کوثر و حسین ۱۴ و ۱۶ ساله بودند که با هم آشنا شدند و #ازدواج کردند، حالا به ذهنشان رسیده تا به قول خودشان «ازدواج خوش موقع» کمپین راه بیندازند؛ این کمپین را از تجربه خودشان شروع کردهاند.
زوج جوانی که معقتدند، خود افراد باید برای زمان ازدواجشان تصمیم بگیرند و با قانون، بگیر و ببند نمیشود حق ازدواج را از دیگران سلب کرد. ویدئوی ساده این زوج جوان در فضای مجازی سروصدای زیادی راه انداخته و واکنشهای متفاوتی را از سوی کاربران در پی داشته است.
***
صفحه کوثر و حسین را با جستجوی mrs.hosar در شبکه های اجتماعی بیابید . هم چنین کمپین #ما_آدمیم را با جستجوی شناسه maadamim بیابید …
@bonyana
⬇️
اما فارغ از هر قضاوت، انتقاد این زوج جوان به لایحه افزایش سن ازدواج چندان غیرمنطقی به نظر نمیرسد؛ اینکه ازدواج تصمیمی شخصی و فردی است، نمیشود آن را با قانونگذاری محدود و ممنوع کرد و از آن مهمتر هر فرد زیر ۱۸ سالهای نابالغ و نادان نیست، همچنان که هر فردی در سنین بالا، الزاماً فرد پختهای نیست.
به خصوص اینکه ما در دوران دفاعمقدس و انقلاب تجربه اعتماد به جوانان را داشتهایم و چهرههایی همچون شهید حسن باقری، شهید محمود کاوه، شهید مهدی زینالدین و دهها چهره دیگر از جوانانی که در سنین ۱۸ تا ۲۱ سالگی توانستند در جبهههای حق علیه باطل شگفتیساز شوند و با دست خالی در برابر دشمن تا بن دندان مسلح کشور را اداره کنند.
دیگر شهدای دوران دفاع مقدس نیز اغلب کمتر از ۳۰ سال سن داشتند و اثبات کردند، سن و سال، پختگی لازم و ملزوم هم نیستند بلکه میتوانند مکمل هم باشند.
@bonyana
⬇️
تا همین چندوقت پیش، وقتی سراغ تعریف جوانی از منظر قواعد و قوانین موجود در کشور میرفتید متوجه میشدید، در کشورمان بازه سنی جوانی از ۱۴ تا ۲۹ سالگی تعریف شده است، این یعنی ما در ساختار اجتماعی جامعه یک فرد ۱۴ ساله را جوان به شمار میآوریم.
سالهای نه چندان دور هم سن قانونی برای بسیاری از امور همچون رأیدادن ۱۵ سالگی بود، اما با گذشت زمان ابتدا سن قانونی برای رأی دادن به ۱۸ سال رسید و همین چندماه پیش در جلسه شورای عالی جوانان که بعد از سالها تشکیل شد، سن جوانی تغییر کرد و از ۱۴ تا ۲۹ سالگی به ۱۸ تا ۳۴ سالگی رسید تا تناقض میان اظهارات برخی نمایندگان مجلس و کارشناسان درباره کودک خواندن افرادی که در سنین کمتر از ۱۸ سالگی ازدواج میکنند، حل شود و واژه کودک همسری به قامت ازدواج یک دختر ۱۷ ساله هم بنشیند.
@bonyana
⬇️
گمشدن ۲۰ میلیون نفر در هیاهو
همه اینها در شرایطی اتفاق میافتد که صرفنظر از حساسیتها و برجستهسازی رسانهای ازدواج در سنین زیر ۱۸ سال، این ماجرا آنقدرها هم فراگیر نیست و طبق آمارهای ارائهشده، سالانه ۴۰ هزار ازدواج زیر ۱۸ سال صورت میگیرد و اتفاقاً ازدواجهایی در سنین پایین از پایداری بیشتری هم برخوردار هستند.
