6.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰اگر واقعاً قرار بود جنگها با #توییت حل شوند، ژنرالهای دنیا به جای یونیفرم، حساب کاربری تأییدشده میپوشیدند!
محمدجواد #ظریف ادعا کرده که یک توییت او از وقوع جنگ بین ایران و آمریکا جلوگیری کند!.
این ادعا ما را به یاد #فیلمهای_هالیوودی میاندازد که در آن قهرمان داستان تنها با یک جمله دنیا را نجات میدهد!
اما ظریف خان، آیا واقعاً فکر کردهاید که یک توییت، آن هم با 280 کاراکتر، میتواند جای تلاشهای شبانهروزی نیروهای جانبرکف #هوافضای #سپاه، سامانههای دفاعی و عملیات پیچیده اطلاعاتی را بگیرد؟
آقای ظریف زمانی که شما توییت میکردید، نیروهای مسلح کشور گرانترین پهپاد جهان را سرنگون کردند و درس فراموشنشدنی به آمریکاییها داند.
اگر جنگی رخ نداد، نه به خاطر دیپلماسی توییتری، بلکه به دلیل قدرت بازدارندگی موشکهای بالستیک و پهپادهای نقطهزن بوده است.
🔗بهتر است به جای داستان سرایی درباره اثرات جادویی توییتر، از زحمات نیروهایی که در میدان عمل کار میکنند، تقدیر کنیم.
چون اگر جنگها با توییت حل میشدند، ژنرالهای به جای یونیفرم، حساب کاربری تأییدشده میپوشیدند!
@BlackBoox
ماجرای اعدامهای سال 67 چه بود؟!
قبل از سال 67 گروهی از جاهلین و نفوذیهای دشمن تلاش کردند تا منافقینی که در زندان بودند را آزاد کنند و با حمایت آیتالله منتظری توانستند تعدای از این افراد را آزاد کنند. این زندانیان بعد از آزادی بلافاصله به مجاهدین خلق پیوسته و در عملیات مرصاد (فروغ جاویدان)، علیه نظام جمهوری اسلامی شرکت کردند.
نکته مهم این است که 27 درصد کشته های منافقین در این عملیات، همان کسانی بودند که از زندان آزاد شده بودند. یعنی از بین 1304 کشته منافقین، 360 نفر از آنان کسانی بوده که از زندان آزاد شده بودند که بیشتر آنها با وساطت آیتالله منتظری اتفاق افتاده بود. این سادهلوحی ارزان تمام نشد و همین افراد، باعث شهادت عده زیادی از بهترین نیروهای انقلاب در عملیات مرصاد شدند.
بعد از این عملیات، در سال 67، زندانیان باقی مانده در زندان های ایران که حاضر به جدایی از سازمان مجاهدین نشده و اعلام کردند که بعد از آزادی، همکاری با سازمان مجاهدین خلق را ادامه می دهند و اگر سازمان دستور ترور مردم را دهد این کار را خواهند کرد، اعدام کرد.
📚منبع: برشی از کتاب دوگانههای سرنوشت ساز، حجت الاسلام راجی
@BlackBoox
عارفی را پرسیدند از اینجا تا به نزد خدای منان چه مقدار راه است؟
فرمود: یک قدم
گفتند: این یک قدم کدام است؟
فرمود پا بگذار روی خودت!
دریغا که میان ما و رسیدن به ” یک قدم” هزار فرسنگ است.
@BlackBoox
🔰سیگنال ضعف
شنبه شب دکتر عراقچی وزیر امور خارجه در برنامه گفتگوی ویژه خبری درباره موضوعات مختلف مرتبط با روابط خارجی کشورمان نکاتی را بیان کرد. در بخشی از این گفتگو در رابطه با مهر سال آینده (اکتبر ۲۰۲۵) و پایان یافتن قطعنامه ۲۲۳۱ در سال دهم توافق هستهای ایران و ۱+۵ حرف غلطی را مطرح کرد که تامین کننده منافع ملی را دچار مخاطره میکند.
