هدایت شده از کنفرانس و پرسمان اتحادیه عماریون
─┅══✿🍃🕋🕋🍃✿══┅─
❀◁سالروز شهادت امام صادق علیه السلام بهانه ای شد برای بازخوانی فرمان رهبر معظم انقلاب در خصوص «جهاد علمی» که فرمودند
❖◁(1)..هر تلاشی جهاد نیست مجاهدت با نفس، مجاهدت در مقابل شیطان، جهاد در میدان نظامی، مواجهه با یک دشمن است؛ مواجهه با یک معارض است.
❏ امروز کشور نیازمند یک جهاد علمى است امروز ما در زمینه علم نیاز داریم که اینجور تلاشى در کشور بکنیم؛ احساس کنیم موانعى وجود دارد، باید این موانع را برداریم؛ دارد معارضههائى می شود، باید این معارضهها را در هم بشکنیم؛
❖◁(2)..در زمینه عرضه امکانات علمى، خسّت هائى از سوى کسانى که صاحبان آن هستند که کشورهاى پیشرفته علمى است وجود دارد، باید در مقابل این خسّت ها از خودمان عزت و جوشندگى و فورانِ از درون نشان بدهیم.
─┅═══༅𖣔7⃣𖣔༅═══┅─
هدایت شده از کنفرانس و پرسمان اتحادیه عماریون
─┅══✿🍃🕋🕋🍃✿══┅─
❖◁(3)..امروز دنیا علىرغم تظاهر به سخاوت علمى، در نهایتِ خسّت علمى است. آن کسانى که بر حسب عوامل گوناگونى توانستند در یک برههاى پیشرفت علمى را صاحب و مالک بشوند و موتور پیشرفت را سوار بشوند و از همه بشر جلو بزنند
❍ که همین کشورهاى پیشرفته غربى هستند، که تقریباً از دوره رنسانس به این طرف دست اینها افتاده؛ یک روز هم دست ما بود اینها انحصارگرند، انحصارطلبند؛ اینها نمی خواهند دائره این دانش، دائره این اقتدار توسعه پیدا کند؛ با دانائى ملتها مخالفند؛ بخصوص بعد از آنکه این دانش در دست آنها وسیلهاى شد براى سیاست.
❖◁(4).. استعمار از علم پدید آمد. علم توانست آنها را قوى کند، مقتدر کند؛ لذا راه افتادند اطراف دنیا، استعمار به وجود آمد؛ والّا ملتها داشتند زندگى خودشان را می کردند.
❏ بریتانیا کجا، اندونزى کجا؟ اینها با ابزار علم رفتند آن مناطق را صاحب شدند. خوب، وقتى که استعمار از علم زائیده شد و قدرت بینالمللى و قدرت سیاسى متکى به علم شد، این علم را در اختیار دیگران نباید بگذارند؛ والّا این قدرت تهدید می شود و تا امروز همین جور عمل کردند».
۞•1389/06/14
─┅═══༅𖣔8⃣𖣔༅═══┅─
هدایت شده از کنفرانس و پرسمان اتحادیه عماریون
─┅══✿🍃🕋🕋🍃✿══┅─
❖◁(5)..دانش، آشکارترین وسیله عزّت و قدرت یک کشور است. روی دیگر دانایی، توانایی است. دنیای غرب به برکت دانش خود بود که توانست برای خود ثروت و نفوذ و قدرت دویستساله فراهم کند
❏ و با وجود تهیدستی در بنیان های اخلاقی و اعتقادی، با تحمیل سبک زندگی غربی به جوامع عقبمانده از کاروان علم، اختیار سیاست و اقتصاد آنها را به دست گیرد.
✪ ما به سوءاستفاده از دانش مانند آنچه غرب کرد، توصیه نمی کنیم، امّا مؤکّداً به نیاز کشور به جوشاندن چشمه دانش در میان خود اصرار میورزیم.
❍ ایشان با اشاره به پیشرفت های بزرگ علمی که از آن به «رستاخیز علمی» تعبیر کرده اند، تاکید می کنند که این راه طیشده، با همه اهمّیّتش فقط یک آغاز بوده است و نه بیشتر.
─┅═══༅𖣔9⃣𖣔༅═══┅─
هدایت شده از کنفرانس و پرسمان اتحادیه عماریون
─┅══✿🍃🕋🕋🍃✿══┅─
❖◁(6)..ما هنوز از قلّههای دانش جهان بسیار عقبیم؛ باید به قلّهها دست یابیم. باید از مرزهای کنونی دانش در مهمترین رشتهها عبور کنیم. ما از این مرحله هنوز بسیار عقبیم؛ ما از صفر شروع کردهایم.
❍ عقبماندگی شرمآور علمی در دوران پهلویها و قاجارها در هنگامی که مسابقه علمی دنیا تازه شروع شده بود، ضربه سختی بر ما وارد کرده و ما را از این کاروان شتابان، فرسنگها عقب نگه داشته بود.
