عملیات کربلای ۴ یکی از عملیاتهای اصلی و دشوار دوران دفاع مقدس بود، آن هم در نقطهای استراتژیکی و نزدیک بصره. با توجه به بررسیهایی که انجام شده بود و اهمیتی که این عملیات داشت و از آنجا که میتوانست به نوعی تعیینکننده سرنوشت جنگ باشد، جوانب بسیاری هم بررسی شد، قرار بود عملیات در رودخانه عریض و طویل، خروشان و وحشی اروند با آن همه جزر و مدش اجرایی شود و لشگر انصارالحسین(ع) استان همدان هم یکی از آن لشگرهایی بود که در عملیات حضور داشت.
#_روایت #_عملیاتی#_ لورفته
برای انجام عملیات کربلای ۴ مانورهای آمادگی متعددی برگزار میشد و گردان غواصی همدان که قرار بود خط شکن عملیات باشد با سختیهای بیشماری روبرو بود و فشار زیادی بر بچهها وارد می شد. طرح مانور از نحوه عبور غواصان و شکستن خط، شبیه عملیات قبلی یعنی والفجر ۸ بود با این تفاوت که اینجا عرض رودخانه اروند رود در بیشتر جاها، کمتر از منطقه والفجر ۸ و دهانه خلیج فارس بود.
این نزدیکی یک مزیت برای رسیدن سریع و برقآسای غواصان به ساحل دشمن به حساب میآمد و در محاسبات روی کالک و نقشه، عبور از عرض ۸۰۰ متری اروند در این منطقه به مراتب آسانتر از عبور دهمین رودخانه با عرض ۲۰۰۰ متر در عملیات والفجر ۸ بود.
#_روایت #_عملیاتی#_ لورفته
در عین حال یک اشکال اساسی ما را تهدید میکرد و آن عدم رعایت اصول امنیتی و اطلاع دشمن از حضور قریب یکصد هزار نیروی ایرانی در عقبه این منطقه بود که تا زمان عملیات در اردوگاهها و پادگانهای مختلف جنوب مشغول آموزش بودند. مزید بر مباحث مشترک و کلی همه لشگرها، دو ویژگی شرایط لشگر ما را از بقیه متمایر میکرد.
#_روایت #_عملیاتی#_ لورفته
سختی و مظلومیت عملیات کربلای ۴
لشگر انصار که در این عملیات بهعنوان لشکر خطشکن معروف بود انجام وظیفه می کرد، عملیات کربلای ۴ داستانهای مفصلی دارد و با توجه به اینکه بسیاری از غواصهایی که پیکر مطهرشان با دستانی بسته سال ۹۴ تفحص شده و به ایران اسلامی بازگشتند، امروز از اهمیت آن بیشتر میدانیم و همه به نوعی از سختی آن عملیات مطلع شدند.
#_روایت #_عملیاتی#_ لورفته
دشمن با آمادگی قبلی به مقابله با ما آمد و منورهای پیدرپی و حتی بهرهگیری از هواپیما و بالگرد و به رگبار بستن محل عملیات دست به هر جنایتی زد، در این میان از نقش لشگر انصارالحسین(ع) و گردانهای شهرستانهای تابع از جمله گردان ۱۵۳ قاسم ابن الحسن(ع) شهرستان تویسرکان که فرماندهان شهیدی همچون شهید عینعلیها دارد، نمی توان غافل ماند، چرا که با دلیرمردی ها و رشادتهای خود مانعی بزرگ بر سر راه زیادهخواهیهای صدام شدند.
