📝 تاثیر پروبیوتیک ها در تغذیه طیور
💥پروبیوتیک ها ترکیبات میکروبی زنده ای هستند که مستقیما به جیره طیور اضافه می شوند و اثر بسیار مطلوبی بر عملکرد و سلامت آنها دارند. این میکروارگانیسم ها نه تنها ایجاد بیماری نمی کنند، بلکه از تکثیر و رشد باکتری های بیماری زا نیز در دستگاه گوارش حیوانات جلوگیری کرده و موجب افزایش میکروفلور مفید در سیستم گوارش طیور می شوند.
💥پروبیوتیک ها می توانند سیستم ایمنی پرنده را بهبود دهد.
💥استفاده از پروبیوتیک ها در زمان تنشها بیشتر توصیه می شود.
💥با استفاده از پروبیوتیکها می توان میکروارگانیسم های مطلوب را در روده جایگزین کرد. به این ترتیب علاوه بر بهبود سرعت رشد و ضریب تبدیل خوراک، می توان میزان تلفات گله را کاهش داد.
@ParTalaee_Turkey
هدایت شده از پرورش بوقلمون
نقش اسیدهای آمینه در تغذیه طیور چیست ؟ آیا اسیدهای آمینه فقط نقش ساختمانی دارند؟ آیا اسیدهای آمینه در تغذیه طیور فقط وظیفه ساخت عضلات و تکثیر سلولی را بر عهده دارند ؟
۱- متیونین اولین اسید آمینه محدود کننده در جیره های بر پایه ذرت و سویا می باشد. کمبود متیونین در جیره طیور میتواند باعث افزایش مصرف خوراک در طیور تخمگذار شود. بنابراین اگر می خواهید ضریب تبدیل مناسبی در گله داشته باشید حتما به سطح متیونین و مجموع متیونین و سیستئین جیره توجه کنید. اگر مقدار متیونین جیره طیور کاهش یابد در آن صورت مصرف خوراک و در نتیجه ضریب تبدیل خوراک افزایش خواهید یافت . آیا میدانستید که در سنین پایین تامین سیستئین مورد نیاز از طریق جیره بسیار اهمیت دارد چراکه در سنین پایین توانایی موجودات برای تبدیل متیونین به سیستئین از طریق واکنش های ترانس متیلاسیون و ترانس سولفوراسیون کم می باشد.
از دیگر نقش های مهم اسیدهای آمینه در تغذیه طیور دخالت آنها در سیستم ایمنی و پدافند اکسیداتیو است که در سطور زیر در مورد این نقش اسیدهای آمینه در تغذیه طیور می پردازیم.
۲- آیا میدانسیتید که محصولات اصلی سوخت ساز متیونین و سیستئین در بدن گلوتاتیون ، هموسیستئین و تائورین هستند که این مواد در پاسخ ایمنی دستگاه گوارش نقش زیادی دارند. در نتیجه به هنگام کمبود متیونین در جیره خطر بروز بیماری های روده ای افزایش پیدا خواهد کرد. نکته جالب این است که تائورین بیش از ۵۰ درصد از اسیدهای امینه آزاد موجود در لنفوسیت ها را تشکیل میدهد که این خود نشان دهنده اهمیت این اسید آمینه در ایمنی و پاسخ التهابی است . تائورین یک آنتی اکسیدان قوی می باشد. در نتیجه کمبود متیونین میتواند به شدت سیستم ایمنی و دفاع آنتی اکسیدانی پرنده را کاهش بدهد.
۳- ثابت شده است که مکمل کردن جیره با متیونین و سیستئین موجب بهبود سیستم ایمنی جوجه های آلوده به ویروس نیوکاسل از طریق تکثیر سلول های T، ترشح IgG، مهاجرت گلبول سفید و افزایش تیتر آنتی بادی می گردد. علاوه بر این نشان داده شده است که سیستئین به اندازه ۷۰ تا ۸۴ درصد متیونین بر ایمنی هومرال و
۴- آیا میدانسیتد که استفاده از مکمل خوراکی N استیل سیستئین (پیش ساز سیستئین) در افزایش عملکرد سیستم دفاعی بدن تحت شرایط ابتلا به بیماری کمک شایانی میکند.
۵- آیا میدانسیتد که بخش زیادی از متیونین جیره توسط میکروب های روده تجزیه می شود ! در نتیجه کنترل جمعیت میکروبی روده توسط برخی از افزودنی ها مثل اسیدی فایرها و یا پروبیوتیک ها میتواند باعث بهبود جذب متیونین شود.
۶– کمیود تریپتوفان در جیره میتواند اثر شدیدی بر روی رفتار پرنده داشته باشد به طوری که کمیود اسید آمینه تریپتوفان در جیره میتواند باعث عصبی شدن پرنده شود. دلیل این موضوع آن است که اسید آمینه تریپتوفان پیش ساز سرتونین است. کاهش سرتونین که به دلیل کمبود تریپتوفان روی میدهد می تواند باعث تغییرات رفتاری شدیدی در پرنده ها شود.