✪ ما اکنون حرکت را آغاز کرده و با شتاب پیش می رویم ولی این شتاب باید سالها با شدّت بالا ادامه یابد تا آن عقبافتادگی جبران شود.
─┅═══༅𖣔🔟𖣔༅═══┅─
هدایت شده از کنفرانس و پرسمان اتحادیه عماریون
─┅══✿🍃🕋🕋🍃✿══┅─
❖◁(7).. اینجانب همواره به دانشگاهها و دانشگاهیان و مراکز پژوهش و پژوهندگان، گرم و قاطع و جدّی در اینباره تذکّر و هشدار و فراخوان دادهام، ولی اینک مطالبه عمومی من از شما جوانان آن است که این راه را با احساس مسئولیّت بیشتر و همچون یک جهاد در پیش گیرید.
❏ سنگ بنای یک انقلاب علمی در کشور گذاشته شده و این انقلاب، شهیدانی از قبیل شهدای هستهای نیز داده است.
✪ بهپاخیزید و دشمن بدخواه و کینهتوز را که از جهاد علمی شما بشدّت بیمناک است ناکام سازید.
۞•1397/11/22
─┅═══༅𖣔1⃣1⃣𖣔༅═══┅─
هدایت شده از کنفرانس و پرسمان اتحادیه عماریون
─┅══✿🍃🕋🕋🍃✿══┅─
❖◁(8)..راه پیروزی نهائی و کامل ملت ایران این است که این خط مستقیم، خط ایمان؛ ایمان به خدا، ایمان به خود، ایمان به قدرت ملی، اعتماد به نفس ملی
❍ و راه حرکت و مجاهدت در همه اشکالش؛ مجاهدت علمی، مجاهدت عملی و آنجائی که لازم است، مجاهدت نظامی و ایمان و جهاد را از دست ندهند
۞• 1387/11/19
❖◁(9).. کشور امروز خوشبختانه درگیر جنگ نظامى نیست امّا درگیر جنگ سیاسى است، درگیر جنگ اقتصادى است، درگیر جنگ امنیّتى است و بالاتر از همه درگیر جنگ فرهنگى است؛ یعنی یک جنگ است.
✪ یعنى این را اگر کسى نداند، آنوقت خواب خواهد ماند؛ اگر کسى نداند خواب خواهد ماند.
۞• 1394/02/14
─┅═══༅𖣔1⃣2⃣𖣔༅═══┅─
هدایت شده از کنفرانس و پرسمان اتحادیه عماریون
─┅══✿🍃🕋🕋🍃✿══┅─
❖◁(10).. پیشرفت علمی، اگرچه که با فراگیری علم از کشورها و مراکز پیشرفتهترِ علمی حاصل خواهد شد بخشی از آن بلاشک این است اما فراگیری علم یک مسئله است، تولید علم یک مسئله دیگر است.
❏ نباید ما در مسئله علم، واگن خودمان را به لوکوموتیو غرب ببندیم. البته اگر این وابستگی ایجاد بشود، یک پیشرفت هائی پیدا خواهد شد؛ در این شکی نیست؛
✪ لیکن دنبالهروی، نداشتن ابتکار، زیرِ دست بودنِ معنوی، لازمه قطعیِ این چنین پیشرویای است؛ و این جایز نیست
۞• 1387/07/03
─┅═══༅𖣔1⃣3⃣𖣔༅═══┅─
هدایت شده از کنفرانس و پرسمان اتحادیه عماریون
─┅══✿🍃🕋🕋🍃✿══┅─
❖◁(11)..جهاد در تمام عرصه های مورد نیاز جبهه حق، موجب نزول رحمت الهی و امداد های خداوند خواهد شد. عرصه جهاد علمی نیز از این قاعده مستثنی نیست
❍ باید دانست که رحمت الهی و کمک الهی بستگی دارد به حرکت و تلاش انسان مؤمن؛ به عمل صالح او.
✪ باید در میدان باشیم، باید احساس وظیفه را فراموش نکنیم؛ مجاهدت را فراموش نکنیم؛ جهاد در صحنه های مختلف، وظیفه ماست و ضامن پیشرفت و پیروزی ماست.
❏ در صحنه سیاسی هم جهاد هست، در صحنۀ فرهنگی هم جهاد هست، در صحنه تبلیغاتی و ارتباطاتی هم جهاد هست، در صحنه های اجتماعی هم جهاد هست.
¤ جهاد فقط جهاد نظامی نیست؛ انواع و اقسام عرصه های زندگی بشر، عرصه جهادند».
۞•1386/05/28
─┅═══༅𖣔1⃣4⃣𖣔༅═══┅─
هدایت شده از کنفرانس و پرسمان اتحادیه عماریون
─┅══✿🍃🕋🕋🍃✿══┅─
❖◁(12)..بر همین اساس رهبر معظم انقلاب اوخر شهریور ماه 1393در ابلاغ سیاست های کلی علمی و فن آوری،
❏ جهاد مستمر علمی با هدف کسب مرجعیت علمی و فناوری در جهان را به عنوان یکی از اصول راهبردی تعیین و به دستگاه های مربوطه ابلاغ نمودند.
