《بی سیم چی》
《فریدریش ویلهلم نیچه》 زادهٔ ۱۵ اکتبر ۱۸۴۴ درگذشتهٔ ۲۵ اوت ۱۹۰۰ فیلسوف، شاعر، منتقد فرهنگی، جامعه
شاکلهٔ اصلی نوشتههای نیچه از جدل فلسفی، شاعری، نقد فرهنگی و قصه تشکیل شده و در کنار آن بهطور گستردهای نیز به هنر، لغتشناسی، تاریخ، دین و دانش پرداخته شدهاست. نوشتههای او در عین آنکه سرشار از جملات قصار و گوشه کنایه است، شامل مباحث بسیار دیگری همچون اخلاق، زیباییشناسی، تراژدی، معرفتشناسی،خداناباوری و خودآگاهی نیز میشود. بنیانهای اصلیِ فلسفهٔ او عبارتند از نقدهایی تند علیه حقیقت مطلق در دفاع از منظرگرایی، انگارهٔ «آپولونی و دیونیسی»، نقدهایی تبارشناسانه بر دین و اخلاق مسیحی و نظریه او در این رابطه تحت عنوان «اخلاق ارباب-بردهای»تصدیق زیباییشناسانهٔ هستی و وجود در واکنش به پدیدهٔ «مرگ خدا» و بحران عمیق هیچانگاری، و تعریف سوژهبشری به عنوان تجلیگاه ارادههای متنازع و در-کشاکش که در مجموع با عنوان «اراده قدرت» شناخته میشود.
نیچه در آثار بعدیاش مفاهیم تأثیرگذاری همچون «اَبَر-مرد» و «بازگشت جاودان» را مطرح کرد و بهطور فزایندهای با قدرتهای خلّاقهٔ فرد به عنوان نیرویی برای غلبه بر پیشفرضهای اجتماعی، فرهنگی و اخلاقی و نیل به ارزشهای نو و سلامتِ زیباییشناسانه درگیر شد و به غور و تفحّص در بابِ آنها پرداخت.
#شخصیتشناسی
#فلسفه
#هنر
#نیچه
#اجتماعی
#فرهنگی
#اسطوره شناسی
#اگزیستانسیالیسم
#انقلابفکری
#بینشمتفاوت
#خودپروری
@bisimchi80
《بی سیم چی》
شاکلهٔ اصلی نوشتههای نیچه از جدل فلسفی، شاعری، نقد فرهنگی و قصه تشکیل شده و در کنار آن بهطور گسترد
پس از درگذشتِ نیچه، خواهر او الیزابت فورستر-نیچهمتصدّی و ویراستار دستنوشتههای او شد و شماری از آثار منتشرنشدهٔ او را جهتِ تطابق با ایدئولوژی ملیگرایانهٔ آلمانیِ شخصیاش بازنویسی کرد و در عین حال دیدگاههای صریح او را که به روشنی در تضاد بایهودستیزی و ملیگرایی بودند دچار واگردانی، پیچیدگی و غموض کرد. آثار نیچه در ویراستهای چاپی الیزابت بهفاشیسم و نازیسم ارتباط داده شد، اما شماری از پژوهشگران قرن بیستم چنین خوانشی از آثار نیچه را به چالش کشیدند و ویراستهای اصلاحشدهٔ آثار او به زودی عرضه گردید.اندیشههای او در دههٔ ۱۹۶۰ بار دیگر به محبوبیت رسید، و از آن زمان تاکنون تأثیری عمیق بر اندیشمندان حوزههای فلسفه (به خصوص مکاتب فلسفه قارهای همچون اگزیستانسیالیسم، پستمدرنیسم و پسا-ساختارگرایی)، هنر، ادبیات، روانشناسی و فرهنگ عامه در قرن بیستم و بیست و یکم گذاشتهاست.
از مشهورترین عقاید وی نقد فرهنگ، دین و فلسفهٔ امروزی بر مبنای سؤالات بنیادینی دربارهٔ بنیان ارزشها و اخلاق بودهاست. نوشتههای وی سبک تازهای در زبان آلمانی محسوب میشد؛ نوشتههایی بسیار ژرف و پر از ایجاز، آمیخته با افکاری انقلابی که نیچه خود روش نوشتاری خویش را گزینگوییها مینامید. یکی از مشهورترین جملات او «خدا مردهاست» میباشد که بحثهای فراوانی را پدیدآورده است.
