🖤یا حضرت مـــــادر 🖤
▪️خبر از یک زن بیمار
▪️شود میمیرم
▪️مادری دست به دیوار
▪️شود میمیرم
▪️با زمین خوردن تو
▪️بال و پرم میریزد
▪️چادرت را نتکان
▪️عرش بهم میریزد
فرارسیدن ایام فاطمیه تسلیت باد 🏴
《جامعه شناسی 》
⭕️ویژگی شهر های امروزی.
همه #جوامعصنعتی امروزی به میزان بسیار زیادی #شهرنشین هستند.
#پرجمعیت ترین #شهر ها در #کشور های #صنعتی تا حدود بیست میلیون نفر سکنه دارند.
#کلانشهر: در دوران معاصر این اصطلاح نخستین بار برای اشاره به کناره دریایی شمال شرقی #آمریکا به کار برده شد.یعنی یک #منظومهشهری که حدود ۴۵۰ مایل از شمال #بوستون تا پایین تر از #واشنگتن دی سی را می پوشاند.
#جامعهشناسی
#شهرنشینی
#کلانشهر
@bisimchi180
《بی سیم چی》
《جامعه شناسی 》 ⭕️ویژگی شهر های امروزی. همه #جوامعصنعتی امروزی به میزان بسیار زیادی #شهرنشین هستند
#انگلستان ، نخستین جامعهای که صنعتی شدن را تجربه کرد ، نخستین کشوری بود که از جامعهای روستایی به جامعهای عمدتاً شهری انتقال یافت.
تعداد #جمعیت آن با آغاز #قرنبیستم به بیش از ۷ میلیون نفر افزایش یافت . #لندن در آن هنگام بزرگترین شهری بود که در #جهان دیده شده بود .یک مرکز عظیم صنعتی ، تجاری و مالی در قلب #امپراتوری#بریتانیا که هنوز در حال گسترش بود .
شهری شدن در #قرنبیستم فرایندی جهانی است که جهان سوم ،به گونه فزاینده ای به آن کشانده می شود .
#جامعهشناسی
#قرنبیستم
#شهر
#انگلستان
#بریتانیا
#جهانسوم
@bisimchi80
《کتاب باز》
#ادبیات_فارسی
#نشر_سخن
📚 گنج آشنا سیصد و شصت و پنج روز در صحبت شاعران پارسی گو
📖جلد سخت رقعی، ۱۰۸۰ص
✍️نویسنده: حسین الهی قمشه ای
💢این مجموعه ی گرانبها که توسط استاد "الهی قمشه ای" یکی از برجسته ترین ادیبان و پژوهشگران معاصر گزینش شده، شامل منتخبی از زیباترین اشعار سروده شده به قلم شاعران ارجمندی همچون حافظ، سعدی، خیام و بسیاری از بزرگان دیگر است. خواننده با مطالعه ی این اشعار، ابتدا در جهان دل انگیز و طربناک شعرا پرسه می زند و از لذت همنشینی با شاعران پارسی گو بهره می برد، سپس با تفاسیر و نقدهای هوشمندانه دکتر "الهی قمشه ای" مواجه می شود و این چنین با مفاهیم پنهان موجود در اشعار و نکات تامل برانگیز آن ها بیشتر آشنا می شود💢
#کتابباز
#خودپروری
@bisimchi80
فقط اونجایی که پائولو تو کتاب کیمیاگرش میگه:
گاهیآدم ترجیح می دهد با گوسفندها زندگی کند
که لال اند و فقط دنبال آب و غذا هستند
یا ترجیح می دهد مثل کتاب ها باشد
که وقتی آدم دلش می خواهد گوش بدهد،
داستان های باور نکردنی برایش تعریف می کنند.
وقتی با آدمها حرف میزنی، چیزهایی می گویند
که نمیدانی چه جوری به گفتگو ادامه بدهی…
آدمها حرف های غریبی می زنند!__
انگیزه های روزانه💫
⏺ فک کن نرسی بهش، فک کن بیخیال هدفت شدی ، هرچی که رویاشو داشتی گذاشتی کنار
میتونی با خودت کنار بیای؟!🤨
انقد بی عرضه نیستی که به همین راحتی از کنار خواسته هات بگذری👍
تو میخوای ریشه بندازی ، محکم باشی بعد حاضر نیستی طوفان رو تحمل کنی؟
میخوای شنا یاد بگیری ولی حاضر نیستی بری تو آب؟🏊
⏹ میگن یکی هی اصرار داشتن بره مدرسه میگف من که سواد ندارم مدرسه به چه دردم میخوره..
خودتو غرق کن تا نیاز به اکسیژن داشته باشی،اونجاست که آبشش در میاری😏
✅ فک کن رسیدی ، شدی اونیکه میخواستی
الان حالت چطوره؟!
از خودت راضی هستی یا از شرایط؟
آدما وقتی موفق میشن به خودشون افتخار میکنن نه شرایط
رفیق،قراره به خودت افتخار کنی نه این که بعد یه مدت فقط حسرت همراهمت باشه ...