اللّهــمَّعَجِّـــلْلِوَلِیِّک الفَــرَج
پایان
─┅═══༅𖣔1⃣5⃣𖣔༅═══┅─
هدایت شده از روشنا استان اصفهان
۷-بیانیه گام دوم درآیینه کلام امام صادق.mp3
5.78M
#بیانیه_گام_دوم
#در_آئینه_کلام_امام_صادق_علیه_السلام
قسمت هفتم
حسن بابایی
مدرس روشنگری استان اصفهان
☀️روشنا اصفهان:قرارگاه، مرجع تولید و نشر: رویدادها، عملیات های تبیینی فرهنگی هنری، عملیات روانی و رسانه ای.
🆔👉@roshana_esfahan
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈
هدایت شده از روشنا استان اصفهان
#بیانیه_گام_دوم
#در_آئینه_کلام_امام_صادق_علیه_السلام
قسمت اول تا هفتم:
https://eitaa.com/roshana_esfahan/24089
حسن بابایی
مدرس روشنگری استان اصفهان
☀️روشنا اصفهان:قرارگاه، مرجع تولید و نشر: رویدادها، عملیات های تبیینی فرهنگی هنری، عملیات روانی و رسانه ای.
🆔👉@roshana_esfahan
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈
هدایت شده از روشنا استان اصفهان
✍سلسله مطالب کاربردی با موضوع فرزندآوری
🎁در قالب طرح نسل کوثر (فرزندآوری در هزاره سوم)
قسمت یازدهم
✅مهمترین و رایجترین شبهات، سؤالات و گرههای ذهنی که مانع اصلاح الگوی کنونی فرزندآوری خانوادهها میشود
۳. سالمندی کشور، فرصت یا تهدید؟
🖋برای تشخیص درست اینکه پدیده سالمندی جمعیت، فرصت است یا تهدید؛ باید نگاه درستی به این پدیده داشت. در حال حاضر بیش از ۲۰ درصد جوامع توسعه یافته را سالمندان تشکیل میدهند که در سال ۲۰۲۵ به بیش از ۳۰ درصد خواهد رسید. این در حالی است که در کشورهای در حال توسعه نیز به طور متوسط ۷ درصد جمعیت، سالمند هستند که در طی این مدت، به بیش از ۱۷ درصد خواهد رسید.
🖋اگر چه مشکل سالمندی در ایران اسلامی هنوز به صورت حاد نمایان نشده است، اما به دلیل ساختار جمعیتی، کمتر مورد توجه قرار گرفته است؛ در حالی ¬که در سالهای آینده ابعاد این مشکل افزایش خواهد یافت و شاید بتوان آن را سونامی آینده جمعیتی ایران دانست.
جمعیت سالخورده کشور طی ۳۰ سال (۸۵-۱۳۵۵) تقریبا 2/9 برابر شده است. این مقیاس در مناطق شهری کشور، چهار برابر است. آمار سرشماری سال ۱۳۸۵، میزان افراد بالای ۶۵ سال ایران را 5/2 درصد نشان داده و بر اساس آخرین سرشماری در سال ۱۳۹۵، حدود ۱۰ درصد از جمعیت را سالمندان بالای ۶۰ سال تشکیل دادهاند.
🖋مشکل سالمندی جمعیت، تغییرات زیادی در سیمای مرگ و میر، بیماری و ناتوانی در دنیا به وجود آورده است. به همین دلیل سازمان بهداشت جهانی در سال ۱۹۹۰، شعار سالانه «سالمندی، اورژانس جهانی» را سرلوحه تمامی کشورها قرار داد و از تمامی کشورهای عضو درخواست نمود که اقدامات لازم را جهت مدیریت پدیده سالمندی در کشور خود شروع نمایند.
🖋 در سال ۲۰۱۲ مجدداً هدف سازمان بهداشت جهانی بر مدیریت پدیده سالمندی قرار گرفت و شعار آن سال نیز «بهداشت و سالمندی» انتخاب شد.
🖋از یک سو سالمندان بیشترین مصرفکنندگان خدمات بهداشتی و اجتماعی هستند و روز به روز به میزان این تقاضا، افزوده خواهد شد و از سوی دیگر مسائل بهداشتی مرتبط با سالمندان با مسائل جوانان و میانسالان کاملاً متفاوت است.
🖋 بر اساس آمار بیش از ۲۰ درصد از کل سالمندان، توانایی لازم برای انجام امور شخصی خود مانند غذا خوردن، دستشویی رفتن، حمام و انجام نظافت شخصی، خرید مواد غذایی و دارو، انجام امور منزل و تعویض لباس خود را ندارند.