#فرهنگی
#اگزیستانسیالیسم
#اجتماعی
#نیچه
#شخصیتشناسی
#فلسفه
#بینشمتفاوت
#انقلابفکری
#خودپروری
《@bisimchi80》
《جامعهشناسی یا سوسیولوژی》
(به انگلیسی: Sociology)
یکی از #علوم اجتماعی است که بر بررسی #جامعه، رفتار #اجتماعی انسان، الگوهای مناسبات اجتماعی، رابطه اجتماعی و جنبههایی از #فرهنگ مرتبط با #زندگی روزمره تمرکز دارد.از روشهای مختلف پژوهش تجربی وتفکر انتقادی برای توسعه مجموعهای از دانش در مورد نظم اجتماعی و تغییر اجتماعی استفاده میکند. در حالی که برخی از جامعهشناسان پژوهشهایی را انجام میدهند که ممکن است مستقیماً برای #سیاست اجتماعی و #رفاه اعمال شود، برخی دیگر عمدتاً بر اصلاح نظری درک فرآیندهای اجتماعی و روش #پدیدارشناسی تمرکز میکنند. موضوع میتواند از #تحلیلهای سطح جامعهشناسی خرد (یعنی تعامل فردی وعاملیت) تا تحلیلهای سطح #جامعهشناسی کلان جامعه (یعنی نظام اجتماعی و ساختار اجتماعی) سیر نماید.
@bisimchi80
《کانونهای سنتی جامعهشناسی》
عبارتند از: #قشربندیاجتماعی، #طبقه اجتماعی، #تحرک اجتماعی، #جامعهشناسی دین، #سکولارسازی، جامعهشناسی حقوق، #جنس، #جنسیت وانحرافات. از آنجایی که همه حوزههای #فعالیت انسانی تحت تأثیر تعامل متقابل ساختار اجتماعی با عاملیت فردیاست، جامعهشناسی به تدریج تمرکز خود را به موضوع و نهادهای دیگر، مانند #جامعهشناسیسلامت و بیماری وجامعهشناسی پزشکی؛ #جامعهشناسیاقتصادی؛جامعهشناسی نظامی؛ جامعهشناسی مجازات و نظامهاینظریه کنترل (جامعهشناسی)؛ جامعهشناسی اینترنت؛جامعهشناسی آموزش و پرورش؛ سرمایه اجتماعی؛ و نقش فعالیت اجتماعی در توسعه جامعهشناسی معرفت گسترش دادهاست.
@bisimchi80
✳️پژوهشهای اجتماعی در صنایع و بخشهای مختلف زندگی، مانند #سیاستمداران و #قانونگذاران؛ آموزگاران؛#برنامهریزان؛ #کارمندان؛ #توسعهدهندگان؛ #بازرگانان و #مدیران؛#مددکاران اجتماعی؛ #سازمانهای غیردولتی؛ و #سازمانهای غیرانتفاعی و همچنین افراد علاقهمند به حل و فصلمسائل اجتماعی بهطور کلی نفوذ دارد. به این ترتیب، اغلب تلاقی بسیاری بین پژوهشهای اجتماعی، مطالعات بازار و سایر زمینههای آماری وجود دارد.[
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انگیزه های روزانه💫
🔴 موفقیت فقط و فقط نصیب کسایی میشه
که تا آخرین لحظه دست از تلاش برنمیدارند و
تا به آن #هدف که در ذهن دارند نرسن، تسلیم نمیشن...
#ویدیو_انگیزشی
#خودپروری
@bisimchi80
إِلَّا أَنْ يَشَاءَ اللَّهُ
اگر خدا بخواهد میشود.
#سوره کهف #آیه ۲۴
مادربزرگم همیشه میگفت:
دعا کن ولی اصرار نکن،
خدا اگه واست خواسته باشه
هیچکس جلو دارش نیست..
@bisimchi80
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
《بصیرت رسانه ای》
#سواد_رسانه
#بینشمتفاوت
🎥
✅نکته: آنچه با حقه های رسانه به ما نشان می دهند زمین تا آسمان تا واقعیت فرق دارد.
