یک مقالهی پژوهشی که هفتهی گذشته در نشریهی نیچر (Nature#) منتشر شد ادعا کرده است که با استفاده از تکنولوژیِ تشخیص چهره توانسته است تا ۷۲ درصد گرایشات سیاسی کاربران #شبکه_های_اجتماعی را تنها از روی عکسِ پروفایلشان تشخیص دهد. این آزمایش بر روی ۱ میلیون کاربر #فیسبوک انجام شده است. آنگونه که این مقاله توضیح میدهد، عواملی چون جهتِ سر، بیان عاطفیِ، سن، جنس و اعتماد به نفس معیارهای این تشخیص هستند. هر چند بسیاری دیگر از دانشمندان این روش (که از ابتدای قرن بیستم رایج بوده است) را زیر سوال بردهاند اما دقتِ عمل بالای این روش آن را بحثبرانگیز کرده است. اهمیت این تحقیق از آن روست که پیشبینی میشود نهادهای امنیتی و سیاسی در سراسر جهان الگوهای مشابهی را در راستای فهم و کنترلِ اجتماعی پیادهسازی کردها باشند. هر عکسی از شما در #اینترنت میتواند قطرهای از یک دریای طوفانی باشد.
برگرفته از مجله هفتگی #سایبر_پژوه
https://eitaa.com/new_tech
موفقیت #دانشگاه_علوم_پزشکی _تهران در تولید ۱۸۰ محصول فناورانه
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ مراسم رونمایی از فاز اول پروژه ژندرمانی کودکان مبتلا به سرطان خون (کارتیسل تراپی) در مرکز طبی کودکان تهران برگزار شد.
دکتر حسین قناعتی؛ رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در این مراسم اظهار کرد: تاکنون 180 محصول فناورانه و صدها دارو در دانشگاه علومپزشکی تهران تولید شده است و علت این موفقیت آن است که دانشگاه در کنار صنعت قرار گرفته است و ما کاری کردیم که فناوری در کنار تولید کشور قرار بگیرد و محصولاتی تولید شوند که به کشور کمک کنند.
https://eitaa.com/new_tech
کشور #برزیل یکی از کشورهای در حال توسعهای است که در زمینهی استفاده از #هوش_مصنوعی برای رفع مشکلات کشور پیشگام است. در آخرین اعلام دولتی، این کشور توانسته است هوش مصنوعیای را پیادهسازی کند که از تخریب بیش از پیش جنگلهای آمازون جلوگیری کند. آمازون جنگلی تودرتو و پر از جادههای ناشناختهای است که قاچاقیان برای مقاصد گوناگون از آنها استفاده میکنند. دولت مرکزی نمیتواند این جادهها را به صورت متمرکز کنترل کند. به همین جهت هوش مصنوعیای توسعه داده شده است که بتواند به صورت زنده این جادهها را تشخیص دهد و کنترل کند. تجربهی برزیل نشان میدهد که دولتهای در حال توسعه میتوانند بسیاری از معضلات خود را با استفادهی صحیح از هوش مصنوعی با کمترین هزینهها مرتفع سازند.
برگرفته از مجله هفتگی #سایبر_پژوه
https://eitaa.com/new_tech
هدایت شده از کانال سیدامیر سخاوتیان
که #مازندران شهر ما یاد باد
همیشه بر و بومش آباد باد
که در بوستانش همیشه گلست
به کوه اندرون لاله و سنبلست
هوا خوشگوار و زمین پرنگار
نه گرم و نه سرد و همیشه بهار
نوازنده بلبل به باغ اندرون
گرازنده آهو به راغ اندرون
#دی و #بهمن و #آذر و #فرودین
همیشه پر از لاله بینی زمین
همه ساله خندان لب جویبار
به هر جای باز شکاری به کار
https://eitaa.com/sekhavatian
هدایت شده از Dr.molla
🔻۱۶ آذر؛ برج میلاد به صورت رایگان پذیرای دانشجویان خواهد بود
🔹بنابر اعلام روابط عمومی برج میلاد، بازدید از برج میلاد در روز دانشجو مصادف با ۱۶ آذرماه برای دانشجویان رایگان خواهد بود.
🔹بر این اساس تمامی دانشجویان میتوانند در روز چهارشنبه ۱۶ آذرماه از طبقات مختلف برج میلاد از ساعت ۹ الی ۲۰ بازدید داشته باشند.