🖋 در دوره سالمندی ممکن است شخص به دلیل محدودیتهای مربوط به تغییرات پیری برای رفع نیازهای اساسی به کمکهای جدی دیگران نیاز داشته باشد.
🖋بر اساس بررسیهای صورت گرفته، شمار سالخوردگان ایران در سال ۱۴۲۰ به بیش از ۲۶ میلیون و نسبت آن به کل جمعیت به بیش از ۲۴ درصد خواهد رسید.
🖋 مطالعات جمعیتشناسان نشان میدهد ایران در آستانه ورود به سالمندی جمعیت است و تا سال ۱۴۰۵، جمعیت سالمندان کشور بیش از ۹۶ درصد رشد خواهد داشت و تعداد سالمندان به حدود ۱۰میلیون نفر افزایش خواهد یافت.
🖋بر اساس آیندهپژوهیهای جمعیت، اگر کاهش باروری در ایران با همین روند پیش برود، تا ۳۰ سال آینده جمعیت سالمند کشور ما مانند ژاپن خواهد شد. پدیده سالمندی زمانی تبدیل به بحران میشود که سالمند توان کار کردن و تأمین معاش را نداشته باشد و از هیچ منبع دیگری همچون بیمهها نیز حمایت نشود. به این ترتیب فرد سالمند به زیر خط فقر رفته و به علت آنکه از نظر جسمی نیز توان مناسبی ندارد، توانایی مراقبت از خود را نیز از دست خواهد داد.
🖋 در چنین شرایطی اگر فرد پول داشته باشد، هزینه درمانی خود را تأمین میکند؛ اما اگر پول نداشته باشد، بر مشکلات وی افزوده میشود و او دچار مسائل متعددی خواهد شد.
🖋بنابراین اگر خانوادهها نتوانند از سالمندان خود حمایت کنند، آنها دچار رهاشدگی شده و به این ترتیب با پدیده رهاشدگی سالمندان در جامعه نیز مواجه خواهیم شد. این امر نیازمند تعهد سیاسی و برنامهریزی قوی برای اجرای اصلاحات لازم و مشارکت همه دولتها، جامعه مدنی، جوامع محلی، خانوادهها و خود سالمندان است.
🖋با این شرایط پیشبینی میشود از سال ۲۰۵۰ به بعد، نسبت جمعیت سالمندی در ایران به بیش از ۳۰ درصد خواهد رسید که از متوسط جهانی بیشتر بوده و شرایط جدیدی در کشور شکل خواهد گرفت و این شرایط به دلیل نداشتن برنامهریزی و سیاسگذاریهای مدون، برای کشور خطرناک و بحرانساز خواهد شد.
🖋 حال باید اندیشید آیا پدیده سالمندی جمعیت برای کشور فرصت است یا تهدید؟ سیاستگذاران و مسئولین کشور چه رسالت خطیری درباره تحولات ساختارهای جمعیتی کشور به عهده دارند؟
حسن بابایی
مدرس روشنگری استان اصفهان
☀️روشنا اصفهان:قرارگاه، مرجع تولید و نشر: رویدادها، عملیات های تبیینی فرهنگی هنری، عملیات روانی و رسانه ای.
🆔👉@roshana_esfahan
•┈┈••••✾•🌿🌺
هدایت شده از روشنا استان اصفهان
✍سلسله مطالب کاربردی با موضوع فرزندآوری
🎁در قالب طرح نسل کوثر (فرزندآوری در هزاره سوم)
قسمت دوازدهم
✅مهمترین و رایجترین شبهات، سؤالات و گرههای ذهنی که مانع اصلاح الگوی کنونی فرزندآوری خانوادهها میشود
۴. چند بچه کافی است؟
🖋وقتی صحبت از تعداد فرزندان میشود، در ذهن بیشتر ایرانیان شعار «دو بچه کافی است» یادآور میشود.
🖋اگرچه این خودِ والدین هستند که تصمیم میگیرند چند فرزند داشته باشند و کس دیگری نمیتواند برای آنها تصمیم بگیرد؛ اما نگاهی به تاریخچه بحث کنترل جمعیت در کشور، گویای آن است که والدین افزون بر شرایط خودشان، باید به آینده فرزندان و کشورشان نیز بیاندیشند.
🖋در سال ۱۳۶۵، متوسط شاخص نرخ باروری یعنی تعداد فرزندان هر مادر حدود 6/5 فرزند بود که از سال ۱۳۶۴ این شاخص به مرور سیر کاهشی خود را آغاز کرده بود و اکنون بر اساس نتایج سرشماری سال ۱۳۹۵، به 1/8 فرزند رسیده است.
🖋نرخ رشد جمعیت، در سال ۱۳۶۵ حدود 3/9 درصد بوده است که در سال ۱۳۹۵، به طور متوسط به 1/24 درصد رسیده است.
