🔰شبکه خانگی و پروژهی مسمومسازی افکار عمومی
شبکه نمایش خانگی به یکی از بازیگران تأثیرگذار در میدان رسانهای کشور تبدیل شده است.
در پشت پردهی برخی از برنامههای این شبکه، پروژهای نگرانکننده در حال اجراست: تغییر تدریجی باورهای جامعه و القاءِ تصویری جعلی از هنجارها، اخلاق و روایتهای رسمی.
نمونهی آن برنانه جوکر، بویژه فصل جدید این برنامه است.
برنامهای که به جای سرگرمی، اینبار دست به تمسخر مستقیم قواعد رسانهای کشور زده است.
در حالی که رسانههای رسمی در تبیین ارزشهای هویتساز نظام تلاش میکنند، این برنامه با ایجاد دوگانهی نظارت = سانسور، افکار عمومی را به این سمت سوق میدهد که هرگونه قاعدهگذاری رسانهای، ضد آزادی و فاقد منطق است.
علاوه بر این در برنامههای این شبکه، رقص، شوخیهای نامتعارف و عبور از مرزهای اخلاقی، بهصورت خزنده عادیسازی میشود.
این محتواها، شاهرگ شناختی جامعه را هدف گرفتهاند و مخاطب را در فضایی غیراصیل غرق میکنند، تا جایی که مرز میان واقعیت و تصویرسازیهای غلط محو شود.
نتیجهی چنین فضایی، #یاغیگری_شناختی در برابر #کلانروایتهای رسمی است.
تردیدی نیست که شبکه خانگی ظرفیتی مهم برای تولید محتوای بومی و رقابت با پلتفرمهای خارجی است. اما اگر این ظرفیت به ابزاری برای انحراف شناختی جامعه تبدیل شود، آسیبهای آن بسیار فراتر از یک سرگرمی ساده خواهد بود.
آیا وقت آن نرسیده که نگاه رسانهای مسئولان مربوطه از رویکرد انفعالی خارج شود و با تنظیمگری هوشمند، جلوی این پروژهی خطرناک را بگیرد؟
@BlackBoox
11.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
انیمیشن// «پایانِ فریب»
یک شاهکار بینالمللی تولید شده توسط هوش مصنوعی در سه زبان:
فارسی | English | עברית
درباره تحریم تمامی برندهای حامی رژیم صهیونیست
@BlackBoox
🔰جشنواره #فیلم_فجر، جشنوارهای برای انقلاب یا حاشیهسازی علیه آن؟!
جشنواره فیلم فجر، قرار بود ویترینی برای نمایش #هنر_متعهد و انقلابی باشد، اما متاسفانه سالهاست که به محلی برای حواشیهای زننده و رفتارهای دور از شأن تبدیل شده است.
نمونه تازه این زوال ارزشی، رفتار غیراخلاقی و سبکسرانه مرضیه برومند در افتتاحیه امسال بود که نهتنها با رضا بابک دست داد، بلکه با ادبیاتی سخیف، شان مراسم را در حد محفلی خودمانی و بیقیدوبند تنزل داد! که حتی فرزاد حسنی نتوانست به آن واکنش نشان ندهد، و با کنایه گفت: «مجموعه دولت آقای پزشکیان فقط این را کم داشت.»
البته این جمله این حقیقت تلخ را آشکار کرد که جشنوارهای که باید تریبونی برای هنر متعهد باشد، حالا به صحنهای برای رفتارهای خارج از عرف و تمسخر ارزشهای انقلاب تبدیل شده است!!
سالهاست این جشنواره، بهجای حمایت از سینمایی که پیامآور آرمانهای انقلاب باشد، به بستری برای دیده شدن افرادی تبدیل شده که کوچکترین سنخیتی با این ارزشها ندارند.
رفتارهای سبُک، فیلمهای بی کفیت و اظهارنظرهای نامربوط، هر سال این جشنواره را از هدف اصلیاش دورتر میکند.
جشنوارهای که باید مروج سینمای انقلابی باشد، چگونه میتواند میداندار چنین حواشی تأسفباری شود؟
اگر قرار است جشنواره فیلم فجر به محلی برای حاشیهسازی و تمسخر ارزشهای انقلاب تبدیل شود، چه اصراری وجود دارد که به بهانه انقلاب و در آغاز دهه فجر برگزار شود؟
چرا نام انقلاب را برای جشنوارهای خرج میکنیم که در عمل، به ابزاری برای تخریب آن تبدیل شده است؟
آیا وقت آن نیست که به این نمایشهای مضحک پایان داد و جشنوارهای در شأن انقلاب اسلامی برگزار کرد؟
@BlackBoox
🔰تلنگر/ زیاد بخودت مغرور نشو ...