او گفت: « اگر قبل از آن [اکتبر ۲۰۲۵] «توافق جدیدی» حاصل نشود، ما با یک شرایط بحرانی مواجه خواهیم بود و ممکن است کشورهای اروپایی که هنوز در برجام هستند دنبال اسنپبک بروند. من از الان برای یک سال بعد نمیخواهم صحبت بکنم، فرصت هنوز برای دیپلماسی هست البته این فرصت محدود است»
مکانیزم ماشه، اسنپ بک و سال دهم برجام
قبل از نقد صحبتهای عراقچی لازم است کمی درباره مکانیزم ماشه و اسنپ بک و سال دهم برجام توضیح ارایه شود. اسنپ بک به معنای بازگشت قطعنامههای شورای امنیت علیه ایران که قرار بود با نهایی شدن برجام ملغی شده باشند. این بازگشت در صورتی اتفاق میافتد که طبق مواد ۱۱ و ۱۲ قطعنامه ۲۲۳۱، یکی از مشارکت کنندگان در توافق هستهای برجام، درخواست و اعلامیهای به شورای امنیت سازمان ملل ارایه دهد. در این صورت در نهایت ظرف مدت ۴۰ روز اگر قطعنامهای که ادامه برجام را تایید نکند، تصویب نشود، قطعنامههای قبلی به صورت خودکار بازمیگردد.
این مکانیزم که در توافق برجام به نام مکانیزم حل اختلاف نامیده شده است، در ادبیات سیاسی به عنوان مکانیزم ماشه شناخته میشود. چرا که مانند یک ماشه عمل میکند و در صورت فعال شدن ماشه، در نهایت شلیک نهایی صورت میگیرد. نکته غمناک داستان این است که این مکانیزم به اصطلاح حل اختلاف، که ظاهری متمدنانه و برابر دارد، به گونهای طراحی شده است که حتی اگر ایران شاکی باشد و نسبت به نقض عهد دیگر اعضا شکایت داشته باشد، قطعنامهها علیه ایران بازمیگردد. یعنی ضمانت اجرای نهایی این مکانیزم، علیه منافع ایران است. برای همین است که ایران تاکنون شکایت از آمریکا بابت خروج از برجام در سال ۱۳۹۷ را تا انتهای مسیر دنبال نکرده است. از آن طرف هم اروپاییها مدعی این مکانیزم هستند و در حال تهدید ایران برای استفاده از این ابزار هستند.
قرارداشتن چنین سازوکار یک طرفهای در یک قرارداد و امضای آن توسط دولت روحانی که آقای عراقچی در آن مذاکره کننده ارشد بودند، محل تعجب و البته خجالت است. این سازوکار کاملا استعماری و تنها در بردارنده حقوق کشورهای اروپایی و آمریکا است و برای ایران حقی قائل نشده است. اما به هرحال این سازوکار در توافق وجود دارد و اگر تا مهر سال بعد کشورهای حاضر در برجام از آن استفاده نکنند، با پایان یافتن قطعنامه ۲۲۳۱، پایان خواهد یافت.
توافق جدید مطلوب ترامپ
حالا بازگردیم به صحبت دکتر عراقچی درباره این موضوع، عراقچی میگوید که اگر توافق جدیدی تا قبل از سال دهم برجام حاصل نشود، اروپاییها از این ابزار برای بازگرداندن قطعنامههای قبلی استفاده خواهند کرد. او این حالت را یک شرایط بحرانی میداند. این حرف یعنی وزیر خارجه ایران به صورت پیشفرض قبول دارد که باید تا قبل از سال دهم به یک «توافق جدید» دست یافت! همان چیزی که ترامپ هم در دوره قبلی و هم در این ایام آن را بیان میکند.