🖋بر اساس نظر جمعیتشناسان، اگر روال این شاخصها به همین صورت کاهش یابد، حدود ۳۰ سال آینده نرخ رشد جمعیت به صفر رسیده و تداوم آن میتواند کشور را به رشد منفی جمعیت و کاهش جمعیت هم برساند.
🖋 حال با توجه به اینکه نرخ باروری جانشینی در ایران حدود ۲/۲ است یا به عبارت دیگر هر زن باید ۲/۲ فرزند به دنیا بیاورد تا پس از دو نسل، جمعیت کشور ثابت و بدون تغییر باقی بماند و با توجه به اینکه نرخ حوادث و مرگ و میر و ناباروریها در ایران بالاتر از نرم جهانی است، توصیه کارشناسان و صاحبنظران این است که برای برخورداری از یک جمعیت پویا و در حال رشد پایدار و خانواده کامل و شاد و پیشگیری از بروز بحرانهای خانوادگی و اجتماعی، توصیه میشود هر زوج حداقل ۴ فرزند به دنیا بیاورند
حسن بابایی
مدرس روشنگری استان اصفهان
☀️روشنا اصفهان:قرارگاه، مرجع تولید و نشر: رویدادها، عملیات های تبیینی فرهنگی هنری، عملیات روانی و رسانه ای.
🆔👉@roshana_esfahan
•┈┈••••✾•🌿🌺
هدایت شده از روشنا استان اصفهان
#گنجینه_معنوی
قسمت اول
🖋روز 17 اردیبهشت سالروز تاسیس سازمان بسیج سازندگی به فرمان مقام معظم رهبری می باشد؛ بعد از اینکه وزارت جهاد سازندگی منحل و با وزارت کشاورزی ادغام شد، رهبر معظم انقلاب فرمان تشکیل سازمان بسیج سازندگی را در سال 1379 دادند و این شجره طیبه که همان جهادگران انقلابی می باشند
🖋نعمت خدمتگزارى را و توان خدمتگزارى را كه خداى متعال به شما هديه كرده است، قدر بدانيد؛ خدا را شكر كنيد؛ افزايش اين گنجينهى معنوى را از خدا بخواهيد.
🖋و اين را بدانيد كه هر جامعهاى و هر كشورى از يك چنين سرمايهى عظيمى و ذىقيمتى برخوردار باشد، بدون هيچ ترديدى خواهد توانست به برترين قلههاى عزت و عظمت دست پيدا كند.
🖋و اين سرنوشت قطعىِ جامعهى شما و ملت شماست. عامل آن هم، موتور محركِ آن هم، همين روحيهاى است كه شما داريد.
🖋اين كار، اول از خود جوانها شروع شد؛ خود جوانهاى دانشجو و دانشآموز در بخشهاى مختلف، اين حركت را شروع كردند؛ در سال ۷۹ گزارش اين حركت زيبا و پرشكوه به ما رسيد و منجر شد به اينكه پيام بسيج سازندگى به قاطبه جوانان كشور داده شود.
🖋 يعنى اين يك حركت خودجوش مردمى است؛ درست مثل جهاد سازندگى در آغاز انقلاب.
🖋اين حركت، امام بزرگوار را به فرمان جهاد سازندگى تشويق كرد. كار مردم، الهامبخشِ اقدام مديران و مسئولان است.
حسن بابایی
مدرس روشنگری استان اصفهان
☀️روشنا اصفهان:قرارگاه، مرجع تولید و نشر: رویدادها، عملیات های تبیینی فرهنگی هنری، عملیات روانی و رسانه ای.
🆔👉@roshana_esfahan
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈
هدایت شده از روشنا استان اصفهان
✍سلسله مطالب کاربردی با موضوع فرزندآوری
🎁در قالب طرح نسل کوثر (فرزندآوری در هزاره سوم)
قسمت سیزدهم
✅مهمترین و رایجترین شبهات، سؤالات و گرههای ذهنی که مانع اصلاح الگوی کنونی فرزندآوری خانوادهها میشود
۵. فرزندآوری، بعد از تأمین آتیه فرزندان!
🖋شاید این سؤال مطرح شود که با توجه به شرایط اقتصادی موجود، آیا بهتر نیست که زوجین پس از تأمین کامل آتیه مالی و اقتصادی برای خود و فرزندانشان، اقدام به فرزندآوری نمایند؟
🖋 در پاسخ به این سؤال باید چند نکته را یادآور شد:
۱. چرا ما باید به این اندازه از مفاهیم و مبانی دینی خودمان فاصله بگیریم؟ اگر پیشنیان فرزند بیشتری میآوردند، به این دلیل بود که پسانداز مالی بیشتری داشتند یا اینکه اعتقادشان به رزاقیت خداوند بیشتر بود؟
🖋 اگر ما امروزه به جهت ترس از مسائل اقتصادی از فرزنددار شدن جلوگیری میکنیم، در صدر اسلام نیز برخی از ترس فقر فرزندان خود را به قتل میرساندند. اگر چه میان جلوگیری از فرزنددار شدن و کشتن فرزند تفاوت زیادی وجود دارد، اما دلیل هر دو یکی است. خداوند در سوره اسراء میفرماید: «وَ لاَ تَقْتُلُوا أَوْلاَدَکُمْ خَشْیَةَ إِمْلاَقٍ نَحْنُ نَرْزُقُهُمْ وَ إِیَّاکُمْ إِنَّ قَتْلَهُمْ کَانَ خِطْأً کَبِیراً: هرگز فرزندان خود را از ترس فقر به قتل مرسانید که ما رازق آنها و شما هستیم، زیرا این قتل فرزندان بسیار گناه بزرگی است».