۷- تریپتوفان برای فعالیت ماکروفاژها و لنفوسیت ها ضروری می باشد.
۸- اسیدآمینه ترئونین سومین اسید آمینه محدود کننده در جیره پرندگان می باشد. کمیود این اسید آمینه میتواند به شدت سیستم ایمنی روده را تضعیف کند. چراکه ۲۸ تا ۴۰ درصد اسیدهای آمینه میوسین روده را ترئونین تشکیل میدهد. میوسین ها میتوانند به عوامل بیماریزا متصل شوند و در نتیجه بخشی از سیستم ایمنی روده به حساب می آیند. در نژاد کاب نشان داده شده است که نیاز پرنده ها در شرایط آلوده به این اسید آمینه افزایش پیدا می کند. ترئونین یکی از اجزای اصلی گاما گلوبولین پلاسما در طیور می باشد. ترئونین جیره بر سیستم ایمنی تاثیر میگذارد و موجب افزایش IgG سرمی در برخی از حیوانات می شود. نکته مهم آن است که فزونی ترئونین نیز میتواند مضر باشد چراکه کمبود و مازاد ترئونین می تواند باعث کاهش ساخت پروتینن های موکوسی و نیز میوسین روده شود
۹- آیا میدانسیتد که اسید آمینه گلوتامین فراوان ترین اسیدآمینه در بدن می باشد. اسید آمینه گلوتامین در سیستم ایمنی نقش دارد . این اسید آمینه در سنتز پروتیین در کبد، گلوکونئوژنز، بیوسنتز اسیدهای نوکلئیک، پاسخ ایمنی و تنظیم شرایط احیای سلولی نقش دارد.
۱۰- ممکن است که اسید آمینه لیزین میزان گلیکوزن و طول ویلی ها در روده را تحت تایر قرار بدهد . بنابراین کمبود لیزین میتواند جذب مواد مغذی از روده ها را کاهش بدهد. از سوی دیگر تامین ناکافی لیزین موجب کاهش پاسخ آنتی بادی و ایمنی سلولی در جوجه ها میشود.
@partalaee_turkey
✅ نکات کاربردی در پرورش مرغ تخمگذار:
🔴 افزایش حرارت باعث افزایش سرعت تنفس و دفع بیشتر گاز کربنیک می شود. کاهش یون کربنات جهت تشکیل کربنات کلسیم باعث می شود پوسته تخم مرغ نازک شود.
افزودن ویتامین c در طی استرس حرارتی موجب بهبود کیفیت پوسته تخم مرغ میشود.
🔴 با افزایش سن وزن تخم مرغ زیاد می شود که این وزن سنگین تر، پوسته بیشتری می طلبد ولی هیچ افزایشی در قدرت مرغ برای جذب کلسیم یا برداشت آن از استخوان ها ایجاد نمی شود.
🔴 افزودن ویتامین D3 به جیره به دلیل بهبود جذب روده ای، برداشت استخوانی و بازجذب کلیوی کلسیم باعث بهبود کیفیت پوسته تخم مرغ به خصوص در سنین بالا می شود.
🐓🐓🐓
@dampezeshkitelegram
🐓آشنايي با گياه دارويي سير و کاربرد آن در مرغداري👇👇
www.tinatouralborz.ir
🐣معرفی گیاه:
سیر گیاهی است علفی و دائمی بومی که امروزه در تمامی نقاط جهان یافت می شود. سیری که کشت می شود دو نوع است سیر سفید و سیر صورتی، نوع کوهی يا وحشی آنرا موسیر می نامند. از نظر طب قدیم ایران این گیاه طبیعت گرم و خشك دارد. سیر از جمله گیاهانی است که هم ارزش غذایی دارد و هم ارزش دارویی و به اصطلاح دوای غذایی گفته می شود.
نام فارسی: سیر
نام عربی : ثوم
نام انگلیسی: گارلیک Garlic
نام علمی Allium sativum
🐣تركیبات گیاه:
در سیرحدود 200 ماده شناخته شده است. دو ماده آلیسین و آجون مهمترین ترکیبات این گیاه هستند. آلیسین ماده فعالی است كه به سیر ویژگی داشتن بو و بسیاری از خواص درمانی می بخشد. «آلیسین» خواص آنتی بیوتیكی دارد. اين گياه حاوی آنزیمهای آلیناز، پراکسیداز، میراسیناز قند های گوکز و ساکارز، مواد معدنی سلنیوم، روی و ژرمانیوم، آمینواسید های سیستین، گلوتامین، ایزو لوسین، تیامین، و ویتامین های B1 و B2 بوده و بطور معمول حاوی 60 درصد آب می باشد.
🐣اَشكال موجود سیر:
از سیر تازه، یا خشك شده یا از روغن سیر استفاده درمانی بعمل می آید. تمامی انواع سیر به میزان یكسان عناصر فعال ندارند. فرآورده های چندین ساله تهیه شده از سیر از طریق تخمیر این ماده گیاهی حاصل می شوند. این گونه فرآورده ها عاری از بوی مشمئز كننده هستند اما فواید سلامتی و بهداشتی زیادی ندارد.
