🔴حیرتزده در میان مدعیان عدالت
و اقتصاد کاپیتالیستی
✍محمد ایمانی
🔹وقتی یک نامزد سررشته ای از اقتصاد نداشته باشد، همراه خود دو مشاور اقتصادی به تلویزیون می آورد که یکی مدعی عدالت اجتماعی و دیگری طرفدار سیاست های اقتصادی کاپیتالیستی است.! بالاخره قرار است از کدام آنها تبعیت و تقلید کند؟ اصلا قرار است اهل تشخیص باشد یا متحیر و تابع؟!
♦️شاید بپرسید هماهنگی در تیم اقتصادی چقدر مهم است ؟ تیم دولت، برای حل چالشهای بزرگ اقتصادی باید همدل و هماهنگ باشد. در غیر این صورت، دستگاهها، رفتار جزیرهای خواهند داشت و احیانا دچار تعارض و تناقض میشوند.
🔹به عنوان مثال روشن، دولت مدعی اصلاحات (خاتمی) چنان دچار کج کارکردی شد که مردم در انتخابات سال 84 به همه نامزدهای این طیف (هاشمی، معین، کروبی و مهرعلیزاده) «نه» قاطع گفتند. علت نارضایتی مردم، اولا انحراف گفتمانی دولت، و ثانیا آشفتگی ستاد اقتصادی آن بود. فقط چهار سال زمان برد تا طرح ساماندهی اقتصادی روی کاغذ بیاید! پس از آن هم درگیری در داخل دولت ادامه داشت.
♦️عملکرد ناهماهنگ دولت خاتمی چنان بحرانساز شد که بارها مورد نکوهش اعضا یا متحدانش قرار گرفت. رسول منتجبنیا عضو مجمع روحانیون، تیرماه 1380 گفت: «مجموعه کابینه آقای خاتمی با طرح ساماندهی اقتصادی هماهنگ نبود. این مدیران به سیاست تعدیل اقتصادی معتقد بودند. دستگاههای زیرمجموعه، موجب نابسامانی اقتصادی شدند که امروز بر جامعه حاکم است».
🔹محمد عطریانفر عضو مرکزیت کارگزاران، 13 بهمن 1379 تاکید کرد: «تابل قبول نیست که بعد از سه سال و نیم، تازه شاهد بروز اختلاف میان دو نظریه اقتصادی یک کابینه مشترک باشیم. تیم اقتصادی خاتمی آلیاژی و شکننده است و آزمون و خطای زیادی داشته. به خاطر این ناهمگونی، نمیتوان کاری کرد».
♦️محمد سلامتی دبیرکل سازمان مجاهدین انقلاب هم 30 بهمن 1379 اظهار داشت: «تیم اقتصادی دولت، تیم متجانسی نبود که بتواند مسائل را به طور هماهنگ پیگیری کند. کسانی که در دولت سابق (سازندگی) تفکر سیاست تعدیل اقتصادی را تعقیب میکردند، با بنبست مواجه شدند و در دولت خاتمی هم قطعا ناموفق عمل کردند و برای اقتصاد کشور مشکل ایجاد کردند».
🔹عیسی کلانتری وزیر کشاورزی هم که پس از ادغام این وزارت در «جهاد کشاورزی» کنار رفت، شهریور 1380 گفت: «مشکل اصلی در سازمان مدیریت و برنامهریزی است. تا اینها سر کار هستند وضع بهتر از این نمیشود. سرمایهگذاری کشاورزی با سالانه 2 درصد کاهش مواجه است. تفکر دولت این نبوده که با رونق کشاورزی به کشور کمک کند. تا آمدیم از کشاورز حمایت کنیم، انبوه محصولات به داخل سرازیر شد».
