نقد #برجام در نمایشگاه گرافیک « حق مسلم ماست » [گفتوگو با محمدحسین نیرومند]
مشروح» https://bonyana.com/14910
نگارخانه «ابوالفضل عالی» حوزه هنری این روزها میزبان برگزاری نمایشگاه کارتون و گرافیک با محوریت نقد مذاکرات هستهای است. نمایشگاه «حق مسلم ماست» مجموعهای از آثار محمدحسین نیرومند است که در آن به مسائل روز سیاسی و اجتماعی از دیدگاه یک هنرمند گرافیست و کاریکاتوریست نگاه شده است. نیرومند درباره نمایشگاه «حق مسلم ماست» و آثاری که در آن به نمایش درآمده است، توضیح میدهد.
در پیام های بعدی بخش از این توضیح را می خوانیم ...
@bonyana
سوال : ایجاد حساسیت در بین رسانهها و افکار عمومی، از همان عنوان نمایشگاه شروع میشود که یادآور شعار مشهور سالهای اخیر است، این اسم چطور برای نمایشگاه انتخاب شد؟
پاسخ : در واقع باید گفت: یک زمانی حق مسلم ما بود. این عنوان را از بیان حضرت آقا در یکی از سخنرانیهایشان مطرح کردند، برداشتم. موضوع اصلی نمایشگاه هم نقد مذاکرات برجام است و من به عنوان هنرمند حق خودم میدانم که نسبت به آن نقد داشته باشم و حوادث و سخنان مرتبط با آن را در قالب طنز به تصویر بکشم.
سوال : پس به عنوان یک هنرمند از مدتها قبل با آل سعود و سیاستهای ضداسلامی آن سرناسازگاری داشتهاید!
پاسخ : بحث آل سعود بسیار جدی است؛ اینکه یک قبیله بر یک کشور حاکم باشد و ادعای این را داشته باشد که خداپرست است و روی پرچم کشورش «لااله الا الله» بنویسد، اما در عمل خدای آنها امریکا باشد.
در یکی از آثار نمایشگاه، پرچم عربستان را کشیدهام که به جای لفظ «لا اله الا الله» امضای ترامپ روی پرچم قرار گرفته است. اگر سیستم فرهنگی ما هوشمند بود، آنقدر این تصویر را منتشر میکرد که وقتی در اینترنت سرچ میکردند «پرچم عربستان» این تصویر میآمد، به عنوان پرچم واقعی آل سعود میآمد.
مشروح » https://bonyana.com/14910
سوال : یکی از آثار نمایشگاه نیز به تهاجم فرهنگی به غرب اشاره دارد، چرا بعد از نزدیک به چهار دهه هنوز هم هشدارهای تهاجم فرهنگی تا این حد جدی است؟
پاسخ : بحث مسائل فرهنگی در چند اثر این نمایشگاه دیده شده است، اما آن اثر تصویر کودکی است که در نگاه اول لبخند زشت و در دندانهای وحشتناکی دارد، اما بعد میبینیم که آن علامت «بت من» است؛ تصویری که نشان دهنده نفوذ غرب در میان کودکان و نوجوانان است.
ما باید این سؤال را مطرح کنیم که چرا در زمانی که امریکا سختترین تحریمها را علیه ملت ایران اعمال کرده است، حتی دارو و خدمات پزشکی را تحریم میکنند.
در مقابل پخش آخرین فیلمهای هالیوودی در ایران چه به صورت قاچاق و چه پخش از شبکههای صداوسیما، هیچ واکنشی نشان نمیدهند! آنها برای نفوذ فرهنگی هیچ عجلهای ندارند و آرام کارشان را پیش میبرند و در فرهنگ ما تغییر مدنظر خودشان را ایجاد میکنند.
@bonyana
در پیام های بالا بخش از گفتوگو با محمدحسین نیرومند خواندیم
مشروح را اینجا https://bonyana.com/14910 بخوانید ...
