منصفانه مقایسه کنید و متن زیر را بخوانید
🔴مقایسه افزایش قیمت دلار در زمان روحانی و شهید رئیسی
سال 92 که روحانی رییسجمهور شد دلار 3500 تومن بود و حداقل دستمزد 487 هزار تومان
یعنی سال 92 یک کارگر میتونست 139 دلار بخره
سال 1400 که روحانی کار رو تحویل داد دلار 27 هزار تومان بود و حداقل دستمزد 2 میلیون و 650 هزار تومان
یعنی پایان دولت روحانی همراه با افت شدید قدرت خرید بود و یک کارگر میتونست 98 دلار بخره
سال 1403 که دولت شهید رئیسی به پایان رسید حداقل دستمزد 12 میلیون و 670 هزار تومان و قیمت دلار 58 هزار تومان هست
یعنی یک کارگر میتونه 218 دلار با حقوقش بخره
و این افزایش قدرت خرید فقط طی سه سال هست و این روند در حال بهبودی بود که متأسفانه آقای رئیسی شهید شد.
اما این راه با انتخاب اصلح ادامه خواهد داشت
💥 فوری | اعلام حمایت غیر رسمی #احمدی_نژاد از #سعید_جلیلی
🔹محمود احمدینژاد عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس جمهور دولتهای نهم و دهم حمایت خود از سعید #جلیلی را اعلام کرد.
🔹به گزارش مکتوبات رسانه نزدیک به محمود احمدینژاد، وی ضمن اعلام حمایت از سعید جلیلی اظهار داشت: جلیلی گزینه اصلح و انسان سلیمالنفسی است.
🔻فوری، مهم
همچنین آقای ثمره هاشمی دستیار ارشد آقای احمدی نژاد ضمن تایید سعید جلیلی بیان کردند :
جناب جلیلی را فردی پاک دست، ساده زیست، پرتلاش و ضدظلم می دانم
👆میراث خوبی که شهید رئیسی برای پزشکیان گذاشت؛ طبق اعلام بانک جهانی اقتصاد: ایران سال گذشته دومین کشور جهان در رشد اقتصادی(GDP) است که با افزایش ۵.۴ درصدی در تولید ناخالصی خود مواجهه شده است.
🇮🇷کانالهای نشریه عبرتهای عاشورا 🇵🇸
🌍 @ebratha_ir ایتا
🌍 @ebratha.org سروش
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
طیب نیا معاون اول احتمالی رئیس جمهور:
همه ارز های زیر قیمت 60 هزار تومان حذف خواهد شد. قیمت دلار همان قیمت بازار (60 هزار تومان) است.
به لحظات پرواز قیمت ها نزدیک میشیم.
با این تفاوت که این عزیزان به یارانه اعتقادی ندارن و یارانه رو گدا پروری میدونن
و طبیعیه زیر چرخ توسعه عده ای هم له بشن
✨بورس چگونه مردم را ذینفع بدبختی خود میکند؟
متیو دسموند (Matthew Desmond) جامعهشناس سرشناس آمریکایی در فصلی از کتاب «فقر محصول آمریکا» -که ان شاءالله به زودی ترجمه آن منتشر خواهد شد- نشان داده که چگونه سازوکارها و نهادهای سرمایهداری، لشکری از فقرا را برای تامین منافع سرمایهداران ایجاد میکند.
او مینویسد:
«سود شرکتها هنگامی افزایش مییابد که هزینههای کار کاهش یابد. به همین دلیل است که هنگامی که شرکتها دستمزدها را افزایش میدهند، بورس اوراق بهادار نیویورک (مشهور به وال استریت) به سرعت آنها را مجازات میکند. وقتی در سال 2015 شرکت والمارت (بزرگترین فروشگاه زنجیرهای مواد غذایی در جهان) در واکنش به فشارهای مردمی اعلام کرد که قصد دارد حداقل دستمزد کارگران خود را به 9 دلار در ساعت برساند، سرمایهگذاران بورسی از سهام آن روی گرداندند. سهام این شرکت تا 10 درصد سقوط کرد و 20 میلیارد دلار از ارزش بازار آن از بین رفت. این رخداد، رکورد بزرگترین ضرر و زیان را در یک روز شکست.
همین اتفاق در سال 2021 نیز افتاد. بعد از اینکه والمارت قول داد میانگین دستمزد ساعتی خود را به 15 دلار برساند، سهامداران سرمایه خود را بیرون کشیدند و ارزش سهام در یک صبح پنجشنبه 6 درصد سقوط کرد. سهامداران با این کار خود داشتند به والمارت و هر شرکت دیگری هشدار میدادند: اگر دستمزدهایتان را افزایش دهید، باید منتظر عواقبش باشید.
