کتابی فلسفی برای دوستان اهل فلسفه به ویژه فلسفه علم: «ذات گرایی جدید در فلسفه علم معاصر»، از جناب دکتر دادجو از اساتید محقق و فاضل فلسفه در ایران.
ذات گرایی یا همان Essentialism قرن هاست مورد حمله بسیاری از فلاسفه غرب واقع شده و در این میان فلسفه اسلامی نیز به خاطر ذات گرا بودنش مورد هجمه قرار گرفته است، اما جالب آن که در غرب جریان ذات گرایی جدیدی سر برآورده و با تقریرهایی نو از ذات گرایی دفاع میکنند.
https://eitaa.com/boookkk
کتابخانه دیجیتال نور
نرمافزار کاربردی بسیار مفیدی است که توسط مرکز تحقیقات کامپیوتری نور ارائه شده و دسترسی کاربران به گنجینه بسیار ارزشمندی از کتابهای فارسی و عربی (به میزان بیش از ۳۳ میلیون صفحه) را فراهم کرده است!!👆
شما میتوانید از طریق وبسایت و یا نصب بر روی گوشی، به این کتابخانه ارزشمند دسترسی پیدا نموده و با پرداخت یک حق اشتراک مختصر (۴۰ هزار تومان برای اشتراک پایه یکساله) از آن استفاده کنید.
ضمنا هر کتاب را به دو روش زیر میتوان مطالعه کرد:
🔹به صورت متنی
🔸به صورت تصویری (یعنی با حفظ صفحهبندی و ظاهر کتاب)
امکان یادداشتنویسی بر روی صفحات کتاب، نشان کردن صفحات، تعریف قفسههای موضوعی، مشاهده تاریخچه مطالعه، و .... از جمله امکانات دیگر این سامانه است.
https://eitaa.com/boookkk
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جملهی تکاندهندهی ابنعربی برای کرن آرمسترانگ (در مصاحبه با الجزیره)
کرن آمسترانگ، دینپژوه مشهور انگلیسی و نویسندهی چندین کتاب مهم مثل خداشناسی از ابراهیم تا کنون، از دل تو تا دل من، بنیادگرایی در آیین یهود، مسیحیت و اسلام، محمد زندگینامهی پیامبر اسلام و...، که به فارسی هم ترجمه شدهاند، در این ویدیو میگوید زمانی که راهبه بوده است، باورش به مسیحیت کاتولیکی را ترک میکند. در این دوران تصمیم بر مواجهه با سنتهای دینی دیگر میگیرد و نگاه دوبارهای به اعتقاد کاتولیکی خود میکند و این باعث میشود که [به جای تداوم ترک اعتقادات] بکوشد که بهترین کارهای ممکن در باورهایش را انجام دهد. در این سیر او به جملهای از ابنعربی برمیخورد. جملهای تکاندهنده که باعث میشود که او رونویسیاش کند و جلوی چشمش بچسباند. ابنعربی در این به روایت آرمسترانگ [و ترجمهی من از بیان آرمسترانگ] میگوید: چنان به دینت نناز که دینهای دیگر را انکار کنی، اگر چنین کنی، خیرهای فراوانی را از دست میدهی. نه، تو از شناختن حقیقت راستین ماجرا بازمیمانی. خدا قادر و عالم و مطلق است و نمیتواند به یک باور محدود شود، برای اینکه او در قرآن (بقره، ۱۱۵) میگوید: پس به هرجا روى آوريد، رو به سوى خداوند است. هر کس به آنچه میشناسد بنازد، خدایش آفریدهی خود اوست و در ستایشِ آن شناختهها [در حقیقت] خودش را میستاید؛ پس او باورهای دیگران را سرزنش میکند، کاری که اگر منصف بود انجامش نمیداد.
https://eitaa.com/boookkk
کتابی بسیار عالی و کم نظیر از استاد مسلم و مشهور جامعه شناسی جناب پروفسور فرامرز رفیع پور که با روشی دقیق و مسأله محور به فساد اقتصادی در ایران پرداخته و توسط شرکت سهامی انتشار منتشر شده است.
این کتاب را کسانی که آثار قبلی ایشان مثل «آناتومی جامعه» و «توسعه و تضاد» را مطالعه کرده اند بسیار عمیق تر متوجه میگردند.
اگر میخواهید مسأله فساد در ایران و مکانیسم های پیچیده آن را درک نمایید این کتاب گزینه بسیار خوبی است.
https://eitaa.com/boookkk
نمونه ای از مطالب کتاب
نوع قرائتی که از دین ترویج میشود در پدیده های اجتماعی و اقتصادی موثر است. دین اخلاق محور در کنار بیان احکام بسی موثرتر است از دین توضیح المسائلی صرف.
https://eitaa.com/boookkk
لب-لباب-مثنوی.pdf
15.09M
لب-لباب-مثنوی.pdf
تصحیح مرحوم نصرالله تقوی👆.
بعد از انقلاب، این کتاب با تصحیح دکتر عبدالکریم سروش چاپ و منتشر گشت. قبلا هم گفته شد که بهترین گزیده از مثنوی همین کتاب است و می تواند به عنوان مقدمه ای برای شروع و مطالعه کتاب شریف مثنوی معنوی باشد.
https://eitaa.com/boookkk
کتابی خواندنی درباره برخی مشاغل... که توسط نشر ترجمان چاپ و منتشر شده است.
https://eitaa.com/boookkk
شما چه شغل هایی میشناسید که اگر یک شبه حذف شوند، هیچ اتفاقی در جامعه نمی افتد؟
https://eitaa.com/boookkk
🔻برتر از ثواب زیارت سیدالشهداء (ع)
🔹محقق فقید سید جلال الدین محدّث ارموی:
🔸از ثقة الاسلام میرزا محمد طهرانی صاحب مستدرک البحار شنیدم که:
🔹حاجی میرزا حسین نوری [صاحب مستدرک الوسائل] رضوان الله علیه در قضای حوائج برادران مؤمن خود مبالغه و اهتمام بیش از حدّ متعارف می نمود. بعضی از تلامذه اش سرّ این اهتمام را از او پرسیدند، در جواب فرمود:
🔸 ما در بین فرائض و سنن کمتر عملی داریم که در فضیلت و ثواب به زیارت امام حسین علیه السلام برسد، با وجود این من در اخبار دیدم که ثواب قضای حاجت برادر مؤمن برتر از ثواب زیارت حضرت سید الشهداء علیه السلام است؛ بدین جهت است که من به این امر بیش از سایر اعمال اهتمام دارم.
(ره توشه رهروان، شرح رساله زاد السالک فیض کاشانی)
https://eitaa.com/boookkk