💠💠💠
🎞سلسله مباحث #آیات_مهدوی
📖جزء [26]سوره فتح، آیه10
💠«إِنَّ الَّذِينَ يُبَايِعُونَكَ إِنَّمَا يُبَايِعُونَ اللَّهَ يَدُ اللَّهِ فَوْقَ أَيْدِيهِمْ فَمَنْ نَكَثَ فَإِنَّمَا يَنْكُثُ عَلَىٰ نَفْسِهِ وَمَنْ أَوْفَىٰ بِمَا عَاهَدَ عَلَيْهُ اللَّهَ فَسَيُؤْتِيهِ أَجْرًا عَظِيمًا»
💠می گوید همانا کسانی که با تو بیعت می کنند در واقع با خدا بیعت می کنند، دست خداوند بالای دست آنهاست، پس هر کس پیمان شکنی کند به زیان خود پیمان می شکند و هر کس با آنچه با خدا عهد بسته وفا کند خداوند به زودی پاداش بزرگی🎁 به او خواهد داد.
🔹بحث بیعتی است🤝 که در این
آیه اشاره شده، و ما می خواهیم بگوییم چگونه باید بیعت با امام زمان خودمان داشته باشیم و باید بیعت با امام زمان را جدی بگیریم👇
✅بیعت به معنای پیمان و تعهد است. کسی که با دیگری بیعت می کند گویا مال و جان خودش را برای اهداف او در معرض بیع و فروش قرار می دهد. جابر بن عبدالله انصاری💭 می گوید زمانی که ما در بیعت رضوان زیر درخت با پیامبر بزرگوار برای جانبازی و عدم فرار در جنگ ها بیعت بستیم، این بیعت بیعت زیبایی بود.
👌برای بیان لطف خدا نسبت به وفاداران در آیه ✌️دو تعبیر آمده؛
⬅️یکی «يَدُ اللَّهِ فَوْقَ أَيْدِيهِمْ»
⬅️و دیگری «أَجْرًا عَظِيمًا».
⬅️ولی برای بیان قهر خدا نسبت به پیمان شکنان یک تعبیر دیگر آمده «يَنْكُثُ عَلَىٰ نَفْسِهِ».❌
✅بیعت گرفتن از مردم👨👩👧👦 منافاتی با توحید و توکل ندارد. «يُبَايِعُونَكَ» عمل و تصمیم پیامبر همان اراده و خواست خداست.. پیامبر عزیز ما به چیزی جز اراده خدا اقدام نکرده «إِنَّ الَّذِينَ يُبَايِعُونَكَ إِنَّمَا يُبَايِعُونَ اللَّهَ» بیعت با پیامبر بیعت با خداست. «يُبَايِعُونَكَ.. يُبَايِعُونَ اللَّهَ».
🔆حمایت رهبر الهی حمایت خداوند را در پی دارد. وقتی که «يُبَايِعُونَكَ.. يَدُ اللَّهِ فَوْقَ أَيْدِيهِمْ» خداوند به حمایت کسی نیاز ندارد پس باید از پیمان شکنی پرهیز کنیم. زیرا با خدایی طرف هستیم که فوق قدرت هاست. «فَإِنَّمَا يَنْكُثُ عَلَىٰ نَفْسِهِ» پیمان شکنی❌ به نوعی خودشکنی ست. لذا باید توجه بکنیم عهدی که با خدا، عهدی که با امام، عهدی که با حجت خدا می بندیم پایش بایستیم.⚠️
⚠️لذا باید از این آیه درسی بگیریم و آن این است ما نسبت به امام خودمان یک وفاداری خوبی بتوانیم ایجاد بکنیم. بیعت با امام، تأکید بر 🍃وفاداری با امام است. یکی از دعاهایی که در آن مسئله بیعت امام زمان تأکید دارد دعای عهد است. آنجا که میخوانیم «اللَّهُمَّ إِنِّی أُجَدِّدُ لَهُ فِی صَبِیحَةِ یوْمِی هَذَا.. عَهْدا وَ عَقْدا وَ بَیعَةً» خدایا من در صبح این روز با امامم تجدید عهد و عقد و بیعت می کنم.🌤
📜گاهی وقت ها ما دعای عهد را میخوانیم، در حالی که به مضامین آن توجه نمی کنیم. فکر می کنیم عهد و عقد و بیعت به یک معناست، اینطور نیست؛
👈تجدید عهد یعنی من با حضرت مهدی (ع) دوباره عهد می بندم.
