواند از ابتلا به عفونت دنگی در افرادی که در آنجا زندگی میکنند، پیشگیری کند یا خیر.
در جستوجوی هر نوع کارآزمایی تصادفیسازی و کنترلشدهای ( کارآزماییهای بالینی که در آنها افراد بهطور تصادفی در یکی از دو یا چند گروه درمانی قرار میگیرند) بودیم که به بررسی این موضوع پرداختند که رهاسازی پشههای آئدس حامل ولباچیا در منطقهای که دنگی وجود دارد در مقایسه با مناطقی که این پشهها در آنجا رها نشدهاند، از گسترش یا بروز دنگی پیشگیری میکند یا خیر.
نتایج مطالعه
یک کارآزمایی کاملشده را که با معیارهای ورود مطابقت داشت، و دو کارآزمایی دیگر را که در حال انجام هستند، شناسایی کردیم. کارآزمایی کاملشده در یوگیاکارتا، اندونزی، انجام شد و شامل افراد سه تا 45 سال بود. در کارآزمایی مذکور تخم پشههای آلوده به ولباچیا در نیمی از منطقه مورد مطالعه رها شدند، تا زمانی که بیش از 60% از پشههای آن منطقه حامل ولباچیا شدند. این تخمها در نیمه دیگر منطقه مورد مطالعه، رها نشدند.
در این کارآزمایی، از تمامی افرادی که با تب به مراکز سلامت محلی خود مراجعه کردند، تست به عمل آمد تا مشخص شود چه تعداد از آنها به بیماری دنگی مبتلا شدهاند. آنها نتایج به دست آمده را از افرادی که در مناطقی با پشههای حامل ولباچیا زندگی کردند، با نتایج افرادی که در مناطقی بدون رهاسازی پشههای جدید زندگی کردند، طی یک دوره 27 ماهه، مقایسه کردند.
احتمال ابتلا به دنگی در افراد ساکن در منطقهای که پشههای حامل ولباچیا رها شدند در مقایسه با افرادی که در منطقهای با جمعیت وحشی پشهها زندگی کردند، به میزان 77% کاهش یافت.
حدود 95.8% از پشهها در مناطقی که پشههای حامل ولباچیا رها شدهاند، به این باکتری آلوده شدند. این نشان میدهد پس از اینکه پشههای آلوده به ولباچیا دیگر رها نشدند، باکتریها از طریق جفتگیری به پشههای وحشی منتقل میشوند. در گروهی از کارآزمایی که در آن پشههای جدید رها نشدند، دادههای قابل اعتمادی برای این مورد وجود نداشت.
همچنین خواستیم بدانیم که رها کردن پشههای حامل باکتری در طبیعت باعث کاهش تعداد پشههای حامل ویروس دنگی، کاهش شیوع RNA دنگی (ماده ژنتیکی ویروس) در جمعیت پشهها، یا ایجاد تاثیرات ناخواسته شد یا خیر. علاوه بر این، به دنبال بررسی هزینههای این مداخله، و نظرات جامعه در مورد آن بودیم. هیچ دادهای را برای پاسخ به این سوالات پیدا نکردیم.
لینک مطلب از کاکرین ایران
🆔 @biological_defense
💢 محققان برای کاهش شیوع عفونت ویروسی تب دنگی، اقدام به رهاسازی پشه های اصلاح شده ژنتیکی (تراریخته) عامل این بیماری در برزیل می کنند ❗️
برنامه جهانی پشه (World Mosquito Program)، یک سازمان غیر انتفاعی مستقر در استرالیا، قصد دارد طی 10 سال آینده پشه های اصلاح شده را با هدف محافظت از 70 میلیون نفر در برابر بیماری هایی مانند تب دنگی در بسیاری از مناطق شهری برزیل رها کند.
پژوهشگران رهاسازی این نوع پشه که حامل باکتری ولباکیا (Wolbachia) است و از انتقال ویروس ها توسط حشره جلوگیری می کند را در شهرهای منتخب کشورهایی مانند استرالیا، برزیل، کلمبیا، اندونزی و ویتنام آزمایش کرده اند. اما این برای نخستین بار است که استفاده از این روش در سطح یک کشور برنامهریزی شده است. یک کارخانه تولید پشه در برزیل ساخته خواهد شد تا طرح بلندپروازانه برنامه جهانی پشه با مشارکت بنیاد اسوالدو کروز، یک موسسه علمی عمومی برزیلی را پشتیبانی کند. این تاسیسات باید در سال 2024 آغاز به کار کرده و قرار است سالانه تا پنج میلیارد پشه تولید کند.
به گفته اسکات اونیل، میکروبیولوژیست در دانشگاه موناش در ملبورن، استرالیا، و رئیس برنامه جهانی پشه، این بزرگترین تاسیسات در جهان برای تولید پشه های آلوده به ولباکیا خواهد بود. این تاسیسات به ما این امکان را خواهد داد تا در مدت زمان کوتاهی افراد بیشتری را نسبت به هر کشور دیگر پوشش دهیم. برزیل یکی از کشورهای جهان با بالاترین نرخ های ابتلا به عفونت تب دنگی است و به عنوان نمونه، بیش از دو میلیون مورد در سال 2022 گزارش شده است.
🆔 @biological_defense
💢 باکتری که با ویروس ها رقابت می کند ❗️
باکتری ولباکیا پیپینتیس (Wolbachia pipientis) به طور طبیعی حدود نیمی از تمام گونه های حشرات را آلوده می کند. اما پشه های آئدس اجیپتی (Aedes aegypti) که ویروس های دنگی، زیکا، چیکونگونیا و موارد دیگر را منتقل می کنند، به طور معمول حامل این باکتری نیستند.
اونیل و همکارانش پشه های برنامه جهانی پشه را پس از کشف این که احتمال گسترش بیماری توسط پشه های آئدس اجیپتی آلوده به باکتری ولباکیا بسیار کمتر است، توسعه دادند.
هنگامی که پشه های اصلاح شده در مناطق آلوده با پشه های آئدس اجیپتی رها می شوند، آنها به آرامی باکتری را در جمعیت پشه های وحشی گسترش می دهند.
چندین مطالعه موفقیت این حشرات اصلاح شده را نشان داده اند. جامعترین نمونه، یک کارآزمایی تصادفی و کنترل شده در شهر یوگیاکارتا، اندونزی بود که نشان داد این فناوری می تواند بروز دنگی را تا 77 درصد کاهش دهد.
🆔 @biological_defense