🖋 در روایتی آمده است شخصی به نام بکر بن صالح در نامهای به امام موسی کاظم(علیه السّلام) نوشت: «پنج سال است که از آمدن فرزند جلوگیری میکنم؛ چرا که همسرم از فرزنددار شدن کراهت دارد و میگوید از آنجا که ما فقیریم، اداره فرزندان کار دشواری خواهد بود». حضرت در جواب وی نوشت: «به دنبال فرزند باش که خداوند عزوجل روزی آنها را میدهد».
۲. با دقت در تغییرات فاحش در سبک زندگی مصرفگرا و رفاهطلب امروزی و با توجه به شیوع گسترده توقعات و انتظارات کاذب از سطح برخورداری مادی، به نظر میرسد سطح رضایتبخش از تأمین آتیه فرزندان هیچگاه برای والدین قابل دستیابی نخواهد بود؛ بهویژه اینکه سطح توقعات از زندگی مطلوب نیز ثابت نبوده و همواره در حال تغییر است.
🖋 باید دانست تربیت صحیح در محیطی محقق خواهد شد که شرایط واقعی و منطبق بر واقعیتهای اجتماعی شکل گرفته باشد و اگر فرزندی در شرایط تصنعی و رفاهزده ساخته دست والدینش رشد کند، قطعاً به محض ورود به اجتماع، دچار تضادها و معضلات بسیاری خواهد شد.
۳. باید دانست فرصت فرزندآوری، یک فرصت محدود است که با توجه به الگوی افزایش سن ازدواج در شرایط کنونی، این فرصت نیز محدودتر و کمتر میشود.
🖋 بنابراین اینگونه نیست که والدین بتوانند فرزندآوری را به هر میزان دلخواه به تأخیر انداخته و در هر فرصت مقتضی که بخواهند، فرزنددار شوند. رشد اقتصادی و توسعه مالی خانواده تا پایان عمر ممکن و مقدور است، اما فرزندآوری همیشه مقدور نیست.
🖋 چه بسا خانوادههایی که پس از سالیان طولانی پیشرفت اقتصادی را به دست آوردهاند، ولی در سنین سالمندی با انبوهی از ثروت اندوخته و بدون فرزند، از بیفرزندی و تنهایی پشیمان شدهاند؛ در حالی که این پشیمانی دیگر سودی ندارد.
🖋نکته قابل تأمل دیگر اینکه انسان در دوران جوانی، برای بلوغ و تکامل شخصیتی و روحی خود نیازمند موهبت فرزند و ایفای نقش پدری و مادری است که تبیین این موضوع، مجال مفصلی را میطلبد؛ چرا که بخش مهمی از تکامل شخصیت زوجین، زمانی محقق میشود که در موقعیت والدینی قرار گرفته باشند.
🖋 بنابراین استدلال «اول تأمین آتیه و بعد فرزندآوری» با هیچ یک از مبانی تحلیل واقعی، سازگار و مقبول نخواهد بود.
حسن بابایی
مدرس روشنگری استان اصفهان
☀️روشنا اصفهان:قرارگاه، مرجع تولید و نشر: رویدادها، عملیات های تبیینی فرهنگی هنری، عملیات روانی و رسانه ای.
🆔👉@roshana_esfahan
•┈┈••••✾•🌿🌺
هدایت شده از روشنا استان اصفهان
✍17 اردیبهشت سالروز تاسیس سازمان بسیج سازندگی به فرمان مقام معظم رهبری مدظله العالی گرامی باد
#گنجینه_معنوی
قسمت دوم
🖋عشق و ايمان، بصيرت و همت؛ اينها ستونهاى اصلى است.
🖋انسانى كه ايمان ندارد، محورى براى حركت خود نميتواند تصوير كند.
🖋انسانى كه از احساس عاشقانه و عميق قلبى برخوردار نيست، نميتواند اين حركت را ادامه دهد و استمرار بخشد.
🖋 انسانى كه همت ندارد، به كارهاى كوچك، به فرازهاى محدود اكتفاء ميكند؛ چشم به برترين قلهها نميدوزد.
🖋انسانى كه بصيرت ندارد، راه را عوضى ميرود؛ اگر عشق و ايمانى هم در او هست، آن را در راه غلط مصرف ميكند، كجراهه ميرود.