♦️عبدالعلیزاده وزیر مسکن نیز 25 تیر 1380 گفت: «مدیران دولتی، هیچ ریسکی را قبول نمیکنند و اگر کار را خراب کنند، مجازات نمیشوند. مدیران بخش خصوصی، با ندانمکاری مدیران دولتی، با ورشکستگی رو به رو میشوند. این سخنان، اعتراف من است» و حسین نمازی وزیر اقتصاد، شهریور 1380 تاکید میکرد: «سیاست تعدیل اقتصادی باعث گرانی شد».
🔹ناهماهنگی و تعارض و ناکارآمدی، تا پایان دولت خاتمی ادامه یافت؛ چنانکه او پس از هفت سال سردرگمی، در تاریخ 2 اردیبهشت 83، طهماسب مظاهری و محمد ستاریفر (وزیر اقتصاد، و رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی) را یکجا برکنار کرد و گفت:
♦️«هر دو كمكهاي شاياني را به خصوص در تدوين طرح ساماندهي اقتصادي انجام دادند. اما در تعامل با يكديگر جرقههايي ميزدند كه باعث ناهماهنگي ميشد. ما با بررسيهايي كه انجام داديم، به منشوري مكتوب رسيديم كه بازهم اين دو دستگاه به هر دليل به يكديگر چفت نشدند و من توفيق ايجاد تفاهم و هماهنگي را ميان آنها نداشتم. يكسال و نيم از دولت باقی مانده. در اين مدت، كار تازهاي را نميتوانيم انجام دهيم، تنها در چارچوب برنامه سوم حركت ميكنيم و در اين مدت هماهنگي در ميان اعضاي دولت بسيار مهم است».
سوالاتی که قالیباف و حامیانش باید پاسخ دهند...
✍ پیشنهاد دوستانهی ما به کسانی که متوسل به واژهٔ کارنامه شدن اینه که
ابتدا تکلیف این کارنامه رو با
#عیسی_شریفی و #هلدینگ_یاس و #خیریه و #خانه_آلمان و #اقامت_کانادا و #خرید_ترکیه و #صوت_ظریف و #حمایت_از_برجام و #تضعیف_نیروی_انتظامی و #انتقاد_به_شورای_نگهبان و #بدقولی_با_نمایندگان_مجلس و #لایحه_حجاب و #طرح_ساماندهی_فضای_مجازی و #گرانسازی_کالا_توسط_مجلس و #عزل_معاون_وزیر_کشور و #گلایه_به_رهبر_انقلاب و #تخلفات_پرشمار_شورای_ائتلاف و #اختلافنظر_با_رهبرانقلاب_در_موضوع_عدالت
روشن کنن
بعد اگر چیزی تهش باقی موند
تازه باید این موضوع براشون روشن بشه که رئیسجمهور پیمانکار نیست...
7.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پاسخ سعیدیسم به خط تخریب جدید دکتر سعید جلیلی
میگن میلیونها طرفدار جلیلی توهین کردن!!
آیا واقعیت همینه؟
(به همراه موضع مرکز ملی فضای مجازی)
🚨فضای مجازی به چه میزان در انتخابات تاثیرگذار است؟
برای اینکه بدانید به چه میزان مردم از فضای مجازی تاثیر میگیرند به نتایج انتخابات بعد از آمدن تلگرام توجه کنید:
🔺در سال ۹۲ تلگرام آمد
🔺سال ۹۴ انتخابات خبرگان و مجلس
آیت الله مصباح و آیت الله یزدی به مجلس خبرگان راه نیافتند آیت الله جنتی هم آخر شد(که تبلیغ سنگین میشد به جیم رای ندهید)
مجلس هم اعتدالیون و اصلاح طلبان
🔺سال ۹۶ با تخریب شهید رئیسی و جابجایی جلاد و شهید و...روحانی رای آورد
از این زمان به بعد به کاهش مشارکت روی آوردند نه رای به جریان خاص
🔺سال ۹۸ کمترین مشارکت در انتخابات مجلس با ۴۲ درصد مشارکت
🔺سال ۱۴۰۰ انتخابات ریاست جمهوری با کمترین مشارکت ریاست جمهوری ۴۸ درصدی
🔺سال ۱۴۰۲ انتخابات مجلس و خبرگان با مشارکت ۴۱ درصد
🔴و الان انتخابات ۱۴۰۳ که به خاطر شهادت رئیس جمهور مشارکت احتمالا بالاتر از ۵۰ درصد خواهد بود اما مدیریت افکار عمومی باز هم در فضای مجازی است که با سیل وارد شدن مردم به تلگرام در این روزها(که تا حدود ۳۲ میلیون نفر هم گفته شده) آینده نگران کننده ای دارد...