شهید حججی شما را رئیس صدا سیما کرد [نکته ای درباره جمله اخیر علی عسگری]
مشروح را اینجا https://bonyana.com/14931 بخوانید ...
شهید حججی شما را رئیس صدا سیما کرد [نکته ای درباره جمله اخیر علی عسگری]
فرهنگ چهار دههای انقلاب اسلامی ایران اینگونه بوده است که شهید، خون شهید و برکتش بن مایه استمرار حیات طیبه ایران بوده است. مدیریت مدیران ایران مدیون خون شهیدان است.
#شهید_حججی یک جوان دهه هفتادی است که حالا نمادی از شهادت و مظلومیت شهدای مدافع حرم است.
مراسم تشییع شهید محسن حججی نمایش تمام عیاری از همبستگی و وفاق ملی بود به گونهای که در این مراسم از همه اقشار جامعه و حتی آنهایی که ظاهرشان تناسبی با شهادت ندارد دلهایشان مجذوب این شهید شد
و مراسم تشییع پیکر این شهید به تعبیر رهبر فرزانه انقلاب اثبات کرد «کمیت و کیفیت جوانان انقلابی از دهه ۶۰ بیشتر نباشد، کمتر نیست.»
حججی و حججیها هم اصل انقلاب را تداوم بخشیدهاند و همه ملت و دولت کشورمان امنیت و زندگیشان را مدیون آنها هستند، چه رسد به پست و مقامشان!
علی عسگری باید بداند آن کس که حججی را حججی کرد، براساس نص صریح قرآن، خود خداوند است که میفرماید: «وکسانی را که در راه خدا کشته میشوند، مرده مپندارید، بلکه آنها زندهاند و نزد پروردگارشان روزی میخورند.»
انتظار میرود رئیس سازمان صدا و سیما که گفته «حججی را من حججی کردم» این نقل قول را فوراً تکذیب یا عذرخواهی کند.
دیدار اخیر رئیس سازمان صداوسیما با تشکلهای دانشجویی بهواسطه برخی حرفهای رد و بدل شده در این دیدار با حاشیههایی همراه بوده است.
یکی از فعالان دانشجویی حاضر در این جلسه درباره جملات رد و بدل شده دانشجویان با رئیس رسانه ملی در صفحه اجتماعیاش اینگونه روایت کرده است: «رئیس سازمان صداوسیما جناب #علی_عسگری در دیدار با تشکلهای دانشجویی: بگذارید یک چیزی را صریح بگویم. محسن حججی را من محسن حججی کردم. جمله کوتاه بود. ولی معرفی کاملی است از تصوری که برخیها از تأثیرگذاری خودشون دارن و دنیای موهومی که مدیران ما دارن توش زندگی میکنن.»
@bonyana
کارنامه ضعیف رسانه ملی در عملکرد
سازمان #صداوسیما در تحقق هیچ یک از این اهدافش موفق نبوده است و بسیاری از چالشهای فرهنگی – اجتماعی در جامعه امروز ناشی از عملکرد نامناسب رسانه ملی است، به گونهای که مطابق پژوهشهای مختلف اصلیترین دلیل گرایش مخاطبان رادیو و تلویزیون به رسانههای جایگزینی همچون ماهواره همین عملکرد نامناسب است.
در چنین شرایطی است که بهتر متوجه میشویم این جمله کوتاه رئیس رسانه ملی «محسن حججی را من محسن حججی کردم.» در دیدار با تشکلهای دانشجویی معنایی جز خودشیفتگی یک مدیر رسانهای با کارنامهای نه چندان موفق معنای دیگری ندارد.
انگار نسلهای اول انقلاب و کسانی که جلوههای رشادت جوانان این مرز و بوم در دوران دفاع مقدس را دیدهاند بیشتر از نسل جوان امروزی از خط اصیل انقلاب فاصله گرفتهاند،
چه اینکه جوانانی همچون #شهید_حججی به عنوان یک دهه هفتادی و کسی که نه انقلاب را دیده و نه دوران امام (ره) و دفاع مقدس را درک کرده است با شهادتش به یکباره بسیاری از نسلهای اول انقلاب را از خواب غفلت بیدار میکند. هر چند برخی آنچنان خود را به خواب زدهاند که با هیچ تلنگری به خود نمیآیند.