#_روایت #_عملیاتی#_ لورفته
ماجرای زخمی شدن حاج ستار ابراهیمی
حاج ستار ابراهیمی به همراه دیگر رزمندگان و حتی برادرش در آن منطقه زیر آتش توپ و رگبار بعثیها قرار گرفتند، تا جایی که یکی یکی همه آنان و حتی برادرش به شهادت می رسند و شهید ابراهیمی با تنی زخمی زیر آوار رگبار دشمن سینه خیز از میان نیزارها خود را به یک کشتی که در همان ابتدای جنگ به گل نشسته بود می رساند، در همان لحظات اولیه که با خود می اندیشد چگونه می تواند وارد کشتی شود تا بعثی ها او را نبییند، سوراخی به واسطه یک توپ جنگی در کشتی ایجاد می شود و او از سوراخ راهی برای ورود به کشتی مییابد.
#_روایت #_عملیاتی#_ لورفته
تصور ما بر این بود با آن همه آتش گرفتن خط توسط بعثی ها همه غواصان ما در آن محل به شهادت رسیده اند، تا آن که به واسطه نیروهای اطلاعات عملیات و نیروهای شناسایی لشگر ولی عصر(عج)، آنان متوجه حضور حاج ستار در کشتی می شوند، اما هنوز نمی توانستند به آن منطقه نزدیک شوند، چرا که زیر رگبار مستمر دشمن بود، ما که متوجه زنده بودن حاج ستار شدیم از این سوی نیزارها، با خواندن دعای توسل و زیارت عاشوار و بیان دعاهایی همچون یا ستارالعیوب به او گفتیم که از زنده بودنش مطلع هستیم.
#_روایت #_عملیاتی#_ لورفته
زمانی که پس از دو سه روز حاج ستار از کشتی شکسته نجات یافت در همان صحبت های اولیه خودش عنوان کرد که او متوجه شده که نیروهای خودی از زنده بودنش مطلع شده اند و او نیز با آنان دعای توسل می خوانده است.
در شرایط عملیات های سخت و دشوار همیشه آن چه که روحیه رزمندگان را دو چندان می کرد دعای توسل و زیارت عاشورا و توسل به ائمه معصومین(ع) بود و این گونه قلب های خود را آرام می کردند تا در برابر دشمن تا دندان مسلح ایستادگی کنند و ما گرچه در عملیات سخت و دشوار کربلای ۴ به دلایل مختلف به همه آن اهدافی که می باید نرسیدم، اما این عملیات سرآغازی شد برای عملیات کربلای ۵ و آن پیروزهای بزرگ پس از آن.
#_روایت #_عملیاتی#_ لورفته
از راست به چپ ایستاده برادر رضا الوندی فرمانده گورهان برادر بختیاری شهید جمشیدی شهید سید مجید شیخ الاسلامی برادر عباس گودرزی جانباز شهید علی محمد عزیزی نشسته از راست برادر ملکی و جانباز شهید مصطفی نظری
رفیقا رسم همدردی کجا رفت جوان مردان جوان مردی کجا رفت
مرا زخمی رها کردندو رفتن
#_روایت #_عملیاتی#_ لورفته
💠لبیک زنان به دعوت امام (ره) برای حضور سیاسی و اجتماعی بود. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، زنان برای دفاع از انقلاب، به ایفای نقشهای تازهتر و مؤثرتری در عرصههای مختلف پرداختند، از این رو، شرکت در بحرانهای گوشه و کنار کشور را جزء وظیفه خود دانستند.