🖋عشق و ايمان، همت و بصيرت؛ اينها را انقلاب به مردم ما و جامعهى ما داد؛ لذا انقلاب شد همان شجره طيبهاى كه در قرآن از آن نام برده شده است: أ لم تر كيف ضرب اللَّه مثلا كلمة طيّبة كشجرة طيّبة
🖋اين كارِ اردوهاى هجرت و حركت عظيم بسيج سازندگى يكى از بركاتش خدمترسانى است كه ميليونها نفر از اين خدمت شما به صورت مستقيم بهرهمند ميشوند.
🖋«كونوا دعاة النّاس بغير السنتكم»؛ شما با عمل خودتان مردم را به ايمان، به اسلام، به دين دعوت ميكنيد.
🖋اين خدمترسانى است؛ خدمترسانى مادى و خدمترسانى معنوى.
حسن بابایی
مدرس روشنگری استان اصفهان
☀️روشنا اصفهان:قرارگاه، مرجع تولید و نشر: رویدادها، عملیات های تبیینی فرهنگی هنری، عملیات روانی و رسانه ای.
🆔👉@roshana_esfahan
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈
هدایت شده از روشنا استان اصفهان
سلسله مطالب کاربردی با موضوع فرزندآوری
🎁در قالب طرح نسل کوثر (فرزندآوری در هزاره سوم)
قسمت چهاردهم
✅مهمترین و رایجترین شبهات، سؤالات و گرههای ذهنی که مانع اصلاح الگوی کنونی فرزندآوری خانوادهها میشود
۶_ سقط، راهکاری برای خلاصی همیشگی
🖋متأسفانه یکی از گناهان کبیره و شایع در جامعه، سقط جنین است.
🖋مردم بدون توجه به عقوبات دنیوی و اخروی این گناه که در حقیقت همان قتل نفس است، به این جنایت بزرگ دست میزنند.
🖋با وجود اینکه درباره آمار سقط جنین در ایران دادههای متفاوتی منتشر میشود، اما بدیهی است که افزون بر سقطهای غیرعمدی و غیرانتخابی، سالانه بیش از سیصد و پنجاه هزار سقط عمدی و انتخابی در کشور انجام میشود. از این تعداد حدود دوازده هزار مورد دارای مجوز پزشکی قانونی و ما بقی به صورت غیر قانونی است.
🖋 بیش از نود و پنج درصد سقطهای غیرقانونی هم توسط والدین شرعی و با توصیههای پزشکی و یا به تشخیص خود والدین انجام میشود و در مظان نامشروع بودن نیستند.
🖋سقط جنین، حرام و از گناهان کبیره است و مرتکب آن باید توبه کند و کفاره (دو ماه روزه متوالی) دارد.
🖋جنین از وقتى که در رحم قرار مىگیرد، به مدت ۴۰ روز نطفه است و دیۀ اسقاط آن در این مدت، ۲۰ مثقال شرعى طلاى سکهدار است که هر مثقال، هیجده نخود مىباشد.
🖋 پس از آن ۴۰ روز علقه، یعنى خون بسته شده است و دیۀ آن ۴۰ مثقال است.
🖋 پس از ۴۰ روز مضغه یعنى پارۀ گوشتى است که دیۀ آن، ۶۰ مثقال است.
🖋پس از آن استخوانبندی شکل میگیرد و دیۀ آن، ۸۰ مثقال است.
🖋سپس گوشت روییده و صورتبندى مىشود و دیۀ آن، ۱۰۰ مثقال است و همین که روح در آن دمیده شد، چنانچه پسر باشد، دیۀ او هزار مثقال و اگر دختر باشد، ۵۰۰ مثقال شرعى طلاى سکهدار است؛ ولى در جنینى که روح دمیده شده، کفاره قتل بر او واجب است.
🖋حضرت آیت اللّه خامنهای مدظله العالی در این باره میفرمایند:
سقط جنین شرعاً حرام است و در هیچ حالتى جایز نبوده و توبه جدى از آن لازم است و باید دیه سقط جنین پرداخت شود که اگر علقه باشد، دیه آن چهل دینار است و اگر مضغه باشد، شصت دینار است و اگر استخوان بدون گوشت باشد، هشتاد دینار است و دیه به وارث جنین با رعایت طبقات ارث پرداخت میشود، ولى وارثى که مباشر سقط جنین بوده، از آن سهمى ندارد.
🖋 دینار شرعى، معادل سکه طلا به وزن یک مثقال شرعى (۶ /۳ گرم) مىباشد و قیمت آن را مىتوان از بازار به دست آورد.
از منظر پزشکی، اگر سقط جنین به طور غیر ارادی و خود به خود صورت گیرد، عارضه جسمی شدیدی به همراه ندارد و فرآیندی طبیعی است که در بارداری ناموفق پیش میآید؛ اما سقط عمدی جنین با استفاده از دارو یا دیگر مواد یا اعمال جراحی، خطرات جدی را برای سلامتی مادر به همراه دارد.
