قانون اصلاح ماده ۵ قانون بیمه های اجتماعی کارگران ساختمانی اصلاحی ۱۴۰۱/۱۱/۵
ماده واحده- بند «الف» و تبصره های آن و بندهای «ج»، «ز» و «ح» ماده (۵) قانون بیمه های اجتماعی کارگران ساختمانی اصلاحی ۵/ ۱۱/ ۱۴۰۱ به شرح ذیل اصلاح میشود:
الف- سازمان تأمین اجتماعی مکلف است با دریافت هفت درصد (۷%) حق بیمه سهم بیمه شده از مأخذ کسر حق بیمه از کارگران دارای پروانه مهارت فنی شاغل مستقیم به عنوان سهم کارگر و معادل بیست و پنج درصد (۲۵%) مجموع عوارض صدور پروانه ایجاد یا ،توسعه احداث و یا افزایش تراکم ساختمان تخریب و نوسازی بنا و تعمیرات اساسی علاوه بر عوارض پرداختی) به عنوان سهم مالک این کارگران را بیمه نماید. در صورت عدم تأمین منابع لازم جهت گسترش پوشش بیمه ای کارگران با تصویب هیأت وزیران افزایش مجموع عوارض تا معادل سی درصد (۳۰%) و به صورت سالانه حداکثر در سقف معادل دو و نیم درصد (۲/۵%) بلامانع است.
تبصره ۱- برای ساخت و ساز در داخل محدوده روستاها، با مجوز دهیاریها، معادل ده درصد (۱۰%) مجموع عوارض صدور پروانه به عنوان سهم . مالک خواهد بود.
تبصره ۲- برای ساخت و ساز در خارج از محدوده روستاها (محدوده عمل بخشداریها و در داخل مجتمع ها و شهرکهای کشاورزی، نواحی و شهرکهای صنعتی و مناطق نمونه گردشگری با مجوز سازمان متولی حسب مورد مطابق نزدیکترین روستا یا شهر (هر کدام نزدیکتر باشد) عمل میگردد.
تبصره ۳- ساخت و ساز مساجد حسینیه ها خانه های عالم و ابنیه مربوط به ارتقای سرانه خدمات عمومی، آموزشی، بهداشتی درمانی، ورزشی و فرهنگی که حق بهرهبرداری دائم آن مطابق آییننامه اجرائی که ظرف شش ماه به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید در اختیار دستگاههای متولی ارائه خدمات عمومی قرار می گیرد، از پرداخت حق بیمه موضوع این قانون معاف است.
تبصره ۴- افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور و سایر افراد ناتوان از پرداخت عوارض مذکور از پرداخت آن معاف هستند. آیین نامه اجرائی این تبصره که شامل نحوه تشخیص افراد موضوع این تبصره براساس سطح درآمد و دارایی آنها است توسط وزارت کشور با همکاری وزارتخانه های تعاون کار و رفاه اجتماعی و امور اقتصادی و دارایی و کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور تدوین میشود و حداکثر ظرف سه ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این بند به تصویب هیأت وزیران می رسد.
تبصره ۵- طرح (پروژه)های ملی حمایتی ساخت مسکن، معرفی شده توسط وزارت راه و شهرسازی به منظور تأمین مسکن متقاضیان واجد شرایط در تمامی مناطق شهری کشور مشمول پرداخت حق بیمه پانزده درصد (۱۵%) مجموع عوارض صدور پروانه میباشند.
تبصره ۶- سازمان تأمین اجتماعی مکلف است با هماهنگی وزارتخانه های تعاون، کار و رفاه اجتماعی کشور و راه و شهرسازی از محل منابع حق بیمه سهم کارفرمایی با ایجاد زیر ساختهای مناسب و همچنین بهره مندی از سامانه رفاه ایرانیان و سایر سامانه های مرتبط نسبت به شناسایی دقیق کارگران شاغل در امر ساختمان در دوره اشتغال اقدام نماید.