✅کانال اخبار 20:20👇
http://eitaa.com/joinchat/1684144128C592f3e217d
حکمرانی آمریکایی در حوزهی #خودروهای_هوشمند
دولت #ترامپ در آخرین روزهای حکمرانیاش بر ایالات متحده یک قانون بسیار مهم را به تصویب رساند که بنا بر آن، استانداردهای تصادف خودروهای هوشمند تا حد قابل توجهی تعدیل شده است. بنا بر اعلامِ NHTSA (وزارت ترابری ایالات متحده) علتِ این تصمیم جلوگیری از تحمیلِ سدهای بروکراتیکِ غیرِلازم در مسیرِ توسعهی شرکتهای آمریکاییِ بوده است. پیشبینی میشود که قاعدهگذاریهای جدید حدود ۱۰۰۰ دلار از قیمت هر ماشین کم کند و در مجموع ۵.۸ میلیارد دلار تا سال ۲۰۵۰ صرفهی اقتصادی برای آمریکا ایجاد کند. نکتهی جالب اینجاست که بنا بر گزارش وزارت ترابری، پیشبینیِ این وزارت خانه تولیدِ حدود ۶ میلیون خودروی هوشمند تا سال ۲۰۵۰ در ایالات متحده است. در ایالت متحده ۲۴۰ میلیون خودروی ثبتشده وجود دارد و این نشان از آن دارد که افق ۳۰ سالهی حاکمیتیِ این کشور در زمینهی حمل و نقل محدود به خودروهای هوشمند نخواهد بود .
برگرفته از مجله هفتگی #سایبر_پژوه
https://eitaa.com/new_tech
تبیین برنامه ۱۰ساله دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه هوش مصنوعی
به گزارش هوشیو به نقل از روزنامه فرهیختگان، دکتر تهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد، در جلسهای با حضور جمعی از صاحبنظران و متخصصان در استان قم، به تبیین برنامههای دانشگاه آزاد در حوزه هوش مصنوعی پرداخت و از چشماندازهای این حوزه در سالیان آتی سخن گفت. دکتر تهرانچی از راهاندازی دانشکده هوش مصنوعی در دو حوزه «هوش مصنوعی برای علم» و «علم برای هوش مصنوعی» خبر داد که در ابتدا بهصورت ۸ واحد دانشگاهی و از طریق شبکهای، راهاندازی خواهد شد. بهدلیل وجود ظرفیت در حوزههای علوم انسانی و حوزه علمیه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم، اولین واحدی خواهد بود که راهاندازی این دانشکدهها را دنبال میکند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی)، سال گذشته در دیدار خود با نخبگان علمی، تأکید فرمودند که جمهوری اسلامی ایران باید در بین ۱۰ کشور برتر هوش مصنوعی قرار بگیرد و ما در دانشگاه آزاد اسلامی، این موضوع را در دستور کار خود قرار دادیم، تا بتوانیم همانطور که در حوزه فناوری نانو در بین ۵ کشور برتر دنیا قرار داریم، طی ۱۰ سال آینده نیز یکی از ۱۰ کشور برتر دنیا در حوزه هوش مصنوعی باشیم.
https://hooshio.com/%D8%A8%D8%B1%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-10%D8%B3%D8%A7%D9%84%D9%87-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D8%A2%D8%B2%D8%A7%D8%AF-%D8%A7%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85%DB%8C/
هدایت شده از خبرگزاری فارس
نامه ایران به شرکت متا: ۱۰ روز مهلت دارید در ایران نماینده معرفی کنید
🔹مرکز ملی فضای مجازی نامه اعتراضی رسمی در رابطه با بسترسازی برای توسعه اغتشاشات اخیر و پاسخگونبودن و مسئولیت ناپذیری در خصوص مکاتبات رسمی پیشین توسط نهادهای مسئول ایرانی به شرکت متا ارسال کرد.
🔹در این نامه اهم اعتراضات مطرح شده توسط ایران درخصوص انتشار سازمان یافته اخبار خلاف واقع، ترویج رفتارهای تبعیضآمیز و نفرتپراکنی، ترغیب خشونت و ناآرامی، نقض حاکمیت ملی و نقض حقوق کاربران از طریق اعمال استانداردهای دوگانه و زمینهسازی فعالیت تبلیغی و عملیاتی گروههای تروریستی بر روی سکوهای وابسته به شرکت متا، تعمیق شکافهای اجتماعی و تبعیض نژادی و قومی، تجزیهطلبی و زمینهسازی برای جرائم سازمان یافته از جمله نقلوانتقال و معامله سلاح جنگی و موادمخدر مطرح شده است.