توافق جدید که ترامپ درباره آن صحبت کرده است یعنی توافقی که هم محدودیتها علیه برنامه هستهای ایران خصوصا مکانیزم ماشه را برای چندین سال دیگر تمدید کند و هم به سایر مسایل از جمله توان دفاعی ایران و مسایل منطقهای گسترش دهد. بر این اساس صحبت طرف ایرانی از ضرورت یک توافق جدید معنایی غیر از ضعف نخواهد داشت. آن هم توافقی که به دلیل ترس از مکانیزم ماشه باشد. این نوع صحبتها استقبال کردن از افزایش فشار و زیادهخواهیها است. این صحبت آن هم در زمانی که ترامپ قرار است تا چند وقت دیگر در کاخ سفید مستقر شود، با توجه به گذشته او که به دنبال یک توافق جدید با ایران بوده که بتواند تمام مسایل ایران را با هم حل کند، سبب تقویت اراده او برای افزایش فشار خواهد بود. چرا که تلقی مطلوب بودن یک توافق جدید در ایران را در ذهن آنها تقویت میکند. برای حصول به توافق جدید هم تنها ابزار فشار بر ایران خواهد بود نه برخورد از یک موضع برابر با ایران.
مثلا در همین موضوع مکانیزم ماشه، طبیعی است وقتی طرف مقابل ببیند چنین ابزاری میتواند طرف ایرانی را به نگرانی بیندازد و وضعیت را بحرانی ببیند و بگوید که تا قبل از سال دهم باید به یک توافق جدید رسید! هرگز حاضر نشود این ابزار را از دسترس خود دور کند.
@BlackBoox
جعبه سیاه
🔰سیگنال ضعف شنبه شب دکتر عراقچی وزیر امور خارجه در برنامه گفتگوی ویژه خبری درباره موضوعات مختلف مرت
پس بر روی حفظ ابزار از طریق تمدید زمان پابرجا بودن قطعنامه ۲۲۳۱ (یا بخشهایی از آن از جمله مکانیزم ماشه) تمرکز خواهد کرد و این را بخشی از توافق جدید با ایران خواهد دانست.
اما چه چیزی منافع ایران را تامین میکند؟ حتما پایان یافتن قطعنامه ۲۲۳۱ و خارج شدن پرونده فعالیتهای هستهای ایران از شورای امنیت سازمان ملل و پایان یافتن مکانیزم یکطرفه ماشه.
سوال این است که این مطلوب چگونه حاصل خواهد شد و چه رفتارها و مواضعی از سوی ایران این هدف را در دسترس قرار خواهد داد؟ حتما این صحبتهای عراقچی این مطلوب را دورتر و پرهزینهتر خواهد کرد.
وقتی ایران خودش را حساس به این موضوع نشان دهد و آن را بحران بداند و شرط رفع بحران را رسیدن به توافق جدید بیان کند (همان چیزی که ترامپ مطرح کرده بود)، انگیزه طرف مقابل را برای حفظ آن تشدید میکند و لذا انگیزه برای فشار بیشتر را نیز افزایش میدهد.
ایران باید رفتارها و مواضعی از خود بروز دهد که نقطه مقابل این صحبت عراقچی باشد. اروپاییها و آمریکاییها باید احساس کنند که ایران برای بدترین سناریو آماده است و قرار نیست امتیازی که یک بار برای آن هزینه پرداخت کرده، آن هم هزینهای بسیار بیشتر از آن امتیاز، مجدد خریداری کند و هزینه جدید بابت آن بپردازد. اگر خدایی نکرده این اتفاق بیفتد، معنایش تقدیر از طرف مقابل برای عهدشکنی است و این کار سبب خواهد شد تا هیچ توافق احتمالی در آینده نیز کار نکند چرا که طرف مقابل انگیزه بیشتری از گذشته برای عهدشکنی خواهد داشت.