🖋امروزه آمار سقط جنین عمدی رو به افزایش است و زنان سقط جنین را بهترین و آسانترین راه، برای پیشگیری از تولد نوزادان ناخواسته میدانند؛ در صورتی که این عمل خطرات و عوارض متعددی را به دنبال خواهد داشت.
🖋بخشی از عوارض مهم مرتبط با سقط عمدی جنین که عناوینی مانند سقط جنایی، سقط پرخطر یا سقط حرام و غیرقانونی دارد، عبارت است از:
- مرگ: سقط میتواند منجر به مرگ مادر شود.
- سرطان سینه: با سقط جنین، خطر سرطان سینه تقریباً دو برابر میشود.
- سرطان رحم، تخمدان و کبد: افزایش خطر ابتلا به سرطان کبد و تخمدان نیز با سقطهای منفرد یا متعدد گزارش شده است.
- سوراخ شدن رحم: ۲ تا ۳ درصد زنانی که سقط جنین میکنند، در معرض خطر سوراخ شدن رحم قرار دارند.
- پارگی رحم: پارگیهای دهانه رحم، در حداقل ۲ درصد سقطها رخ میدهد.
- جفت سر راهی: سقط جنین، خطر جفت سر راهی (پایین آمدن جفت در رحم مادر) در بارداریهای بعدی را ۷ تا ۱۵ برابر بیشتر میکند که خود، تهدیدکننده زندگی مادر است.
- نوزادان معلول در بارداریهای بعدی: سقط جنین با تخریب رحم همراه است که خطر زایمان زودرس، عوارض زایمان و تشکیل غیر طبیعی جفت در بارداریهای بعدی را افزایش میدهد. این عوارض از جمله علل معلولیت نوزادان بعدی است.
- حاملگی خارج از رحم: سقط به طور ویژه، احتمال حاملگیهای خارج از رحم را افزایش میدهد.
- بیماریهای التهابی لگن: این بیماریها ممکن است به افزایش خطر حاملگی نابهجا و کاهش باروری منجر گردد.
🖋حال باید پرسید آیا سقط جنین که بنا بر آیات قرآن کریم مصداق دقیق قتل نفس است، میتواند باعث راحتی و خلاصی والدین باشد؟
حسن بابایی
مدرس روشنگری استان اصفهان
☀️روشنا اصفهان:قرارگاه، مرجع تولید و نشر: رویدادها، عملیات های تبیینی فرهنگی هنری، عملیات روانی و رسانه ای.
🆔👉@roshana_esfahan
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈
هدایت شده از روشنا استان اصفهان
17 اردیبهشت سالروز تاسیس سازمان بسیج سازندگی به فرمان مقام معظم رهبری مدظله العالی گرامی باد
#گنجینه معنوی
قسمت سوم
بسیج یك نعمت بزرگ است كه امروز در اختیار ماست. اگر از این نعمت خوب استفاده نشود كفران شده است. هر نعمتی كه كفران بشود، خدای متعال آن كفرانكننده را مجازات خواهد كرد و اولین مجازات این است كه از آن نعمت محرومش میكند. یك چیز دیگری به ذهن من آمد كه گفتیم آقای حجازی و آقای سعیدیكیا شاید بتوانند آن كار را راه بیندازند. نمیدانم حالا به كجا رسیده؟ طرح بسیج سازندگی
یعنی این سه ماه تابستان بچهها بیكارند، عدهای بعد از تابستان هم بیكارند. پشت كنكوریها و ... اینها را سازماندهی كنید. سازماندهیاش با شما، سازماندهی و اعزام با شما. شناساییهای قبلی با جهاد سازندگی و دفتر مناطق محروم ریاست جمهوری و بقیهی جاها. بودجه هم با دولت، پول بگذارند بروند روستاهای فراوانی را پیشبینی كنند. بروند در این روستاها، اینجا مسجد ندارند، اینجا غسالخانه ندارند، اینجا جاده ندارند، اینجا مزرعهی چهار تا خانواده درو نشده است و ... مثل كارهایی كه اول انقلاب میكردند. بچهها از خدا هم میخواهند.
والسلام علیكم و رحمةالله و بركاته
حسن بابایی
مدرس روشنگری استان اصفهان
☀️روشنا اصفهان:قرارگاه، مرجع تولید و نشر: رویدادها، عملیات های تبیینی فرهنگی هنری، عملیات روانی و رسانه ای.
🆔👉@roshana_esfahan
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽️تیزر
💢" روز شمار هفته بسیج سازندگی کشور"
🌹هفته بسیج سازندگی بر تمامی طلایه داران عرصه پیشرفت و محرومیت زدایی مبارک باد
#همه_با_هم #بسیج_خدمت #بسیج_سازندگی
🔷شورای جهادی ناحیه امام رضا علیه السلام