به گورستان برو
آنجا آدمهای زیادی خواهی یافت ڪه
هرکدام زمانی فکر میکردند،
دنیا بدون وجود آنها نمیچرخد ...
@BlackBoox
🔰هشدار! با این شرایط فضای مجازی، نسل بعد برای ما نیست!
قبلا وقتی انسان نگاه میکرد، میدید که نسل بعد افرادی هستند که - یکدفعه وقتی قضایای جبهه پیش میآمد، - همه اهل نماز و عبادت هستند.
ولی با دست خودمان، با همین تلویزیون و سینما و فضاهای مجازی، بلایی بر سر ما آوردهاند که نسل بعدی برای ما نیست. با بخش اخلاق هم فوقالعاده بیگانه هستند...
در نسلهای قبل، گاهی کسی سی ساله و یا کمتر بود، هنوز نمیدانست که ازدواج یعنی چه؟ زمینهها هیچ آلوده نشده بود اما الان نوجوانان کم سن و سال چه اطلاعاتی در این زمینه ها دارند؟!
حاج شیخ جعفر ناصری حفظهالله
#شبکه_ملی_اطلاعات
#ضرورت_بومی_سازی_سکوها
@BlackBoox
🔰نخبگان #شبکههای_استانی در حاشیه و چهرههای تکراری در متن!
#رسانه_ملی، با دارا بودن حدود ۳۵ شبکهی استانی و محلی، از ظرفیتهایی بینظیر برخوردار است. هر یک از این شبکهها، نهتنها در قامت یک شبکه سراسری بلکه بهواسطهی سرمایه انسانیِ توانمند، خلاق و حرفهای، در برخی موارد حتی فراتر از آن، تواناییِ #تولید_محتوا دارند و ظرفیتی بی بدیل را برای صداوسیما رقم زدهاند.
در شبکههای استانی، مجریان، گویندگان، بازیگران، برنامهسازان، طنزپردازان و هنرمندانی فعالیت دارند که در سطح ملی میتوانند بدرخشند و تأثیرگذار باشند.
این افراد، علاوه بر تواناییهای هنری و رسانهای، درک دقیقی از فرهنگ بومی، حساسیتهای اجتماعی و اقتضائات ملی دارند.
بسیاری از آنها در استانهای خود الگوهایی موفق و محبوب هستند و میتوانند در سطح ملی هم اینچنین نقشی را ایفا کنند. ضمن اینکه این استعدادها، برخلاف برخی چهرههای پررنگشده در رسانه ملی، غالباً افرادی متعهد، متواضع و پایبند به ارزشهای دینی، فرهنگی و اجتماعی هم هستند.
با این حال، سیاستهای #صداوسیما در سالهای اخیر، با وجود این ظرفیت عظیم، بر چهرههای تکراری و معدودی متمرکز شده که نهتنها با حاشیهسازی، رسانه ملی را به پرتگاه اعتبار زدایی کشاندهاند، بلکه در بسیاری از موارد، فاصلهی معناداری با فرهنگ عمومی و ارزشهای دینی و ملی نیز دارند و این تمرکزِ نامتوازن، موجب محروم ماندن این رسانه از استعدادهای ناب خود در استانها شده است.
امروز، در شرایطی که رسانههای رقیب با شناسایی و بهرهگیری از استعدادهای جدید و چهرههای تازهنفس، میدان را در دست گرفتهاند، اما صداوسیما همچنان بر مدار چند چهره خاص میچرخد. در حالی که شبکههای استانی، سرشار از نخبگانی هستند که علاوه بر کم توقعی، میتوانند هم در قامت الگوهای سالم برای جامعه و جوانان ظاهر شوند و هم شور و تنوعی تازه به برنامههای سراسری ببخشند.
اگر #تحول_در_صداوسیما قرار است بنیادین باشد، نمیتوان از سرمایههای استانی غافل ماند. این شبکهها و نیروهایشان باید از حاشیه به متن بیایند و سهم شایستهای در مسیر تحول رسانه ملی داشته باشند.
@BlackBoox
🔰آنکه گمان میکرد سوریه از #جغرافیای_مقاومت خارج شده، در محاسبات خود تجدیدنظر کند.