چه کسی از این وضعیت نفع میبرد؟ خب معلوم است، سهامداران. اما آنها چه کسانی هستند؟ آدم وسوسه میشود که آنها را مردانی با کتوشلوارهای مشکی راهراه و کراوات تصور کند که در اتاقهای هیئت رئیسه در آسمانخراشهای نیویورک دور هم جمع میشوند. اما واقعیت این است که بیش از نیمی از خانوارها در ایالات متحده در بازار سهام سرمایه دارند. خود ما سهامدار هستیم!».
اما آنچه دسموند گفته، فقط یک روی سکه است. اینکه نیمی از مردم آمریکا سهامدار بازار سرمایه هستند و از سود شرکتهای بورسی نفع میبرند، کمی گمراهکننده است. چون انسان تصور میکند اگر شرکت بزرگی مانند والمارت دستمزدها را افزایش ندهد، سود آن افزایش مییابد و نفع این افزایش سود را بیش از نیمی از خانوارهای آمریکایی که در بورس سهام دارند، میبرند. یا اگر دستمزدها افزایش یابد، درست است که حقوق کارگران این شرکت افزایش مییابد، اما سهامداران این شرکت که خود «مردم» هستند، زیان میکنند. اما واقعیت این است که در آمریکا 10 درصد از ثروتمندترین خانوادهها بیش از 80 درصد ارزش کل سهامها را در اختیار دارند. به عبارت دیگر، یک سیاه لشکری از سهامداران در آمریکا ایجاد شده که در مقایسه با سرمایهداران آمریکایی، ارزش سهامشان «تقریبا هیچ» است، اما نامشان «سهامدار» است و بدون اینکه سرمایهداران زحمتی بکشند، سر بزنگاههایی مثل افزایش حقوق کارگران، سر و کلهشان پیدا میشود و دستهجمعی برای حفاظت از سودهای نجومی سرمایهداران آمریکایی تلاش میکنند، چون خودشان نیز از این دریای پول، قطرهای کاسب میشوند!
این قصه، شباهت زیادی به سهامداری بخشی از مردم ایران در بورس دارد. چندین میلیون ایرانی، سهامدار شرکتهای فولادی، پتروشیمی، پالایشی، معدنی و... هستند. اما واقعیت این است که 99 درصد سهامداران، سهامدار خرد محسوب میشوند. 41 میلیون ایرانی در بازار بورس سهامدار هستند، اما طبق آماری که چندی پیش از یک مسئول دولتی گرفتم، فقط حدود 350 هزار نفر ارزش سهامشان بالای 200 میلیون تومان است! اینجاست که وقتی میگوئیم نباید فولاد و پتروشیمی ایرانی به دلار به داخل فروحته شود، یا اینکه باید نرخ ارز تثبیت شود، لشکری میلیونی از سهامداران خُرد بورس در مقابل ما صف میکشند!
این بندگان خدا، که قاعدتا از قشر حقوق بگیر جامعه نیز هستند، فریب سود کاذب و ناچیزی را می خورند که در بورس به دست می آورند. چرا؟ اولا نمیدانند که بیشترین زیان را خود اینها از دلاری فروشی مواد اولیه ایرانی میبینند(چون با افزایش نرخ ارز، یا افزایش قیمتهای جهانی، هزینههای زندگیشان از مسکن تا مرکب گران میشود). ثانیا متوجه نیستند که اگر جلوی دلاریفروشی گرفته شود و نرخ ارز تثبیت شود، بیشترین نفع را خود اینها میبرند(چون ارزش پول ملی افزایش مییابد. در نتیجه هم قدرت خرید حقوقی که سر ماه میگیرند بیشتر می شود، هم اینکه ارزش پولی که در سهام دارند، افزایش مییابد).
بله عزیزان! بورس، همانگونه که در آمریکا لشکری از فقرا را برای حفاظت از منافع سرمایهداران بسیج کرده، در ایران نیز همین اتفاق را رقم زده است. رهایی از این وضع، فقط و فقط با بیداری ملت ممکن است. کمک کنید مردم را آگاه کنیم...
🛢«درایت شهید رئیسی و صادرات نفت به چین»
📈 رشد صادرات نفت ایران به چین نه به معنای وابستگی به او بلکه مبنای یک بازی «برد-برد» است.
📍چین از وابستگی به نفت عربستان(آمریکا) و روسیه گریزان است تا بتواند استقلال کنشهای خود در عرصه سیاسی را ارتقا دهد.
🔖 از این رو استفاده از این نیازِ چین برای صادرات نفت؛هوشمندی دولت سیزدهم و شهید رئیسی بود.