اما در مقابل با جمعیتی حدود ۲۰ میلیونی مواجه هستیم که یا هرگز ازدواج نکردهاند یا در سنین جوانی مطلقه شدهاند، اما این ۲۰ میلیون نفر در هیاهو برای ۴۰ هزار ازدواج زیر ۱۸ سالهها گم شدهاند.
@bonyana
⬇️
افزایش بچههای بیشناسنامه!
ازدواجهایی در سنین بسیار پایین اغلب در مناطقی همچون سیستانوبلوچستان یا استان خراسان صورت میگیرد؛ مناطقی که فضایی قومیتی دارند و همین حالا هم چندان مقید به ثبت ازدواجشان نیستند.
بدیهی است با افزایش سختگیریهای قانونی، محدودیت و ممنوعیت در سن ازدواج نخستین اتفاق افزایش ازدواجهای ثبت نشده و فرزندان بدون شناسنامه خواهد بود، اما بهلحاظ پزشکی آیا ازدواج در سنین زیر ۱۸ سال با عارضه همراه است؟
دکتر طاهره لباف، در پاسخ به این سؤال «جوان» میگوید: «ازدواج یک رشد جسمی و یک رشد اجتماعی-روانی میخواهد و فرد باید متوجه اهمیت ازدواج شود که یکی از آنها تمایلات جنسی است؛ تمایلات جنسی هم شش ماه تا دو سال بعد از قاعدگی اوج وجود دارد، کما اینکه دیدهایم پسرها و دخترهایی که با هم بدون ازدواج، دوست میشوند و در دوره مثلاً راهنمایی باردار میشوند و برای سقط میآیند، یعنی اگر مشکلی برای آنها از نظر فیزیولوژی بود اینها باردار نمیشدند.»
@bonyana
⬇️
آدمها با هم فرق میکنند
وی در عین حال با تأکید بر لزوم بلوغ روانی و عقلانی در حوزه ازدواج میافزاید: «در همه افراد دلیل نمیشود که آن رسیدگی کامل عقلانی، اجتماعی و روانی را هم داشته باشند و ارزش ازدواج را بدانند و بتوانند زندگی مشترک را اداره کنند و هنوز طرفین مسئله به مرحله پذیرش تعهد زندگی مشترک نرسیدهاند. اسلام توصیه کرده است که «ازدواج زود صورت بگیرد، ولی در عین حال توصیههای دیگری هم نیز دارد، اگر ازدواج ممکن نشد این تمایلات جنسی به انحراف کشیده نشود. روزه گرفتن و قرآن خواندن بخشی از این توصیههاست.»
وی همچنین درخصوص مادرشدن در سنین زیر ۱۸ سال تصریح میکند: «این مسئله در انسانهای مختلف فرق میکند. گاهی اوقات شما میبینید یک دختر ۱۴ساله آنقدر باتدبیر و خوب تربیتشده و تدبیر زندگی را دارد و کامل است که میتواند زندگی را اداره کند، اما یک دختر ۱۷، ۱۸ساله هم ممکن است آمادگی لازم را نداشته باشد. این موضوع را قطعاً یک خانواده روشن و فهمیده میتواند، تشخیص دهد.»
@bonyana
درباره سوریه [ریز و درشت شهرهای #سوریه در سفرنامه دکتر عبدالله گنجی]
مشروح » http://e57.ir/2GmqbxN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️ چه کسانی را به عنوان نماینده فرهنگ ایران معرفی میکنیم؟ +18
#سلبریتی_بیسواد
🔺پیشاپیش بابت الفاظ رکیک #سلبریتی داخل کلیپ، عذرخواهی میکنیم
✅ @bonyana
پیامدهای عدم تحقق شروط رهبری [بیش از ۱۱۰۰ روز از نقض و بدعهدی امریکا-اروپا میگذرد]
مشروح » http://e57.ir/2UI2Zht
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👤 روایت پدر استاد حسن رحیم پور ازغدی از روزی که #رهبر_انقلاب مهمان خانهشان شد:
🔺پسرم براش شیرینی بُرد خندید، گفت من از روزی #رهبر شدم شیرینی، میوه و غذای خوب نخوردم...
#زندگی_ساده_رهبر_انقلاب
@bonyana