📠سواد رسانه را به فرزندان بیاموزیم
═══
bisimchi180
《شخصیت شناسی》
کارل هاینریش مارکس
(آلمانی: Karl Heinrich Marx)
تاریخ تولد: ۵ مهٔ ۱۸۱۸، ترییر، آلمان
فوت: ۱۴ مارس ۱۸۸۳، لندن، بریتانیا
فرزند: النور مارکس، هنری ادوارد گای مارکس، لورا مارکس، جنی مارکس لونگه، ادگار مارکس، بیشتر
همسر: جنی فن وستفالن (ازدواج ۱۸۴۳–۱۸۸۱)
ملیت: آلمانی، پروسی
قد: ۱٫۷۵ متر.
#فیلسوف، #اقتصاددان،#تاریخنگار، #جامعهشناس، #نظریهپرداز #سیاسی،# روزنامهنگارو #سوسیالیست #انقلابی آلمانی بود. او در شهر ترییر در آلمان متولد شد و در دانشگاه به تحصیل حقوق و فلسفهپرداخت. در ۱۸۴۳ با جنی فون وستفالن ازدواج کرد و به دلیل نوشتههای سیاسیاش، از او سلب تابعیت شد و به همین جهت دههها به همراه همسر و فرزندانش در تبعید درلندن زندگی کرد. در لندن، او با همکاری فریدریش انگلس به بسطِ اندیشههایش پرداخت، نوشتههایش را منتشر کرد و در کتابخانه موزه بریتانیا به تحقیق پرداخت. معروفترین نوشتههای او مانیفست حزب کمونیست (چاپ ۱۸۴۸) و اثر سه جلدی سرمایه (۱۸۶۷–۱۸۸۳) هستند. تفکرات سیاسی و فلسفی مارکس تأثیری شگرف بر تاریخ روشنفکری، اقتصادی و سیاسی دورههای پس از او گذاشت و نام او به شکل صفت، اسم عام و نام مکتب اجتماعی به کار میرود
#جامعهشناسی
#اجتماعی
#جامعه
#فلسفه
#بینشمتفاوت
#انقلابفکری
bisimchi180
نظریات انتقادی مارکس دربارهٔ جامعه، اقتصاد و سیاست — که مجموع آنها را #مارکسیسم خطاب میکنند — بر این پایه استوار است که #جوامع انسانی از طریق مبارزههای طبقاتی پیش میروند. در سرمایهداری، این موضوع خود را به شکل مبارزه میان #طبقات حاکم (معروف به #بورژوازی) که ابزارهای تولید را در اختیار دارند و طبقات کارگر (معروف به #پرولتاریا) که با عرضه نیروی کارشان در ازای پرداخت حقوق ابزارهای تولید را به کار میاندازند، نشان میدهد. مارکس در رویکردی انتقادی معروف به مادهباوری تاریخی، پیشبینی کرد سرمایهداری، مثل نظامهای #اقتصادی-اجتماعی گذشته، تنشهای درونی ایجاد کردهاست که منجر به نابودی آن و جایگزینیاش با نظامی جدیدی، معروف به مناسبات تولید #سوسیالیستی، میشود.
در نظر #مارکس، دشمنی میان طبقات در سرمایهداری که بخشی از آن از ناپایداری و ذات مستعد بحران سرمایهداری سرچشمه میگیرد، در آخر به این منجر میشود که #طبقه کارگر به آگاهی طبقاتی برسد که نتیجه آن در اختیار گرفتن قدرت توسط آنان و برپایی جامعهای #کمونیستیِ فاقد طبقه اجتماعی و دولت است. مارکس بهجد در پیِ عمل به این نظریه بود و استدلال میکرد که طبقه کارگر باید انقلابی سازماندهیشده جهت براندازی سرمایهداری و برپایی آزادی اجتماعی-سیاسی به سرانجام برساند.
مارکس از تاثیرگذارترین شخصیتهای تاریخ محسوب میشود و آثار او مورد ستایش و نقد قرار گرفتهاست. آثار او راجعبه اقتصاد پایهگذار بخش بزرگی از ادراک کنونی از نیروی کار و رابطه آن با سرمایه و #تفکرات اقتصادی بود. بسیاری از #روشنفکران، #اتحادیههای کارگری و #احزاب سیاسی در سراسر جهان تحت تأثیر آثار مارکس بودهاند و بسیاری از ایدههای او اقتباس کردند یا در آنها تغییراتی اعمال نمودهاند. #مارکس را از معماران اصلی #علوم اجتماعی نوین میدانند.