@bonyana
تقویت همبستگی ملی با شهادت #شهید_حججی
شاید به جرئت بتوان گفت: شبکههای اجتماعی نقشی اساسی در شناساندن قدرت و شجاعت شهیدحججی داشتند و داعش که در طول دوران حیات خود اثبات کرد، ظرفیتهای رسانه را خوب میشناسد اینبار هم با هدف بهرهگیری از ظرفیت رسانه کوشید تا با تصویربرداری از شهادت شهید حججی و پخش آن در شبکههای اجتماعی بذر وحشت را میان مردم کشورمان بپاشند،
اما از آنجایی که محاسبات مردم شناختی آنها غلط از آب درآمد، انتشار گسترده تصاویر شهادت شهید حججی در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی نه فقط منجر به القای وحشت در میان جامعه ایرانی نشد
بلکه شهید حججی به عاملی برای وحدت و همبستگی ملی میان مردم ما تبدیل شد؛ چراکه در ورای حضور مدافعان حرم در سوریه و عراق و مقابله با داعش ایدئولوژی و منطقی عمیق نهفته است.
در دوران دفاع مقدس نیز هدف متعالی و ایدئولوژی قوی ملت ایران موجب میشد تا با شهادت هر رزمندهای عزم همرزمانش برای دنبال کردن هدف قویتر شود.
شهادت شهیدحججی نیز خون دوبارهای در رگهای جامعه ایران دمید و موجب بازگشت اعتماد و همبستگی اجتماعی به جامعه ایران شد و از این رهگذر میتوان و باید اعتبار مدیران بخشهای گوناگون جامعه از جمله رسانه ملی را هم تا اندازهای به آنها بازگرداند.
پس این شهیدحججی و شهیدححجیها هستند که رئیس سازمان صداوسیما را رئیس صداوسیما کردهاند.
@bonyana
دختران کره ای علیه آرایش شورش کردند [کمپین لوازم آرایشت را خرد کن]
مشروح را اینجا https://bonyana.com/14922 بخوانید ...
در پیام های بعدی درباره [کمپین لوازم آرایشت را خرد کن] چند نکته ای میخوانیم ... @bonyana
این روزها در میان #دختران_کره ای دیگر کسی به فکر خرید لوازم آرایش و داشتن چهرههای نقاشیشده نیست. این بار زنان و دختران کره ای میخواهند خودشان باشند و خودشان را آنگونه که هستند بپذیرند.
در شبکههای اجتماعی هر روز تصاویر و فیلمهای بیشتری از شکستن و خرد کردن لوازم آرایش به اشتراک گذاشته میشود.
زنان و دختران کره ای حالا برای پیوستن به این کمپین با یکدیگر مسابقه گذاشتهاند و یک جنبش اجتماعی جدی و مهم را برای تمام زنان و دختران جهان که زندانی تعریفهای غربی برای زیبایی هستند به تصویر میکشند.
«نه به آرایش» تنها یک بخش از اعتراض به استانداردهای زیبایی تحمیل شده است. یک مجری کرهای در یکی از برنامههای اصلی شبکه ملی این کشور به عنوان اولین زنی که روی آنتن عینک گذاشت، یک مناقشه جدی را کلید زد. شاید باورش سخت باشد، اما تا پیش از این هیچ زنی با عینک در برابر دوربین قرار نگرفته بود.
@bonyana
در این کشور هم همچون کشور ما آمار جراحیهای زیبایی بالاست. به طوری که از هر سه زن، یک نفر زیر تیغ جراحی رفته است. از سمت دیگر مارکهای لوازم آرایشیاش در سرتاسر جهان به فروش میرسد و این صنعت برای این کشور حدود ۱۰ میلیارد پوند ارزآوری داشته است.