ج- سازمان تأمین اجتماعی مکلف است ضمن ایجاد حساب واحد برای کلیه عملیات مالی موضوع این قانون وجوه حاصل از درآمدهای تحقق یافته و سرمایه گذاری انجام شده و سود حاصل از سرمایه گذاری را صرفاً برای بیمه نمودن کارگران ساختمانی مصرف نموده و گزارش عملکرد درآمد و هزینه و خسارت پرداختی افراد تحت شمول را به تفکیک هر سه ماه یکبار به کمیسیونهای اجتماعی و عمران مجلس شورای اسلامی ارائه کند
ز- در مورد آن دسته از کارهای ساختمانی موضوع بند (۲) ماده (۲) این قانون، پرداختی سهم سازمان تأمین اجتماعی بابت صدور پروانه ساختمانی در محاسبه حق بیمه سهم کارفرمایی کارگران ساختمانی پیمانکار لحاظ میشود. سازمان تأمین اجتماعی مکلف است حق بیمه سهم کارفرمایی را در فهرست حقوق و مزد ماهانه کارگران ساختمانی شاغل تا سقف مبلغ مذکور منظور نموده و مفاصاحساب مربوط را مطابق مواد (۳۸) و (۵۲) قانون تامین اجتماعی مصوب ۲۴۶۵/۵/۴ صادر کند.
ح- سازمان تأمین اجتماعی مکلف است حداکثر سه ماه پس از لازم الاجرا شدن این بند معادل و متناسب با درآمدهای این ،قانون کارگران ساختمانی متقاضی را پس از بررسی مدارک و احراز اشتغال به عنوان کارگر ساختمانی تحت پوشش بیمهای قرار دهد.
قانون فوق مشتمل بر ماده واحده که گزارش آن توسط کمیسیون اجتماعی به صحن علنی تقدیم شده بود، پس از تصویب در جلسه علنی روز چهارشنبه مورخ بیست و دوم شهریورماه یکهزار و چهارصد و دو مجلس، در تاریخ ۱۴۰۲/۶/۲۹ به تأیید شورای نگهبان رسید.
https://t.me/kafe_tax
🔹تبصره ۳ ماده ۱۴۷ قانون مالیات های مستقیم
🔺تغییر در نصاب موضوع تبصره ۳ فوق
#مالیاتی
#ماده_۱۴۷_قمم
https://t.me/kafe_tax
◾️نامه معاون درآمدهای مالیاتی در پاسخ به استعلام شماره ۱۹۶۷۹ مورخ ۲۹/ ۳/ ۱۴۰۲ اداره کل امور مالیاتی استان اصفهان
◾️رفع ابهام استعلام شمول یا عدم شمول فعالیت برخی از رسته ها در فراخوان مرحله نهم قانون مالیات بر ارزش افزوده
🔹... در باره تسری فراخوان مرحله نهم ثبت نام و اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده نسبت به رسته های جگرکی، بریانی، آش و حلیم، ساندویچ، فست فود، اغذیه و پیتزا فروشی، فروش قهوه بدون سرو در محل، به اطلاع می رساند
🔺۱ . نظر به آنکه کلیه فعالان اقتصادی شاغل در رسته کافی شاپ بصورت عام فراخوان شده اند، تمامی فعالیت های مرتبط اعم از پذیرایی و ارائه سرویس در محل یا به صورت بیرون بر این فعالان اقتصادی از ابتدای تیرماه مشمول فراخوان یادشده خواهند بود.
🔺۲ . با درنظر داشتن فراخوان های مراحل چهارم و ششم ثبت نام و اجراي قانون مالیات بر ارزش افزوده، فراخوان نهم شامل فعالان اقتصادی شاغل در فعالیت تهیه و ارائه انواع غذا به صورت بیرون بر و در قالب آشپزخانه ها و کترینگ ها بوده، فلذا فعالیت در زمینه جگرکی. بریانی، آش و حلیم، ساندویچ، فست فود، اغذیه و پیتزا فروشی که طی هشت مرحله قبلی فراخوان نشده اند، مشمول فراخوان نهم نخواهند بود.