#حزبشناسی
#ایدئولوژی
#فلسفه
#جامعهشناسی
#شخصیتشناسی
#جامعه
#انقلابفکری
#بینشمتفاوت
#مارکسیسم
#سیاسی
#اقتصادی
#سوسیالیستی
bisimchi180
#شخصیتشناسی
#فئودور داستایوفسکی
#بینشمتفاوت
#انقلابفکری
#جامعهشناسی
#فلسفه
#عکسنوشته
bisimchi180
#شخصیتشناسی
#فئودور داستایوفسکی
#بینشمتفاوت
#انقلابفکری
#جامعهشناسی
#فلسفه
#عکسنوشته
bisimchi180
💢جنگ اطلاعاتی
🔹ریچارد استنگل، مقام ارشدو سابق وزارت امور خارجه ایالات متحده، در مقالهای در مجله تایم در سپتامبر ۲۰۱۹، مطرح کرد،«همه ما بازیگران یک جنگ اطلاعاتی جهانی هستیم که همه جا حاضر است، درک آن دشوار بوده و با سرعت نور در حال وقوع است. . . دولت ها، بازیگران غیردولتی و تروریست ها روایت های خود را می سازند که هیچ ربطی به واقعیت ندارد. این روایات نادرست دموکراسی و توانایی مردم آزاد را برای انتخاب هوشمندانه تضعیف و در هم خرد می کند».
┄┅┅❅ 💎❅┅┅┄
#سواد_رسانه
#سیاسی
#بینشمتفاوت
#دشمنشناسی
https://rubika.ir/bisimchi180
انگیزه های روزانه💫
وقتی به بالای قله برسی
شاید همهی دنیا تو را نبینند
ولی تو همهی دنیا را میبینی
گاهی زندگی یعنی سختکوشی برای رویایی که کسی جز شما قادر به دیدنش نیست.
#انگیزشی
#بینشمتفاوت
#انقلابفکری
#خودپروری
《شخصیت شناسی》
میرزا یونس استاد سرایی
معروف به میرزا کوچک خان جنگلی
نام : در زمان تولدیونس زادهٔ۱۲۵۷ ه.ش
محله: #استادسرا، رشت، ایراندرگذشت۱۱ آذر ۱۳۰۰ (۴۳ سال)
ارتفاعات تالش آرامگاه سلیمان داراب، رشت، ایران پیشه کنشگر #ملیگرا، مبارزسالهای فعالیت۱۲۸۸–۱۳۰۰عنوان #میرزا کوچکخان، #سردار جنگل، کوچکخان، کوچک جنگلی دورهاواخر #قاجاریه: از شروع #جنگ جهانی اول تا دوره #رضا خان (سردار سپه)
او که در جوانی به #تحصیل دینی اشتغال داشت جزئی از #نیروهای #انقلابی بود که در جریان نهضت #مشروطیت موفق به فتح تهران شدند. سپس به #گیلان برگشت و رهبری گروهی را بر عهده گرفت که قصدشان آزادسازی این ایالت ایران از اشغال روسیه بود؛ نهضتی که به #نهضت جنگل مشهور شد. کوچک خان گروههای مختلفی از نیروهای #سیاسی و #طبقات ناراضی را گرد خود جمع کرد. او موفق شد انقلاب را از مشروطه خواهی ضداجنبی به جمهوریخواهی سوسیالیستی سوق دهد و در ژوین ۱۹۲۰ یک جمهوری شورایی در گیلان به پا کرد.کمبود منابع مالی، اختلافات درونی و حمله نظامی نیروهای دولت به رهبری سردار سپه و انگلستان منجر به سقوط این حکومت شد. مدتی بعد کوچک خان در حال عقبنشینی بر اثر یخ زدگی در کوههای #تالش درگذشت.
#انقلابی
#شخصیتشناسی
#انقلابفکری
#خودپروری
#سیاسی
#نهضتجنگل
#میرزاکوچکخان
#جنگلیها
#مشرطیت
#قاجاریه
#جنگجهانیاول.