تمایل به پیروی از بقیه باعث شده که میلیونها نفر بخواهند طبق این معیارها، ظاهر مشابهی داشته باشند. حالا، اما زنان و #دختران_کره ای تصمیم گرفتهاند تا تعریف خودشان را از زیبایی داشته باشند.
زنانی که از این رویه خسته شدهاند، حالا در شبکههای اجتماعی ویدئوهایی منتشر میکنند که در آن لوازم آرایشیشان را خرد میکنند و از بقیه زنان میخواهند با آنها همراه شوند.
@bonyana
هزاران پست در شبکههای اجتماعی زنانی را نشان میدهد که لوازم آرایشیشان را برای اعتراض به استانداردهای زیبایی غالب شده در این کشور خرد میکنند.
یکی از رویکردهایی که در این جنبش وجود دارد این است که این استانداردها را یک سیستم اجباری میداند و از زنان انتظار دارد صرفاً از آن تبعیت کند و هیچ راه دیگری جز آن ندارند.
در یک ویدئو یک زن در حالیکه کرم پودر، سایه چشم و لاکش را خرد میکند، میگوید: «من قبلاً از اینکه بدون این لوازم آرایشی بیرون بروم، خجالت میکشیدم. اما الان دیگر احساس میکنم این لوازم بر من مسلط نیستند وقتی اینقدر راحت میتوان آنها را شکست و دور ریخت.»
یک زن دیگر در توییتی نوشته است: «باورم نمیشود این لوازم را روی صورتم استفاده میکردم.»
«چا» یک دختر کرهای است که از ۱۲ سالگی، بیشتر از ۱۰ سال است با وسواس آرایش میکرده برای اینکه خودش را با تعریفی که جامعه از زیبایی دارد، منطبق کند.
او ویدئوهای آموزشی آرایش صورت را در یوتیوب مشاهده میکرد تا پوستش را صافکند و تا موقعی که ۲۰ ساله شد، ماهانه ۱۰۰ هزار ین (۷۰ دلار) برای خرید لوازم آرایشی هزینه میکرد، اما الان با یک حرکت زنانه در کره جنوبی همراه شده و تصمیم گرفته لوازم آرایشیاش را دور بریزد.
چا میگوید: «احساس کردم دوباره متولد شدهام. هرکسی فقط یک میزان مشخص انرژی در طول روز دارد و من عادت کرده بودم بخش زیادی از آن را صرف این نگرانی کنم که آیا زیبا هستم؟ اما الان این زمان را صرف کتاب خواندن و ورزش کردن میکنم.»
@bonyana
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ویدیو » لوازم آرایشت را خرد کن … کمپین جدید #دختران_کره ای
درباره این کمپین در این لینک https://bonyana.com/14922 بخوانید...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ویدیو » گزارش رسانه آمریکایی گاردین Guardian از پویش #دختران_کره ای برای کنار زدن آرایش و …
درباره این کمپین در این لینک https://bonyana.com/14922 بخوانید...
عکس های کارگاه تولید لوازم آرایشی در تهران
افراد مختلف با راه اندازی کارگاه ها در حومه تهران به تولید مواد اولیه لوازم آرایشی اقدام میکنند.
افزایش بی رویه استفاده از لوازم آرایشی سبب تا ایران در خاورمیانه دومین مصرف کننده این محصولات باشد
با استفاده از مواد بهداشتی از جمله پسماندهای مرغ در حومه شهر تهران آن را در اختیار کارگاه های تکمیل کننده این محصول برای تولید نهایی لوازم آرایشی قرار می دهند
@bonyana
بقیه عکس ها اینجا »
http://bit.ly/2UVpuQF
انتخاب محصول با کیفیت همراه با مقایسه ویژگی ها و امکانات امکان پذیر است . در بین پیام رسان ها هم نمونه های ایرانی رشد سریعی در یک سال گذشته داشتند .
هم چنین ویژگی های خاصی همچون امکانات مالی و بانکی بسیار در نمونه های ایرانی پررنگ است .
