📃 #درسنامه_مهدویت
[⏩ادامه پست شماره قبل]
⚠چهار. نابساماني و اعتبار کم برخي متون
📚منابع و متون مهدوي در طول تاريخ فراز و فرود هايي را پشت سر گذاشته است. با وجود همت بلند بزرگان دين و دانشمندان شيعه در طول تاريخ براي به سلامت رساندن اين متون به نسلهاي آينده، کم و بيش برخي از اين منابع از دستبرد برخي افراد دنياطلب در امان نمانده است و برخي مطالب نادرست در آن وارد شده است که سوک مندانه اين خود دستاويزي براي جريان سازان جريان هاي انحرافي شده است. کتابهايي چون فتن نعيم بن حماد، شرح الاخبار، بيان الائمه ، الزام الناصب و… را ميتوان نام برد.
👹در اين عرصه تلاش دوستان ناآگاه و دشمنان آگاه به شدت به چشم ميآيد که بر هيچ آگاه بصير پوشيده نيست.
⏩ادامه دارد....
مًٍنًٍبــــــــــًٍـًٍـًٍـًٍـًٍـًٍـًٍـًٍـًٍـًٍـًٍـًٍـًٍـًٍـ
ــــــــــــًٍعًٍ
📖منبع: برگرفته از کتاب درسنامه مهدویت آقای سلیمیان
🔶🔹🔶
@bonyadsari
◻️🔶◻️🔶◻️
#وظایف_منتظران ۳۳
👈۱- درخواست دیدار آن حضرت (ع) با عافیت و ایمان.
👈۲- اقتدا و تأسّی جستن به اخلاق و اعمال آن حضرت (ع) (معنی تشیع و مأموم بودن همین است).
👈۳- حفظ زبان از یاد غیر خدا و مانند آن.
👈۴- خواندن نماز آن حضرت (ع).
👈۵- گریستن در مصیبت مولایمان شهید مظلوم حضرت ابا عبدالله الحسین (ع).
👈۶- زیارت قبر مولایمان آقا ابا عبدالله الحسین (ع).
📘 منبع: مکیال المکارم
🔹پایان🔹
◻️🔶◻️🔶◻️
============
@bonyadsari
▪️ زیارت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها
🔹 در ایام فاطمیه ، هر جا و هر زمانی ، زیارت آن حضرت را زمزمه میکنیم ، تا به دختر گرامی رسول الله عرض کنیم : ما همواره با شما هستیم و ولایتتان را با جان و دل پذیرفته ایم :
🔸 يا مُمْتَحَنَةُ امْتَحَنَكِ اللَّهُ الَّذِي خَلَقَكِ قَبْلَ أَنْ يَخْلُقَكِ فَوَجَدَكِ لِمَا امْتَحَنَكِ صَابِرَةً وَ زَعَمْنَا أَنَّا لَكِ أَوْلِيَاءُ وَ مُصَدِّقُونَ وَ صَابِرُونَ لِكُلِّ مَا أَتَانَا بِهِ أَبُوكِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ أَتَى بِهِ وَصِيُّهُ فَإِنَّا نَسْأَلُكِ إِنْ كُنَّا صَدَّقْنَاكِ إِلا أَلْحَقْتِنَا بِتَصْدِيقِنَا لَهُمَا لِنُبَشِّرَ أَنْفُسَنَا بِأَنَّا قَدْ طَهُرْنَا بِوِلايَتِكِ.
🔹 ای آزموده شده! خدایی که تو را آفرید، پیش از آنکه تو را بیافریند، از تو امتحان گرفت و در آن امتحان، تو را سر بلند و شکیبا یافت.
ما بر این باوریم که از محبان تو هستیم و ولایتت را پذیرفته ایم ؛ و از آن چه پدر تو و جانشین او برای ما آورده اند، اطاعت میکنیم و بر آن شکیبا میباشیم.
پس اگر ما ولایت تو را پذیرفته ایم، فقط از تو میخواهیم به خاطر پذیرش ولایتت، ما را به پیامبر و جانشین او ملحق کنی، تا به خود مژده دهیم که به سبب ولایت تو پاک شده ایم.