🔹در این نامه، مرکز ملی فضای مجازی به شرکت متا فرصت داده تا برای فراهم شدن امکان فعالیت پایدار سکوهای مذکور اقدامات لازم از جمله معرفی نماینده رسمی مسئولیتپذیر مستقر در ایران حداکثر تا ۱۰ روز پس از دریافت نامه از سوی آن شرکت صورت پذیرد.
@Farsna
هدایت شده از Sheik Radi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻بعد از امضای سند همکاری ۲۵ ساله با چین، صادرات نفت ایران ۸ برابر شد
🔹میزان صادرات نفت ایران به چین در سال ۲۰۲۰ حدود ۷۸ هزار بشکه در روز بود اما بعد از امضای سند همکاری ۲۵ ساله با چینیها، این رقم به ۶۱۷ هزار بشکه در روز رسید و ۸ برابر شد.
🔹جزئیات ضرر ۲۰ میلیارد دلاری ایران از تخریب روابط با چین در دولت یازدهم و دوازدهم را در کلیپ مشاهده کنید.
@khate_energy
🔹هفته پژوهش و فناوری استان قم
⏰ ۱۲ تا ۱۸ آذرماه
🔻تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده استان
⏰ ۱۳ آذر - دانشگاه قم
🔻بیست و سومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری و فنبازار استان قم
⏰ ۱۳ تا ۱۵ آذرماه - محل نمایشگاههای استان قم(خاکفرج)
✳️خبرگزاری علم و فناوری استان قم
🆔 @stnews_qom
هدایت شده از کانال سیدامیر سخاوتیان
کرسی ترویجی
موضوع: مفهوم کاوی #هوش_مصنوعی
ارائه: حجت الاسلام و المسلمین دکتر #سیدامیر_سخاوتیان
مدیر جلسه: دکتر #غلامرضا_نجفی
ناقد: حجةالاسلام و والمسلمین دکتر #مهدی_محمدزاده_بنی_طرفی
زمان: دوشنبه، ۱۴۰۱/۱۰/۱۲ ساعت ۱۰
مکان: دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی قم
هدایت شده از کانال سیدامیر سخاوتیان
ناکامی انگلیس در پرتاب ماهواره به فضا
#انگلیس در پرتاب نخستین ماهواره بر از این کشور ناکام ماند و با شکست تاریخی، عملیات قرار دادن ماهواره در مدار را به پایان رساند و از راه یابی به جمع کشورهای فضایی باز ماند.
این در حالی است که #ایران از سالها قبل وارد باشگاه فضایی شده است.
✅کانال رسمی سیدامیر سخاوتیان
https://eitaa.com/sekhavatian
هدایت شده از کانال سیدامیر سخاوتیان
اولین دانشکده جامع #هوش_مصنوعی کشور در قم راه اندازی شده و از مهرماه سال آینده دانشجو جذب می کند.
#سیدامیر_سخاوتیان استاد سطوح عالی حوزه علمیه در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی قم فردا، اظهار داشت: در هوش مصنوعی ابعاد مختلفی وجود دارد که تنها یک بخش آن فنآوری است اما یک سهضلعی وجود دارد که از طبیعت الگو میگیریم و تبدیل به فنآوری و درنهایت هوش مصنوعی میشود که گاهی اوقات در فضای ربات و گاهی اوقات هم در فضای سایبورگ است.
وی بیان داشت: همین فضای فنآوری یک پیامدهای انسانی دارد که در بخش علوم انسانی باید موردبررسی قرار گیرد ، یک مجموعه مبانی وجود دارد که در فلسفه بررسی میشود و یا حتی ماهیت #انسان_سایبورگ هم در فلسفه مطرح میشود.
عضو هیئترئیسه انجمن علمی ارتباطات و تبلیغ حوزه تصریح کرد: از طرفی همین هوش مصنوعی مباحث حقوقی دارد ازجمله حقوق دادهها، جرائم رباتها، حقوق مدنی و کیفری رباتها و امثال اینها که فضای آنها خالی است و همه اینها باید بررسی شود.