جدول بالا مقایسه ای بر برخی امکانات پیام رسان های ایران و نمونه های مشابه خارجی است . از #سروش و #گپ , #آی_گپ و #بله تا سیگنال و ویسپی …
منتشر شده در گروه نظرات در پیام رسان گپ https://gap.im/nazarat
کانال» @bonyana
وضع #رابطه_جنسی در اروپا و آمریکا چگونه است؟ [دختران نسل جدید چه نظری درباره #ازدواج دارند؟]
مشروح مقاله » http://e57.ir/2BEjKlt
تحقیقات و پژوهشهای جامعهشناسان نشان میدهد غرب در قبال رابطه جنسی چندسالیست به رویکرد تازهای رسیده که نشان از بازگشت به عفاف در آن است.
غرب از ابتدا تا کنون در قبال روابط جنسی سه مرحله را پشت سر گذاشته است؛
رویکرد اول: روابط جنسی آزاد | رویکرد دوم: راهبرد کنترل آسیبهای روابط جنسی | رویکرد سوم: آموزش خویشتنداری
آموزش خویشتنداری (abstinence education) به معنای برنامه آموزشی و انگیزشی است که هدف اختصاصی آن آموزش پیشرفتهای اجتماعی، بهداشت و روانی بواسطه خودداری از فعالیتهای جنسی است.
این برنامه میگوید که خویشتنداری از فعالیت جنسی خارج از محدوده ازدواج استاندارد، مورد انتظار برای همه فرزندان در سنین مدرسه است. یاد میدهد که خویشتنداری از فعالیت جنسی تنها راه قطعی برای اجتناب از بارداری خارج از خانواده، بیماریهای مقاربتی و سایر مشکلات بهداشتی مرتبط است.
مشروح » http://e57.ir/2BEjKlt
مروجان خویشتنداری تا سال ۲۰۰۸ تنها به دادن آگاهی در زمینه خویشتنداری اکتفا کردند اما بعد از شکست، علت را از جوانهای شکستخورده در این طرح جویا شدند.
و حاصل آن رساله ۳هزار صفحهای شد با عنوان «چه نکنیم تا خویشتندار بمانیم؟» در این جزوه راهکارهایی همچون عدم حضور دو جنس مخالف در خلوت، عدم مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی و هر آنچه تعادل ذهن را بهم بریزد و استفاده از پوششی که جلب توجه نکند از سوی مروجان خویشتنداری در آمریکا مطرح شده است.
از جمله در یکی از این دستورالعملها، شش مرحله اساسی برای خویشتنداری جنسی عنوان شده است:
۱- لباسهای مناسب بپوش: طرز لباس پوشیدن تو برای دیگران پیامهایی میفرستد حتی اگر تو قصد این کار را نداشته باشی. مردان مخصوصاً از طرز لباس پوشیدن تأثیر می پذیرند؛ زیرا آنان طوری طراحی شده اند که با آنچه میبینند، تحریک جنسی میشوند.
۲- از دارو و الکل استفاده نکن این دو توانایی تصمیمگیری و مقاومت شما برای نه گفتن را کاهش میدهد.
۳- برای مدتی طولانی با هم تنها ننشینید، زیرا این کار به سرعت، به ارتباط فیزیکی شدید منجر میشود.
۴- با افرادی که اهداف مشابهی دارید بیرون برو. داشتن رابطه نزدیک با افرادی که ارزشها و هدفهای شبیه به تو دارند، حفظ سیستم ارزشیات را برایت آسانتر میکند.
۵- نیاز عاشقانه خودت و معنای آن را بشناس. شناخت و درک نقاط آسیبپذیریات تو را در مقابل اشتباهات جدی محافظت میکند.
۶- استانداردهای خودت را در سطح بالایی قرار بده و آن را قبل از اینکه اوضاع حاد شود، تنظیم کن. تصمیم بگیر چرا میخواهی عفیف بمانی و به آن پایبند باش.
از آنجا که یکی از علتهای اصلی وادار نمودن نوجوانان به ورود به یک رابطه جنسی، فشار گروههای همسال است، مهارت «نه گفتن» از جمله اصلیترین مواردی است که در طرح آموزش خویشتنداری به نوجوانان آموزش داده میشود.