🌷 #زنان #حماسه #سازان #گمنام دوران #دفاع #مقدس
💠 ارائه : جناب جامانده از شهدا
📆 جمعه ۹۸.۰۷.۲۶
⏰ ساعت ۲۱
🏴همزمان با ایام #ماه_صفر و شب #اربعین حسینی
🕊گروه به یاد شهدا
http://eitaa.com/joinchat/2098397195C755e168b84
در دوران دفاع مقدس نقش پشتیبانی روانی و عاطفی نیروهای مسلح به زنان واگذار شد تا با روحیه دادن به سربازان، جنگ با موفقیت به پایان برسد. در جنگ تحمیلی زنان ایرانی، خودجوش وظیفه حمایت روحی از رزمندگان را به دوش گرفتند، و آن گونه که امام خمینی (ره) هم فرمودند: به موجب عواطفی که بانوان ابراز کردند، برای جبهه، کارهای بسیار مفیدی را انجام دادند
#_زنان_ #_حماسه_#_سازان_#_گمنام دوران#_دفاع #_مقدس
زنان رزمنده در آزادسازی خرمشهر، کارهای دیگری را نیز بر عهده داشتند که مراقبت از تسلیحات، تسلیح رزمندگان، نگهبانی از پیکر شهدا، توزیع سلاح بین رزمندگان را میتوان اشاره کرد. صحنههای رزم زنان، اگر چه اندک بود، ولی تا پایان دفاع مقدس کم و بیش ادامه یافت و تأثیر عمیقی بر روحیه رزمندگان داشت. افزون بر این، زنان نقشهای اطلاعات رزمی فراوانی را انجام دادند.
#_زنان_ #_حماسه_#_سازان_#_گمنام دوران#_دفاع #_مقدس
جلوه دیگر همراهی خواهران، همسران و مادران مسلمان ایرانی را باید در تهیه و تدارک اجناس و اقلام مورد نیاز رزمندگان و سربازان دید. زنان در حمایت مادی و لجستیکی از جبهههای جنوب و غرب، از جان و مال خود مایه گذاشتند و صحنه به یاد ماندنی و فراموش نشدنی فراوانی را خلق کردند. آنها برای رزمندگان شال و کلاه میبافتند و برای سربازان لباس و ملحفه میدوختند و غذای گرم میپختند.
#_زنان_ #_حماسه_#_سازان_#_گمنام دوران#_دفاع #_مقدس
زنان در طول دوران دفاع مقدس در مساجد، منازل، مدارس و هر مکان دیگری که امکان تأسیس یک هسته و مرکز پشتیبانی وجود داشت، به جمعآوری کمکهای مردمی، بسته بندی، ارسال آن و نیز ارائه سایر خدمات، میپرداختند. این کوششها و تلاش ها، آن قدر ارزشمند و سرنوشتساز بود که امام خمینی (ره) با سخنانی ساده، ولی الهام یافته از معنویت، این گونه از آنان تشکر میکرد
#_زنان_ #_حماسه_#_سازان_#_گمنام دوران#_دفاع #_مقدس
ک اولین گلولههای دشمن و شهید و مجروح شدن تعدادی از مردم و رزمندگان، زنان مسلمان دل سوز این آب و خاک، دریافتند که باید به امداد درمان مجروحان و جانبازان جنگ بپردازند. آنها بدون هیچ چشم داشتی تنها به نیت کسب رضایت الهی و اطاعت از مقام ولایت، به جبههها رفتند، و چه بسا خود مجروح و جانباز شدند و گاه به خیل شهدای انقلاب پیوستند. اگر زنان داوطلب به مدد و مساعدت جبهه و جنگ نمیآمدند، آمار شهدای جنگ فزونی مییافت و اگر مجروحان به موقع مداوا نمیشدند، درمان بعدی آنها، هزینه سنگینی را بر بیتالمال تحمیل میکرد. خانوادهها و رزمندهها با مشاهده توجه به امداد و درمان مجروحان جنگی، اشتیاق بیشتری برای ادامه حضور داوطلبانه در جبهه احساس میکردند. هم اینک نیز، بیان نمونهها و جلوههای زیبای ایثارگری زنان پرستار، بهیار و امدادگر، موجی از عشق و شوق برای خدمت به مردم پدید میآورد.