🔶🔹🔶
قسمت اول
✍گفتگو با حجت الاسلام والمسلمین محمد رضا نصوری معاون تبلیغ و اطلاع رسانی مرکز تخصصی مهدویت:
🔹هزینه برای مهدویت، پیشگیری از اختلاس و اقتصاد ربوی است/نباید برای مهدویت دنبال بودجه دوید
👈حجتالاسلام نصوری تاکید کرد: نباید آرمان های انقلاب را منزوی کنیم، ایران امروز در دنیا جریان ساز است و این به دلیل آرمان های بلندی است که داشته و دنبال کرده، از این رو، نباید با بی مهری های بودجه ای، آرمان ها را به حاشیه برانیم.
🔰خبرگزاری شبستان، گروه مهدویت و غدیر: بی تردید حمایت مالی و برخورداری از توانمندی بودجه ای یکی از مهمترین مسائل در پیشبرد اهداف و چشم اندازهای ترسیم شده است، و هر چه عرصه ای حساس تر و راهبردی تر باشد، این اهمیت بیشتر می شود چنان که در ساحتی با تقدس و آینده سازی مهدویت این امر صدق می کند.
⚜از این رو، به دلیل قرار گرفتن در فصل تصویب بودجه با حجت الاسلام «محمدرضا نصوری»، معاون تبلیغ و اطلاع رسانی مرکز تخصصی مهدویت درباره بایدهای حمایت مالی از فعالیت های مهدوی گفت وگو کرده ایم که مشروح آن تقدیم حضورتان می شود:
چه عواملی به تخصیص بودجه به فعالیت های مهدوی ضرورت می بخشد؟
🌀متاسفانه، اگرچه در حوزه حرف و سخن، شعار بسیار می دهیم و از انقلاب و نظام به عنوان زمینه سازی برای ظهور تعبیر می کنیم اما در حوزه تخصیص بودجه و تامین اعتبار، آن حمایتی که باید، از مهدویت و فعالیت های مرتبط با آن نمی شود.
این در حالی است که قرآن کریم جهاد را صرفاً جانی نمی داند بلکه برای آن بعد مالی هم قائل است و می فرماید: «الَّذینَ آمَنُوا وَ هاجَرُوا وَ جاهَدُوا فی سَبیلِ اللّهِ بِأَمْوالِهِمْ وَ أَنْفُسِهِمْ...» اما ما اگرچه در حوزه جهاد با جان خوب عمل کرده و شهیدان بسیار داده ایم اما در حوزه تامین مالی و جهاد با مال در ساحتی به تقدس مهدویت آنطور که باید، عمل نکرده ایم.
ادامه
👇👇👇
🔶🔹🔶
قسمت دوم
🌾آیا آنچه دولت ها در حوزه حمایت مالی از عرصه مهدویت انجام داده اند، موثر بوده است؟
باید توجه داشت که دولت اسلامی، دولت زمینه ساز است و باید به این نقش باور داشته باشد، اما متاسفانه در برخی دولت ها اگرچه به اسم امام زمان(عج) کارهایی شده اما حمایت و بودجه به این نام به جریان های انحرافی اختصاص یافت مثل دولت های نهم و دهم. در دولت های یازدهم و دوازدهم هم آنچنان که باید دغدغه ای در این باره دیده نمی شود لذا بودجه لازم به این عرصه اختصاص نمی یابد.
برنامه دولتمردانِ نظام اسلامی باید در راستای ظلم ستیزی، ایجاد فضای توحیدمحوری و عدالت محوری باشد و این مسائل باید جدی گرفته شود نه آنکه شاهد آسیب هایی همچون اقتصاد ربوی باشیم.
دستاوردهای حمایت بودجه ای از فعالیت های مهدوی چه می تواند باشد؟
صرفا به اسم و حرف نمی توان از مهدویت حمایت کرد، بلکه در شاخصه های اقتصادی نیز فرهنگ مهدوی باید حاکم باشد، چراکه به دلیل تضاد با روح مهدویت است که آسیب هایی همچون اشرافی گری، حقوق های نجومی و .. بروز کرده لذا اگر رویکرد مسئولان و دولتمردان ما دینی باشد قطعا این آسیب ها کمتر یا برطرف می شود.