در شرایطی که رژیم صهیونیستی گمان میکرد با سقوط حکومت بشار اسد میتواند معادلات امنیتی منطقه را به سود خود تغییر دهد، ظهور نیرویی تازهنفس و جانبرکف، نقشههای اشغالگران را به چالش کشیده است.
#جبهه_المقاومه_الاسلامیه_فی_سوریه (اولی البأس) که بهتازگی اعلام موجودیت کرده است، با اولین عملیات خود، پیام روشنی به دشمن فرستاد: #سوریه هرگز تسلیم نخواهد شد.
این گروه در حملهای هوشمندانه به مواضع نظامیان صهیونیست در روستای طرنجه، آنان را به عقبنشینی واداشت، آن هم در شرایطی که رژیم اشغالگر با حمایت سنگین توپخانهای و پهپادی قصد پیشروی داشت.
این عملیات، نهفقط یک اقدام نظامی، بلکه اعلام رسمی ورود نسل جدیدی از مبارزان سوری به عرصه #مقاومت است. پس از سقوط دولت اسد، بسیاری گمان میکردند که سوریه به جولانگاه رژیم صهیونیستی تبدیل خواهد شد، اما #جوانان_غیور_سوری، این توهم را درهم شکستند.
اکنون، با شکلگیری دو گروه جدید: #المقاومه_الشعبیه_السوریه و #اولی_البأس، عرصه برای متجاوزان و مزدورانشان تنگتر شده است.
#پیام_این_عملیات روشن است: آنکه گمان میکرد سوریه از جغرافیای مقاومت خارج شده، باید در محاسبات خود تجدیدنظر کند. این تنها آغاز کار است، و خاورمیانه، بار دیگر، شاهد زلزلهای خواهد بود که از دل خاک سوریه برخواهد خاست.
@BlackBoox
🔰از همان زمانی که رسانه ها در زندگی انسان ها پدیدار شدند، کنترل گری آنها نیز آغاز شد. قدرت رسانه ها به حدی است که بارها در تاریخ شاهد شورش ها و انقلاب های ناشی از جهت دهی رسانه ها بوده ایم.
این قدرت چه همان اپتدای پیدایش و چه امروز در اختیار افراد محدودی است.
افرادی که کنترل رسانه ها را در اختیار دارند و به وسیله آن میخواهند به هدفشان،
که کنترل ذهن انسان ها و مجاب کردن آن ها به پیروی از خودشان است نائل شوند.
و در این راه بسیاری از واقعیت ها را پنهان میکنند و یا دروغ و واقعیت را جوری با هم ادغام میکنند که تشخیص آن مشکل میشود.
نداشتن سواد رسانه ای و پذیرفتن هر چیزی بدون تحقیق، همان چیزی است که برای به وجود آمدن یک برده رسانه ای و یک پیرو محض نیاز است.
شخصی که در مواجهه با اخبار به دنبال منبع آن است و صحت مطالبی که میخواند برایش مهم هستند، هیچگاه در جریان های رسانه ای و موج های مجازی گرفتار نخواهد شد.
@BlackBoox
🔰تنبلی شناختی در دنیای هوش مصنوعی: چرا باید مراقب باشیم؟
دنیای امروز پر از ابزارهای هوش مصنوعی است که کارها را برای ما راحتتر میکنند. یکی از این ابزارها ChatGPT است که میتواند در انجام کارهای مختلف به ما کمک کند. اما در کنار این مزایا، یک خطر جدی به نام تنبلی شناختی وجود دارد که میتواند اثرات منفی زیادی بر تواناییهای ذهنی ما بگذارد.
تنبلی شناختی چیست؟
تنبلی شناختی زمانی رخ میدهد که ما به جای تفکر و تحلیل شخصی، تمامی مسئولیتهای شناختی خود را به #هوش_مصنوعی واگذار میکنیم.
به عبارت دیگر به جای اینکه خودمان فکر کنیم، از ماشینها میخواهیم فکر کنند! در کوتاهمدت، این کار ممکن است باعث بهبود عملکرد شود، اما در بلندمدت میتواند مهارتهای ذهنی و تفکر انتقادی ما را کاهش دهد.
مطالعات نشان دادهاند که استفاده از هوش مصنوعی میتواند در انجام کارهای خاص مانند نوشتن مقاله کمک کند، اما وقتی به انتقال دانش به موقعیتهای جدید میرسد، تاثیر زیادی ندارد.
یعنی ممکن است در کارهای مشابه خوب عمل کنیم، اما در حل مسائل جدید ضعیفتر باشیم.
#هوش_مصنوعی
@BlackBoox