#_زنان_ #_حماسه_#_سازان_#_گمنام دوران#_دفاع #_مقدس
کار امدادگری در شهرهای مرزی جنوب و غرب، برای زنان طاقت فرسا بود، اما عشق به اسلام و انقلاب، امدادگر پیر و جوان را بر ماندن استوارتر میساخت، تا حدی که بسیاری از آنها بی توجه به اصرار خانوادههای شان، در خطوط جنگی ماندند تا مرهمی بر زخمهای دلیر مردان رزم و جنگ باشند. بعضی از آنان، حتی آموزش کلاسیک پرستاری را ندیده بودند، ولی به سرعت آموزشهای تجربی را جایگزین آن کردند و چنان این آموزشها را با عشق به خدا عجین کردند که توانستند، هم پرستار جسم و هم پرستار روح و روان رزمندگان شوند.
#_زنان_ #_حماسه_#_سازان_#_گمنام دوران#_دفاع #_مقدس
توده زنان مسلمان، علاوه بر حضور مستقیم در دفاع مقدس، به انواع حمایتها در پشتیبانی از رزمندگان دست زدند که یکی از آنها مشارکت در کمک مالی به جبهههای جنگ بوده است. در واقع در دوران دفاع مقدس شاهد اوج ایثارگری مالی زنان بودیم که امام بارها به آن اشاره کردهاند
#_زنان_ #_حماسه_#_سازان_#_گمنام دوران#_دفاع #_مقدس
زنان فرزندان، همسران، برادران و پدران خود را به مشارکت در دفاع مقدس تشویق میکردند و این تشویقها در استقبال مردان برای حضور بیشتر در جبههها بسیار مؤثر واقع شد، و پس از شنیدن خبر جراحت و شهادت بستگان و عزیزان خود، شکیبایی و بردباری کم نظیری را به نمایش گذاشتند که آن هم در تقویت روحیه رزمندگان به ادامه مردانه جنگ کمک فراوانی کرد. مواردی از روحیات قوی زنان را میتوان در کلام امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری به وضوح دید.
#_زنان_ #_حماسه_#_سازان_#_گمنام دوران#_دفاع #_مقدس
همکاری و هم افزایی زنان در میدان نبرد حق علیه باطل
جنگ تحمیلی، پس از انقلاب اسلامی، صحنه کارزار دیگری برای زنان آفرید. آنها از نخستین روزهای جنگ، همپای رزمندگان به ستیز با دشمن پرداختند. گاه تن به تن جنگیدند و گاه با پرداختن به امور جنگی، حضور مستقیم خود را در دفاع مقدس، حفظ کردند. به تدریج و با طولانی شدن آن، جنگ به دیگر نقشهای خدماتی زنان، نیاز پیدا کرد. از این رو، زنان به پشتیبانی از جبهه در پشت جبههها روی آوردند، به شهرها و خطوط جنگی رفتند تا به امداد و درمان جنگجویان بپردازند. در جبهه و پشت آن، به طرق مختلف و اعجابانگیز در تقویت روحیه رزمندهها کوشیدند.
#_زنان_ #_حماسه_#_سازان_#_گمنام دوران#_دفاع #_مقدس
بر اساس آمار تهیه شده از فهرست شهدای جنگ تحمیلی زنان قهرمان ایران ۶ هزار و ۴۲۸ نفر شهیده در طول سال¬های دفاع مقدس تقدیم اسلام کردند که بیشتر آنها در بمباران و موشک باران شهرها به شهادت رسیدهاند. طبق آماری به نقل از نشریه داخلی بنیاد شهید و امور ایثارگران، ۵۰۰ نفر از این افراد، رزمنده بودند، بیشتر این زنان مجرد و ۲۵۰۰ نفر از آنان در سن ۱۰ تا ۳۰ سال بودند. براساس آمار بنیاد جانبازان و امور ایثارگران که در شهریور ۱۳۸۱ به تفکیک جنسیت و گروههای جانبازی منتشر شد، تعداد کل جانبازان زن ۵ هزار و۷۳۵ نفر است که از این تعداد ۳ هزار و ۷۵ نفر بالای ۲۵ درصد جانبازی دارند.
#_زنان_ #_حماسه_#_سازان_#_گمنام دوران#_دفاع #_مقدس