متن بالا بخشی از مقاله " وضع رابطه جنسی در اروپا و آمریکا چگونه است؟" بود ... متن کامل را در لینک » http://e57.ir/2BEjKlt بخوانید ...
دختران در #اینستاگرام چگونه باشند ؟ [در گفتوگو با خانم سمیرا خطیب زاده بخوانید]
مشروح در » http://e57.ir/2QMgijr
شاهد رویش یک طبقه جوان مومن و جستجوگر در انقلاب هستیم [در شماره ۱۶۴ خط حزب الله بخوانید]
صدوشصتوچهارمین شمارهی نشریهی #خط_حزب_الله با عنوان «با اطلاع میگویم» منتشر شد.
به گزارش خط حزبالله در طول انقلاب، بسیاری از انقلابیون به دلایل مختلف دچار ریزش شده و حتی از گذشتهی خویش نیز پشیمان شدهاند. همین امر هم موجب اضطراب در دل عدهای از انقلابیون شده است.
رهبر انقلاب اما از آنجا که انقلاب را به مثابه «موجودی زنده» در نظر میگیرند، ریزشها را امری طبیعی در جهت سیر تکاملی انقلاب میبینند، که باید آن را در کنار موضوع دیگری به نام «رویشهای انقلاب» ملاحظه کرد. خط حزبالله در اطلاعنگاشت این شماره به این موضوع پرداخته است.
سخن هفته این شماره خط حزبالله با عنوان «تولیدملی، هدف گوشه رینگ جنگ اقتصادی» به علت تاکید چندباره رهبر انقلاب بر تقویت «تولید ملی» میپردازد.
در بخشی از این متن چنین میخوانیم: شاید بتوان گفت تولید داخلی تنها هدفی است که در صورت تقویت آن، با یک تیر، چند نشان مورد اصابت قرار میگیرد. از طرفی با تقویت آن، چه از حیث خرید و مصرف کالای ایرانی توسط دولت و مردم، و چه از طریق رفع موانع تولید توسط دولت، چرخ اقتصاد کشور به چرخش در آمده و ایجاد درآمد میکند.
در دنیای امروز، انرژی از جمله عوامل حیاتی و استراتژیک بقای یک کشور است. در طی دورهی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، زیرساختهای مربوط به تولید، انتقال و توزیع انرژی از جمله برق و گاز توسعهی چشمگیری داشته است که در بخش «چهلسالگی» خط حزب الله به این موضوع پرداخته شده است.
سایر بخشهای نشریه خط حزب الله که خواندن آنها هم توصیه میشود بدین شرح است:
مواظب باشید که دوباره مردم گرفتار ابرقدرتها نشوند/ کلام امام
در مقابل عظمت مردم دزفول انسان مبهوت میماند/ خاطرات رهبری
حتّی دانش هم مرهون کار است / نهج البلاغه
به نظر شما انگیزه شرکت ما در نماز جمعه چگونه تقویت میشود؟ / پرسش و پاسخ
مسئولین فریب زبانبازی دشمن را نخورند / مطالبه رهبری
امام به من فرمودند بر تو واجب عینی و تعیینی است / عکس نوشت
یک جاذبه گمراهکننده در ازدواج / خانواده ایرانی
این است رویش حزبالله/ حزب الله این است
طبق رسم هفتگی خط حزبالله شماره ۱۶۴ هفتهنامه نیز به روح شهدای حادثه بمباران شهر دزفول در دوران جنگ تحمیلی(۲۸آذرماه ۱۳۶۱) تقدیم میشود.
عموم امت حزبالله میتوانند نشریه را چاپ و در محافل انقلابی، نمازهای جمعه، هیئتهای مذهبی و پایگاههای بسیج و دانشگاه توزیع کنند.
دانلود نسخه های مختلف نشریه » https://bonyana.com/14938
در پیام رسان های ایرانی ...» @bonyana