ترامپ اگر تصویر ذهنیاش که از ایران دارد (تصویری ضعیف و ناتوان) تثبیت و یا تشدید شود، حتما منافع و امنیت ملی ایران به خطر خواهد افتاد و اگر این تصویر با رفتار و مواضع دقیق اصلاح شود، به نفع ایران خواهد بود.
@BlackBoox
🔰#فرصت #سلوک
انسان، «یوسفِ» وجودش را و «یوسفِ» صدقش را که قرآن میفرماید «یوسف ایها الصدیق»، این را دارد به چه قیمتی میفروشد؟ به همین حرفهای سست و بی پایه و اساس؟! به همین نشستن و با گوشی بازی کردن؟! با همین تعامل و تخاطب را پیچیده کردن؟ با همین اغراض دنیایی را دنبال کردن؟ آخر به چه قیمتی؟ با توهم؟
آن وقت اینهایی که یوسف را میفروشند بعد به مشکل و قحطی میخورند! یوسف فروشی، قحطی بهدنبال دارد. حالا آن اتفاق در عالم خارج و در داستان حضرت یوسف بود و تاریخ بود [و قحطی خاص خودش ار داشت]
عالم باطن هم با یوسف فروشی در وجود و خانوادهی فرد، در زندگی و سرنوشت فرد یک نوع قحطی دیگر میافتد.
@BlackBoox
مشکل ما از جایی شروع شد که نگاه ما به هم، نگاه آدم به آدم نبود، نگاه آدم به فرصت بود
@BlackBoox
در کشور معضل جدی قاچاق داریم؛ با گردش مالی ویژه و تبعات متعدد. بابت مبارزه با آن هم هزینههایی ویژه میدهیم؛ جانی و اقتصادی.
اما اگر کسی با این بهانهها و بهجای مبارزه با قاچاق و تقویت حصار، بگوید گمرک را جمع کنیم همه میگویند یا احمق است یا خائن!
با #فیلترشکن مبارزه میکنند نه با #فیلتر و حصار کشور!
@BlackBoox
15.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰ویدیو گرافی «نفاق»
روایتی از خیرخواهی منافقانه به سبک مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی، از حمایت قاطع از اسرائیل تا مقابله با احکام شرعی
@BlackBoox
🔰سوءاستفاده از نجابت رئیسی
فرافکنی خسارات دولت برجام
رئیس شورای اطلاعرسانی دولت ادعا کرد که دولت، قیمت خودرو را برای جلوگیری از سودجویی دلالان گران کرد. الیاس حضرتی همچین گفته است: تمام برنامههای اقتصادی پزشکیان پیوست حمایت از محرومین دارد.
وی گفت: موضوع اقتصادی، مهمترین موضوع است.الزام این موضوع، سیاست خارجی است. برای حل مسائل اقتصادی، باید امید داخلی ایجاد شود. وقتی امید اجتماعی نداریم و سرمایه اجتماعی به حداقل رسیده باقی قسمتها درست نمیشود.
حضرتی در ادامه مدعی شد: آقای پزشکیان گفته که «نگوییم خرابه تحویل گرفتیم». احتمالاً پدر و مادر مرحوم رئیسی برایش دعا کردند که پس از او آدم نجیبی رئیسجمهوری شده است. امروز با ۲۰ هزار مگاوات ناترازی برق مواجهیم، باید فکری کرد، قرار نیست مشکلات را زیر فرش مخفی کنیم.
وی درباره افزایش قیمت خودرو گفت: شاید قیمت خودرو در بازار تا حدی بالا برود، اما اختلاف زیادی نیست. در دنبال این هستیم که فاصله قیمت بازار و کارخانه کاهش یابد. دولت، قیمت خودرو را برای جلوگیری از سودجویی دلالان گران کرد.
