💠💠💠
🎞سلسله مباحث #آیات_مهدوی
📖جزء [3]سوره بقره، آیه256
✍️سومین آیه، از جزء سوم در سوره ی بقره، آیه [256] است که به نوعی توسل به عروة الوثقی ِ امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف✨ اشاره دارد.
💠خداوند در این آیه می فرماید:
«لَا إِكْرَاهَ فِي الدِّينِ قَدْ تَبَيَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَيِّ فَمَنْ يَكْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَيُؤْمِنْ بِاللَّهِ فَقَدِ اسْتَمْسَكَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَىٰ لَا انْفِصَـامَ لَهَـا وَاللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ» در پذیرش دین اکراهی نیست🚫، همانا که راه رشد از گمراهی روشن است. پس هر کس به طاغوت کافر بشود و به خداوند ایمان آورد🌟، قطعا به دستگیره ی محکمی دست پیدا کرده که برای آنها گسستنی🔐 نیست و خداوند «سَمِيعٌ عَلِيمٌ» یعنی بسیار شنونده و داناست.
⚠️چند نکته در این آیه📖 وجود
دارد، و پیوند و ارتباطش را با مباحث مهدویت اشاره می کند و آن نکته ی بسیار مهم 👈توسلی است که باید به عروة الوثقی داشته باشیم و آن امام زمان علیه السلام است👉. یکی از مصـادیق تمسک به عروة الوثقی و ریسمان محکم الهی اتصال به ″اولیای خدا و اهل بیت″ است. یعنی اهل بیت به نوعی عین الله، اُذن الله و خلیفة الله هستند.
💭رسول الله (ص) می فرماید:
👥«ای مردم! کسی که دوست دارد به عروة الوثقی تمسک پیدا کند به ″ولایت علی علیه السلام″ تمسک کند،
☝️زیرا ولایت او ولایت من و اطاعت او اطاعت از من است. ای مردم! هر کس دوست دارد حجت پس از من را بشناسد، علی را بشناسد. ای مردم! کسی که ولایت خدا او را شاد😊 می کند باید به ولایت علی اقتدا کند زیرا او خزانه ی علم من است. ای مردم! کسی که دوست دارد خدا را ملاقات کند و از او راضی باشد، ائمه را دوست داشته باشد💕.
🔸می گوید جابر برخاست و پرسید ائمه چه تعدادی هستند⁉️ فرمود: ای جابر! خداوند تو را رحمت کند از همه ی اسلام پرسیدی.. (👌خیلی جالب است! وقتی که جابر سوال می کند که ائمه چه تعدادی هستند، پیامبر می فرماید جابر تو از همه ی اسلام پرسیدی)
⚜️تعداد آنها به تعداد ماه هاست،
(دوازده ماه داریم) که نزد خدا دوازده عدد است و آن را در کتاب خود در روزی که آسمان و زمین را آفرید🌏، آفریده بود.
✅بعد تکمیل می کند پیامبر، میگوید تعدادشان به تعداد چشمه هایی است که بر موسی بن عمران (ع) جوشید، آن زمانی که عصایش را به زمین زد و دوازده چشمه از آن جوشید.🌊 تعدادشان به تعداد نقبای بنی اسرائیل است که خداوند در آیه ی [12] سوره ی مائده می فرماید: «وَلَقَدْ أَخَذَ اللَّهُ مِيثَاقَ بَنِي إِسْرَائِيلَ وَبَعَثْنَا مِنْهُمُ اثْنَيْ عَشَرَ نَقِيبًا» ای جابر! تعداد ائمه دوازده نفر است، اولشان علی (ع)💫 و آخرشان حضرت مهدی است.
⚠️این نکته ی بسیار مهمی است
که پیامبر عملا ریل گذاری کرده، معرفی کرده و گفته که دوازده امام هست.
توسل به پیامبر💐 و بعد از پیامبر توسل به علی (ع) و بعد از آن به امام حسن (ع) و به امام حسین (ع) و فرزندان امام حسین، 👈یعنی عملا توسل به عروة الوثقی و الان امام زمان (ع) است.
✌️نکته ی دوم:
🔹«لَا إِكْرَاهَ فِي الدِّين» دینی که برهان و منطق دارد، نیازی به اکراه و اجبار ندارد. دین سه ضلع است؛
⬅️عقاید ⬅️احکام ⬅️اخلاق
⁉️اگر ما می خواهیم ببینیم چقدر میتوانیم خودمان را به امام زمان نزدیک کنیم؟ بـاید با استدلال و منطق امام زمان را بپذیریم، نه با احساسات و عاطفه. لذا می طلبد ⚠️توجهمان را به معارف مهدویت خیلی عمیق کنیم و دین خودمان را همهی شئونات ببینیم نه بخشی از زندگی. «قَدْ تَبَيَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَیِّ» چرا؟! چون دین مایه ی رشد انسان است. انسان را می رساند به آن سعادت واقعی و آن نگاه عبودیت🌷 و بندگی که خدا از ما انتظار دارد.
⬇️⬇️⬇️
✅نکته ی بعدی؛
👈«فَقَدِ اسْتَمْسَكَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَىٰ» محکم بودن ریسمان الهی کافی نیست، محکم گرفتن هم شرط است.
⚠️لذا می طلبد ما این نگاهی که داریم، می خواهیم توحید محور بشویم، محکم این ریسمان محکم الهی را بگیریم «لَا انْفِصَامَ لَهَا» تکیه به طاغوت ها❌، هر چه که غیر خدایی باشد از بین رفتنی است. تنها رشته ای که گسستنی نمی شود و از بین نمی رود ایمان به خداست.