#انگیزشی
@bisimchi180
#عرفان_فلسفه_اخلاق
📚سهروردی و غربت غربی
📖جلد سخت وزیری، ۲۴۶ص
✍️نویسنده:پرویز عباسی داکانی
💢نویسنده در این اثر ابتدا شرحی از زندگی، احوال و آثار "یحیی بن سهروردی " حکیم اشراقی قرن ششم به دست میدهد ;سپس کتابشناسی سهروردی را عرضه میکند ; آن گاه نکاتی چند درباره تاریخ و سرچشمههای اشراقیگری خاطر نشان میسازد . در بخش دیگر کتاب متن "قصه الغربه الغربیه "نوشته یحیی سهروردی با متن اصلی (زبان عربی) درج میگردد.💢
@bisimchi180
انگیزه های روزانه💫
👨🏻🌾کشاورزى ساعت گرانبهایش را در انبار علوفه گم کرد. هرچه جستجو کرد، آن را نيافت.
👨👦👦از چند کودک کمک خواست و گفت هرکس آنرا پيدا کند جايزه میگيرد. کودکان گشتند اما ساعت پيدا نشد. تا اینکه پسرکى به تنهايى درون انبار رفت و بعد از مدتى بهمراه ساعت از انبار خارج شد.
⁉️کشاورز متحير از او پرسيد چگونه موفق شدى؟ کودک گفت: من کار زيادى نکردم، فقط آرام روى زمين نشستم و در سکوت کامل گوش دادم تا صداى تيک تاک ساعت را شنيدم. به سمتش حرکت کردم و آنرا يافتم.
📌حل مشکلات، نیازمند یک ذهن آرام است....
#انگیزشی
#بینشمتفاوت
@bisimchi180
در حدیث کساء وقتی جبرئیل میپرسه اینها چه کسانی هستند که تمام هستی رو بخاطرشون آفریدی؟
ذات اقدس الله نمیگه علی، محمد، حسن یا حسین...
خدا میگه فاطمه و پدرش، شوهرش، پسراش یعنی از یک زن برای معرفی بهترین مخلوقاتش استفاده میکنه!
❤️ قالَ الْأَمينُ جِبْرآئيلُ يا رَبِّ وَمَنْ تَحْتَ الْكِسآءِ، فَقالَ عَزَّوَجَلَّ هُمْ اَهْلُ بَيْتِ النُّبُوَّةِ، وَمَعْدِنُ الرِّسالَةِ، هُمْ فاطِمَةُ وَاَبُوها وَبَعْلُها وَبَنُوها
@bisimchi180
《 شهر نشینی به عنوان یک شیوه زندگی》
نسبت کل #جمعیتی که در شهر ها زندگی می کند . میزان #شهری بودن دنیای معاصر را به طور دقیق و کامل نمی سنجد .
تاثیراتی که شهر ها بر زندگی اجتماعی انسان می گذارند زیادتر از آن کارگاه انسان امروزی است. بلکه مرکز نو آوری و نظارت بر زندگی اقتصادی؛سیاسی و فرهنگی است که دور ترین اجتماعات جهان را به مدار خود کشیده و نواحی گوناگون ؛ ملتها و فعالیت های مختلف را به صورت یک جهان هستی در هم بافته است . (Worth, 1938 ,p342)
#جامعهشناسی
#شهرنشینی
#شیوهزندگی
@bisimchi180
⭕️ در شهر ها تعداد زیادی از مردم در مجاورت یکدیگر زندگی میکنند بی آنکه اکثر افراد دیگری را شخصاً بشناسند.
⭕️ تماسها بین ساکنان شهر زودگذر و جزئی بوده و بیشتر وسیله ای برای هدفهای دیگر هستند تا این که به خودی خود رضایتبخش باشند.
⭕️ از آنجایی که کسانی که در نواحی شهری زندگی میکنند معمولا تحرک زیادی دارند. پیوند های نسبتاً ضعیفی بین آنها وجود دارد .
#شهرنشینی
#جامعهشناسی
#شیوهزندگی
@bisimchi180
⭕️ در نواحی #مهاجرنشین انواع ارتباطات سنتی بین خانواده ها یافت می شود و بیشتر مردم عده زیادی از مردم دیگر را بر مبنای روابط شخصی می شناسد . اما هرچه این گونه نواحی بیشتر در الگوهای وسیعتر زندگی شهری جذب میشوند این ویژگی ها کمتر باقی می ماند .
⭕️ نمونه های چیرگی روابط غیرشخصی و رسمی در شهر ها و بی توجه بودن ساکنان آنها به کار های یکدیگر فراوان است.
⭕️ غیر شخصی بودن بسیاری از برخوردهای هر روزه در شهر های امروزی غیرقابل انکار است .