نباید آرمان های انقلاب را منزوی کنیم، ایران امروز در دنیا جریان ساز است و این به دلیل آرمان های بلندی است که داشته و دنبال کرده، از این رو، نباید با بی مهری های بودجه ای، آرمان ها را به حاشیه برانیم.
❓آیا حضور خودجوش مردم و حمایت از فعالیت های مهدوی خود فرصت تحقق آرمان ها و اهداف نیست؟
اگرچه فعالیت های مهدوی معمولاً متکی به مردم و حمایت از آنها بوده و است، اما اگر حمایت های مالی از این ساحت صورت می گرفت قطعاً دستاوردها و اثرات آن مضاعف می شد. الحمدالله در حوزه مهدویت نذورات مردمی و روحیه جهادی، کارها را پیش برده اما نباید در این حوزه مقدس برای بودجه دوید و ناکام ماند.
چطور می توان برای بهره مندی مهدویت از بودجه ها فرصت سازی کرد؟
می توان در هزینه کرد ردیف بودجه بسیاری از دستگاه ها و نهادها نگاه و رویکرد مهدوی داشت، برای مثال از بودجه آموزش و پرورش و آموزش عالی استفاده کرد اما چقدر در این باره حمایت بوده، چند صفحه از کتب درسی در مقاطع مختلف درباره امام زمان(عج) و مهدویت است؟، چند پایان نامه و رساله دکتری در دانشگاه ها با موضوعات مهدوی نگارش شده است؟!
🔅این نهادها می توانند با مشاوره با کارشناسان و مراکز مهدوی برای فضاسازی های متناسب با آرمان های نظام و انقلاب، اقدام کنند؛ اما متاسفانه چنین دغدغه ای وجود ندارد و بودجه ها بدون توجه به آرمانِ زمینه سازی ظهور هزینه می شود.
آیا کمی بودجه ها و فقدان حمایت های مالی لازم برای فعالیت های مهدوی محدودیت ایجاد کرده است؟
متاسفانه، مردم هم به دلیل مشکلات اقتصادی نمی توانند آنطور که باید از این عرصه حمایت کنند هرچند که با شور و حضور آنها همچنان مهدیه ها، تکایا و مساجد مجری برخی برنامه های مهدوی هستند.
ما دستگاه های فرهنگی متعدد در جامعه داریم آیا آنها نمی توانند حامی مالی مهدویت باشند؟
بعضاً دستگاه های فرهنگی دارای ردیف بودجه مستقل هم دغدغه ای را که باید، برای ترویج و تبلیغ فرهنگ مهدوی داشته باشند، ندارند، این در حالی است که یکی از سیاست های اصلی غرب کار در حوزه پایان تاریخ است و برای آن در عرصه های مختلف به ویژه هالیوود هزینه و سرمایه گذاری می کند اما ما در مقابل و در سینمای بعد از انقلاب چه کرده ایم؟
اینها نیازمند حمایت برنامه و بودجه ای است چراکه نهادهای مردمی همچون مرکز تخصصی مهدویت و بنیاد مهدی معود(عج) صرفا می توانند محتوای لازم برای چنین اقداماتی را تامین کنند که از این نظر هم آماده اند و هم دست شان پر است.
اما استقبال و درخواستی از سوی رسانه ملی و سینما برای استفاده از این محتوا نمی شود.
می توان جشنواره های متنوع طراحی و برگزار کرد اما بودجه نیست و همین باعث شده خیلی از طرح ها روی زمین بماند.
همچنین است استفاده از فضای مجازی برای توسعه و تعمیق باور مهدویت هم امکانات و تجهیزات می خواهد و باید مسئولان از آن حمایت کنند.