⚠️ایمان به خدا و رابطه ی با💞
اولیای خدا ابدیست، «لَا انْفِصَامَ لَهَا» ولی طاغوت از بین رفتنی است. ما در زیارت جامعه میخوانیم: «وَمَنِ اعْتَصَمَ بِكُمْ فَقَدِ اعْتَصَمَ بِاللَّهِ» هر که به شما توسل کند به خدا توسل کرده. مثل آن که می گوییم هر کسی به بچه ی🧒 من احترام کند گویی که به من احترام کرده،
👤هر کس متوسل به شما شود متوسل به خدا شده، هر کس که به خدا 💐متوسل شود راه مستقیم هدایت را هم پیدا کرده. «اهدِنَا الصِّراطَ المُستَقِیمَ» و راه توسل به خدا 🔆، راه مستقیم، راه اهل بیت است. و توسل به خدا را ما باید عملا در زندگی خودمان توجه داشته باشیم.
🔹جالب است امام سجاد (ع) میفرماید؛ ″راه مستقیم همـان راه اهل بیت″ است. چرا⁉️ چون اهل بیت هستند که انسان را به یک مقامی می رسانند و آن هم توحید محوری می کنند.
🌸ان شاءالله که بتوانیم در این ماه پر خیر و برکت رمضان🌙 به نحواحسن آن نگاه معرفتی مان را داشته باشیم و بتوانیم توسل به عروة الوثقی که در این آیه اشاره شده به نحواحسن داشته باشیم. این ریسمان محکم را محکم بچسبیم، تا شیطان🔥 را از خودمان دور کنیم و بتوانیم یک انسان وارسته و خوبی برای امام زمان (ع) باشیم که امام از اینجور یاران خوشش می آید و از اینجور یاران راضیست☘️. و اگر بتوانیم امام را راضی کنیم قطع بدانیم خدا هم از ما راضی خواهد بود. زندگی توحید محور و امام محور داشته باشیم.
🖇 #متن_آیات_مهدوی 3
🎤با توضیحات حجت الاسلام و المسلمین استاد محمدرضا نصوری
@bonyadsari
گروه مهدوی ام در استان مازندران
https://eitaa.com/joinchat/473759805Cc028b56d03
ایات مهدوی 3.mp3
2.99M
💠 سلسله مباحث #آیات_مهدوی 3
❇️ آیه مهدوی مربوط به جزء 3 قرآن کریم
🎤 با توضیحات حجت الاسلام و المسلمین #استاد_محمدرضا_نصوری ( معاونت محترم ارتباطات و تبلیغ مرکزتخصصی مهدویت قم و مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) مازندران)
🌀 کاری از واحد فرهنگی بنیاد فرهنگی مهدی موعود مازندارن 🌀
@bonyadsari
گروه مهدوی ام در استان مازندران
https://eitaa.com/joinchat/473759805Cc028b56d03
بنیاد فرهنگی حضرت مهدی عج استان مازندران
📚 حدیث انتظار : 1️⃣ قسمت اول : فراز یكم : صلوات 👈🏻 اللَّهُمَّ وَ صَلِّ عَلَی وَلِیِّ
📚 حدیث انتظار :
2️⃣ قسمت دوم :
🔴 الف) اَللّهُمَّ َصَلِّ عَلى وَلِىِّ اَمْرِكَ
👈🏻 لقب «ولی امر» ترکیب یافته از دو واژه «ولی» و «امر» است .
«ولی» به معني سرپرست است . و مراد از «امر» ، شئون مربوط به خداي متعال اسـت كـه در چـارچوب اراده ي تكـو يـني یا تشريعي خداي حکیم قرارگرفته و در مجموع آفرينش به جريان در میاید ؛ از این رو وقتـي گفته میشود امام « ولی امراالله » است ، يكس يعني است كه ازسوي ذات مقدس الهی سرپرستی جریان اراده ي خداوند را در آفرينش به عهده گرفته .
🔴 ب) القائم
👈🏻 دومین ویژگی كه دراين فراز با اشاره به آن ، صلوات الهی را براي وجود مقدس امام دوازدهم (ع) درخواست ميكنيم ویژگی «قائم» است ؛ اين واژه به معنی « قیام کننده » است. درعلت توصيف امام زمان (عج) به این لقب ، روایات متعددي وارد شده ؛ از جمله امام صادق (ع) فرموده است :
« سُمِّیَ بِالْقَائِمِ لِقِیَامِهِ بِالْحَقِّ » ؛ امام دوازدهم به اين سبب قائم ناميده شد كه به حق قيام میکند .
👈🏻 بر پایه این روايت لقب قائم از یک ویژگی ظاهري (قیام در حال نماز) به يك جایگاه الهی ، كه عبارت است از قيام براي خداوند متعال در جهت انتقام از دشمنان و طغیان گران ؛ سرايت پيدا كرده است .
به هرحال نكته ی حایز اهمیت آن است كه اين ویژگی از جانب خداي متعال براي دوازدهمين وصي رسول خدا (ص) ثبت گشته است .
🌺🤲🌺🤲🌺🤲
@bonyadsari
گروه مهدوی ام در استان مازندران
https://eitaa.com/joinchat/473759805Cc028b56d03
هدایت شده از چشم به راه 🇵🇸| بنیاد مهدویت
18.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#در_جستجوی_خورشید_۵
🔸 کلیپ کارشناس محور به مناسبت ماه مبارک رمضان
▪️حجت الاسلام حائری پور
▪️ویژگیهای یاران حضرت مهدی(عج) در قرآن
▪️شماره ۲
@chashmbe_rah