🔖 از طرفی ایران با احتساب نفت دارای مازاد تراز تجاری با چین است و از این مازاد ارزی میتواند برای متنوع سازی کانالهای تسویه ارزی خود به ویژه روی کالاهای اساسی(بند ۶ سیاستهای اقتصاد مقاومتی)اقدام کند که در ثبات ارزی تعیینکننده است.
🔖 از طرف دیگر چین دارای مازاد شدید ارزی ناشی از حساب جاری خود است و برای پاسخ به این مازاد ارزی به دنبال توسعه سرمایهگذاری در کشورهایی است که هم نسبت بدهی و همریسک نکول پایینی داشته باشند
🔖 ایران به دلیل کانال قوی فروش نفت به چین هم ریسک نکول پایین برای طرف چینی دارد و هم به دلیل نسبت بدهی خارجی بسیار پایین میتواند مقصد مناسب ِکانالهای تحریمناپذیر سرمایه گذاری چین محسوب شود و ذخائر خارجی خود را هم با یوآن توسعه دهد.
#نوری همچنان نور بالا می تازد
رشد 108% سود را داشته و 7021 ریال سود در 3ماهه محقق کرده است که 68392 میلیارد ریال سود عملیاتی و 63191 میلیارد ریال سود خالص دارد
ملی صنایع مس ایران(#فملی)
اطلاعات و صورتهای مالی میاندورهای دوره 3 ماهه منتهی به 1403/03/31 (حسابرسی نشده)
✅ افزایش 47 درصدی درآمدهای عملیاتی 3 ماهه 1403 در مقایسه با دوره مشابه (از مبلغ 233,573,858 میلیون ریال به مبلغ 344,003,280 میلیون ریال رسیده است)
✅افزایش 10 درصدی سود خالص 3 ماهه 1403 و تحقق سود 213 ریالی به ازاء هر سهم
هدایت شده از انصارالله
💢همانگونه که عرض کردیم اسرائیل دست به قمار بزرگی خواهد زد و قطعاً بازنده قطعی و حتمی آن خودش است
📌 و حال منتظر غافلگیری های بزرگ و ضربات سنگین در گستره جبهه مقاومت به صورت هماهنگ هستیم روزها و شب های آینده به شدت سرنوشت ساز خواهد بود و اسرائیل از جنوب و شمال و شرق و غرب و حتی از درون سرزمین های اشغالی آماج حملات پیچیده و هماهنگ قرار خواهد گرفت
📌در این روزها کانال های خبری که اخبار جنگ را به صورت لحظه ای پوشش می دهند را حتماً رصد کنید
📌 قیمت نفت خام و برخی دیگر از اجناس روند صعودی خواهند داشت و تجارت برخی ها در منطقه قطعاً با اختلالات گسترده ای مواجه خواهد گردید.
📌 جنگ نهایی و گسترده سرنوشت مختوم ملت ما و سایر ملت های منطقه است و هیچ گریزی از آن وجود نخواهد داشت، اسرائیل هم از این باتلاق نجات نخواهد یافت و حتی آمریکا و اروپا را مخصوصاً از نظر اقتصادی با خود غرق خواهد کرد. این وسط نقش بازیگران فرامنطقه ای و جدید مثل چین و روسیه بسیار کلیدی خواهد بود.
✍ محمدمهدی شریعت
مهم برای بازار
شفاف سازی #شفن در مورد نرخ خوراک
«شفن» از ابطال مصوبه نرخ گاز خوراک و سوخت صنایع خبر داد
شرکت پتروشیمی فن آوران بیان داشت هیئت عمومی دیوان عدالت اداری در تاریخ 1403.04.12 رای به ابطال مصوبه نرخ گاز خوراک و سوخت صنایع داده که روز گذشته حکم مذکور واصل گردید.
🔹 سازمان بورس طی نامهای از پتروشيميها خواستار افشای آثار مالي ناشي از حكم ديوان عدالت اداري درباره نرخ خوراك شد
🔹اداره نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار با ارسال نامهاي خطاب به شركتهاي پتروشيمي از آنها خواست آثار مالي ناشي از حكم ديوان عدالت اداري درباره نرخ خوراك را افشا كنند.
🔹در نامه سيد رضا سيدعلي خاني با اشاره به اخبار موجود درباره ابطال مصوبه ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ هيئت وزيران در خصوص نرخ خوراك و سوخت صنايع در ۵ ماه ابتدايي سال ۱۴۰۲، آمده است: در اجراي مفاد دستورالعمل افشاي اطلاعات شركتهاي ثبت شده نزد سازمان بورس، در صورت وجود هرگونه اطلاعات داراي آثار مالي با اهميت بر نتايج شركت، مراتب در اسرع وقت به همراه آثار مالي مربوط، به نحو مقتضي افشا شود.