#مالیاتی
#ارزش_افزوده
https://t.me/kafe_tax
◾️شیوه جدید مطالبه مالیات عملکرد سال ۱۴۰۲ توسط سازمان امور مالیاتی با تولید اظهارنامه مالیاتی پیش فرض
🔹تولید اظهارنامه پیش فرض برای صاحبان مشاغل گروه های دوم و سوم موضوع آیین نامه اجرایی ماده ۹۵ قانون مالیات های مستقیم با فروش و درآمد خالص بیش از ۱۸۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال برای سال ۱۴۰۲
🔺برای صاحبان مشاغل مشمول گروه دوم و سوم شغلی [ غیر از گروه اول شغلی ] که میزان فروش و درآمد خالص آنها
➖حسب اطلاعات مندرج در پایگاه اطلاعاتی سازمان و یا
➖فروش و درآمد خالص ابرازی مودی
بیش از نصاب مقرر ( ۱۸ میلیارد تومان برای فعالان اقتصادی انفرادی و ۳۶ میلیارد تومان برای فعالان اقتصادی مشارکتی ) می باشد، سازمان امور مالیاتی اقدام به تهیه اظهارنامه مالیاتی پیش فرض براساس اطلاعات فوق و بارگذاری آن در درگاه خدمات الکترونیکی سازمان به نشانی https://my.tax.gov.ir
می نماید.
🔺چنانچه مودیان مذکور نسبت به تأیید و یا تکمیل و تسلیم آن با حداقل فروش و درآمد و مالیات مشخصه شده در اظهارنامه پیش فرض اقدام نمایند، اظهارنامه مالیاتی آنها در اجرای ماده ۹۷ قانون مالیات های مستقیم بعنوان اظهارنامه کم ریسک بدون رسیدگی مورد پذیرش قرار گرفته و برگ قطعی بر مبنای پذیرش اظهارنامه مالیاتی صادر و ابلاغ خواهد شد.
درخصوص این دسته از مودیان چنانچه متعاقباً اسناد و مدارک مثبته ای به دست آید که موید فروش و درآمد بیش از فروش یا درآمدی که مبنای محاسبات اظهارنامه پیش فرض تایید یا تکمیل و تسلیم شده قرار گرفته باشد، صرفا مالیات مابه التفاوت و جرایم متعلقه با رعایت مقررات قانونی مطالبه خواهد شد.
https://t.me/kafe_tax
🔘 ملاک تعیین مالیات اجاره برای موجرانی که مستاجر آنها اشخاص موضوع تبصره ۹ ماده ۵۳ قانون مالیات های مستقیم می باشد چگونه هست ؟
🔸اگر قرارداد اجاره مبین فقط اجاره پرداختی ( به هر مبلغ ) باشد ، همان مبلغ اجاره پرداختی ، ملاک و مبنای درآمد و مالیات برای موجر خواهد بود .
🔸اگر قرارداد اجاره مبین رهن کامل و یا رهن ( ودیعه ) به همراه مبلغی به عنوان اجاره باشد ، ملاک و مبنای درآمد و مالیات برای موجر مبلغ محاسبه شده برابر جدول املاک مشابه خواهد بود.
🔺🔺توجه اینکه ملاک تعیین مالیات مکسوره توسط موجران موردنظر ( برابر حکم تبصره ۹ ماده ۵۳ ق.م.م )، اجاره پرداختی خواهد بود . یعنی چنانچه قرارداد اجاره مبین رهن کامل باشد ، مستاجر تکلیفی به کسر مالیات ندارد و چنانچه قرارداد اجاره مبین اجاره پرداختی و مبلغی به عنوان رهن باشد ، ملاک مالیات مکسوره ، مبنایی از میزان اجاره پرداختی خواهد بود .
https://t.me/kafe_tax
👆👆👆
✅ موضوع اصلاحیه ماده (۲) آیین نامه اجرایی موضوع ماده ۹۵ قانون مالیاتهای مستقیم شماره: ۲/۲۴۳۶۰ تاریخ:۱۴۰۳/۰۲/۱۲
⭕️ در جزء (۹) بند (الف) ماده ۲ عبارت یکصد و پنجاه میلیارد ریال به عبارت سیصد میلیارد ریال ( گروه اول مالیاتی ) و در بند (ب) این ماده عبارت های پنجاه میلیارد ریال و یکصد و پنجاه میلیارد ریال به ترتیب به عبارتهای یکصد میلیارد ریال و سیصد میلیارد ریال» ( گروه دوم مالیاتی ) اصلاح میشود.