⁉️حال متوجه تاثیرگذاری فضای مجازی شدید؟!
البته خطر پورمحمدی بسیار بیشتر از پزشکیان است، تیم او همان تیم #روحانی است و مسئول ستادش نایب رئیس مجلس #لاریجانی بوده
⭕️ دکتر محمدرضا یزدی زاده، اقتصاددان، با اشاره به ضرورت اینکه رئیس جمهور نباید وامدار جناح های قدرت و ثروت باشد در صفحه شخصی خود نوشت: به تمام کسانی که اعتقاد دارند، رئیس جمهور نباید وام دار جناح های قدرت و ثروت باشد و در یک کلام اعتقاد دارند رئیس جمهور باید خودش باشد نه بازیچه ایی در دست عروسک گردان های پشت سر رئیس جمهور، برادرانه توصیه میکنم، آزموده را دوباره نیازمایند، و از سعید جلیلی حمایت کنند.
🗒 در ذهنیت اجتماعی، جلیلی به عنوان کسی شناخته شده که از سوی بخشی از بافت قدرت، همراهی و تأیید نمیشود؛ چون او برخلاف معادلات سیاسی آنها، «محافظهکار» و «باجده» نیست و «فساد» را برنمیتابد. همین «خاص» و «متمایز» انگاشتهشدن نسبت به بخش معیوب بافت قدرت، او را به سیاستمدار دلخواه مردم تبدیل کرده است.
6.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
در زمان من تعداد سانتریفیوژ به ۱۹ هزار رسید
دکتر جلیلی:
قبل از ما کسانی که عهدهدار مسئولیت بودند نوشتند اجازه یک سانتریفیوژ هم به ما نمیدهند اما در زمان من تعداد سانتریفیوژ به ۱۹ هزار رسید.
ماموریت ما دفاع از حق ایران و دانشمندان ایران بود. رئیسجمهور الان علاوه بر دفاع از حقوق هستهای باید از حق معیشت ایران هم دفاع کند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دکتر جلیلی: اگر ۱۰ پتروپالایشگاه مثل خلیج فارس داشته باشیم نه تنها نیاز نیست نفت بفروشیم بلکه باید نفت هم بخریم
تامین مالی آن هم امکانپذیر است. منابع مالی زیادی در دست مردم است که میشود هدایت شود به سمت این موارد و به سمت بازارهایی مثل سکه و دلار نرود.
#سعید_جلیلی #جلیلی #انتخابات
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جلیلی: ۱۰ سال پیش یک عده میگفتند روش ما درست نیست؛ نتیجۀ کار آنها این شد که دلار ۲۵۰۰ تومانی ۳۰ هزار تومان شد
نتیجۀ کار کسانی که به ما انتقاد داشتند و میگفتند باید کاری کنیم که هم چرخ اقتصاد بچرخد هم چرخ سانتریفیوژها این شد که صادرات به ونزوئلا قطع شد؛ با برخی کشورها بهجای اینکه ارتباط شکل بگیرد دنبال نشد.
طرف مقابل گفت ۱۵ بار ایران به تعهدات خود عمل کرد اما آنها از توافق خارج شدند و تحریمها ۲ برابر شد.
همانها که میگفتند در سیاست خارجی واقعبین باشیم این نتایج کارشان بود.
#جلیلی #سعید_جلیلی
#جهش_ایران