🐣کاربرد سیر در مرغداری ها:
اثرات محرک رشد : بسیاری از تحقیقات و تجربیات دلالت بر این دارد که استفاده از سیر موجب افزایش رشد جوجه های گوشتی می شود. البته برخی از تحقیقات این ادعا را به اثبات نرسانده است. بنظر می رسد علت این تفاوتها بستگی به مقدار و مدت مصرف و همچنین نوع فرآورده سیر(اسانس، عصاره، و...) دارد. همچنین برخی از گیاه خام و برخی دیگر از پودر سیر استفاده کرده اند.پویان رشد
🐣اثرات ضد میکربی :
سیر بر روی بسیاری از باکتریهای مثبت و منفی مانند اشریشیا کلی و لاکتوباسیل ها استافیلو کوک ها، پاستورلا و سالمونلا اثر دارد. و به همین علت در درمان بسیاری از بیماریهای عفونی بکار گرفته میشود. البته این تاثیر ضد باکتریایی سیر که در روده ها خود را نشان می دهد و عمدتا بر روی باکتریهای مضر روده ها مانند ایکولای اثر می گذارد و بر عکس باکتریهای مفید را افزایش می دهد موجب ظهور اثرات محرک رشدی این گیاه می شود.
🐣اثرات ضد ویروسی :
سیر و تركیبات آن مستقیما ویروس هاى آنفولانزا اثر می کند سیر انواع بیمارى هاى ویروسى را درمان كرده و یا وضع بیمارى انسان و حیوان را بهتر مى كند. البته باید توجه داشت این اثر بیشتر در مورد سیر خام صادق است بنابر این در موارد شیوع بیماریها ویروسی مانند آنفلوانزا پیشنهاد می شود از سیر خام استفاده شود.
🐣تقویت سیستم ایمنی :
مطالعات زیادی در مورد اثرات تقویت سیستم ایمنی سیر در حیوانات مختلف انجام شده است و این اثرات به اثبات رسیده است. در تحقیقاتی که در دانشگاه تربیت مدرس انجام شده است نشان داده است که مصرف عصاره سیر به میزان یک کیلو در تن در طول دوره پرورش توانسته است روی شاخص های سیستم ایمنی مانند اندازه بورس فابرسیوس اثر می گذارد.
🐣مبارزه با جرب قرمز طیور:
استفاده از سیر در جیره غذائی نیز بخاطر تأثیر طعم سیر در خون طیور موجب عدم رغبت مایت قرمز گشته و بدینوسیله تمایلی به حمله به مرغ را نشان نمی دهد. برخی نیز با اسپری عصاره سیر در درمان نوعی جرب قرمز استفاده کرده اند.
🐣طریقه مصرف و میزان مصرف برای طیور:
نوع فرآورده طریقه مصرف سیر تازه مقادیر 5-10 کیلو گرم در تن به همراه جیره غذایی مورد استفاده قرار می گیرد . البته به صورت آزمایش تا مقادیر 60 کیلو در تن هم مصرف شده است. پودر سیر 1تا 5 کیلو در تن حداکثر میزان مفید 20 کیلو در تن در مرغان گوشتی . مقادیر بالاتر ممکن است اثر منفی بر رشد داشته باشد. پودر سیر حاوی حدود 6 % رطوبت است. عصاره و روغن یا اسانس این نوع فرآورده ها معمولا به صورت دارو وجود دارد و مقدار مصرف آن بر اساس توصیه شرکت سازنده می باشد آب سیر در آب مصرفی طیور به ازای هر مرغ حدود 3 سی سی در طول یک هفته اضافه می شود. اين روش بیشتر برای طیور تخم گذار کاربرد دارد. سیر پخته شده سیر پخته شده در مرغداری ها کمتر مورد توجه قرار گرفته شده است.پویان رشد
🐣 فراورده های دامپزشکی:
🐥پودر سیر: پودر سیر در برخی کارخانجات تولید می شود. ویژگی این نوع محصول راحتی استفاده از آن است . مقدار توصیه شده آن در شرایط معمول یک کیلو در تن است.
🐥بیوهربال: حاوی اسانس سیر، آویشن باغی، اسانس و عصاره برخی دیگر از گیاهان دارویی می باشد این دارو اشتها آور و کمک به هضم غذا و بهبود ضریب تبدیل می باشد.
شرکت تینا طیور البرز
http://t.me/jojeboghalamon
سی ام پی
یا کلسیمافور۴۰%
برای جبران کلسیم و مواد معدنی
طریقه مصرف:
یک سی سی در1لیتر دو یا سه بار درهفته
در مواقع اضطراری روز اول دو سی سی درلیتر.
غیر از لمبه اندازی برای جلوگیری از فلجی و مشکلات استخوانی و فلجی در طیور هم میشه بعنوان پیشگیری استفاده کرد
@boghalamonsinepahn
هدایت شده از پرورش بوقلمون
❓‼️مشخصات ذرت خوب برای خرید
✅ذرت خوب شکستگی کم دارد
✅هیچ گونه آثار کپک زدگی ندارد
✅اندازه ان ریز نیست
✅کاملا باید سفت باشد و با فشار ناخن فرو نرود و نرم نباشد.