https://t.me/kafe_tax
👆👆👆👆
✅ ابلاغیه مورخ ١۶ / ٢/ ١۴٠٣ سازمان امور مالیاتی
⭕️ موضوع : بخشودگی جرایم و نحوه تعامل ادارات امور مالیاتی با ایرادات تکمیل اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده دوره چهارم سال ۱۴۰۲
#مالیاتی
#ارزش_افزوده
https://t.me/kafe_tax
👆👆👆👆
✅ تغییرات جدید و مهم اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده تکمیلی زمستان ۱۴۰۲ در خصوص صورتحسابهایی که بصورت تکراری ارسال شده یا فرصت ابطال صورتحساب به تاریخ زمستان ۱۴۰۲ را نداشته اند
https://t.me/kafe_tax
◾️ترتیبات ابلاغ الکترونیکی اوراق مالیاتی
◾️بخشنامه شماره ۵۳۱/ ۱۴۰۱/ ۲۰۰ مورخ ۲۵/ ۴/ ۱۴۰۱ سازمان امور مالیاتی
🔹ماده ۴ : غیرفعال سازی حساب کاربری
🔺در موارد زیر مودی از شمول ابلاغ الکترونیکی خارج و حساب کاربری وی غیر فعال میشود. اوراق مالیاتی این گروه از مودیان باید وفق مواد ۲۰۳ الی ۲۰۹ ق.م.م به صورت فیزیکی ابلاغ شود:
➖در مورد اشخاص حقیقی در صورت فوت مودی و در مورد اشخاص حقوقی در صورت ثبت انحلال آنها در مرجع ثبت شرکتها، مودی از شمول ابلاغ الکترونیکی خارج میشود.
➖غیرفعالسازی حساب کاربری به صورت خودکار توسط سیستم و بر مبنای اطلاعات روزانه دریافتی از سرویس متوفیان ثبت احوال و سرویس آگهی تغییرات ثبت شرکتها، انجام میگیرد.
➖در صورت عدم امکان دریافت سرویسهای مذکور از مراجع ذیربط، اداره امور مالیاتی مربوط میتواند بر مبنای مدارک دریافتی از وراث متوفی یا مدیر تصفیه شرکت منحله، نسبت به غیر فعالسازی حساب کاربری مودی اقدام کند.
۱ - اشخاص ورشکسته در صورت وصول رای قطعی دادگاه مبنی بر ورشکستگی مودی، از شمول ابلاغ الکترونیکی خارج میشوند و اداره امور مالیاتی ذیربط باید بلافاصله پس از دریافت رای مذکور نسبت به غیر فعالسازی حساب کاربری مودی اقدام کند.
۲ - چنانچه بر اساس وصول آرای قطعی مراجع قضایی، تاییدیه سازمان پزشکی قانونی یا تاییدیه رسمی بیمارستان ها و مراکز درمانی معتبر برای اداره امور مالیاتی محرز شود که مودی به دلیل مشکلات ذهنی یا جسمی قادر به استفاده از حساب کاربری خود نیست، اداره امور مالیاتی باید نسبت به غیر فعالسازی حساب کاربری مودی اقدام نماید.
https://t.me/kafe_tax
◾️متن / قانون مالیاتهای مستقیم
◾️همه ی احکام مربوط به چگونگی معافیت مالیاتی موضوع بند ل ماده ۱۳۹ قانون مالیات های مستقیم در قوانین بودجه سنواتی
▪️ماده ۱۳۹ / بند ل- فعالیتهای انتشاراتی و مطبوعاتی و قرآنی (دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دستگاههای ذیربط)، فرهنگی و هنری كه به موجب مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام میشوند، از پرداخت مالیات معاف است.
🔹جزء ۱ بند ق تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۰
🔺معافیت مالیاتی فعالیتهای مربوط به انتشارات کمک درسی و فعالیتهای هنری از قبیل بازیگری موضوع بند ل ماده ۱۳۹ قانون مالیاتهای مستقیم، صرفاً تا سقف دو میلیارد ( ۲.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ) ریال در سال قابل اعمال است و بعد از آن حسب مورد به نرخ ماده ۱۰۵ یا ماده ۱۳۱ قانون مالیاتهای مستقیم مشمول مالیات میشود.