وی درباره توقف مازوتسوز گفت: برای جبران کمبود برق، مازوتسوزی عادی شده بود؛ اما آقای پزشکیان گفتند باید مازوتسوزی متوقف شود
درباره اظهارات آقای حضرتی گفتنی است؛
با کارهای نمایشی یا حاشیهبازی نمیتوان در مردم امید واقعی درست کرد. امید مردم همچنین با حواله دادن مشکلات داخلی به برجام و FATF و مذاکره با عهدشکنان غربی نه تنها تقویت نمیشود بلکه آسیب هم میبیند؛ چرا که معنایش بیعملی و پشت هم اندازی است.
نمیشود هر هفته، از گرانسازی بیضابطه خودرو و نان و لبنیات و آب و گاز و یا ارز نیمایی و... رونمایی کرد و این تلقی را داشت که بازی کلمات یا حواشی موجب آرامش گرفتن مردم میشود!
نمیشود برای ذخیرهسازی سوخت زمستانی تدبیر نکرد و پس از کاهش تولید برق، ماجرا را به اسم «کاهش آلودگی هوا» برای مردم فاکتور کرد و در روزنامه آقای حضرتی (اعتماد) تیتر بزند: «آسمان آبیتر میشود/ مازوت از سبد توليد برق نيروگاهها خارج خواهد شد».
آقای حضرتی به جای این که فلسفه ببافند و برای دولت نظریه نداشته بتراشند، همین یک مورد دروغگویی روزنامه متبوع خود به مردم را شفافسازی کنند، جای امیدواری است.
در ادعای خرابه تحویل گرفتن، آقای حضرتی ضمن توهین به شعور مردم، هم ادعایی دروغ را مطرح میکند و هم منت سر مردم میگذارد که ما چون آدمهای نجیبی هستیم، آن ادعا را مطرح نکردیم!
اگر شرافت رسانهای در کار بود حتماً روزنامه اعتماد، بیطرفانه:
وضعیت معدل رشد اقتصادی دو دولت روحانی و رئیسی،
میزان افزایش نرخ ارز در دو دولت،
میزان کسری در روز اول دولتها و میزان موجودی داشتن یا نداشتن خزانه در هریک از دو دولت،
میزان صادرات نفت در سه سال آخر دولت روحانی و سه سال دولت رئیسی،
وضعیت قتلعام یا مهارشدگی بیماری کرونا و موضوع واکسیناسیون و ادبیات مقامات دو دولت درباره امکان یا عدم امکان تامین واکسن،
میزان افزایش مصرف برق و میزان افزایش یا کاهش ناترازی تولید در هر یک از دو دولت،
وضعیت ناترازیهای مالی و بودجهای و ماجرای گزارش پایانی اعضای دولت آقای روحانی به آقای رئیسی (مبنی بر عدم امکان پرداخت حقوق سر ماه کارکنان دولت)،
حجم تعهدات مالی ایجاد شده در دولت روحانی و تسویه بخش مهمی از آن در دولت شهید رئیسی،
خودکفایی در واردات گندم در سال جاری با وجود واردات هفت میلیون تنی در دولت روحانی، و... را؛
با هم مقایسه میکرد و در این صورت، نسبت به عملکرد دولت ورشکسته «برجام و دیگر هیچ» و بزکهایی که این روزنامه انجام داده و خسارتهایی که به مردم تحمیل کردهاند، از مردم عذرخواهی و از نجابت و بزرگواری شهید رئیسی تشکر میکرد که این گرفتاریهای انباشته را به روی بانیان آن نیاورد تا امروز برخی عناصر دونپایه آنها، به تحریف واقعیات نپردازند و طلبکاری نکنند!
در حالی که آقایحضرتی در تلویزیون ادعا کرد «دولت، قیمت خودرو را برای جلوگیری از سودجویی دلالان گران کرد»، روزنامه اعتماد در خبری با عنوان «شوک شبانه به بازار خودرو» نوشت:
"فقط دو روز پس از رسانهای شدن نامه دبیر انجمن خودروسازان به معاون دولت برای درخواست افزایش 70 تا 80 درصدی قیمت، دو خودروساز اصلی «شبانه» قیمت پایه محصولات خود را تا 30 درصد افزایش دادند و گفتند قیمت را «اصلاح کردهاند.»