🔰آیا سرمایه گذاری در حوزه مهدویت می تواند با کاهش آسیب های اجتماعی و مشکلات فرهنگی از هزینه های دولت بکاهد و همین امر به تامین بودجه این ساحت مقدس ضرورت ببخشد؟
امروز فضای دکان بازیِ مدعیان و شیادان داغ است و برخورد با آنها می طلبد که رویکرد ما امنیتی نباشد و به صورت قضایی برخورد نکنیم بلکه باید فرهنگسازی کنیم نه آنکه دنبال درآمدزایی در عرصه فرهنگ باشیم؛ اگر همان مقدار که برای هنر و ورزش هزینه می شود برای حوزه های دینی مهدوی هزینه شود آنگاه آسیب هایی مثل طلاق با شدت گرفتن شان، سبک فرهنگ و سبک زندگی اسلامی ایرانی ما را تهدید نخواهند کرد.
اساساً مهدویت در فضای پیشگیری می تواند جلوی بسیاری از اختلاس ها، طلاق ها، اختلافات خانوادگی و ادعاهای دروغین را بگیرد
ادامه
👇👇
🔶🔹🔶
قسمت سوم
چراکه بسیاری از فریب خوردگان به عشق امام عصر(عج) در دام حرف های ناحساب می افتند.
لذا سرمایه گذاری در عرصه مهدویت سودآور و کاهنده آسیب های اجتماعی است.
👌شاید برخی مهدویت را بحث صرفا نظری اعتقادی و قابل بحث در محیط های علمی بدانند که لازم نیست برایش هزینه ای شود، پاسخ تان به این نگاه چیست؟
🍃مهدویت باید در متن زندگی وارد شود این بحث کلاسیک نیست که به مقالات و فصلنامه ها محدود شود بلکه باید به طور ملموس از سوی مردم احساس و درک شود، چون این لمسِ از نزدیک است که با حاکمیت نگاه توحیدی بر سبک زندگی مردم باعث می شود آسیب ها و گناهانی مثل ربا در جامعه اسلامی ریشه کن شود.
پایان
🔶🔹🔶
@bonyadsari
✨هر روز یک آیه از #قرآن_کریم✨
🍁روز اکمال دین🍁
🔸اعوذ بالله من الشیطان الرجیم🔸
🌸الْيَوْمَ يَئِسَ الَّذينَ كَفَرُوا مِنْ دينِكُمْ فَلا تَخْشَوْهُمْ وَ اخْشَوْنِ الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دينَكُمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتي وَ رَضيتُ لَكُمُ الْإِسْلامَ ديناً فَمَنِ اضْطُرَّ في مَخْمَصَةٍ غَيْرَ مُتَجانِفٍ لِإِثْمٍ فَإِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحيمٌ🌸
امروز، كافران از (زوال) آيين شما،مأيوس شدند؛ بنابر اين، از آنها نترسيد! و از (مخالفت) من بترسيد! امروز، دين شما را كامل كردم؛ و نعمت خود را بر شما تمام نمودم؛ و اسلام را به عنوان آيين (جاودان) شما پذيرفتم. امّا آنها كه در حال گرسنگى، دستشان به غذاى ديگرى نرسد، و متمايل به گناه نباشند، (مانعى ندارد كه از گوشتهاى ممنوع بخورند؛) خداوند، آمرزنده و مهربان است.
🌾آيه شماره 3 از سوره مبارکه مائده
🔶 تفسیر 🔶
1- مهم ترین روزنه ى امید كفّار، مرگ پیامبر بود كه با تعیین حضرت على علیه السلام به رهبرى، آن روزنه بسته شد. «الیوم یئس...»
2- اگر كفّار از شما مأیوس نشده اند، چه بسا نقصى از نظر رهبرى در دین شماست. «الیوم یئس... الیوم اكملتُ»
3- نصب على علیه السلام به امامت، اتمام نعمت است، «اتممت علیكم نعمتى» و رها كردن ولایت او كفران نعمت و ناسپاسى نعمت، عواقب سوئى دارد.
4- قانونى كامل است كه به همه ى حالات و شرایط انسان توجّه داشته باشد، مخصوصاً حالت اضطرار و مخمصه. آرى، در احكام اسلام، بن بست نیست. «فمن اضطرّ»
☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️
@bonyadsari
☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️