#شهرنشینی
#جامعهشناسی
#شیوهزندگی
@bisimchi180
#عرفان_فلسفه_اخلاق
📚یادداشتهای استاد مطهری
📖جلد سخت وزیری
✍️نویسنده: شهید مطهری قدس سره
💢این مجموعه شامل یادداشتهای استاد شهید در بخش حروف الفبایی می باشد و مشتمل بر مطالب گوناگونی است که از نظر اختصار و طولانی بودن مختلف اند ، به طوری که گاه در حد فیش برداری است و اجمالاً به مطلبی اشاره شده و گاه به صورت یک مقاله است.💢
@bisimchi180
مفضل بن عمر«از حضرت صادق علیه السلام معنی آیه ی شریفه ی( و اذ ابتلی ابراهیم ربه بکلمات فاتمهن) را پرسیدم که مقصود خدای تعالی از این کلمات چیست؟ فرمود: این کلمات، همان کلماتی است که حضرت آدم، از خدای تعالی فراگرفت و چنین عرض کرد: «پروردگارا، به حق محمد، علی، فاطمه، حسن، و حسین از تو درخواست مینمایم که توبه ی مرا بپذیری»؛ پس توبه اش مورد قبول واقع گردید، بدرستیکه خدا، بسیار توبه پذیر و مهربان است.
(مفضل بن عمر میگوید): سپس از حضرت صادق علیه السلام پرسیدم مقصود خدای تعالی از (اتمهن) در این آیه
چیست؟ فرمود: یعنی نام نه امام دیگر از اولاد حسین بن علی تا قائم آل محمد علیهم السلام را به پنج تن ملحق نمود».
لذا کلماتی که حضرت ابراهیم به وسیله ی آنها آزموده شد، جامع تر، بالاتر، عالی تر، از کلماتی است که حضرت آدم فراگرفت. این کلمات همان است که حضرت امام هادی سلام الله علیه، در روایتی میفرماید: «نحن الکلمات» [۱] یعنی ماییم آن کلماتی که
خدا در قرآن به آن اشاره میفرماید.
----------
[۱]: خداوند در قرآن میفرماید: (و لو انما فی الارض من شجره اقلام و البحر یمده من بعده سبعه ابحر ما نفدت کلمات الله (لقمان ۲۷) ). «یعنی: اگر هر درختی که در زمین است قلم شود و آب دریا بهمراه هفت دریای دیگر آن را مرکب (مداد) گردند باز کلمات الهی بپایان نمی رسد و نگارش آن ناتمام میماند». یحیی بن اکثم از امام هادی علیه السلام درباره ی این آیه سوال نمود و پرسید منظور از «کلمات» چیست؟ امام جواب فرمودند: «نحن الکلمات التی لاتدرک فضائلنا و لاتستقصی». «یعنی: ماییم کلمات، (چون) فضائل ما (بطور کامل) قابل درک نیست و به فهم کنه آن راهی نمی باشد». (مناقب ابن شهر آشوب ج ۴/ ۴۰۴، تحف العقول ص ۴۷۹، احتجاج طبرسی ص ۴۵۴، بحار ج ۴/ ۱۵۱، ج ۲۴/ ۱۷۴، ج ۵۰/ ۱۶۶). در کتاب «در بحر المناقب» که تالیف ابن جمال الدین محمد بن احمد موصلی حنفی مشهور به ابن حسنویه (متوفای ۶۸۰ هجری) میباشد، مولف در قسمتی از یک روایت مفصل از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم چنین نقل میکند: «... و ان آدم لما رای اسمی و اسم اخی علی و اسم فاطمه والحسن و الحسین علیهم السلام مکتوبا علی ساق العرش بالنور، قال: الهی خلقت خلقا و هو اکرم منی؟ قال: یا آدم لولا هذه الاسماء لما خلقت سماء مبنیه و لا ارضا مدحیه و لا ملکا مقربا و لا نبیا مرسلا و لا خلقتک یا آدم. فقال: الهی و سیدی فبحقهم علیک الا غفرت لی خطیئتی. فنحن الکلمات التی قال الله تعالی: (فتلقی آدم من ربه کلمات فتاب علیه)... ». (احقاق الحق ج ۵/ ۱۱). پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم میفرمایند: «آنگاه که آدم مشاهده نمود نام من و نام برادرم علی و نام فاطمه و حسن و حسین بر ساق عرش با نور نگاشته شده است، گفت: خداوندا، آیا تو کسی را قبل از من آفریده ای که گرامی تر از من باشد؟ خداوند فرمود: ای آدم اگر این اسماء نبودند من هیچ آسمان استواری را و هیچ زمین گسترده ای را و هیچ فرشته ی مقربی را و هیچ پیامبر مرسلی را خلق نمی کردم و ترا نیز ای آدم نمی آفریدم. آدم گفت: خداوندا، پس به حقی که اینان بر تو دارند از گناه من درگذر. (پیامبر در ادامه فرمود): ماییم آن کلماتی که خداوند درباره ی آن میگوید: (فتلقی آدم من ربه کلمات فتاب علیه) »
.@bisimchi180