✅با فرو بردن دست به داخل ذرت احساس گرما نکنید
✅بوی نا مطلوب ندهد
کانال صفر تا صد جوجه بوقلمون
@jojeboghalamon
هدایت شده از پرورش بوقلمون
علائم استرس گرمایی
*پنتینگ کردن پرنده(له له زدن)
*دوری پرنده ها از یک دیگر
*تجمع کنار دیوارها
*دوری پرنده ها از مادر های مصنوعی و منابع گرمایی
*افزایش مصرف آب و کاهش مصرف خوراک
*کم تحرکی و چرت پرنده
کانال صفر تا صد جوجه بوقلمون
@jojeboghalamon
🐥علل تلفات جوجه ها از يك تا سه هفتگی👇👇👇🐥
🔻اگرتلفات در جوجه هاي بين يكروزگي تا سه هفتگي مشاهده گرديد بايد به يكي از حالات زير مشكوك شد .
🔻كمبود ويتامين A – اگر جيره غذايي مادر دچار كمبود ويتامين باشد اين حالات در جوجه ها مشاهده مي شود . در غير اين صورت بعد از سه هفتگي مشاهده مي گردد . ضعف پا – كليه بزرگ و رنگ پريده – تلفات بالا – گاهي دانه هاي طاولي سفيد در مري از علايم كمبود مي باشد .
@jojeboghalamon
🔻كمبود ويتامين E – معمولا در جوجه هاي سه تا 4 هفته مشاهده مي شود . ناراحتي هاي عصبي – عدم تطابق – تشنج – روي پشت خوابيدن و پا زدن – تلو تلو خوردن – لرزش – نقاط خونريزي و تغيير رنگ يافته در مغز از علايم كمبود محسوب مي گردند .
🔻كمبود ويتامين B2 – پيچ خوردگي انگشتان پا به سمت داخل – پايان آمدن قدرت جوجه در آوري
🔻كمبود ويتامين B1 – نشستن روي قسمت خلفي بدن ( ستاره نگري )
🔻كمبود اسيد پانتوتنيك – مرگ جنين در 2 تا 3 روز آخر جنيني – جوجه هاي بدنيا آمده تلفات زيادي در هفته اول نشان مي دهند .
🔻كمبود ويتامين D3 ، نرمي استخوان – ضعف پا – فلجي بيشتر در جوجه هاي سه هفته يا بيشتر مشاهده مي شود . نوك كج و بدشكل – گره اي در محل اتصال دنده ها با ستون فقرات – پا كج
@jojeboghalamon
🔻سندرم گرسنگي – تاخير در حمل و نقل – مديريت غلط- جلوگيري از تغذيه و گرسنگي دادن به جوجه عامل بوده و با اسهال همراه است . معمولا تلفات بين روزهاي سوم تا پنجم است . حرارت كم يا زياد و استفاده از تخم مرغ هاي كوچك در جوجه كشي نيز از عوامل بروز اين حالات مي باشند . كمبود غذايي مادر نيز از علل سندرم گرسنگي در جوجه هاي جوان اند . علايم در جوجه ها سنگدان خالي – وجود مواد فيبري بستر در سنگدان – بزرگ شدن كيسه صفرا – كبد رنگ پريده – اورات در كليه ها و نقرس احشايي است .
🔻سندرم تشنگي – كليه ها بزرگ و رنگ پريده – دهيدراتاسيون – تلفات سنگين
🔻پولوروم - مرگ ناگهاني – گاهي اوقات بدون علايم كلينيكي و كالبدگشايي – مخرج آلوده – اسهال – آبسه در ريه و كبد و قلب – مدفوع نرم در روده كور - جدا شدن سالمونلا پولوروم دركشت
🔻پاراتيفوييد – شبيه پولوروم – تلفات كمتر – جدا شدن سالمونلاهاي مختلف در كشت – sp مثبت
@jojeboghalamon
🔻عفونت كيسه زرده – متداول – تورم كيسه زرده و بافتهاي مجاور - بوي بد از مخرج- شكم متسع- مرگ در ده دوز اول زندگي – تورم پرده قلب و پري هپاتيت
🔻كلي باسيلوز – گرفتگي بيني – تورم چركي پرده قلب و كبد و صفاق – تورم روده – آبسه كبد
🔻سي آر دي – وجود اگزوداي كازيوز در كيسه هاي هوايي جنين – انتشار سريع در جوجه ها
🔻عفونت استافيلوكوكي – شبيه به ضرب ديدگي – پوست آبي تيره يا سياه – بدست آوردن عامل در كشت
🔻بيماريQ– مايع در پريكارد – كبد بزرگ رنگ پريده توام با خونريزي و نواحي پر خوني – كشت ميكروبي منفي – خونريزي قلب – كليه رنگ پريده – گاهي مواد كثيف در سنگدان – مرگ در سنين 9 تا 13 روزگي - روي پشت افتادن