وی افزود: در اینجا مسئله روانشناسی، جامعهشناسی، مدیریت و اقتصاد هوش مصنوعی را هم داریم که باید موردبررسی قرار بگیرید.
سخاوتیان خاطرنشان کرد: در همین راستا برای اولین بار دانشکده هوش مصنوعی در قم با عنوان دانشکده مطالعات بنیادین هوش مصنوعی در حال تأسیس است که به مباحث فلسفی ، اخلاقی، حقوقی، روانشناسی، تربیتی، مدیریتی، حکمرانی و آیندهپژوهی هوش مصنوعی میپردازد.
https://qomefarda.ir/39504
✅کانال رسمی سیدامیر سخاوتیان
https://eitaa.com/sekhavatian
پردازش ابری یکی از مهمترین ترندهای #تکنولوژی در دههی ۲۰۲۰ خواهد بود. با گسترش شبکههای پرسرعت این امکان فراهم خواهد شد که به جای سختافزارهای محلی، این سرویسهای ابری باشند که وظیفهی پردازش و اجرای اپلیکیشنها را به عهده بگیرند. در همین راستا، گیتلب (یک سکوی مهم برنامهنویسیِ متنباز) طی عقد یک قرارداد با IBM تلاش دارد که یک پلتفرم برنامهنویسیِ اپلیکیشنهای ابری را توسعه دهد. IBM وعده داده است که برای کمک به این همکاری از IBM Watson (هوش مصنوعی قدرتمندِ شرکتِ IBM) استفاده خواهد کرد تا فرآیند توسعهی نرمافزارها را تسریع کند. ورود این شرکتها به توسعهی سکوهای ابری شرایط را برای برنامهنویسان در این حوزهها بسیار سادهتر خواهد کرد و در همان حال، قدرتِ IBM در عصرِ ابری را افزایش خواهد داد.
برگرفته از مجله هفتگی #سایبر_پژوه
https://eitaa.com/new_tech
مسیر #تکنولوژی به سمت حذف کیبورد و موس است. دستورهای آوایی و یا حرکتی یکی از ترندهای مهمِ جایگزینیِ کیبورد و موس هستند که حتی امروزه نیز کاربرد فراوانی دارند. تا کنون مسئله این بود که طراحی نرمافزارهایی که بتوانند با فرمانهای صوتی کار کنند بسیار پیچیده و پرهزینه بود. شرکت سنسوری در هفتهی گذشته راهِ حلی را عرضه کرده است که با استفاده از آن به راحتی میتوان تشخیصهای گفتاری نسبتا پیچیده را در هر سختافزاری گنجاند و از آن استفاده کرد. طبعا با همهگیرشدنِ دستورهای صوتی دیگر نیازی به بسیاری از مشاغل (مثلا سفارشگیرندهی غذا در رستوران یا محاسبهکنندهی قیمت کالاها در یک فروشگاه) نخواهد بود.
برگرفته از مجله هفتگی #سایبر_پژوه
https://eitaa.com/new_tech
عمدهی ترندهای توسعهی هوش مصنوعی مبتنی بر محاسباتِ دیداری یا شنوایی بودهاند. ورودیهای حسی هوشهای مصنوعی نیز معمولا دوربینها و میکروفونها بودهاند. در نتیجه هوشهای مصنوعی معمولا با محیطِ پیرامونی خودشان به صورتِ بصری و شنوایی تعامل دارند. اما اگر یک ورودیِ لامسهای نیز برای هوشهای مصنوعی تعبیه کنیم چه؟ تحقیقات نشان داده است که در صورت وجودِ چنین ورودیای هوشهای مصنوعی «حرکتِ محیطی» را بسیار راحتتر درک و پیشبینی میکنند. قدرتِ لامسه به هوشهای مصنوعی اجازه میدهد که تصوری از وزن و جرم شی داشته باشند. این توانایی به خصوص در محاسبات پیچیدهی نظامی میتواند سرنوشتساز باشد؛ هر چند زندگی روزمره نیز به واسطهی توانایی لامسهی هوشهای مصنوعی متحول خواهد شد: فرض کنید که خانهی هوشمندِ شما بتواند همهی اشیاء داخل خودش را لمس کند.
برگرفته از مجله هفتگی #سایبر_پژوه
https://eitaa.com/new_tech