#رضاپهلویی
#غزاق
@bisimchi180
《کتاب باز》
📚دینشناسی حافظ
📖جلد نرم رقعی، ۲۶۴ص
✍️نویسنده: رضا بابایی
💢نگارنده در آغاز به دین شناسی و مشکلات زبانی حافظ، نیز به ابهام دیدگاهها و رندی حافظ اشاره میکند ;سپس با طرح مبحث علم دینی و معرفت دینی، این نکته را بیان مینماید که "آنچه اندیشههای دینی حافظ را مهم مینمایاند، تعامل او با کلیات دین و نگاه متفاوتش، به طبقه دینورزی و آیین دینداری است ...در باب مذهب حافظ، از راه قرائن تاریخی، شواهد کلامی، نمیتوان حرف آخر را زد و گذشت .همین قدر میتوان یقین کرد که او فاصله چندانی با تشیع عصر خود نداشته است .اما این که شیعه به معنای مشهور نیز بوده است ;راهی برای اثبات قطعی آن وجود ندارد ."...بخش پایانی کتاب بحثی است درباره رویکردهای دینی حافظ .💢
#کتابباز
#خودپروری
#مطالعه
#انقلابفکری
#فلسفه
#بینشمتفاوت
#دینشناسی
#قران
@bisimchi180
May 11
امروز
شنبه ۱۴۰۱/۰۹/۱۲
روز جهانی معلولان هستش.
می خوایم امروز مختصر توضیحی راجع به این عزیزان بدیم .
《جامعه شناسی》
در ایران فرد کمتوان،#ناتوان یا فرد #معلول به کسی گفته میشود که بر اثر #ضایعه جسمی،# ذهنی، #روانی یا توأم، اختلال مستمر و قابل توجهی در #سلامت و کارآمدی عمومی وی ایجاد گردد، بهطوری که موجب کاهش #استقلال فرد در زمینههای #اجتماعی و اقتصادی شود. این گروه، شامل معلولین #حسی (نظیر ناشنوا و نابینا)، معلولین جسمی و معلولین ذهنی میشود.
در منابع جهانی، ناتوانی به هر شرایطی گفته میشود که انجام برخی فعالیتها یا تعامل مؤثر با دنیای اطراف خود (اجتماعی یا مادی) را برای فرد دشوارتر میکند. این شرایط یا اختلالات ممکن است شناختی، رشدی، عقلانی، #ذهنی، #فیزیکی، $حسی یا ترکیبی از عوامل متعدد باشد. اختلالاتی که باعث ناتوانی میشود ممکن است از بدو تولد وجود داشته باشد یا در طول زندگی فرد به دست آید. غالباً افراد ناتوان «بی جهت منزوی و از مشارکت کامل در جامعه طرد میشوند.» در نتیجه اختلالات ناتوانی، افراد دارای معلولیت و ناتوانی میتوانند از بدو تولد دچار ناتوانی شوند یا ممکن است در طول زندگی خود برچسب اجتماعی ناتوانی و معلولیت را داشته باشند. #کنوانسیون سازمان ملل متحد در مورد #حقوق افراد دارای ناتوانی، ناتوانی را چنین تعریف میکند:
#اختلالات درازمدت #جسمی، #ذهنی، فکری یا حسی که در تعامل با موانع مختلف ممکن است مانع مشارکت کامل و مؤثر [فرد] در جامعه بر مبنای برابر با دیگران شود.
بر اساس منابع جهان غرب و ویکیپدیای انگلیسی، معلولیت یک مفهوم مورد مناقشه ایست که در جوامع مختلف دارای معانی مختلف است و تعریف #معلولیت و ناتوانی در حال تغییر و تکامل است.از آن به عنوان«تفاوت تجسم یافت》
آيا تقوا محدوديّت است؟
بعضى خيال مىكنند تقوا محدوديّت و زندان است، ولى تقوا قلعه و دژ است.
فرق بين زندان و قلعه آن است كه زندان را از بيرون قفل مىكنند و يك محدوديّت تحميلى است كه با آزادى بشر سازگار نيست، امّا قلعه را انسان خود انتخاب مىكند و خودش از درون قفل مىكند تا از انواع حوادث بيمه باشد.
راستى، ما كه كفش به پا مىكنيم، پاى خود را بيمه مىكنيم يا محدود؟
✅ پس هر محدوديّتى بد نيست و هر آزادى ارزش نيست.
💠امام على عليه السلام :
همانا تقوا امروز پناهگاه است و حفاظ و فردا راهى است به سوى بهشت، جاده اش روشن است و رهپويش برنده. ٢
١.تفسیر سوره حجرات ص٢١
٢.میزان الحکمه ١٨۶۵
@Bisimchi180