🔻آنسفالوميليت – در سنين 1 تا 6 هفتگي – لرزش شديد وقتي در دست گرفته مي شوند – ضعف پا – فلجي – عدم رشد در زنده ماندگان – كدورت قرنيه در سنين بالا در بهبود يافتگان
🔻آبله- زگيل در اطراف قاعده پرها و سر – خمودگي – عفونتهاي ثانوي – گرسنگي زياد و مرگ
🔻نفروز عمومي – كليه بزرگ و رنگ پريده – لوله هاي ادراري بزرگ شده و پر از رسوب اورات – اسهال متمايل به سفيد – رسوب اسيد اوريك در پريكارد و صفاق – از دست دادن آب بدن
🔻آسپرژيلوزيس – ندول هاي زرد رنگ در ريه و ناي و كيسه هاي هوايي – دهنك – ناراحتي هاي تنفسي
🔻سرماخوردگي – متداول – توده متراكم جوجه ها تلف شده در اثر انباشته شدن بروي هم – زرده جذب نشده – كيسه صفرا متسع – نفريت – چينه دان و سنگدان خالي – پرخوني ريه وگاهي ادم ريه – عدم وجود جراحات پاتولوژيك ديگر
🔻مسموميت – علايم متغير – ادم عمومي – تورم معده و روده – آب آوردگي شكم – پرخوني عضلات ، كبد ، كليه ، ريه در مسموميت با نمك ودر بسياري از مسموميت ها كليه بزرگ و پرخون
🔻بدي جوجه كشي – بالا يا پايين آمدن حرارت دستگاه جوجه كشي و رطوبت و تهويه نادرست قطع برق كه جوجه ها چند روز بعد از هچ تلف مي شوند .
🔻حرارت زياد – جوجه ها نفس نفس زده – بالها افتاده – گاهي علائم عصبي مانند كمبود ويتامين E – پرخوني ريه ها عضله قلب و مغز – نقاط خونريزي بزرگ در مغز و چربي هاي اطراف قلب – ادامه گرما باعث كم شدن آب خوردن و غذا خوردن مي شود .
🔻كراتوكونژكتيويت – استشمام گاز آمونياك – ترشح از چشم – سفيد شدن چشم
🔻شرايط ژنتيكي و تغيير شكل يافتگي – عدم وجود ارگانهاي داخلي مثل كبد و كليه و ريه – تغيير شكل نخاع يا اندامها
🔻كاني باليسم – خونريزي در اطراف ناحيه اي كه نوك زده شده
🐓آبکی بودن مدفوع طیور نشانه بیماری است👇
🐣رطوبت بالا در مدفوع طیور نشانه خوبی از سلامت واحد مرغداری نیست و اگر این موضوع در حال افزایش و قابل توجه باشد به منزله وضع بحران در پرورش مرغها است که باید اقدامهای سریع به اجرا درآید.
باتوجه به فرایند هضم مواد جیره غذایی در روده مرغها بین 4 تا 8 ساعت، در صورت مشاهده شدن چنین وضعیتی باید با سرعت تمام و با نظارت کامل طی 48 ساعت اقدامهای درست برای درمان پرندگان شروع شود.
مشکل فضولات مرطوب برای مدیران مرغداریها در زمره مسائلی است که میتواند به عوامل فراوانی مرتبط باشد. در بسیاری از موارد، شناخت این عوامل نیازمند داشتن تجارب و مهارتهای لازم از سوی مدیران مرغداری ها است. موضوع فضولات مرطوب یک پروسه مراقبتی و راهنماییکننده بوده که باید به سوالات کلیدی بسیاری پاسخ دهد.
@jojeboghalamon
🐣علل رودهای یا کلیوی👇
به طور کلی، علل فضولات مرطوب میتواند به 2 شکل رودهای و کلیوی دستهبندی شوند. فاکتورهای متفاوتی از قبیل برونشیتهای عفونی ویروسی ( IB) و یا اوکراتوکسینها قادر به آسیب وارد آوردن به کلیهها بوده که موجب افزایش ادرار و مرطوب شدن فضولات میشوند. همچنین افزایش ادرار امکان دارد به علت مصرف زیاد آب و یا به هم خوردن توازن الکترولیتها باشد.
ممکن است سیستم گوارشی تحت تاثیر تعداد زیادی از پاتوژنهایی که موجب آسیب وارد آوردن به این سیستماند قرار گرفته و تغیراتی در فضولات مرغ ها به وجود آورند. از سویی عوامل غیر عفونی وجود دارند که میتوانند سیستم گوارشی را تحت تاثیر قرار دهند.
🐣علائمی که از بیماری در مدفوع طیور خبر میدهد👇
اولین چیزی که باید به آن توجه کرد وضع ظاهری مدفوع مرغها میباشد و نکاتی از قبیل مواد غذایی هضم نشده در مدفوع، مقدار آب موجود در آن و رنگ آن را باید مدنظر قرار داد.