قیمت دنا تا 200 میلیون تومان و قیمت شاهین 129 میلیون تومان افزایش داشته است. بسیاری از خریداران نگران تاثیر این افزایش قیمت 30 درصدی بر حوالههای قبلی خود هستند؛
ضمن اینکه این افزایش قیمت برای قیمت کارخانهای خودرو است و مواردی چون بیمه و مالیات بر ارزش افزوده و چند مورد دیگر به آن اضافه نشده و با این حساب قیمتها باز هم بالاتر از جداول کنونی خودروسازان خواهد بود".
روزنامه کیهان
@BlackBoox
🔰خصومت و خویشتنداری چپکی!
تصورش را بکنید که در طول این سال ها یا ایام، خبری با این مضامین منتشر می شد/ بشود:
🔻روسیه و چین، قطعنامه ای ضد ایرانی را برای تصویب در آژانس ارائه کردند.
🔻چین و روسیه، این هفته کشتیرانی ایران و دو هفته قبل هواپیمایی ایران را تحریم کردند.
🔻روسیه یا چین توافق برجام را به شکل یکطرفه باطل اعلام کرده و ضمن نقض حقوق ایران، از آن خارج شدند.
🔻چین و روسیه، به گروه های تروریستی معارض ایران پناه دادند.
🔻روسیه و چین، از نسل کشی رژیم صهیونیستی در غزه پشتیبانی کردند.
🔻چین و روسیه حاضر نشدند شرارت اسرائیل علیه ایران را محکوم کنند.
🔻روسیه و چین، به طرف ایرانی پیغام دادند که برجام دیگر کارآیی کافی ندارد و اگر حقوق خود در برجام را می خواهید، باید توافق جدیدی امضا کنید و امتیازات جدیدی را واگذار کنید؛ خسارات برجام هم باید کان لم یکن قلمداد شود.
تصور کنید که اگر فقط یکی از این اتفاقات رخ می داد، غربگرایان مدعی اصلاحات و اعتدال چه گریبانی پاره می کردند! فی الفور خواستار قطع روابط با طرف متخاصم و اخراج سفیر آن می شدند.
همین ها، در ماجرای فرار آمریکا و صِرف روی کار آمدن طالبان، خواستار جنگ فوری و حمله به افغانستان شدند! اما در ماجرای ترور جنایتکارانه شهیدان سلیمانی و فخری زاده و زاهدی و نیلفروشان، یا خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریم ها، و یا ترور شهید هنیه در تهران و حمله به کنسولگری ایران در دمشق، صلح کل شده و بر ضرورت خویشتنداری تاکید کردند!
طی ده روز گذشته، تروئیکای اروپایی بی چشم و رو، هواپیمایی و سپس کشتیرانی ایران را تحریم کردند و این در حالی بود که مروّجان خوش بینی به غرب (مدعی حمایت از دولت)، سه ماه گذشته را با آرزوی موهوم از سرگیری مذاکرات با اروپا و تن دادن به تضییع حقوق برجامی ایران گذرانده بودند.
حتما باید میان خیانت و کج فهمی تفاوت گذاشت. در عین حال مشخص است که حاصل جمعِ عدم توازن میان "رویه خصمانه غرب" و "دعوت به مماشات و آرزو اندیشی و انفعال" در این سو، چیزی جز خسارت برای ملت ایران نخواهد بود.
این مهم را باید به ویژه مدیران دولت و وزارت خارجه متوجه باشند که تحلیل غلط و انفعال ناشی از آن، موضع خود دولت و طبعا کشور را در مقابل وقاحت های غرب، تضعیف می کند.
@BlackBoox
5.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥سخنان دکتر جلیلی در قبال تعلل در وعده صادق۳
@BlackBoox