1.در نگهداری و پرورش کبوتر بایستی به تغذیه، شرایط محل نگهداری (نور، تهویه، دما و رطوبت) و بیماریهای پرنده توجه کرد. بهترین روش پرورش کبوتر در منزل، نگهداری جوجه کبوتر از سنین پایین است تا به محل و جایگاه خود عادت کند.
2.دمای داخل آشیانه کبوتر نباید در زمستان از ۱۰ تا ۱۵ درجه سانتیگراد کمتر و در تابستان بیشتر از ۳۶ درجه شود. مناسبترین طول مدت دوره روشنایی برای پرورش کبوتر را ۱۶ ساعت از ۲۴ ساعت توصیه میکنند
3.داشتن تهویه مناسب در محل نگهداری کبوترها از اصولی کلی پرورش این پرنده است و از بیمار شدن آنها پیشگیری میکند. به ویژه داشتن تهویه کافی و هوای سالم و تمیز برای کبوتران مسابقه و پرشی، به عادت تنفس منظم آنها که برای مسابقات ضروری است کمک میکند. همچنین ضروری است محیط زندگی کبوتر را تمیز، بزرگ و آفتابگیر انتخاب کنید.
#کبوتر
🦋@Bird_s
بهداشت قفس
برای جلوگیری از بیمار شدن پرنده، هر روز کف قفس و محل زندگی کبوتر را با کاردک تمیز و باقیمانده مدفوع را جمع آوری نموده، قفس را در حد امکان شسته و ضد عفونی کنید. همچنین ظروف آب و غذای کبوتر را هم همیشه تمیز و ضد عفونی کنید.
تغذیه کبوتر
کبوترها از انواع دانه، غلات و سبزیجات تغذیه میکنند و به عنوان یک پرنده دانه خوار شناخته میشوند. معمولا ۸۰ درصد غذای پرنده را دانههای مختلف غلات و ۲۰ درصد بقیه را دانههایی که بیشتر حاوی پروتئین هستند تشکیل میدهند. همچنین ضروری است مخلوطی از مواد معدنی و ویتامینها نیز به عنوان غذای مکمل در اختیار آنها گذاشته شود. ازآنجایی که کبوتران در انتخاب دانهها وسواس بیشتری به خرج میدهند، سبب میشوند که دانهای بیش از دانه دیگر مصرف شود. از همین رو استفاده از غذای پلتی که مخلوطی از دانههای پرسژ شده آردی است، توصیه میشود.
توجه داشته باشید، تغذیه کبوتر و شیوه دانه دادن و نوع دانه به سن (جوجه یا بالغ) بودن پرنده بستگی دارد، پس از دادن دانههای درشت به کبوتران کوچک و یا دانه کوچک به کبوتران بزرگ که باعث عدم سیر شدن پرنده خواهد شد، پرهیز کنید.
#کبوتر
🦋@Bird_s
کبوتران نیز مانند هر موجود زنده دیگر نیاز به شستشو و تمیز شدن دارند. در طبیعت کبوتران وحشی در زیر باران و یا اطراف آبگیرها پرهای خود را شستشو داده و در آب آبتنی میکنند. در پرورش کبوتر در منزل بهتر است هفتهای یک بار تشت آبی را برای شستن پرنده آماده کنید. آنها به طور طبیعی در آب میروند و شنا میکنند و پرهای خود را تمیز میکنند.
بعد از هر چند کبوتر آب تشت را عوض و آب تمیز و تازه جایگزین کنید
هر دو ماه یک بار از محلول پرمنگنات پتاسیم چند قطره به آب تشت اضافه کنید تا پرهای پرنده کاملا ضد عفونی شود و از ورود شپش و انگل که از مشکلات شایع نگهداری این پرنده است، پیشگیری کرده باشید.
#کبوتر
🦋@Bird_s
کبوترها برعکس سایر پرندگان، زندگی کاملا منوگام (تک همسری) دارند و در سن ۵ تا ۷ ماهگی به بلوغ کاملغ میرسند. همچنین هر چقدر کبوتر وزن بیشتری داشته باشد، به همان نسبت دیرتر بالغ میشود.
گذاشتن تنها دو تخم در کبوتر از لحاظ ژنتیکی ثابت شده و هیچ گونه افزایش و کاهشی ندارد.