به عنوان مثال در صورتی که مدفوع زیاد آبکی و با رنگ روشن باشد، بدون آنکه ترکیبات سفید رنگ در آن دیده شود، میتواند به علت آسیب وارده به کلیهها باشد. امکان دارد که مدفوع دارای یک پوشش نارنجی رنگ بوده که تصور میشود به دلیل کنده شدن سلولهای دیواره مخاطی رودهها باشد. این حالت میتواند نشان دهنده آب زیاد در سیستم رودهای به علت عفونتهای ناشی Eimera maxima و سایر باکتریها باشد، اگرچه در صورتی که مرغ ها به مدت 2 ساعت قادر به خوردن غذا نباشند نیز چنین حالتی نیز در مدفوع آنها دیده میشود. وجود مواد غذایی هضم نشده در مدفوع پرنده نیز میتواند نشانه مشکل رودهای و هضم ضعیف غذا باشد.
اندازهگیری مقدار آب در مدفوع کار مشکلی است چرا که مدفوع میتواند آب زیادی از محیط اطراف جذب کند. یکی از روشهای اندازهگیری رطوبت مدفوع قرار دادن کاغذهای جذبکننده رطوبت بر روی زمین و سپس جمعآوری آنها پس از ریخته شدن مدفوع بر روی آنها است.
آب جذب شده توسط کاغذ از خود یک دایره قابل رویت بر جا میگذارد که به عنوان معیار اندازهگیری و ثبت مقدار آب در مدفوع است.
اگرچه اندازه این دایره میتواند براساس نوع کاغذ، سن پرنده و زمان دفع و سایر موارد دیگر، متفاوت باشد، اما در هنگامی که به صورت قاعدهمندی به کار گرفته شود میتواند نشانگر بخشی از علل رطوبت بالا در مدفوع پرندگان و بدتر شدن وضع آنها در آن زمان باشد.
بررسی بقایای موجود در قسمت مرکزی مدفوع میتواند سرنخهایی از به وجود آمدن این مشکل نشان دهد که شامل مواد غذایی هضم نشده و یا محتویات رودهای است.
مرغها امکان دارد که به دلیل هرگونه عفونتی از غذا خوردن امتناع کرده اما به خوردن آب ادامه دهند که منجر به مدفوع آبکی میشود. بنابراین توجه به نحوه مصرف مواد غذایی و آب در هنگام تولید مدفوع مرطوب دارای اهمیت است. خوردن غذا باید به طور روزانه افزایش یافته اما مصرف آب باید وضع ثابتی داشته باشد.
@jojeboghalamon
🐣 عفونی یا غیر عفونی؟
به طور کلی علل ایجاد مدفوع مرطوب را به 2 شکل میتوان دستهبندی کرد: عفونی و غیر عفونی.
تعداد زیادی از عوامل بیماریزا میتوانند در سیستم گوارشی ایجاد آلودگی کرده و مستقیما موجب تغییراتی در مدفوع پرندگان شوند. مدفوع مرطوب ممکن است در نتیجه فعالیت یک عامل عفونی باشد.
کوکسیدوز، که در نتیجه عفونت رودهای ایجاد میشود به علت فعالیت پارازیتهای Eimeria که میتوانند موجب خونی شدن و سفت شدن مخاط و ظهور اثرات آن در مدفوع شود، میباشد.
E.maxima موجب خونریزی در روده کوچک و سفت شدن مایع مخاطی آن میشود در حالی کهE. acervullina تاثیر کمتری داشته و ممکن است به کاهش وزن به همراه آبکی شدن مدفوع بیانجامد. در صورت مشکوک بودن به کوکسیدیوز باید نمونهای از پرندگان برای آزمایش به آزمایشگاه برده شود.
🐣 چگونگی معالجه و درمان
در صورت تشخیص کوکسیدیوز، توصیه میشود تا از داروهای amprolium، toltrazuril و یا سولفونامیدها در آب خوردنی پرندگان استفاده شود
درمان-انگل در پرندگان و داروی لوامیزول
درچه مواردی می توان از این دارو استفاده کرد:
لواميزول در درمان آلودگي به( کرمهاي گرد )، به ويژه (آسکاريس )، و نيز آلودگي به کرمهاي (قلابدار) مصرف ميشودکه پرندگان بسیار ازین نوع انگل رنج می برند
اين دارو به عنوان محرک سيستم ايمني بدن در بيماريهاي عفوني باکترياي ياويروسي، آرتريت روماتوئيد و نيزبهعنوان داروي کمکي در درمانبيماريهاي بدخيم مصرف ميشود. •
نحوه عمل کرد این دارو:
لواميزول باتاثیر بر سیستم عصبی به فلج شدن عضلات کرم ودر نتیجه موجب دفع آن از طریق مدفوع ميشود که با توجه کردن در مدفوع می توان کرم های دفع شده را مشاهده کرد
بهعنوان محرک سيستم ايمني، می تواند از طريق تعديل پاسخهاي ايمني سلولي موجب بهبود کار سلولهاي Tميشود.
فارماکوکينتيک: لواميزول بهسرعت ازطریق مجراي گوارش جذب ميشود.