👈تجدید عقد یعنی من دوباره با امام زمان خودم بخواهم گره بخورم، تعهدم را محکم می کنم، چون عقد یعنی گره.
👈تجدید بیعت یعنی من با حضرت مهدی دوباره بیعت میکنم.
⚠️بنابراین اول باید با امام زمان خودمان عهد ببندیم بعد تعهدمان را محکم کنیم، بعد با او بیعت کنیم. مثل اینکه ابتدا باید دیوارهای ساختمانی را با آجر بسازیم، سپس دیواره هایش را گج و خاک بکشیم و در آخر سفیدکاری کنیم.
🔆رسول خدا (ص) فرمود؛ خدای عزوجل در روز قیامت با سه کس سخن نخواهد گفت، نگاهشان نخواهد کرد، لیاقتشان نخواهد بخشید، آنها را به شکنجه های دردناک گرفتار خواهد کرد؛ اول مردی که به خاطر دنیا با امامی بیعت کند پس هر گاه خواسته اش را از دنیای او بخواهد به بیعتش وفادار بماند، وگرنه دست از بیعت برمی دارد.❌
🌀ما باید به حضرت مهدی وفادار باشیم. یکی از نشانه های وفاداری عمل به فرمایشات ایشان این است که ببینیم چقدر در عمل 🍃مطیع امام خودمان شدیم. در همان دعای عهد اشاره دارد «وَالْمُمْتَثِلِينَ لِأَوامِرِهِ» مطیع من بشوید، «وَالْمُحامِينَ عَنْهُ» از امام دفاع کنیم، وقتی عهد بستیم، عقد یعنی گره زدیم خودمان را به امام زمان، «بَیعَةً» امضاء✒️ کردیم پایش ایستادیم، اینجاست «وَالْمُحامِينَ عَنْه» از اماممان دفاع کنیم.
🔰شبهاتی هست جواب بدهیم. اگر ما در زمینه بحث مهدویت اطلاعاتی نداریم، معرفتی نداریم خودمان را ارتقاء بدهیم و اینجاست که می توانیم با عهد و بیعت، و صبح ها وقتی این را می خوانیم باید توجه داشته باشیم که این عهد و بیعت خودمان را بروزرسانی🔐 کنیم و روز به روز بتـوانیم عهد خودمان را با حجت خدا و ولی خدا محکمتر کنیم.
🖇 #متن_آیات_مهدوی 26
🎤با توضیحات حجت الاسلام و المسلمین استاد محمدرضا نصوری
@bonyadsari
ایات مهدوی 26.MP3
7.89M
💠 سلسله مباحث #آیات_مهدوی 26
❇️ آیه مهدوی مربوط به جزء 26 قرآن کریم
🎤 با توضیحات حجت الاسلام و المسلمین #استاد_محمدرضا_نصوری ( معاونت محترم ارتباطات و تبلیغ مرکزتخصصی مهدویت قم و مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) مازندران)
🌀 کاری از واحد فرهنگی بنیاد فرهنگی مهدی موعود مازندارن 🌀
@bonyadsari
هدایت شده از محمد شهبازیان /الف لام میم
10.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔶قسمتی دیگر از بحث پیرامون پروتستان های بنیاد گرا و حمله به بیت المقدس ♦️
💠دعای روز بیست و ششم ماه مبارک رمضان
@bonyadsari
✍ گره گشای مشکلات ..🎗
💠رهبر انقلاب: شما ذکر خدا بگویید، خدای متعال هم بر شما صلوات میفرستد، به شما درود میگوید؛ هم خود ذات اقدس الهی، هم ملائکهی او به شما مؤمنین درود میگویند.