بعد از گذشت ۱۷ تا ۱۸ روز جوجهها از تخم خارج شده و به ندرت هر دو جوجه با هم متولد میشوند. فاصله زمان بین تولد دو جوجه اغلب ۱۲ تا ۲۴ ساعت است.
جالب است بدانید کبوتر در بین پرندگان اهلی تنها پرندهای است که جوجههای آشیانه نشین دارد.
جوجهها در بدو تولد بدنشان کاملا بدون پر است و حدودا پس از یک هفته اولین پرها در میآیند.
جوجه کبوتر تا ۶ هفتگی توسط کبوتر مادر تغذیه میشود و در ۵ روز اول غذای جوجهها را شیرابه چینه دان تشکیل میدهد.
معمولا از روز پنجم به بعد تغذیه جوجه با غذایی که کبوتر مادر میخورد، یکسان میشود.
پس از پایان چهار هفتگی و نهایتا در شش هفتگی جوجه کبوتران خود اقدام به خوردن غذا میکنند.
کبوترها در سال دارای ۸ فاز تخم گذاری هستند و همانطور که گفته شد در هر فاز دو تخم میگذارند و حداکثر رکورد تخم برای کبوتر در یک سال ۲۴ تخم است.
#کبوتر
🦋@Bird_s
هدایت شده از اکران مردمی عمار
♨️ بسته اکران فیلم پیشنهادی عمار در سالگرد اغتشاشات
📽 مستندات روشنگری مرتبط با فتنه و بلوای سلبریتیها
✅ دریافت آثار 👇🏻
🎞 B2n.ir/b55211
#نقاب_دارها #اسم_رمز_مهسا #تهران_دمشق #تروکاژ #به_نام_خلق_کرد #زن_زندگی_آزادی #به_بهانه_آزادی #ایکسونامی #فرزند_روح_الله #رادیکال_شریف
📌دریافت فایل با کیفیت اینفوگرافی:
eitaa.com/ekranmardomi/1847
💠 اکران مردمی جشنواره فیلم عمار
➕@ekranmardomi
بیماریهای کبوتر
برای پیشگیری از بیمار شدن کبوترها توصیه میشود آنها را از جوجگی واکسن بزنید. مهمترین بیماریهای کبوتر شامل نیوکاسل، چشم درد و عفونت چشمی، شکستگیهای متعدد و … است.
به طور کلی هشت بیماری پاراتیفوئید، پارامیکسوویروس (نیوکاسل)، خوره (تریکوموناس)، کوکسیدوز، انگلها، سندرم ویروس آدنو- ایکولای، اورنیتوز (کلامیدیاز) و کاندیدیاز (قارچ) از شایعترین بیماریهای این پرنده هستند.
علائم بیماری
بروز یک یا همزمان چند علامت از علائم زیر نشان دهنده بیمار شدن کبوتر است که بلافاصله باید برای درمان آن اقدام شود.
۱.کاهش وزن
۲.کاهش اشتها
۳.بیحالی و ضعف در پرواز
۴.تغییر شکل و رنگ مدفوع
۵.عدم تمایل به پرواز
۶.ترشحات بینی
۷.تورم پلکها (چشم قرمز) و چشمهای ۸.خیس (ترشحات چشمی)
۹.خاراندن زیاد سر، نوک و پرها
۱۰.چرخش گردن و سر
#کبوتر
🦋@Bird_s
پنگوئن ریشخطی (نام علمی: Pygoscelis antarcticus) یک گونه پنگوئن از سردهٔ پنگوئنهای نوکدراز است که در جزیره ساندویچ جنوبی، قطب جنوب، جورجیای جنوبی، و جزیره بووه زندگی میکند. به آنها سیاه و سفیدهای باریک نیز میگویند.
#پنگوئن_ریش_خطی
🦋@Bird_s
زیستگاه آووست (نوک خنجری)
این پرنده اغلب در آب های شور و لب شور، باتلاق ها، سواحل و مصب ها به سر برده و به ندرت در آب های شیرین دیده می شود.
#نوک_خنجری
🦋@Bird_s
عقاب سفید ایرانی😍
متاسفانه در معرض انقراض هستش😔
#عقاب_سفید
🦋@Bird_s