غلظتپلاسمايي دارو 2 ـ 1/5 ساعت پس از مصرف دارو بهاوج خود ميرسد. نيمه عمر دارو 4ـ3 ساعت است و بطور گسترده در کبد متابوليزه شده و عمدتا از طريق کليهها دفع ميگردد.
لواميزول بر ضد نماتودهاي بالغ رودهاي ـ معدهاي و لارو آنها و همچنين انگلهايريوي موثر است.
و از انگلهاي رودها می توان به تريكوسترونژيلوس، كوپريا، نماتوديروس، بونوستوموم، ازوفاگوستوموم و چابرتيا و از انگلهاي ريوي به ديكتيوكالوس اشاره كرد
لواميزول علاوه بر خاصيت ضد انگلي وسيع و فوقالعاده، با خاصيت شناخته شده ايمني زايي باعث ازدياد مقاومت بدن حيوان و در نتيجه كمك به درمان برخي بيماريهاي مشخص در حيوانات و پرندگان ميشود.
*نحوه مصرف : یک گرم در لیتر به مدت دو روز یک دوره دو هفته ای استراحت و مجددا دو روز استفاده . تکرار های بعدی هر سه ماه یکبار
کانال صفر تا صد جوجه بوقلمون
@jojeboghalamon
هدایت شده از مرغ بومی
درمان-انگل در پرندگان و داروی لوامیزول
درچه مواردی می توان از این دارو استفاده کرد:
لواميزول در درمان آلودگي به( کرمهاي گرد )، به ويژه (آسکاريس )، و نيز آلودگي به کرمهاي (قلابدار) مصرف ميشودکه پرندگان بسیار ازین نوع انگل رنج می برند
اين دارو به عنوان محرک سيستم ايمني بدن در بيماريهاي عفوني باکترياي ياويروسي، آرتريت روماتوئيد و نيزبهعنوان داروي کمکي در درمانبيماريهاي بدخيم مصرف ميشود. •
نحوه عمل کرد این دارو:
لواميزول باتاثیر بر سیستم عصبی به فلج شدن عضلات کرم ودر نتیجه موجب دفع آن از طریق مدفوع ميشود که با توجه کردن در مدفوع می توان کرم های دفع شده را مشاهده کرد
بهعنوان محرک سيستم ايمني، می تواند از طريق تعديل پاسخهاي ايمني سلولي موجب بهبود کار سلولهاي Tميشود.
فارماکوکينتيک: لواميزول بهسرعت ازطریق مجراي گوارش جذب ميشود.
غلظتپلاسمايي دارو 2 ـ 1/5 ساعت پس از مصرف دارو بهاوج خود ميرسد. نيمه عمر دارو 4ـ3 ساعت است و بطور گسترده در کبد متابوليزه شده و عمدتا از طريق کليهها دفع ميگردد.
لواميزول بر ضد نماتودهاي بالغ رودهاي ـ معدهاي و لارو آنها و همچنين انگلهايريوي موثر است.
و از انگلهاي رودها می توان به تريكوسترونژيلوس، كوپريا، نماتوديروس، بونوستوموم، ازوفاگوستوموم و چابرتيا و از انگلهاي ريوي به ديكتيوكالوس اشاره كرد
لواميزول علاوه بر خاصيت ضد انگلي وسيع و فوقالعاده، با خاصيت شناخته شده ايمني زايي باعث ازدياد مقاومت بدن حيوان و در نتيجه كمك به درمان برخي بيماريهاي مشخص در حيوانات و پرندگان ميشود.
*نحوه مصرف : یک گرم در لیتر به مدت دو روز یک دوره دو هفته ای استراحت و مجددا دو روز استفاده . تکرار های بعدی هر سه ماه یکبار
کانال صفر تا صد جوجه بوقلمون
@jojeboghalamon
پرورش جوجه بوقلمونها
برای نگهداری از جوجه بوقلمون باید عملیات زیر انجام داد :
قبل از ورود جوجه ها باید تمام وسایل نگهداری لانه را شستشو و ضد عفونی کرد و سپس وسایل پرورش به دقت چیده شوند. ماشین مادر را گرم و یا هیتر را روشن کرد و تهویه را در وضع مناسبی قرار داد.
از ریختن جوجه ها به تعداد بیش از حد استاندارد در هر متر مربع باید خودداری کرد. به مسئله تغذیه جوجه بوقلمون ها نیز باید در روزهای اول توجه فراوانی نمود.
در روش پرورش در روی بستر حتماً باید از بستر مناسب استفاده کرد. در روزهای اول باید بستر را با پارچه و یا کاغذ پوشاند تا جوجه بوقلمون ها از مواد بستر نخورند (البته برخی ها از جعبه هایی که برای حمل و نقل جوجه ها استفاده می شود نیز استفاده می کنند ولی این امر از نظر بهداشتی به هیچ وجه توصیه نمی شود).