💠و بدانیم که ذکر خدا، یاد خدا راهنما است، راهگشا است، دستگیر است، میتواند ما را قادر بر گرهگشایی کند؛ گره زیاد داریم و دست قدرت و پنجهی تواناییِ خود ما انسانها است که باید این گرهها را باز کند امّا این قدرت را، این توانایی را خدا به ما میدهد. ذکر خدا به ما کمک میکند که بتوانیم بنبستها را باز کنیم و راهها را بگشاییم. ۱۳۹۵/۲/۸
🌷 #ماه_رمضان
@bonyadsari
💠💠💠
🎞سلسله مباحث #آیات_مهدوی
📖جزء [27]سوره حدید، آیه17
💠«اعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ يُحْيِي الْأَرْضَ
بَعْدَ مَوْتِهَـا قَدْ بَيَّنَّا لَـكُمُ الْآيَاتِ لَعَلَّكُمْ تَعْقِلُونَ»
💠بدانید که خداوند زمین🌍 را
پس از مرگش 🍃زنده میکند همانا ما نشانه هـایی را برای شما روشن کردیم، باشد که تعقل کنید.
🔅امام صادق درباره این آیه می فرماید؛ خداوند زمین را پس از ظهور حضرت مهدی به واسطه عدالت او زنده می کند پس از آنکه با ظلم و جور رهبران گمراه مرده باشد. 👈یعنی عملا حضرت مهدی (ع) احیاگر زمین با عدالت است. توجه به عدالت جایگاه والای او در 📑روایات متعدد و بسیار زیاد به چشم می خورد.
🔆پیامبر بزرگوار می فرماید؛ یک ساعت به عدالت رفتار کردن از هفتاد سال عبادتی که روزهای آن به روزه و شبهای آن به احیا گذشته باشد بهتر است.
🔅امیرالمومنین (ع) می فرماید؛ عدالت هم به مصلحت مردم است، هم اقتدا به روش الهی ست. حضرت می فرماید عدالت باعث حیات جامعه و ❌ظلم باعث مرگ او می شود.
👌همانطوری که این عدالت برجسته ترین شعار مهدویت در دعای ندبه هست «أَيْنَ الْمُعَدُّ لِقَطْعِ دَابِرِ الظَّلَمَةِ أَيْنَ الْمُنْتَظَرُ لِإِقَامَةِ الْأَمْتِ وَ الْعِوَجِ..» عدالت از چیزهایی است که انسان فطرتا آن را دوست💞 دارد، به همین دلیل است حتی ستمگران هم ظلم خودشان را وقتی می خواهند توجیه بکنند سعی میکنند کار خودشان را عادلانه جلوه بدهند. در اسلام تمام مسئولیت های حساس🎖 به عهده ″افراد عادل″ تـأکید شده قرار بدهیم.
⚠️هدف انبیاء هم این است که ایمان به خدا و معاد را چنان در دل مردم زنده کند، اخلاق و طرز تفکر الهی در تار و پور فرد و جامعه نفوذ می دهد که خود مردم به عدالت برمی خیزند و جامعه عادلانه تشکیل می شود.
✅همانجوری که در آیه [25] همین سوره حدید می خوانیم «لَقَدْ أَرْسَلْنَا رُسُلَنَا بِالْبَيِّنَاتِ وَأَنْزَلْنَا مَعَهُمُ الْكِتَابَ وَالْمِيزَانَ لِيَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ»📖 می گوید ما پیامبران را با در دست داشتن دلایل روشن و کتاب آسمانی معیار سنجش📊 حق و باطل برای مردم فرستادیم، تا مردم در ″پرتو این رهبران و قوانین آسمـانی″ به عدل قیام کنند. یعنی عملا مهدویت سند محکم شیعه✨ در تحقق همه جانبه ی عدالت است.
👈در اسلام اجرای عدالت نه تنها درباره دوستان و مؤمنان، درباره دشمنان در حال جنگ هم حتی سفارش شده. لذا باید توجه بکنیم 📢عدالت، یک قانویست الهی و انشاءالله بدست حضرت مهدی محقق خواهد شد و یکی از اهداف اصلی امام زمان (ع) در دوران ظهور اجرای عدالت است. عدالت را فراگیر می کند، امنیت براساس عدالت ایجاد می شود، رفاه ایجاد می شود، 🌐✨جامعه جامعه ی زیبایی می شود به خاطر همین است مردم امید دارند که بتوانند این جامعه را به نحو احسن به دست بیاورند.