بازارهای بورس اروپا با اختلال فنی جهانی سقوط کرد
🔹سهام اروپا امروز با توجه به اینکه تعدادی از بازارهای بورس آن در معرض نقص فنی قرار گرفتند، سقوط کرد و به سمت متحملشدن زیان هنگفتی متاثر از کاهش قیمت کالاها و ادامهٔ افت سهام شرکتهای فناوری جهانی پیش میرود.
🔹این افت سهام با بازشدن بازارهای اروپایی در روز جمعه در سایهٔ یک مشکل فنی جهانی در اینترنت که باعث اختلال در خطوط هوایی بینالمللی، بانکها و رسانهها شده رخ داده است.
🔹اختلال فنی جهانی بر عملیاتها در کشورهای مختلف از جمله فرودگاههای آمریکا، اسپانیا، ترکیه، استرالیا، امارات، فلسطین اشغالی و بانکها در چندین کشور تأثیر گذاشت.
💢مشکل این روزهای کمبود برق از کجاست؟
🔸بر اساس بند"ت" ماده 48 برنامه #ششم_توسعه، دولت روحانی مکلف بود از سال 95 تا 1400 ظرفیت شبکه برق کشور را #25_هزار_مگاوات_افزایش دهد، اما ظرفیت شبکه تنها با افزایش #8_هزار_و_906_مگاواتی ،از 76 هزار و 428 مگاوات در سال 1395 با افزایش به 85 هزار و 334 مگاوات در اردیبهشت سال 1400 رسید.(طی 5 سال)
🔹این به معنای ناترازی 15 هزار مگاواتی تولید برق در دولت روحانی است!
🔸اما در سه ساله دولت شهید رئیسی، #9_هزار_و_364_مگاوات ظرفیت نیروگاهی شامل 48 واحد نیروگاه جدید به ظرفیت 6 هزار و 950 مگاوات، و 200 مگاوات افزایش توان عملی نیروگاه های گازی و رفع محدودیت نیروگاه بخاری و 414 مگاوات واحدهای مقیاس کوچک به بهره برداری رسید.
💢راهکار حل مشکل مسکن در کشور چیست؟
🔹 تنها نیم درصد از کل مساحت کشور به حوزه سکونت گاه و همچنین مناطق مسکونی اختصاص داده شده است. همین ایجاد محدودیت در اعطای زمین و بسته بودن کمربندی شهرها، سبب کاهش عرضه و تورم بی سابقه در حوزه مسکن شده است.
🔹برای کنترل قیمت مسکن به عنوان نیاز اساسی خانوار، راه حل این است که به انحای مختلف از طریق آزادسازی زمینها در اطراف شهر به افزایش عرضه زمین و ساخت مسکن بپردازیم تا قیمتها متعادل شوند و بتوانیم جوابگوی تقاضا باشیم.
🔹ارگانهای دولتی حجم زیادی زمین دارند که آنها را در اختیار قرار گرفته اند و بلااستفاده گذاشته اند تا از افزایش قیمت آنها سود کنند. در صورتی که دولت بتواند این زمینها را آزاد کند، برنامه ریزیهای خوبی میتوان روی آنها انجام داد.
🔹راهکار اصلی برای تحقق ای مهم نفع به مردم مبنی بر ساخت مسکن، رفع محدودیت اعطای زمین به مردم و هدایت اعتبارات بانکی به بخش ساخت مسکن است.
31.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تبعات اقتصادی و اجتماعی آزادسازی نرخ ارز در دولت آقای پزشکیان
▫️بحث آزادسازی نرخ ارز از نخستین تصمیمات اقتصادی دولت آقای پزشکیان خواهد بود. باید عواقب اقتصادی و اجتماعی این تصمیم مورد بحث قرار گیرد.
🔻ایروانی: رهاسازی نرخ ارز حد یقف ندارد و از سیاست های صندوق بینالمللی پول است
اول ۱۲۰۶ تومان بعد ۴۲۰۰ بعد ۲۷۰۰۰ بعد ۲۸۵۰۰ و ....
تا زمانی که مهار مکانیسم بازار آزاد در دست دولت نباشد این اتفاقات تکرار می شود و هر دفعه یک موج تورمی در کشور ایجاد می کند. زیرا بازار آزاد ارز، سیری ناپذیر است.
🔻صمصامی:
حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی غلط بود.
🔻سبحانی: سیاست تعدیل ساختاری صندوق بینالمللی پول از سال 1368 تا کنون اجرا شده است که یکی از آنها رها سازی نرخ ارز است.
🔻جبرائیلی: بعد حذف دلار ۴۲۰۰ باید دلار ۲۸۰۰۰ را هم آزاد سازی کنید. اقتضای پیروی از نسخه های نئولیبرال این است.
🔻تصریح طیبنیا(فرمانده اقتصادی دولت پزشکیان) به ضرورت حذف ارز نیمایی!