هنگامی که جوجه ها طرز غذا خوردن را یاد گرفتند میتوان کاغذ ها را برداشت. در بعضی از سالن های پیشرفته پرورش بوقلمون از کف های توری یا نرده ای (Wire or Slat Floor) نیز استفاده میکنند. این کف ها بسیار بهداشتی است ولی گران تمام می شود و جوجه بوقلمونها نیز نمی توانند براحتی روی آنها راه بروند و اغلب ممکن است دچار ناراحتی و ضعف پا و پنجه گردند.
جوجه بوقلمون ها برعکس جوجه مرغ ها خوردن و آشامیدن را به خودی خود یاد نمی گیرند. ازاینرو باید به آنها آموخت. آموختن طرز آشامیدن و خوردن یکی از اشکالات پرورش بوقلمون است.
برای اینکه جوجه بوقلمون ها را به خوردن ترغیب کنند، مقداری از جو خرد شده، مقداری از شیر و برخی از تخم مرغ پخته و خرد شده و یا غذای سبز استفاده می کنند.
برخی از تولید کنندگان تعدادی جوجه بوقلمون مسن را بین جوجه بوقلمون های یکروزه رها می کنند تا توسط آنها خوردن و آشامیدن را فراگیرند (که البته این روش به خاطر ریسک بالای ابتلا به بیماری در جوجه ها امروزه منسوخ شده است و فقط در شرایط روستایی گاهی از آن استفاده می کنند).
به طور کلی بوقلمون ها نسبت به مرغ ها، بسیار کودن هستند به نحوی که در نگهداری بوقلمون به طور طبیعی، این پرنده همانند مرغ مادر بخوبی از جوجه های خود مراقبت نمی کند، اغلب جوجه های خود را تلف می کند و یا در مقابل پرندگان دیگر از جوجه های خود دفاع نمی کند.
همچنین اگر در روی تخم نطفه دار بوقلمون خوابیده باشد ممکن است چند روز بدون غذا بخوابد و اگراو را بزور جهت خوردن خوراک از روی تخم بلند کنند ممکن است پس از سیر شدن فراموش کند که باید دوباره در روی تخم ها بخوابد از این جهت ممکن است با اندک غفلت، تخم ها خراب شوند (البته در محیط روستایی و غیرصنعتی).
جوجه بوقلمون نیز بسیار کم هوش و بی استعداد است و از این رو یکی از اشکالات اولیه پرورش بوقلمون عدم فراگرفتن طرز غذا خوردن و آشامیدن است.
باید در روزهای اول نهایت دقت و توجه و حوصله را نمود تا جوجه ها طرز خوردن و آشامیدن را فرا بگیرند وگرنه در طی روزهای اول شاهد تلفات بسیار بالایی خواهیم بود. در پرورش جوجه بوقلمون ها باید دقت نمود که قسمت پرورش تا مرز امکان دارای گوشه یا زاویه نباشد چون ممکن است که با جمع شدن جوجه ها در یک گوشه روی هم شاهد تلفات ناشی از خفگی در آنها باشیم.
پس بهتر است قسمت پرورش ما حالت بیضی مانند داشته باشد. بوقلمون ها معمولا در بین ۲۰ – ۲۸ هفتگی به سن بلوغ می رسند که البته این امر بستگی به نوع، سویه و بالاخره جنس دارد. معمولاً نژادهای سبک کمی زود تر از نژادهای سنگین به سن بلوغ می رسند.
فصل جوجه کشی و همچنین طرز نگهداری نیز کم و بیش در تسریع یا تاخیر بلوغ اثر دارد. مسئله تشخیص رسیدن به سن بلوغ بسیار مهم است زیرا وقتی که پرنده به سن بلوغ می رسد گوشت از نظر کیفیت به حداکثر مرغوبیت خود می رسد و بعد از آن با چربی گرفتن بدن از کیفیت آن کاسته می شود. امروزه سعی می شود که بوقلمون ها را از نظر بلوغ زودرس کنند به این معنی که زودتر به سن بلوغ برسند.
به این ترتیب تاریخ فرستادن بوقلمون ها به کشتارگاه به جلو خواهد افتاد. در ایران معمولاً بوقلمون های ماده را در ۱۶ هفتگی به بازار می فرستند زیرا پس از آن دیگر رشد نمیکند ولی بوقلمون نر را تا ۲۶ هفتگی نگاه میدارند.
وزن زنده بوقلمون های ماده ۵/۷ – ۸ kg و وزن نرها در حدود kg 12 – 13 است (که البته این مقادیر برای نژادهای مختلف متفاوت است و این اعداد فقط به صورت میانگین ذکر شده اند).
ضریب تبدیل غذایی بوقلمون ها نسبت به سن پرورش متفاوت بوده و در نژادهای صنعتی مدرن معمولاً ۵/۲ الی ۵/۳ است یعنی به افزایش سن نگهداری این میزان افزایش یافته و به ازای هر ۵/۲ الی ۵/۳ کیلوگرم غذای مصرفی ۱ کیلوگرم وزن زنده به دست میآید. امروزه موسسات اصلاح نژادی توانسته اند این مقدار را با روش های اصلاحی بهبود بخشند.
کانال صفر تا صد جوجه بو