👥اگر ما برسیم به اینجایی که بخواهیم جامعه را به سمت و سوی عدالت سوق بدهیم لذا باید در دوران⏳ قبل از ظهور تمرین به اجرای عدالت بکنیم. تمرین اجرای به عدالت را باید از زندگی خودمان شروع بکنیم، از نظر فردی ذائقه هایمان را به سمت عدالت⚜ پیش ببریم. در جامعه باید سمت و سوی جامعه را به سمت حکامانی پیش ببریم که اینها حداقل های عدالت را در جامعه بتوانند اجرا بکنند.
👌توجه به عدالت را با یک ماکت کوچکی از عدالت دوران قبل از ظهور در یک حکومتی بتوانیم طراحی بکنیم. لذا میطلبد🚶♂انسان اگر می خواهد در مسیر زمینه سازی و بستر سازی برای ظهور و آمادگی پیدا کند که آن جامعه حضرت مهدی (ع) را درک بکند باید یکی از اهدافی که در برنامه های خودشان دنبال می کنند نگاه به 🍃عدالت و اجرای عدالت باشد.
📚با سیر کوتاه در آیات و روایات میتوانیم پیدا کنیم فضای عدالت در آیات و روایات خیلی فراگیر است. اسلام اگر نماز دارد زکات هم دارد، اگر تولی و دوستی🤝 با اولیـای خدا دارد تبری و دوری از دشمنان را هم دارد،
🔰اگر از علم طرفداری می کند از عمل هم پشتیبانی می کند، اگر ایمان را مطرح میکند عمل صالح را هم لازم می داند. اگر توکل به خدا را سفارش می کند دستور فعالیت و تلاش هم می دهد، اگر مالکیت را محترم می شمارد اجازه سوء استفاده از مالکیت را هم نمیدهد، اگر دستور عفو میدهد🍃 در اجرای حدود به داشتن قاطعیت هم سفارش می کند.
👌همه رویکرد جامعه اسلامی چه دوران قبل از ظهور چه دوران بعد از ظهور به سمت و سوی نگاه عدالت محوریست. لذا در جامعه ی امام زمان انسان وقتی نگاه می کند نشان می دهد بدعت ها و انحرافات، ❌ظلم و فساد در جامعه وقتی فراگیر بشود آن روحیه عدالت پذیری که امام زمان (ع) دارد جامعه را از حالت مردگی به یک جامعه ✨پویا و زنده تبدیل می کند. ان شاءالله که شاهد باشیم آن جامعه سرتاسر عدالت را بتوانیم درک بکنیم.
🖇 #متن_آیات_مهدوی 27
🎤با توضیحات حجت الاسلام و المسلمین استاد محمدرضا نصوری
@bonyadsari
ایات مهدوی 27.MP3
8.59M
💠 سلسله مباحث #آیات_مهدوی 27
❇️ آیه مهدوی مربوط به جزء 27 قرآن کریم
🎤 با توضیحات حجت الاسلام و المسلمین #استاد_محمدرضا_نصوری ( معاونت محترم ارتباطات و تبلیغ مرکزتخصصی مهدویت قم و مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) مازندران)
🌀 کاری از واحد فرهنگی بنیاد فرهنگی مهدی موعود مازندارن 🌀
@bonyadsari
🔆نگین آفرینش
📌سعد ابن عبدالله قمی به محضر امام حسن عسکری برای طرح سوالات و دریافت پاسخ آن ها به محضر آن تمام شرفیاب شد . او جریان این دیدار را اینگونه نقل کرده است :
چون خواستم سوال کنم امام عسکری به فرزندش اشاره کرد و فرمود از نور چشمم سوال کن ،پرسیدم مقصود از (کهیعص،از حروف مقطعه قرآن )چیست ؟فرمود این حرف از خبر های غیبی است خداوند بنده خود زکریا را از آن آگاه ساخت و سپس آن را برای محمد (ص)باز گفته است . زکریا از پروردگارش خواست تا نام های پنج تن را به او بیاموزد . خدا جبرئیل را بر او فرو فرستاد و آن نام ها را به او یاد داد زکریا چون نام های محمد وعلی و فاطمه و حسن را بر زبان می آورد اندوه و گرفتاری اش برطرف می شد و....
#نگین_آفرینش_یک ( قسمت 8⃣
@bonyadsari
💠دعای روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان
@bonyadsari