🔹جزء ۴ بند ق تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۰
🔺معافیت مالیاتی مؤسسات کنکور دانشگاه ها حذف می شود.
🔹جزء ۱ بند ع تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۱
🔺معافیت مالیاتی فعالیت های مربوط به انتشارات کمک درسی حذف می شود و معافبت مالیاتی بازیگران. اجرای صحنه خوانندگی(کنسرت ) و تهیه کنندگی، نشر و تکثیر و پخش آثار موسیقیایی، حراجی آثار هنری موضوع بند ل ماده ۱۳۹ قانون مالیات های مستقیم فقط تا سقف دو میلیارد و ششصد میلیون ( ۲.۶۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ) ریال در سال قابل اعمال است و بعد از آن حسب مورد به نرخ قانون مالیات های مستقیم مشمول مالیات است.
🔹جزء ۳ بند ن تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۲
🔺درآمد سالانه مشمول اشخاص موضوع بند «ل» ماده (۱۳۹) قانون مالیاتهای مستقیم [ برای عملکرد سال ۱۴۰۲ ] تا معادل چهار برابر سقف مالیاتی ماده (۸۴) قانون مذکور [ ۴۸۰ میلیون تومان ] معاف است و مازاد بر آن حسب مورد به نرخ قانون مالیاتهای مستقیم، مشمول مالیات است.
🔺فعالیتهای انتشاراتی، مطبوعاتی و قرآنی و مؤسسات رسانه ای دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کماکان از معافیت مندرج در بند «ل» ماده (۱۳۹) قانون مالیاتهای مستقیم برخوردار خواهند بود.
🔹بند ح تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۳
🔺... درآمد سالانه مشمول اشخاص موضوع بند «ل» ماده (۱۳۹) قانون مالیاتهای مستقیم تا معادل چهار برابر سقف مالیاتی ماده (۸۴) قانون مذکور [ ۵۷۶ میلیون تومان] معاف است و مازاد بر آن حسب مورد به نرخ قانون مالیاتهای مستقیم مشمول مالیات است.
🔺فعالیتهای انتشاراتی، مطبوعاتی و قرآنی دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دستگاههای ذیربط و مؤسسات رسانهای حسب مورد دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران از معافیت مندرج در بند «ل» ماده (۱۳۹) قانون مالیاتهای مستقیم برخوردار خواهند بود.
https://t.me/kafe_tax
◾️بخشنامه مالیاتی
شماره ۷۳/ ۲۰۰ مورخ ۶/ ۱/ ۱۳۹۲
🔹با توجه به ابهامات و سوالات متعدد در خصوص مفاد ماده ۲۳۹ قانون مالیاتهای مستقیم، بدینوسیله اعلام می گردد:
🔺در صورتی که مودیان مالیاتی ظرف مهلت مقرر در ماده ۲۳۸ قانون مالیاتهای مستقیم به برگ تشخیص مالیاتی کتبا اعتراض نمایند، فارغ از اینکه قبل یا بعد از تاریخ اعتراض مذکور نسبت به پرداخت مالیات متعلقه اقدام نموده باشند، مادامی که به صورت کتبی از اعتراض خود صرف نظر و یا کتبا اعلام قبولی خود را نسبت به برگ تشخیص مالیاتی اعلام ننمایند، پرونده از نظر مالیاتی مختوم و یا قطعی نبوده و اعتراض مزبور در اجرای مفاد مواد ۲۳۸ و ۲۴۴ قانون مالیاتهای مستقیم حسب مورد در اداره امور مالیاتی و یا هیات های حل اختلاف مالیاتی، قابل طرح می باشد.
🔺در ضمن در مواردی که مودی پس از اعتراض به برگ تشخیص یا آراء هیات های حل اختلاف مالیاتی کتبا از اعتراض یا شکایت حسب مورد منصرف و نسبت به اعلام قبولی برگ تشخیص یا آراء هیات حل اختلاف مالیاتی در مرجع ذیربط (مرجع تسلیم اعتراض) اقدام نماید در این صورت ادامه مراحل دادرسی وجاهت قانونی نداشته و می بایست نسبت به صدور برگ مالیات قطعی، با رعایت مقررات اقدام گردد.
https://t.me/kafe_tax